|
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
giany, Păi cam pe asta mi-am focalizat şi eu atenţia.
E greu să determinic ce va fi cu sufletul unui om care nu apucat să-L primească pe Domnul în inimă, ca Mântuitor. Nu putem decât să ne bazăm pe bunătatea lui Dumnezeu la această fază, pentru că Scriptura este foarte zgârcită în amănunte la acest capitol. Şi acelea puţine care sunt, sunt destul de ambigue.
Putem discuta la nesfârşit despre viaţa după moarte, dacă nu ne preocupăm de a încerca să stopăm păcatul din noi înşine şi din jurul nostru. Şi eu sunt un păcătos ordinar. Dar vreau sfetnici care să mă tragă de urechi, nu să mă facă să mă culc pe o ureche...
Ultima modificare de filip (11/06/08 15:33)
|
|
11/06/08 15:32
|
|
filip
membru
|
|
Cine vrea, dă dezlegare cui vrea la avort. Fiecare e pe barba lui. Eu mi-am făcut datoria. De acum înainte, în colţul acesta pe unde-mi duc şi eu veacul, cu îngăduinţa Lui, să preia Domnul. Şi dacă ceea ce am spus a fost de la El, va aduce roadă în cine va avea urechi de auzit. Lumea e plină de oameni care îndeamnă la avort. Sau îl aprobă "în anumite condiţii". N-o să mă iau eu în gură cu toţi. Şi la urma urmei, toţi au la dispoziţie Biblia, aşa că, au acces la informaţii fie spre pierzarea lor, fie spre binecuvântarea lor. Alegerea este liberă, pentru că - culmea - aşa a îngăduit-o Dumnezeu. El a îngăduit şi pe violatorul care violează, şi pe mama care-şi ucide pruncul. Şi mă îngăduie şi pe mine cu păcatele mele. Până la o vreme. Deci, cine sunt io ca să pun lucrurile în ordine? El e Stăpânul, şi aşa acceptă El să fie lucrurile. Slavă Lui!
[Editare ulterioară: În lumina unor mdificări pe la alte mesaje, am scos şi eu referinţele la anumite persoane, dar am păstrat anumite idei cu caracter general.]
Ultima modificare de filip (24/06/08 22:02)
|
|
11/06/08 15:40
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
filip a scris:
mereu_alături_de_tine În momentul în care vei spune că "nu eşti de acord cu avortul în nici o formă, în nici o ocazie", nu voi avea ce să răstălmăcesc. Până atunci, nu te mira că interpretez altfel ceea ce spui. |
Filip, sunt absolut sigur ca Dumnezeu nu condamna. Nu am avut timp sa citesc mesajele de mai sus, sunt lungi si obositoare (pt mine in momentul asta, intr-o pauza de la invatat), dar daca mereu_alaturi_de_tine a incurajat avortul in vre-o circumstanta sau a negat evitarea lui intotdeauna, ori a dat de inteles in vreun fel ca tinde spre o asemenea gandire, este pentru ca uneori circumstantele vietii sunt atat de crude incat un suflet de mama (sau unei fete care iubeste copii) este pur si simplu coplesit. Gandurile noastre sunt la fel de departate de gandurile Lui cum este cerul de pamant. Un suflet ranit, raneste si el la randul sau. Si... este foarte greu ca in "pielea" unui suflet ranit, de mama, sau viitoare mame, care poate ca nu-si mai aude nici gandurile de atata suferinta, sa ia mereu cele mai bune decizii. Tu esti barbat, creat diferit, cu scop diferit in familie. Femeia, este creata special pentru a fi mama, special pt a creste si educa "o mana de carne" crescuta in trupul ei timp de 9 luni, printre chinurile si lacrimile suferintei conceperii unui sufletel. Femeia vede mult diferit o asemenea situatie. Domnul Isus, niciodata nu a condamnat pe cineva. Si mama acum cativa ani buni, a divortat, fiind perfect constienta de ce spune Biblia in privinta asta. Si i-am zis: "Mami, de ce?" Raspunsul ei a fost unul intelept "Sunt anumite situatii pe care acum nu le intelegi, dar mai incolo vei vedea lucrurile altfel". Intre timp, tot mama, indirect, si prin ceea ce am invatat de la viata m-au ajutat sa inteleg... Suntem prea limitati pentru a judeca corect anumite situatii. De ce? Pentru ca judecata e a lui Dumnezeu. Justificarea mea era ca nu se poate sa taci din gura atunci cand este contrazisa Biblia sau legile Sale. Dar... sunt atitia care isi bat joc de Numele Sau si debiteaza erezii, si nu-i impiedica nimeni. Va avea Dumnezeu grija. Important e ca noi... Sa facem totul in dragoste.
