TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Discutii diverse/COMENTARII Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 ... 33
ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
treaba e ca au trecut 20 de ani de la revolutie si desi nu ne aflam in lumea a treia, nici prea bine nu stam. avem in politica, justitie si multe alte domenii sechele comuniste, oameni nu numai corupti dar si incompetenti. iar de aici se declanseaza o problema de mentalitate, care se reflecta in mai toate domeniile si implicit in viata cetateanului de rand. partea buna e ca ultimii comunisti pur sange, sunt pe moarte iar eu sper ca cei ce vin din urma, desi au trait in era antedecembrista, nu au preluat chiar toate valorile predecesorilor. acu' ca sunt corupti eu ii inteleg, dar totusi ar trebui sa fie si eficienti, sa-si faca treaba pentru care sunt alesi. asta e. vom trai si vom vedea.

07/05/10 16:26

copilu
Exclus

Inregistat: 11/05/10
daca de exemplu primesti un cec cu o suma de 100 de euro. cum si unde poti scoate banii? se poate la posta?

12/05/10 16:20

copilu
Exclus

rectific: cel mai bine e prin western union cash.. ii iai in cateva minute si fara comision.

12/05/10 19:24

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
prin western union se ia comision

12/05/10 21:32

copilu
Exclus

dar, dar ii ia doar celui ce trimite bani.. in cazul meu, ii ia la google nu mie.

12/05/10 22:04

Christina
membru

Inregistat: 15/01/10

lorre a scris:

Christina, mi-ai luat vorba din gura.

sti tu .. vorba aia: "Genile gandesc la fel"

Ultima modificare de Christina (15/05/10 10:24)

14/05/10 20:56

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06

RainSong a scris:

voi stateati pe mirc? Si cam ce conversatii aveati si cu cine?

Eu eram printre contestatari :D

26/05/10 13:48

Site web  
ultimul mohican
membru

de obicei pe mirc vorbeai cu necunoscuti. n-am intrat decat de vreo doua ori in tinerete.

26/05/10 14:59

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
daca eu despre batranete zic: "adanci batranete", tu despre tinerete cum zici? "superficiale tinerete" ? :D

26/05/10 15:06

ultimul mohican
membru

ehe, sunt vreo 12 ani de cand descopeream eu calculatorul si odata cu el si sala de net de langa liceu. ce vremuri... cand luam cafeaua sau cola si consideram mult mai educative orele de fifa si de net, decat matematica predata in limba chineza :D

"superficiale tinerete"
nu bre, entuziasta tinerete, nebuna si optimista, superficiala nu. e adevarat ca pe masura ce inaintezi in viata, problemele din trecut (ca nu ti-a zambit colega de clasa, ca ai luat un 4, ca fumam tigari la bucata ca, ca... par mult mai simple....)

26/05/10 15:32

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

ultimul mohican a scris:

nu bre, entuziasta tinerete, nebuna si optimista, superficiala nu. ....)

:D :D :D

ce vremuri... !

26/05/10 15:37

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

april a scris:

Am descoperit recent un site : http://www.romaniapozitiva.ro/ si mi-a venit ideea sa avem si nou un subiect despre asta.
Nu stiu altii cum sunt, dar eu m-am cam saturat de toate lucrurile negative pe care le aud din Romania

si eu am gasit site-ul mai demult, n-am avut timp sa-l citesc.
  Noi astia care traim aici ne-am saturat de lucrurile rnegative care se intampla.

Chiar zilele trecute mi-am stricat ziua o faza: mergeam cu o prietena inspre supermarket si ne-a cerut o tanti indicatii pentru o locatie. Cum drumul nostru era pe acolo am luat-o cu noi, zicea ca e plecata in Germania de ceva ani buni si ca nu se astepta sa fie chiar asa - trebuia sa rezolve ceva acte si, in stil tipic romanesc, a fost plimbata de la un birou la altul. La medici iar zicea ca e jale, nici nu mai stia cui sa dea mita - portar, femeie de servici etc
  Chiar ma intreb de ce tocmai noi am dat de ea, sa ma deprime si mai mult, ca nu's destul de deprimata :x

04/06/10 18:05

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

april a scris:

dar eu m-am cam saturat de toate lucrurile negative pe care le aud din Romania ( aud mai multe de acasa decat de aici ) si mi-ar placea sa mai discutam un pic si despre cele pozitive, ca mai exista, culmea culmilor, si de astea :) .

