|
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
daaria a scris:
Si eu ziceam ca pana dupa nunta nu accept nici macar sa ne tinem de mana, decum sa ne sarutam. N-a fost deloc asa, primul sarut "a picat" cand m-a cerut in casatorie. As vrea sa-i aud pe cei ce sustin acum ca e pacat sarutul inainte de nunta,sa spuna dupa casatorie, daca au reusit ceea ce sustineau. Au tot respectul meu! Ma gandesc la faza la casatoria civila cand mirelui i se spune "poti sa saruti mireasa" , el ce face. | Ma bucur ca esti sincera. Eu nu am in plan sa ma sarut doar la cununie dar daca ea nu vrea...(nici eu nu vreau!?! )
daaria a scris:
La cate casatorii am fost eu, nici un mire n-a refuzat sa-si sarute mireasa. Cine stie, poate voi vedea de acum inainte.  Ps. Nu am comparat si nu voi compara niciodata sarutul cu relatia intima dintre sot si sotie.(parerea mea) | Me neither 
mikhael a scris:
Eu nu sunt de aceeasi parere, iar voi , ca femei maritate ar trebui sa aveti un pic de intelepciune si sa nu mai dati apa la moara unor tineri fara experienta.Daca la voi a fost intr-un fel nu inseamna ca la toti o sa fie asa.Mai bine sa fie prevazatori decat sa faca loc ispitei. | Trebuie spus adevarul mikhael nu povesti cu fat frumos (de observat ca nu e vorba de copii ci strict timpul dinainte de casatorie ). Prefer sa ascult un om sincer nu unu care se saruta tot timul si acum zice ce crede ca e bine fara sa aminteasca cum era el.
mikhael a scris:
mda... ma si imaginez stand in fata crucii de la golgota , acum 2000 ani razand si strigand la tinerii din spatele meu: fratilor, sarutati-va si imbratisati-va cat vreti in afara casatoriei ca hristos tocmai a murit pentru pacatele voastre si puteti face ce vreti acum.. Cat despre ispita, stiu ca Dumnezeu hotaraste timpul pentru asta si tot El iti pregateste si iesirea din ea, nu cred ca e cazul sa mergem noi singuri sa ne exersam si sa ne antrenam cu ispita. | Iti dau dreptate (in contextul asta) 
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
28/03/09 16:14
|
|
daaria
membru
Inregistat: 20/05/07
|
|
mikhael a scris:
... ca femei maritate ar trebui sa aveti un pic de intelepciune si sa nu mai dati apa la moara unor tineri fara experienta. |
Nu consider deloc ca am dat apa la moara cuiva. Am spus ceea ce am trait eu, chiar daca aveam alte principii in timpul cat nu am fost confruntata cu dragostea adevarata. E usor sa stai si sa judeci de pa margine, atata timp cat nu ai nimic de-a face cu "proba practica". Si adevarul e ca atunci la multi nu mai potriveste "planul de-acasa cu cel din targ", deosebirea e ca unii recunosc, altii nu. Ce sa zic? Am fost atunci coplesita de sentimente pe care inainte nu le-am avut si...nu regret ce s-a intamplat. Cat despre acei tineri fara experienta, la ce varsta te referi? Am mai spus cu ceva timp in urma, eu nu vad in relatia dintre doi tineri pe la 17-18-19 ani nimic altceva decat o aventura amoroasa in urma careia majoritatea (nu toti, nu vreau sa generalizez) nu vor ramane decat cu durere si lacrimi, multe lacrimi, chiar daca acum ei sustin altceva. E varsta la care o simpla simpatie multi o considera marea dragoste, desi nu e.
|
|
28/03/09 17:30
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
daaria te-ai casatorit de curand? vad ca ai locatia noua...
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
28/03/09 17:33
|
|
daaria
membru
Inregistat: 20/05/07
|
|
MRU a scris:
daaria te-ai casatorit de curand? vad ca ai locatia noua... |
e noua trecuta la avatar ca de fapt e veche. Sunt casatorita din nov.2007.
|
|
28/03/09 17:42
|
|
adriana
membru
|
|
daaria a scris:
e noua trecuta la avatar ca de fapt e veche. Sunt casatorita din nov.2007. |
Multi inainte!
