|
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
ROXANA82 a scris:
De ce toata lumea are impresia ca, casnicia inseamna doar o "legalizare" a sexului? |
nu toata lumea are impresia asta .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
01/02/11 14:20
|
|
furtuna dragos
membru
Inregistat: 26/01/11
|
|
doar o buna, mare parte...
cei care au asa mentalitati si se casatoresc doar petru a legaliza...
nici nu vreau sa ma gandesc ce iese de acolo...
_______________________________________ Povara Lui este usoara, toate zilele-s cu soare, parca sunt de vara!
|
|
01/02/11 14:23
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
dragos, las-o mai usor cu interpretarile. Oamenii nu sunt asa imaturi pe cat se crede uneori.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
01/02/11 14:32
|
|
furtuna dragos
membru
|
|
am vazut o gramada de lucruri, de feluri de gandire prin lumea crestina...
putine lucruri ma mai mira...
_______________________________________ Povara Lui este usoara, toate zilele-s cu soare, parca sunt de vara!
|
|
01/02/11 15:25
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Asta nu e cel mai rau lucru. Sunt persoane care se casatoresc nici macar pentru a legaliza partidele de sex. Se casatoresc pt un act, si gata.
|
|
01/02/11 15:28
|
|
furtuna dragos
membru
|
|
oricum nu e un lucru rau, e ceva normal sa faci sex daca esti casatorit.. si multe altele.. sa imparti cu cineva ceva, sa dai... sa te dai..
sa ai cu cine sa te gospodaresti, sa faci casa, sa faci avere la o adica..
sa ai cu cine sa te bucuri de viata..
in rest casatoria pentru un act asa pur si simplu il faci doar la primarie, nu ai alte batai de cap..
|
|
01/02/11 15:35
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
edi.theraven a scris:
Asta nu e cel mai rau lucru. Sunt persoane care se casatoresc nici macar pentru a legaliza partidele de sex. Se casatoresc pt un act, si gata. |
Aici vorbesti de cuplurile din lume,nu?
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
01/02/11 15:51
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Da, asta ne'tinand cont de religie.
|
|
01/02/11 15:52
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
sunt care se casatoresc pt un act, dar sunt si cei care aleg sa traiasca impreuna, fara sa 'simta' nevoie de un act. In fine... Pai aici ar fii multe de discutat, credeam ca se vorbeste de cei crestini....
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
01/02/11 15:55
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Poate. Faza e ca pentru unii e o incununare a dragostei lor, pentru altii e un mod de a tine legat pur si simplu pe cineva de ei. Si mi'am dat repede seama ca manifestarea dragostei tine mai putin de religia in sine, cat de inima omului. Vorbesc de crestini, excluzand musulmanii/mozaicii/budistii etc.
|
|
01/02/11 15:58
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
ROXANA82 a scris:
De ce toata lumea are impresia ca, casnicia inseamna doar o "legalizare" a sexului? Casnicia inseamna MULT mai mult de atat..sexul nu se intampla 24h din 24, oameni buni, oricat de multa dragoste si intelegere si implinire ar exista in acea casnicie.. |
Care-i toata lumea aia?Daca cumva faci referire la mine, inseamna ca mi-ai citit mesajele de la acest subiect in zig-zag.
ROXANA82 a scris:
Casnicia inseamna enorm de multe responsabilitati, sacrificii, eforturi,probleme, necazuri, lipsuri,copii, educatie, etc. |
Asa, bun. Si de ce cred unii ca te situeaza toate acestea pe o treapta spirituala, sociala etc mai inalta decat cel necasatorit?
Arch a scris:
Comparatia este mult prea indrazneata tocmai pentru ca arata batjocura pe care o arati fata de Nunta Mielului. .... Cand afirmatiile tale ating pragul blasfemiei cred ca cineva trebuie sa puna piciorul in prag. Klaudiu a fost banat pentru mult mai putin de atat. |
Tampeniile tale sa nu mi le bagi mie pe gat! Si daca tot esti cu detectorul de batjocuri si blasfemii la purtator fa bine si pune-ti piciorusele in prag in ce-l priveste pe ultimul mohican ale carui mesaje abunda de adevarate batjocuri si blasfemii la adresa lui Dumnezeu.
Pentru ca mi-ai adus aceste acuzatii grave, neadevarate si nefondate iti cer grabnic sa ti le retragi si sa-ti prezinti si scuzele de rigoare.
Ultima modificare de irlanda (02/02/11 01:24)
|
|
02/02/11 01:09
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
furtuna dragos a scris:
...Moise prima data a fost cu oile la pascut nu a fost un intelectual, nu a avut calitati de genul, nu a si le-a dezvoltat. |
Biblia a scris:
Moise a invatat toata intelepciunea egiptenilor si era puternic in cuvinte si in fapte. El avea patruzeci de ani, cand i-a venit in inima dorinta sa cerceteze pe fratii sai, pe fiii lui Israel. | Vrei si referinta sau cauti singur?
Si sa nu uiti ca AAron a fost gura lui cand el treuia sa vorbeasca poporului sau lui faraon.
| Stii si de ce?
