TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/Cum se distreaza tinerii crestini in ziua de azi? Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 13 14 15 16 17 18
fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
si la mare tot in tricou si pantalno scurti ai sta, ca sa fie ok?

01/02/10 13:13

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06
Nu. Doar ca asa mi-au spus fetele cu care m-am dus acolo,ca-i mai bine pentru mine sa ma duc asa imbracata, ca se holbeaza aia rau. :-??

Ultima modificare de lorre (01/02/10 13:25)

01/02/10 13:24

polooradea
Exclus

Inregistat: 07/09/09
pai daca e vorba de ispita poti fi ispita/ispitita si pe strada. nu trebuie neaparat sa mergi la strand.

01/02/10 13:36

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

lorre a scris:

... Cat despre,daca ar fii pacat sau nu, cred ca daca un baiat se simte ispitit cand se duce la strand mai bine sa nu se duca...

Corect. :)

01/02/10 14:10

alex
membru

Inregistat: 02/03/09

Magdy a scris:

lorre a scris:

... Cat despre,daca ar fii pacat sau nu, cred ca daca un baiat se simte ispitit cand se duce la strand mai bine sa nu se duca...

doar ca asta nu rezolva totul...decat poate pe termen scurt ;)

01/02/10 15:16

benny
membru

Inregistat: 27/05/07

lorre a scris:

Doar ca noi,fetele faceam baie in tricou si pantaloni scurti ca sa fie totul ok.

Numai in tricou (nimic pe dedesupt)?? Ca nici asa nu e prea ok.. :P

02/02/10 01:10

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Mai, mai,... da ce te tot intereseza dedesuptu-rile? :D :D

Pai e ok sa faci baie cu cojocul sa nu-ti fie frig! :) :)

lorre a scris:

Magdy a scris:

Ispitelor!!!

Ultima modificare de OLD TRAIAN (02/02/10 10:02)

02/02/10 09:59

polooradea
Exclus

poate au tricouri de lana ;)

02/02/10 11:00

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06

benny a scris:

Numai in tricou (nimic pe dedesupt)?? Ca nici asa nu e prea ok.. :P

Esti culmea. Mai aveam si pe dedesupt. Cateodata o bluza, altadata un cojoc peste. :P
le: vad ca mi-au luat-o ei inainte cu cojoacele. :D

Ultima modificare de lorre (04/02/10 15:48)

04/02/10 15:46

benny
membru

Eu nu glumeam. Ca daca nu ai nimic pe sub tricou si intri in apa, oferi o priveliste de milioane, mai ales daca e tricou alb. :P

05/02/10 01:12

polooradea
Exclus

depinde de fata ;) (sa vezi cand vede april mesajele.....:)))

Ultima modificare de polooradea (05/02/10 01:14)

05/02/10 01:14

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

polooradea a scris:

(sa vezi cand vede april mesajele.....:)))

Sau tamy! :D

05/02/10 09:14

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
dada. va distrati bine ?

05/02/10 10:04

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Chiar ma gandeam ca pe benny o sa-l bata tamarta iar pe polo o sa vedm. ;)
Poate-l batem mai multi. :D Ca si asta ar fi un fel de distractie. :D :D

05/02/10 10:07

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

gabi a scris:

Da april, sunt o multime, am intalnit chiar lideri mari de tineret care merg cu prietenii la stranduri...in unele zone chiar nu au nici o rezerva.

Lideri mari? Mari la ce?
Pai de ce sa nu ne prosternem noi in fata americanilor si sa ii copiem in totul totului tot, si sa ne dam noi in laturi de la o asa "sfanta" distractie? Ca fie vorba intre noi, de pe la ei, moda asta a "marilor lideri" de tineret, care vor sa atraga tinerii, vor sa-si apropie tinerii, chipurile, facandu-le pe toate cot la cot cu ei.

05/02/10 23:19

benny
membru

Pastorul nostru inainte sa fie ordinat ca pastor, a fost lider de tineret si misionar. Si vreau sa-ti spun, irlanda, ca de multe ori am iesit cu el in multe locuri. De la conferinte, pana la schiat pe munte, in delta Dunarii, la Felix, la 1 Mai, la mare si pe la stranduri.
Se poate.. trebuie doar sa ai mintea deschisa, si sa stii sa tii echilibrul perfect intre distractie/veselie/destindere si Dumnezeu/viata spirituala/sfintenie.

