|
|
|
felyy
membru
Inregistat: 23/06/08
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=1XO5Sug9HSs
_______________________________________ Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU
|
|
26/06/08 14:31
|
|
Daniela Matei
membru
Inregistat: 01/05/08
|
|
eu nu sunt de acord in general cu avortul...daca nu vrei un copil, protejeaza-te!!! si nu sa-l omori. Dar daca nu ai cu ce sa-l cresti si ai facut prostia asta , atunci nu ai altceva de facut decat sa avortezi.
|
|
28/06/08 16:00
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Si daca dupa ce-l nasti ramai fara slujba si nu mai cu ce sa-l cresti il poti ucide si atunci? De ce vrei sa transformi o mama intr-o asasina? De adoptie ai auzit?
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
28/06/08 16:20
|
|
Daniela Matei
membru
Inregistat: 01/05/08
|
|
Am specificat ca nu sunt de acord...dar sunt copii care nasc copii si e foarte trist ...au probleme cu parintii si dintr-o prostie se poate ajunge si la avort.
|
|
29/06/08 00:22
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Pfff... Totul e o reactie in lant. Nu ar exista avort daca nu ar exista relatii sexuale premaritale. Nu s-ar ajunge la copii nedoriti, si de aici, nici la avort si nici la adoptii.
Dar, desigur, noi suntem ...oameni, si am gasit noi cai de a ne descotorosi de ...ceea ce e nedorit in viata noastra.
Nu ma bag sa discut despre cazuri exceptionale, ca cel prezentat mai sus. Nu sunt nici in masura, si nici nu am maturitatea necesara sa imi dau cu parerea.
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
29/06/08 18:45
|
|
The_sense_of_life
membru
Inregistat: 25/05/08
|
|
Sincer eu chiar nu stiu ce sa cred in legatura cu aceasta problema. Ce credeti despre cazul fetitei de 11 ani? Ar fi trebuit sa nasca copilul acela?? Nu ar fi fost marcata toata viata de faptul ca unchiul ei a violat-o, vazundu-l sau doar gandindu-se ca la 11 ani a fost mama? Pe mine ma ingrozeste doar gandindu-ma la acest subiect. 
Ultima modificare de The_sense_of_life (09/07/08 04:30)
_______________________________________ "Cu nici un chip n-am sa te las, nicidecum n-am sa te parasesc"
|
|
09/07/08 04:28
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Da. Ar fi trebuit să-l nască.
Mai marcată va fi acum toată viaţa că a ucis o fiinţă care nu a vut nici o vină în toată povestea. Iar părinţii ei care au fost destul de neglijenţi încât să permită o astfel de crimă, au continuat pe această linie îngropându-şi nemernicia printr-o altă crimă.
Fata va avea probleme psihice legate de faptul că de două ori viaţa nu a întrebat-o dacă i se permite să intre cu bocancii în ea. Halal rezolvare. Dar toţi cei care au contribuit la distrugerea acestui suflet îşi vor lua pedeapsa de la Domnul.
Felicitări medicilor români care s-au opus avortului. Ruşine celor care s-au oferit să-l facă. Domnul să-i mustre cu toată asprimea!
Ultima modificare de filip (09/07/08 07:46)
|
|
09/07/08 07:45
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Asa e. Toata stima fata de medicii care au spus NU acestei crime.
|
|
09/07/08 08:32
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
filip a scris:
...Felicitări medicilor români care s-au opus avortului.... |
+Archangel+ a scris:
Asa e. Toata stima fata de medicii care au spus NU acestei crime. |
Din păcate, n-au făcut-o fiindcă îi mustra conştiinţa că omoară un bebe, ci pentru că sarcina era prea înaintată şi le era teamă să nu moară fata de 11 ani pe masa lor!
|
|
09/07/08 09:57
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Ma vad nevoit sa ma repet:
„O fiinţă de peste 20 de săptămăni simte durerea, mişcă! Nu are nicio vină că pe lumea aceasta există «monştri», aşa cum s-a dovedit a fi unchiul fetiţei“, spune Vasile Astărăstoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, fost preşedinte al Comisiei de Bioetică din Colegiul Medicilor.
|
|
09/07/08 10:00
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Mda. Am uitat de articolul postat de tine în 24.Scuze. Deci mai există medici care nu fac avorturi.
Ultima modificare de Magdy (09/07/08 10:04)
|
|
09/07/08 10:04
|
|
The_sense_of_life
membru
|
|
ok... sa zicem ca ar fi trebuit sa nasca. Va puteti imagina o copila de 11 ani cu un copil in brate??? si pe deasupra sa-l alapteze, sa-i schimbe scutece?
