TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 7 8 9 10 11
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

ROXANA82 a scris:

sotul meu, care in aceasta viata(nu discut despre Dumnezeu care este pe primul loc)este persoana cea mai importanta pentru mine si abia apoi copilul meu.

Uau, o intelegere asa profunda a relatiei de familie mai rar gasesti. Felicitari!

04/02/11 13:56

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08

ROXANA82 a scris:

sotul meu, care in aceasta viata(nu discut despre Dumnezeu care este pe primul loc)este persoana cea mai importanta pentru mine si abia apoi copilul meu.

+Archangel+ a scris:

Uau, o intelegere asa profunda a relatiei de familie mai rar gasesti. Felicitari!

Multumesc,a durat ceva timp sa inteleg cum sa iubesc cu adevarat.Multumesc ;)

04/02/11 14:04

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

+Archangel+ a scris:

Din pacate nu asta e intelesul jertfelor iar Pavel, un foarte bun cunoscator al Legii, te contrazice:

Se pare ca tu si apostolul Pavel faceti parte din aceeasi sleahta!

24/03/11 11:37

+Archangel+
Moderator

Nu conteaza ca-i zice sleahta, conteaza daca e buna sau nu. :D

24/03/11 12:41

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Eh.. eu deja mă plictisesc când mai văd în dreptul unui subiect: Claudiu.
Nici nu mai citesc.
Îmi pare rău că şi eu mă număr printre cei care nu aprofundează spusele lui, principalul motiv pt care este neînţeles.

Man, you're so boring! Pt asta nu se primeşte ban? :D
Dar nu-i nimic, îi antrenezi pe băieţii noştri , dar după un timp se vor sătura şi ei să tot repete aceleaşi adevăruri pe care numai tu nu le vezi.

26/03/11 19:41

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08
Ai si tu dreptate :D

26/03/11 20:43

Claudiu
membru

Inregistat: 30/12/10
Dumnezeu sa te binecuvanteze mihaella, nu pentru ce ai spus despre mine ci in ciuda a ceea ce ai spus in ceea ce ma priveste. Nu cred ca te obliga nimeni sa citesti ce scriu eu.

Acelasi lucru il doresc si ptr. tine daniel. :)

Ultima modificare de Claudiu (26/03/11 21:31)

26/03/11 21:30

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07

Claudiu a scris:

Dumnezeu sa te binecuvanteze mihaella

Amin, şi pe tine, Claudiu!
Eşti tu plictisitor, dar de treabă. :)

26/03/11 22:32

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

Claudiu a scris:

Biblia vorbeste despre moartea Sa deoarece aceasta a fost o realitate nu pentru ca a fost o necesitate din punctul de vedere al lui Dumnezeu.

Asa este, daca omul n-ar fi pacatuit nu era necesitate.

De ce l-a condamnat pe Adam la prima abatere cand putea sa-l ierte foarte usor de pacatul lui, ca doar era un afront adus autoritatii Sale?
Pentru ca Dumnezeu nu poate sa minta.
Si pentru ca sa poata ierta El cere sange nevinovat, nu?

Spune tu, de ce "Dumnezeul non-violent" a facut primilor oameni care au pacatuit  haine din piele? De ce nu au fost bune din frunze de smochin? De unde a avut piele pentru haine?

Eu cred ca toata Biblia este insuflata de Dumnezeu dar nu precum cartea lui Mormon, "cuvant cu cuvant".

Doar cartea lui Mormon este inspirata cuvant cu cuvant? Ce stii despre aceasta carte?
Este inspirata de Dumnezeu in sensul ideilor exprimate acolo, limbajul uman este nedesavarsit si gresit uneori. Fara calauzirea Sa n-o putem intelege corect.
Prin ce carte ne calauzesta?

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

27/03/11 23:00

Claudiu
membru

emanuel a scris:

Spune tu, de ce "Dumnezeul non-violent" a facut primilor oameni care au pacatuit  haine din piele? De ce nu au fost bune din frunze de smochin? De unde a avut piele pentru haine?

Oare sa nu fi auzit tu de piele ecologica, facuta de oameni fara sa ucida animale?
Sau de piele sintetica?

Oare Dumnezeu nu detine suficienta tehnologie incat sa creeze piele ecologica sau poate chiar cosmica, noi nici nestiind probabil materialul din ce este facuta?

De ce sa-L limitam pe Dumnezeu la intelegerea noastra partiala si de multe ori gresita?

28/03/11 00:35

emanuel
membru

Claudiu a scris:

Oare sa nu fi auzit tu de piele ecologica, facuta de oameni fara sa ucida animale?
Sau de piele sintetica?

