TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/COMENTARII Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 28 29 30 31 32 33 34 ... 41
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

ultimul mohican a scris:

...corinteni, am mai explicat versetul respectiv, nu mai stiu cine mi l-a mai servit pe tava (nu sunt rautacios asa mi-a venit expresia :) )  asta inseamna sa nu te casatoresti cu-n ateu. nu cu unul de alta confesiune. hai sa nu interpretam Biblia in functie de ce ne convine noua sau cum vrem. :)

Daca-i cu interpretarea Bibliei,bine zici, dar nu spune ca Pavel vorbeste de atei. Vorbeste de cei ce nu aveau  credinta corecta. Pe acestia ii numeste necredinciosi. Nici nu prea erau atei pe-acolo, cel putin nu dintre masele largi.

Ultima modificare de emanuel (15/01/11 23:50)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

15/01/11 23:48

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08

ultimul mohican a scris:

deci inca o data, hai sa nu extrapolam la nesfarsit. eu am zis de 10 ori clar: relatie sa zicem, ortodox-baptist, ambii cred cu adevarat in Dumnezeu. iar partasie spirituala poti avea in orice biserica crestina.

De acord, domnule ultimul mohican, insa spune-mi te rog, cum isi da seama protestantul (baiat sau fata) ca celalalt il cauta cu adevarat pe Dumnezeu sau nu? Ii poate vedea oare inima? Poti juca usor teatru sa impresionezi ca esti credincios... De aceea in astfel de cazuri e bine ca inainte de toate sa cauti raspunsul lui Dumnezeu cu privire la asta, si numai dupa ce l-ai primit sa mergi mai departe.

april a scris:

uneori e bine sa spui lucrurilor pe nume, direct, fara ocolisuri.

Sunt o persoana care de obicei  spune lucrurilor pe nume, dar acum mi-am rezervat alegerea de a fi ceva mai delicat. :)

Ultima modificare de shoricel (15/01/11 23:52)

15/01/11 23:49

emma_mada
membru

Inregistat: 20/10/10

emanuel a scris:

Daca-i cu interpretarea Bibliei,bine zici, dar nu spune ca Pavel vorbeste de atei. Vorbeste de cei ce nu aveau  credinta corecta. Pe acestia ii numeste necredinciosi.

Pai credinta e una singura, asa spune Biblia, dar religii sunt mai multe. si nu cred ca poti sa spui ca toti adeptii unei anumite religii sunt credinciosi cu adevarat, cum nu poti spune nici ca niciunul dintre adeptii alteia nu este credincios asa cum o cere Dumnezeu. Parerea mea, ceea ce este esential e relatia personala cu Dumnezeu, indiferent de cultul de care apartine o persoana :) asa ca un ortodox care il slujeste pe Dumnezeu nu mai intra in categoria "celor necredinciosi" de care vorbea Pavel. Este adevarat ca sunt cam putini ortodocsii cu adevarat crestini, dar mai sunt.

Ultima modificare de emma_mada (15/01/11 23:56)

"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

15/01/11 23:55

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10

emma_mada a scris:

Dar unde crezi tu ca trebuie sa Il cauti ;)? banuiesc ca nu prin cluburi :D

cam peste tot nu crezi emma?

cat despre cluburi, ce-ar fi daca m-as plimba si prin  ele ca desi unele lucruri nu-mi sunt de folos toate imi sunt permise :) si nu uit nici de bucuria tineretii si de socoteala de dupa.

april a scris:

tii ce scrie in Biblie, ca, daca-L cauti pe Dumnezeu din toata inima o sa-L gasesti? 

da stiu, fa un pas catre mine si eu voi face doi? teoria o stim.

shoricel a scris:

De acord, domnule ultimul mohican, insa spune-mi te rog, cum isi da seama protestantul (baiat sau fata) ca celalalt il cauta cu adevarat pe Dumnezeu sau nu? Ii poate vedea oare inima? Poti juca usor teatru sa impresionezi ca esti credincios... De aceea in astfel de cazuri e bine ca inainte de toate sa cauti raspunsul lui Dumnezeu cu privire la asta, si numai dupa ce l-ai primit sa mergi mai departe.

de acord domnule shoricel, dar e irelevant pt discutia de fata. sa-ti explic de ce. aceeasi chestie e valabila si-n cazul unei persoana de acelasi cult cu tine. de unde stii ca nu are credinta de fatada? nu stii. vezi? deci eu sunt de acord cu tine, dar nu ai niciun argument biblic contra unei casnicii mixte.

cat despre pavel, la ce se referea emanuel? la oameni din alte religii (dar al caror fundament este Dumnezeu) sau alte religii in sensul de idoli si alti dumnezei?

si sa nu fiu inteles gresit, ca prea am batut saua cu casatoria mixta, n-am nicio relatie cu cineva de alta confesiune (bine adica ie alta pana la urma ca eu n-am niciuna :D )ma rog ideea e ca nu sunt subiectiv, ca ma refer si la persoana mea.