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
28/03/09 17:51
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
daaria a scris:
Am mai spus cu ceva timp in urma, eu nu vad in relatia dintre doi tineri pe la 17-18-19 ani nimic altceva decat o aventura amoroasa in urma careia majoritatea (nu toti, nu vreau sa generalizez) nu vor ramane decat cu durere si lacrimi, multe lacrimi, chiar daca acum ei sustin altceva. E varsta la care o simpla simpatie multi o considera marea dragoste, desi nu e. |
Se poate vedea si cu ochiul liber care relatie este pe bune si care nu. Trebuie doar sa fii atent la atitudinea si comportamentul lor Cand vrei ceva serios nu iti permiti orice copilarie sau decizie pripita.
daaria a scris:
Sunt casatorita din nov.2007. |
Casnicie binecuvantata, daaria, si sa va iubiti mult, fara retineri si economie! 
Ultima modificare de shoricel (28/03/09 17:56)
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
28/03/09 17:55
|
|
daniel
membru
|
|
shoricel a scris:
ma, pe tine e mai greu de crezut ca te poti saruta... mai degraba pe ea :P | Mi se pare corect (si) cum am zis eu :P ( accentu e pe persoana mea)
daaria a scris:
Am mai spus cu ceva timp in urma, eu nu vad in relatia dintre doi tineri pe la 17-18-19 ani nimic altceva decat o aventura amoroasa in urma careia majoritatea (nu toti, nu vreau sa generalizez) nu vor ramane decat cu durere si lacrimi, multe lacrimi, chiar daca acum ei sustin altceva. E varsta la care o simpla simpatie multi o considera marea dragoste, desi nu e. | Păţiţi o stiu bine (si ma refer la mine )
MRU o sa iti schimbi locatia dupa casatorie ? Ziceai undeva (cred ca lui fluflu) ca nunta va fi aproape de ea (asa am inteles eu ).
Incheierea am vrut sa o fac aseara dar era prea tarziu (probabil nu era atata haz de necaz ), azi dimineata am continuat deci... irlanda imi cer scuze daca ti-am gresit cu ceva. Ma bucur pentru cei care si-au sustinut punctul de vedere si va doresc sa va dea Domnu lumina, dragoste si pace. 
Ultima modificare de daniel (28/03/09 18:01)
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
28/03/09 18:01
|
|
adriana
membru
|
|
Atunci...ramane neschimbata...sau poate nu, ca schimb monitorul.  
|
|
28/03/09 18:06
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
x
Ultima modificare de shoricel (28/03/09 20:08)
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
28/03/09 20:08
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
feed a scris:
la teorie toti is buni, da' cand 'or fi indragostiti leoarca, atunci sa vezi schimbari de opinie |
Cu siguranta vor fi schimbari de opinie, chiar cred ca-i indicat. Dar trebuie distins, care opinii pot fi schimbate, si care nu. Daca mi-ar place ca baiatul de care ma voi indragosti leoarca, sa aibe ochi albastrii,si pana la urma ma voi indragosti de unul cu ochii caprui, imi voi schimba opinia cu privire la culoarea ochilor, si-mi vor place ochii caprui.
irlanda a scris:
Trebuie sa cunosti foarte bine cum trebuie sa fii tu, si cum trebuie sa fie cealalta persoana, pana la casatorie, ca sa stii dupa aceea ce asteptari sa ai. |
april a scris:
Si cum reusesti asta ? |
Cunosc cum trebuie sa ma port, intr-o relatie de prietenie, dinaintea casatoriei, si eu si celalalt, admitand ca santem oameni,si daca nu-ti iei niste masuri de precautie ai toate sansele sa nu-ti fie bine.
tamarta a scris:
Draga mea, e un forum liber si iti poti expune punctul de vedere. asa am facut si eu. Daca tu consideri ca e corect ceea ce vrei sa spui, atunci n-ar trebui sa-ti faci griji ca vei fi atentionata. Fii fara grija. Nu o fac pe victima. Lasa, ca are Tati grija sa imi dea sanatate Un weekend superb sa ai. ca al meu sigur va fi |
Tot nu vrei sa ma scutesti?
daniel a scris:
... e vital sa inveti minimul necesar inainte |
Consider ca santem inzestrati cu acest minim necesar,e parte din natura noastra de oameni. Nu cred ca trebuie sa fac nu stiu ce studii, sau sa am nu stiu ce experienta, ca sa-mi pot saruta cu placere sotul. Prefer ptina stangacie la inceput, decat ceva uzat si expirat.
