TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Discutii diverse/De ce sunt urati si batjocoriti pocaitii??? Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6
bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Repet:asa cum am vazut si la adventisti si iehovisti faptul ca va credeti persecutati nu inseamna nici ca nu sunteti adevarati sau persecutati.
Si Francisc era persecutat copii aruncau cu pietre in el.Mai degraba sunteti ajutati.Va ajutati intre voi pocnindu-i pe altii(sau lundu-le locul de munca).
Cat despre pesciolino el a lansat ideea ca calugarii incearca sa respecte legea, de parca asta ar insemna sa il respinga pe Iisus.Legea noului testament.Deoarece credinta fara fapte e moarta.Si ne mantuim prin credinta si nu, numai prin credinta .

11/08/08 21:53

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Ceea ce afirmi aici implica automat ca Isus nu a facut destul pt mantuirea noastra...Oare asa sa fie? Asta e parerea ta?
Sau ar trebui sa privim dintr-o alta perspectiva faptele ce rezulta din credinta? Ce zici?

Ultima modificare de UnderZero (12/08/08 10:56)

12/08/08 09:25

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Faptele rezulta din credinta si nu invers. Credinta sincera intotdeauna a rodit fapte demne de ea, pe cand majoritatea care au cautat sa faca fapte bune nu au ajuns la o credinta mai puternica ci de cele mai multe ori la o mandrie fatisa. Acum problema cu batjocorirea crestinilor vine si din cauza asta: fie invidie ca sunt oameni prea buni si diferiti de lume(roade ale credintei), fie ca sunt niste fatarnici cu pretentii de oameni deosebiti de buni(roade ale faptelor fara credinta)

12/08/08 10:30

bairstow
membru

UnderZero a scris:

Ceea ce afirmi aici implica automat ca Isus nu a facut destul pt mantuirea noastra...Oare asa sa fie? Asta e parerea ta?

De unde ai ajuns la aceasta concluzie?Nu am mai vazut o asemenea gandire decat la voi.Sa intelegeti tocmai pe invers.Defapt asta vad la servici in fiecare zi.Calugarii se bazeaza pe credinta dar incearca sa faca si fapte bune.Daca aveti credinta de ce nu aveti si acelasi fapte?Si adventistul are credinta dar respecta Sambata.Si penticostalul American(?) are credinta si se tavaleste pe jos fiind miscat de Duh.
Pesciolino a dat sa se inteleaga ca, calugarii se bazeaza pe lege si nu pe credinta ce a ce nu e adevarat.Ei se bazeaza pe credinta dar incearca sa faca si fapte bune.Sa i-si duca crucea.Sa fie milostivi, blanzi,facatorii de dreptate(vezi fericirile care arata iar importanta faptelor)
Faceti ce face si rastalmacitii ce scriu.
Deci avand credinta dar neavand fapte(sau ne fiind uniti cu biserica mama) nu prea putem sa ne mantuim.Caci nu oricine are credinta se si mantuieste.Vor fi unii care cred ca de vor omori in numele lui Iisus vor face un lucru bun.Deci au credinta dar o credinta proasta.Credinta fara fapte e moarta (sau proasta).

Ultima modificare de bairstow (12/08/08 11:17)

12/08/08 11:10

UnderZero
membru

aha...cam asta vroiam sa aud...
Daca nu ai spune lucrurile atat de ...cum le spui :D , si daca nu ar fii vorba de un forum virtual (limitat, tocmai din cauza ca e virtual), probabil altfel am discuta...
PS:...adica, sper :D ...

Ultima modificare de UnderZero (12/08/08 11:18)

12/08/08 11:17

bairstow
membru

A deci te faci ca intelegi prost ca sa scriu eu corect? :)
Cum sa scriu ca Iisus nu a facut suficient pentru noi?Interesant.
Sa revin la subiect:a fi pocait ai o multime de avantaje dar si dejavantaje cei drept mai putine :)Eu cred ca lumea nu va persecuta in deobicei si doar rade de voi.Si aici din pacate cam are de ce asa cum am mai scris.

