|
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
pfuuu...  Ce parere aveti despre doamna aceea invatatoare care se afla de 50 zile in greva foamei fara sa primeasca perfuzii?Am vazut ca avea cartea cu Psalmi langa ea.Mi s-a parut un om foarte calm si rabdator.
Ultima modificare de ROXANA82 (15/10/10 15:50)
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
15/10/10 13:19
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Cred ca ar trebui sa citeasca psalmul 4 vers.8. 
Acuma sa vorbim serios: nu stiu cazul, dar nu cred ca greva foamei este o metoda potrivita de a rezolva anumite probleme, sau de a impresiona, desi se mai practica. Cred ca trebuie sa gasim mereu metode lucrative (din perspectiva noastra), si in acelasi timp sa ne incredem cat putem mai mult in Dumnezeu.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
16/10/10 10:17
|
|
copilu
Exclus
Inregistat: 11/05/10
|
|
imi explica si mie careva cum se trimite un colet prin posta romana?
_______________________________________ doar c8ilu!
|
|
18/10/10 09:24
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Si cand te gandesti ca traim in era Google. 
http://www.posta-romana.ro/services/cat ... -interne_9
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
18/10/10 12:33
|
|
copilu
Exclus
|
|
asta am gasit-o si eu, doar ca iti da un formular si pe ala nu stiu cum sa-l completez.
|
|
18/10/10 12:52
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Pai si n-ai intrebat-o pe tanti aia?
|
|
18/10/10 13:44
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
Copilu, cand intrii in posta, uite-te bine pe toti peretii, sigur gasesti un model acolo, si vei stii cum sa il completezi.
Nu uita: tu, cel care trimite, esti expeditorul, iar cel ce primeste, destinatarul. Sa nu uiti sa scrii codul postal si pe colet(asta se cauta usor pe net, daca nu, au cei de la posta 'manuale' si cauti acolo).
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
18/10/10 14:16
|
|
copilu
Exclus
|
|
ok, o sa ma uit am auzit ca la ing este ceva card gratis pentru studenti. si-o facut careva? mai e valabila oferta?
|
|
18/10/10 19:49
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
Eu mi-am facut. E pentru tineri pana in 26 de ani si din cate stiu mai e valabila.
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
18/10/10 21:17
|
|
copilu
Exclus
|
|
si e paypal? ce acte ti-au trebuit?
|
|
18/10/10 21:20
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Cardul e VISA. Poti aplica si pe net pentru el. Iti trebuie buletinul si carnet de student/legitimatie/adeverinta de student vizat(a).
http://www.ing.ro/ing/ro/Carduri/Card-S ... zAodn2KUJw
|
|
19/10/10 09:14
|
|
copilu
Exclus
|
|
si pot plati pe ebay cu el?
|
|
19/10/10 09:51
|
|
copilu
Exclus
|
|
http://fisierulmeu.ro/58FRMLPKCG6R/postaromana-jpg.html
postaromana.jpg - 3.3 Mb
il poate completa careva in paint ca sa imi fac o idee? vreau sa trimit un colet in jur de 1 kg si 50 lei ce e in colet.
Ultima modificare de copilu (19/10/10 14:29)
|
|
19/10/10 14:25
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Zice in descriere ca poti plati si pe net.
Presupun ca glumesti cu completarea acelui formular. Aceste informatii le obtii foarte usor si in timp real de la tanti ghiseista de la posta.
|
|
20/10/10 14:21
|
|
copilu
Exclus
|
|
pai daca nu am card nu le pot plati... oricum din cate am inteles la valoare lei pui 1 leu sau in cazul in care ai ceva pretios in colet pui ceva mai mult (daca pierd aia coletul sau il distrug, sa-ti poti recupera banii). iar la ramburs pui: valoarea coletului 50 lei + 10 lei taxe postale = 60 lei. insa care e smecheria: nu costa chiar 10 lei taxele postale, poate doar 3,4 lei... deci tu iai cam 57,56 lei 
|
|
20/10/10 14:33
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Ce nu poti plati?
