TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Avortul - o varianta de luat in calcul!? Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 14
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Nu te înţeleg. Ori eu sunt grea de cap ori tu, giany, te exprimi special să nu înţeleg!

11/06/08 13:59

filip
membru

Inregistat: 27/04/05

Magdy a scris:

avortul acela era imposibil de impiedicat.

Imposibil?!?! De ce? Au încercat să meargă cu sarcina până la capăt? Au încercat să acorde o şansă? Au încercat să ofere cea mai bună îngrijire posibilă? Au încercat, în ltimă instanţă, să ceară ajutor de la Dumnezeu? Sau au decis pur şi simplu?!?

Pe ce criteriu au decis? Cu ce drept s-au băgat? Pe criteriu de incest? Pe criteriu de vârstă? Care dintre aceste criterii era insurmontabil? Dumnezeu a reparat traume psihice mult mai grave. E proverbială şi în România vârsta la care se însoară ţigăncile, şi au copii. Ce-i aşa de imposibil? Dumnezeu a vindecat boli mult mai grave. Chiar şi statistic, între oameni s-au întâmplat ca lucruri mult mai grave să se rezolve. Pe ce criteriu au ales? Cine le-a dat voie să facă ce au făcut?

Şi cu sarcina extrauterină, chiar nu există nici o şansă de incubare, de reimplantare a fătului, nimic? Nu pot să cred! Dacă se dezvoltă o placentă, ceva, de ce nu încearcă să facă ceva pentru a păstra viaţa? Au încercat? de fiecare dată? Sau au avut o experienţă două eşuate şi au zis că toate vor fi la fel? de ce nu-L cheamă pe Dumnezeu în ajutor?

Ultima modificare de filip (11/06/08 14:02)

11/06/08 14:00

Site web  
RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

filip a scris:

Te simpatizam, până acum, Rain Song. Dar pentru ce ai scris mai sus, mărturisesc că nu te mai pot privi la fel. Nu contează asta aşa de mult. Însă te-am informat, ca să nu constituie o surpriză pentru tine comportamentul meu de acum înainte.

Eu am zis de mai mult timp ca sunt un mic monstrulet verde :D
Daca stai sa te gandesti bine ,copilul ala avortat iese in avantaj daca ajunge direct in cer .Poate ca stiu putin mai bine decat tine cum e sa gusti cata iad in viata de familie ;) Daca parintii nu il vor si pentru ei reprezinta o pricina de cearta [de obicei nu sunt parinti ,sunt copii cu copii ,necasatoriti] ,decat sa il tina si sa ii distruga viata mai bine sa nu il nasca .Pentru un copil din asta ar fi chinuitor gandul ca nu e dorit ,ar fi prost tratat ,poate ar ajunge la o casa de copii si dupaia pe la usa ta sa cerseasca .Mi se par crude femeile care merg sa avorteze si oamenii care fac chestii de genul ,dar nu toate sunt colorate in viata . Sa stii ca te-ai agitat prea tare ,se vede ca e un subiect foarte delicat pentru tine [si asta nu o zic la misto]... de asta nici nu m-ai citat corect :)
Eu nu am facut nici o referire la parerea lui Dumnezeu ,care normal ca nu e de acord cu asa ceva ,si nici nu depun cv pentru postul de G.O.D. ,ca nu m-as descurca si nici nu as mai suporta oamenirea in general ,as face "buf" cu toti

Ultima modificare de RainSong (11/06/08 14:04)

11/06/08 14:03

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
eu te inteleg magdy ... deci nu eu sunt greu de cap ... deci repet :iti dau o nuca si tu imi dai cojile inapoi ... ce sa fac eu cu cojile tale ??? nu sunt oare bune de foc?

filipescule ... doctorii sunt putini care cer ajutor DIVIN... poate prea putini ... ei vor bani de la pacienti chiar si cand acestia nu mai au nici o sansa ...

11/06/08 14:04

Magdy
membru

filip a scris:

Imposibil?!?! De ce? Au încercat să meargă cu sarcina până la capăt? Au încercat să acorde o şansă? Au încercat să ofere cea mai bună îngrijire posibilă? Au încercat, în ltimă instanţă, să ceară ajutor de la Dumnezeu? Sau au decis pur şi simplu?!?

