|
|
|
hopeful
membru
Inregistat: 30/05/07
|
|
Nu ... suntem toti in Castellon, Spania. Sunt cam de peste tot, dar noah majoritatea suntem din Arad 
_______________________________________ Love Makes The World Go Round
|
|
21/08/08 23:51
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
mlivial a scris:
Sa inteleg ca majoritatea de aici sunteti din Constanta? |
daca te-ai referit la forum, suntem din toate colturile tarii si poate si ale lumii (dar mai putin). cei mai multi sunt din timisoara, arad, bucuresti, ploiesti(prahova), mures, cluj si cativa din afara (ca germania sau spania de ex). ma refer la cei mai activi. sa ma ierte cineva daca nu i-am specificat orasul 
Ultima modificare de shoricel (22/08/08 00:03)
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
22/08/08 00:02
|
|
hopeful
membru
|
|
cre-ca am inteles gresit sorry 
|
|
22/08/08 00:04
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
mlivial, vezi ca sub avatarul fiecaruia e trecuta Locatia (bine, cine a catadicsit sa furnizeze aceasta informatie). Si faptul ca esti ortodoxa nu ar trebui sa te faca sa te simti... altfel. Noi nu ne uitam la etichete ci la inima, asa cum face si Domnul. 
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
22/08/08 10:09
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Shoricel...Ai uitat de Hunedoara mai...
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
22/08/08 10:09
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Cum se distreaza tinerii crestini in ziua de azi?
Unii dintre ei fac off-topic pe TC .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
22/08/08 10:11
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
aha:D 
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
22/08/08 10:38
|
|
monyky
membru
Inregistat: 21/08/08
|
|
dam...toti ne distram..si ne place distractia...dar sa fim sinceri...tinerii crestini..exagereaza prea mult...sa nu ne ascundem dupa deget..tineri crestini!!!...ASTA e VIATZA!!
|
|
22/08/08 13:09
|
|
mlivial
membru
Inregistat: 19/08/08
|
|
Arch, sar`na!
Ultima modificare de mlivial (22/08/08 14:12)
|
|
22/08/08 14:11
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
monyky a scris:
dam...toti ne distram..si ne place distractia...dar sa fim sinceri...tinerii crestini..exagereaza prea mult...sa nu ne ascundem dupa deget..tineri crestini!!!...ASTA e VIATZA!! |
asta e viata... dar cu ajutor ceresc noi o putem schimba si sa o facem mai buna, mai pe placul lui Dumnezeu... nu crezi?
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
23/08/08 01:31
|
|
mihaella
+
 Inregistat: 04/07/07
|
|
monyky a scris:
...tinerii crestini..exagereaza prea mult...! |
Poti sa dai si niste exemple? Ca asa nu inteleg la ce te referi. Cum exagereaza tinerii crestini? Se distreaza prea tare ? Sau poate te referi la cealalta extrema. Crezi ca sunt pasivi? Fiecare percepe distractia intr-un alt mod.
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
23/08/08 15:50
|
|
pesciolino
membru
Inregistat: 23/07/08
|
|
monyky a scris:
dam...sa nu ne ascundem dupa dege...ASTA e VIATZA!! |
Ai remuscari...? sau te referi la ceea ce ai vazut?
_______________________________________ Stelele,cerul...tot univrsul sunt ale Tatalui meu...si eu ii sunt mostenitor!
|
|
23/08/08 16:01
|
|
andreeadeea
membru
Inregistat: 23/08/08
|
|
ca si crestin trebuie sa ai anumite limite dar asta nu inseamna ca esti incuiat sau mai stiu cum ,si exista multe fome de a te distra
|
|
23/08/08 22:42
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
andreeadeea a scris:
si exista multe fome de a te distra |
Si tu cum te distrezi? 
