|
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
tamarta a scris:
Irlanda, tu pana la varsta asta n-ai avut nicio relatie? sau daca ai avut, l-ai tinut la 1 metru distanta de tine? Nu i-ai permis absolut nimic? |
Unii dintre noi suntem de moda veche. Nu pricep de ce e nevoie sa intri intr-o relatie cand n-ai nici varsta si nici intentia casatoriei... sa te amagesti? eu de principiul incercarii oceanului cu degetul nu sunt. Unii dintre noi, cer de la Domnul, si bine fac. Nu incearca sa vada daca "merge". Faptul ca ajungi la o anumita varsta fara sa ai o relatie nu inseamna nici ca esti sluta, defecta, ci doar astepti de la Domnul: traiesti exclusiv prin credinta. Am tot respectul pentru astfel de persoane.
tamarta a scris:
Te intreb asta pentru ca, oricat ai fi impotriva sarutului, nu trebuie sa reactionezi asa la ceea ce ceilalti spun. Nu esti numai tu pe forum si nu conteaza numai parerea ta. Pot avea si altii pareri bune, nu numai tu. |
Aici iti dau dreptate, dar asta e valabil pentru toti.
daniel a scris:
Cand ai experienta e cu totul altfel. La 18 ani nu cred ca inveti ceva despre dragoste.
|
daniel, [cu toata simpatia pe care o am pentru tine]: experienta...in ce? in french kiss?
Ultima modificare de MRU (27/03/09 20:49)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
27/03/09 19:35
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
daniel a scris:
Daca vrei sa fi exacta iei in calcul cat mai multe variabile. Daca n-ai experienta e un mare minus.  |
anumite experiente se fac oricum doar dupa casatorie.
nu mi se pare un mare plus avutul a mai multe relatii inainte de casatorie.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
27/03/09 19:36
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
Nu o condamn pe irlanda.... Fiecare ce cauta aia gaseste! Nu consider ca este o speriata daca pt ea incredintarea este ca pana la casatorie este pacat sarutul. Sunt convinsa ca va gasi un sot care o va respecta si mai mult pt hotararea asta pe care si-a luat-o. Irlanda, uite ca si eu sunt o "speriata" ca tine si intentionez sa raman asa!
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
27/03/09 20:29
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
daniel a scris:
O sa te saruti dupa cununia la primarie sau astepti dupa programul de la biserica ? |
tamarta a scris:
Irlanda, tu pana la varsta asta n-ai avut nicio relatie? sau daca ai avut, l-ai tinut la 1 metru distanta de tine? Nu i-ai permis absolut nimic? |
Pentru ca ,consider astfel de intrebari impertinente, ca de altfel si pe cei care mi le-au adresat, le voi trata ca atare, adica voi alege sa le ignor.
shoricel a scris:
ceva in genul vroiam sa spun si eu, dar o respect prea mult ca sa ii zic ceva ce ar putea fi obraznic pt ea. |
Apreciez respectul tau, care in cazul de fata, eu l-as numi,simplu bun simt. 
shoricel a scris:
ce vroiam sa zic este: o sa privesti mult altfel lucrurile cand vei fi implicata practic intr-o relatie... |
Asta poate e valabil in dreptul tau, in dreptul meu, ma straduiesc ca teoria sa se materializeze in practica, in orice situatie. E nasol, ca teoretic sa gandim intr-un fel, si practic sa facem in alt fel. O mai mare confuzie nici ca poate exista.
daniel a scris:
Cand ai experienta e cu totul altfel. |
"Experienta" asta eu o numesc distractie.
tamarta a scris:
Te intreb asta pentru ca, oricat ai fi impotriva sarutului, nu trebuie sa reactionezi asa la ceea ce ceilalti spun. Nu esti numai tu pe forum si nu conteaza numai parerea ta. Pot avea si altii pareri bune, nu numai tu. |
Tamarta ,te rog sa ma scutesti de astfel de prelegeri, la care am ajuns sa am alergie cand ti le citesc. Am reactionat foarte normal, chiar foarte normal, fata de ceilalti, vad ca tu reactionezi ingrijorator de anormal la orice mesaj de'al meu.
april a scris:
e asa de important sa fi avut nu stiu cate relatii ? |
Nu e important, e doar cool...