Aa... ba da! :D
A importat din china. :)

Claudiu a scris:

Oare Dumnezeu nu detine suficienta tehnologie incat sa creeze piele ecologica sau poate chiar cosmica, noi nici nestiind probabil materialul din ce este facuta?

Pana aici nu m-a dus capul. Niciodata nu m-as fi gandit la piele cosmica. O fi jupuit extraterestri? :D :D

Si n-ai zis despre cartea lui Mormon. Ce-i cu asta?

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

28/03/11 06:25

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

Poftim?! o_O Claudiu, tu esti in firea ta?

28/03/11 08:36

daniel
membru

Claudiu Exceptand topicul "De ce a trebuit sa moara Isus" nu te-am citit deci imi cer scuze daca repet ce au spus altii. Pentru ca nu poti crede ca Dumnezeu este si "un foc mistuitor" iti dau cateva versete. Despre Isus ai zis ca l-au ucis oamenii fara sa fie de fapt in planul lui Dumnezeu moartea Hristosului, din zelul tau de a-l prezenta non-violent prezinti foarte deformat tot ce spune Biblia, ironic dar faci exact ca satan in gradina Edenului, si el a zis ca nu e adevarat ca oamenii vor muri daca mananca din pom.

Nu vreau povesti pe langa subiect, fara idei nu stiu de unde. Parerea ta argumentata Biblic. Mi-ai zis, folosesti traducerea Cornilescu deci e ok, o sa verific dovezile tale in Cornilescu. 

Cum  explici urmatoarele ?

Geneza38
7. Er, intaiul nascut al lui Iuda, era rau inaintea Domnului; si Domnul l-a omorat.
8. Atunci Iuda a zis lui Onan: "Du-te la nevasta fratelui tau, ia-o de nevasta, ca cumnat, si ridica samanta fratelui tau."
9. Onan, stiind ca samanta aceasta n-are sa fie a lui, varsa samanta pe pamant ori de cate ori se culca cu nevasta fratelui sau, ca sa nu dea samanta fratelui sau.
10. Ce facea el n-a placut Domnului, care l-a omorat si pe el.

Exod32
8. Foarte curand s-au abatut de la calea pe care le-o poruncisem Eu; si-au facut un vitel turnat, s-au inchinat pana la pamant inaintea lui, i-au adus jertfe si au zis: "Israele, iata dumnezeul tau care te-a scos din tara Egiptului!"
9. Domnul a zis lui Moise: "Vad ca poporul acesta este un popor incapatanat.
10. Acum, lasa-Ma; mania Mea are sa se aprinda impotriva lor: si-i voi mistui; dar pe tine te voi face stramosul unui neam mare."

35. Domnul a lovit cu urgie poporul, pentru ca facuse vitelul faurit de Aaron.

Numeri 16
1. Core, fiul lui Itehar, fiul lui Chehat, fiul lui Levi, s-a rasculat impreuna cu Datan si Abiram, fiii lui Eliab, si On, fiul lui Pelet, toti trei fiii lui Ruben.
2. S-au rasculat impotriva lui Moise, impreuna cu doua sute cincizeci de oameni din copiii lui Israel, din fruntasii adunarii, din cei ce erau chemati la sfat, si care erau oameni cu nume.
11. De aceea te aduni tu si ceata ta impotriva Domnului! Caci cine este Aaron, ca sa cartiti impotriva lui?"
20. Si Domnul a vorbit lui Moise si lui Aaron si a zis:
21. "Despartiti-va din mijlocul acestei adunari si-i voi topi intr-o clipa."
35. Un foc a iesit de la Domnul si a mistuit pe cei doua sute cincizeci de oameni care aduceau tamaia.

Mai sunt multe cazuri asemanatoare. A da, sa nu creada cineva ca Dumnezeu e nedrept. Toate aceste urgii nu sunt decat "plata pacatului lor". Despre Dumnezeu zice insusi Dumnezeu :

Exod 34
6. Si Domnul a trecut pe dinaintea lui si a strigat: "Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de indurare si milostiv, incet la manie, plin de bunatate si credinciosie,
7. care Isi tine dragostea pana in mii de neamuri de oameni, iarta faradelegea, razvratirea si pacatul, dar nu socoteste pe cel vinovat drept nevinovat, si pedepseste faradelegea parintilor in copii si in copiii copiilor lor pana la al treilea si al patrulea neam!"

29/03/11 00:14

Claudiu
membru

Ce legatura are Dumnezeu cu pacatul ca sa administreze plata lui?
Pacatul nu contine in mod intrinsec moartea in el?

Si in legatura cu astfel de versete ca si cele de mai sus am si eu un altul pus in antiteza cu alt verset.

