|
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
john a scris:
iar detii adevarul absolut. |
Iau nu stii ce inseamna sa detii adevarul absolut.
john a scris:
ma indoiesc ca indiferent daca-mi voi schimba parerea in privinta lui Dumnezeu si a credintei pe viitor, voi face o drama din subiectul dezbatut de noi. probabil as regreta multe, in nici un caz exemplul de fata. |
Iar n-ai inteles ce am vrut sa spun. Dar nu-i bai. Nu ma mai explic ca iar iti da tarcoale sentimentul de invidie si frustrare ca eu as detine adevarul absolut...
|
|
05/04/10 17:47
|
|
ultimul mohican
membru
Inregistat: 23/03/10
|
|
ba chiar sunt de-a dreptul complexat, in aceste momente imi curge o lacrima pe obrazul stang iar inima mi-e zdrobita. voi merge la un psihiatru (atributiile psihologului sunt depasite de comnplexitatea si gravitatea cazului meu) pentru a putea depasi aceste complexe si frustrari ce tind sa se transforme intr-o obsesie, pt. ca mai apoi aceasta, sa se transforme intr-o manie, devenind eu insumi un maniaco-depresiv labil psihic.
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
05/04/10 17:56
|
|
irlanda
membru
|
|
Mda...daca tot vrei sa faci pe clovnul si sa ne tinem cu mana de burta la glumele tale, fa-o si tu ceva mai calitativ si nu mai veni cu ironii sau glume d'astea de duzina.
Ultima modificare de irlanda (05/04/10 18:05)
|
|
05/04/10 18:04
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
ei ce vrei si tu acum, nu toti au capacitatea ta umoristica, precum si ironiile tale pline de subtilitati si intelepciune. nu stiu de ce am impresia ca, de multe ori cand mi te adresezi, ai senzatia ca vorbesti cu un pusti care ar trebui sa se intimideze de replicile transante ale persoanei tale intransigente. cat despre ras, ma indoiesc ca macar zambesti vreodata. ai putea incerca (bine, verifica inainte sa nu fie pacat)
Ultima modificare de john blacktorne (05/04/10 18:18)
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
05/04/10 18:17
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
va avertizez pe amandoi pt limbaj si atitudine .
a doua oara n-o mai fac.
Ultima modificare de april (05/04/10 18:31)
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
05/04/10 18:26
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
da, ai venit tu sa ne strici joaca
ai dreptate, o as incerc sa ma abtin pe viitor de la diverse discutii, precedentul mesaj am vrut sa-l sterg, dar nu-mi place sa rectific o idee deja scrisa. irlanda, imi cer scuze pentru posibilele ofense aduse si voi incerca pe viitor sa evit conversatiile cu tine. ( din respect pentru membrii forumului, nu din alte considerente, deja anumite conversatii tind sa se transforme in circ si chiar ma gandeam cand o sa intervina vreun admin.)
Ultima modificare de john blacktorne (05/04/10 18:44)
|
|
05/04/10 18:33
|
|
irlanda
membru
|
|
april a scris:
va avertizez pe amandoi pt limbaj si atitudine |
scuze.
|
|
05/04/10 19:44
|
|
irlanda
membru
|
|
daniel a scris:
cu 12 ore mai tarziu :P.....irlanda mi-ar placea sa discut pe tema asta cu tine insa nu in termenii de mai sus. |
Atata timp cat "termenii de mai sus" nu incalca nicio regula nu cred ca trebuie nu-mi dictezi tu mie in ce termeni sa ma exprim.
daniel a scris:
Daca crezi ca ne putem intelege civilizat, fara jigniri, fara judecarea persoanei (la persoana a doua/treia) ci subiectul... |
Daca crezi ca pana acum eu am discutat necivilizat, am jignit si am judecat de preferat este sa-ti pui niste ochelari sau sa-i dai jos pe cei ai proastei/gresitei interpretari si numai dupa aceea sa vii si sa-mi cataloghezi mesajele.
daniel a scris:
poti sa reformulezi ultimul mesaj. |
Nu reformulez absolut nimic in acel mesaj.
In primul rand , pentru ca nu este nevoie sa-l reformulez, in al doilea rand, ca nu tin neaparat sa ma conversez cu tine si in al treilea rand nu esti tu in masura sa-mi spui mie sa-mi reformulez sau sa-mi modific vreun mesaj, fie ca este sau nu cazul.
Nu esti obligat daca nu-ti convine ceva, sa raspunzi daca eu ti-am comentat vreun mesaj al tau. Eu cand comentez ceva, prea putin ma intereseaza persoana care a scris si nici nu astept musai un raspuns la comentariul meu.
Deci, poti sa stai linistit, ca n-am stat cu inima in dinti asteptand sau dorind o conversatie sau intelegere cu tine . Esti liber sa treci peste scrisele mele, ca si cand n-am scris
Ultima modificare de irlanda (10/04/10 15:52)
|
|
10/04/10 15:51
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Esti liber sa treci peste scrisele mele, ca si cand n-am scris | Asa o sa fac , nu pentru ca ma consider mai bun decat tine.