Eu aşa am auzit declaraţiile lor: că este imposibil ca fata să reuşească să ducă sarcina, iar fătul să trăiască!
Care o fi adevărul, Dumnezeu ştie!

filip a scris:

Şi cu sarcina extrauterină, chiar nu există nici o şansă de incubare, de reimplantare a fătului, nimic? ...

Eu, din câte ştiu, nu se poate! Ştiu că sarcina extrauterină e foarte periculoasă. Este în afara uterului şi nu se poate dezvolta. Mama este în pericol foarte mare din cauza sângerării. Poate muri, dacă nu se intervine medical.

Dar, cum medicina avansează...cine ştie... poate se reuşeşte ce ai zis. Acum nu ştiu.

giany a scris:

eu te inteleg magdy ... deci nu eu sunt greu de cap ... deci repet :iti dau o nuca si tu imi dai cojile inapoi ... ce sa fac eu cu cojile tale ??? nu sunt oare bune de foc?..

Da. Şi??

RainSong a scris:

... Daca parintii nu il vor si pentru ei reprezinta o pricina de cearta [de obicei nu sunt parinti ,sunt copii cu copii ,necasatoriti] ,decat sa il tina si sa ii distruga viata mai bine sa nu il nasca ....

E greşit, RainSong. Ăsta nu-i motiv să ucidă un copil!!! Copilul ajnge în Rai, dar ei ca unelte ale diavolului, unde ajung?

Ultima modificare de Magdy (11/06/08 14:13)

11/06/08 14:09

filip
membru

RainSong. Nu cunoşti viitorul. Pe ce criteriu dai verdictul înainte de a se fi întâmplat lucrurile? de unde ştii că dintr-un copil nedorit nu poate ieşi un slujitor extraordinar al lui Dumnezeu? De ce neapărat va fi un slujitor al diavolului? Ce facem? îi ucidem pe toţi, ca să ne asigurăm că nu scăpăm în lume nici un rău? Sau îi lăsăm să trăiască pe toţi, pentru a nu smulge grâul împreună cu neghina? La subiectul acesta, îmi pare rău, dar cine nu are optica lui Dumnezeu, şi lasă pe alţii să creadă că au totuşi un punct de vedere responsabil, constituie un îndemn pentru cei care abia aşteaptă o justificare să comită asemenea abominaţii.

Giany, foarte mulţi dintre doctori sunt nişte oameni total împotriva lui Dumnezeu. Tocmai de aceea, când sfatul lor contravine principiilor exprimate de Dumnezeu în Scriptură, suntem datori să facem tot ce ne stă în putinţă să nu facem ce ne spun ei! Sau să-i forţăm să dea tot ce e mai bun din ei. Indiferent de costuri. Iar dacă nu putem plăti, să strigăm către Domnul să ne ajute. Şi dacă El e Dumnezeu, şi avem dreptat în ceea ce cerem, şi ce cerem e după voia Lui, El a promis, şi Cuvântul Lui nu trece, că intervine şi ajută. Totul e să nu cedăm presiunilor din jur.

De aceea sunt extrem de supărat când presiunilor anturajului lumesc, li se mai adaugă şi glasuri dintre pocăiţi, care în loc să îndrepte ochii oamenilor spre Domnul, li-i îndreaptă spre ţărâna care zice că e imposibil!

Magdy Şi dacă copilul tău ar fi primul pe care s-ar încerca aşa ceva. Sau al o mielea, cu şanse de 1% de supravieţuire. Nu ai încerca? Nu le-ai zice doctorilor: "încercaţi! Vă rooog, vă imploor, încercaţi!" Nu le-ai da oricâţi bani ai avea, ca să o facă? Nu i-ai mitui oricum, pe oricare să încerce? Şi chiar dacă fătul tău ar muri în încercare, dar datele adunate ar putea servi pe viitor ca să se împingă medicina mai departe, şi într-un final să se reuşească şi cu sarcinile extrauterine? Şi măcar ai putea să-i spui Domnului că tu ai făcut tot ce a atârnat de tine! Plus că acuma vorbim de laboratoare unde se fac clonări. De ce nu s-ar încerca tot posibilul? De ce să cedezi? Numai pentru că un doctor n-are chef să se lege la cap şi te abureşte pe tine să-l laşi în pace? Şi tu, în loc să stai ca râia pe capul lui, şi să strigi către Domnul, ai ceda?