Cred ca Biblia contine si pareri personale ale celor care au scris-o, pareri personale gresite uneori. Iata un exemplu:

2Samuel 24:1 "1. Domnul S-a aprins de manie din nou impotriva lui Israel; si a starnit pe David impotriva lor, zicand: "Du-te si fa numaratoarea lui Israel si a lui Iuda."

Versetele date de tine nici macar nu spun ca ar fi spus Dumnezeu ce zice acolo in mod direct asa cum scrie in cel dat de mine aici.

In acesta de mai sus se spune clar ca Dumnezeu i-a zis personal lui David sa faca numaratoarea  poporului.

Insa in 1 Cronici 21:1 cand se vorbeste despre acelasi eveniment se da o alta interpretare acestuia, contarara celei dintai.

1 Cronici 21:1. "Satana s-a sculat impotriva lui Israel si a atatat pe David sa faca numaratoarea lui Israel."

Doua intelegeri diferite ale aceluiasi eveniment.

Prima intelegere, cea din 2Samuel este intelegerea gresita asa cum este prezenta si in versetele date de tine mai sus iar in 1 Cronici este adevarul despre acel eveniment, ce s-a intamplat in mod real.

In Iacov spune ca Dumnezeu nu poate fi ispitit ca sa faca rau si El insusi nu ispiteste (atata) pe nimeni. Iacov 1:13."Nimeni, cand este ispitit, sa nu zica: "Sunt ispitit de Dumnezeu." Ca.. Dumnezeu nu poate fi ispitit ca sa faca rau, si El insusi nu ispiteste pe nimeni."

Prin faptul ca spuneti ca El ucide inseamna ca aveti aceleasi conceptii gresite iudaice care spuneau ca Dumnezeu este vinovat de raul care vine. Intelegerea aceasta si-a lasat amprenta chiar asupra unor scriitori ai Bibliei. Dar versetul de mai sus spune ca El nici macar nu poate fi ispitit sa ucida, sa fac rau adica, sa distruga vieti.

A se vedea si pilda lui Iov unde acest personaj spune "Domnul a dat Domnul a luat". Daca acest om integru la maxim avea aceasta intelegere gresita ca Domnul nostru cel care ne iubeste neconditionat i-ar fi luat totul (inclusiv cum ca i-ar fi ucis copiii), ce pretentii sa mai avem la altii fie ei si scriitori ai cartilor care compun Biblia?

Ultima modificare de Claudiu (30/03/11 00:08)

29/03/11 23:55

emanuel
membru

Claudiu a scris:

Ce legatura are Dumnezeu cu pacatul ca sa administreze plata lui?
Pacatul nu contine in mod intrinsec moartea in el?
Cred ca Biblia contine si pareri personale ale celor care au scris-o, pareri personale gresite uneori.

Pacatul contine in mod clar vinovatia. Pedeapsa o administreaza cineva de mai sus.

"Acum ce va face stapanul viei? Va veni, va nimici pe vierii aceia, si via o va da altora" Marcu 12:9
Acestea sunt cuvinte spuse de Mantuitorul. Nici El nu e credibil?
Daca nu El , si nu Biblia, care carte e?

Claudiu a scris:

In Iacov spune ca Dumnezeu nu poate fi ispitit ca sa faca rau si El insusi nu ispiteste (atata) pe nimeni. Iacov 1:13."Nimeni, cand este ispitit, sa nu zica: "Sunt ispitit de Dumnezeu." Ca.. Dumnezeu nu poate fi ispitit ca sa faca rau, si El insusi nu ispiteste pe nimeni."
... Dar versetul de mai sus spune ca El nici macar nu poate fi ispitit sa ucida, sa fac rau adica, sa distruga vieti.

Dar cine a zis ca Dumnezeu ar face ceva, bine sau rau, in urma unei ispite(tentatii)? Tot ce face Dumnezeu este bine, si nu o face in datorita unei ispite, ci face in deplina cunostinta.

A se vedea si pilda lui Iov unde acest personaj spune "Domnul a dat Domnul a luat". Daca acest om integru la maxim avea aceasta intelegere gresita ca Domnul nostru cel care ne iubeste neconditionat i-ar fi luat totul (inclusiv cum ca i-ar fi ucis copiii), ce pretentii sa mai avem la altii fie ei si scriitori ai cartilor care compun Biblia?

Cand tu spui asemenea lucruri, ce asteptari sa mai am de la tine?

Ultima modificare de emanuel (30/03/11 08:06)

30/03/11 08:04

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

ce pretentii sa mai avem la altii fie ei si scriitori ai cartilor care compun Biblia?

Acum este clar ca pentru tine nu "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire" (2 Tim 3:16). Evanghelia propovaduita de tine nu este Evanghelia Bibliei ci este evanghelia propovaduita de cartile pe care ai ales sa le asculti in detrimentul Cuvantului lui Dumnezeu.

