TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenia: intrebari si raspunsuri/Dragoste la prima vedere? Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 14
black-panther
membru

Inregistat: 18/10/05

Larisa a scris:

Din pacate cele nemaritate si care vor sa starneasca dragostea o fac cu buna stiinta.

dragoste ? :-? cred ca ceea ce vor sa starneasca e exact aceea ce se intelege de marea majoritate prin expresia "gragoste la prima vedere"

(m-am straduit sa nu continui deviatia si sa fortez o tangenta la titlul topicului ;))

09/08/06 15:56

Site web  
Ionela_Gabriela
membru

Inregistat: 07/01/07
Nici eu nu cred ca exista dragoste la prima vedere,multi o confunda cu pasiunea.
DRAGOSTEA daruieste,placerea ia
Dragostea furtifica,placerea uzeaza
DRAGOSTEA rezista,placerea dispare.
De multe ori dragostea este confundata si cu placerea.

11/01/07 11:10

CodDot
membru

Inregistat: 12/01/06
Isaac si Rebeca <-- dragoste la prima vedere; cel putin asa mi s-a parut mie

Dragoste la prima vedere o fi posibil poate la altii dar la mine nu merge. Poate simpatie la prima vedere, poate admiratie la prima vedere da. Dar dragoste la prima vedere la mine nu a mers niciodata, nu merge nici acum si nici n-are sa mearge. Eu cel putin trebuie sa cunosc persoana respectiva...

Ultima modificare de CodDot (17/01/07 01:34)

17/01/07 01:32

Site web  
DORCIO_ANDREI
membru

Inregistat: 11/02/07
vrei sa spui ca asa am vazut o persoana de sex feminin si gata ma lovit ala   cum ii zice "cupidon"e absurd asta nu e dragoste ci mai degraba pasiune cu siguranta dragostea vine in urma cunoasterii partenerului in toate domeniile Nu cred ca ar trebui discutat despre asa ceva

11/02/07 16:51

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Ochelari aburiţi la prima vedere...

12/02/07 08:38

Site web  
lidia4jesus
membru

Inregistat: 01/06/07
Nu poti sa te indragostesti de cineva dintr-o data,poti doar sa simti atractie fizica fata de cineva la prima vedere-o dragoste creste,daca este reala.Este imposibil sa cunosti pe cineva cu adevarat de prima data.S-ar putea sa-ti "pierzi capul" la prima vedere,insa nu poti sa ai o dragoste veritabila pt cineva pe care nu-l cunosti.

05/06/07 19:53

cris'
membru

Inregistat: 17/07/07
Asta mam gandit si eu lidia4jesus.TOT ce este e pasiunea nimic altceva.Apropo mia placut expresi lui filip!

Ultima modificare de cris' (19/07/07 23:58)

19/07/07 23:57

lviz_2007
membru

Inregistat: 14/07/07
eu nu cred ca exista dragoste la prima vedere,ptru mine e doar ceva momentan ,e o momeala la care oricine poate cade.ca sa iubesti un om tre sa ill cunosti mai intai si apoi sa te indragoostesti de ceea ce e el asa cum e el cu defecte..cu tot.doar atunci o poti numi dragoste cand iubesti un om pntru ce e el.........asta e parerea mea daca am gresit ...sorry

20/07/07 00:06

Dana
membru

Inregistat: 04/01/07
Hai sa-mi dau si eu cu parerea.

Eu cred ca exista dragoste la prima vedere. Si mai cred ca acest lucru depinde de sensibilitatea fiecarui om.
Poate fi un om emotiv care investeste sentimente usor si poate fi un om dur care cu greu se ataseaza de cineva.

Concluzie:
Deci, nu exista un raspuns unanim DA sau unanim NU.