Ultima modificare de shoricel (11/06/08 15:57)
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
11/06/08 15:54
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
x
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (19/06/08 08:40)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
11/06/08 15:55
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Filip, trebuie sa alegi intre:
1. Moare fata si fatul! 2. Traieste fata si moare fatul!
Ce alegi?
In rest... sunt de acord cu tine.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
11/06/08 16:18
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Haideţi să vă spun un caz real. Este vorba despre o fostă prietenă a mamei mele. Spun "fostă" fiindcă nu mai locuieşte de mulţi ani în oraşul unde este mama mea. S-a întâmplat pe vremea lui Ceauşescu, perioadă când avortul era pedepsit.
Sora, care mergea la evanghelici nebotezaţi, era căsătorită cu un necreştin. Avea 2 copii. Rămăsese însărcinată. Dar avea o sarcină tare dificilă. Medicii au insistat mult să renunţe la sarcină, fiindcă şi-ar fi pierdut viaţa. I-au adus în discuţie şi faptul că avea deja doi copii, care ar fi rămas fără mamă, dacă ea ar fi păstrat acea sarcină dificilă. Ea nu a vrut. Le-a spus medicilor că merge pe mâna lui Dumnezeu. Când au externat-o, medicii au pus-o să semneze şi i-au spus că e nebună!!!
Ştiţi ce-a făcut Dumnezeul în care ea s-a încrezut atât de mult?
Nu a îngăduit ca nici ea şi nici bebe să-şi piardă viaţa! Şi culmea, după acel copil a mai născut încă doi!
Sora trăieşte şi astăzi. Şi îi trăiesc toţi cei cinci copii!
Despre asta cred că vorbea şi Filip: despre încrederea pusă în Dumnezeu. Medicii nu mai dau nici o şansă? Nu-i nimic. Îl avem încă pe Dumnezeu! Să strigăm la El. Să-I dăm Lui cazul imposibil de rezolvat pentru medici!
Eu nu ştiu ce alegere aş face. Dar am credinţa că, Dumnezeu nu-mi va da mai mult decât pot duce. Şi dacă totuşi El va îngădui să mă pună într-o asemenea postură, cred că nu mă va lăsa pe mine să aleg. Va alege El în locul meu. Am eu încredinţarea asta! Pentru copiii lui Dumnezeu , totul lucrează spre binele lor!
Deci: NU-AVORTULUI!
Ultima modificare de Magdy (11/06/08 18:09)
|
|
11/06/08 18:01
|
|
filip
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
Filip, trebuie sa alegi intre: Moare fata si fatul! |
De ce tot insistaţi să mă necăjiţi? Cine este Dumnezeul vostru?
Cine spune "moare şi şi sau putem salva doar mama"? Cine garantează asta? Nişte oameni? Haida-de! E prea simplu!
Lui Şadrac, Meşac şi Abed-Nego, oamenii le-au spus că vor arde în cuptor. Au ales cuptorul. Lui Daniel i s-a spus că va fi mâncat de lei în groapă. A ales groapa. Pe care dintre aceştia i-a făcut Dumnezeu de ruşine?
