|
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
Tozer a scris o carte... iar un capitol din ea este Divertismentul, o erezie evanghelica... doar am citit despre ea... cand o voi citi, in mod special acel capitol, voi da mai multe detalii 
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
03/05/09 17:46
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Romani 14:17-18 17. Caci Imparatia lui Dumnezeu nu este mancare si bautura, ci neprihanire, pace si bucurie in Duhul Sfant. 18. Cine slujeste lui Hristos in felul acesta, este placut lui Dumnezeu si cinstit de oamen Cuvantul Lui te contrazice. Vrei sa faci ca lumea? Sau oare nu trebuie sa ajutam pe lumea sa faca ce zice Cuvantul Lui?
Distracti, distractii.. ce frumos se distrez cu tineri si cand zici hai sa ne strangem sa ne rugam.. sau se mergem la un baiat in spital care a iesit in coma... cu greu vin. Dar la iarba verde, fete si glume vin...
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
04/05/09 02:33
|
|
Ovi I.
membru
Inregistat: 04/05/09
|
|
livu2day a scris:
Romani 14:17-18 17. Caci Imparatia lui Dumnezeu nu este mancare si bautura, ci neprihanire, pace si bucurie in Duhul Sfant. 18. Cine slujeste lui Hristos in felul acesta, este placut lui Dumnezeu si cinstit de oamen Cuvantul Lui te contrazice. Vrei sa faci ca lumea? Sau oare nu trebuie sa ajutam pe lumea sa faca ce zice Cuvantul Lui?
Distracti, distractii.. ce frumos se distrez cu tineri si cand zici hai sa ne strangem sa ne rugam.. sau se mergem la un baiat in spital care a iesit in coma... cu greu vin. Dar la iarba verde, fete si glume vin... |
Tocmai asta e problema in ziua de azi. Trantim Biblia la orsice, si o restalmacim cat se poate de mult. Lumea poate sa faca ce vrea, eu vorbeam de tinerii crestini..,termenul de distractie nu inseamna a te duce prin discoteci a lua droguri si a agata fete pe centru. Daca tu crezi ca crestinii trebuie numai sa se roage si sa mearga la bolnavi,imi pare rau de tine. Ne si rugam, mai vizitam si bolnavi, mergem si la biserica, jucam si fotbal, ascultam si muzica, ne uitam si la un film, mergem si la un suc si o gogoasa, etc
Ceea ce am intalnit la romanii crestini este prejudecata inainte de a cunoaste o persoana sau un grup de persoane. Se judeca dupa haine, dupa vorbe, dupa etc.. Mai fratilor si surorilor, mai lasati paiurile si vedetiva de barnele personale.. 
Foarte bine pt cei ce nu se "distreaza", si nu tanjesc dupa asa zisa distractie.Caci probabil fac un lucru bun si neobligati de nimeni, si probabil si mai putine ispite.
Eu prefer sa ma si "distrez".
GBU
|
|
04/05/09 03:09
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Ovi I. a scris:
Tocmai asta e problema in ziua de azi. Trantim Biblia la orsice, si o restalmacim cat se poate de mult. Lumea poate sa faca ce vrea, eu vorbeam de tinerii crestini..,termenul de distractie nu inseamna a te duce prin discoteci a lua droguri si a agata fete pe centru. |
Tu crezi ca poti sa fac ce fac ei...? Numai sa excludem droguri, bauturi.. discotece... si ia asa suntem crestini. Facem ce fac ei numai nu folosim instrumentele lor de nebunie...
Daca tu crezi ca crestinii trebuie numai sa se roage si sa mearga la bolnavi,imi pare rau de tine. |
Daca ai avea dragostea Adevarat si ai gustat cu Adevarat din Duhul Lui Dumnezeu... numai bucuri in Duhul ai dori si tu numai asa ceva si nimic altceva. Oare ce iti ofera Dumnezeu nu iti este destul. De ce zici ca iti pare rau de mine? Da imi pare rau si de mine insusi, ca nu gasesc tineri dedicatii Domnului sa doreasca rugaciune.. unitate... sa laude pe Domnul... ma doare dar mai mult imi pare rau pentru ei. Imi pare rau pentru ei ca nu au dragoste pentru Domnul Adevarata...