20/07/07 00:38

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07
hmm,si eu cred ca exista dragoste la prima vedere.Am vazut multe exemple,in acest fel,insa cred ca te poti insela fie la prima vedere,fie la a 100-a.Depinde de amandoua persoanele.Dragoste la prima vedere,nu implica sa cunoasti persoana respectiva...implica sentiment si impuls de moment.
Unele cupluri,vor spune mereu ca s-au placut din prima,si sunt impreuna toata viata...insa nu e o regula.

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

20/07/07 05:59

filip
membru

Inregistat: 27/04/05

Dana a scris:

Concluzie:
Deci, nu exista un raspuns unanim DA sau unanim NU.

Ai şi nu ai dreptate! :D:D:D:D

20/07/07 15:42

Site web  
Dana
membru

Inregistat: 04/01/07

Filip. a scris:

Ai şi nu ai dreptate! :D:D:D:D

Normal :D

20/07/07 15:45

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Eu nu cred ca exista dragoste la prima vedere!!!! la inceput poate esti atras fizic de o anumita persoana dar in nici un caz nu te indragostesti... de ex. dak vezi  pe cineve si iti place  d.p.d.v. fizic esti dispus sa il cunosti mai mult  dar dak persoana nu arata bine nu cred ca sunt sanse sa te indragostesti... eventual dupa ce o cunosti mai bine si iti place modul in care gandeste... adevarul este ca noi judecam de multe ori dupa aparente... in ceea ce ma priveste nu cred in "dragoste la prima vedere":D mi se pare o chestie preluata din basme, telenovele :D oricum mie imi ia f mult timp sa ma indragostesc si dupa o perioada mai lunga de timp :) dar sa ma indrag. la prima vedere... :) as vrea s-o vad si pe asta! GBU all!

Ultima modificare de mihaella (21/07/07 18:28)

21/07/07 18:27

Esth3r**
membru

Inregistat: 30/07/07
same here! :) mi-e foarte greu sa ma indragostesc in timp..la prima vedere? no way!! nu cred in asa ceva!

12/08/07 22:23

justdoit
membru

Inregistat: 27/07/07
daca nu ne place noua ideea, asta nu inseamna ca nici nu exista,... teoretic, nu vrem sa acceptam....dar uitati-va la milioanele de cantareti, actori care o proclama
EXISTA dragoste la prima vedere...
problema este daca trebuie sa o luam in serios sau nu,
ceea ce e sigur: dragostea la prima vedere nu dureaza in timp... ea exista dar e trecatoare

Ultima modificare de justdoit (16/08/07 14:29)

16/08/07 14:29

dora27
membru

Inregistat: 14/08/07
DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE??? cu siguranta e doar o atractie, placere, un impuls de moment.....! insa nu putem exclude ca se poate transforma intr-o dragoste adevarata numai dupa ce cunosti persoana respectiva un timp.....sau se poate transforma intr-o dezamagire!
Dar oare intre Isac si Rebeca cum a fost posibil??? Sau nu a fost dragoste la prima vedere? voi ce ziceti? (poate ma lamuresc si eu....)

16/08/07 14:46

Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07
Nu cred ca a fost vorba de dragoste la prima vedere intre Isaac si Rebeca.  Pe vreamea aia si in cultura evreilor, se pare, ca se luau dupa alte criterii, nu neaparat dragostea asta despre care vorbim.  Cel putin asa inteleg eu din istoria asta cum lui Isaac i s-a luat o nevasta :).  A fost mai mult prin credinta si nu bazat pe dragoste (cel putin nu asa cum vedem noi dragostea in zilele noastre). 

Si ca veni vorba de Isaac si Rebeca:  am mai auzit fete care zic ca asteapta ca Domnul sa le aduca baiatul potrivit la poarta casei, dupa cum si lui Isaac i s-a dat o nevasta.  Dar ar fi bine sa observam ca nu Isaac a fost dus la Rebeca, ci invers :D.  Mi s-a parut interesanta observatia asta.  Acum, sa nu credeti ca eu cred ca fata e cea care trebuie sa ia initiativa.  Dar, felul cum intelegem Scripturile, s-ar putea uneori sa nu corespunda cu ceea ce s-a intamplat.  Oricum, Dumnezeu ne va face dupa credinta noastra, daca ceea ce dorim este dupa voia Lui :).