Ultima modificare de filip (11/06/08 14:21)

11/06/08 14:15

Site web  
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
x

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (19/06/08 08:41)

11/06/08 14:29

filip
membru

Atenţie la gândirea lui Lameh!

Gen. 4: 23 "Lameh a zis nevestelor sale: "Ada şi Ţila, ascultaţi glasul meu! Nevestele lui Lameh, ascultaţi cuvântul meu! Am omorât un om pentru rana mea, Şi un tânăr pentru vânătăile mele."

Nu se poate justifica faptul ca o femeie abuzată, să ucidă un copil nevinovat de un viol! Dacă vrea să omoare pe cineva, să-l omoare pe cel care a comis abuzul! Ce are cu copilul? Ce i-a făcut copilul, ca să merite moartea?

Eu în orice Îl cred mai degrabă pe Domnul. Şi chiar dacă nu va face o minune pentru mine, eu tot pe El îl cred, şi-i cer minunea, şi-i bat la cap pe cei din jur să facă imposibilul. Nu voi sfătui niciodată pe cineva să păcătuiască împotriva lui Dumnezeu.

Există mii de copii cu afecţiuni neurologice. Faptul că eu sunt păcătos şi nu mă rog pentru ei, nu justifică uciderea lor. Dacă doreşte cineva, poate să-i ucidă, şi apoi să se prezinte la judecată la Domnul şi să-I spună că i-ai ucis din cauză că eu nu m-am rugat pentru ei. O să fie interesant să vadă ce-o să-i răspundă Domnul.

Poate părea uşor să vorbeşti "când stai pe margine". Dar dacă oaamenii lui Dumnezeu tac, Dumnezeu deschide gura şi pietrelor de pe margine.

Dacă Dumnezeu, care nu numai că le vede suferinţa, ci le-o simte până în cea mai mică fibră, îngăduie ca ei să apară pe lume, cine eşti un om, ca să se opună acestui lucru?

[Editare ulterioară: În lumina unor mdificări pe la alte mesaje, am scos şi eu referinţele la anumite persoane, dar am păstrat anumite idei cu caracter general.]

Ultima modificare de filip (24/06/08 22:09)

11/06/08 14:41

Site web  
Magdy
membru

filip a scris:

Magdy Şi dacă copilul tău ar fi primul pe care s-ar încerca aşa ceva. Sau al o mielea, cu şanse de 1% de supravieţuire. Nu ai încerca?...

Nu ştiu ce aş face.
Dacă mi s-ar spune că sunt şanse să mor eu în încercare şi să rămână Rebeca fără mamă, sau dacă va avea de suferit din punct de vedere neurologic viitorul copil....mă tem că nu aş accepta.

Bebeluşii sunt foarte sensibili când sunt atât de mici. Este de ajuns să fie atinşi în zona capului şi au de suferit toată viaţa.

Când am născut-o pe Rebeca am avut dureri de aş fi strâns de gât pe oricine mi-ar fi spus o vorbă de "duh"!! Şi medicii mi-au spus să fac anestezie epidurală. Am refuzat-o, deşi nu aş mai fi simţit nici o durere, dar existau 50 la sută şanse ca bebele să fie scos cu forcepsul. Şi nu am riscat. Am preferat să sufăr eu decât ea să aibe vreo problemă. Mie nu-mi place să risc.

11/06/08 14:42

adriana
membru

filip a scris:

Adică se justifică în opinia ta, ca o femeie abuzată, să ucidă un copil nevinovat de acel viol? Dacă vrea să omoare pe cineva, să-l omoare pe cel care a comis abuzul! Ce are cu copilul? Ce i-a făcut copilul, ca să merite moartea?

Si mama-copil ce rau a facut? tu esti un judecator drept sa o condamni pe ea la o astfel de viata?mi-am spus deja opinia cu privire la variantele pe care le are o femeie violata care ramane insarcinata, iar avortul nu era cea recomandata!

filip a scris:

Nu te cred. Eu Îl cred pe Domnul. Şi chiar dacă nu va face o minune pentru mine, eu tot pe El îl cred, şi-i cer minunea, şi-i bat la cap pe cei din jur să facă imposibilul. Nu voi sfătui niciodată pe cineva să păcătuiască împotriva lui Dumnezeu.

Nu trebuie sa ma crezi pe mine. Sincer nu-mi pasa. Dar esti subiectiv. Tu pe ce criteriu decizi care din copii sa ramana in viata? varsta? esti foarte nedrept.

