|
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
redgreeneyes a scris:
casatoria nu e un scop in viata!!! este un mijloc in viata!!! |
mihaella a scris:
Eu spuneam că e scopul final al unei relaţii! Nu un scop în viaţă.
|
Hm. Deci, la casatorie relatia ia sfarsit?
Ultima modificare de OLD TRAIAN (06/07/11 21:56)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
06/07/11 21:56
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
+Archangel+ a scris:
Ca te obisnuiesti cu ideea e foarte posibil. Pentru propria protectie si sanatate nu mai cred. Sunt multe femei care accepta sa fie batute, abuzate si inselate pentru ca li se pare normal asa ceva sau/si pentru ca nu au de ales. |
Greseala mea este ca am luat in considerare numai familiile zdravene la cap. :P
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
06/07/11 22:10
|
|
Old
Moderator
|
|
In familiile zdravene la cap, nu parintii iau decizii pentru copii majori.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
06/07/11 22:14
|
|
shoricel
membru
|
|
Se pare ca cultura ii absolva de aceasta "vina"...
|
|
06/07/11 23:37
|
|
Old
Moderator
|
|
dorin a scris:
Sa puna inaintea Domnului si daca nu apare cineva in viata lui in acest timp inseamna ca ii voia Domnlui |
Esti confuz, sau disperat? Intotdeauna trebuie sa "pui inaintea Domnului", adica sa te rogi, nu?
Adica tu intelegi voia Domnului dupa disponibilitatea de moment a fetei?
Sau vrei mai bine sa nu te risti si sa astepti? Mergi pe principiul "primul sosit" ?
|
|
19/08/11 06:04
|
|
Old
Moderator
|
|
mru a scris:
De ce sa ti irosesti sentimentele cu cineva care nu are nevoie de ele?! |
edi.theraven a scris:
Cel mai mare adevar spus vreodata  Numai o mica adaugire : cand iubesti nu dai, imparti  |
Cum adica imparti? Iubesti mai multe persoane de-odata? 
|
|
23/09/11 20:26
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Of of of 
|
|
23/09/11 20:28
|
|
FiicaDeRege
membru
Inregistat: 03/11/08
|
|
Credeam ca cei mai in varsta le explica ce e viata celor mai tineri. 
_______________________________________ Inima mea este Templul Lui.
|
|
23/09/11 21:36
|
|
shoricel
membru
|
|
Asa se intampla de obicei, dar nu e regula. 
|
|
24/09/11 17:32
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
FiicaDeRege a scris:
Credeam ca cei mai in varsta le explica ce e viata celor mai tineri.  |
Ceva gen batran= inteleptul satului stiam si eu 
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
25/09/11 14:54
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
La oras, vad ca sta altfel treaba. 
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
25/09/11 17:10
|
|
Old
Moderator
|
|
Ce-ti place tie sa pui fitile. :P
|
|
25/09/11 19:10
|
|
FiicaDeRege
membru
|
|
Despre cine vorbesti, Old? 
|
|
25/09/11 21:16
|
|
Old
Moderator
|
|
Te gandesti ca si despre tine? 
|
|
25/09/11 21:44
|
|
FiicaDeRege
membru
|
|
Voiam sa fiu sigura ca nu sunt eu cea vizata. 
|
|
25/09/11 23:33
|
|
Old
Moderator
|
|
Si? Esti sigura? 
Ultima modificare de OLD TRAIAN (27/09/11 20:59)
|
|
27/09/11 20:58
|
|
adriana
membru
|
|
ultimul mohican a scris:
[...] nu pt copii. ati avea de suferit si voi si fetele. |
O mama poate face multe compromisuri de dragul copilului ei. Din, pacate nu acelasi lucru se poate spune despre un barbat. Cand ai copilul bonav nu mai ai nici zi, nici noapte. Si tu traiesti doar din perspectiva a ceea ce se intampla cu el. Se vede aici cam cat poate iubi un barbat si cat o femeie. Nu mai vorbesc ca atunci cand nici iubirea pentru divinitate nu exista, se naste doar un Ego supradimensionat, ale carui nevoi sunt prioritare. Nu vreau sa te pun la zid, asa doar ca esti barbat... Dar cred ca multi barbati gandesc ca o relatie trebuie mentinuta doar pentru adulti. Iar atunci cand nu le mai convine adultul de langa ei,divorteaza, si divorteaza si de copii.