Ultima modificare de ultimul mohican (16/01/11 00:19)

16/01/11 00:05

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

ultimul mohican a scris:

da stiu, fa un pas catre mine si eu voi face doi? teoria o stim.

fa un pas si El ii face pe ceilalti ( 100....00000...000 ...n... ). uneori nici de pasul ala nu e nevoie, ajunge doar o privire in directia Lui.

ramane la stadiul de teorie daca nu e pusa in practica.

16/01/11 00:17

emanuel
membru

@ emma mada,
teoretic ai dreptate. Practic nu. Stii de ce? Pentru ca Biblia este clara in privinta celor ce sunt in biserica dar cu viata sunt necredinciosi. Stii ce zice? Nu va intovarasiti cu ei; excludeti din biserica pe cel ce desi isi zice frate traieste in pacat. Cred ca nu esti straina de aceste afirmatii ale Bibliei.

As vrea sa fac un pas mai departe, chiar tu ai recunoscut ca sunt putini ortodocsii cu adevarat crestini, si te intreb ce-i de facut potrivit cu ceea ce zice Biblia? Sa-i dea afara pe toti? Ar ramane prea putini. In unele biserici ar trebui sa-l dea afara si pe popa. :D :D

Ce crezi ca se poate face?
La una dintre slujbele din biserica Ortodoxa, dupa liturghie se spune asa: "voi toti cei chemati, iesiti!" , rostire ce nu-si mai are sensul pentru ca nu mai exista catehumeni acrora li se adreseaza.

Biblia zice: " Iesiti din mijlocul ei, poporul Meu,ca sa nu fiti partasi la pacatele ei ...", si cred ca asta este recomandarea pentru orice credincios autentic intr-o comunitate unde majoritatea se complac in pacat.

Cred ca te-am lamurit, macar in parte.

Parerea mea este ca si daca esti credincios adevarat mediul te afecteaza.

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

16/01/11 00:21

shoricel
membru

ultimul mohican a scris:

de acord domnule shoricel, dar e irelevant pt discutia de fata. sa-ti explic de ce. aceeasi chestie e valabila si-n cazul unei persoana de acelasi cult cu tine. de unde stii ca nu are credinta de fatada? nu stii.

Daca ma crezi ma gandeam ca ma vei intreba asta chiar in timp ce postam. :) Raspunsul: stii ca nu e de fatada daca ia sau nu in considerare chiar versetul de fatza. Daca il aduce in discutie cand ii spui de o eventuala relatie, e semn bun. Daca nu face asta si prezinta interes, ar trebui sa te mai gandesti odata. Ciudat, nu?

ultimul mohican a scris:

deci eu sunt de acord cu tine, dar nu ai niciun argument biblic contra unei casnicii mixte.

Eu am verset impotriva unei casatorii credincios - necredincios sau copil al lui Dumnezeu - copil care nu e al lui Dumnezeu (din nou am fost delicat, puteam sa spun copil al celui rau).

ultimul mohican a scris:

si sa nu fiu inteles gresit, ca prea am batut saua cu casatoria mixta, n-am nicio relatie cu cineva de alta confesiune (bine adica ie alta pana la urma ca eu n-am niciuna :D ) dica nu sunt subiectiv ca ma refer si la persoana mea.

Te cred :)

Ultima modificare de shoricel (16/01/11 00:22)

16/01/11 00:22

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
pai da bre shoricel, (ai cazut de la stadiul de domnul shoricel :)) , glumesc stii da? ) da noi de ce ne "certam" atunci? ca si eu sunt de acord ca necredincios/credincios nu e ok, eu vorbeam de confesiuni diferite oameni credinciosi.acu'daca am cazut de acord nu ne mai contrazicem. nasol :D

16/01/11 00:29

shoricel
membru

bun. Am mai incheiat un subiect :P

emanuel a scris:

Joci la loto in mod regulat?

Intrebarea asta a fost cam sarcastica ;))

16/01/11 14:13

marian29
membru

Inregistat: 03/10/10
Stati linistiti,ca nu ai garantia unei relatii bune daca iei pe cineva din confesiunea ta.. Dar, ma rog... Fiecare cum isi asterne asa doarme

16/01/11 14:58

emanuel
membru

Ultima parte a afirmatiei tale este un proverb ce trebuie retinut.
Garantia unei relatii bune este data de ascultarea de Dumnezeu atunci cand alegi.