Ultima modificare de emanuel (02/02/11 09:39)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
02/02/11 09:38
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
irlanda a scris:
Tampeniile tale sa nu mi le bagi mie pe gat! |
Ba ti le bag ca pe acolo le scoti.
irlanda a scris:
Si daca tot esti cu detectorul de batjocuri si blasfemii la purtator fa bine si pune-ti piciorusele in prag in ce-l priveste pe ultimul mohican ale carui mesaje abunda de adevarate batjocuri si blasfemii la adresa lui Dumnezeu. |
Macar el nu pozeaza in aparatorul crestinitatii si nu isi emite parerile ca si cum ar fi ale lui Dumnezeu. A, si da dovada de bun-simt.
irlanda a scris:
Pentru ca mi-ai adus aceste acuzatii grave, neadevarate si nefondate iti cer grabnic sa ti le retragi si sa-ti prezinti si scuzele de rigoare. |
Cand te-oi pocai. Deci nu prea curand.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
02/02/11 09:44
|
|
emanuel
membru
|
|
Ce concluzie pesimista. 
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
02/02/11 09:53
|
|
furtuna dragos
membru
|
|
emanuel a scris:
furtuna dragos a scris:
...Moise prima data a fost cu oile la pascut nu a fost un intelectual, nu a avut calitati de genul, nu a si le-a dezvoltat. |
Biblia a scris:
Moise a invatat toata intelepciunea egiptenilor si era puternic in cuvinte si in fapte. El avea patruzeci de ani, cand i-a venit in inima dorinta sa cerceteze pe fratii sai, pe fiii lui Israel. | Vrei si referinta sau cauti singur?
Si sa nu uiti ca AAron a fost gura lui cand el treuia sa vorbeasca poporului sau lui faraon.
| Stii si de ce? |
vezi de la exod 4:10 incepand... legat de vorbire..
Iar legat de intelepciune, era intelepciunea egiptenilor, se poate incadra undeva dar nu la ceva rang inalt. Era normal sa isi invete dusmanul, sa stie cu cine are de-a face.
|
|
02/02/11 10:04
|
|
emanuel
membru
|
|
Biblia zice ca a invatat toata intelepciunea egiptenilor, tu zici ca nu era intelectual ci era un biet cioban,
Oare egiptenii n-aveau intelectuali? Si nu a invatat sa-si cunoasca dusmanul ci a invatat fiind print!
Nu ti se pare ca te-ai grabit sa-l discreditezi?
Ultima modificare de emanuel (02/02/11 10:11)
|
|
02/02/11 10:11
|
|
furtuna dragos
membru
|
|
emanuel a scris:
Biblia zice ca a invatat toata intelepciunea egiptenilor, tu zici ca nu era intelectual ci era un biet cioban,
Oare egiptenii n-aveau intelectuali? Si nu a invatat sa-si cunoasca dusmanul ci a invatat fiind print!
Nu ti se pare ca te-ai grabit sa-l discreditezi? |
nu ma grabesc discreditez pentru ca nu o fac sentimental, gandesc rational si ma gandesc la contextul real al acelor vremuri.
Moise a fost cineva in vremea lui, meritele ii apartin, nu i le ia nimeni, egiptenii nici ei nu au fost fraieri ca si-au facut piramide cu evrei, sclavi.. si cam atat.
Nu are sens sa discutam mai departe, era vorba de sex sau casatorie sau inmultirea...
|
|
02/02/11 10:26
|
|
emanuel
membru
|
|
... si de ceea ce a scris Moise (ciobanul) despre lucrurile de care am discutat, si daca Moise era sau nu in masura sa spuna despre ceea ce vorbeam.
|
|
02/02/11 10:35
|
|
furtuna dragos
membru
|
|
emanuel a scris:
... si de ceea ce a scris Moise (ciobanul) despre lucrurile de care am discutat, si daca Moise era sau nu in masura sa spuna despre ceea ce vorbeam. |
pai a scris si el in deuteronom despre una alta, despre familie, ce si sum, cand sa se desparta, cand nu si alte cele..
dar in biblie nu e vorba despre inmultiri haotice si de lucruri facute fara cap.
casatoria si sexul si mai stiu eu ce se fac cu cap, in general capul de pe si dintre umeri, altfel, fiecare suporta consecintele sau cel putin asa ar trebui sa fie, problema e ca pentru greselile unora trag si altii.
|
|
02/02/11 10:42
|
|
furtuna dragos
membru
|
|
si yo am da nu zic la nimeni 
inca mai vreau 
Ultima modificare de furtuna dragos (02/02/11 10:54)
|
|
02/02/11 10:54
|
|
emanuel
membru
|
|
furtuna dragos a scris:
...dar in biblie nu e vorba despre inmultiri haotice si de lucruri facute fara cap.
|
Vezi ca ai revenit la normal. Pai da, de asta-i casatoria!
La fraza aia "cu capul pe umeri" ar trebui sa reformulezi si sa scoti aluziile, doar esti pe un forum crestin; pana nu vine un admin sau moderator si-ti da in cap! 
|
|
02/02/11 11:05
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|