Mama respectivă, familia respectivă, îşi pun problema dacă acesta este testul credinţei lor? Are curaj familia respectivă să aleagă să zică: "Doamne, dacă Tu îngădui, eu aleg să murim amândoi încercând să trăim prin credinţă, dar nu dau voie nimănui să omoare copilul!" Să mai aibă unşpe copii şi să fie posibil să rămână ceilalţi fără mamă. N-ar fi nebuni să aleagă ceea ce spun oamenii că e o nebunie?
Nu sunt nebun eu să fiu atât de obtuz şi să nu accept nici un rabat, absolut niciunul, dar niciunul şi în nici o situaţie, pentru avort?
Eu cred că Domnul vrea să vadă nebuni. Eu vreau să fiu nebun. Să rămână cine-o vrea sănătos psihic după standardele lumii. Dumnezeul meu nu este după standardele medicilor. Nu e nici după standardele celor care au copiat în facultate şi-mi zic mie acuma că sunt nebun. Şi nici după standardele celor care sunt cele mai mândre şi mai bune produse ale "selecţiei naturale" pe care le putea da omenirea vreodată, şi-mi zic mie că sunt nebun.
Dumnezeu îşi râde de toţi, îi judecă pe toţi, îi pedepseşte pe toţi ucigaşii aceştia de copii, fie că-s felceri, fie că-s doctori, iar voi tremuraţi în faţa părerii lor? Ce pot eu să zic mai mult? Ce pot să fac mai mult? Să vă bag eu credinţă pe gât?
Nu eu vă repar, măi oameni buni! Nu eu repar victimele violurilor! Nu eu repar victimele torturilor! Nu eu repar victimele incesturilor! Eu nu am nici o putere. Eu însumi mă leapăd de Dumnezeu de câte ori am ocazia. Eu însumi tremur în nădragi când mă împung la un deget şi cred că de acolo o să mi se tragă moartea! Deci, dacă doar eu, omul filip, v-am vorbit şi am făcut aici spume la gură, râdeţi şi treceţi mai departe!
Dar dacă v-a vorbit Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia Lui de care eu v-am adus doar aminte, luaţi seama! Orice pas pe care voi îl faceţi public înapoi, în necredinţă, poate fi interpretat ca o încuviinţare, de către o mamă disperată care are ghinionul să citească ce se scrie aici. Credeţi că ce facem aici e doar teoretizare? Dacă ar fi aşa, de ce s-ar împotrivi diavolul atâta? De ce ne-ar învrăjbi atâta între noi? Veniţi-vă în fire şi înţelegeţi că aici e război spiritual în toată regula!
Dacă o să citească cineva aici că e OK să avorteze, în anumite condiţii, cine o să o împiedice ca să considere condiţiile în care se află ea ca fiind propice avortului?
Nu mi-aţi dat până acuma nici un argument scriptural care să permită în vreun caz avortul. Nici o părere a lui Dumnezeu în acest sens. Eu v-am dat porunca clară, şi v-am dat exemple de credinţă! Voi ce mi-aţi dat? "Medicii au spus..." "Medicii zic că..." "Medicii cred că..." "Medicii..." Mie îmi vine să scuip pe medicii ăia! Scuze de expresie, că eu nu pot să zic ca Mihail "Domnul să te mustre Satano", pentru că sunt un păcătos! Dar de ce nu zice nimic aici nici un sfânt? Unde sunt sfinţii? Unde sunt oamenii credinţei?
Dacă nu există nici un argument care să stabilească un cadru pentru avort în Scriptură, dar careva zice că e OK, atunci eu întreb: cine stabileşte cadrul în care e OK să avortezi? Pe ce criteriu? Cine are delegată această autoritate din partea Domnului?