|
|
23/08/08 22:46
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
uite cum va invartiti in jurul cozii andreeadeea e normal ca trebuie sa existe anumite limite, pentru ca nu ne putem permite orice. si ca sa raspund la intrebare.. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru tinerii care sunt in biserica in care merg. iesim mereu in oras, pe faleza, prin parcuri, la volei, fotbal.. la biserca avem mese de ping-pong..facem nopti albe, sau ne intalnim la biserca si cantam, facem jocuri...atunci cand ne permite timpul, mai ales in vacante facem excursii, tabere si acolo distractia e ca la ea acasa 
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
05/09/08 12:25
|
|
selena
membru
Inregistat: 01/03/07
|
|
Ceea ce voi spune acum este o opinie personala, sincera sa fiu nu stiu dak ar trebui sa existe cuv,,distractie,, in vocabularul unui crestin.cum vad eu lucrurile?Cred ca de multe ori vrem sa aratam lumii ca si noi stim sa ne distram dak vin la noi in ,,bise,, se pot simti foarte bine.Nu vreau sa generalizez si sa condamn pe nimeni dar sa fim seriosi ca de cele mai multe ori facem lucrul acesta ptr ca cei din afara sa ne priveasca altfel si sa ne accepte mult mai usor.Eu sunt de pararere ca trebuie sa parem niste ciudati ptr ca un adevarat copil al Lui Dumnezeu intotdeauna se deosebeste de ceilalti prin faptul ca renunta sa mai traiasca pentru el.Am observat ca de obicei tindem sa urmam o cale de mijloc in care sntem interesati sa fim acceptati si de D-zeu si de lume dar sa nu uitam ca prietenia cu lumea este vrajmasie cu D-zeu!Dacă închinarea şi adorarea lui Dumnezeu sunt plictisitoare acum, vor fi plictisitoare şi după ceasul morţii. Nu cred că Dumnezeu ne va lua cu forţa în cerul Lui. Mă îndoiesc că va spune vreunuia dintre noi: „Cât timp ai fost pe pământ, nu ai fost niciodată interesat să te închini înaintea Mea, dar aici, în cer, voi face ca aceasta să fie ocupaţia ta necontenită şi interesul tău cel mai mare!”Imi cer scuze anticipat dak am suparat pe cineva prin aceste afrmatii:)
_______________________________________ oamenii care au schimbat lumea au fost acei oameni pe care lumea nu i-a putut schimba!
|
|
26/09/08 11:30
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
selena a scris:
Ceea ce voi spune acum este o opinie personala, sincera sa fiu nu stiu dak ar trebui sa existe cuv,,distractie,, in vocabularul unui crestin.cum vad eu lucrurile?Cred ca de multe ori vrem sa aratam lumii ca si noi stim sa ne distram dak vin la noi in ,,bise,, se pot simti foarte bine.Nu vreau sa generalizez si sa condamn pe nimeni dar sa fim seriosi ca de cele mai multe ori facem lucrul acesta ptr ca cei din afara sa ne priveasca altfel si sa ne accepte mult mai usor.Eu sunt de pararere ca trebuie sa parem niste ciudati ptr ca un adevarat copil al Lui Dumnezeu intotdeauna se deosebeste de ceilalti prin faptul ca renunta sa mai traiasca pentru el. |
Cuvântul distracţie are o conotaţie negativă oarecum, în sensul că în ochii lumii distracţia constă în obiceiuri şi practici care duc la păcat şi dezbinare. Poate de-asta crezi tu că distracţia în sine e rea.
Dar haide să definim cuvântul distracţie. DISTRÁCŢI//E ~i f. 1) Lipsă de atenţie (obişnuită sau momentană); neatenţie. 2) Petrecere plăcută a timpului (de scurtă durată); divertisment; amuzament; agrement. [Art. distracţia; G.-D. distracţiei; Sil. -ţi-e] /<fr. distraction, lat. distractio
Aşadar, eu zic că în acest sens toată lumea are nevoie de distracţie, pentru că nu poţi sta concentrat tot timpul, sau nu poţi să lucrezi tot timpul. De la o vreme oboseşti... Aşa apar stresul, oboseala cumulată, şi apoi mai târziu căderile psihice. Rutina de zi cu zi trebuie ruptă cu ceva. Acum depinde cum priveşte un creştin distracţia. Sincer, eu mă distrez chiar şi ascultând muzică, privind un film, ieşind la o plimbare. Chiar şi stând în geam şi privind la oameni. Tot ce implică relaxare mintala sau fizică o consider distracţie. Poţi să te distrezi şi singur, poţi să te distrezi şi într-un grup. Nu văd care e problema, atâta timp cât ceea ce faci nu implică păcat şi nu Îl supără pe Dumnezeu.
