|
|
|
furtuna dragos
membru
Inregistat: 26/01/11
|
|
emanuel a scris:
furtuna dragos a scris:
...dar in biblie nu e vorba despre inmultiri haotice si de lucruri facute fara cap.
|
Vezi ca ai revenit la normal. Pai da, de asta-i casatoria!
La fraza aia "cu capul pe umeri" ar trebui sa reformulezi si sa scoti aluziile, doar esti pe un forum crestin; pana nu vine un admin sau moderator si-ti da in cap!  |
la normal am fost totdeauna.. doar ca oamenii fac din biblie ce vor ei si inteleg ce vor ei.. ma rog.. problema lor.
aluziile sunt o realitate, ceva normal, chiar daca ipocrizia se poarta pe la crestini si e la moda pe mine nu ma reprezinta, mai bine sincer, simplu si direct...
stie toata lumea despre ce-i vorba, de ce sa se ascunda, si sa se dea mai sfinti decat sfintii..
_______________________________________ Povara Lui este usoara, toate zilele-s cu soare, parca sunt de vara!
|
|
02/02/11 11:11
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
MRU a scris:
Eu am inca prietene bune si chiar foarte bune - femei. |
Si cam care este distanta medie intre tine si ele? 
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
02/02/11 11:12
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
In km?! e irelevanta. Importanta e comunicarea de la inima la inima. 
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
02/02/11 11:16
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Comunicarea de la inima la inima este invers proportionala cu distanta. 
|
|
02/02/11 12:02
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Aici cred eu ca esti cam dur. 
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
02/02/11 12:41
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Spune-o in asa fel incat sa para de bine observatia :P..macar nu era pe langa autostrada 
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
02/02/11 12:57
|
|
emanuel
membru
|
|
Ce am scris, am scris. 
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
02/02/11 13:04
|
|
dodo86
membru
 Inregistat: 14/02/07
|
|
Da, daniel... Mulţumesc de ajutor. 
Şi după cum spuneam, măcar nu era pe lângă autostradă ! (când defapt ar fi fost mai bine să fie pe lângă autostradă decât în contrasens )
_______________________________________ Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este! Paul Tillich
|
|
02/02/11 13:05
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Irlanda, desi mi-as dori sa citesc in zig-zag, sa fiu mai "speciala", nu cred ca se poate, iar daca aveam un mesaj special pentru tine,crede-ma ca ti-as fi spus. Revenind la subiect, nu stiu daca esti sau nu casatorita, dar mai mult ca sigur nu, avand in vedere reactia ta si crede-ma ca daca as fi pusa sa aleg inca o data, dar sa fiu crestina, nu cred ca as mai lua varianta casatorie in calcul, as prefera sa ma dedic numai lui Dumnezeu si sa scap de "slefuirea" si necazurile pe care le-am primit tocmai datorita casatoriei.Si aici iti pot da exemple concrete gen..o sarcina, durerile nasterii,dorinta de a avea un copil, durerea pierderii unei sarcini,necazuri vis-a-vis de copii, de sot etc..pe care eu le-am experimentat si o femeie necasatorita nici in visele ei nu si-ar putea imagina ce inseamna aceste lucruri.Iar toate necazurile din cadrul casniciei nu fac altceva decat sa te slefuiasca, sa lucreze in tine si sa te aduca pe o treapta superioara a maturitatii si spiritualitatii.Atunci cand esti necasatorit te intereseaza si pui sentimente doar in relatia cu Domnul, pe cand in casnicie inveti multe lucruri cum ar fi sacrifiul de sine,pentru sot, copil, sa ierti , sa ai din nou si nou rabdare, sa te rogi cu lacrimi din tot sufletul, din toata inima pentru cel de langa tine pentru care ai sentimente foarte puternice si langa care ti-ai dorit sa traiesti toata viata,etc.Cat despre "focul" pasiunii, cred ca un crestin autentic nu are nici o treaba cu el, pentru ca stie ce inseamna autocontrolul..sper ca m-am facut inteleasa.Apostolul Pavel spune clar ca cei casatoriti vor avea necazuri, necazuri pe care altfel nu le-ar avea, ori necazurile acestea produc rabdare,caracter matur, etc
Ultima modificare de ROXANA82 (02/02/11 14:39)
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
02/02/11 14:03
|
|
emanuel
membru
|
|
Tu chiar esti speciala prin modul in care pui problema. Sotul tau cred ca este fericit cu asa sotie.