_______________________________________ "Cu nici un chip n-am sa te las, nicidecum n-am sa te parasesc"
|
|
09/07/08 14:51
|
|
filip
membru
|
|
Eu pot. Dar nu e obligatoriu să fie aşa. Multe mame cu probleme de sănătate hrănesc nou-născutul cu lapte praf. La noi primăria chiar dă raţii de lapte praf, şi trusouri pentru nou-născuţi, periodic. Apoi, părinţii ar putea prelua responsabilitatea de a creşte copilul rezultat, având în vedere că au experienţă în acest sens (Şi au şi cea mai mare parte din vină! Aşa trebuia să se răscumpere, nu omorând un copil fără apărare!). Iar dacă chiar nu era dorit în familia respectivă, putea fi încredinţat în asistenţă socială sau spre adopţie, iar peste ani de zile când maturitatea se instaurează, şi rănile se mai vindecă, se puteau înnoda nişte relaţii. Se puteau face multe. Dar acum, nu-i aşa, a decis cineva că nu se poate, fără măcar să încerce. A jucat rolul lui Dumnezeu, şi a spus că ştie mai bine ce va fi în viitor.
Şi Domnul a tăcut la faza asta. Dar vine vremea când va vorbi. Şi vai va fi de cei ce vor auzi ce va avea El atunci să spună!
Ultima modificare de filip (09/07/08 14:59)
|
|
09/07/08 14:58
|
|
The_sense_of_life
membru
|
|
Sunt de acord cu tine ca nu trebuia intrerupta sarcina... Dar sincer, daca aveai o fetita... apropo cati ani ai? Deci, cum spuneam, daca aveai tu o fetita de 11 ani... ce ai fi facut?
|
|
09/07/08 15:03
|
|
filip
membru
|
|
Am mai spus de atâtea ori la acest topic ce aş face.
Ascultarea de Domnul face mai mult decât jertfele. Tu, dacă eşti într-o situaţie în care trebuie să asculţi de Domnul, deşi este inconfrotabil pentu tine, ce faci? Nu e cazul numai pentru avortul de faţă. În general, ce faci?
Eu nu-s un masochist care să doresc să mă treacă Domnul prin situaţii în care să-ţi dovedesc ţie sau altcuiva că aş asculta de El. (Dacă vrea să-I demonstrez ceva Lui, să mă treacă prin situaţii care să nu le ştie nimeni!) Dar dacă nu ascult de El, mă aştept să păţesc exact ce-mi va spune El că păţesc cei care nu ascultă de El.
Aşa că întrebarea ta nu are sens. Eu mă rog ca Domnul să mă ajute să ascult de El în orice, şi să-mi dea putere personal prin Duhul Sfânt, şi să-mi dea prieteni care să mă îndemne la ascultare. Nu din ceilalţi. Şi apoi, ce va fi în viitor... Domnul cu mila!
Ultima modificare de filip (09/07/08 15:08)
|
|
09/07/08 15:07
|
|
The_sense_of_life
membru
|
|
ok... am inteles, imi pare rau daca te-am enervat. 
Cred ca ar fi una din cele mai grele decizii din viata mea si sincer, nu as vrea sa fu pusa intr-o asemenea situatie. Da, intr-adevar, ascultarea de El face mai mult decat toate jertfele. Dar, uneori suntem atat de slabi...  Pana la urma ne acceptam soarta asa cum o doreste EL, pentru ca stim ca numai in El putem avea pacea.
|
|
09/07/08 15:13
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
The_sense_of_life a scris:
Va puteti imagina o copila de 11 ani cu un copil in brate? |
Citeste aici : http://news.softpedia.com/news/1/2002/August/177.shtml [ nu stiu daca s-a discutat despre cazul asta la topic, l-am gasit in ziar ]
Ultima modificare de RainSong (09/07/08 15:16)
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
09/07/08 15:15
|
|
filip
membru
|
|
The_sense_of_life a scris:
Daca Dumnezeu ar randui pentru tine o sotie pe care tu nu o iubesti>? ce faci? |
Aici discutăm despre avort.
În acest sens orice fată, dar şi orice soţ al unei neveste, sau părinte al unei fete are temeri. Situaţiile de viol nu sunt plăcute pentru nimeni. Dimpotrivă. Şi nimeni nu vrea să treacă pe acolo. Şi mulţi cad la capitolul avort, după aceea. Dar problema nu ar fi atât că ei cad. Că pentru orice păcat, la urma urmei, Dumnezeu este suveran să dea iertare.
