TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Discutii diverse/COMENTARII Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 ... 33
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

ROXANA82 a scris:

Ce putem ura unei persoane care a murit?

o_O Cred ca imi scapa ceva aici. Cum adica sa ii urezi ceva cuiva care a... murit?

ROXANA82 a scris:

Fiecare religie are cate un calendar cum este cel ortodox?

Da, calendarul este folosit de toti.

28/10/10 15:07

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
..Cred ca nu m-am pronuntat eu bine..de obicei pe la inmormantari se ureaza "Sa-i fie tarana usoara sau Dumnezeu sa-l ierte"...care ar fi cea mai potrivita formula?

01/11/10 12:14

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
la multi ani, sa fie sanatos, te mai asteptam pe la noi. :D

01/11/10 13:32

Roxana
membru

Asta in cazul in care iti doresti un castron cu coliva in cap :D

01/11/10 13:51

dhannyella
membru

Inregistat: 06/06/09
ROXANA82,din cate stiu eu la cultele neoprotestante nu se zice nimic din ceea ce tu ai mentionat mai sus,la celelalte culte am mai auzit zicand,dar nu prea sunt de acord :D

"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]

01/11/10 13:55

ultimul mohican
membru

poi "dumnezeu sa-l ierte nu mi se pare prea gresit. urmeaza o judecata nu, deci? e destul de ok. sau poti incerca ce-am zis eu. :D

01/11/10 14:00

Roxana
membru

Ce ai cu mine? :(
Alta intrebare legata de "impietrirea inimii".Ce parere aveti desprea ea si de ce o foloseste Dumnezeu? Este bine daca un om ramane impietrit vis-a-vis de ceilalti semeni la modul ca nimic din ce fac ceilalti rau nu lasa sa-i strice relatia cu Dumnezeu?Dumnezeu se poate folosi de impietrirea inimii unei persoane pentru ca o alta sa se roage mai mult?Nu stiu daca m-am facut inteleasa...

01/11/10 14:04

ultimul mohican
membru

impietrirea inimii cred eu, in majoritatea contextelor se refera la faptul ca oamenii refuza sa-l vada, iubeasca pe Dumnezeu, sau sa vada ce e rau si sa faca bine. mai exista si varianta metaforica a expresiei, in viata de zi cu zi, ca datorita unei drame, a unei tragedii traite sau vazute, poate a unor suferinte repetate sa-ti cam dispara latura empatica, sensibila, si sa te faca sa suferi foarte putine chestiute. ca sa-ti dau un exemplu daca unui om ii moare un copil in brate plange trei zile si o sa se gandeasca la asta multa vreme. daca acelasi lucru i s-ar intampla unui infirmier ce a fost 5 ani in razboi, acesta n-ar avea nimic si peste trei minute ar putea juca table linistit. psihicul uman are armele lui de aparare. dar deja trecem la psihologie. te costa si pe tine 10 euro explicatiile :D

01/11/10 14:19

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

ultimul mohican a scris:

poi "dumnezeu sa-l ierte nu mi se pare prea gresit. urmeaza o judecata nu, deci? e destul de ok. sau poti incerca ce-am zis eu. :D

Pai, in general la neoprotestanti se spune celor din familie, sau rudelor aproipiate ceva de genul: condoleante, sau in cazuri mai rustice"Dumnezeu sa-l(s-o) odihneasca. Astea nu sunt impotriva Bibliei. Ceea ce spunem noi:"Dumnezeu sa-l ierte" , dupa Biblie nu prea se mai poate. Relatia cu Dumnezeu se rezolva acum si aici.

Chestia cu impietrirea a zis mohicanul si nu vreau sa-i iau din castig. ;)

Ultima modificare de OLD TRAIAN (01/11/10 14:42)

01/11/10 14:40

ultimul mohican
membru

pai mai corect mi se pare "Dumnezeu sa-l ierte" e drept, faptele tale sunt deja facute, nu se mai poate schimba nimic, dar hai sa zicem ca suna mai mult cu o dorinta. ce e gresit?