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (11/06/08 14:54)

11/06/08 14:47

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
bun filip ,ai dreptate ,dar mie continua sa mi se para mai dureros sa vad pe unul plans si batut ,cersind pe strada ,decat pe unul aruncat la cosul de gunoi ,ca in prezentarea aia .Copii care sufera sunt unul din aspectele care ma sensibilizeaza
ce spirite incinse ,mai bine mergem sa mancam o inghetata :)

11/06/08 14:48

filip
membru

Magdy a scris:

Nu ştiu ce aş face.

Răspuns cinstit.

Dar, dacă te-ai ruga, n-ai putea alege la urmă, decât viaţa. Amintiţi-vă de atitudinea lui David, după ce Domnul a îmbolnăvit pe primul copil de la Batşeba. S-a luptat până în ultima clipă. Dacă el a putut, de ce alţii n-ar putea?

Magdy a scris:

Am preferat să sufăr eu decât ea să aibe vreo problemă.

Eu pe aceasta o consider attudinea plăcută Domnului. Şi mamele adevărate (că există şi excepţii) ar alege la orice oră, dacă ar fi să supravieţuiască ori ea ori copilul - pe copil.

11/06/08 14:50

Site web  
filip
membru

mereu_alaturi_de_tine a scris:

Si mama-copil ce rau a facut? tu esti un judecator drept sa o condamni pe ea la o astfel de viata?

Isus a spus, atunci când a căzut turnul Siloamului, că nicicare nu e mai păcătos sau merită mai mult decât altul să vină o nenorocire peste el.

Dacă Dumnezeu îngăduie o astfel de abominaţie - violul - în viaţa cuiva, fie femeie fie bărbat - că nimeni nu-i scutit, să nu credeţi - la femei trauma durează mai mult, dacă rezultă un copil. Durează cel puţin cu cele nouă luni de rigoare în plus. Dar, uciderea nu este o soluţie. Celelalte soluţii - consiliere, abandon după naştere etc., pot fi dezbătute la nesfârşit. Dar uciderea nu are ce căuta în lista de soluţii.

mi-am spus deja opinia cu privire la variantele pe care le are o femeie violata care ramane insarcinata, iar avortul nu era cea recomandata!

Nu rezulta acest lucru din ceea ce ai spus în mesajul pe care ţi l-am comentat. Chiar dacă nu ai o experienţă care să-ţi permită să dai sfaturi într-un domeniu, acolo unde Biblia e clară nu ai voie să admiţi alte soluţii. Chiar dacă ţi s-ar arunca în faţă lipsa de experienţă, şi fie îţi vei spune tu în inimă, fie îţi vor spune alţii, că nu ai dreptul să te bagi în discuţie. Oricând prezinţi punctul de vedere al lui Dumnezeu nu ai numai dreptul, ci mai mult, ai obligaţia să o faci. Altfel, revenim la pietrele la care le va deschide El gura. Iar pe tine te va judeca fiindcă ai tăcut sau ai aprobat tacit ceva contrar opiniei Lui.

Ultima modificare de filip (11/06/08 14:57)

11/06/08 14:56

Site web  
adriana
membru

filip a scris:

Eu pe aceasta o consider attudinea plăcută Domnului. Şi mamele adevărate (că există şi excepţii) ar alege la orice oră, dacă ar fi să supravieţuiască ori ea ori copilul - pe copil.

Treci de la o idee la alta. Copilul acesta nu este o mama adevarata!!! Este mama ca au obligat-o altii sa fie. Sexual si moral!Logic ca oricine ar prefera de o mie de ori sa sufere in locul copilului sau!!!

filip a scris:

Chiar dacă nu ai o experienţă care să-ţi permită să dai sfaturi într-un domeniu, acolo unde Biblia e clară nu ai voie să admiţi alte soluţii... fie îţi vor spune alţii, că nu ai dreptul să te bagi în discuţie.

Cred ca am destula experienta profesionala si de viata ca sa pot sa-mi dau cu parerea!Si Dumnezeu stie mai bine decat tine lacrimile mele pentru copii aflati in suferinta.

filip a scris:

Oricând prezinţi punctul de vedere al lui Dumnezeu nu ai numai dreptul, ci mai mult, ai obligaţia să o faci... Iar pe tine te va judeca fiindcă ai tăcut sau ai aprobat tacit ceva contrar opiniei Lui.

