|
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
justdoit a scris:
nici parintele si nici medicul nu are dreptul sa decida cina sa moara si cine sa traiasca... sau daca merita sa traiasca... |
Ne e neapărat vorba de drept. Dar au existat situaţii în viaţa unora, chiar credincioşi lui Dumnezeu, în care au fost nevoiţi să facă o alegere de viaţă şi de moarte. Şi e posibil să mai apară astfel de situaţii.
Exsită deja mulţi medici creştini. Care pot întâlni cazuri în care cele mai bune eforturi ale lor, pe moment, să nu poată salva decât o viaţă, referindu-ne aici strict la subiectul mamă-copil nenăscut. Medical vor trebui să facă o alegere, iar spiritual e clar că ar trebui să se roage pentru supravieţuirea amândurora.
Acestea chiar că nu sunt situaţii statistic improbabile, ci chiar foarte probabile în condiţiile de creştere a frecvenţei accidentelor rutiere şi a dezastrelor naturale.
Eu ca şi creştin nu-i doresc nimănui să ajungă într-o astfel de situaţie, dar dacă nu ar fi existat cazuri în acest sens, şi persepctiva sumbră de a se repeta, cred că nu ar isca astfel de discuţii.
Ca şi medic, cunoşti resursele de care dispui, ai resurse suficiente (sânge, perfuzii etc. sau mai ştiu eu ce) pentru salvarea unui singur om, dintre mamă şi copil. Ce alegi?
Sari imediat să salvezi mama, considerând că oricum fetusul ne e născut încă, iei în considerare vârsta copilului din burtă şi posibilitatea de a supravieţui, sau ce faci? Pentru un medic creştin cred că e un coşmar să dea peste o astfel de situaţie. Şi nu-i uşor să vorbeşti în astfel de cazuri de dreptul de a decide, ci mai degrabă de a te lăsa la mila lui Dumnezeu pentru decizia pe care o vei lua.
Ultima modificare de Filip. (28/08/07 10:49)
|
|
28/08/07 10:47
|
|
justdoit
membru
Inregistat: 27/07/07
|
|
e greu de decis... fiecare caz e special... si trebuie tratament special ... tot ce cred e ca medicul trebuie sa raspunda pana la capat chemarii...caci de prea multe ori isi spune pararea inainte de vreme... si prea usor mor copii
_______________________________________ "Tot ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic"-Friedrich Nietzsche
|
|
28/08/07 19:18
|
|
Gabriella
membru
Inregistat: 01/08/07
|
|
Nu este corect din nici un punct de vedere să ne jucăm de-a Dumnezeu! Nu avem dreptul să alegem cine să trăiască şi cine nu. Familia, medicul, persoanele implicate trebuie să îşi dea silinţa ca naşterea să decurgă în condiţii optime şi să lase ca Dumnezeu să aibă decizia finală. Sarcina poate decurge atât timp cât nu pune în pericol viaţa mamei, iar apoi să se procedeze la efectuarea unei naşteri provocate, nu a unui avort, iar fătul să fie incubat. Ştiinţa a ajuns atât de înaintată încât se cunosc cazuri de supravieţuire a unor fetuşi de două luni şi jumătate. Totul este să se vrea. Dar este mult mai convenabil pentru unii să efectueze un "avort", de fapt o pruncucidere.
_______________________________________ "Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun." 1Tes. 5:21
|
|
10/11/07 00:00
|
|
stely777
membru
Inregistat: 06/01/08
|
|
avortul inseamna crima, iar crima e un pacat ffffff mare... asta e un lucru pe care il stie oricine ... 
_______________________________________ don't give up ... look up!
|
|
07/01/08 16:45
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Dr. Nathanson a folosit filmarea cu ultrasunete a avortului unui făt de 12 săptămâni (trei luni).