Ultima modificare de benny (06/02/10 23:14)

06/02/10 23:13

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Echilibru in ce sens, benny? Sa faci si rau, dar nu prea mult, si bine, dar nu prea mult? Iti pun intrebarea asta pentru doua lucruri: ca nu se intelege clar ce exprimi(:D) si doi, pentru ca echilibrul perfect nu exista. Oricata intelepciune ai dobandi, intotdeauna aluneci intr-o anumita extrema, sau intotdeauna tinzi spre una din parti.

In plus, Pavel ii spune lui Timotei "1 Timotei 4:12 Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie."

Deci indemnul e pentru ambele parti: pentru cei cu peri albi sau cu mai multa experienta sa nu dispretuiasca faptul ca este tanar, pentru ca Dumnezeu poate da intelepciune si tanarului, iar tanarului Timotei ii spune sa fie o pilda.

Ultima modificare de anomis (06/02/10 23:26)

06/02/10 23:19

benny
membru

Aici nu e vorba de bine sau rau. Era vorba de distractie (in limite crestinesti) si seriozitate in inchinare. Adica in tot ce faci, sa nu uiti de Dumnezeu. Sa nu Il excluzi nici din activitatile tale de relaxare, dar inchinarea ta sa nu devina ceva formal.

06/02/10 23:22

simona
membru

Stii, cel putin la mine in biserica vad o anumita faza cu diferenta de varsta: cei mai batrani, toti se apreciaza unul pe altul, se respecta, pe noi tinerii ne vad cu un oaresce ... nu i-as zice dispret, dar oricum nu au incredere in noi, si lucrul care ma deranjeaza cel mai tare, si pe care i l-am spus si pastorului e faptul ca atunci cand tinerii se roaga in biserica-la noi se roaga fiecare, pe rand-se face o liniste ca de mormant, si nimeni nu zice un "Amin!" la ce se roaga ei.

Insa legat de distractie, am observat un lucru. Sensul acestui cuvant s-a pervertit foarte mult. A te distra are un sens laaarg si nu prea inseamna a sta cu prietenii la un pahar de suc, si la o discutie. A te distra, la pocaiti, tocmai datorita pervertirii termenului, e de domeniul SF. Daca le zici celor mai in varsta de distractie, si vad flacarile iadului. Cei din lume, cand aud de pocaiti ca se distreaza, ori cred ca :"astia nu sunt pocaiti", ori nu cred ca distractie mai poate insemna si altceva.

Insa se poate ajunge si la exagerare, mai ales cand e ca la noi, cand nu exista practic un lider, fie el si tanar. Eu, personal... Sunt destul de intristata de situatia in care e grupul meu de tineri, dar nu am nicio sansa sa fac ceva, acum.

Ultima modificare de anomis (06/02/10 23:36)

06/02/10 23:36

benny
membru

Ia-l pe Arch.. sa fie el liderul de tineri acolo. :)

06/02/10 23:38

irlanda
membru

benny a scris:

Pastorul nostru inainte sa fie ordinat ca pastor, a fost lider de tineret si misionar.Si vreau sa-ti spun, irlanda, ca de multe ori am iesit cu el in multe locuri. De la conferinte, pana la schiat pe munte, in delta Dunarii, la Felix, la 1 Mai, la mare si pe la stranduri.

Daca v-a luat cu el pe la mare si standuri si si-a zgait ochii impreuna cu voi pe unde nu trebuie, si considera ca-i ok asa, degeaba a facut pe liderul, misionarul si acum o face pe pastorul. N-a fost si nu este un bun exemplu pentru voi.

benny a scris:

Se poate.. trebuie doar sa ai mintea deschisa, si sa stii sa tii echilibrul perfect intre distractie/veselie/destindere si Dumnezeu/viata spirituala/sfintenie.

Asta-i motto-ul liberalilor, fara sa realizeze ca de fapt cand indeamna la o minte deschisa, indeamna la o minte deschisa spre pacat.
Minte deschisa ai atunci cand iti dai seama, luminat de Domnul, ca un credincios nu are ce cauta acolo unde rusinea, moralitatea si bunul simt sint niste slabiciuni ale unor oameni cu mintea incuiati si limitati.

Ti-L poti imagina pe Domnul Isus in costumatie de plaja/strand bronzandu-se sau delectandu-si privirea asupra unor fiint imorale?

anomis a scris:

Oricata intelepciune ai dobandi, intotdeauna aluneci intr-o anumita extrema, sau intotdeauna tinzi spre una din parti.

Si pentru ca sintem oameni vom aluneca intotdeauna in extrema raului. asta categoric.

06/02/10 23:42

simona
membru

El are deja o grupa de tineri, benny. ;)

irlanda a scris:

Si pentru ca sintem oameni vom aluneca intotdeauna in extrema raului. asta categoric.