daniel a scris:
Ok, si eu te-am ignorat de multe ori |
Vreau sa-ti fac de cunoscut, ca nu faci parte din categoria oamenilor a caror ignorare m-ar afecta intr-un fel. Asa ca, alatura-te, sau ramai in randul celor care bine au ales sa ma ignore, si eu va doresc ignorare placuta si indelungata.
daniel a scris:
dar nu vroiam sa-mi bat joc de tine |
Si eu acum trebuie sa-ti fie adanc recunoscatoare? Sau ce? Sant "antrenata", oricum, asa se spunea odata pe aici.
daniel a scris:
Traditional e sa te saruti dupa ce semnezi certificatul de casatorie, vroiam sa imi spui (conform spuselor tale) daca faci sex 'in fata nuntasilor'/' inainte de binecuvantarea religioasa' |
Este o exceptie pe care imprejurarea o cere, si putin imi pasa mie de acest traditional.
daniel a scris:
Cand il intalnesti pe FatFrumos si alfi ca e insurat astepti sa te sarute si sa traiti fericiti pana la adanci batraneti (conform principiilor tale de la 8 ani) ? (e o paralela ) |
Nu-ti inteleg paralela, dar cred ca nici nu se merita sa o inteleg.
daniel a scris:
De acord. Exista cazuri in care fata umbla cu nasul prea sus si nimeni nu se apropie . |
Spre surprinderea ta, nu ma regasesc in cazul dat de tine.
daaria a scris:
Ma gandesc la faza la casatoria civila cand mirelui i se spune "poti sa saruti mireasa" , el ce face. La cate casatorii am fost eu, nici un mire n-a refuzat sa-si sarute mireasa. Cine stie, poate voi vedea de acum inainte. |
Mirele nu trebuie sa refuze sa-si sarute mireasa, dar o poate face altfel decat ar face-o, daca ar fi doar ei doi. Sarutul ii priveste doar pe cei doi, si nu mi se pare normal sa fie si spectatori, fie ei nuntasi, sau ofiterii de la starea civila.
feed a scris:
ideea mea era ca se vorbeste apriori. |
Cei care sant apriori, n-ar trebui sa vorbeasca la acest subiect?
feed a scris:
cand n'ai prieten/prietena e usor sa spui n'o sa fac, n'o sa dreg, dar cand intr'adevar o sa fii indragostit, e foarte posibil sa gandesti/ spui/ faci alta |
Nu inteleg de ce a asa foarte posibil sa gandesti/ spui/ faci alta? E la fel de foarte posibil sa gandesti, sa spui si sa faci la fel, si cand esti indragostit.
feed a scris:
si sint curioasa cati dintre acesti tineri, dupa ce se vor indragosti, vor avea curajul sa vina in forum si sa recunoasca schimbarea. |
Eu voi avea curajul, pentru ca nu voi avea de recunoscut schimbarea, ci confirmarea spuselor mele . Ramane doar sa ma credeti pe cuvant.
feed a scris:
in ce ma priveste consideram ca e mai important sa fiu pusa in fata ispitei, pt a putea vedea cat sint de tare in fata ei, si daca sint, decat sa evit orice situatie in care as putea fi ispitita. |
In ce ma priveste consider ca e mai important sa evit orice situatie in care as pute fi ispitita. Eu nu-s deloc tare, si prin urmare aleg sa fug, chiar daca-i poate rusinos, e sanatos.
feed a scris:
un ex. e una sa fiu intr'un magazin din care as fi tentata sa fur dar nu pot (ca'i bine pazit), si e alta sa fiu intr'un magazin, din care as fi tentata sa fur, si as putea, dar n'o fac, pt ca nu vreau. intelegi diferenta? nu poti spune "eu rezist ispitei", cand in fata ta n'ai nicio ispita. se poate spune "eu rezist ispitei", cand o ai in fata ta si nu cazi in plasa ei |
Eu cred ca e foarte important si cu ce gand , cu ce principii ,cu ce alegerii, cu ce hotarari, te duci la magazin, unde, toate acestea, iti vor fi inspiratie pentru atitudinea pe care o vei lua in fata tentatiilor.