16/01/11 16:02

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06

Tanara crestina a scris:

Nu neg ca tu si beni ati experimentat si experimentati ceva real, insa nu poti numi dragoste ceea ce nu cunosti. Da, v-ati cunoscut in partea importanta, ca de la suflet la suflet, insa pana nu va vedeti macar o data face to face nu poti spune ca iubesti. Pozele iti pot sugera, dar nu-ti pot prezenta realitatea. Acum este iubire intr-adevar si ma bucur mult ca, in timp, ati reusit si sa eliminati distanta.

Cred ca stim mai bine decat tine si decat toti ceilalti ce am experimentat noi. Si chiar a fost dragoste. Te poti indragosti si la distanta, asta daca ceea ce conteaza pentru tine e caracterul omului. Desigur, nu se poate continua asa la nesfarsit, pentru ca dupa un timp nu va mai fi deajuns doar faptul ca stii ca e undeva acolo, ci simti nevoia sa-l vezi. Noi ne-am vazut dupa 7 luni si chiar ne-am iubit si inainte de a ne vedea. Doar ca acea prima intalnire a intarit si mai mult dragostea noastra si a facut-o sa fie mai sigura, mai reala, mai palpabila.
   Dupa cum am spus, mai sunt si exceptii. Poti iubi pe cineva fara sa-l vezi, dar nu e sanatos sa continue asa relatia.
   Multumesc Domnului ca povestea noastra a continuat cum nu ne-am fi asteptat de bine :)

16/01/11 17:29

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Eu cred ca e gresit pusa problema. Nu confesiunile sunt cele care dau batai de cap ci incredintarile personale ale oamenilor. Daca, de exemplu, cineva se inchina la icoane si la sfinti pentru un potential partener asta inseamna idolatrie. Iar pentru primul a nu te inchina Maicii Domnului este blasfemie. In acest caz nu cred ca putem vorbi despre o casnicie fericita.

17/01/11 12:58

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08

+Archangel+ a scris:

Daca, insa, ea crede ca nu poti fi mantuit daca nu ai botezul cu Duhul Sfant (adica sa vorbesti in limbi sau glosolalia cum e termenul la ortodocsi) te-ai cam lins pe botic.

Nu e chiar asa, Arch. Eu chiar nu am intalnit persoane care sa sustina drept conditie a mantuirii botezul cu Duhul Sfant. Poate sunt cazuri izolate. Oricum nu trebuie luata ca idee generala.

17/01/11 14:44

+Archangel+
Moderator

Dupa cum ai observat am zis "daca" stiind ca ea e penticostala. Nu am generalizat deloc. Am vorbit strict in cazul ei.

17/01/11 14:46

april
admin forum

FiicaDeRege a scris:

Eu chiar nu am intalnit persoane care sa sustina drept conditie a mantuirii botezul cu Duhul Sfant. Poate sunt cazuri izolate. Oricum nu trebuie luata ca idee generala.

ca semn al mantuirii - daca nu vb in limbi nu ai Duhul Sfant, zic unii. 

dar mai sunt si alte diferente importante, chiar in cadrul unei confesiuni : pierderea sau nu a mantuirii.

17/01/11 15:31

shoricel
membru

april a scris:

ca semn al mantuirii - daca nu vb in limbi nu ai Duhul Sfant, zic unii.

Asta pentru ca vorbirea in limbi e singurul semn prezentat de scriptura al botezului cu Duhul Sfant.

dar mai sunt si alte diferente importante, chiar in cadrul unei confesiuni : pierderea sau nu a mantuirii.

Eu cred ca toate confesiunile cu capul pe umeri cred intr-o oarecare masura in pierderea mantuirii, pentru ca altfel nu ar mai pomeni Biblia de asa-numitii "prinsi de razboi". :) Cei care sustin opusul (cred ca) iau ca implicita alegerea omului de a ramane pe calea lui Dumnezeu.

Ultima modificare de shoricel (17/01/11 16:45)

17/01/11 16:44

+Archangel+
Moderator

"Prinsii de razboi" nu cred ca se refera la crestini.

