|
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
x
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (19/06/08 08:42)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
07/06/08 15:04
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Asa este gabi. Dar ce poate face un doctor atunci cand are doua cazuri foarte grave ce trebuiesc operate imediat? Nu se va ocupa de niciunul bazandu-se pe faptul ca Dumnezeu va decide cine moare si cine traieste? Unele lucruri nu sunt chiar atat de simple si deciziile trebuiesc uneori luate in fractiuni de secunda.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
07/06/08 15:43
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
mereu_alaturi_de_tine a scris:
Stii cum erau pedepsiti violatorii in poporul Israel? Erau omorati cu pietre! Crezi ca degeaba lasase Dumnezeu pedeapsa asta? Eu nu cred. Eu sunt convinsa ca El stie prin ce trece o femeie violata si tocmai de aceea a lasat o pedeapsa atat de crunta. Pe vremea Vechiului Testament era in vigoare ceea ce sociologii au numit dreptul represiv: principiul dupa care era aplicata o pedeapsa era cel "dinte pentru dinte". Omor pentru viol. Nu e clara gravitatea faptei ? iar gravitatea se "traduce" prin consecinte... |
Si femeia violata ce trebuia sa faca cu copilul ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
07/06/08 16:06
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
Eu cred ca ar trebui sa fim rezervati atunci cand dam verdicte mai ales cand e vorba de viata unui copil care nu are nici o vina pentru toata situatia. Daca ar fi fost vorba de un adult as fi fost de acord cu tine. Dar...nu este... |
se nasc sute..mii de copii cu malformatii grave, se nasc mii de copii care nu au nici o sansa in viata, care vor traid de pe o zi pe alta suferind...si te intreb ce vina au? nu noi decidem ce merita fiecare copil..daca merita sa traiasca sanatos, sau chinuinde-se sau sa moara; indiferent daca a fost conceput prin viol sau nu...sigur ca e o decizie grea pe care trebuie s-o ia medicii si cred ca Dumnezeu se va folosi de ei pentru a-si duce la indeplinire voia indiferent de parerile noastre ...nu-s genu de omc are zic tot timpul "Dumnezeu face...El ajuta"...nu...El lucreaza prin oameni si noi trebuie sa intelegem voia Lui...sa-L lasam sa ne vorbeasca...trebuie sa luam deciziile implinind voia Lui.
sa lasam VT ca nu e cazul...erau alte legi...date cu alte scopri
Ultima modificare de gabi_aron (07/06/08 16:10)
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
07/06/08 16:06
|
|
adriana
membru
|
|
april a scris:
Si femeia violata ce trebuia sa faca cu copilul ? |
ea este o persoana adulta si are capacitate deplina de exercitiu... poate doreste copilul...iar daca nu consider ca poate sa dea copilul spre adoptie...
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (07/06/08 16:12)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
07/06/08 16:11
|
|
april
admin forum
|
|
ea este o persoana adulta si are capacitate deplina de exercitiu... poate doreste copilul...iar daca nu consider ca poate sa dea copilul spre adoptie... |
Ma refeream la VT. Ai scris de viloator, eu te intrebam de copil.
|
|
07/06/08 16:12
|
|
adriana
membru
|
|
in vechime, femeile erau mai putin fertile...nu am pretins ca am raspunsurile pentru toate intrebarile...mai ales cand e vorba de situatii pur ipotetice...
|
|
07/06/08 16:16
|
|
gabi
membru
|
|
pai vezi...ia contextul...in VT legile erau ff diferite...si nu le putem adapta in zilele noastre decat partial...de aceea cred ca nu putem lua ca si arrgumente legile date poporului lui israel
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
07/06/08 16:20
|
|
april
admin forum
|
|
in vechime, femeile erau mai putin fertile... |
De unde stii asta ?
Si crezi ca nu ramanea niciuna insarcinata in urma unui viol ? Si daca ramanea, crezi ca facea avort ?
|
|
07/06/08 16:31
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Aici este vorba de viaţa unei fetiţe violate. Nicidecum a unei femei!
O femeie violată poate păstra copilul dacă rămâne însărcinată. În cazul televizat, viaţa fetiţei însărcinate este pusă în pericol din cauza sarcinii. Şi medicii au spus acest lucru. Pentru moartea bebeluşului avortat va fi tras la socoteală animalul de "unchi"! Nicidecum părinţii fetei, care vor să aibă un copil viu, nu unul mort din cauza unui nebun!
|
|
07/06/08 16:44
|
|
gabi
membru
|
|
da....dupa gadirea noastra asa ar fi...dar esti sigura ca Dumnezeu are acelasi sistem de valori in cazul acesta?
|
|
07/06/08 16:47
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Domnul ia in seama fiecare detaliu din situatia respectiva: fizic si spiritual. Absolut fiecare! Nu se ingramadeste in reguli!
Ultima modificare de UnderZero (07/06/08 16:50)
|
|
07/06/08 16:48
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Asa este Magdy. Problema e nu ce sa se faca cu copilul. Ci ce sa se faca cu fetita a carei viata este pusa in pericol. Poate duce sarcina pana la capat? Sau vor muri si ea si copilul? Si daca vor muri amandoi atunci de ce sa nu fie salvata macar o viata?
|
|
07/06/08 16:49
|
|
gabi
membru
|
|
dar este vre-o siguranta ca nu va putea duce sarcina?...daca va fi o minune si vor trai amandoi...daca plotul ar fi (acum vorbind prin absurd) un viitor misionar...noi il omoram?...nus tiu..paote vorbesc prea fictiv...dar nu putem sti ce rvea Domnul daca nu ne zice El
Ultima modificare de gabi_aron (07/06/08 16:51)
|
|
07/06/08 16:50
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Exact! Aici sunt de acord cu tine! Nu stim...Atunci de ce sa dam cu piatra?