Nu vă jucaţi cu cuvintele, pentru că ele sunt paie de care se agaţă unii ca să facă păcate! Şi dacă nu puteţi să-i împiedicaţi, măcar nu daţi prilej Diavolului să se folosească de voi în a-i încuraja să păcătuiască!
Ce-i aşa de dificil de priceput?
Ultima modificare de filip (11/06/08 18:47)
|
|
11/06/08 18:43
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
giany a scris:
filipescule ... linisteste-te ... ai auzit de sarcina extrauterina??? |
filip a scris:
Şi cu sarcina extrauterină, chiar nu există nici o şansă de incubare, de reimplantare a fătului, nimic? Nu pot să cred! Dacă se dezvoltă o placentă, ceva, de ce nu încearcă să facă ceva pentru a păstra viaţa? Au încercat? de fiecare dată? Sau au avut o experienţă două eşuate şi au zis că toate vor fi la fel? de ce nu-L cheamă pe Dumnezeu în ajutor? |
Despre sarcina extrauterina (filip, cred ca stii ca stiu ce zic) :
Sarcina extrauterina este o sarcina in afara uterului (extra-uterin), adica embrionul, in loc sa se fixeze in uter, se fixeaza intr-una din trompele uterine. Nu este nici o sansa ca aceasta sarcina sa fie dusa pana la capat si nici mutata, cel putin pana in prezent. Trompa respectiva se umfla si intr-un final plesneste, daca nu este descoperita la timp si nu se intervine chirurgical repede. Operatia poate indeparta initial doar sarcina sau, daca este prea tarziu (trompa este distrusa), intreaga trompa. O femeie are doua trompe uterine. Daca ramane cu una, tot mai are sanse sa ramana insarcinata, dar daca le pierde pe ambele in urma unor sarcini extrauterine nedescoperite la timp sau tratate radical (prin indepartarea automata a trompei respective), atunci nu-i mai ramane nici o sansa sa ramana insarcinata pe cai...normale. Deci nu este vorba despre un avort.
+Archangel+ a scris:
Filip, trebuie sa alegi intre:
1. Moare fata si fatul! 2. Traieste fata si moare fatul!
Ce alegi? |
Vezi la pagina 3. A mai ramas ceva din discutia de atunci.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
11/06/08 18:49
|
|
filip
membru
|
|
april a scris:
Nu este nici o sansa ca aceasta sarcina sa fie dusa pana la capat si nici mutata, cel putin pana in prezent. |
Nu te cred. Recent, un bărbat a fost capacitat săpoarte o sarcină. Poate ai auzit cazul. Se poate încerca, în funcţie de vârsta fătului, o dezvoltare în afara organismului. Există posibilităţi pe care le poţi explora. Strict medical. Dar te poţi şi ruga, ca Dumnezeu să mute sarcina unde trebuie. El e cel care la urma urmei a făcut corpul.
april a scris:
Operatia poate indeparta initial doar sarcina sau, daca este prea tarziu (trompa este distrusa), intreaga trompa. |
Nu accept aceşti termeni. E vorba de COPIL. Nu de "sarcină". Nu e ceva impersonal, nu e o povară, ci e o viaţă. În zilele de azi se strigă cu litere de juma' de metru că s-a descoperit "viaţă" pe nu ştiu ce planetă, dacă oamenii au impresia că nu ştiu ce bacterii ar fi existat pe acolo. Dar despre copii vorbim în termeni seci, medicali, de sarcină, embrion, celule etc. NU! E UN COPIL!
april a scris:
pe cai...normale. |
Deci pe căi anormale poate rămâne cineva insărcinat. Dar pe căi supranaturale nu poate fi salvată o sarcină?
april a scris:
Deci nu este vorba despre un avort. |
Nu-ţi împărtăşesc opinia.