17/01/11 16:47

shoricel
membru

Cei care au incheiat la un moment dat legamant cu Dumnezeu dar intre timp s-au intors la viata veche lumeasca. Eu asta am inteles, dar o sa studiez sa vad daca am inteles gresit sau nu. :)

17/01/11 16:55

april
admin forum

shoricel a scris:

Asta pentru ca vorbirea in limbi e singurul semn prezentat de scriptura al botezului cu Duhul Sfant.

botezul cu Duhul Sfant e diferit de primirea Duhului Sfant.

shoricel a scris:

Eu cred ca toate confesiunile cu capul pe umeri cred intr-o oarecare masura in pierderea mantuirii, pentru ca altfel nu ar mai pomeni Biblia de asa-numitii "prinsi de razboi".

nu mai spune :). Pai ar fi cel putin 2 confesiuni in care unii cred si altii nu cred : baptistii si penticostalii. Cum explici ca exista multi penticostali care cred ca mantuirea se poate pierde, dar exista si penticostali care cred ca nu se poate pierde ? La baptisti s-ar putea sa fie mai multi care cred ca nu se poate pierde decat invers. Si nu e vorba de a crede intr-o oarecare masura. Ori crezi ca se pierde ori crezi ca nu se pierde. Nu cred ca merge cu jumatate de masura si nu cred ca are de-a face cu pozitia capului ... nostru.

shoricel a scris:

Cei care sustin opusul (cred ca) iau ca implicita alegerea omului de a ramane pe calea lui Dumnezeu.

Cred ca invers: cei care sustin opusul, adica faptul ca mantuirea nu se poate pierde, nu iau ca implicita alegerea omului de a ramane pe calea lui Dumnezeu tocmai pt ca ei cred ca omul nu e in stare sa ramana singur pe calea aia ;).

17/01/11 16:59

shoricel
membru

april a scris:

nu mai spune :). Pai ar fi cel putin 2 confesiuni in care unii cred si altii nu cred : baptistii si penticostalii. Cum explici ca exista multi penticostali care cred ca mantuirea se poate pierde, dar exista si penticostali care cred ca nu se poate pierde ? La baptisti s-ar putea sa fie mai multi care cred ca nu se poate pierde decat invers. Si nu e vorba de a crede intr-o oarecare masura. Ori crezi ca se pierde ori crezi ca nu se pierde. Nu cred ca merge cu jumatate de masura si nu cred ca are de-a face cu pozitia capului ... nostru.

Eu cred in faptul ca nu pierzi mantuirea atat timp cat ramai pe cale si crezi ca esti mantuit (pentru ca mantuirea prin credinta o dobandesti si prin ramanerea in alergarea catre cer o mentii, spune scriptura). Daca te razvratesti, atunci sanatate. Atat timp cat mantuirea este conditionata de anumiti factori, ea se pierde daca acei factori nu sunt prezenti. E logic. :)

april a scris:

Cred ca invers: cei care sustin opusul, adica faptul ca mantuirea nu se poate pierde, nu iau ca implicita alegerea omului de a ramane pe calea lui Dumnezeu tocmai pt ca ei cred ca omul nu e in stare sa ramana singur pe calea aia ;).

pretty bad... iar daca omu alege sa se razvrateasca?

17/01/11 17:20

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Cosminis a scris:

Este un adevărat calvar să trăieşti lângă cineva care are asemenea idei confuze despre ce înseamnă a iubi.

Sincer m-a amuzat tare cum suna ultimul tau mesaj. Ori eu ma grabeam prea tare si am citit printre randuri. :D

Imi faci reprosuri mie?!:D:D:D

17/01/11 18:04

emanuel
membru

Poate vrea sa-l apere pe sotul tau. :D :D :D

Ultima modificare de emanuel (17/01/11 22:10)

17/01/11 22:10

+Archangel+
Moderator

shoricel a scris:

Cei care au incheiat la un moment dat legamant cu Dumnezeu dar intre timp s-au intors la viata veche lumeasca. Eu asta am inteles, dar o sa studiez sa vad daca am inteles gresit sau nu. :)

Desi putem transfera anumite principii dinspre poporul evreu catre Biserica, acestea doua raman doua dispensatii diferite. Multi fac greseala sa aplice Bisericii ceea ce Dumnezeu a vorbit numai evreilor.

18/01/11 09:41

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08

+Archangel+ a scris:

Dupa cum ai observat am zis "daca" stiind ca ea e penticostala. Nu am generalizat deloc. Am vorbit strict in cazul ei.

Am observat si in alte posturi de ale tale ideea aceasta exprimata, lucru care m-a dus la concluzia ca o vezi ca pe un fapt acceptat de toti penticostalii. Scuzele mele daca nu e asa.

+Archangel+ a scris:

"Prinsii de razboi" nu cred ca se refera la crestini.

Dar la ce? Intreb pt ca eu am aceeasi parere ca a lui shoricel.

Ultima modificare de FiicaDeRege (18/01/11 16:01)

18/01/11 15:58

Pagini: 1 ... 28 29 30 31 32 33 34 ... 41    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la