Ultima modificare de UnderZero (07/06/08 16:52)
|
|
07/06/08 16:52
|
|
Magdy
membru
|
|
Dumnezeu ne-a dat poruncile, ni L-a dat pe Fiul Său care ne-a învăţat tot ce trebuia să ştim. Printre altele, ne-a mai învăţat şi să întoarcem celălalt obraz. În cazul de faţă, cineva s-a atins de "unul dintre acei micuţi"!
Găsim în Biblie despre asta:
Matei 18:6 Dar pentru oricine va face să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai de folos să i se atârne de gât o piatră mare de moară, şi să fie înecat în adâncul mării. Matei 18:10 Feriţi-vă să nu defăimaţi nici măcar pe unul din aceşti micuţi; căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururea faţa Tatălui Meu care este în ceruri. Matei 18:14 Tot aşa, nu este voia Tatălui vostru celui din ceruri să piară unul măcar din aceşti micuţi. Marcu 9:42 Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. Luca 17:2 Ar fi mai de folos pentru el să i se lege o piatră de moară de gât, şi să fie aruncat în mare, decât să facă pe unul din aceşti micuţi să păcătuiască.
Deci "unchiul" va fi vai de el, dacă nu se va pocăi. Şi dacă o va face tot îşi va lua papara.
|
|
07/06/08 16:53
|
|
gabi
membru
|
|
da...stiu ca va fi pedepsit unchiul..dar inc azul unui avort cat de sigura esti ca nu va fi pedepsia si mama?
|
|
07/06/08 16:55
|
|
Magdy
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
Asa este Magdy. Problema e nu ce sa se faca cu copilul. Ci ce sa se faca cu fetita a carei viata este pusa in pericol. Poate duce sarcina pana la capat? Sau vor muri si ea si copilul? Si daca vor muri amandoi atunci de ce sa nu fie salvata macar o viata? |
La tv s-a spus că viaţa fetiţei este în pericol, fiindcă ea nu este dezvoltată ca să poată duce o sarcină.
|
|
07/06/08 16:55
|
|
Magdy
membru
|
|
gabi_aron a scris:
... cat de sigura esti ca nu va fi pedepsia si mama? |
Care..."mama"???? Fetiţa în cauză sau mama ei, care probabil a semnat în locul fiicei?
|
|
07/06/08 16:56
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
gabi_aron a scris:
daca va fi o minune si vor trai amandoi... |
Daca si cu parca se plimbau intr-o barca. Pe baza asta ar trebui sa desfiintam intregul aparat medical. Ar trebui sa stim exact care este raportul medicilor. Daca procentul de supravietuire al fetitei in cazul ducerii sarcinii pana la capat este aproape de zero atunci concluzia devine mai mult decat clara.
|
|
07/06/08 16:59
|
|
gabi
membru
|
|
nuc red ca ar trebui sa stim raportul medicilor..cred ca ar trebuis a-i lasam sa-si faca munca..si noi sa nu mai vorbim pe langa ...ca nu are rost 
|
|
07/06/08 17:00
|
|
Magdy
membru
|
|
Dumnezeu ne-a dat înţelepciune să ne folosim de ea, nu să punem, totul în cârca Lui.
E ca în cazul ăla în care omul a stat pe casă când au venit inundaţiile şi deşi au venit 3 bărci după el să-l salveze, el nu a vrut să coboare spunând că-l va salva Dumnezeu. Omul a murit înecat. Când a ajuns în Rai, I-a cerut socoteală lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu i-a spus că El a trimis 3 bărci după el. De ce bnu s-a suit în ele?!?
Ce să facă mama fetei? Să aştepte o minune să vadă dacă vor trăi amândoi?! Sau să asculte de ce i-au spus medicii, că viaţa fetei este în pericol şi orcum nici fătul nu va supravieţui!?!
|
|
07/06/08 17:03
|
|
gabi
membru
|
|
nu...am zis....dupa gandirea noastra cel mai corect e avortul...dar nu poti fi 100% sigur ca nu va fi trasa la raspundere pentru asta....oricum noi dezbatema cum cazul...nu tre sa luam decizii ca nu de noi tine 
|
|
07/06/08 17:05
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Tehnica strutului nu cred ca e potrivita acum. Daca nu crestinii ar trebui sa emita judecati atunci cine? Cei care nu sunt calauziti de Duhul Sfant?
|
|
07/06/08 17:25
|
|
april
admin forum
|
|
Larisa a scris:
Nu stiu daca ati auzit de cazul recent cu fetita de 10 ani care se plangea de dureri de burtica si cand au mers la doctor sa vada daca nu cumva avea probleme cu o operatie pe care o facuse mai demult au aflat ca era insarcinata in luna a 4-a. Ce s-a intamplat este ca a fost violata de un unchi de al ei la care a dormit peste noapte. Ea nu a zis nimic pentru ca el a amenintat-o. Articolul zicea: "doctorii au decis sa intrerupa sarcina". Cand am citit acel rand m-am blocat. A fost o decizie inteleapta?! |
Magdy, unde ai citit tu ca viata ei era in pericol ? Doar pentru ca medicii au decis asta?
Iar eu o intrebasem ceva ( la general - ca e un subiect general, nu se discuta doar cazul fetitei) pe mereu_alaturi_de_mine, deoarece ea a adus in discutie VT.
|
|
07/06/08 17:27
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|