Ultima modificare de filip (11/06/08 18:58)
|
|
11/06/08 18:55
|
|
adriana
membru
|
|
filip a scris:
Se poate încerca, în funcţie de vârsta fătului, o dezvoltare în afara organismului. Există posibilităţi pe care le poţi explora. Strict medical. Dar te poţi şi ruga, ca Dumnezeu să mute sarcina unde trebuie. El e cel care la urma urmei a făcut corpul.. |
Da. Dumnezeu poate face minuni. Corect. Si le face. Dar atunci cand El doreste. El este Suveranul, iar noi trebuie sa acceptam asta. Suntem chemati sa traim prin credinta, dar asta nu inseamna ca Dumnezeu va recurge la minuni ori de cate ori cerem noi lucrul acesta.
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
11/06/08 19:10
|
|
april
admin forum
|
|
filip a scris:
Nu te cred. Recent, un bărbat a fost capacitat săpoarte o sarcină. Poate ai auzit cazul. Se poate încerca, în funcţie de vârsta fătului, o dezvoltare în afara organismului. Există posibilităţi pe care le poţi explora. Strict medical. Dar te poţi şi ruga, ca Dumnezeu să mute sarcina unde trebuie. El e cel care la urma urmai a făcut corpul. |
Barbatul ala nu era cumva transsexual ? Adica fusese femeie inainte . Ca si eu stiam cazul ala : si-a facut o femeie operatie de schimbare de sex, dar si-a lasat uterul. S-a "casatorit" cu o femeie, si cum aceasta nu putea ramane insarcinata, a ramas "el", ca doar avea unde (avea uter). Daca nu este vorba de cazul acela, te-as ruga sa-mi dai un link, ceva, ca sunt chiar curioasa . Si nu pricep la ce te referi cu "in afara organismului" . Uterul este locul creat pentru sarcina, doar acolo sunt conditiile propice dezvoltarii unei sarcini sau al unui copil, daca asa vrei sa-i zici. Dar daca vrei, se poate astepta pana plesneste trompa, si apoi interveni, cand nu mai ai sanse sa gasesti ceva "viu", chiar daca poate fi tarziu pentru mama . Dar conteaza? O sacrificam si gata.
filip a scris:
Nu accept aceşti termeni. E vorba de COPIL. Nu de "sarcină". Nu e ceva impersonal, nu e o povară, ci e o viaţă. În zilele de azi se strigă cu litere de juma' de metru că s-a descoperit "viaţă" pe nu ştiu ce planetă, dacă oamenii au impresia că nu ştiu ce bacterii ar fi existat pe acolo. Dar despre copii vorbim în termeni seci, medicali, de sarcină, embrion, celule etc. NU! E UN COPIL! |
Un copil (sau o sarcina) are mai multe faze de dezvoltare. Numele se dau in functie de stagiul de dezvoltare , ca sa se inteleaga despre ce perioada este vorba. Daca unii zic asa doar ca sa nege ca e vorba de VIATA, eu nu am vrut sa para ca as vorbi impersonal. Cred ca stii ca stiu ca este vorba de VIATA, in cazul sarcinii extrauterine insa pana la un anumit timp doar.
filip a scris:
Deci pe căi anormale poate rămâne cineva insărcinat. Dar pe căi supranaturale nu poate fi salvată o sarcină? |
Era vorba de altceva : cai "anormale" = inseminare artificiala, fecundare in vitro etc.
filip a scris:
Nu-ţi împărtăşesc opinia. |
Nu e vorba de opinia mea. Nu poti omori ceva ce e deja mort.
|
|
11/06/08 19:11
|
|
adriana
membru
|
|
filip a scris:
Dacă o să citească cineva aici că e OK să avorteze, în anumite condiţii, cine o să o împiedice ca să considere condiţiile în care se află ea ca fiind propice avortului? |
Disperarea nu este un motiv pentru a avorta. Exista varianta adoptiei. Avortul este un pacat si este un act irevocabil. Nu trebuie sa citesti undeva ca sa stii. Chiar si constiinta ne spune asta. Poti sa nasti si fara sa fii mama. Nimeni nu te poate obliga sa-ti iubesti sau sa-ti cresti copilul dar cu siguranta iti interzice sa-l omori. Macar atat. Sa-i lasi viata. Sunt atatea femei care doresc sa fie mame si au dragoste de oferit.