Daca nu e cineva sa struneasca, cu siguranta. Si am observat un lucru, tot din experienta cu tinerii de la mine. Intai am avut o fata, lidera. Ea a avut autoritate. A trebuit sa se mute in alt oras, am ramas singuri, a venit un barbat, insurat, cu copii la vreo 30-35 de ani. Ce e drept e ca el vroia sa fie autoritar, dar nu era genul care sa struneasca. Avea idei, entuziasm, insa tinerii-majoritatea nepocaiti, nu vroiau sa mai ia aminte. Si a plecat si acesta, in alta tara. Iar acum avem un lider, are cam 40 de ani, casatorit, dar e un om moale, si care nu e autoritar deloc. Si eu personal simt nevoia autoritatii, a cuiva care sa ne carmuiasca, fie si el tanar, dar care sa fie pus de Domnul, sa aiba darul de a uni oamenii si de a ii canaliza spre Dumnezeu. Si... lucrurile se duc de rapa, tinerii, copii ieri, azi multi beau, multi nu mai vin la bise, suntem putini, nu avem generatie intermediara... Pentru mine, numai distractie nu e. Nu stiu ce va fi...

Ultima modificare de anomis (06/02/10 23:50)

06/02/10 23:44

benny
membru

irlanda a scris:

Daca v-a luat cu el pe la mare si standuri si si-a zgait ochii impreuna cu voi pe unde nu trebuie, si considera ca-i ok asa, degeaba a facut pe liderul, misionarul si acum o face pe pastorul. N-a fost si nu este un bun exemplu pentru voi.

Nu esti tu in masura sa il judeci sau pui tu eticheta pe el. Nu esti tu de la "controlul calitatii".
Este un om extraordinar pe care-l admir. Are neajunsuri si defecte, ca orice om, pentru ca nu putem fi perfecti.

irlanda a scris:

Minte deschisa ai atunci cand iti dai seama, luminat de Domnul, ca un credincios nu are ce cauta acolo unde rusinea, moralitatea si bunul simt sint niste slabiciuni ale unor oameni cu mintea incuiati si limitati.

Atunci hai sa ne inchidem intr-un buncar subteran sa nu mai iesim in lume, pentru ca recunoaste, la fiecare pas e prezenta nerusinarea, imoralitatea si lipsa bunului simt..

06/02/10 23:51

irlanda
membru

benny a scris:

Nu esti tu in masura sa il judeci sau pui tu eticheta pe el. Nu esti tu de la "controlul calitatii".

Nu vobesc de el ca persoana. Vorbesc de ceea ce face in calitate de lider, misioner, pastor si am dreptul sa spun daca-i bine sau nu.

benny a scris:

Este un om extraordinar pe care-l admir. Are neajunsuri si defecte, ca orice om, pentru ca nu putem fi perfecti.

Nu sintem perfecti dar sa recunosatem asta, si sa nu pozam sau sa ne punem in functii de mari lideri, misionari sau patori care dau invataturi despre calea lui Dumnezeu.

Daca avem asa defecte mari, cum ar fi zgaitul dupa femei semigoale pe la stranduri, sa ne pocaim si sa-i cerem Domnului sa ne izbaveasca de ele si abea dupa aceea sa ne punem in slujba Lui.

benny a scris:

Atunci hai sa ne inchidem intr-un buncar subteran sa nu mai iesim in lume, pentru ca recunoaste, la fiecare pas e prezenta nerusinarea, imoralitatea si lipsa bunului simt..

Nu trebuie sa ne inchidem in vreun buncar, dar nici sa luam parte la toate scarboseniile de pe pamantul asta si dupa aceea sa ne vedem mai buni si mai aproape de Domnul... ca sintem mult mai departe decat ne putem imagina...

Ultima modificare de irlanda (07/02/10 00:03)

07/02/10 00:01

benny
membru

Eu, personal, merg la strand ca sa inot, sa joc beach volley si sa ma bronzez, nu sa imi clatesc ochii dupa femei semigoale. Ca daca ar fi asa, nu as face-o in vazul tuturor. As sta acasa in fata calculatorului, unde nu ma vede nimeni si unde as putea vedea sute de mii de femei.. si nu semigoale, ci goale. Si cred ca si el mergea din acelasi motive ca si mine (nu cred ca mai face asta in prezent. Are alte prioritati, cum ar fi carmuirea bisericii si a familiei)

Ultima modificare de benny (07/02/10 00:11)

07/02/10 00:07

Pagini: 1 ... 13 14 15 16 17 18    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la