|
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
+Archangel+ a scris:
Imi cer scuzele de rigoare fata de Oblio si fata de Old. |
Daca era ACTA acum in vigoare intrai la contrafacere 
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
10/02/12 12:25
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
shoricel a scris:
Esti putin naiva. |
Ti-ai dat foc la valiza. )
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
14/02/12 10:58
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
Crezi?
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
14/02/12 11:19
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Irlanda, daca este ceva nebiblic in a fi pro sau contra ACTA de ce nu argumentezi si atat? Cand sugestiile/sfaturile vin cu atitudini agresive sunt putine sanse de a fi primite cu intreaga lor profunzime. Daca gandul tau este de a ajuta, atunci ajuta-i pe cei carora li te adresezi, lasa-i sa vada buna ta intentie si ingrijorarea inimii tale ca ar putea pasi pe cai gresite. Dragostea crestineasca naste ingrijorare, amaraciune in suflet daca un frate greseste, nu rivalitate sau dusmanie. Daca vezi la fratii tai o tendinta de a gresi, fa-i sa inteleaga prin tonul cuvintelor tale ca inima ta poarta de grija nu condamna. Omul, care greseste din incredintare nu este judecat decat in lumina alegerii dintre binele si raul perceput/inteles de el, iar daca el este scuzat de aceasta incredintare fie ea si gresita dar manata de sinceritate, greutatea din cuvintele pe care le folosesti ramane asupra ta. Smerenia crestineasca nu te poate face potrivnic celor ce se supun aceluiasi Stapan, fie ei si mai putin intelepti. Atitudinea inteleapta de a nu poza in omul superior/infailibil ne asigura intelegerea si ingaduinta lui Dumnezeu si a fratilor in fata propriilor greseli/neputinte. M-as bucura enorm sa poata ajunge toti sa inteleaga ceea ce incerci sa transmiti, dar din pacate le dai putine sanse chiar tu. E ca si cand le pui margaritare intr-o cutie ferecata si le spui apoi sa se bucure de ele.
Cred si eu foarte mult ca lui Dumnezeu nu-i sta in cale nimic atunci cand are un plan de implinit. Cred si eu ca El are o mare bucurie si apreciere fata de credinta celui care se preda Lui si-I lasa toata initiativa de a rezolva lucrurile. Dar nu uita ca aceasta initiativa o pune in practica de obicei tot prin oameni, alegandu-i pe cei cu inima deschisa duhului potrivit implinirii acelui plan. Daca va permite/ingadui o mare nedreptate, o va face prin cei nedrepti pentru a le deconspira inima si a deconspira lucrarile stapanului inimii lor. Daca din contra, alege sa aduca izbanda dreptatii in fata unui act/complot nedrept al celui rau, o va implini prin cei ce lupta pentru dreptate, scoate astfel la lumina inima celor flamanzi pentru dreptate si devin instrumente ale Dreptatii Sale? Se mai poate pune intrebarea prin cine va lucra contra urzitorului? Cand Dumnezeu cere sa infaptuim dreptatea o cere celui in masura sa o poata oferi. Azi, prin sistemele de guvernare diferite de cele din trecut, Dumnezeu a ingaduit tuturor oamenilor sa-si aduca un aport mai mare sau mai mic la infaptuirea ei. Acest drept de a lupta pentru libertate si dreptate serveste tuturor nu doar tie si este in armonie cu principiul libertatii daruit de Dumnezeu. Satan cauta orice mod prin care sa ne poata lua aceasta libertate de decizie si sa ne poata controla.
Am speranta ca nu vei lua drept afront sau in nume de rau faptul ca mi-am permis sa vin cu cateva sfaturi. Eu am tinut cont si voi tine cont de sfaturile tale ori de cate ori constiinta imi va spune ca sunt bune.
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
14/02/12 23:15
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
daniel a scris:
Eu inclin totusi pentru presupunerea mea pentru ca e mai logic. In rugaciunea din Ioan 17 (sper ca nu gresesc) specifica Isus ca se roaga pentru "cei ce mi i-ai dat, nu pentru lume". Putea la fel de simplu sa specifice in toate cazurile, sau sa spuna "daca nu asculta dupa ce aud Evanghelia de cel mult 2 ori sa mearga in iad", nu sa spuna "cata vreme traieste, mai este nadejde". |
Nu prea zaresc logica in presupunerea ta. Fii mai explicit.
daniel a scris:
Ei nu, doar a cerut sa fie indepartat paharul de la El, nu de la mine sau de la altii. |
Aoleu...a cerut nu de teama suferintei, nu ca sa se crute pe El de la rastignire ci cutremurat fiind la constientizarea greutatii si imenistatii povarei pacatelor noastre care trebuia pusa pe umerii Lui, ai Neprihanirii.
Cum poti sa te gandesti ca motivat de un interes anume personal, a cerut Domnul Isus inlaturarea paharului? Era vroba de o problema strict universala, nicidecum un personala. El ramanea Dumnezeu chiar daca refuza paharul.
daniel a scris:
Suntem de acord ca a lasat totul si ca a facut totul pentru ca noi sa fim mantuiti prin El. |
Si ce treaba are asta cu ce am spus eu?!
