|
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
irlanda a scris:
M-ai lasat masca...pe bune. |
Asta a fost reactia mea pusa intr-o situatie asemanatoare, nu este obligatoiu sa reactionezi si tu la fel sau sa fii de acord cu reactia mea.
Roxana a scris:
De fapt cred ca pe tine te deranjeaza faptul ca stii ca asa ar trebui sa gandesti si tu vis-a-vis de casnicie si sot, dar nu poti momentan sa te gandesti la o eventuala iubire "sacrificatoare".Nu esti pregatita sa renunti la tine pentru altcineva si nici nu ti s-ar parea normal, corect sau drept. |
irlanda a scris:
Eu stiu ca sotul ar trebui sa ma iubeasca pe mine si doar pe mine in asa masura in care a facut-o Hristos pentru Biserica. Si asta ma duce cu gandul la sacrificu si iubire maxima din partea Lui. Adica din partea sotilor. Nu aventuri, lipsa de demnitate de sacrificui din partea lor si sotiile sa-i iubeasca si sa se sacrifice ca oarbele. |
Da, si eu stiam multe, teoria iubirii e foarte frumoasa si roz, numai ca viata reala, neprevazutul sau situatiile prin care esti pus nu prea coincid cu "regulile" de acasa.
Ultima modificare de Roxana (18/02/11 15:52)
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
18/02/11 15:51
|
|
irlanda
membru
|
|
Roxana a scris:
Da, si eu stiam multe, teoria iubirii e foarte frumoasa si roz, numai ca viata reala, neprevazutul sau situatiile prin care esti pus nu prea coincid cu "regulile" de acasa. |
Ca teoria iubirii nu coincide cu regulile de acasa, nu schimba cu nimic teoria.
Ea ramane aceeasi si pentru ca noi nu ne raportam corect la ea si ca regulile de acasa nu sint bune, d'aia nu coincide.
Roxana a scris:
De fapt cred ca pe tine te deranjeaza faptul ca stii ca asa ar trebui sa gandesti si tu vis-a-vis de casnicie si sot |
Vis-a-vis de o casnicie cu un sot credincios nici vorba sa gandesti asa.
Ultima modificare de irlanda (18/02/11 16:33)
|
|
18/02/11 16:30
|
|
Roxana
membru
|
|
irlanda a scris:
Totul e pe bani... |
Niciodata Asta suna a frustrare.
irlanda a scris:
Daca te limitezi doar la acordul sau dezacordul tau, e ok. Da nu-mi veni cu "duhuri" sau ca Dumnezeu nu-i nici el de acord. |
Nu-ti vin tie, este o experienta prin care am trecut si am "expus-o" public, iar El in casnicia mea nu a acceptat nici un fel de gelozie.
irlanda a scris:
Experienta ta poate fi de folos tot unor femei credincioase care au soti necredinciosi. |
Da, sau unei sotii necrestine care pe parcurs se pocaieste sau chiar unor crestini care vor trece prin incercarea focului.Pana la urma orice am face si oricum am gandi totul se rezuma la EL.
Ultima modificare de Roxana (18/02/11 18:23)
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
18/02/11 18:19
|
|
irlanda
membru
|
|
Roxana a scris:
Niciodata Asta suna a frustrare. |
Ete na, spuneai de circ fara bani aici. Ca platesti abonamentul la internet si tot e pe bani..."circul" . Si lasa-ma cu ce-ti suna tie.
Roxana a scris:
Nu-ti vin tie, este o experienta prin care am trecut si am "expus-o" public, iar El in casnicia mea nu a acceptat nici un fel de gelozie. |
Era un fel de a spune, nu te infoia. Mai degraba poate El vrea ca prin atitudinea ta sa-ti mantuiasca sotul.