Ultima modificare de bairstow (12/08/08 11:41)

12/08/08 11:27

UnderZero
membru

Ce spune lumea conteaza exact 0, atata timp cat nu e ceva care, pus cu sinceritate in fata Domnului, se vede ca trebuie schimbat...
In rest, pentru mine, parerea lumii=0, mai bine zis...UnderZero (acum cred ca intelegi ;) )

Ultima modificare de UnderZero (12/08/08 11:32)

12/08/08 11:31

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Cred ca tema credinta-fapte ar merge sa aibe propriul subiect. Am citat deja din biblie de ce sunt urati si batjocoriti pocaitii(cei cu adevarat pocaiti). Ceilalti sunt batjocoriti din multele motive ptr. care sunt batjocoriti si necrestinii: prostie, ingustime, neadaptare...etc. Deci ptr. tema credinta-fapte ar trebui deschis un nou topic: Fapte vs. credinta

12/08/08 11:36

UnderZero
membru

De acord cu Sword...

12/08/08 11:38

bairstow
membru

UnderZero a scris:

Ce spune lumea conteaza exact 0, atata timp cat nu e ceva care, pus cu sinceritate in fata Domnului, se vede ca trebuie schimbat...

Pe asta se si bazeaza toate sectele.Lumea ne considera nu stiu cum.
Deci trebuie sa tinem cont si de lume.Daca lumea arata stintific ca arca lui Noe e irealizabila de facut, noi trebuie sa tinem seama de acest lucru.Desigur am dat un exemplu neverificat.Fictiv :)

12/08/08 11:50

UnderZero
membru

bairstow, eu ti-am spus ca pt mine parerea lumii nu conteaza. Punct.
Acum, daca lumea spune ceva, care, verificat in lumina Scripturii, se dovedeste a fii adevarat, inseamna ca intr-adevar ar trebui sa fac ceva ( de ex: "Sa nu minti!" - si eu mint ).
PS: Nu stiu de ce, dar banui eu ca tu ai inteles din prima ce am vrut sa spun, numai ca na...discutia se termina prea repede ;) :D .

Ultima modificare de UnderZero (12/08/08 12:08)

12/08/08 11:56

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07

bairstow a scris:

Eu cred ca lumea nu va persecuta in deobicei si doar rade de voi.Si aici din pacate cam are de ce asa cum am mai scris.

Veţi fi urâţi de toţi, din pricina Numelui Meu; dar cine va răbda până la sfârşit, va fi mântuit.
Uite, de asta lumea rade de adevaratii pocaiti.
Curios ca de voi nu rade nimeni. Voi sunteti perfecti. :rolleyes:

12/08/08 11:57

the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Bairstow,eu una sunt de acord cu mihaella.Poate acum la noi în ţară oamenii nu sunt atât de persecutaţi,dar din câte povestesc bătrânii la biserică,pe vremea comunismului pocăiţii aveau mult de îndurat.Erau urmăriţi peste tot,anchetaţi ,iar copii aveau de suferit la şcoală.Mama şi tatăl meu au avut parte din plin de momente grele în care,ca şi copii erau ascultaţi luni dimineaţă la şcolă şi erau întrebaţi de ce au mers la biserică.Şi sinceră să fiu,cum zicea şi mihaela,eu nu prea am auzit ca ortodocşii să fi avut de suferit.

Şi poate că la noi în ţară nu se întâmplă,dar în alte părţi,atunci când cineva se pocăieşte,este renegat de familie.Eu ştiu cazuri şi în România.De ce oamenii se împotrivesc atât de mult atunci când cineva se pocăieşte,dacă se spune că este o credinţă falsă?de ce nu îi lasă pe oamnii aştia să se convingă singuri?Ştii de ce...pentru că nu este ceva fals.Este cât se poate de adevărat!Fie că îţi convine sau nu.