|
|
11/06/08 19:21
|
|
filip
membru
|
|
Aici este vorba de un geamăn care a trăit în interiorul altuia. La sfârşit se aminteşte că au existat 90 de astfel de cazuri înregistrate în medicină. http://abcnews.go.com/Health/story?id=2346476
Dacă statistic s-a putut să existe o sarcină, chiar în afara uterului, de ce să nu poată exista miracole şi din partea Domnului?
Viitorul: http://www.msnbc.msn.com/id/16637583/ Implanturi de uter, de empbrioni prelevaţi dintr-un uter bolnav care va fi înlocuit. Şi pot fi şi alte lucruri.
Copii născuţi prematur, cărora medicii nu le-au dat nici o şansă au supravieţuit în incubator. La fel au supravieţuit şi "anormalităţi" ca siamezi, tripleţi etc. etc. pe care "medicii nu le recomandă".
Exemple există, dacă vrea cineva să le vadă. Dacă ia numai pe nu în braţe, şi situaţia cea mai convenabilă pentru mamă, atunci o să găsească motive la tot pasul ca să facă ceva împotriva Cuvântului lui Dumnezeu.
Cât despre mamă şi supravieţuire. Dacă Dumnezeu a îngăduit aşa o situaţie, cine sunt oamenii ca să "o îndrepte"? Ce au ei habar despre ce e la mijloc? Ce înseamnă supravieţuirea?
Ce însemană preţuirea din partea Domnului, a cuiva care este gata să sacrifice totul pentru El, chiar dacă El nu intervine miraculos?! Deşi mira-m-aş să nu o facă, pentru o astfel de persoană. Se poate compara supravieţuirea cu răsplata de la Domnul?
Iar despre mort.. credeam că vorbim de avort. Nu despre eliminarea unui copil mort pe cale naturală în organism. Ce am io cu morţii? Despre asta am vorbit io până acum?
Vă rog nu mă mai provocaţi să vă răspund, că m-am săturat. În loc să căutaţi argumente pentru întărirea credinţei, unii dintre voi de pe aici faceţi tot posibilul ca să o zdruncinaţi. V-am dat argumente. V-aş zice ca şi Isus, că nici dacă s-ar scula cineva din morţi, voi tot n-aţi crede. Aveţi Legea. Citiţi în ea. Şi dacă găsiţi acolo argumente, postaţi-le aici. Dacă nu, eu nu vă mai fac jocul, să mă bag în toate tertipurile pe care vreţi să le folosiţi numai pentru a vă justifica necredinţa.
Ultima modificare de filip (11/06/08 19:35)
|
|
11/06/08 19:33
|
|
april
admin forum
|
|
filip a scris:
Iar despre mort.. credeam că vorbim de avort. Nu despre eliminarea unui copil mort pe cale naturală în organism. Ce am io cu morţii? Despre asta am vorbit io până acum? |
filip, trompa uterina plesneste si embrionul (copilul in stagiul de embrion) moare. Si nu se poate elimina natural, ca nu are nici o legatura cu uterul, ca sa vorbim despre un avort spontan. Tot trebuie interventie chirurgicala abdominala .
Ti-am zis : lasam sarcina sa inainteze pana plezneste trompa , dar apoi tot trebuie intervenit chirurgical. Ce propui, sa lasam si mama sa moara , cand stii clar ca acel copil nu mai traieste ? Exista ecografie (acum si tridimensionala) unde se vede si se aude cand un copil (indiferent de stagiul de dezvoltare) traieste si cand nu , adica cand si daca sarcina este intreaga.