Videocaseta aceasta, care poartă titlul "Strigătul mut" ("The Silent Scream"), dovedeşte că fătul:
1. presimte ameninţarea instrumentului ucigaş al avortului; 2. percepe pericolul, fapt care reiese din următoarele manifestări: 1. se mişcă într-un mod violent şi agitat; 2. frecventa bătăilor inimii creşte de la 140 la 200; 3. deschide larg gura, ca într-un strigăt: strigătul mut.
Astăzi, concluziile medicului Bernard Nathanson au fost depăşite. Medicina nucleară contemporană a făcut progrese în salturi. Iată ce ne descoperă observaţiile ştiinţifice care s-au făcut cu cele mai perfecţionate mijloace tehnologice:
1. la 18 zile de la concepere, începe să se facă şimţită bătaia inimii fătului şi se pune în funcţiune sistemul circulator; 2. la cinci săptămâni se văd clar nasul, obrajii şi degetele fătului; 3. la şase săptămâni, începe să funcţioneze sistemul nervos, se distinge clar scheletul şi încep să funcţioneze rinichii, stomacul şi ficatul fătului; 4. la şapte săptămâni (50 de zile), la copilul nenăscut se fac simţite undele encefalice (acestea constituie principalul criteriu pe baza căruia ştiinţa contemporană stabileşte dacă o persoană adultă continuă să se afle în viaţă). Micuţul copil are toate organele interne şi externe definitiv conturate. Are ochi, nas, buze, limbă; 5. la zece săptămâni (70 de zile), copilul nenăscul are toate caracteristicile pe care le vedem clar la copil după naşterea sa, deci după nouă luni; 6. la 12 săptămâni (94 de zile, 3 luni), are toate organele sale definitiv conturate, chiar şi amprentele degetelor. Nu-i lipseşte decât respiraţia! La trei luni, fătul are atâta viaţă încât reuşeşte să-şi întoarcă capul, să-şi schimbe expresia feţei şi să se mişte, să strângă pumnul, să găsească gura şi să-şi sugă degetul!
( AVORTUL Meletios Kalamaras - Mitropolit de Nikopole - Grecia )
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
14/02/08 20:33
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
avortul nu este o variante de luat in calcul... este un pacat 
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
04/04/08 11:07
|
|
april
admin forum
|
|
mototey a scris:
avortul nu este o variante de luat in calcul... este un pacat  |
Si o spui asa, cu zambetul pe buze ?
|
|
04/04/08 18:13
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
E clar ca avortul e crima (desigur, avortul voluntar; nu este vorba aici de avortul spontan). E unul din cele 4 pacate strigatoare la cer, conform catehismului catolic. De ce strigatoare la cer? Pentru ca prin gravitatea lor cer razbunarea lui Dumnezeu.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
11/04/08 11:41
|
|
StefanAndrei
membru
Inregistat: 02/06/08
|
|
Ca şi medic, cunoşti resursele de care dispui, ai resurse suficiente (sânge, perfuzii etc. sau mai ştiu eu ce) pentru salvarea unui singur om, dintre mamă şi copil. Ce alegi?
Sari imediat să salvezi mama, considerând că oricum fetusul ne e născut încă, iei în considerare vârsta copilului din burtă şi posibilitatea de a supravieţui, sau ce faci? Pentru un medic creştin cred că e un coşmar să dea peste o astfel de situaţie. Şi nu-i uşor să vorbeşti în astfel de cazuri de dreptul de a decide, ci mai degrabă de a te lăsa la mila lui Dumnezeu pentru decizia pe care o vei lua. |
Nu cred ca doctorul are dreptul sa aleaga in situatia asta ci mai degraba mama. Daca ea nu poate (nu e constienta), cred ca doctorul trebuie sa incerce sa faca tot ce poate pentru ambele persoane.
