|
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Vorbiţi din teorie cu toţii. [afară de Roxana] Aştept impresii după ce naşteţi.
Încă ceva, dacă eu aş fi aleasă să trăiesc în locul copilului meu, l-aş sugruma pe cal care ar face alegerea.
|
|
20/02/11 15:09
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
A mai fost demult o discutie pe la Avort in care un user vechi zicea ca daca ar fi sa aleaga atunci si-ar sacrifica sotia in favoarea copilului nenascut.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
20/02/11 15:20
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Magdy a scris:
|
He he. (dupa ce nastem? ) Apostolul Pavel cand a vorbit despre familie de unde a vorbit? Oare nu din Cuvantul lui Dumnezeu?
april a scris:
A mai fost demult o discutie pe la Avort in care un user vechi zicea ca daca ar fi sa aleaga atunci si-ar sacrifica sotia in favoarea copilului nenascut. |
E mai usor sa sacrifici pe altul decat sa te sacrifici tu.(cineva , ipotetic)
Ultima modificare de emanuel (20/02/11 15:22)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
20/02/11 15:20
|
|
monday_73
membru
Inregistat: 19/01/08
|
|
april a scris:
A mai fost demult o discutie pe la Avort in care un user vechi zicea ca daca ar fi sa aleaga atunci si-ar sacrifica sotia in favoarea copilului nenascut. |
:| .....................................
E ingrozitor.
Cum puteti sa considerati asa ceva ca fiind normal ?????
"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)
|
|
20/02/11 15:23
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Nu are nici o relevanţă turnura care s-a dat (intenţionat) discuţiei. Şi te mai miri de ce unii useri devin "vechi"... de înţepaţi ce se simt.
PS. mondey, mamele adevărate acceptă să fie sacrificate în favoarea copilului. Fie el şi nenăscut...
O zi bună (neînţepată).
|
|
20/02/11 15:32
|
|
emanuel
membru
|
|
Da' ce te-ai mai suparat! 
Vorbeste deschis. Hai cu cartile pe masa, nu cu aluzii.
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
20/02/11 15:43
|
|
april
admin forum
|
|
Magdy a scris:
Nu are nici o relevanţă turnura care s-a dat (intenţionat) discuţiei. Şi te mai miri de ce unii useri devin "vechi"... de înţepaţi ce se simt. O zi bună (neînţepată). |
Nu mai vedea iar turnuri intentionate si intepaturi unde nu e cazul.
|
|
20/02/11 18:19
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
emanuel a scris:
Vorbeste deschis. Hai cu cartile pe masa, nu cu aluzii. | Bai emanuel poate cartile sunt pe masa dar nu le observi :P
Toti aveti dreptate 
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
20/02/11 20:31
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Magdy a scris:
PS. mondey, mamele adevărate acceptă să fie sacrificate în favoarea copilului. Fie el şi nenăscut... |
Si daca mama aia adevarata, cum ii spui tu, mai are inca vreo doi trei copii si un sot acasa care o asteapta. Crezi ca ar mai accepta sa se sacrifice pentru un copil nenascut? N-as crede. Si asta ar insemna ca nu-i o mama adevarata?
Ma gandesc ca treaba asta cu sacrificatul fara doar si poate pentru un copil este cam pripita, necantarita si neinteleapta.
Te sacrifici tu ca mama ca el sa traiasca gandindu-te ca viata e cel mai de pret lucru, dar nu te gandesti ca totusi viata copilului fara tine n-ar fi nici pe departe una tocmai usoara?
Nu va fi usoara in primul rand pentru ca va trebui sa traiasca cu povara sacrificiului tau toata viata.
In al doilea rand un copil care creste si traieste fara mama/tata este un copil handicapat sufleteste care cu greu sau tarziu(unii poate niciodata) isi va gasi un echilibru emotional.
Daca ma gandesc in sensul asta copilul este cel pe care tu-l sacrifici, nu pe tine.
|
|
20/02/11 23:03
|
|
daniel
membru
|
|
Nu va inteleg, ce e rau in a considera copilul tau mai presus de nevoile tale, sanatatea ta sau orice altceva ti-ar da satisfactie tie ?
Fie si varianta asta, copilul ar avea de suferit....si ce? daca nu e perfect sanatos, daca va trai fara mama sau daca nu va avea la 18 ani masina de 30 000 de euro mai bine sa nu il nasti ?