Spuneai ca Domnul Isus a cerut mai mult...si eu spun ca nu poti sa pretinzi ca a cerut sau ca a cerut mai mult din postura Sa de om fara prihana si de Dumnezeu asupra caruia atarna ispasirea pacatului intregii oameniri.
Se poate spune insa despre noi ca cerem mai mult, ca pacatosi fiind de multe ori cerem mai mult decat am merita de la Dumnezeu.
|
|
07/03/12 13:18
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
irlanda a scris:
... Se poate spune insa despre noi ca cerem mai mult, ca pacatosi fiind de multe ori cerem mai mult decat am merita de la Dumnezeu. |
Cam intotdeauna cerem mai mult decat meritam.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
07/03/12 13:25
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
irlanda a scris:
Nu prea zaresc logica in presupunerea ta. Fii mai explicit. |
Isus cand se roaga pentru El spune "pentru mine ma rog". Cand o face pentru ucenici, spune ca pentru ei se roaga iar Iuda-cel rau- nefacand parte dintre cei pt care se ruga Isus este scos din lista de rugaciune. Cand o face pentru cei care il omoara, pentru toti se roaga, daca nu ar fi asa i-ar fi scos din lista pe cei ce nu aveau sa se pocaiasca.
irlanda a scris:
Aoleu...a cerut nu de teama suferintei, nu ca sa se crute pe El de la rastignire ci cutremurat fiind la constientizarea greutatii si imenistatii povarei pacatelor noastre care trebuia pusa pe umerii Lui, ai Neprihanirii. |
Ideea era pe faptul ca a cerut.
Putem doar presupune de ce a cerut. Apropos, sunt de acord cu tine.
irlanda a scris:
Cum poti sa te gandesti ca motivat de un interes anume personal, a cerut Domnul Isus inlaturarea paharului? Era vroba de o problema strict universala, nicidecum un personala. El ramanea Dumnezeu chiar daca refuza paharul. |
Nici un om nu stie ce s-ar fi intamplat daca era altfel. Satan, al doilea din univers, nu s-a supus si a cazut. Dumnezeu a ramas intaiul. Ca Fiul a cerut sa fie indepartat paharul probabil e fiindca Dumnezeu putea lucra si in alt fel. Asta e o presupunere. Numa Isus stie de ce cand a ajuns la acel moment greu a facut o rugaminte care, aparent (sau mergand pe logica ta de a te ruga) contravenea planului pregatit de Dumnezeu pentru El.
Isus stia ce trebuie sa faca dar s-a rugat pentru indepartarea paharului. Noi nu stim tot ce tine de voia Domnului dar, ziceai tu, nici sa nu ne rugam pana nu stim clar daca e voia Lui. Eu prefer sa ma rog pentru tot ce doresc si sa termin cu "faca-se voia Ta", asa inteleg ca a facut Isus.
irlanda a scris:
Si ce treaba are asta cu ce am spus eu?! |
Era un fel de a spune "pe tema asta nu trebuie sa vorbim, suntem deja de acord".
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
07/03/12 17:19
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
|
19/07/12 07:36
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Interesant
http://www.youtube.com/watch?v=lICXAFFx ... re=related
"In the 1940s, Soviet scientists were able to bring the dead back to life. This very technology will be the driving force behind the future Zombie apocalypse. 71 years later, we can finally get a peek through the Iron Curtain. What you see might horrify you. A poor dog, Torn apart in the name of science. Its lungs, hart and head, put to death then reanimated. Was this ever tested on humans, are Zombies real? Yes, as we can see, this has been done a very long time ago. Deep within Soviet Russia the communists scientist have played God. The day of Judgement will rain down on humanity and the dead shall rise. Nazi also conducted experiments with for nazi zombies. refer to times article for more details http://www.time.com/time/magazine/artic ... 83,00.html "
|
|
16/08/12 19:08
|
|
suflet bland
membru
Inregistat: 18/01/13
|
|
salut tuturor, sunt noua pe aici, am vazut pe undeva mai devreme ceva discutii despre nunta.... am mare nevoie de ajutor, in una din bisericile cele mai stricte ar trebui eu sa imi fac nunta... nu prea stiu mare lucru despre organizarea unei nunti... ma puteti ajuta si pe mine, cu pareri, idei... multumesc anticipat
_______________________________________ Iov 14:1 ``Omul nascut din femeie, are viata scurta, dar plina de necazuri``
|
|
18/01/13 19:53
|
|
Old
Moderator
|
|
Bine ai venit pe forum, suflet bland.
Am inteles ideea. S-a mai abordat acest subiect pe forum aici: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 09&p=2
Poate gasesti acolo ceva. Daca nu gasesti suficient, poti chiar acolo sa intrebi mai specific ce ai dori sa stii. Unii dintre cei de pe forum s-au lovit deja de aceste probleme asa ca vom fi bucurosi sa te putem ajuta!