Eu cred ca trebuie sa fim atenti mai ales la formele de avort justificat din motive medicale, este prima treaba spre eugenie/eutanasie, etc.
|
|
02/06/08 11:16
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Nu stiu daca ati auzit de cazul recent cu fetita de 10 ani care se plangea de dureri de burtica si cand au mers la doctor sa vada daca nu cumva avea probleme cu o operatie pe care o facuse mai demult au aflat ca era insarcinata in luna a 4-a. Ce s-a intamplat este ca a fost violata de un unchi de al ei la care a dormit peste noapte. Ea nu a zis nimic pentru ca el a amenintat-o. Articolul zicea: "doctorii au decis sa intrerupa sarcina". Cand am citit acel rand m-am blocat. A fost o decizie inteleapta?!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
07/06/08 02:41
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
x
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (19/06/08 08:43)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
07/06/08 08:02
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
Eu una cred că a fost o decizie raţională.Nu cred că Dumnzeu ar considera păcat acest lucru,ţinând cont de circumstanţe şi de vârsta fetei.Mi s-ar fi părut prea crunt să laşi o fetiţă să suporte durerile unei naşteri (care presupun că ar fi fost cezariană). După părerea mea,a fost o decizie cruntă,luată înţelept. ps:copilul fetei se dezvolta normal totuşi?
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
07/06/08 08:22
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Eu nu cred că acea fetiţă ar fi putut duce până la capăt sarcina, fiindcă nici măcar nu era dezvoltată sexual cum trebuie! Trupul ei nu este pregătit să ducă o sarcină la termen, iar viaţa ei este în pericol.
Andreea a scris:
ps:copilul fetei se dezvolta normal totuşi? |
Cât despre făt, dacă printr-o minune mama ar fi dus sarcina la termen sau măcar aproape de el, slabe şanse ca să se dezvolte normal, având în vedere traumele psihice şi fizice ale fetei.
Larisa a scris:
...A fost o decizie inteleapta?! |
Ţinând cont că oricum nu ar fi dus sarcina la termen, iar un avort spontan i-ar fi pus viaţa în pericol, da, cred că e o decizie înţeleaptă.
Nu sunt de acord cu întreruperile de sarcină, dar, în acest caz, cred că se impune, fiindcă fetiţa-violată ar putea să-şi piardă viaţa în urma unui avort spontan.
Oricum, grea, foarte grea încercare pentru o fetiţă atât de mică.
Ultima modificare de Magdy (07/06/08 09:56)
|
|
07/06/08 09:55
|
|
april
admin forum
|
|
Ce de pareri aici ... Nu aveti de unde sti voi cat de dezvoltata era fetita, daca ar fi putut duce sau nu sarcina pana la termen, daca un avort spontan i-ar fi pus in pericol viata sau nu etc. Credeti ca unul provocat nu i-ar fi putut pune viata in pericol?
Mi se pare ca aprobati cam repede decizia medicilor ( ma intreb parintii ce au avut de zis ? ). Nu zic ca o dezaprob ( nu am toate datele "medicale" ), cu toate ca sunt impotriva avortului (chiar daca il pot "explica" daca este cu adevarat din motive medicale), dar nici s-o aprob asa ca voi nu pot.
|
|
07/06/08 10:29
|
|
Magdy
membru
|
|
Eu mi-am spus părerea mea.
La 10 ani e aproape imposibil să fie dezvoltată astfel încât să ducă o sarcină.
Decât să aibe avort spontan şi să moară fata acasă, mai bine să ia decizia asta şi fie ok din punct de vedere medical.
Dumnezeu ştie care ar fi viitorul acelui făt. Noi ne dăm doar cu părerea.
|
|
07/06/08 11:08
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Am citit odata un mail interesant. Suna cumva: Daca o mama cu epilepsie si un tata cu tuberculoza au sase copii ce i-ati sfatui sa faca cu al 7-lea? Avand in vedere ca majoritatea din ei sunt bolnavi de tot felul de boli. Daca raspunsul era sa nu-l faca pe al 7-lea scria: Tocmai l-ati ucis pe Bethoven. Interesant.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
07/06/08 11:17
|
|
Magdy
membru
|
|
Foarte interesant mailul, doar că mama cu epilepsie si tata cu tuberculoza l-au făcut pe al şaptelea copil c-au vrut. Nu i-a forţat nici un unchi.