Ultima modificare de irlanda (27/03/09 20:32)
|
|
27/03/09 20:30
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
april a scris:
e asa de important sa fi avut nu stiu cate relatii ? |
n-am spus deloc asta. se pare ca fiecare intelege ce vrea 
MRU a scris:
Nu pricep de ce e nevoie sa intri intr-o relatie cand n-ai nici varsta si nici intentia casatoriei... sa te amagesti? eu de principiul incercarii oceanului cu degetul nu sunt. |
Nici eu nu consider normal sa ai nu stiu cate relatii. Eu am avut o tentativa, am vazut ca n-a mers, am fugit. Iar relatia de acum este una serioasa, indiferent de ce ar crede ceilalti.
MRU a scris:
Faptul ca ajungi la o anumita varsta fara sa ai o relatie nu inseamna nici ca esti sluta, defecta, ci doar astepti de la Domnul: traiesti exclusiv prin credinta. Am tot respectul pentru astfel de persoane. |
Si eu respect persoanele care au ajuns la o anumita varsta si se pastreaza inca pentru o singura persoana. N-am spus si n-o sa spun niciodata ca are nu stiu ce defecte.
irlanda a scris:
Pentru ca ,consider astfel de intrebari impertinente, ca de altfel si pe cei care mi le-au adresat, le voi trata ca atare, adica voi alege sa le ignor. |
Irlanda, eu nu te-am jignit, asa ca te rog sa nu mai continui cu atitudinea asta. daca nu iti convine ceva, nu inseamna ca trebuie sa iti permiti sa spui orice.
irlanda a scris:
Tamarta ,te rog sa ma scutesti de astfel de prelegeri, la care am ajuns sa am alergie cand ti le citesc. Am reactionat foarte normal, chiar foarte normal, fata de ceilalti, vad ca tu reactionezi ingrijorator de anormal la orice mesaj de'al meu. |
Citeste ceea ce scrii tu, apoi comenteaza de altii. N-am adresat pana acum niciun cuvant la adresa ta cu intentia de a te jigni si ma abtin acum sa comentez pentru ca nu vreau sa spun lucruri pe care le-as regreta apoi. Am vrut de multe ori sa comentez la anumite mesaje de ale tale care mi s-au parut deplasate, dar n-am facut-o, pentru ca stiam ca oricum cu tine nu se poate discuta, pentru ca tu consideri ca esti cea care are dreptate si ca toti ceilalti sunt prosti si ca o sa arda in iad.sa fim seriosi. deja m-am saturat de atitudinea asta a ta. iti las loc sa te desfasori cat vrei. dar nu uita ca forumul asta nu e al tau si nu poti face tu ce vrei. [desigur, doar pentru ca ti se permite]
irlanda a scris:
Nu e important, e doar cool... |
Nu e deloc cool. Ii apreciez pe cei care s-au pastrat pana au intalnit persoana potrivita. Ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt una dintre acele persoane. stiu ca si prietenul meu se bucura pentru asta si ma respecta, indiferent de ce ar spune persoanele ca tine.
