|
|
|
diana.m
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
bairstow, invierea de care zici tu din VT o gasesti in Ezechiel capitolul 37 si e vorba de Ezechiel nu de Elisei. Cred , la fel ca mihaella , ca discutia asta nu e deloc constructiva. Asa ca mai bine fiecare sa se cerceteze pe sine insusi , sa vada daca nu cumva el este cel care greseste si sa citeasca inca o data biblia. Cred ca discutia de mai sus doar il intristeaza pe Dumnezeu si nu zideste pe nimeni.
Ultima modificare de diana.m (07/08/08 19:53)
_______________________________________ daca toti am avea aripi , ne-am tine de mana si am zbura...
|
|
07/08/08 18:12
|
|
dodo86
membru
Inregistat: 14/02/07
|
|
bairstow a scris:
Exemple cum lucruri neansufletite pot fi facatoare de minuni. |
Bairstow, lucrurile neinsufletite nu pot face minuni. Dumnezeu poate face minuni, El care lucreaza totul in toti. Spune Biblia ca pe unde trecea umbra lui Petru oamenii erau vindecati. Totusi te asigur ca umbra nu e in stare sa faca nici o minune. O femeie s-a atins de haina lui Hristos si a fost vindecata, totusi haina nu e in stare sa faca nicio minune. Este Dumnezeu care lucreaza totul in toti si cum vrea El. Daca tu tai paiea cu cutitul asta nu inseamna ca cutitul in sine e in stare sa taie paine. Nu exista lucru sfintit, bairstow. Tocmai aici este problema bisericilor istorice. In loc sa-i multumeasca lui Dumnezeu, multumesc umbrei lui Petru.
_______________________________________ Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este! Paul Tillich
|
|
07/08/08 18:15
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
nu are cum sa fie constructiva pentru ca ... cladirea in cauza este in paragina si nu mai poate fi reparata ... mai intai tre daramata ... si cladirea nu prea vrea sa cada .... darrrrrrrr.... ZIDITORUL ... nu sta la discutii cu o simpla cladire ...
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
07/08/08 18:15
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
dodo86 a scris:
bairstow a scris:
Exemple cum lucruri neansufletite pot fi facatoare de minuni. |
Bairstow, lucrurile neinsufletite nu pot face minuni. Dumnezeu poate face minuni, El care lucreaza totul in toti. Spune Biblia ca pe unde trecea umbra lui Petru oamenii erau vindecati. Totusi te asigur ca umbra nu e in stare sa faca nici o minune. O femeie s-a atins de haina lui Hristos si a fost vindecata, totusi haina nu e in stare sa faca nicio minune. Este Dumnezeu care lucreaza totul in toti si cum vrea El. Daca tu tai paiea cu cutitul asta nu inseamna ca cutitul in sine e in stare sa taie paine. Nu exista lucru sfintit, bairstow. Tocmai aici este problema bisericilor istorice. In loc sa-i multumeasca lui Dumnezeu, multumesc umbrei lui Petru. |
Ne mantuiesc minunile?O icoana nu ne mantieste dar ea arata puterea lai Iisus.O icona care nu e sfinttita nu este icoana.Ea nu ne ajuta cu nimik daca nu avem credinta in Iisus.Daca noi nu avem credinta ea nu inseamna nimik pentru noi.Desigur o icoana poate intoarce un necredincios la Dumnezeu.Sau sa arate adevarata credinta.Citez din Lumina adevarului scrisa de Mihai Andrei Aldea cateva fragmente din capitolul icoanele si chipurile cioplite:
aldea a scris:
Dupa gandirea sectantilor, crestinii din primele secole trebuie sa ne fie pilda.Totusi,dupa cum se vede, ei aveau icoane,acele obiecte de cult pe care sectantii le considera idoli.Oare cine are dreptate crestinii din primele secole, sau sectanti de azi?..... Si iar porunceste Dumnezeu:Cortul sa-l faci din.....;intesatura lor sa faci CHIPURI DE HERUVIMI alese cu iscusinta... Cuvantul in cer inseamna in limba ebraica(la fel ca in romana)si "vazduh"si :"cosmos"(sau "spatiul sideral"), dar si rai.Dumnezeu interzice cinstirea lucrurilor din vazduh(pasari, nori ,fulgere, trasnete) si a celor din cosmos(stele, planete, meteoriti, comete etc)dar Nu si cinstirea fapturilor din rai.Si pt a arata aceasta deosebire, El s-a folosit de aceasta metoda, prin care fiecare putea sa vada cine poate avea parte de cinstire prin asemanari sau nu.Avem o adeverire a acestui lucru in biblie?Desigur.Insusi Dumnezeu spune(Deuteronom4,16-19).... Dar dupaintrupare lucrurile se schimba.De ce?Deoarece Cuvantul S-a facut trup....... |
Si sa nu uitam :Deuteronomcap 4 versetul 15si Ioan 14 cu 9 Filipeni 2 cu 6 etc.