|
|
07/06/08 11:28
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
x
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (19/06/08 08:43)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
07/06/08 12:55
|
|
Sword
membru
|
|
Interesant totusi ca in lume se doresc si nasc tot mai putini copii la familie. Desi nu mai suntem chiar saraci lipiti, ne sporesc bunurile materiale si ne scade numarul de copii. Cred ca toata chestia asta este deja "regizata" de cineva. Am tot auzit vorba aia "n-am ce sa-i ofer copilului", venita tocmai de la oameni care stau bine material.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
07/06/08 13:25
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Sword a scris:
Am tot auzit vorba aia "n-am ce sa-i ofer copilului", venita tocmai de la oameni care stau bine material. |
Din pacate asta e tendinta. Nevoile cresc proportional cu dezvoltarea "civilizatiei", iar egoismul la fel...E vorba de comoditate, lipsa maturitatii, lipsa dorintei de a prelua responsabilitatea...Si acestea sunt motive de avort...din pacate...
|
|
07/06/08 13:30
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Poate chiar n-au ce sa-i ofere. Si anume dragoste. Pentru ca dragostea de bani si pentru placerile lumii acesteia i-au secatuit de orice compasiune pentru alta fiinta umana.
In ce priveste fetita de 10 ani... pfff... greu tare greu. Daca fetita ar putea duce sarcina atunci as recomanda sa o duca. Daca viata ei ar fi in pericol insa atunci... pfff... decizia medicilor e una de luat in calcul. N-as vrea sa fiu in locul celui care pune semnatura pe asa o decizie. In ce il priveste pe acel "unchi"... n-ar mai trebui sa vada lumina zilei. Sangele acelui copil nenascut va trebui sa fie cerut din mana lui.
Ultima modificare de +Archangel+ (07/06/08 13:36)
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
07/06/08 13:36
|
|
Sword
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
Poate chiar n-au ce sa-i ofere. Si anume dragoste. Pentru ca dragostea de bani si pentru placerile lumii acesteia i-au secatuit de orice compasiune pentru alta fiinta umana. |
Da...dar in loc sa caute dragostea (daca asta lipseste) ei cauta tot mai mutl material. Si chiar cei care au cate 5 vile si 10 masini se plang ca nu au destul ptr. copil. Daca copilul le cere avion si ei nu il pot oferi?
Am cunoscut familii cu cate 10 copii si parintii nu prea avuti material. Dar in schimb veselia si activitatea intensa ce era in curtea aia este greu de uitat si m-au surprins intr-un mod foarte placut. Se vede ca domnea dragostea si lipsa bunurilor materiale parea ca nici nu exista.
|
|
07/06/08 13:43
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Eu cred ca e o scuza in sensul ca nu pot sa renunt eu la nimic pentru a-i oferi lui. Nu ma pot desparti de nimic din ce-i al meu sa-i dau si lui.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
07/06/08 13:48
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
"18. Astefl, El are mila de cine vrea si impietreste pe cine vrea. 19. Dar imi vei zice: "Atunci de ce mai baga vina? Caci cine poate sta impotriva voiei Lui?" 20. Dar, mai de graba, cine esti tu, omule, ca sa raspunzi impotriva lui Dumnezeu? Nu cumva vasuld e lut va zice celui ce l-a facut: "Pentru ce m-ai facut asa?" 21. Nu este olarul stapan pe lutul lui, ca din aceeas framantatura de lut sa faca un vas pentru o intrebuintare de cinste, si un alt vas pentru o intrebuintare de ocara? 22. Si ce putem spune, daca Dumnezeu, fiind voia sa-Si arate maniia si-Si descopere puterea, a suferit cu multa rabdare niste vase ale maniei, facute pentru peire;" Romani 9: 18-22 (traducerea D. Cornilescu)
deci cine suntem noi sa decidem care copil e "apt" pentru nastere si care trebuie ucis?...nu la noi e puterea de a decide viata(oricum ar fi ea) sau moartea
Ultima modificare de gabi_aron (07/06/08 14:46)
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
07/06/08 14:45
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|