Roxana a scris:
Pana la urma orice am face si oricum am gandi totul se rezuma la EL. |
Totul se rezuma la o intelegere corecta a ceea ce este El. Si in discutia noastra fiind vorba de gelozie, Dumnezeu este gelos atunci cand omul isi incalca legamantul . Si are tot dreptul sa fie asa. La fel cum si omul are tot dreptul sa fie gelos cand partenerul isi incalca legamantul.
|
|
18/02/11 18:53
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Roxana, pt viitor, 2 sfaturi pt mesajele mai lungi, ca sa fie citite mai usor :
- spui un spatiu dupa fiecare semn de punctuatie - sa lasi un rand liber intre idei.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
18/02/11 20:52
|
|
Roxana
membru
|
|
Multumesc,imi pare rau pt mesajul acela lung april,o sa tin cont de sfaturi. Irlanda,deja discutia a degenerat intr-o ambitie prosteasca nicidecum in niste postari pline de intelepciune si invataminte pentru cei care citesc.Imi pare sincer rau ca am continuat aceasta discutie.Nu tin sa am ultimul cuvant nici nu dau curs unor cuvinte rautacioase.Am incheiat subiectul.Daca te intereseaza alte subiecte sau cine plateste abonamentul la internet continuam pe pm sau messenger.Eu iti respect opiniile,parerile si postarile.Multumesc
|
|
18/02/11 21:59
|
|
irlanda
membru
|
|
Roxana a scris:
Irlanda,deja discutia a degenerat intr-o ambitie prosteasca |
Ambitie prosteasca? A cui?
Roxana a scris:
Imi pare sincer rau ca am continuat aceasta discutie |
Mie nu-mi pare rau, ca tu te-ai cramponat la un moment dat, nu-mi pasa mie si nici nu face din discutie una lipsita de intelepciune si invataminte.
Roxana a scris:
Nu tin sa am ultimul cuvant nici nu dau curs unor cuvinte rautacioase. |
N-am folosit cuvinte rautacioase.
Roxana a scris:
Daca te intereseaza alte subiecte sau cine plateste abonamentul la internet continuam pe pm sau messenger |
Abea asteptam sa vorbesc cu cineva si alte probleme arzatoare si existentiale(cum e cea legata de plata internetului) pe messenger si pm. Gand la gand...
Ultima modificare de irlanda (18/02/11 23:15)
|
|
18/02/11 23:11
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Daca-i iubire parinteasca, sau iubire de semeni, sau iubire casnica, sau iubirea lui Dumnezeu, punctul forte al iubirii este oferta, nu asteptarile.
Nu inteleg de ce te-ai aprins chiar asa. 
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
18/02/11 23:27
|
|
irlanda
membru
|
|
Da' nu eu sint cea aprinsa, fratioare.
|
|
19/02/11 00:18
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Roxana a scris:
...Eu nu aseman dragostea ce i-o port sotului meu ca dragostea de mama pentru ca cea dintai este mult mai puternica decat cea pentru copil, sacrificii as face pentru amandoi, nu doar pt sot, sa nu se interpreteze gresit, dar pe sot il pun inaintea copilului.... |
Wooow, deci dacă, Doamne, fere', vine unu' cu un pistol şi îţi zice: "Vreau să împuşc pe cineva. Alege: bărbatu' sau copilu'!", să-nţeleg că ai alege copilu' să fie împuşcat?! Iartă-mă, dar nu cred că ai face una ca asta. Sau dacă da, atunci eşti una dintre fffff puţinele mame care ar sacrifica pruncu' de dragul iubirii soţului.
|
|
19/02/11 13:10
|
|
alex
membru
Inregistat: 02/03/09
|
|
sa inteleg ca tu l-ai alege pe sotul tau sa fie impuscat? 
|
|
19/02/11 13:24
|
|
Magdy
membru
|
|
Aş alege şi tot neamu' meu şi'al lui pentru copilul meu. Puiul meu e parte din mine, l-am purtat 9 luni, l-am alăptat... etc... este o dragoste pe care nu o pot explica. Întotdeauna copilul meu va fi pentru mine mai presus de orice şi de oricine. [Nu şi de Dumnezeu. Oricum sper să nu fiu niciodată în situaţia lui Avraam.] Eu cred că 99% dintre mame gândesc aşa.
Ultima modificare de Magdy (19/02/11 13:30)
|
|
19/02/11 13:29
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Magdy a scris:
Wooow, deci dacă, Doamne, fere', vine unu' cu un pistol şi îţi zice: "Vreau să împuşc pe cineva. Alege: bărbatu' sau copilu'!", să-nţeleg că ai alege copilu' să fie împuşcat?! Iartă-mă, dar nu cred că ai face una ca asta. Sau dacă da, atunci eşti una dintre fffff puţinele mame care ar sacrifica pruncu' de dragul iubirii soţului. |
mai e o varianta: ar alege sa fie ea impuscata. dar nu cred ca la asta s-a referit Roxana prin punerea sotului inaintea copilului.
ce-ai vrut sa spui cu "iubirea sotului" ? iubirea ei pt sot sau iubirea lui pt ea ?