Te rog, intoarce-te la Biblie si la Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov.

30/03/11 08:40

Claudiu
membru

+Archangel+ a scris:

Claudiu a scris:

ce pretentii sa mai avem la altii fie ei si scriitori ai cartilor care compun Biblia?

Acum este clar ca pentru tine nu "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire" (2 Tim 3:16). Evanghelia propovaduita de tine nu este Evanghelia Bibliei ci este evanghelia propovaduita de cartile pe care ai ales sa le asculti in detrimentul Cuvantului lui Dumnezeu.

Te rog, intoarce-te la Biblie si la Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov.

Am intuit ca la acest verset o sa se ajunga. Unde am zis eu ca Biblia nu este inspirata TOATA?
Am spus mai sus ca eu cred aceasta insa nu cum credeti voi.

Poate ca nu stiti, insa daca spuneti ca a existat o inspiratie verbala a Bibliei, cuvant cu cuvant, nu numai ca sunteti pe o pozitie asemanatoare mormonilor dar ati avea si putina credibilitate in ochii celor sinceri care nu se poate sa nu vada erori de interpretare (ale evenimentelor istorice din Biblie in sensul ca aceia care au scris, scribii, si-au lasat propria amprenta a intelegerii gresite in interpretarea unui astfel de eveniment) si gramaticale in Biblie. Tocmai de aceea spune Hristos "ati auzit ca s-a zis in vechime".El nu spune ca "Dumnezeu a zis" ci ca "s-a zis" iar mai apoi spune "dar Eu va spun".

Daca Hristos este intruparea Marelui Eu Sunt din VT cum dar zice "dar Eu va spun" exprimand ca aceea ce era scris in VT in anumite locuri nu era de la El?

Era intelegerea gresita (ceea ce s-a zis) a celor care au scris cartile respective cu privire la anumite evenimente istorice reale.

Si repet, aceasta conceptie gresita antica si iudaica cum ca Dumnezeu aduce dezastre asupra oamenilor si le face rau (insa dupa voi raul pe care il face El nu este rau deoarece il face El, desi raul care il face El la noi este rau dar la El nu; cam aberanta teologia aceasta, sincer)

Am dat un exemplu mai sus insa am vazut ca nu l-ati luat in seama. De ce oare?
Nu comentati deloc contradictia dintre 2Samuel 24:1 si 1Cronici 21:1?

Nu intareste aceasta contradicitie intre cele doua versete care sunt interpreatrea unui singur eveniment, faptul ca eu spun adevarul?

Sa nu spuneti ca este o eroare de traducere cum spun "martorii lui Iehova" ptr. ca si in traducerea Vulgata in latina apare la fel ca si in traducerea Cornilescu.

Intotdeauna apreciez  indemnurile si incurajarile care vin din partea oricarei persoane sincere, fara sa fac nici o discriminare. Asa ca apreciez gestul tau (deoarece iti ofer prezumtia de sinceritate) de a ma incuraja sa studiez mai mult Biblia, ceea ce dealtfel chiar imi doresc sa fac tot mai mult (a nu se intelege ca acum nu fac aceasta deloc, eu tot cu Biblia imi sustin vederile).

Exista anumite conceptii pe care eu le-am scris care nu sunt in cartile citate de mine pe aici asa ca o bruma de originalitate am. Nu stiu daca voi puteti spune acelasi lucru. Daca ceea ce vorbiti este totul din carti (scrise de substitutionisti) sau sunt si parerile voastre personale fara sa le fi auzit la autorii cartilor respective.

30/03/11 15:06

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

Am intuit ca la acest verset o sa se ajunga. Unde am zis eu ca Biblia nu este inspirata TOATA?

Inseamna ca Dumnezeu a inspirat gresit? Inseamna ca Dumnezeu nu e in stare sa transmita un mesaj oamenilor?

Claudiu a scris:

Am spus mai sus ca eu cred aceasta insa nu cum credeti voi.

Asa e, o analizezi conform inspiratiei tale.

Claudiu a scris:

Poate ca nu stiti, insa daca spuneti ca a existat o inspiratie verbala a Bibliei, cuvant cu cuvant

Nu spunem ca a existat o inspiratie verbala cuvant cu cuvant (cu exceptia cuvintelor care succed expresia "Asa vorbeste Domnul") dar nici nu ne permitem sa spunem ca autori si carti intregi au avut o intelegere (inspiratie) gresita. Cand consider ca un autor a avut o intelegere gresita atunci cu siguranta eu am o intelegere gresita.

Claudiu a scris:

Daca Hristos este intruparea Marelui Eu Sunt din VT cum dar zice "dar Eu va spun" exprimand ca aceea ce era scris in VT in anumite locuri nu era de la El?