E vorba de o dilema! Ne va judeca pe amandoi!

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (11/06/08 15:04)

11/06/08 14:58

adriana
membru

x

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (11/06/08 15:05)

11/06/08 15:04

filip
membru

Treci de la o idee la alta.

I-am răspuns ceva lui Magdy. N-am avut voie?

Copilul acesta nu este o mama adevarata!

Dacă copilul tău a primit o cruce, el e în primul rând copilul Domnului. Şi îl ajuţi s-o poarte. Nu i-o tai. Te substitui lui Dumnezeu, şi motivelor Sale care au stat la baza îngăduirii acelei nenorociri sau cruci sau cum vrei să-i spui. Cu atât mai mult, dacă acea fetiţă nu are discernământ, tu care eşi om care-L cunoşti pe Dumnezeu, ştii ce trebuie să faci. Şi s-o ajuţi să se maturizeze înainte de vreme, dacă aşa a îngăduit Dumnezeu să se întâmple.

Nu-i doresc nimănui aşa ceva. Nici mie. Dar dacă va îngădui Dumnezeu vreodată o aşa nenorocire peste mine, să-mi ajute să aleg să urmez ce-mi vor spune bătrânii sfetnicii ai lui Solomon, nu pe tovarăşii de joacă ai lui Roboam.

Ai grijă pe al cui rol îl joci.

Cred ca am destula experienta profesionala si de viata ca sa pot sa-mi dau cu parerea!

Cine se ia după părerea unui om, culege roadele unui om. Cine se ia după părerea lui Dumnezeu, le culege pe cele ale lui Dumnezeu.

Ultima modificare de filip (11/06/08 15:13)

11/06/08 15:08

Site web  
giany
membru

filip ... tu unde crezi ca ajunge sufletul unui avortat???

11/06/08 15:11

filip
membru

N-am idee.

11/06/08 15:14

Site web  
adriana
membru

filip a scris:

Cine se ia după părerea unui om, culege roadele unui om. Cine se ia după părerea lui Dumnezeu, le culege pe cele ale lui Dumnezeu.

Imi rastalmacesti vorbele filip si asta nu mi se pare corect. Nici crestineste! Asa ca mi se pare inutil sa continuam discutia.

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (11/06/08 15:18)

11/06/08 15:17

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08
mama ce discutii aprinse aici :| UnderZero, unde esti soro?? Ai un pic de treaba p-aci :D

11/06/08 15:18

giany
membru

voi aveti idee cate crime au pe cap "macelarii" de copii nenascuti ???

filip ... era mai sus faza cu cojile de nuci ... dar vezi tu ... ca tot io imi mai dau un raspuns la faza asta ... stii ca la gradi ... daca o nuca era sparta in doua se putea face ceva ornament ... parca gargarita ...

11/06/08 15:19

filip
membru

În momentul în care cineva va spune că "nu este de acord cu avortul în nici o formă, în nici o ocazie", pe aceea o voi considera o opinie egală cu a mea. Până atunci, s-ar putea să interpretez altfel ceea ce se spune. O formulare simplă, şi fără ambiguitate, nu mi-ar da loc la nici o interpretare. Până atunci, cu scuzele de rigoare, voi interpreta ca împotriva Domnului orice trece peste formularea de mai sus.

[Editare ulterioară: În lumina unor mdificări pe la alte mesaje, am scos şi eu referinţele la anumite persoane, dar am păstrat anumite idei cu caracter general.]

Ultima modificare de filip (24/06/08 22:02)

11/06/08 15:20

Site web  
filip
membru

Ce vrei să zici, giany? Că nimic nu e de lepădat, decât dacă-l consideri tu aşa? Că în contextul ăsta cu avortul, mie nu-mi trece prin cap altceva. Dacă ai chef, lămureşte-mă mai bine. Ori aici, ori în MP.

Ultima modificare de filip (11/06/08 15:24)

11/06/08 15:22

Site web  
giany
membru

da filip ... cam asa ceva vreau sa zic ... dar vezi tu ... aici nu cred ca mai tine de noi unde ajunge sufletul ... ci mai mult de motivele pt care a fost facut avortul ...:)

11/06/08 15:26

adriana
membru

x

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (19/06/08 08:40)

11/06/08 15:31

Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 14    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la