Ultima modificare de bairstow (07/08/08 20:13)
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
07/08/08 20:09
|
|
bairstow
membru
|
|
diana.m a scris:
bairstow, invierea de care zici tu din VT o gasesti in Ezechiel capitolul 37 si e vorba de Ezechiel nu de Elisei. . |
Nu are nici o treaba cu invierea de care vroiam sa o pomenesc.O sa caut dar nu e vorba de acest pasaj biblic
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
07/08/08 20:18
|
|
bairstow
membru
|
|
Atentie biblistilor:Apoi a murit Elisei şi l-au îngropat, iar în anul următor au intrat în ţară cete de Moabiţi. Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete şi, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei şi a înviat şi s-a sculat pe picioarele sale. Dute si impuscate geany si toti ceilalti putin credinciosi.Desigur sper sa nu o faceti capitolul 13 versetele 20 si 21 din 2 Regi Cred ca nu cititi biblia decat ce a ce va gadila urechile ...
dodo86 a scris:
Bairstow, lucrurile neinsufletite nu pot face minuni. . |
ASA E OBSERV.
Ultima modificare de bairstow (07/08/08 20:29)
|
|
07/08/08 20:25
|
|
mihaella
+
Inregistat: 04/07/07
|
|
Am citit pasajul acesta si mai era vorba de o inviere in care era implicat un copil. Eu asa stiu, dar pe timpul cand Elisei era inca in viata.
Ultima modificare de mihaella (07/08/08 20:30)
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
07/08/08 20:27
|
|
bairstow
membru
|
|
mihaella a scris:
Am citit pasajul acesta si mai era vorba de o inviere in care era implicat un copil. Eu asa stiu, dar pe timpul cand era Elisei in viata. |
Pai si citeste in continuare sau ai biblia rupta?????Nu inteleg nu vezi sau nu vrei sa vezi?Ce treaba are copilul???? sa speram ca se va atinge si geany de vreo icoana facatoare de minuni si nu numai el si va invia din punct de vedere crestin
Ultima modificare de bairstow (07/08/08 20:32)
|
|
07/08/08 20:30
|
|
mihaella
+
|
|
Era doar o adaugare. Prima data credeam ca faci referire la acea inviere. Bairstow, crede-ma am citit Biblia integral. Ce anume crezi ca nu vad? Sunt de acord cu versetul citat . Si, care-i faza?
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
07/08/08 20:33
|
|
bairstow
membru
|
|
Pai tu nu citesti ce sa scris mai inainte?Giany si altii (si tu)nu stiati de aceast fragment.Apoi vad ca anumite lucruri neinsufletite pot face minuni.Asa cum fac si azi anumite moase ale unor Sfintii bisericesti. Degeaba citesti biblia daca te gandesti la altceva.Degeaba vezi daca esti in intuneric
Ultima modificare de bairstow (07/08/08 20:39)
|
|
07/08/08 20:35
|
|
bairstow
membru
|
|
mihaella a scris:
nu ma intereseaza de moastele voastre. :P |
Poate o sa te intereseze.E vorba de puterea lui Dumnezeu.Oricum am avut dreptate,Multi sau toti?habar nu aveati de aceasta pagina din biblie.Adevarul in Iisus nu e relativ.El se explica
Ultima modificare de bairstow (07/08/08 20:49)
|
|
07/08/08 20:48
|
|
mihaella
+
|
|
Daca nu e relativ atunci de ce s-ar mai explica? Ar trebui sa fie doar inteles. Orice fenomen care are nevoie de o explicatie este relativ pt ca va naste diverse interpetari. Adevarul in Isus este UNIC. Noi il intelegem diferit. Si daca viziunea ta nu este asemanatoare cu a mea , asta nu inseamna ca a ta e cea corecta.
Dar, cunoastem esentialul cu totii, suntem chemati la o viata sfanta, curata . De ce sa nu fim meticulosi si sa ne ingrijim de acest aspect in loc sa pierdem vremea cu lucruri marunte?
Ultima modificare de mihaella (07/08/08 20:56)
|
|
07/08/08 20:56
|
|
diana.m
membru
|
|
bairstow a scris:
Nu are nici o treaba cu invierea de care vroiam sa o pomenesc.O sa caut dar nu e vorba de acest pasaj biblic |
scuze,am gresit eu. Invierea din VT care mi-a venit prima data in minte a fost cea din Ezechiel.
Ultima modificare de diana.m (07/08/08 23:28)
_______________________________________ daca toti am avea aripi , ne-am tine de mana si am zbura...
|
|
07/08/08 23:28
|
|
bairstow
membru
|
|
Nu trebuie sa ceri scuze si sa incerci sa vezi cine are dreptate.Ai facut un mare pas spre adevar.Caci greu recunosc pocaiti cand gresesc.Ca de, sunt pocaiti.Am observat pe propia mea piele Mercy ca ai recunoscut
Ultima modificare de bairstow (07/08/08 23:34)
|
|
07/08/08 23:33
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
bairstow... dacă ai cunoscut CÂŢIVA pocăiţi care ţi-au dat un exemplu prost, au reprezentat o mărturie care ţi-au înşelat aşteptările, nu dau dovadă de prezenţa Duhului Sfânt în viaţa lor, asta nu înseamnă că toţi pocăiţii suntem aşa...
te rog, nu mai generaliza! există oameni şi oameni... Nu există pădure fără uscăciuni...