Ultima modificare de tamarta (27/03/09 22:14)
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
27/03/09 22:05
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
irlanda a scris:
Asta poate e valabil in dreptul tau, in dreptul meu, ma straduiesc ca teoria sa se materializeze in practica, in orice situatie. E nasol, ca teoretic sa gandim intr-un fel, si practic sa facem in alt fel. O mai mare confuzie nici ca poate exista. |
socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. trebuie sa cunosti f bine cealalta persoana ca sa stii exact ce vei face si ce nu. si chiar si atunci pot aparea discordante. eu nu gandesc intr-un fel teoretic si practic altfel, ci sunt flexibil situatiei 
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
27/03/09 22:40
|
|
april
admin forum
|
|
shoricel a scris:
eu nu gandesc intr-un fel teoretic si practic altfel, ci sunt flexibil situatiei  |
adica schimbator ca vantul, fara principii solide ? scuze, dar chiar nu m-am putut abtine.
|
|
27/03/09 22:50
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
tamarta a scris:
Iar relatia de acum este una serioasa, indiferent de ce ar crede ceilalti.
|
Nu am spus asta. Nici nu am gandit. Era vorba de o opinie in general, nu imi permit eu sa fac evaluari relatiei tale.
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
27/03/09 22:50
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Dar daca principiile solide nu-s justificate ( in general vorbesc )? Sau e imposibil asa ceva?
Ultima modificare de UnderZero (27/03/09 22:57)
|
|
27/03/09 22:51
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
shoricel a scris:
trebuie sa cunosti f bine cealalta persoana ca sa stii exact ce vei face si ce nu. si chiar si atunci pot aparea discordante. |
Trebuie sa cunosti foarte bine cum trebuie sa fii tu, si cum trebuie sa fie cealalta persoana, pana la casatorie, ca sa stii dupa aceea ce asteptari sa ai.
UnderZero a scris:
Dar daca principiile solide nu-s justificate ( in general vorbesc )? |
In ce sens nu-s justificate? Adica, fata de cine, sau fata de ce sa fie justificate?
Tamarta desi ma mananca degetele sa-ti raspund mesajului tau, ma abtin din rasputeri,pentru ca, daca-ti voi raspunde, se vor intampla cel putin doua lucruri care-mi displac total, si anume: 1.cu siguranta,in urma a ceea ce ti-as fi scris, va fi nevoit sa intervina un moderator sa-mi faca obeservatie. 2.cu siguranta in urma a ceea ce ti-as fi scris, ai fi facut din nou pe victima forumului inca vreo saptamana. Pentru ca nu(mai) vreau sa se intample aceste doua lucruri, te las sanatoasa.
Ultima modificare de irlanda (28/03/09 01:01)
|
|
28/03/09 00:54
|
|
april
admin forum
|
|
irlanda a scris:
Trebuie sa cunosti foarte bine cum trebuie sa fii tu, si cum trebuie sa fie cealalta persoana, pana la casatorie, ca sa stii dupa aceea ce asteptari sa ai. |
Si cum reusesti asta ?
|
|
28/03/09 08:40
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
april a scris:
irlanda a scris:
Trebuie sa cunosti foarte bine cum trebuie sa fii tu, si cum trebuie sa fie cealalta persoana, pana la casatorie, ca sa stii dupa aceea ce asteptari sa ai. |
Si cum reusesti asta ? |
prin stradanie ... rugaciuni la DOMNUL IISUS ... s.a.m.d. ...
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
28/03/09 10:24
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
irlanda a scris:
Tamarta desi ma mananca degetele sa-ti raspund mesajului tau, ma abtin din rasputeri,pentru ca, daca-ti voi raspunde, se vor intampla cel putin doua lucruri care-mi displac total, si anume: 1.cu siguranta,in urma a ceea ce ti-as fi scris, va fi nevoit sa intervina un moderator sa-mi faca obeservatie. 2.cu siguranta in urma a ceea ce ti-as fi scris, ai fi facut din nou pe victima forumului inca vreo saptamana. Pentru ca nu(mai) vreau sa se intample aceste doua lucruri, te las sanatoasa. |
Draga mea, e un forum liber si iti poti expune punctul de vedere. asa am facut si eu. Daca tu consideri ca e corect ceea ce vrei sa spui, atunci n-ar trebui sa-ti faci griji ca vei fi atentionata. Fii fara grija. Nu o fac pe victima. Lasa, ca are Tati grija sa imi dea sanatate 
Un weekend superb sa ai. ca al meu sigur va fi 
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
28/03/09 11:10
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
MRU a scris:
daniel, [cu toata simpatia pe care o am pentru tine]: experienta...in ce? in french kiss? | Nu draga In mesaj am mai scris "Daca vrei sa fi exacta iei in calcul cat mai multe variabile. Daca n-ai experienta e un mare minus. " Am vrut sa zic ca nu are legatura sarutul cu sexul si daca ai avut relatii (nu in french kiss :P ) intelegi. Ca sa nu fiu inteles gresit am adaugat partea cu varsta de la care intelegi ca nu e de joaca cu dragostea (adica asteapta relatia pana esti pregatit de casatorie). 