nu-i bai old, impartim veniturile. :D

01/11/10 14:45

Roxana
membru

ultimul mohican a scris:

impietrirea inimii cred eu, in majoritatea contextelor se refera la faptul ca oamenii refuza sa-l vada, iubeasca pe Dumnezeu, sau sa vada ce e rau si sa faca bine. mai exista si varianta metaforica a expresiei, in viata de zi cu zi, ca datorita unei drame, a unei tragedii traite sau vazute, poate a unor suferinte repetate sa-ti cam dispara latura empatica, sensibila, si sa te faca sa suferi foarte putine chestiute. ca sa-ti dau un exemplu daca unui om ii moare un copil in brate plange trei zile si o sa se gandeasca la asta multa vreme. daca acelasi lucru i s-ar intampla unui infirmier ce a fost 5 ani in razboi, acesta n-ar avea nimic si peste trei minute ar putea juca table linistit. psihicul uman are armele lui de aparare. dar deja trecem la psihologie. te costa si pe tine 10 euro explicatiile :D

Cine m-o fi pus :D
Unde trimit banii? Vreau chitanta :)
Impietrirea inimii nu poate fi si o vointa a Domnului?
Alte intrebare?Ce este munca?De ce muncim?Din Fericiri reiese ca mai bine este sa fii sarac decat bogat corect?Atunci ne de ce sa ne mai zbatem?

Ultima modificare de ROXANA82 (01/11/10 14:53)

01/11/10 14:48

Old
Moderator

ROXANA82 a scris:

...Din Fericiri reiese ca mai bine este sa fii sarac decat bogat corect?Atunci ne de ce sa ne mai zbatem?

Sarac si cinstit, ca mos Ilici. ;)

01/11/10 14:56

+Archangel+
Moderator

Cred ca cel mai bine ar fi sa zici "Pocaiti-va ca altfel va duceti dupa el" :D

Impietrirea inimii e bine sa nu existe.

Munca este felul in care ne ocupam de creatia lui Dumnezeu. Munca nu a fost creata de noi ci de Dumnezeu. Adam a fost pus in gradina Edenului sa o munceasca (pe gradina; Gen 2:15).

Nu am gasit in Fericiri ceea ce zici tu.

De ce sa ne zbatem? De-asta:
"Cine nu vrea sa lucreze nici sa nu manance." - 2 Tes 3:10

01/11/10 15:04

Old
Moderator

poate se gandea la cei saraci in duh, si credea ca-s saraci lipiti. ;)

01/11/10 15:09

Roxana
membru

+Archangel+ a scris:

Cred ca cel mai bine ar fi sa zici "Pocaiti-va ca altfel va duceti dupa el" :D

Asa DA :)

Impietrirea inimii e bine sa nu existe.

Dar nu se poate folosi Dumnezeu de ea?Adica El sa impietreasca inima cuiva voit.

Munca este felul in care ne ocupam de creatia lui Dumnezeu. Munca nu a fost creata de noi ci de Dumnezeu. Adam a fost pus in gradina Edenului sa o munceasca (pe gradina; Gen 2:15).

Nu am gasit in Fericiri ceea ce zici tu.

Scuze, am gresit eu..(din doua intrebari am facut una..oricum mi-a raspuns OLD)

De ce sa ne zbatem? De-asta:
"Cine nu vrea sa lucreze nici sa nu manance." - 2 Tes 3:10

Sa reformulez...cei saraci(oamenii strazii de ex.) ajung toti in Imparatia lui Dumnezeu?Cum ramane cu dependenta de munca?

Ultima modificare de ROXANA82 (01/11/10 15:15)

01/11/10 15:12

Old
Moderator

Oamenii strazii sunt saraci, dar asta nu-i face compatibili sau incompatibili cu raiul

Raiul tine de relatia cu Dumnezeu.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (01/11/10 15:17)

01/11/10 15:17

ultimul mohican
membru

ROXANA82 a scris:

Sa reformulez...cei saraci(oamenii strazii de ex.) ajung toti in Imparatia lui Dumnezeu?

aproape toti. unii dupa nitel prenandez, altii dupa doi sticle de vodca, etc. sa-i vezi dupa ce fericiti e :D

Cum ramane cu dependenta de munca?
una e sa muncesti alta e sa fii dependent de munca. muncesti ca sa mananci sa poti iesi la un restaurant, sa-ti cresti copiii, sa-ti cumperi o casa etc, nu traiesti ca sa muncesti. intelegi? :)

01/11/10 15:19

Roxana
membru

ultimul mohican a scris:

ROXANA82 a scris:

Sa reformulez...cei saraci(oamenii strazii de ex.) ajung toti in Imparatia lui Dumnezeu?