Era un subiect pe undeva care dezbătea brăţările W.W.J.D.? Când sunteţi invitaţi de prieteni (necreştini) la un loc de distracţie, gândiţi-vă Ce ar face Isus?, sau Mă însoţeşte Isus acolo unde merg sau Îl las în uşă?
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
26/09/08 12:21
|
|
selena
membru
|
|
Daca luam in considerare faptul ca lumea percepe distractia ca facand un lucru nu tocmai placut Lui D-zeu nu inteleg de ce sa nu le spunem raspicat ca noi ne relaxam.Multumesc pentru raspuns s ar putea sa fi exagerat putin:D Da intr adevar activitatile mele cotidiene nu implica distractia perceputa de tinerii din ziua de azi...Ba mai mult sunt lucruri minore care pot parea plictisitoare chiar si pentru crestini:)o zi buna!
_______________________________________ oamenii care au schimbat lumea au fost acei oameni pe care lumea nu i-a putut schimba!
|
|
26/09/08 12:47
|
|
hopeful
membru
|
|
selena a scris:
Daca luam in considerare faptul ca lumea percepe distractia ca facand un lucru nu tocmai placut Lui D-zeu |
Eu ma distrez cand ii dau lauda Domnului 
selena a scris:
nu inteleg de ce sa nu le spunem raspicat ca noi ne relaxam |
Sincer daca nu m-as relaxa cand ma distrez nu as faceo
selena a scris:
Da intr adevar activitatile mele cotidiene nu implica distractia perceputa de tinerii din ziua de azi |
Si cred ca nici tu nu te distrezi cand spui asta. Ar trebuii sa incerci sa te distrezi. Poti sa te distrezi si citind o carte, si invatand, si mancand. Sunt chestii cotidiene pe care daca stii cum sa le faci te distrezi. Cand ai petrecut mult timp fara sa te distrezi, sau ai avut parte de ceva dureros, iti e mai greu sa te relaxezi, si atunci ai nevoie de un stimul mai bun dar nimic nu e imposibil. 
|
|
26/09/08 15:35
|
|
selena
membru
|
|
da.. sincera sa fiu activitatile precum citittul, invatatul si mancatul nu le am considerat niciodata o ,,distractie,, aici depinde si tipul cartii ca trebuie sa recunosc faptul ca ma destinde foarte mult cititul unei carti in special cele crestine.Faptul ca sunt inconjurata mai mult de persoane care nu au o relatie personala cu D-zeu ma influenteaza intr o oarecare masura astfel ca de multe ori din pacate ajung sa cred acelasi lucru ca si ei. Oricum este o viziune destul de realista cea expusa mai sus.O sa i-au in considerare sfatul tau!!Intr adevar cel mai important lucru este sa ne distram dand lauda Lui Dumnezeu ptr ca asta vom face o vesnicie:)
|
|
27/09/08 09:17
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
nu cred ca tinerii crestini cauta sa se distreze.Duhul Sfant nu este un Duh al distractiei, ci al recreerii, al revigorarii si a cultivarii mintii si fizicului.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
02/10/08 10:29
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Mai... Mie imi place sa ma distrez... Cu prietenii mei. Cred ca intelegem diferit cuvantul acesta. Pentru mine, a te distra inseamna a face lucrurile care iti plac, cu oamenii care iti plac. 
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
02/10/08 15:26
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Norkis a scris:
ci al recreerii, al revigorarii |
Si distractia cu ce se ocupa?
|
|
02/10/08 15:33
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Distractia presupune sa faci acele lucruri care iti produc placere, bucurie, nu? Atata vreme cat aceste lucruri nu te fac sa te departezi de Domnul, nu te fac surd la vocea Lui, e foarte bine. Viata de crestin nu presupune ascetism.
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
02/10/08 15:41
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Mai, in primul si in primul rand, depinde de cum intelege fiecare ce inseamna distractie. Cativa vecini de ai mei, ziceau:"Ce distractie e aia, daca nu e muzica si bautura?" ...Deci... Conceptiile sunt foarte diferite.
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
02/10/08 15:55
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|