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
10/04/10 21:53
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
mereu-tanar a scris:
de vreme ce nu-ti stalcesc numele ma astept sa n-o faci nici tu, mai ales ca nu prea am avut tangenta si nu ne cunoastem prea bine. Mersi. | Imi cer scuze, am corectat greseala.
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
11/04/10 12:31
|
|
felyy
membru
Inregistat: 23/06/08
|
|
edi.theraven a scris:
Greseala a fost ca s'au casatorit. |
sa inteleg ca tu nu vrei sa te casatoresti?
_______________________________________ Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU
|
|
18/04/10 14:25
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Greseala lor nu trebuie sa fie si a mea.
|
|
18/04/10 14:27
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
felyy, cre'ca edi vroia sa zica ca parintii lui au facut o greseala casatorindu-se (din diverse motive nu era cazul sa faca acest pas) nu ca este o greseala sa te "cununi". edi, nu-ti face probleme sunt multi care au facut aceasta eroare, familiile alea perfecte, de cele mai multe ori e doar in filme. (bine ca asta nu te incalzeste cu mai nimic, e altceva )
|
|
18/04/10 21:10
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Nu cred ca poate spune asa. Ar insemna sa spuna ca el este o eroare. Daca nu se casatoreau el nu era. Au facut o eroare atunci cand nu s-au inteles tocmai bine. Eu ma gandesc ca asta este eroarea de care ar trebui sa ne ferim, nu casatoria.
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
18/04/10 22:18
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
casatoria nu e o eroare. dar poate fi o greseala daca nu te gandesti bine inainte, daca e sau nu cazul sa faci acest pas. ca dintr-o eroare poate rezulta si ceva bun sau benefic e altceva 
|
|
18/04/10 22:27
|
|
felyy
membru
Inregistat: 23/06/08
|
|
ultimul mohican a scris:
familiile alea perfecte, de cele mai multe ori e doar in filme. (bine ca asta nu te incalzeste cu mai nimic, e altceva ) |
parfect nu e nimeni dar merita sa lupti sa atingi perfectiunea....eu nu cred ca e greau sa lupti pentru o faminie aprope perfecta(perfecta eu inca nu am vazut)
pt unii vaita a fost mai dura si nu mai cred in asa ceva dar asta nu inseamna ca nu exista famili care se inteleg foarte bine, eu am crescut intr-o astfel de familie si am de gand sa lupt s-mi fac si eu o asemenea familie....
pt ceva bun tot timpul trebuie sa lupti pt rau de cele mai multe ori nu tr sa faci nimic....e normal ca si pt o familie fericita trebuie sa lupti, uneori sa te jertfesti, sa pui suflet, sa renunti al unele in favoarea la altele.......etc sa nu credeti ca daca la inceput faci o alegere buna si te culci pe o urechie ca ai facut o alegere buna si te multumesti cu asta fara sa faci nimic ca menti lucrurile macar la niveleul asta sau sa le duci la un nivel mai sus va fi totul pe roze...poate uneori va fi dar cel mai posibil lucurile pot decadea de acolo....
eu cred ca daca facem o alegere din drgoste si Il punem pe Dumnezeu pe primul loc nu avem cum sa ne ratam casnicia...
de multe ori alegerea nu e facuta in totalitate din dragoste si asta e cel mai dureros....ca poate uneori pozitia sociala, averile si alte lucruri au un procent mai mic sau mai mare in alegerile pe care le facem....e la mare moda chiar si intre crestini 
_______________________________________ Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU
|
|
19/04/10 11:26
|
|
edi.theraven
membru
|
|
E si uneori parintii sunt cei mai mari destramatori de casnicii. Sunt cei care pot uri cel mai mult si mai dureros nora sau cuscrul parca se cheama. Pe motive foarte puerile si fara pic de logica. Mai ales cei care incep cu "eu stiu cum te'am crescut". Pai prietene daca stii cum m'ai crescut ar trebui sa te prinzi ca alegerile pe care le fac au substanta si logica si nu am dat cu banul. Adica imi spui in fata ca sunt prost. Bine, unii poate chiar sunt, dar cand incepi de ex cu intrebari de parca parintii se casatoresc cu aleasa/alesul ti se face greata. Daca iubesc pe cineva si nu ii vad defectele pe care le vezi tu nu ma face pe mine nici naiv nici ignorant ci doar pe tine cam ipocrit(a) ca parinte, cu toata experienta ta de viata in care ai dat'o in bara si te'a facut asa pragmatic. Dragostea adevarata acopera totul (dragostea nu ce simti tu, ci ceea ce s'a format intre voi, ca daca iubesti de unul singur atunci da poti spune ca esti naiv).