12/08/08 13:00

Site web  
bairstow
membru

mihaella a scris:

Veţi fi urâţi de toţi, din pricina Numelui Meu; dar cine va răbda până la sfârşit, va fi mântuit.
Uite, de asta lumea rade de adevaratii pocaiti.
Curios ca de voi nu rade nimeni. Voi sunteti perfecti. :rolleyes:

Hm am vazut asta pe pielea mea.Si unde?La servici.Si cine radea de mine cel mai tare?Pocaitii.Voi nu uratii calugarii?Adevaratul ortodox e urat de toti.Pentruca lume zice:ce prost uite cum se umileste sii ii ajuta pe toti.Chiar daca unii ii dau la cap.

12/08/08 13:28

bairstow
membru

the_stranger a scris:

Şi poate că la noi în ţară nu se întâmplă,dar în alte părţi,atunci când cineva se pocăieşte,este renegat de familie.Eu ştiu cazuri şi în România.De ce oamenii se împotrivesc atât de mult atunci când cineva se pocăieşte,dacă se spune că este o credinţă falsă?.

Pai daca se spune ca e falsa normal ca sunteti priviti nu stiu cum :)
Nici eu nu stiam dar pe vremea comunistilor au fost numerosi martiri ortodoxi si statul nu te lasa sa te duci la biserica.Voi erati un element periculos pentru ei deoarece ei stiau cine sunt in spatele vostru.Niste ocidentali fara scrupule care urmaresc imbogatirea pe seama unor nevinovati.

12/08/08 13:35

UnderZero
membru

Stii, chiar mai exista persoane ce nu se lasa manipulate atat de usor...

12/08/08 13:43

bairstow
membru

UnderZero a scris:

Stii, chiar mai exista persoane ce nu se lasa manipulate atat de usor...

Sa speram.Dar sa nu fie doar o iluzie de-a lor.

12/08/08 14:06

selena
membru

Inregistat: 01/03/07
hmm bairstow scuze ca intervin dar cred ca pentru tine conteaza exagerat de mult parerea lumii.Si scuza ma dar nu stiu cum ar putea pacatuii calugarii dat fiindca sunt pur si simplu izolati de restul lumii care intr adevar se confrunta cu adevaratele ispite.Eu am siguranta ca doar credinta in Dumnezeu ma mantuieste ,eu pacatuind chiar si o singura data am incalcat intreaga lege din asta rezultand faptul ca nu as fi putut niciodata sa ajung in rai indiferent de faptele bune pe care le as fi facut dupa...Si stii de cele mai multe ori cel mai greu ne  este sa ne conformam  lucrurilor simple pentru ca avem impresia ca prin fortele noastre proprii trebuie sa obtinem acel ceva.Dar tocmai asta este deosebit la credinta noastra in Dumnezeu prin asta se deosebeste de toate celelalte credinte ca asa de mult ne a iubit Dumnezeu incat ne a dat in dar mantuirea .Trebuie doar sa credem in jertfa Lui Isus.Nu l confunda pe Dumnezeu cu un om pentru ca nu este si nu incerca sa L intelegi pentru ca nu vei reusi .Dumnezeu este dragoste.

Ultima modificare de selena (08/10/08 09:31)

07/10/08 11:01

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Hristos a promis urmasilor Sai ca vor fi permanent:
-fericiti
-curajosi
-neobositi
-in incercare.

De ce sunt batjocoriti adevaratii credinciosi?(prefer sa spun asa, si nu "pocaitii" pentru ca inclusiv in sanul bisericii sunt persoane consacrate fiind batjocorite si considerate a fi incomode):

a)Primul motv ar fi "istoria alternativa" la care acestia au aderat.
Condamnarea lui Isus a facut parte din istoria oficiala a lumii; Sinedril a hotarat ca spusele Sale sunt periculoase si in contradictoriu cu Scriptrile. "pocaitii" poporului evreu, pentru ca au dorit sa fie pocaiti-oficiali, au dat dreptate Sinedriului. Efectul? Au ramas fara un Mantuitor. Inchizitia a urmat istoria oficiala a crestinului; valdenzii, calvinistii, luteranii au fost cei care au ales insa o istorie alternativa, si pentru aceasta ei erau considerati a fi doar o alternativa.