Deci, sa o lamurim cu posta. Te duci la ghiseu si intrebi ca de-aia ai gura. Intrebarile pe care ni le pui noua care nu avem nicio treaba cu posta le poti pune acolo unde oamenii chiar au habar pentru ca se ocupa cu asa ceva.
|
|
20/10/10 15:56
|
|
Roxana
membru
|
|
Intrebari  1. Cum ar trebui sa se poarte sau care ar fi diferenta dintre un judecator in dreptul familiei, care da sentinte de divort, crestin si unul necrestin.Ce ar trebui sa faca cel crestin in plus sau nu ar trebui sa faca? 2. O fata se casatoreste la starea civila cu un barbat impus de parinti.La restaurant familiile se cearta si depun imediat actele de divort.Nu are loc casatorie religioasa, nici nu se consuma vreun act sexual intre cei doi.Fata respectiva se recasatoreste dupa divortul de primul barbat, cu unul pe care si-l doreste dar este familia impotriva.Cu acesta face familie, doi copii.In fata lui Dumnezeu care ii este sot primul sau al doilea? 3. Singurul motiv acceptat de catre Dumnezeu pentru divort este adulterul.Un barbat(sot) care se uita dupa femei, dupa cum bine stim a si comis desfranarea in inima lui.Adulterul se refera doar la inselarea fizica(contact)?Sau in cazul mai sus mentionat sotia poate divorta?
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
21/10/10 12:58
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
1. Poate cel mai bine ar fi sa nu judece divorturi.
2. Interesant caz desi nu stiu cat de reala poate fi aceasta ipoteza. Ca parere personala, cei doi sunt casatoriti din momentul in care au spus DA la starea civila si au semnat. Legal, pentru a se casatori cu altcineva, trebuie sa divorteze, deci inseamna ca sunt legati.
3. De asemenea, se mai spune ca femeia este legata de barbatul ei cat timp traieste el. Stiind si faptul ca daca urasti pe cineva inseamna ca l-ai ucis atunci femeia este libera sa se marite cu cine vrea. Deci nu trebuie neaparat sa calce sotul stramb daca vrea sa scape de el. 
Ultima modificare de +Archangel+ (21/10/10 14:49)
|
|
21/10/10 14:48
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
copilu a scris:
pai daca nu am card nu le pot plati... oricum din cate am inteles la valoare lei pui 1 leu sau in cazul in care ai ceva pretios in colet pui ceva mai mult (daca pierd aia coletul sau il distrug, sa-ti poti recupera banii). iar la ramburs pui: valoarea coletului 50 lei + 10 lei taxe postale = 60 lei. insa care e smecheria: nu costa chiar 10 lei taxele postale, poate doar 3,4 lei... deci tu iai cam 57,56 lei  |
La valoare lei, s-a pus limita minima 20 lei, acu cateva saptamani.
Taxele postale, in caz ca e ramburs, cel mai putin poate sa coste cam 6 lei ( 3,4 e la un colet normal, fara ramburs), apoi depinde de cat ai pus la valoare, si de greutate. Daca sa ziceam am scris 50 lei la valoare, si cantareste cam 1 kg, din cate imi dau seama, o sa platesti cam 10 lei, asa ca da, daca pui ramburs 60 lei, te scoti.
Pentru paypal, consulta netul. E o modalitate mai sigura de a plati online decat sa dai direct datele cardului. Si nu toate cardurile au o astfel de posibilitate. La unele necesita multa bataie de cap, telefoane(pentru un cod de 4 cifre ce ti-l cere la inregistrare), etc(din cate am auzit), la altele insa relativ simplu(la mine, de pilda, la Raiffeisen, a fost simplu, am inteles ca si la BRD Student e simplu, dar nu ma bag).
Uite, poate te ajuta si asta : http://www.primiipasi.com/articole/fina ... t-pay-pal/
Si da, pt Ebay, trebuie paypal 
Ultima modificare de fluflu (21/10/10 15:51)
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
21/10/10 15:46
|
|
Roxana
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
1. Poate cel mai bine ar fi sa nu judece divorturi.
---la prima intrebare..si daca judecatorul se pocaieste intre timp, cum ar trebui sa se poarte?renunta la serviciu, functie ?