E mai usor sa fii patriot din departare. Intodeauna idealizezi si uiti ce-i rau atunci cand intervine distanta. Eu stiu doar ca trebuie sa cumpar vaccinurile copilului intr-o tara in care vaccinarea este gratuita si ca m-am saturat sa dau spaga personalului medical, si mai ti se si induce faptul ca ti s-a facut o mare favoare. Suntem numaru unu la ipocrizie. Despre Romania sunt multe bune de spus si unul singur de rau: e locuita de romani.

Ultima modificare de MRU (04/06/10 22:48)

04/06/10 22:48

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Tu nu mai esti la departare de Romania ?

Am avut recent concediu si am auzit destule si oricum , la general, au grija altii sa nu ma lase sa uit, numai ca m-am saturat de ce aud rau.

Daca te face sa te simti mai bine poti deschide un subiect Romania negativa.

05/06/10 08:38

ultimul mohican
membru

lorre a scris:

Desi se spune ca invatamantul lasa de dorit, sunt multe tari mai slab pregatite. O colega de-a mea s-a mutat in spania (eram clasa a patra) si acolo au mutat-o in clasa a cincea pentru ca era la un nivel avansat.

de acord cu tine lorre, asta e si parerea mea, comparativ, adolescentii romani sunt ceva mai bine pregatiti la nivel de scoala fata de straini, chiar si tinerii la nivel de cultura generala. (desi avem si noi.....)

april* per total mesajul lui lorre e pozitiv, sau cel putin asa imi pare mie.

april a scris:

sa vezi acilea comentarii, nu stiu de ce am impresia ca o sa se scrie mai mult fata de "romania pozitiva" :D

Ultima modificare de ultimul mohican (05/06/10 09:25)

05/06/10 08:58

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

RainSong a scris:

Noi astia care traim aici ne-am saturat de lucrurile rnegative care se intampla.
De lucruri negative te saturi oriune, nu doar in Romania.

...si ne-a cerut o tanti indicatii pentru o locatie. Cum drumul nostru era pe acolo am luat-o cu noi, zicea ca e plecata in Germania de ceva ani buni si ca nu se astepta sa fie chiar asa - trebuia sa rezolve ceva acte si, in stil tipic romanesc, a fost plimbata de la un birou la altul.
Pentru ca lucrurile s-au schimbat de cand a plecat si se astepta sa fie tot asa. De aceea nu mai stia la ce birou sa mearga. Si totusi i se da voie. Poate la ea e un birou unic, merge, plateste  si-i rezolva.
Da ce? aici n-are birou unic? Nu stie unde sa mearga. Pai plateste la un birou unui avocat, si-i rezolva toate. Sau vrea ca altcineva sa-i dea totul gratuit? Adica altcineva sa-i rezolve? Cine lucreaza gratis? Aici sau in vest?

La medici iar zicea ca e jale, nici nu mai stia cui sa dea mita - portar, femeie de servici etc
  ...

Da de ce sa dea mita? Iti spun de ce. Pentru ca nu avea asigurare valabila, si atunci incerca in stil "tipic romanesc". Adica sa se fofileze cumva. Da de ce nu a adus tanti respectiva civilizatia din Germania aici la noi? De ce a adus smecheria? Adica incercarea de a da mita pentru ca sa obtina ce nu i se cuvine?

Sau altceva: de ce nu s-a tratat in Germania? De ce a venit aici sa se trateze?

Iti spun de ce:
Am o cumnata care lucreaza de ani buni in Italia si mereu cand vine in Romania isi face consult medical general, contra cost. DE ce nu-si face in Italia unde lucreaza cu acte si are asigurare?