Am vrut doar sa spun ca nu sunt inca pregatit pt o casatorie si cu atat mai putin pentru un copil. Lucrurile o sa se aseze si rezolve (casa bani serviciu scoala etc) inca nu s'a pus problema cretina cu ce o sa traim caci chiar daca da vreau sa ma casatoresc nu ins ca peste cateva luni gata. Eu pot astepta. Mai ales cand iubesti asteptarea e mai usoara si Dumnezeu o sa creeze cadrul propice pt casatorie. Nu am chef sa stau prin garsoniere confort 3 cu un plod casatorit la 20 de ani ca un copil fara mine si sa lucrez cu ziua. Asta ziceam ca nu vreau sa fac prostii.
Ultima modificare de edi.theraven (19/04/10 11:43)
|
|
19/04/10 11:41
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
in afara alegerii din alte considerente (cele enumerate de tine, pozitia sociala, averile, etc) mai apare si eroarea grabei in casatorie. asta nu prea am inteles-o mai nicioidata. nu zice nimeni sa astepti cinci ani pana sa faci acest pas, dar un an de zile sa te obisnuiesti cu persoana iubita poti astepta.
|
|
19/04/10 11:44
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Poate la unii e mai mult de un an. (intr'un an nu te obisnuiesti cu persoana iubita. Asta faci toata viata ca daca te'ai obisnui ce sens ar mai avea o viata impreuna. Ar interveni monotonia).
Ultima modificare de edi.theraven (19/04/10 11:46)
|
|
19/04/10 11:45
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
edi nu e vorba de obisnuinta in sensul de rutina, ci e vorba de timp petrecut in compania respectivei persoane, pentru a putea vedea daca e potrivita pt. tine, daca esti capabil sa-i accepti defectele si implicit ea pe ale tale, pentru a putea face diferenta intre pasiune si dragoste (caci orice ati spune nu e asa usor de facut) si pentru a-ti da seama daca chiar e jumatatea ta, si nu e o persoana pe care o placi fizic sa zicem si oarecum si spiritual,(si poate-n compania careia iti petreci timpul din cauza nevoii de afectiune si ca sa nu mai fii singur) dar atat. pentru ca daca este asa va fi ok. 1 an.poate doi, chiar trei sau patru. dar inevitabil mai devreme sau mai tarziu vor aparea probleme. pentru ca-n lipsa dragostei, ii vei vedea cu alti ochi defectele, nu-i vei aprecia calitatile, iar faptul ca te vei trezi in fiece dimineata alaturi de acea persoana, nu va fi ceva benefic ci va deveni o frustrare. aceste frustrari indiferent cat vor fiu tinute sub control vor rabufni la un moment dat, iar in 10 -15 ani iti dai seama ca nu stii pe cine ai langa tine, de fapt nu prea suporti acea persoana si divortul devine o eliberare (cum era: "pe scari de tribunal cei doi implora despartirea.....la inceput...la inceput a fost iubirea" - citat aproximativ)
Ultima modificare de ultimul mohican (19/04/10 12:06)
|
|
19/04/10 11:58
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Pai dragostea trebuie sa includa si pasiune si atractie fizica. Sa fie persoana care sa te poata face sa te indragostesti de ea de cate ori vrea ea si tandretea sau romantismul sa nu dispara si placerea de a ii tine palmele in ale tale a ii strange umerii sau a'i mirosi parul sa ramane aceeasi. Pasiunea aceasta este binevenita mereu. Dragostea fara pasiune si fara romantism ce este? E clar ca dragostea adevarata. De fapt dragostea trebuie sa fie "medicametul" care sa te ajute sa nu vezi defectele ca fiind defecte si sa te ajute sa iubesti chiar si acele lucruri care pot parea defecte ca pe un lucru frumos fiindca este al persoanei respective pe care o iubestil. Nu iubesti ceva la ea, ci o iubesti pe ea.
Ultima modificare de edi.theraven (19/04/10 12:06)
|
|
19/04/10 12:04
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
da bre, dragoste fara pasiune nu se poate, dar pasiune fara dragoste da. acilea m-am referit ca trebe atentie . p.s. scuze c-am editat dupa postul tau, scrisei mai greu am un degert accidentat)
|
|
19/04/10 12:07
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Pasiunea fara dragoste nu cred sa tina cateva luni cat ziceai tu ca dureaza sa cunosti persoana.
|
|
19/04/10 12:09
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
tinand cont ca e posibil sa nu vezi zi de zi acea persoana, ........daca cei doi sunt oarecum compatibili ca si caracter, au anumite activitati comune si mai intervin cativa factori ce-i apropie, nu e deloc imposibil sa tina cateva luni.
Ultima modificare de ultimul mohican (19/04/10 12:12)
|
|
19/04/10 12:10
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Da sunt cazuri cand fiind cu cineva nu pot sa vezi persoana respectiva zile intregi. Fiindca asta e situatia. Au fost si pe forum cateva cazuri care au fost foarte ok. Distanta e un impediment al dragostei poate. Iti trebuie rabdare si tot tacamul. Daca nu te vezi cu cineva nu inseamna ca ai plecat undeva de langa ea.
Ultima modificare de edi.theraven (19/04/10 12:16)
|
|
19/04/10 12:14
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|