2. Interesant caz desi nu stiu cat de reala poate fi aceasta ipoteza. Ca parere personala, cei doi sunt casatoriti din momentul in care au spus DA la starea civila si au semnat. Legal, pentru a se casatori cu altcineva, trebuie sa divorteze, deci inseamna ca sunt legati.
--- au divortat (nu au fost impreuna decat atunci cand au spus da si la restaurant).S-a recasatorit dupa divort, si la starea civila si in Biserica(sunt impreuna de peste 25 de ani si au doi copii).
3. De asemenea, se mai spune ca femeia este legata de barbatul ei cat timp traieste el. Stiind si faptul ca daca urasti pe cineva inseamna ca l-ai ucis atunci femeia este libera sa se marite cu cine vrea. Deci nu trebuie neaparat sa calce sotul stramb daca vrea sa scape de el.  |
Ultima modificare de ROXANA82 (21/10/10 16:35)
|
|
21/10/10 16:31
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
1. Ar trebui sa se poarte conform constiintei lui. Daca doreste sa judece astfel de cazuri sau nu este treaba lui. Un astfel de judecator nu ar trebui judecat la prima impresie. Poate ca acesta incearca sa ajute partile sa nu divorteze si mediaza intre ele. Totusi, este decizia lor daca divorteaza sau nu. Judecatorul doar ia nota de aceasta decizie.
2. Nu cred ca este neaparat o tragedie aceasta situatie. Izvoarele de iertare ale lui Dumnezeu sunt nesecate. Toti facem greseli. Nu e bine ce au facut dar nici in trecut nu ne mai putem intoarce. Iertam si invatam.
3. Banuiesc ca te-ai prins ca este o gluma ce am zis. Nu iti poti acuza sotul de adulter si sa divortezi doar pentru ca s-a uitat dupa vreo fusta pe strada. Nu uita ca Dumnezeu a zis ca uraste despartirea in casatorie (Maleahi 2:16). Aceeasi atitudine ar trebui sa o avem si noi. Daca urasti divortul nu vei sari imediat sa-l infaptuiesti.
|
|
22/10/10 09:16
|
|
Roxana
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
1. Ar trebui sa se poarte conform constiintei lui. Daca doreste sa judece astfel de cazuri sau nu este treaba lui. Un astfel de judecator nu ar trebui judecat la prima impresie. Poate ca acesta incearca sa ajute partile sa nu divorteze si mediaza intre ele. Totusi, este decizia lor daca divorteaza sau nu. Judecatorul doar ia nota de aceasta decizie.
2. Nu cred ca este neaparat o tragedie aceasta situatie. Izvoarele de iertare ale lui Dumnezeu sunt nesecate. Toti facem greseli. Nu e bine ce au facut dar nici in trecut nu ne mai putem intoarce. Iertam si invatam.
3. Banuiesc ca te-ai prins ca este o gluma ce am zis. Nu iti poti acuza sotul de adulter si sa divortezi doar pentru ca s-a uitat dupa vreo fusta pe strada. Nu uita ca Dumnezeu a zis ca uraste despartirea in casatorie (Maleahi 2:16). Aceeasi atitudine ar trebui sa o avem si noi. Daca urasti divortul nu vei sari imediat sa-l infaptuiesti. |
Multumesc pentru raspunsuri, imi sunt de ajutor cand intalnesc astfel de situatii si stiu ce sa le raspund oamenilor 
|
|
22/10/10 14:42
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Inseamna ca deja slujesti , daca ajuti astfel oamenii. 
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
22/10/10 14:47
|
|
Roxana
membru
|
|
Incerc, Traian, atat cat sunt primite "vorbele" mele, desi nu mi s-a cerut ajutor, incerc sa ma fac singura de ajutor 
|
|
22/10/10 14:59
|
|
Roxana
membru
|
|
Ce putem ura unei persoane care a murit? Fiecare religie are cate un calendar cum este cel ortodox?
|
|
28/10/10 13:52
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|