Lasa netul, cauta niste medici crestini si intreba-i, ca nu te vor minti. Ca poate pe ceilalti nu-i crezi.
|
|
11/06/08 19:58
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Ei daca tot nu am putut invata si nu am avut vu cine sa vorbesc am citit cate ceva din mesajele postate.
In primul rand va zic ca nu stiu prea multe despre avorturi. Parerile sunt impartite (normal).
Eu spun sincer ca decat sa imi dau acordu unui avort mai bine mor, daca Domnu imi pune in fata asa ceva cred ca nu-mi voi schimba parerea. Nu avem destule pacate, mai ucidem acum, de ce, sa scapam o viata cu pretul alteia? dar oare stim noi cum e mai bine? fiecare raspunde de ce face, pentru mine e clar ca sa avortezi e echivalent cu uciderea un om.
Era o intrebare undeva: unde crezi ca ajunge copilul dupa avort? Am citit undeva o marturie ca, copii care mor pana la o anumita varsta ajung in rai, altii mai mari depind de parinti (merg unde le merg parintii) iar dupa o anumita varsta fiecare merge unde merita (rai sau iad).
Ultima modificare de daniel-l (11/10/08 21:59)
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
11/06/08 20:13
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
"Scrisoarea unui bebelus catre mama sa",m-a impresionat foarte mult ,m-a revoltat si m-a umplut de o imensa dorinta sa nu las ca nici macar umbra vreunui gand de avort sa-mi intunece vreodata mintea si inima.
Magdy a scris:
NU-AVORTULUI! |
Amin!Si eu sint impotriva avortului indiferent de circumstante. O spun acum, cind nu ma confrunt cu o asemenea situatie ,dar ma rog sa o pot spune si daca Domnul va ingadui o situatie in viata mea cind va trebui sa-mi incredintez viata mea si a copilului meu in mina Lui,chiar daca din punct de vedere medical sanse de supravietuire ar fi numai in urma unui avort.Asa sa-mi ajute Dumnezeu!
Ultima modificare de irlanda (12/06/08 01:59)
|
|
12/06/08 01:58
|
|
the_stranger
membru
 Inregistat: 15/01/08
|
|
Da ce discuţii s-au încins aici...eu una am avut ocazia să văd câteva documnetare pe acest subiect..acest lucru s-a întâmplat la şcoală,la ora de diriginţie.Am rămas şocată când am văzut pe ecran la ecograf cum se realizează un avort.
Cred că dacă "mamele" care sunt însărcinate şi care NU sunt în pericolul de a-şi pierde viaţa,dar totuşi vor să avorteze ar vedea acele documentare înainte de a realiza acest lucru le-ar pieri tot cheful de a dispune de viaţa copilului după propriul plac.
_______________________________________ Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....
|
|
12/06/08 09:01
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Filip, cred ca nu m-ai inteles. Poate am fost prea telegrafic. Ce vei face cand vei fi in sala de operatii cu sotia ta si medicul va veni la tine si iti va spune ca nu poate salva copilul iar daca incearca e un risc foarte mare sa-si piarda viata si mama. Ti-am zis, in rest iti impartasesc cu totul punctele de vedere. A, si nu exista raspuns corect sau incorect la intrebarea mea.
|
|
12/06/08 09:22
|
|
april
admin forum
|
|
+Archangel+, te-am invitat deja sa te uiti la pagina 3. filip a raspuns o data la intrebarile astea si nu cred ca se va mai repeta. A sters , dar ceva a mai ramas ca sa-ti poti da seama de parerea lui.