Magdy a scris:
mamele adevărate acceptă să fie sacrificate în favoarea copilului. Fie el şi nenăscut... | E ciudat, daca Dumnezeu putea face o asemanare intre dragostea Lui pentru noi aceasta era dragostea unei mame pentru copilul ei. Dumnezeu si-a aratat dragostea fata de mine inca de la facerea lumii si a "implinit-o" la golgota dupa mii de ani de la facerea promisiunii si inaintea mea cu alte mii de ani.
Vad o asemanare intre situatiile astea si mi se pare normal ce a zis Magdy.
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
20/02/11 23:53
|
|
irlanda
membru
|
|
daniel a scris:
Nu va inteleg, ce e rau in a considera copilul tau mai presus de nevoile tale, sanatatea ta sau orice altceva ti-ar da satisfactie tie ? |
Era vorba de a sacrifica pe oricine si orice pentru copilul tau. Si e rau in asta.
daniel a scris:
Fie si varianta asta, copilul ar avea de suferit....si ce? |
Si ce ?!? Daca spui ca-l iubesti ar trebui sa alegi varianta in care el ar suferi mai putin.
daniel a scris:
daca va trai fara mama sau daca nu va avea la 18 ani masina de 30 000 de euro mai bine sa nu il nasti ? |
Dupa mintea ta a trai fara mama sau fara masina de 30 000 de euro e cam acelasi lucru, nu?
daniel a scris:
E ciudat, daca Dumnezeu putea face o asemanare intre dragostea Lui pentru noi aceasta era dragostea unei mame pentru copilul ei. Dumnezeu si-a aratat dragostea fata de mine inca de la facerea lumii si a "implinit-o" la golgota dupa mii de ani de la facerea promisiunii si inaintea mea cu alte mii de ani. Vad o asemanare intre situatiile astea si mi se pare normal ce a zis Magdy.
|
Eu nu prea vad asemanarea.Dumnezeu Tatal si-a sacrificat singurul Fiu pentru alti fii. Magdy spune ca s-ar sacrifica ea pentru copilul ei. Care-i asemanarea?
|
|
21/02/11 00:20
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
daniel a scris:
Nu va inteleg, ce e rau in a considera copilul tau mai presus de nevoile tale, sanatatea ta sau orice altceva ti-ar da satisfactie tie ?
|
Am citit undeva ceva de genul" cel mai bun lucru pe care parintii il pot face pentru copil este sa se iubeasca unul pe altul". Nu doar sa-l iubeasca.
Una e sa-te sacrifici tu pentru el, alta sa-ti sacrifici sotul pentru copil.
Nu prea am vazut binecuvantare in familiile in care copilul nostru este si idolul nostru.
Ultima modificare de MRU (21/02/11 17:18)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
21/02/11 17:15
|
|
daniel
membru
|
|
irlanda a scris:
Era vorba de a sacrifica pe oricine si orice pentru copilul tau. Si e rau in asta. | Asa e dar cand esti in situatii foarte grele cred ca poti sacrifica relatia ta, cand spun asta ma gandesc doar la situatii gen "sotul: draga, nu vreu un copil bolnav; sotia: nu pot sa-l omor".
Si ce ?!? Daca spui ca-l iubesti ar trebui sa alegi varianta in care el ar suferi mai putin. | Daca varianta asta contravine voiei lui Dumnezeu?
Dupa mintea ta a trai fara mama sau fara masina de 30 000 de euro e cam acelasi lucru, nu? | Nu, am aratat ca pot sa fie multe motive aiurea, iar cel "fara mama" e doar unul dintre ele. Daca mama are inca 4 copii nu stiu ce sa spun, ma depaseste dar o solutie neacceptata de Dumnezeu e gresita.
Eu nu prea vad asemanarea.Dumnezeu Tatal si-a sacrificat singurul Fiu pentru alti fii. Magdy spune ca s-ar sacrifica ea pentru copilul ei. Care-i asemanarea? | Dragostea si renuntarea la tot pentru o alta persoana.
MRU Pare proasta expresia "as renunta la orice pentru copil". Am dat situatii in care consider ca e crestineasca, in toate celelalte cazuri sunt de acord cu tine.