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
22/10/11 10:53
|
|
emma_mada
membru
Inregistat: 20/10/10
|
|
MRU a scris:
O mama poate face multe compromisuri de dragul copilului ei. Din, pacate nu acelasi lucru se poate spune despre un barbat. Cand ai copilul bonav nu mai ai nici zi, nici noapte. Si tu traiesti doar din perspectiva a ceea ce se intampla cu el. Se vede aici cam cat poate iubi un barbat si cat o femeie. |
Nu cred ca se poate face o astfel de catalogare. Nu poti spune ca un barbat iubeste mai putin, iar o femeie mai mult (sau invers). Aici depinde de fiecare in parte, de felul in care simte/gandeste etc.
MRU a scris:
Dar cred ca multi barbati gandesc ca o relatie trebuie mentinuta doar pentru adulti. Iar atunci cand nu le mai convine adultul de langa ei,divorteaza, si divorteaza si de copii. |
Uneori, poate ca tocmai pentru a proteja copiii este mai bine sa lasi lucrurile asa, dar sa o faci din timp, nu sa te certi o viata intreaga si apoi hotarasti sa te desparti. Altfel, s-ar putea ca suferinta provocata copiilor sa fie mai mare, decat in cazul in care cei doi parinti ar fi divortati. Pentru ca, daca in relatia celor doi lucrurile nu merg bine, asta se va rasfrange si asupra copiilor: mereu certuri, neintelegeri, fiecare incearca sa il indeparteze pe celalalt de ei(cel putin, in unele cazuri), iar copiii vor avea foarte mult de suferit.
Si, crede-ma, stiu ce spun.
_______________________________________ "Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18
|
|
22/10/11 11:18
|
|
ultimul mohican
membru
Inregistat: 23/03/10
|
|
mru, o mama isi poate da viata pt copilul ei. nu stiu daca acelasi lucru il poate face un barbat ca nu am copii. dar nu despre asta vorbeam. ema a inteles mai bine. sa stai cu un barbat, sau cu o femei de dragul copiilor, este o greseala. aici voiam sa ajung. acei copii, desi tu crezi ca faci un sacrificiu pt ei, nu vor trai mai bine.
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
22/10/11 11:33
|
|
Old
Moderator
|
|
Tu zici ca e mai bine sa fie divortati complet decat divortati dar ramanand in aceeasi casa si dand impresia ca totul e ok?
|
|
22/10/11 14:38
|
|
adriana
membru
|
|
Eu vroiam doar sa arat ca o femeie se sacrifica intodeauna pentru copii. Fie ca ramane casatorita, fie ca divorteaza. Barbatul isi vede frumusel de treaba, iar ea ramane sa creasca copiii pe care amandoi i-au facut. Sunt cazuri si cazuri. Sa spui ca copii vor suferi mai mult intr-un caz decat in altul, e un lucru hazardat.[Oricum se presupune ca vorbeam despre un persoane crestine]. Ceea ce mi se pare ciudat e ca barbatii au mereu pretentia ca sotia sa le fie alaturi la greu, iar cand ar trebui sa faca si ei acelasi lucru, pun punct. In fine, poate nu toti, dar un procent deloc de neglijat.
emma_mada a scris:
mereu certuri, neintelegeri, fiecare incearca sa il indeparteze pe celalalt de ei(cel putin, in unele cazuri), iar copiii vor avea foarte mult de suferit.
|
Copiii vor avea mereu de suferit daca parintii lor nu se (mai)iubesc. Doi adulti, divortati fiind, ma indoiesc ca se vor vorbi de bine in fata copiilor; daca nu au reusit sa se respecte in timpul casniciei ma indoiesc ca se vor purta asa cand vor fi divortati.
|
|
22/10/11 14:40
|
|
emma_mada
membru
Inregistat: 20/10/10
|
|
Traian a scris:
Tu zici ca e mai bine sa fie divortati complet decat divortati dar ramanand in aceeasi casa si dand impresia ca totul e ok? |
(Indraznesc sa raspund si eu, chiar daca l-ai intrebat pe mohican) Poate ca nu ar fi nimic rau sa arate ca e totul ok, desi nu e, dar problema e ca nu stiu cati ar reusi sa dea intr-adevar aceasta impresie. Cum sa spun? Se pot ascunde o luna, doua, trei, dar, cand exista probleme asa grave, nimeni nu se poate preface la nesfarsit. Si atunci apar probleme, certuri, scandaluri, fapt ce va afecta mult mai rau copiii decat daca ar fi ramas de la bun inceput doar cu unul dintre ei, dar bucurandu-se de pace.