|
|
12/06/08 17:47
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Am inteles acum, april. Multumesc! Deci... x 
|
|
12/06/08 23:13
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Astăzi am citit în Ieremia. Şi m-a impresionat un verset, în care Dumnezeu i-a spus tânărului Ieremia:
"Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoşteam, şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte, şi te făcusem prooroc al neamurilor." Ieremia 1:5
Fiecare prunc, sănătos sau bolnav, a fost "întocmit în pântecele mamei sale" cu un scop. Nimic nu e la voia întâmplării! Şi ca să vă dau un exemplu: cunosc o femeie, în vârstă acum, nu este credincioasă, care are 4 băieţi. I-a născut pe primii trei(doi fiind gemeni). A făcut între timp aproximativ 30 de chiuretaje!!! Şi a rămas însărcinată în anul 1968. S-a dus la medic să avorteze. Medicul era obosit, fiindcă avusese o zi grea, şi i-a spus să vină de dimineaţă. Şi în aceeaşi zi, s-a dat legea prin care avortul era interzis! Medicul nu a vrut să-i mai facă avort, fiindcă se temea de lege! Şi s-a născut al patrulea băiat.( Toate aceste amănunte le ştiu de la tanti respectivă.) Acest băiat este singurul din toată familia lui care s-a pocăit şi este un slujitor al Domnului!
Nu este minunat Domnul cum îşi duce planul la îndeplinire?! Nu este minunat felul cum El lucrează?! Cine suntem noi să împiedicăm venirea pe lume a celor pe care El îi trimite pe pământ?!
Ultima modificare de Magdy (18/06/08 16:05)
|
|
18/06/08 13:52
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Foarte frumos....
Nu stiu daca il stiti pe Nick Vujicic (baiatul nascut fara maini si fara picioare): http://youtube.com/watch?v=TtweZxNGk1Y Cine suntem noi sa spunem cine sa moara si cine sa traiasca. Cine este potrivit sa vina in lume si cine nu? Acum acest baiat este un vorbitor motivational, consultant financiar, jucator pe bursa si... slujitor al Domnului.
Pam Stenzel este o femeie obisnuita dar care a venit pe lume intr-un mod neobisnuit. Nu este rodul dragostei dintre doi oameni ci al unui viol. Totusi mama ei nu a decis sa o ucida si, pentru ca nu avea cu ce sa o creasca, a dat-o spre adoptie. Nu si-a vazut niciodata mama dar a zis ca o iubeste foarte mult pentru ca i-a dat sansa de a trai. Acum Pam este vorbitor si consilier pe problemele adolescentilor (in special ce tine de sexualitate) si un promotor al abstinentei inainte de casatorie. http://youtube.com/watch?v=U0ezYNWIDB0
|
|
18/06/08 14:38
|
|
Sarah
membru
Inregistat: 08/03/07
|
|
Ce mult m-a impresionat marturia,Magdy. Multumesc ca ai postat-o.
_______________________________________ Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35
|
|
18/06/08 14:39
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Revin cu noi date in cazul fetitei-mama. Se pare ca sarcina este destul de avansata (20 de saptamani) si un avort ar pune viata fetitei in pericol mult mai mult decat daca ar duce sarcina pana la capat. In consecinta, in acest caz, avortul trebuie condamnat.
„Acum 20 de ani, am avut un caz asemănător. Tânăra mamă ar fi riscat să rămână fără uter, aşa că micuţul a fost păstrat şi adoptat de părinţii fetei“, povesteşte ginecologul Dorin Drâmbă reanu, de la Spitalul „Panait Sârbu“, din Bucureşti, fost şef în cadrul Comisiei care aviza avorturile.
„O fiinţă de peste 20 de săptămăni simte durerea, mişcă! Nu are nicio vină că pe lumea aceasta există «monştri», aşa cum s-a dovedit a fi unchiul fetiţei“, spune Vasile Astărăstoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, fost preşedinte al Comisiei de Bioetică din Colegiul Medicilor.
Intreg articolul aici: http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... -Britanie/
|
|
24/06/08 10:01
|
|
adriana
membru
|
|
Ce ar mai fi de spus? Se pare ca Dumnezeu are un plan care nu s-a potrivit cu judecatile omenesti...raman fara cuvinte in fata Lui..
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (24/06/08 10:12)
|
|
24/06/08 10:05
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|