Ultima modificare de daniel (21/02/11 18:54)
|
|
21/02/11 18:53
|
|
irlanda
membru
|
|
Daniel, m-ai bagat in ceata cu amestecatura asta a ta.
daniel a scris:
Asa e dar cand esti in situatii foarte grele cred ca poti sacrifica relatia ta, cand spun asta ma gandesc doar la situatii gen "sotul: draga, nu vreu un copil bolnav; sotia: nu pot sa-l omor". |
Nu despre asta era vorba .
daniel a scris:
Nu, am aratat ca pot sa fie multe motive aiurea, iar cel "fara mama" e doar unul dintre ele. |
Motivul "fara mama" nu-i unul aiurea. Vorbesti prostii.
daniel a scris:
Dragostea si renuntarea la tot pentru o alta persoana. |
Si daca contravine voii lui Dumnezeu?
|
|
21/02/11 19:53
|
|
april
admin forum
|
|
irlanda a scris:
Eu nu prea vad asemanarea.Dumnezeu Tatal si-a sacrificat singurul Fiu pentru alti fii. Magdy spune ca s-ar sacrifica ea pentru copilul ei. Care-i asemanarea? |
Initial nu era vorba de sacrificiul mamei - cred ca orice mama (sau aproape) s-ar sacrifica pe ea insasi pt copilul ei, ci de sacrificarea sotului in favoarea copilului, adica de punerea copilului in fata sotului.
|
|
21/02/11 23:39
|
|
daniel
membru
|
|
irlanda a scris:
Motivul "fara mama" nu-i unul aiurea. Vorbesti prostii. | Dimpotriva, vorbesc vorbe intelepte domnisoara [sper ca nu te superi ca am vorbit mai in gluma ]
Si daca contravine voii lui Dumnezeu? | E clar, nu e bine.
april a scris:
Initial nu era vorba de sacrificiul mamei ...ci de sacrificarea sotului in favoarea copilului, adica de punerea copilului in fata sotului. | Cred da Magdy facea referire la ce am amintit si eu.
|
|
21/02/11 23:53
|
|
Roxana
membru
|
|
Magdy a scris:
Încă ceva, dacă eu aş fi aleasă să trăiesc în locul copilului meu, l-aş sugruma pe cal care ar face alegerea. |
De multe ori decide El in locul nostru, tocmai pentru ca noi nu suntem in stare sa ne stabilim prioritatile..si atunci pe cine mai strangi de gat? Pentru mine a decis El de multe ori si crede-ma ca e groaznic, asa ca prefer sa-mi stabilesc singura prioritatile.
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
25/02/11 14:59
|
|
emanuel
membru
|
|
ultimul mohican a scris:
daca nu a vazut nu inseamna ca nu e. |
Si nici nu inseamna ca e. Cu presupuneri ne faci habotnici? N-o sa-ti raman dator. 
mie nu-mi place turma. si nu acionez tinand cont de multime. |
Felinele nu se aduna in turma sa vaneze; ci in haita, in care raman atata cat strategia o cere, apoi abandoneaza grupul.
|
|
20/03/11 17:39
|
|
ultimul mohican
membru
Inregistat: 23/03/10
|
|
nu v-am facut bre habotnici. am prieteni printre crestini pe care ii respect. in aceeasi masura cunosc si indoctrinati. deci nu fac o caracterizare generala nimanui sau niciunei religii.
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
20/03/11 17:43
|
|
emanuel
membru
|
|
ultimul mohican a scris:
cum stiu eu biblia, cre'ca am specificat de multe ori. ca teorrie. |
Chiar mai facut curios. Cum o stii? Ai citit Biblia sau ai citit despre ea?
|
|
21/03/11 09:48
|
|
ultimul mohican
membru
Inregistat: 23/03/10
|
|
am citit, am ascultat, am studiat. nu am citit-o cap coada niciodata, dar banuiesc ca per total am citit cam 90% din ea, multe capitole si pasaje ca multi dintre voi, evident de mai multe ori. sunt familiarizat cu crestinii, pt. ca am mers o buna perioada la o biserica de pocaiti.
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
21/03/11 09:55
|
|
FiicaDeRege
membru
Inregistat: 03/11/08
|
|
zambezi a scris:
Sau ea sa-l ceara daca el nu are curaj . |
O sa tin minte fraza asta. Acuma serios vorbind, nu stiu ce baiat s-ar simti bine sa fie cerut.
_______________________________________ Inima mea este Templul Lui.
|
|
22/03/11 18:43
|
|
FiicaDeRege
membru
|
|
daniel a scris:
Nu ai fost rautacioasa dar nu ai dreptate . Doar daca are intentii gresite e de rau privitul asta si apropos, la 40 de ani si tu o sa te uiti la oameni la fel cum se uita asta "micu", de 13 ani  |
Nu cred ca ai prins ce am vrut eu sa zic, dar e bine asa. 
|
|
25/03/11 23:16
|
|
daniel
membru
|
|
Am inteles. Doar ca am completat putin ....imi cer scuze daca te-a deranjat 
|
|
26/03/11 00:01
|
|
FiicaDeRege
membru
|
|
Nu, nu. Fii pe pace! 
|
|
26/03/11 12:00
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|