Magdy a scris:
Aş alege şi tot neamu' meu şi'al lui pentru copilul meu. Puiul meu e parte din mine, l-am purtat 9 luni, l-am alăptat... etc... este o dragoste pe care nu o pot explica. |
Copilul este o parte din tine, sotul este acelasi trup cu tine, nu doar o parte, daca e s-o luam asa.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
19/02/11 15:03
|
|
irlanda
membru
|
|
april a scris:
Copilul este o parte din tine, sotul este acelasi trup cu tine, nu doar o parte, daca e s-o luam asa. |
Corect.
Plus ca copilul este parte si din el. Daca nu era el nu era nici copilul. Sot fara copil poti sa ai, nu si copil fara sot. Si eu zic ca ordinea ar fi sotul si dupa aceea copilul.
Acu' ca exista unii care prin comportament lor nu se diferentiaza prea mult de animale si n-ar merita nici locul din coada din categoria acestora, e altceva si mi se pare normal sa-i bagi la inaintare cand e vorba de o tinta pentru un glont...
|
|
19/02/11 20:51
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Numai sa fie un glont si bun? :P
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
19/02/11 22:07
|
|
FiicaDeRege
membru
Inregistat: 03/11/08
|
|
Perfect de acord cu irlanda. 
Eu am observat ca daca ordinea nu este sot, apoi copil, apar muulte probleme. Sa nu mai vorbim de faptul ca intr-o zi, al tau copil isi va lega inima de cineva, si vei ramane tot cu sotul.
Bineinteles, exista si situatii exceptie, asa cum a precizat si irlanda.
_______________________________________ Inima mea este Templul Lui.
|
|
19/02/11 22:11
|
|
emanuel
membru
|
|
Magdy a scris:
Wooow, deci dacă, Doamne, fere', vine unu' cu un pistol şi îţi zice: "Vreau să împuşc pe cineva. Alege: bărbatu' sau copilu'!", să-nţeleg că ai alege copilu' să fie împuşcat?! Iartă-mă, dar nu cred că ai face una ca asta. Sau dacă da, atunci eşti una dintre fffff puţinele mame care ar sacrifica pruncu' de dragul iubirii soţului. |
Tu ti-ai da sotul? 
Eu nu as da nici partenera nici copilul! Cu toata posibilitatea mea de alegere. Aaa... daca omu face presiuni? Pai as incerca sa-i iau pistolul.
irlanda a scris:
...Acu' ca exista unii care prin comportament lor nu se diferentiaza prea mult de animale si n-ar merita nici locul din coada din categoria acestora, e altceva si mi se pare normal sa-i bagi la inaintare cand e vorba de o tinta pentru un glont... |
Pentru cineva care se comporta animalic eu cred ca n-ar trebui facut risipa nici macar de un glont 
Ultima modificare de emanuel (19/02/11 22:35)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
19/02/11 22:30
|
|
FiicaDeRege
membru
|
|
Eheee, emanuele. Viata e dura! Revenind, eu cred ca in fiecare zi esti pus in fata unor alegeri de care depinde relatia ta cu sotul, respectiv copilul.
Ultima modificare de FiicaDeRege (19/02/11 22:38)
|
|
19/02/11 22:37
|
|
emanuel
membru
|
|
Partenerii intr-o familie echilibrata vor sti sa aleaga corect, pentru ca vor alege impreuna, iar cand unul va trebui sa aleaga, va sti sa anunte varianta comuna chiar daca in momentul respectiv nu se consulta. (nu ma refer la limita fortata de magdy; acolo am spus ce era de spus)
Ultima modificare de emanuel (19/02/11 22:42)
|
|
19/02/11 22:39
|
|
FiicaDeRege
membru
|
|
emanuel a scris:
Pentru cineva care se comporta animalic eu cred ca n-ar trebui facut risipa nici macar de un glont  |
Pocaieste-te! 
emanuel a scris:
Partenerii intr-o familie echilibrata vor sti sa aleaga corect. |
Perfect de acord. 
Oricum, iubirea pt sot si iubirea pt copil au natura diferita, dar cred ca prima este la un nivel muult mai profund.