O alta cunostinta, plecata in Statele Unite, are cetatenie acolo, lucreaza, deci are insurance, si cand vine in Romania, isi repara dantura. Oare de ce? De ce in "nasoala" asta de tara? :rolleyes:

Iti spun eu de ce? Pentru ca aici e mai rezonabil.

Dar stii ce face serviciile de aici sa scartaie?
Unii dintre cei plecati in vest se intorc pentru o vacanta sau o perioada in tara.Aici  nu au asigurare, de ce sa plateasca? Mai bine sa le dam de-a gata noi "fraierii", care am ramas, si medicul de familie nu-i primeste fara sa plateasca; la fel si la policlinica. La medic privat nu merg pentru ca costa; stii ce fac? Daca-i doare dimineata burta, stau si rabda pana seara, apoi cheama ambulanta. Ii duce la urgenta, si-i trateaza, doar n-o sa-i lase sa moara. In anumite perioade nu-s prea multi, dar in perioada concediilor, e plin d din astia la serviciul de urgenta. Ce se intampla? Serviciul de urgenta nu mai face fata, si atunci cine-i de vina? Tara asta de doi bani, nu? Chestia cu serviciul de urgenta nu-i poveste. Mama lucreaza acolo, si asa stiu.

Ceea ce cred eu e ca cei ce stiga "hotii" cam ei sunt cei mai tari la smecherii.
Su daca nu merg la urgenta apeleaza la o cunostinta si-i duce in policlinica, asa cu pile, ca sa nu plateasca. Oare cine aduce "stilul asta romanesc" de care se face caz? Nu cei care stiga mai tare? De ce nu aduc acestia civilizatia din vest? Sa vina, daca au nevoie de servicii sa-si plateasca serviciile, cpentru ca nu pica din cer. Daca nu le place serviciul unei clinici sa aleaga alta clinica, doar asta e economia de piata ce o experimenteaza in vest. Si atunci, cei care fac servicii de calitate raman; ceilalti dispar.

Dar noi toti tinem cu dintii de stilul nostru, cei ce suntem aici si cei ce au plecat, si revin mereu, si se intampla cum zicea cred Eminescu, nu stiu sigur. ;) : "eu imi apar saracia, si nevoile...."

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

05/06/10 09:29

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
@ultimul mohican, mesajul lui lorre este pozitiv doar pt ca in alte parti este mai rau decat la noi ?

@mereu-tanar, tare negativ mai esti.

Nu-s toti asa, cum zici tu, si urgente pot aparea in viata oricui, fie el din Romania sau din afara ei.

Si sa crezi tu ca este o placere sa te doara ceva si sa mergi la doctor in Romania.

Am asigurare medicala in Germania si n-as dori sa ma imbolnavesc in Romania, chiar daca asigurarea mea este valabila si acolo. Singurul medic la care merg regulat in Romania este dentistul, si acolo ma duc pt ca o cunosc pe doamna doctor si platesc oficial la clinica, pt ca e particulara . Nu suport sa dau spaga in alte parti.

Si inca ceva: daca mergi la doctor si se afla ca lucrezi in afara, tine-te bine . O sa creada toti ca esti plin de bani, trebuie , deci, in consecinta, sa dai mai mult. Nu ai cum aduce civiliziatia cu tine in sistemnul medical .

In alta ordine de idei, banii care sunt adusi/trimisi in tara de romanii care lucreaza in afara nu-s putini, asa ca nu mai da in ei.

05/06/10 09:37

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

mereu-tanar a scris:

De lucruri negative te saturi oriune, nu doar in Romania.

in romania e ceva la ordinea zilei, sunt numai din astea, trebe sa casti bine ochii si sa fii indulgent ca sa gasesti puncte pozitive.

mereu-tanar a scris:

De aceea nu mai stia la ce birou sa mearga. etc

pun pariu ca nici tu nu ai crezut ce ai scris. Personal nici macar la liceu nu m-am dus sa ma inscriu, mi-a facut si depus mama dosarul, la fel si la scoala de soferi, n-am alergat decat pentru o taxa si atunci intrebam politistii si nici ei nu stiau biroul care apartinea de ei, haha.
  Dar tot aud oameni care isi iau concediu 2-3 zile sa-si rezolve o adeverinta, mama lucreaza in domeniu si mai apeleaza la ea, o tot suna si o intreaba unde sa mearga, ce si cum.
  Ce sa mai zic pentru proiecte, ne-am facut unul, ii stia mama pe toti si nu am reusit cu el de inculti ce sunt, de-a dreptul fraieri. Asa-a oamenii din sistem, are mama destui colegi habarnisti ;) 

mereu-tanar a scris:

Da de ce sa dea mita? Iti spun de ce. Pentru ca nu avea asigurare valabila, si atunci incerca in stil "tipic romanesc".