aproape toti. unii dupa nitel prenandez, altii dupa doi sticle de vodca, etc. sa-i vezi dupa ce fericiti e :D

Cum ramane cu dependenta de munca?
una e sa muncesti alta e sa fii dependent de munca. muncesti ca sa mananci sa poti iesi la un restaurant, sa-ti cresti copiii, sa-ti cumperi o casa etc, nu traiesti ca sa muncesti. intelegi? :)

Daca zic ca NU, mint..daca zic ca DA imi mai iei bani.Imi mai raspunzi la o intrebare ca sa stiu pentru ce dau bani :D

De ce sa mananci la restaurant? Nu poti manca acasa?Asta nu inseamna ca te "destrabalezi"?

01/11/10 15:23

Old
Moderator

exact. nu depindem de munca, desi... depindem. ;)
Nu traim ca s amuncim ci muncim ca sa traim. Daca muncim mai mult traim mai bine. Daca muncim prea mult, nu prea avem timp sa traim. :D

01/11/10 15:24

Roxana
membru

OLD TRAIAN a scris:

exact. nu depindem de munca, desi... depindem. ;)
Nu traim ca s amuncim ci muncim ca sa traim. Daca muncim mai mult traim mai bine. Daca muncim prea mult, nu prea avem timp sa traim. :D

Daca muncim mai mult traim mai bine- o sa pastrez fraza drept proverb :D

01/11/10 15:27

ultimul mohican
membru

ROXANA82 a scris:

Imi mai raspunzi la o intrebare ca sa stiu pentru ce dau bani :D

De ce sa mananci la restaurant? Nu poti manca acasa?Asta nu inseamna ca te "destrabalezi"?

mananci la restaurant pentru ca unele mancaruri chiar nu stii sa le faci acasa, sau pentru ca uneori nu ai chef sa gatesti, pentru o seara placuta in oras cu ea/el/ sau amicii tai. pentru a te relaxa etc. din comoditate sau ca esti in oras si pana ajungi acasa mai dureaza 4 ore. sunt n motive. nup, nu inseamna sa te destrabalezi. absolut orice iti place si faci dar nu constituie un pacat, nu inseamna destrabalare (de la o iesire la strand, terasa, bar sau ce mai vrei tu.)

s-au facut 30 de euro . urmatoarea intrebare (si implicit raspuns) e gratuita. bonus.  :D

Ultima modificare de ultimul mohican (01/11/10 15:31)

01/11/10 15:30

+Archangel+
Moderator

Da, Dumnezeu poate impietri inima cuiva (Exod 4:21, 7:3, 14:4,17).

Nu toti oamenii saraci ajung in Imparatia lui Dumnezeu. Ajung acolo numai daca L-au acceptat pe Isus ca Domn si Mantuitor.

Dependenta de munca este... dependenta. Si orice dependenta este pacat.

Ultima modificare de +Archangel+ (01/11/10 15:43)

01/11/10 15:41

ultimul mohican
membru

+Archangel+ a scris:

Dependenta de munca este... dependenta. Si orice dependenta este pacat.

uite un pacat pentru care n-o sa fiu judecat niciodata :D

01/11/10 15:43

+Archangel+
Moderator

S-ar putea nici sa nu ajungi sa fii judecat pentru binele sau raul pe care l-ai facut. ;)

01/11/10 15:45

Roxana
membru

ultimul mohican a scris:

ROXANA82 a scris:

Imi mai raspunzi la o intrebare ca sa stiu pentru ce dau bani :D

mananci la restaurant pentru ca unele mancaruri chiar nu stii sa le faci acasa, sau pentru ca uneori nu ai chef sa gatesti, pentru o seara placuta in oras cu ea/el/ sau amicii tai. pentru a te relaxa etc. din comoditate sau ca esti in oras si pana ajungi acasa mai dureaza 4 ore. sunt n motive. nup, nu inseamna sa te destrabalezi. absolut orice iti place si faci dar nu constituie un pacat, nu inseamna destrabalare (de la o iesire la strand, terasa, bar sau ce mai vrei tu.)

s-au facut 30 de euro . urmatoarea intrebare (si implicit raspuns) e gratuita. bonus.  :D

Sa-mi trimiti factura de rog frumos :) Nu-mi place sa am datorii.
Intrebarea gratuita : De ce Dumnezeu nu raspunde la toate rugaciunile?

01/11/10 15:49

Pagini: 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 ... 33    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la