Inteleg ca vorbele unei neexperimentate nu valoreaza prea mult, ca si credibilitatea, si ca poate par ca ma dau mare, tare, si presfanta, dar, ca nu am prieten sau nu-s indragostita, asta nu ma poate impiedica sa inteleg, cum ar trebui sa se poarte doi oameni, si pe urma sa aplic ce am inteles, intr-o relatie dintre doi tineri crestini dinaintea casatoriei.
giany a scris:
hai mey feed ... te credeam mai desteapta ... |
Ma bucur ca giany a fost exclus. Poate totusi ar fi bine venita o limita maxima la excluderi, peste care daca se trece, sa i se dea excudere permanenta. Ca asa, observ ca au devenit o distractie pentru el, excluderile primite.
Ultima modificare de irlanda (29/03/09 00:54)
|
|
29/03/09 00:28
|
|
daniel
membru
|
|
irlanda a scris:
Consider ca santem inzestrati cu acest minim necesar,e parte din natura noastra de oameni. Nu cred ca trebuie sa fac nu stiu ce studii, sau sa am nu stiu ce experienta, ca sa-mi pot saruta cu placere sotul. Prefer ptina stangacie la inceput, decat ceva uzat si expirat. | N-ai inteles, nu am zis niciodata ca trebuie sa ai experienta sa saruti de fapt am eplicat (si) mai sus.
Tu zici sarut=relatii intime. Din experienta propie nu stii daca e cum zici tu deci ramane sa afli de la altii si din fericire ( mai sus) sunt persoane care au trecut pe acolo si sustin contrariu. Ai inteles (doar) in ce sens am folosit experienta ? 
irlanda a scris:
Spre surprinderea ta, nu ma regasesc in cazul dat de tine. | Am zis ca exista posibilitatea asta 
Inteleg sa ma 'ataci' dar astept sa ne 'impacam' sau cel putin sa ne intelegem Vorbesc foarte serios, nu am deloc intentia sa ma rafuiesc. 
Ultima modificare de daniel (29/03/09 08:46)
|
|
29/03/09 08:44
|
|
irlanda
membru
|
|
daniel a scris:
Tu zici sarut=relatii intime. |
Am facut comparatia cu relatia intima, pentru ca eu consider ca sarutul trebuie sa se desfasoare, numai intre sot si sotie, si pentru ca presupun, intuiesc, baniuesc, cred, deduc, sau cum mai vrei tu sa-i spui, ca reprezinta acelasi gest foarte intim, cu aceleasi traire atat fizica cat si psihica, cu acelasi scop, si cu aceeasi menire.
daniel a scris:
Din experienta propie nu stii daca e cum zici tu deci ramane sa afli de la altii si din fericire ( mai sus) sunt persoane care au trecut pe acolo si sustin contrariu |
Asa cum am spus ceea ce sustin este intr-adevar propria-mi parere, impresie, dar mi-au intarit-o si aprobat-o si altii experimentati.
Ultima modificare de irlanda (29/03/09 14:42)
|
|
29/03/09 14:24
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
daaria a scris:
e noua trecuta la avatar ca de fapt e veche. Sunt casatorita din nov.2007. |
oau nici prin gand nu mi-ar fi trecut asta. mai,spuneti acum toti cei care sunteti casatoriti,sa nu mai fie surprize-surprize.
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
29/03/09 14:45
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
irlanda a scris:
In ce sens nu-s justificate? Adica, fata de cine, sau fata de ce sa fie justificate? |
Eu nu trebuie sa ma justific decat in fata Lui (desi nu are nevoie de explicatiile mele, caci ma cunoaste foarte bine ). Traiesc raportandu-ma doar la EL si voia Lui, fiind permanent constienta ca nu pot cunoaste decat in parte (pe mine si ce e in jurul meu).
Ultima modificare de UnderZero (30/03/09 11:16)
|
|
30/03/09 10:23
|
|
feedback
Moderator
Inregistat: 28/04/08
|
|
irlanda a scris:
Cei care sant apriori, n-ar trebui sa vorbeasca la acest subiect? |
bineinteles ca nu asta am spus, si stii foarte bine ca n'as putea spune asa ceva. doar ca eu n'as vorbi cu siguranta de 100% de lucruri 100% nesigure, si as fi o idee mai atenta la ceea ce spun cei care au mers deja pe strada asta. e posibil sa fie cum spun eu, e posibil sa fie cum spui tu, deci certitudini zero.