Ma opresc ca imi atrag o groaza de probleme asupra capului meu daca mai continui :D.

Ultima modificare de Joseph7 (17/08/07 02:57)

17/08/07 02:56

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Nah, dar totusi Isaac a trimis dupa ea :P , deci....

17/08/07 09:18

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07
eu cred ca au avut parte de dragoste la prima vedere.Pentru ca in Genesa 24:16 zice ca fata era foarte frumoasa,si ma gandesc ca si Isaac era baiat,la fel ca toti baietii din zilele noastre (cedeaza in fata frumusetii ;),si in v.27 zice ca a dus-o in cortul mamei sale,a luat-o de nevasta,si el a iubit-o.

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

18/08/07 16:22

andraa
membru

Inregistat: 31/07/07
Inseamna ca a fost atras de ea, dar nu cred ca ai cum sa iubesti cu adevarat ceva ce nu cunosti bine.Chiar nu cred in dragoste la prima vedere..a iubi pe cineva implica mult mai mult decat sa admiri exteriorul unei persoane...si daca de abia vezi o persoana  nu poti spune :"O iubesc!"E un pic cam absurd:)

19/08/07 16:25

justdoit
membru

Inregistat: 27/07/07
din partea Rebecai nu cred ca era vreo lipsa de cunostinta... robul ii povestise tot drumul... cred ca ea si-a facut o imagine foarte clara despre Isac... si a ajuns sa il iubeasca... de fapt ea a plecat bucuroasa de acasa cand a auzit despre isac...

din partea lui Isac.... nu stiu sigur... dar Rebeca era f frumoasa... erau si alte obiceiuri decat la noi... din partea lui pot spune ca a fost dragoste la prima vedere... o dragoste pe care Dumnezeu o lucra in inima lui...

se spune ca a placut-o si a dus-o in cort

de fapt asta inseamna sa te increzi in Domnul

nu iti mai trebuie certitudine

Isac a mers prin credinta

el nu a mai avut nevoie de timp sa o cunoasca pe Rebeca

Ultima modificare de justdoit (19/08/07 16:47)

19/08/07 16:44

Alyce
membru

Inregistat: 13/09/07
eu cred k are un rol ji dragostea la prima vedere...sau atractia la prima vedere..nu ai cum sa vezi o persoana sa nu iti placa de ea si apoi in urma cunoasterii sa te indragostesti de ea..cel putin la mn nu...:D:D dk vb pe net cu  o persoana ,ajungi sa o cunosti foarte bn ji sa spunem k iti place de ea ..dar nu ai cum sa te indragostesti de ea...e aiurea..:D:D..conteaza k sa spun asa' ji dragostea la prima vedere'...parerea mea..

14/09/07 12:10

Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Alyce, jă jtii că ar fi o trebă kul dk ai citi regulamentul forumului. Zice ceva de despre prescurtari si limbajul IRC. Merci.

Ji aljeva: bine ai venit, sper să stai cât mai mult pe aici :)

14/09/07 12:32

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Dragsotea adevarata se naste atunci cand cunosti identitatea spirituala a persoanei de sex opus, valorile , caracterul, idealurile, temperamentul... eu tot raman fixa in ideea mea: la prima vedere nu poate fi altceva decat atractie fizica... si acest gen de "dragoste la prima vedere" se poate stinge la prima "ne-vedere"...

ce vrei sa spui tu Alyce este ca are importanta si "partea exterioara" ... de ce nu? ca sa iubesti pe cineva trebuie sa-ti placa din toate punctele de vedere.

14/09/07 12:32

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07

mihaella a scris:

si acest gen de "dragoste la prima vedere" se poate stinge la prima "ne-vedere"...

:D :D :D :D  Tare...

14/09/07 14:21

Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 14    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la