Era intelegerea gresita (ceea ce s-a zis) a celor care au scris cartile respective cu privire la anumite evenimente istorice reale.

Unde a spus Isus vreodata ca ce e in Scriptura nu e de la Dumnezeu? El nu a infirmat nicio iota din Lege. Ce a facut prin "dar Eu va spun" a fost sa largeasca sensul si intelesul legii respective nu sa o contrazica.

Daca Dumnezeu uraste despartirea intre sot si sotie inseamna ca nu a fost El Cel Care a lasat cartea de despartire? Inseamna ca au inteles gresit evreii? Nicidecum.

Claudiu a scris:

Nu este nicio contradictie. Este la fel ca in cazul lui Ahab. Dumnezeu este Cel Care permite totul pana la urma. Chiar si raul.

Claudiu a scris:

Nu intareste aceasta contradicitie intre cele doua versete care sunt interpreatrea unui singur eveniment, faptul ca eu spun adevarul?

Nicidecum. Intareste mai degraba slaba noastra cunoastere a unor lucruri despre care nu avem foarte multe date.

30/03/11 15:35

daniel
membru

Claudiu a scris:

Prima intelegere, cea din 2Samuel este intelegerea gresita asa cum este prezenta si in versetele date de tine mai sus iar in 1 Cronici este adevarul despre acel eveniment, ce s-a intamplat in mod real.
In primul rand, nu ai raspuns la intrebarile mele cu Biblia.

Ai afirmat ca prima intelegere e gresita si a doua nu. Poti demonstra biblic? repet, biblic inseamna biblic, mai simplu, "sa scrie in Biblie ca versetul din 2Samuel e gresit".

Uite, presupunem ca Biblia in formatul ei e un basm, ca sa imi dovedesti ca ai totusi o farama de logica imi dai citatul si autorul "invataturii" care afirma ca versetele date de mine si tine sunt adaugiri la Cuvantul Domnului ?

Intotdeauna apreciez  indemnurile si incurajarile care vin din partea oricarei persoane sincere, fara sa fac nici o discriminare. Asa ca apreciez gestul tau (deoarece iti ofer prezumtia de sinceritate) de a ma incuraja sa studiez mai mult Biblia, ceea ce dealtfel chiar imi doresc sa fac tot mai mult (a nu se intelege ca acum nu fac aceasta deloc, eu tot cu Biblia imi sustin vederile).
In privinta mea ai dreptate. In a ta cred ca nu realizezi ca gresesti pentru ca spui "" Daca acest om integru la maxim avea aceasta intelegere gresita ca Domnul nostru cel care ne iubeste neconditionat i-ar fi luat totul (inclusiv cum ca i-ar fi ucis copiii), ce pretentii sa mai avem la altii fie ei si scriitori ai cartilor care compun Biblia?""

Cui i-a dat dreptul Dumnezeu sa spuna ca e gresit ceva in continutul Bibliei ?

Prin faptul ca spuneti ca El ucide inseamna ca aveti aceleasi conceptii gresite iudaice care spuneau ca Dumnezeu este vinovat de raul care vine
Nu-mi atribui ceea ce n-am spus, ma refer la partea "spuneau (spui) ca Dumnezeu este vinovat de raul care vine". Nu am zis nicaieri asa ceva si ca sa nu faci greseala asta in viitor spun acum, Dumnezeu nu e vinovat, e fara vina ca eu am probleme zilnic.

Am dat un exemplu mai sus insa am vazut ca nu l-ati luat in seama. De ce oare?
Daca tii cont de faptul ca Dumnezeu pedepseste pacatul e simplu, Dumnezeu se maniase pe popor, Satan "l-a atatat (ispitit) pe David sa faca rau" si astfel a platit poporul pentru greselile lor si David pentru a lui. 

Un caz asemanator, Balaam nu poate renunta la darurile bogata ce urma sa le primeasca de la Balac si Dumnezeu nu ii zice la nesfarsit sa nu mearga pe un drum gresit. Conform demonstratiei tale cu "numaratoarea lui David" trebuie sa spui ca o parte din versete sunt adaugate din burta. Deci, am dreptate, mai mergi pe rationamentu tau ? Care versete de aici sunt adaugate ?