irlanda a scris:
In ce ma priveste consider ca e mai important sa evit orice situatie in care as pute fi ispitita. Eu nu-s deloc tare, si prin urmare aleg sa fug, chiar daca-i poate rusinos, e sanatos. |
din ceea ce am spus nu puneam in discutie porunca "sa nu furi", cum a inteles giany, nici ca as indemna sau as da "apa la moara", cum a inteles mikhael, ci erau premise pt concluzia deja formulata "nu poti spune "eu rezist ispitei", cand in fata ta n'ai nicio ispita." atat.
irlanda a scris:
Inteleg ca vorbele unei neexperimentate nu valoreaza prea mult, ca si credibilitatea, si ca poate par ca ma dau mare, tare, si presfanta, dar, ca nu am prieten sau nu-s indragostita, asta nu ma poate impiedica sa inteleg, cum ar trebui sa se poarte doi oameni, si pe urma sa aplic ce am inteles, intr-o relatie dintre doi tineri crestini dinaintea casatoriei. |
nu e vorba de experimentati sau neexperimentati, de cine'i mai tare si care'i mai moale, in discutie e faptul ca de la teorie la practica e distanta lunga (si nu intotdeauna coincid termenii) si ca de la "a intelege" la "a aplica ceea ce ai inteles", iar, distanta poate sa fie lunga.
|
|
30/03/09 14:38
|
|
irlanda
membru
|
|
UnderZero a scris:
Eu nu trebuie sa ma justific decat in fata Lui (desi nu are nevoie de explicatiile mele, caci ma cunoaste foarte bine) |
Cred ca nu numai tu, dar eu tot n-am inteles ce-ai vrut sa spui cu : "Dar daca principiile solide nu-s justificate". Ma rog... poate pricep eu mai greu.
feed a scris:
doar ca eu n'as vorbi cu siguranta de 100% de lucruri 100% nesigure |
Pana la proba contrarie, vorbesc cu siguranta de 100%.
feed a scris:
si as fi o idee mai atenta la ceea ce spun cei care au mers deja pe strada asta. e posibil sa fie cum spun eu, e posibil sa fie cum spui tu, deci certitudini zero. |
As fi o idee mai atenta, daca ceea ce spun eu ar fi gresit, sau daca as avea ceva de pierdut, eu, sau cealalta persoana in urma a ceea ce cred. Dar nu cred ca gresesc in vreun fel, daca ma voi abtine de la sarut, pana la casatorie.
feed a scris:
ci erau premise pt concluzia deja formulata "nu poti spune "eu rezist ispitei", cand in fata ta n'ai nicio ispita." atat. |
Asta am inteles de la bun inceput, dar pot spune, eu voi rezista ispitei, cand o voi avea in fata? 
feed a scris:
in discutie e faptul ca de la teorie la practica e distanta lunga (si nu intotdeauna coincid termenii) si ca de la "a intelege" la "a aplica ceea ce ai inteles", iar, distanta poate sa fie lunga. |
Bine, astept sa vine proba practica, sau sa aplic ceea ce am inteles si am sustinut, ca sa am un temei pentru spusele mele.
|
|
30/03/09 19:42
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
irlanda a scris:
Tot nu vrei sa ma scutesti? |
Eu ti-am vorbit frumos si chiar nu inteleg ce e cu atitudinea asta.
O saptamana binecuvantata sa ai!
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
30/03/09 20:56
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
daaria a scris:
Ma gandesc la faza la casatoria civila cand mirelui i se spune "poti sa saruti mireasa" , el ce face. La cate casatorii am fost eu, nici un mire n-a refuzat sa-si sarute mireasa. Cine stie, poate voi vedea de acum inainte. |
irlanda a scris:
Mirele nu trebuie sa refuze sa-si sarute mireasa, dar o poate face altfel decat ar face-o, daca ar fi doar ei doi. Sarutul ii priveste doar pe cei doi, si nu mi se pare normal sa fie si spectatori, fie ei nuntasi, sau ofiterii de la starea civila. |
In cazul in care voi asa doriti(nu ma refer la daaria si altii ca tine), puteti exclude fraza cu sarutul. Da' cine este ofiterul de la starea civila? Pei, voi ii spuneti ce sa zica, pentru ca nu este scrisa chestia cu sarutul in codul familiei de unde ingana cateva fraze; iar la ce adauga din traditie se poate lucra.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (31/03/09 09:18)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
31/03/09 09:18
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
O poate saruta pe...obraz 
Adevarul e ca si mie mi se pare cam aiurea sarutul ala de fata cu toti, mai ales pt cei pt care este ... primul .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
31/03/09 09:53
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|