Tanti aia nu a mers pentru ea la medic, a mers cu o batrana.
   Tu ai fost vreodata in spital? Eu da si cand am fost operata a platit mama pana si paznicul. O fata din salon, nu a avut sa dea pentru o operatie banala facuta pe asigurare, si a operat-o o rezidenta, a dat-o rau in bara si doctorul a lasat-o asa. Cand a fost mama cu fratemiu era un tinerel singur, operat si iar nu-l bagau in seama, nu avea 1 leu la el saracul.
   Recent a ajuns mama la urgente, a trebuit sa sune intai la Spital sa vada cine e de garda, sa nu nimereasca medicul ala flamand de bani, e cel mai bun de altfel, insa trebe sa plusezi mult sa ajungi la el, sa se uite la tine. Si avem toti asigurare medicala completa. 
   Am impresia ca nu ai fost la medic niciodata, ma bucur, dar te va izbi realitatea si va durea, mai ales daca nu vei avea bani.

lorre a scris:

Desi se spune ca invatamantul lasa de dorit, sunt multe tari mai slab pregatite. O colega de-a mea s-a mutat in spania (eram clasa a patra) si acolo au mutat-o in clasa a cincea pentru ca era la un nivel avansat.

defapt si aici e un punct negativ pentru noi. Se face prea multa scoala teoretica, la ei in vest se face practica si asa ma retine ceva lumea, aici toate sunt teoretice si e foarte mult de asimilat. Din tot amarul de fizica facut 4 ani in liceu [cate 3 ore/sapt aveam] nu stiu daca am retinut ceva si daca am facut vreun experiment, numai niste becuri legate in serie parca.

Ultima modificare de RainSong (05/06/10 10:45)

05/06/10 10:37

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

april a scris:

Nu ma face.\
mereu-tanar a scris:

Serviciul de urgenta nu mai face fata, si atunci cine-i de vina? Tara asta de doi bani, nu? Chestia cu serviciul de urgenta nu-i poveste. Mama lucreaza acolo, si asa stiu.

Am si eu urgentisti in familie si stiu cum sta treaba. Serviciul de urgenta nu face fata pentru ca nu se triaza cazurile cum trebuie. Si e normal odata ce cei care preiau cazurile si le dau mai departe nu culeg informatii pretioase si n-au pregature temeinica in domeniu.

Cat despre hotii care striga hotii...ma abtin. As prefera sa platesc un tarif oficial decat sa ne prefacem asa la infinit. Si crede-ma ca chestiile astea dor mai tare atunci cand ai copii.

Ultima modificare de MRU (05/06/10 11:57)

05/06/10 11:47

emanuel
membru

MRU a scris:

... Si e normal odata ce cei care preiau cazurile si le dau mai departe nu culeg informatii pretioase si n-au pregature temeinica in domeniu.

?!
Ai in familie urgentisti nepregatiti? :rolleyes:
Doar nu vrei sa spui ca acolo-s mecanici auto?
Dar ce sa faca cu astia de care am zis.
Chiar daca le da un tratament mai sumar, tot trebuie sa le dea ceva tratament.
Apoi sunt cei care nu mai au sanse mari de viata. Pe astia se cheltuie sume enorme, pentru ca o sansa tot au si ei; asa este protocolul medical, si asa este juramantul medical.