Ultima modificare de FiicaDeRege (19/02/11 22:41)
|
|
19/02/11 22:40
|
|
Magdy
membru
|
|
Într-o relaţie de trei, mama, tata şi copilul, părinţii trebuie să pună pe primul loc copilul. Iar relaţia lor, soţ-soţie, clar soţul este primul. -În cazul ipotetic cu împuşcatu, normal ar fi ca mama/tata să-şi sacrifice viaţa în favoarea pruncului. Eu aşa aş face. Sau, în caz că n-aş reuşi să-l salvez, aş muri cu el de gât şi tot nu m-am lăsa. -Dacă soţul este bolnav la pat, iar copilul dă din picioare că vrea în parc la joacă, normal că soţul este pe primul loc, iar copilul îşi capătă vreo două palme la fund. -În cazul în care mai este doar o porţie de mâncare în casă, iar la masă sunt mama, tata şi copilu', ce face mama? Dă porţia soţului, că el tre' să fie primul? Mă îndoiesc. [acu' veţi zice că trebuie s-o-mpartă-n trei. Şi asta e o soluţie. Însă o mamă cred eu că şi-ar da porţia ei pruncului.]
În fine, ideea e că sunt cazuri între cazuri, atunci când o mamă/un tată trebuie să aleagă cine e pe primul loc.
|
|
20/02/11 13:35
|
|
Magdy
membru
|
|
emanuel a scris:
Tu ti-ai da sotul?  |
Magdy a scris:
Aş alege şi tot neamu' meu şi'al lui pentru copilul meu. Puiul meu e parte din mine, l-am purtat 9 luni, l-am alăptat... etc... este o dragoste pe care nu o pot explica. Întotdeauna copilul meu va fi pentru mine mai presus de orice şi de oricine. [Nu şi de Dumnezeu. Oricum sper să nu fiu niciodată în situaţia lui Avraam.] Eu cred că 99% dintre mame gândesc aşa. |
|
|
20/02/11 13:38
|
|
emanuel
membru
|
|
Ai dres-o tu cumva.
Am raspuns mai devreme cum as actiona eu ca baiat/barbat in acea ipoteza pusa de tine. E corect.
M-am tot gandit cum as vrea ca intr-o atare situatie sa aleaga cea care mi-ar fi sotie, daca ea ar fi pusa sa aleaga.
Nu m-as astepta sa aleaga sacrificiul de sine, cum a sugerat april, ci m-as astepta sa se comporte biblic. Asta ar fi pentru ea si mai usor si ar fi o binecuvantare. Biblia zice ca sotia trebuie sa fie supusa sotului. Exersand aceasta supunere in timpul casniciei, acuma cand e la greu ar face acelasi lucru, l-ar intreba pe sot:ce sa aleg? Daca este intreg la minte nu va zice: da copilul! ci va aplica ce am spus ca as face eu. 
Ultima modificare de emanuel (20/02/11 14:47)
|
|
20/02/11 14:46
|
|
Magdy
membru
|
|
emanuel a scris:
Ai dres-o tu cumva. |
Nu am "dres-o"! Ce vorbă-i asta?! M-ai întrebat şi ţi-am răspuns. Punct. Nu am "dres-o".
emanuel a scris:
Exersand aceasta supunere in timpul casniciei, acuma cand e la greu ar face acelasi lucru, l-ar intreba pe sot:ce sa aleg? Daca este intreg la minte nu va zice: da copilul! ci va aplica ce am spus ca as face eu.  |
Este o vorbă "după război mulţi viteji se-arată". Eu aş zice altfel: "înainte de război....". Păi dacă în momentul acela, soţul este cuprins de un duh de frică (sau este un laş din naştere) şi nu mai judecă cum trebe, normal că va urla "take on me!"! Să fim serioşi. O mamă îşi alege copilul!
Asta e părerea mea.
|
|
20/02/11 15:03
|
|
monday_73
membru
Inregistat: 19/01/08
|
|
Instinctul matern e puternic, dar sa-ti pui sotul/sotia pe locul 2 pt. ca e copilul, sau invers... mi se pare anormal. Intr-o familie n-ar trebui sa existe locul 2. Ci 1 la toti. Toti au aceeasi prioritate, toti sunt la fel de importanti. Nu ar trebui sa fie cineva mai presus de altul. Nu ar trebui sa iubesti pe cineva mai mult decat pe celalalt.
"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)
|
|
20/02/11 15:05
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|