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
18/01/13 20:10
|
|
Roxana
membru
|
|
Nu stiu unde sa postez filmuletul, dar mi s-a parut interesant
http://www.crosswalk.com/video/nine-yea ... bible.html
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
06/04/13 08:50
|
|
Roxana
membru
|
|
Aveţi cumva idee de ce maţele sunt considerate sediu al spiritualității?
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
03/05/13 16:48
|
|
Old
Moderator
|
|
Cine le considera asa?
|
|
03/05/13 18:33
|
|
Roxana
membru
|
|
Am auzit si eu intr-o predica, nu dau nume, deci nu stiu de unde a luat informatia.
|
|
03/05/13 22:00
|
|
Old
Moderator
|
|
A auzit-o si el pe undeva, destul de trunchiata si s-a gandit ca suna bine. I s-a parut o chestie interesanta. N-ar strica sa mai puna nitel mana pe Biblie. (nu vreau sa ofensez)
Matele sunt pentru digestie(unele) iar altele pentru evacuare. 
Biblia zice ca Dumnezeu cerceteaza inima si rinichii.  In plus, din abundenta Biblia vorbeste despre inima care il alege sau il respinge pe Dumnezeu.
Acuma, eu nu ma pricep la anatomie, dar nu cred ca e vorba de cord.
Fara sa pulseze inima, n-ar fi viata; asa ca lui Dumnezeu trebuie sa-i incredintam viata.
|
|
04/05/13 22:15
|
|
Delmoniko
Exclus
Inregistat: 16/05/07
|
|
I-Ching. Alchimia spirituala chineza vorbeste despre acete lucruri. Cu alte cuvinte, mai exista si alte carti din care te poti informa.
_______________________________________ Ai pus mana pe o biblie si te crezi dumnezeu!
|
|
05/05/13 21:03
|
|
Old
Moderator
|
|
Nu stiu chineza.
|
|
05/05/13 22:15
|
|
Delmoniko
Exclus
|
|
Nu-ti face griji. S-au tradus. Ca si biblia, dealtfel. Doar ca mesajul a ramas acelasi.
_______________________________________ Ai pus mana pe o biblie si te crezi dumnezeu!
|
|
06/05/13 14:10
|
|
Old
Moderator
|
|
Nu are relevanta in discutie. Era vorba de ce spunea un predicator crestin. Nu s-a inspirat din alchimia spirituala chineza.
Deci, esti pe langa discutie.
|
|
06/05/13 18:32
|
|
Delmoniko
Exclus
|
|
De unde altundeva s-ar fi putut inspira? Biblia nu e izvor universal. Mai exista multe alte carti sfinte. Ar fi gresit ca un predicator, chiar si ipotetic, sa se inspire din ele? Si de vreme ce nu stii ce e aceea cum poti afirma atat de clar ca nu s-a inspirat de acolo?
Deci, da.
|
|
06/05/13 20:45
|
|
Old
Moderator
|
|
Tu inca nu stii despre cine si ce predica e vorba, dar stii de unde s-a inspirat. Deci e clar. 
|
|
07/05/13 07:53
|
|
Delmoniko
Exclus
|
|
Nu, dragul meu incapatanat. Singura civilizatie din lume care a pomenit de cele de mai sus vreodata a fost cea chineza. Asa ca daca le-a primit prin influente arabe sau de alta natura, nu are de a face. Ca atare, radacina trebuie cautata in I-Ching.
Lasand la o parte incapatanarea ta absurda de a citi ceva ce pooate te-ar mai scoate din intunericul grotesc in care habitezi, te rog sa mai asculti si alte pareri. De multe ori, asta ajuta "sufletele ratacite"
Cat despre predici in general - valoare zero, continut zero, aplicabilitate -1.
|
|
07/05/13 22:18
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Delmoniko a scris:
Lasand la o parte incapatanarea ta absurda de a citi ceva ce pooate te-ar mai scoate din intunericul grotesc in care habitezi, |
ai avertisment pt cuvintele astea.
Delmoniko a scris:
Cat despre predici in general - valoare zero, continut zero, aplicabilitate -1. |
parerea ta.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
07/05/13 22:32
|
|
Delmoniko
Exclus
|
|
Avertisment pentru? E incapatanat si e absurd. In toate posturile in care i-am recomandat ceva face figuri. Ca e in nu stiu ce limba, ca e nu stiu cum. Iar lipsa cunoasterii inseamna intuneric dupa toate legile Kybalionului. Ii recomand ziarul Libertatea atunci. Sau Can-Can. Poate are mai mult fler.
Arata-mi o predica care sa sustina altceva si imi voi schimba parerea. Asta inseamna ca daca mi-ai asculta seminariile ti-ai schimba religia  Tie iti recomand Giovanni Papini - Un uomo finito sau "Un om sfarsit" in traducere. Si sunt la fel de sigur ca nu le veti citi 
Ultima modificare de Delmoniko (07/05/13 22:37)
|
|
07/05/13 22:36
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|