Ultima modificare de emanuel (02/02/11 14:53)
|
|
02/02/11 14:52
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
furtuna dragos a scris:
Nici Avraam nu a facut copii in prostie, e doar o exprimare a autorului, celui ce a scris biblia, in cazu acesta e vorba de Genesa care a scris-o Moise. |
Cati copii a avut Avraam ?
furtuna dragos a scris:
Literalmente nu putem lua biblia intotdeauna, |
Biblia
furtuna dragos a scris:
Moise a fost cineva in vremea lui, meritele ii apartin, nu i le ia nimeni, egiptenii nici ei nu au fost fraieri ca si-au facut piramide cu evrei, sclavi.. si cam atat. |
Doar "cam atat" ?
Si te rog sa citezi corect.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
02/02/11 18:50
|
|
adriana
membru
|
|
dodo86 a scris:
Oricum, sunt convins că individul la volan de fapt nu era un individ ci era o femeie  |
Si mai vrei sa te insori?!
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
02/02/11 20:36
|
|
irlanda
membru
|
|
Arch a scris:
Ba ti le bag ca pe acolo le scoti. |
"Casca ochii" si vei vedea ca ai drepturi de autor la tampeniile pe care mi le atribui mie.
Arch a scris:
Macar el nu pozeaza in aparatorul crestinitatii si nu isi emite parerile ca si cum ar fi ale lui Dumnezeu. A, si da dovada de bun-simt. |
Banarea ar trebui sa se dea pentru batjocura si blasfemie la adresa lui Dumnezeu, nu in ce pozeaza cel care le emite. Dar cum tu esti un moderator parvenit si compromis nu poti da dovada de corectitudine si daca cumva nu-ti pica bine spusele mele tipi dupa banare sau ma intitulezi ironic in "aparator al credintei".
Arch a scris:
A, si da dovada de bun-simt. |
Desigur. Asta inainte de toate chiar...
Arch a scris:
Cand te-oi pocai. Deci nu prea curand. |
Daca erai tu pocait, sau macar mai pocait ca mine iti cereai scuze pentru acuzele pe care mi le-ai adus. Dar cum nu esti si nu ai fost vreodata cu nimic mai breaz ca mine, nu o faci. Nici nu ma gandeam la alt raspuns din partea ta.
ROXANA82 a scris:
Revenind la subiect, nu stiu daca esti sau nu casatorita, dar mai mult ca sigur nu, avand in vedere reactia ta |
Nu-s casatorita. Si ce are reactia mea?
ROXANA82 a scris:
Si aici iti pot da exemple concrete gen..o sarcina, durerile nasterii |
Si cu ce te face o sarcina sau durerile nasterii mai superior decat mine care nu le-am experimentat? Nu exista dureri mai mari decat cele ale nasterii?
ROXANA82 a scris:
dorinta de a avea un copil, |
Cred ca-i la fel ca oricare dorinta fierbinte. Sa ai un parinte, un frate, o sora, un prieten, daca nu-i ai.
ROXANA82 a scris:
durerea pierderii unei sarcini |
Cred ca-i la fel de dureros si sa-ti pierzi si un parinte sau pe cineva din familie.
ROXANA82 a scris:
necazuri vis-a-vis de copii, de sot etc.. |
De necazuri si mici si mari are parte orice om pe lumea asta, nu doar cei casatoriti.
ROXANA82 a scris:
pe care eu le-am experimentat si o femeie necasatorita nici in visele ei nu si-ar putea imagina ce inseamna aceste lucruri. |
Nu cred.
ROXANA82 a scris:
Iar toate necazurile din cadrul casniciei nu fac altceva decat sa te slefuiasca, sa lucreze in tine si sa te aduca pe o treapta superioara a maturitatii si spiritualitatii. |
Nu-i adevarat nu doar necazurile din cadrul casatoriei pot face aceste lucruri cum nu doar cel casatorit poate ajunge la o maturitate spirituala superioara.