MRU a scris:
Copiii vor avea mereu de suferit daca parintii lor nu se (mai)iubesc. Doi adulti, divortati fiind, ma indoiesc ca se vor vorbi de bine in fata copiilor; daca nu au reusit sa se respecte in timpul casniciei ma indoiesc ca se vor purta asa cand vor fi divortati. |
De acord, copiii vor avea mereu de suferit in astfel de situatii. Dar, daca parintii nu stau in aceeasi casa, cel putin nu vor fi obligati sa ii vada mereu certandu-se.
Ultima modificare de emma_mada (22/10/11 15:23)
_______________________________________ "Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18
|
|
22/10/11 14:47
|
|
Old
Moderator
|
|
MRU a scris:
Eu vroiam doar sa arat ca o femeie se sacrifica intodeauna pentru copii. Fie ca ramane casatorita, fie ca divorteaza. Barbatul isi vede frumusel de treaba, ...Ceea ce mi se pare ciudat e ca barbatii au mereu pretentia ca sotia sa le fie alaturi la greu, iar cand ar trebui sa faca si ei acelasi lucru, pun punct. |
Eu cred ca putin exagerezi. 
Ultima modificare de OLD TRAIAN (22/10/11 16:24)
|
|
22/10/11 15:14
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Asta stiam si eu de la mama ca sunt tare nepasatori barbatii.Dar acum, eu una nu mai gandesc astfel, chiar si in relatia lor cu copilul, marea majoritate nu stiu sa reactioneze sau sa interactioneze cu ei, iar multe femei nu inteleg si o iau ca pe o lipsa de ajutor sau implicare.
Ultima modificare de Roxana (22/10/11 16:29)
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
22/10/11 16:18
|
|
adriana
membru
|
|
jezzy a scris:
De ex, daca sotul vine acasa si mai mereu isi gaseste nevasta cu parul ciufulit si in pajamale, mai poti sa dai vina pe el cand isi cauta o companie mai agreabila? E doar un exemplu, dar se pot insirui cu gramada. |
Nu degeaba exista bancul despre femeia ideala: "doamna in societate, the best in bucatarie, etc.". Daca faci comparatii cat esti casatorit, atunci nu inteleg de ce societatea si chiar Biserica este atat de torelanta cu barbatii. Sa fim seriosi ca vor fi mereu barbati mai culti, mai intelegenti si mai bine platiti decat al tau. Asta nu inseamna ca intorci capul dupa ei sau filtrezi cu ei.
Daca ea e ciufulita poate ca nici el nu o stimuleaza sa se poarte altfel. Daca ar fi tratata ca o regina poate s-ar purta si ea ca o regina. Pijamalele, ciufulirea sunt asociate si cu depresia.
jezzy a scris:
Nici eu nu sunt de principiul sa tii cu dintii de cineva care vrea sa plece.Apai demnitatea ta unde e?Daca a plecat, duca-se! (vorbesc in cazul meu, evident) Daca trebuie facut ceva, se face inainte de a pleca, nu sa-l culegi apoi de prin nu stiu ce casa.Eu una nu as face asa ceva.Daca s-ar intoarce singur...ei, deja asta e alta poveste. |
Crezi ca Biserica si societatea priveste cu respect vreo femeie divortata?! Apoi depinde de cat iubesti...ideea de dragoste si de familie si de Dumnezeu. Un barbat/femeie nu merita. Asa e omeneste dar duhovniceste?! Exista si cupluri care s-au despartit din orgolii stupide si e bine sa ti joci ultima carte decat sa regreti toata viata.
E bine insa sa lupti doar daca poti sa ierti. Altfel e mai chinuitor sa ramai alaturi de cineva care te a umilit si pe care ajungi sa-l urasti.
Ultima modificare de MRU (05/12/11 09:50)
|
|
05/12/11 09:43
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|