Numeri 2
9. Dumnezeu a venit la Balaam si a zis: "Cine sunt oamenii acestia pe care-i ai la tine?"
10. Balaam a raspuns lui Dumnezeu: "Balac, fiul lui Tipor, imparatul Moabului, i-a trimis sa-mi spuna:
11. "Iata, un popor a iesit din Egipt si acopera fata pamantului; vino, dar, si blestema-l; poate ca asa il voi putea bate si-l voi izgoni."
12. Dumnezeu a zis lui Balaam: "Sa nu te duci cu ei; si nici sa nu blestemi poporul acela, caci este binecuvantat."
13. Balaam s-a sculat dimineata si a zis capeteniilor lui Balac: "Duceti-va inapoi in tara voastra, caci Domnul nu vrea sa ma lase sa merg cu voi."
14. Si mai marii Moabului s-au sculat, s-au intors la Balac si i-au spus: "Balaam n-a vrut sa vina cu noi."
15. Balac a trimis din nou mai multe capetenii mai cu vaza decat cele dinainte.
16. Au ajuns la Balaam si i-au zis: "Asa vorbeste Balac, fiul lui Tipor: "Nu mai pune piedici, si vino la mine;
17. caci iti voi da multa cinste si voi face tot ce-mi vei spune; numai vino, te rog, si blestema-mi poporul acesta!"
18. Balaam a raspuns si a zis slujitorilor lui Balac: "Sa-mi dea Balac chiar si casa lui plina de argint si de aur, si tot n-as putea sa fac niciun lucru, fie mic, fie mare, impotriva poruncii Domnului Dumnezeului meu.
19. Totusi, va rog, ramaneti aici la noapte, si voi vedea ce-mi va mai spune Domnul."
20. Dumnezeu a venit la Balaam in timpul noptii si i-a zis: "Fiindca oamenii acestia au venit sa te cheme, scoala-te si du-te cu ei; dar sa faci numai ce-ti voi spune."
21. Balaam s-a sculat dimineata, a pus saua pe magarita si a plecat cu capeteniile lui Moab.
22. Dumnezeu S-a aprins de manie pentru ca plecase. Si Ingerul Domnului S-a asezat in drum, ca sa i Se impotriveasca. Balaam era calare pe magarita lui, si cei doi slujitori ai lui erau cu el.23. Magarita a vazut pe Ingerul Domnului stand in drum cu sabia scoasa din teaca in mana, s-a abatut din drum si a luat-o pe camp. Balaam si-a batut magarita ca s-o aduca la drum.
24. Ingerul Domnului S-a asezat intr-o carare dintre vii, si de fiecare parte a cararii era cate un zid.
25. Magarita a vazut pe Ingerul Domnului; s-a strans spre zid si a strans piciorul lui Balaam de zid. Balaam a batut-o din nou.
26. Ingerul Domnului a trecut mai departe si S-a asezat intr-un loc unde nu era chip sa te intorci nici la dreapta, nici la stanga.
27. Magarita a vazut pe Ingerul Domnului si s-a culcat sub Balaam. Balaam s-a aprins de manie si a batut magarita cu un bat.
28. Domnul a deschis gura magaritei, si ea a zis lui Balaam: "Ce ti-am facut, de mai batut de trei ori?"
29. Balaam a raspuns magaritei: "Pentru ca ti-ai batut joc de mine; daca as avea o sabie in mana, te-as ucide pe loc."
30. Magarita a zis lui Balaam: "Nu sunt eu oare magarita ta pe care ai calarit in tot timpul pana in ziua de azi? Am eu oare obicei sa-ti fac asa?" Si el a raspuns: "Nu."
31. Domnul a deschis ochii lui Balaam, si Balaam a vazut pe Ingerul Domnului stand in drum, cu sabia scoasa in mana. Si s-a plecat si s-a aruncat cu fata la pamant.
32. Ingerul Domnului i-a zis: "Pentru ce ti-ai batut magarita de trei ori? Iata, Eu am iesit ca sa-ti stau impotriva, caci drumul pe care mergi este un drum care duce la pierzare, inaintea Mea.
33. Magarita M-a vazut si s-a abatut de trei ori dinaintea Mea; daca nu s-ar fi abatut dinaintea Mea, pe tine te-as fi omorat, iar pe ea as fi lasat-o vie."
34. Balaam a zis Ingerului Domnului: "Am pacatuit, caci nu stiam ca Te-ai asezat inaintea mea in drum; si acum, daca nu gasesti ca e bine ce fac eu, ma voi intoarce."
35. Ingerul Domnului a zis lui Balaam: "Du-te cu oamenii acestia; dar sa spui numai cuvintele pe care ti le voi spune Eu." Si Balaam a plecat inainte cu capeteniile lui Balac.

Ultima modificare de daniel (30/03/11 18:55)

30/03/11 17:34

Claudiu
membru

Sa nu uitam ca aceia care au participat la cruciade, desi slaviti de unii astazi, au fost complet gresiti cand au pus mana pe sabie ca sa apere, chipurile,"interesul lui Hristos" desi noi stim ca El a spus ca "toti cei ce scot sabia de sabie vor pieri" si "baga-ti sabia in teaca"..