ROXANA82 a scris:
pe cand in casnicie inveti multe lucruri cum ar fi sacrifiul de sine,pentru sot, copil, sa ierti , sa ai din nou si nou rabdare, sa te rogi cu lacrimi din tot sufletul, din toata inima pentru cel de langa tine pentru care ai sentimente foarte puternice si langa care ti-ai dorit sa traiesti toata viata,etc. |
Nimic deosebit fata de o viata de credincios necasatorit.
ROXANA82 a scris:
Apostolul Pavel spune clar ca cei casatoriti vor avea necazuri, necazuri pe care altfel nu le-ar avea, ori necazurile acestea produc rabdare,caracter matur, etc |
Daca nu ai necazuri legate de casatorie, necazuri tot ai. Ca atunci cand te casatoresti iti asumi tu de buna voie un risc, este altceva.
|
|
02/02/11 20:37
|
|
adriana
membru
|
|
irlanda a scris:
Si cu ce te face o sarcina sau durerile nasterii mai superior decat mine care nu le-am experimentat? Nu exista dureri mai mari decat cele ale nasterii?
|
Fizice nu stiu. N-am avut toate bolile din lume, dar cu siguranta sunt puternice ca doar nu degeaba le aminteste Biblia ca etalon pentru durerea suprema. Ma bucur ca nu m-a asistat cineva la nastere pentru ca m-as rusina.
irlanda a scris:
De necazuri si mici si mari are parte orice om pe lumea asta, nu doar cei casatoriti.
|
Nu e chiar asa. N-am pierdut pe nimeni din familie, dar am trecut prin destule cu copilul meu. Nu poti compara durerea decat din viata ta.
Nu e vorba de superioritate. Fiecare reactioneaza in felul lui la necazuri. Unii nasc perle, altii spini.
Daca e vorba sa raspund in dreptul meu, as spune ca viata de femeie maritata e mai grea decat cea pe care o duceam mai inainte, dar totusi nu m-as intoarce in trecut, de s-ar putea.
Ultima modificare de MRU (02/02/11 22:12)
|
|
02/02/11 22:11
|
|
irlanda
membru
|
|
MRU a scris:
Fizice nu stiu. N-am avut toate bolile din lume, dar cu siguranta sunt puternice ca doar nu degeaba le aminteste Biblia ca etalon pentru durerea suprema. |
Sint intr-adevar puternice, nimic de zis, dar cred ca cele din cancerele terminale sint infinit mai intense.
MRU a scris:
Nu e chiar asa. N-am pierdut pe nimeni din familie, dar am trecut prin destule cu copilul meu.Nu poti compara durerea decat din viata ta.
|
Nu inteleg.
MRU a scris:
Nu e vorba de superioritate. |
Bineinteles ca n-ar trebui sa fie vorba de superioritate. Dar realitatea este ca cei mai multi dintre casatoriti se auto denumesc mai maturi, mai spirituali, etc decat cei necasatoriti. Lucru cu care nu-s de acord, pentru ca nu este adevarat.
MRU a scris:
Daca e vorba sa raspund in dreptul meu, as spune ca viata de femeie maritata e mai grea decat cea pe care o duceam mai inainte, dar totusi nu m-as intoarce in trecut, de s-ar putea. |
Dar consideri ca, casatorindu-te ai ajuns la apogeul carierei de om si de credincioasa? Adica starea ta/viata ta de acum, referindu-ma la orice aspect, e mult superioara starii/vietii tale pana sa te casatoresti?
Ultima modificare de irlanda (02/02/11 22:50)
|
|
02/02/11 22:49
|
|
FiicaDeRege
membru
Inregistat: 03/11/08
|
|
dodo86 a scris:
Don't be worry  |
Eu as zice "Don't worry!" sau "Don't be worried!". (sper sa nu te superi ca te-am corectat)
_______________________________________ Inima mea este Templul Lui.
|
|
02/02/11 23:33
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
irlanda a scris:
Dar cum tu esti un moderator parvenit. |
Mie poti sa imi zici cum vrei dar, te rog frumos, sa nu o vorbesti de rau pe april ea fiind cea care m-a rugat sa fiu moderator si care ti-a tinut partea de multe ori. Macar pentru ingaduinta pe care a manifestat-o fata de tine ar trebui sa n-o bagi in troaca noastra. In alta ordine de idei imi dau seama ca tu nu realizezi nici macar un pic implicatiile a ceea ce scrii pe forum. De asta nici nu ma mai obosesc sa iti raspund la celelalte acuzatii.