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
07/08/08 23:38
|
|
diana.m
membru
|
|
bairstow,daca tot ai dus vorba de pocaiti, cum definesti tu un pocait?
Ultima modificare de diana.m (07/08/08 23:43)
|
|
07/08/08 23:41
|
|
bairstow
membru
|
|
Ok.Dar vad ca si aici pe forum greu mi se da dreptate.Si cand ma gandesc ca si eu am mai gresit, cei drept la o scara mai mica si mai mult gramatical.
|
|
07/08/08 23:42
|
|
bairstow
membru
|
|
diana.m a scris:
Daca tot ai dus vorba de pocaiti, cum definesti tu un pocait? |
Sunt 2 tipuri de pocaiti.Defapt 3.Uni care se cred dar nu au nici o treaba cu credinta(si ortodoxi sunt asa multi), uni care incearca sa fie crestini dar sunt inselati si al 3-lea caz cei care nu au nici un scrupul si pacalesc pe naivi.Imi cer scuze dar asta e adevarul.Si la noi sunt preoti sa zicem :betivi. Pocaitii se aseamnana intru totul descrierilor celor care au scris despre pericolul sectar.Nu mai gandesc ei ci altii pentru ei ,etc etc Nu e cazul sa largim aici subiectul.Din cauza unora ca acestia sufar si eu asa cum am mai scris.Cand citeam o carte de specialitate ortodoxa am inteles modul vostru de gandire pe care il observ si aici pe forum si din pacate si in practica.
Ultima modificare de bairstow (07/08/08 23:51)
|
|
07/08/08 23:49
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
bairstow a scris:
Pocaitii se aseamnana intru totul descrierilor celor care au scris de pericolul sectar.Nu mai gandesc ei ci altii etc etc |
Si nici tu nu mai gandesti ci cei care au scris de pericolul sectar gandesc pentru tine.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
07/08/08 23:52
|
|
bairstow
membru
|
|
Pai daca vad concret.Ai vazut ca exemplu ce sa suparat giany?A si recunoscut.Dar cand vorbesc cu voi face to face?Adica cu uni din voi.In loc sa caute sa-mi explice frumos sa caute sa ma recruteze sa ma calauzeasca pe calea cea dreapta,se infurie si i-mi se zice ca apartin de satan? Sau: sunteti mereu tristi dar aveti momente de ras necontrolat?Vrei sa citesc totul?Daca cartea aia a descris uimitor de bine pe cei cu care lucrez eu sa nu-i dau dreptate? Inadaptabili la societate increzuti cand vi se intinde o mana.Etc etc.Porma ma banezi si nu stiu de ce Ai vazut calugar monah sa se infurie?In cel mai rau caz(dar nu stiu daca fac asa ceva) se feresc de voi. Unii nu toti.Nu dialogheaza.Repet nu stiu daca e adevarat ca resping dialogul.Cu toate ca nu fac parte din lume (si fizic si spiritual) au o gandire uimitor de libera.
Ultima modificare de bairstow (08/08/08 00:03)
|
|
07/08/08 23:57
|
|
diana.m
membru
|
|
cam asa ceva, Archangel. Bairstow eu nu te-am intrebat cum definesc altii ci cum il definesti tu, un pocait adevarat?
|
|
08/08/08 00:04
|
|
bairstow
membru
|
|
Un pocait adevarat are un sufletel nevinovat si vrea sa il cunoasca intradevar pe Domnul dar nu poate deoarece nu percepe adevarata natura a crestinismului.Iubire ,dragoste, rugaciune,smerenie,umilinta,munca asidua,facerea de bine , mai ales fara a fi vazuta(sa te lauzi cu ea),pomana la cei saraci.Caci degeaba ne iubim intre noi si ne ajutam intre noi ca asa fac si cei rai(pagani).
diana.m a scris:
cam asa ceva, Archangel. |
Imi dai mie dreptate sau lui ca nu se intelege din ce ai scris
Ultima modificare de bairstow (08/08/08 00:14)
|
|
08/08/08 00:11
|
|
diana.m
membru
|
|
ii dau lui dreptate.
|
|
08/08/08 00:21
|
|
bairstow
membru
|
|
Ma miram .Se putea intelege si invers.Ti-a placut raspunsul care l-am postat mai devreme?Am si eu o intrebare:de ce calugarii sunt privati de adevar?
Ultima modificare de bairstow (08/08/08 00:24)
|
|
08/08/08 00:24
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|