@RainSong, din pacate am fost si eu in spital. Am avut asigurare medicala. Am avut operatie pulmonara. Nu am apelat la cunostinte; am mers la medic ca orice muritor. Am fost operat de un medic foarte pregatit si foarte constiincios.(Nu rezident) Nu mi-a cerut un ban, nici inainte nici dupa. Asistentele si personalul medical au avut o comportare exemplara. In prima noapte dupa operatie care a fost cumplita, au venit asistentele sa ma supravegheze de ziceai ca-s presedintele Romaniei. La un moment dat am inceput sa nu le mai spun ca am dureri cumplite,de cate ori anestezia isi inceta efectul.
Dimineata am spus unei asistente despre dureri si m-a certat de ce nu am chemat-o. Zicea :"de asta sunt aici". Eu ma gandeam sa nu deranjez prea mult.
Am dat si medicului ceva, si asistentelor cate-o atentie, dar nu inainte, ci dupa. Medicul a incercat sa ma refuze si a primit doar pentru ca am insistat.

Asa ca eu am cuvinte de apreciere pentru personalul medical din Romania. Sunt si exceptii, nu zic, iar sistemul inca nu este asa de bine pus la punct sa-i filtreze pe astia, dar eu sunt optimist. :)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

05/06/10 15:26

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

MRU a scris:

Am si eu urgentisti in familie si stiu cum sta treaba. Serviciul de urgenta nu face fata pentru ca nu se triaza cazurile cum trebuie. Si e normal odata ce cei care preiau cazurile si le dau mai departe nu culeg informatii pretioase si n-au pregature temeinica in domeniu.

mereu-tanar a scris:

Ai in familie urgentisti nepregatiti? :rolleyes:

A spus clar că cei care preiau cazurile şi le dau mai departe nu au pregătire temeinică în domeniu. Nu urgentiştii din familia ei.

De ce, Doamne, iartă-mă, trebuie să înţepi când spui ceva, nu ştiu. Şi nu numai tu. E o boală contagioasă aici, să se sară imediat cu subtilităţi şi înţepături ieftine.
De indulgenţă n-a auzit mai nimeni...

Ultima modificare de Magdy (05/06/10 15:40)

05/06/10 15:38

ultimul mohican
membru

mereu-tanar a scris:

Sunt si exceptii, nu zic, iar sistemul inca nu este asa de bine pus la punct sa-i filtreze pe astia, dar eu sunt optimist.
exceptiile sunt cand nu se dau bani la medici. exceptiile sunt cand nu trebuie sa mergi la cinci ghisee sa iei o amarata de adeverinta. exceptiile sunt cand nu esti nevoit sa dai o spaga lucrand in comert. si eu sunt patriot dar realitatea este asa cum este.

ca un offtopic, ca vorbim printre altele de romani care vin in vacanta din afara, stiu ca majoritatea dintre ei fac comparatii intre aici si acolo. si-n general scot in evidenta lucrurile bune de acolo si cele negative de aici. si-n mare cam au dreptate. e diferenta (cam enorma) intre noi si occident. partea proasta este ca nu e numai economic. nu in primul rand este de mentalitate, de comportament, de mod de a vorbi si multe altele. aici e baiul.

05/06/10 19:53

emanuel
membru

anomis a scris:

[Mai, eu mi-l imaginam pe Kaka, un negru urat... Dar vad ca nu e deloc asa. :D:D:D:D]

De ce? Din cauza numelui ?  :D :D :D
Nu e in limba romana. ;)

Ultima modificare de mereu-tanar (21/06/10 06:50)

21/06/10 06:49

monday_73
membru

Inregistat: 19/01/08

copilu a scris:

iar ardelenii au influente vestice: calmi, putin mai civilizati, etc.

"Putin" mai civilizati? Doar putin? :P
No, acuma daca ne lauzi, macar fa-o cum trebuie :)))

"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)

14/07/10 14:02

copilu
Exclus

ce am observat eu pana acuma: moldovenii au influente slave (rusesti) si ca atare se observa prin comportamentul lor, oltenii au influente sudice: greci, bulgari, etc fiindca se agita, is tot timpul nervosi, iar ardelenii au influente vestice: calmi, mai civilizati, etc.

14/07/10 14:07

Pagini: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 ... 33    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la