Ei faceau acele crime oribile sub semnul crucii lui Hristos si "cu Biblia in mana" bazandu-se si ei tot pe versete care sunt date si aici de voi in care se spune ca Dumnezeu ucide fiintele umane care nu sunt de partea Lui. Cat de aberant si nebiblic!

Daca El ucide pe aceia care nu-l aleg deorece devin pacatosii irecuperabili, de ce sa nu ucidem si noi pe aceia care au devenit astfel, pacatosi irecuperabili dupa cum spune papa? Astfel se putea intreba un cruciat si sa mearga sa ucida in numele lui Dumnezeu.

Exact ceea ce s-a intamplat si cu poporul Israel cand mergea la lupta. Ei credeau ca asa trebuie sa faca, asa Ii place lui Dumnezeu insa aceasta nu era adevarat, era o intelegere gresita a caracterului Sau si o actionare in consecinta.

Personal cred ca ceea ce a mai fost va mai fi. Cum s-a intamplat pe timpul poporului Israel si pe timpul cruciadelor "crestine" diabolice se va mai intampla si in curand.

Si aceasta deoarece "crestinii" cred ca Dumnezeu ucide fiinte si in consecinta vor actiona si ei la fel crezand ca fac o slujba ptr. El, exact asa cum a spus Hristos.

Ultima modificare de Claudiu (30/03/11 18:28)

30/03/11 18:24

daniel
membru

Claudiu a scris:

Daca El ucide pe aceia care nu-l aleg deorece devin pacatosii irecuperabili, de ce sa nu ucidem si noi pe aceia care au devenit astfel, pacatosi irecuperabili dupa cum spune papa? Astfel se putea intreba un cruciat si sa mearga sa ucida in numele lui Dumnezeu.
Daca Dumnezeu (nu papa, ce ai cu papa ? :P, zi-i lui ca greselile lui), deci daca Dumnezeu a zis "trebuie sa moara" au murit. Nu ma apuc sa citez zeci de versete unde Dumnezeu cere moartea unor oameni rai. Dumnezeu a zis si "sa nu ucizi", deci nu a mintit cand a dat porunca asta sau de "n"-ori cand spune "sa moara". Asta nu vrei sa intelegi si implicit il respingi pe Dumnezeu. Nu poti accepta doar o parte din Biblie. Daca nu o crezi toata trebuie sa realizezi ca ai probleme si trebuie sa spui ca nu esti crestin ci ai o alta viziune asupra lumii. Dumnezeu e clar, ori te conformezi 100% ori te lasa pe dinafara.

Exact ceea ce s-a intamplat si cu poporul Israel cand mergea la lupta. Ei credeau ca asa trebuie sa faca, asa Ii place lui Dumnezeu insa aceasta nu era adevarat, era o intelegere gresita a caracterului Sau si o acionare in consecinta.
Lui Dumnezeu nu ii place ca oameni il resping si trebuie sa ii ucida insa daca nu se pocaiesc de relele lor exact asta le cere, i-a zis lui Avram "In al patrulea neam, ea se va intoarce aici; caci nelegiuirea amoritilor nu si-a atins inca varful." (Fac.15:16)". Nu le-au fost suficient 400 de ani sa se pocaiasca si deasta la sfarsitul lor zice "Ci sa nimicesti cu desavarsire popoarele acelea, pe hetiti, pe amoriti, pe canaaniti, pe fereziti, pe heviti si iebusiti, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau, (Deut.20:17)"

Personal cred ca ceea ce a mai fost va mai fi. Cum s-a intamplat pe timpul poporului Israel si pe timpul cruciadelor "crestine" diabolice se va mai intampla si in curand.
Tu sileste-te sa faci ce spune Biblia, daca spune sa ucizi ucide, daca spune sa nu o faci nu o fa. Cruciatii sunt un bun exemplu ca nu trebuie sa ucizi cand nu zice Domnu. Sti de ce si-a pierdut Saul imparatia "1Samuel 15:18. Domnul te trimisese, zicand: "Du-te si nimiceste cu desavarsire pe pacatosii aceia, pe amaleciti; razboieste-te cu ei pana ii vei nimici."
19. Pentru ce n-ai ascultat glasul Domnului? Pentru ce te-ai aruncat asupra prazii si ai facut ce este rau inaintea Domnului? 23. Caci neascultarea este tot atat de vinovata ca ghicirea, si impotrivirea nu este mai putin vinovata decat inchinarea la idoli si terafimi. Fiindca ai lepadat cuvantul Domnului, te leapada si El ca imparat.""