Dar ei nu numai că ei înşişi ucid copii, ci îi şi găsesc de buni pe cei care fac aşa ceva, şi îi îndemană pe alţii să continuie, fără a se pocăi de mârşăviile lor. Aceasta-i problema. Nu faptul că un om nu a putut să primească în lume o aşa grea încercare îngăduită de Domnul. Ci că şi-a transformat experienţa demnă de aruncat la gunoi, în ceva trâmbiţat ca cea mai bună soluţie în faţa întregii lumi.
Pe aceştia Dumnezeu îi va pedepsi groaznic.
Chiar şi în situaţia de faţă, părinţii fetei, unchiul respectiv, doctorii, toţi cei de care s-a folosit Satana, atâta timp cât mai au suflare, mai au o şansă să se pocăiască şi Domnul să-i ierte. dar să o facă cât mai grabnic! Şi să nu mai numească păcatul lor ca fiind ceva bun!
Ultima modificare de filip (09/07/08 15:23)
|
|
09/07/08 15:19
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Eu una nu pot judeca atitudinea de a avorta atunci cand cineva a trecut printr-un viol sau incest.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
02/09/08 23:46
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
intr-adevar. De aceea Domnul spune ca nu suntem chemati sa judecam 
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
03/09/08 00:36
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
Norkis a scris:
Eu una nu pot judeca atitudinea de a avorta atunci cand cineva a trecut printr-un viol sau incest. |
Nu suntem chemati sa judecam, dar nu trebuie sa incurajam pacatul, deci nu sunt de acord cu avortul nici chiar in acest caz. Sau crezi ca Dumnezeu a fost cumva in necunostinta de cauza atunci cand s-a intamplat violul? Oare nu El a ingaduit sa aiba loc acea fecundatie care sa dea nastere unui copil? El este in control si El ar trebui sa ramana in orice imprejurare. Nu suntem in masura sa decidem cine sa traiasca si cine nu.
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
03/09/08 08:14
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
lara a scris:
Nu suntem chemati sa judecam, dar nu trebuie sa incurajam pacatul, deci nu sunt de acord cu avortul nici chiar in acest caz. Sau crezi ca Dumnezeu a fost cumva in necunostinta de cauza atunci cand s-a intamplat violul? Oare nu El a ingaduit sa aiba loc acea fecundatie care sa dea nastere unui copil? El este in control si El ar trebui sa ramana in orice imprejurare. Nu suntem in masura sa decidem cine sa traiasca si cine nu. |
Este usor sa spui, si alta e sa faci. Presiunea psihologica e uriasa, iar mostenirea caracterului mai mult decat animalic al tatalui poate afecta buna dezvoltare a copilului. Acel copil, intr-o zi va afla cum a fost conceput, si de multe ori va considera ca el este vinovat pentru toate relele din lume; s-ar putea sa aiba chiar si "predispoztii" pentru a se sinucide, cand se va simti in plus...
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
03/09/08 08:58
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
In 1964 o fata de 15 ani a fost violata, a ramas insarcinata si a decis sa nasca acel copil. La cinci luni dupa ce a nascut o fetita, intrun act de curaj si dragoste, tanara mama i-a asigurat un trai mai bun dand-o spre adoptie unei familii. [sursa: http://www.pamstenzel.com/pamsbio.asp]
Astazi, acel copil, este consilier crestin pentru adolescenti si unul dintre marii promotori ai abstinentei.
http://www.youtube.com/watch?v=U0ezYNWIDB0
Proverbele 19:21 Omul face multe planuri in inima lui, dar hotararea Domnului, aceea se implineste.
|
|
03/09/08 09:20
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
Norkis, asa este cum spui. Sa ma pazeasca Dumnezeu sa patesc eu asa ceva pentru ca nu stiu daca voi putea sa-mi iubesc propriu copil, dar cu toate acestea nu am dreptul sa decid asupra vietii lui. Dumnezeu stie cum s-a conceput acel copil si El a ingaduit sa se conceapa in acest mod. "Trupul meu nu era ascuns de Tine, cand am fost facut intr-un loc tainic, tesut in chip ciudat, ca in adancimile pamantului. Cand nu eram decat un plod fara chip, ochii Tai ma vedeau si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele." (Psalmul 139:15, 16) El face ca toate lucrurile sa fie spre binele celor ce-L iubesc pe El. Cum spunea si Archangel, caile Domnului sunt intortocheate, dar atat de bune.
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
03/09/08 09:35
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Daca nu vei putea sa-l iubesti da-l spre adoptie dar nu-i lua viata.
|
|
03/09/08 10:24
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|