april a scris:
anumite experiente se fac oricum doar dupa casatorie.
nu mi se pare un mare plus avutul a mai multe relatii inainte de casatorie. | De fapt sunt mai multe minusuri dar ca persoana care n-ai avut o relatie trebuie sa tii cont si de experienta altora (pentru fiecare e altfel dar ca idee e la fel ).
E logic sa nu inveti totul inainte de casatorie dar e vital sa inveti minimul necesar inainte 
lara a scris:
Nu o condamn pe irlanda... | O respect pentru ca vrea un singur prieten/iubit/sot.
irlanda a scris:
Pentru ca ,consider astfel de intrebari impertinente, ca de altfel si pe cei care mi le-au adresat, le voi trata ca atare, adica voi alege sa le ignor. | Ok, si eu te-am ignorat de multe ori dar nu vroiam sa-mi bat joc de tine Traditional e sa te saruti dupa ce semnezi certificatul de casatorie, vroiam sa imi spui (conform spuselor tale) daca faci sex 'in fata nuntasilor'/' inainte de binecuvantarea religioasa'
irlanda a scris:
"Experienta" asta eu o numesc distractie. | Eu o numesc calitate (cum am precizat mai sus exeprienta de care vorbeam nu e sarutul )
underzero a scris:
Dar daca principiile solide nu-s justificate ( in general vorbesc )? Sau e imposibil asa ceva? |
irlanda a scris:
In ce sens nu-s justificate? Adica, fata de cine, sau fata de ce sa fie justificate? | Cand il intalnesti pe FatFrumos si alfi ca e insurat astepti sa te sarute si sa traiti fericiti pana la adanci batraneti (conform principiilor tale de la 8 ani) ? (e o paralela )
MRU a scris:
Faptul ca ajungi la o anumita varsta fara sa ai o relatie nu inseamna nici ca esti sluta, defecta, ci doar astepti de la Domnul: traiesti exclusiv prin credinta. Am tot respectul pentru astfel de persoane.
| De acord. Exista cazuri in care fata umbla cu nasul prea sus si nimeni nu se apropie .
Nu merita sa ne judecam unii pe altii, daca ne judecam pe noi insine (si ne schimbam) ajungem mai buni. 
Ultima modificare de daniel (28/03/09 11:24)
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
28/03/09 11:23
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
Eu nu sunt de aceeasi parere, iar voi , ca femei maritate ar trebui sa aveti un pic de intelepciune si sa nu mai dati apa la moara unor tineri fara experienta.Daca la voi a fost intr-un fel nu inseamna ca la toti o sa fie asa.Mai bine sa fie prevazatori decat sa faca loc ispitei.