Si aceasta deoarece "crestinii" cred ca Dumnezeu ucide fiinte si in consecinta vor actiona si ei la fel crezand ca fac o slujba ptr. El, exact asa cum a spus Hristos.
E adevarat ca Dumnezeu cere viata in schimbul vietii, cere viata daca nu te pocaiesti si e adevarat ca unii oameni nu inteleg Cuvantul Sau si ori ucid din pizma, cum au facut cu Isus ori scot din Biblie ca sa evite sa se ajunga in situatia asta (asta faci tu) dar si pentru unii si pentru altii, criminali sau cei care indulcesc Cuvantul Domnului Dumnezeu i-a hotarat nimicirii.

Nu scoate din Biblie ci cauta sa intelegi cat mai mult ce e acolo :)

Ultima modificare de daniel (30/03/11 18:57)

30/03/11 18:47

emanuel
membru

Claudiu a scris:

Sa nu uitam ca aceia care au participat la cruciade, desi slaviti de unii astazi, au fost complet gresiti cand au pus mana pe sabie ca sa apere, chipurile,"interesul lui Hristos" desi noi stim ca El a spus ca "toti cei ce scot sabia de sabie vor pieri" si "baga-ti sabia in teaca"..
Ei faceau acele crime oribile sub semnul crucii lui Hristos si "cu Biblia in mana" bazandu-se si ei tot pe versete care sunt date si aici de voi in care se spune ca Dumnezeu ucide fiintele umane care nu sunt de partea Lui.

Ce stii despre cruciade? (Ma refer la date istorice, nu la povesti.)

Daca El ucide pe aceia care nu-l aleg deorece devin pacatosii irecuperabili, de ce sa nu ucidem si noi pe aceia care au devenit astfel,

Oare de ce? Nu cumva pentru ca noi nu am creat viata si astfel nu avem dreptul asupra a ceea ce nu ne apartine?

Exact ceea ce s-a intamplat si cu poporul Israel cand mergea la lupta. Ei credeau ca asa trebuie sa faca, asa Ii place lui Dumnezeu insa aceasta nu era adevarat, era o intelegere gresita a caracterului Sau si o actionare in consecinta.

Dar acolo unde Dumnezeu poruncea explicit sa ucida? Tu ai citit acolo ca Diavolul?

Deja nu ma mai mira orice ai crede.

30/03/11 23:06

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Claudiu a scris:

Intelegerea ta despre caracterul lui Dumnezeu este gresita.

Claudiu a scris:

Daca El ucide pe aceia care nu-l aleg deorece devin pacatosii irecuperabili, de ce sa nu ucidem si noi pe aceia care au devenit astfel

"Dar, mai degraba, cine esti tu, omule, ca sa raspunzi impotriva lui Dumnezeu? Nu cumva vasul de lut va zice celui ce l-a facut: "Pentru ce m-ai facut asa"? 

Nu este olarul stapan pe lutul lui, ca din aceeasi framantatura de lut sa faca un vas pentru o intrebuintare de cinste, si un alt vas pentru o intrebuintare de ocara?"(Rom.9:20,21)

Cand o sa faci si tu un vas de lut precum al Olarului vei avea dreptul sa-l ucizi sau nu.

Ultima modificare de irlanda (31/03/11 02:39)

31/03/11 02:39

Claudiu
membru

Dumnezeu este dragoste si dragostea nu face rau nimanui, nici macar celor rai, si acestia sunt iubiti de Dumnezeu dar si compatimiti de El ptr. ca prin rautatea lor se autodistrug singuri.

Degeaba inventeaza unii nevoia ca El sa-i ucida pe cei rai nepocaiti spunand astfel ca pacatul nu ar avea puterea sa-i ucida cand realitatea este ca orice fiinta distrusa in moartea a doua s-a distrus singura fara nici o interventie directa sau indirecta din partea lui Dumnezeu.

Ieremia 2,19: "Tu singur te pedepseşti cu răutatea ta şi tu singur te loveşti cu necredincioşia ta". Psalmul 94,23: "El îi va nimici prin răutatea lor; ...

09/07/11 18:29

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Claudiu a scris:

Dumnezeu este dragoste si dragostea nu face rau nimanui, nici macar celor rai, si acestia sunt iubiti de Dumnezeu dar si compatimiti de El ptr. ca prin rautatea lor se autodistrug singuri.

Degeaba inventeaza unii nevoia ca El sa-i ucida pe cei rai nepocaiti spunand astfel ca pacatul nu ar avea puterea sa-i ucida cand realitatea este ca orice fiinta distrusa in moartea a doua s-a distrus singura fara nici o interventie directa sau indirecta din partea lui Dumnezeu.
...

Nu intelegi realitatea ca daca Dumnezeu nu i-ar pedepsi pe cei necredinciosi, atunci El in mod indirect ar face rau credinciosilor?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (09/07/11 20:34)

09/07/11 20:33

Pagini: 1 ... 7 8 9 10 11    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la