* la fel se intampla si in biserica, in apropierea revenirii lui Isus: cei care vor aprofunda Scripturile, si vor descoperii noi adevaruri vor fi marginalizati, daca nu mai grav
b) Al doilea motiv: oamenii isi regasesc in comportamentul credincisilor acele moravuri pe care ei ar fi trebuit sa le aiba dar le-au parasit; pentru a-si adormi constiinta si mustrarile inimii, doresc sa ne "ascunda" si pe noi din fata ochilor lor.

Ultima modificare de Norkis (07/10/08 21:17)

07/10/08 21:12

bairstow
membru

Deci tu vorbesti de o regenerare a crestinismului in zilele din urma.Dar Iisus ne invata  taman invers.Si biserica ortodoxa si catolica ne invata invers.Prima data a venit luther.Porma ceilalti.Primele biserici(lutherana, calvina) erau mai aproape de adevar decat cele de acum(evanghelisti,baptisti pocaitii).Cu cat se formeaza o biserica mai noua cu atat ea e mai departe de ideea despre crestinism.O sa se ajunga pana la renegarea lui Iisus...

08/10/08 06:52

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Consider ca tu cunosti relativ putine fapte din istoria religiilor.
Nici nu ma astept ca cineva sa imi dea dreptate la ce am spus. Este o atitudine generala, de reegare a celor care incearca sa gandeasca in afara cutiei.

08/10/08 08:53

maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09

pesciolino a scris:

Vi sa intamplat vreodata  sa vi se aduca vorbe de ocara la adresa dumnevoastra pentru simplu fapt ca sunteti crestin pocait?

oooooooo, normal, mai ales pe forum(nu acesta), dar "fata in fata" nu. Nu vorbe de ocara, comentarii da, dar nu injurii.

05/03/09 01:27

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08

bairstow a scris:

Pai daca se spune ca e falsa normal ca sunteti priviti nu stiu cum :)
Nici eu nu stiam dar pe vremea comunistilor au fost numerosi martiri ortodoxi si statul nu te lasa sa te duci la biserica.Voi erati un element periculos pentru ei deoarece ei stiau cine sunt in spatele vostru.Niste ocidentali fara scrupule care urmaresc imbogatirea pe seama unor nevinovati.

Da martiri ortodoxi... auzi chiar crezi asa ceva? In primul rand pe vremuri cand era communisti... era o singura religie in Romania si aia era ortodoxia.
Martiri pentru ce? Foloseau ortodoxia ca tip de politica... ba inca orice pocait care ii vedea ca sa strang sau sa duc la rugaciune... ii baga in inchisoare si ii batea.
Mai bine nu zici de martiri ortodoxi ca nu a existat asa ceva de ani intregi, daca ar fi martiri... ar merge in toata lumea sa zica Cuvantul Lui, vai de ce stiu Cuvantul si nu il implineste... ba inca si mai mult... nu lasa nici pe altii sa implineasca.

Ultima modificare de livu2day (12/03/09 14:12)

12/03/09 14:11

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

livu2day a scris:

Da martiri ortodoxi... auzi chiar crezi asa ceva? In primul rand pe vremuri cand era communisti... era o singura religie in Romania si aia era ortodoxia.
Martiri pentru ce? Foloseau ortodoxia ca tip de politica... ba inca orice pocait care ii vedea ca sa strang sau sa duc la rugaciune... ii baga in inchisoare si ii batea.

- au fost si martiri ortodocsi
- erau mai multe religii in Romania si pe vremea comunistilor
- nu toti pocaitii erau batuti si bagati la inchisoare

12/03/09 17:51

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08

april a scris:

- au fost si martiri ortodocsi
- erau mai multe religii in Romania si pe vremea comunistilor
- nu toti pocaitii erau batuti si bagati la inchisoare

- acuma sute de ani
- da si aproape toata era prigonite
- nu toti dar majoritatea... trebuia sa se ascunde si alte chesti

12/03/09 17:54

Pagini:  1 2 3 4 5 6    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la