|
|
03/02/11 08:55
|
|
irlanda
membru
|
|
Arch a scris:
te rog frumos, sa nu o vorbesti de rau pe april |
Nu mai poti tu de april.... N-o vorbesc de rau si nu cred ca am vorbit-o vreodata de rau pe april.
Arch a scris:
ea fiind cea care m-a rugat sa fiu moderator |
Omul se mai poate si insela cand acord credit unei persoane.
Arch a scris:
si care ti-a tinut partea de multe ori. Macar pentru ingaduinta pe care a manifestat-o fata de tine |
Sint constienta de treaba asta, dar nu-i treaba ta si n-are legatura cu tine.
Arch a scris:
ar trebui sa n-o bagi in troaca noastra. |
Tocmai ce-ai bagat-o tu.
Arch a scris:
In alta ordine de idei imi dau seama ca tu nu realizezi nici macar un pic implicatiile a ceea ce scrii pe forum. |
Tu insa, nu realizezi si nici n-ai realizat vreodata implicatiile pe care le are faptul ca sub numele tau scrie "Moderator".
|
|
03/02/11 10:39
|
|
adriana
membru
|
|
irlanda a scris:
Dar consideri ca, casatorindu-te ai ajuns la apogeul carierei de om si de credincioasa? Adica starea ta/viata ta de acum, referindu-ma la orice aspect, e mult superioara starii/vietii tale pana sa te casatoresti? |
N-am scris nicaieri asta.
|
|
03/02/11 12:19
|
|
irlanda
membru
|
|
Stiu ca n-ai scris. Pur si simplu te-am intrebat la modul cel mai serios si sincer fara intentia de a insinua ceva.
|
|
03/02/11 12:45
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
+Archangel+ si irlanda, v-as inchide undeva pe amandoi si v-as da drumul cand ati ajunge la o intelegere.
si nu ma amestecati in disputa voastra, +Archangel+. irlanda nu zisese nimic de mine pana sa o fi facut tu. si-s ingaduitoare cu amandoi acum .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
03/02/11 18:47
|
|
Roxana
membru
|
|
Irlanda, cred ca nu ai inteles mesajul meu sau nu m-am exprimat eu bine  Eu nu am spus ca sunt eu, ma rog o persoana casatorita nu este superioara ca maturitate spirituala, alteia, care nu este casatorita.Eu am spus ca difera foarte mult experientele, sunt mai diversificate, implicit si slefuirea este alta.Mi-ai spus ca este acelasi lucru ca si cand ti-ar muri un parinte, pierderea unei sarcini...eu iti spun ca o persoana casatorita pe langa faptul ca trece prin acest necaz cu moartea parintilor mai are inca cateva persoane dupa care va suferii si poate mult mai mult..sot, copii, apoi socrii.O persoana casatorita trece si prin altele decat cea necasatorita.Eu ti-am dat exemple concrete, tu mi-ai dat ca exemplu o situatie extrema, cea cu cancerul, Doamne fereste de astfel de incercari, dar , din punctul meu de vedere, daca as putea alege, as prefera sa fac eu cancer si sa fiu necasatorita, decat casatorita si sa faca copilul sau sotul meu.De cand m-am casatorit, iubirea pe care eu o consideram maxima si anume cea pentru parintii mei, s-a transformat, casatorindu-ma, mi-am lasat parintii si m-am lipit de sotul meu, care in aceasta viata(nu discut despre Dumnezeu care este pe primul loc)este persoana cea mai importanta pentru mine si abia apoi copilul meu.Eu din acest punct de vedere am spus ca altele sunt necazurile in casnicie, altele decat le-ar avea o persoana necasatorita.Sper sa ma fii facut inteleasa.
Ultima modificare de ROXANA82 (04/02/11 13:44)
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
04/02/11 13:43
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|