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
28/03/09 12:16
|
|
feedback
Moderator
Inregistat: 28/04/08
|
|
mikhael a scris:
ca femei maritate ar trebui sa aveti un pic de intelepciune si sa nu mai dati apa la moara unor tineri fara experienta. | catinel. una ca n'am dat apa la moara nimanui cu nimic (chiar daca nu consider a fi pacat sarutul inainte de casatorie), a 2'a, ideea mea era ca se vorbeste apriori. cand n'ai prieten/prietena e usor sa spui n'o sa fac, n'o sa dreg, dar cand intr'adevar o sa fii indragostit, e foarte posibil sa gandesti/ spui/ faci alta. si o spun tocma' pen'ca 's femeie maritata si cu un strop de intelepciune si experienta. "tinerii fara experienta" isi vor face si ei experienta lor (cu sau fara replicile mele in forum) si sint curioasa cati dintre acesti tineri, dupa ce se vor indragosti, vor avea curajul sa vina in forum si sa recunoasca schimbarea.
mikhael a scris:
Mai bine sa fie prevazatori decat sa faca loc ispitei. |
si daca tot vorbesti de ispita, in ce ma priveste consideram ca e mai important sa fiu pusa in fata ispitei, pt a putea vedea cat sint de tare in fata ei, si daca sint, decat sa evit orice situatie in care as putea fi ispitita. un ex. e una sa fiu intr'un magazin din care as fi tentata sa fur dar nu pot (ca'i bine pazit), si e alta sa fiu intr'un magazin, din care as fi tentata sa fur, si as putea, dar n'o fac, pt ca nu vreau. intelegi diferenta? nu poti spune "eu rezist ispitei", cand in fata ta n'ai nicio ispita. se poate spune "eu rezist ispitei", cand o ai in fata ta si nu cazi in plasa ei 
|
|
28/03/09 12:54
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
hai mey feed ... te credeam mai desteapta ... nu e asea cum spui tu ... daca vrea omul sa fure nu se impiedica de nimic ... si nu e cum ai spus tu ca :"nu pot" sau "nu vreau" ... mama ei de crestinatate ... DUMNEZEU a poruncit :"SA NU FURI !!!" probabil pentru noi trebuia sa completeze :"PENTRU CA NU E BINE!!!"
Ultima modificare de giany (28/03/09 13:31)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
28/03/09 13:31
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
mda... ma si imaginez stand in fata crucii de la golgota , acum 2000 ani razand si strigand la tinerii din spatele meu: fratilor, sarutati-va si imbratisati-va cat vreti in afara casatoriei ca hristos tocmai a murit pentru pacatele voastre si puteti face ce vreti acum.. Cat despre ispita, stiu ca Dumnezeu hotaraste timpul pentru asta si tot El iti pregateste si iesirea din ea, nu cred ca e cazul sa mergem noi singuri sa ne exersam si sa ne antrenam cu ispita.
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
28/03/09 13:38
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
feedback a scris:
cand n'ai prieten/prietena e usor sa spui n'o sa fac, n'o sa dreg, dar cand intr'adevar o sa fii indragostit, e foarte posibil sa gandesti/ spui/ faci alta. |
Cand iubesti pe cineva, in timp, personalitatea ta se intersecteaza cu a ei/lui. ganduri, gesturi, atitudine, mod de a fi, cei doi indragostiti imprumuta unul de la altul. E asemanator unui meci de tenis, in functie de cum iti returneaza celalalt mingea tu te deplasezi pe acea directie. Si asta inseamna sa iubesti: sa lasi de la tine. Nu ma refer in particular la sarut, ci in general. Din aproape in aproape, lasand de la tine in lucruri mici ajungi sa lasi si in lucruri mari. Binenteles, nu includem lucrurile care sunt pacate incontestabile. Faptul ca o relatie te schimba (neputand fi catalogata ca pozitiva sau negativa schimbarea la care ma refer) este o dovada a faptului ca iubesti. (insuficienta, ce-i drept)
Ultima modificare de shoricel (28/03/09 13:48)
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
28/03/09 13:48
|
|
feedback
Moderator
Inregistat: 28/04/08
|
|
giany a scris:
hai mey feed ... te credeam mai desteapta ... |
si eu te credeam suficient de destept sa intelegi ceea ce am spus, si contextul in care am spus. ata ete...
|
|
28/03/09 13:50
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|