Efeseni 5:6 Nimeni să nu vă înşele cu vorbe deşarte; căci din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste oamenii neascultători. Efeseni 5:7 Să nu vă întovărăşiţi dar deloc cu ei. Efeseni 5:8 Odinioară eraţi întuneric; dar acum sunteţi lumină în Domnul. Umblaţi deci ca nişte copii ai luminii. Efeseni 5:9 Căci roada luminii stă în orice bunătate, în neprihănire şi în adevăr. Efeseni 5:10 Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului, Efeseni 5:11 şi nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiţi-le. Efeseni 5:12 Căci e ruşine numai să spunem ce fac ei în ascuns. Efeseni 5:13 Dar toate aceste lucruri, când sunt osândite de lumină, sunt date la iveală; pentru că ceea ce scoate totul la iveală, este lumina. Efeseni 5:14 De aceea zice: "Deşteaptă-te tu, care dormi, scoală-te din morţi, şi Hristos te va lumina." Efeseni 5:15 Luaţi seama deci să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi. Efeseni 5:16 Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. Efeseni 5:17 De aceea nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului.
Galateni 5:16 Zic dar: umblaţi cârmuiţi de Duhul, şi nu împliniţi poftele firii pământeşti. Galateni 5:17 Căci firea pământească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pământeşti: sunt lucruri potrivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi. Las Cuvantul sa vorbeasca... si zi tu ce iti cere in versetele acelea. Te rog sa cercetezi cuvant cu cuvant.
Ne si rugam, mai vizitam si bolnavi, mergem si la biserica, jucam si fotbal, ascultam si muzica, ne uitam si la un film, mergem si la un suc si o gogoasa, etc |
Ahaz... si eu jucam football... muzica, filme... suc si de toate si inca mai mult. Insa am decis sa ma pocaiesc cu Adevarat. Ai de gand sa te pocaiesti si tu? Sa gusti din dragostea Lui cu Adevarat? Care din acelea activitati te "distreaza" mai mult... faci rugaciunea, vizita la bolnavi si etc din prioritatea sau asa din dragoste... ma tem daca face-ai din dragoste nu ave'ai timp pentru restul.
Ceea ce am intalnit la romanii crestini este prejudecata inainte de a cunoaste o persoana sau un grup de persoane. Se judeca dupa haine, dupa vorbe, dupa etc.. Mai fratilor si surorilor, mai lasati paiurile si vedetiva de barnele personale..  |
Hmmm... sunt eu ingust? Da. Doresc la alti sa fie ca mine? Poate... dar as dori sa fie ca Isus... Judec pe alti... nu incerc sa judec eu ci mai degraba Duhul Sfant sa vorbeasca si nu eu. Inteleg fiecare cu libertatea lor si cum se las prelucrati de Domnul... Sti ce ma deranjeaza la toti crestini.. le place sa predice, eu si tu suntem inclusi. Insa cand e vorba sa ne sfatuiasca cineva... noi nu ascultam ca intrece comfortul nostru. Tu sti ca Cuvantul Lui e o sabie cu 2 taiesuri.. ma taie pe mine si dupa aia pe tine. Acuma sa clarificam ceva... daca iubim pe Domnul trebuie sa nu ne gadile urechile ci sa ne taie prin curatire.
Foarte bine pt cei ce nu se "distreaza", si nu tanjesc dupa asa zisa distractie.Caci probabil fac un lucru bun si neobligati de nimeni, si probabil si mai putine ispite. |
Eu ma bucur... cel mai mult in Duhul Sfant, rugaciune.. lauda inchinare. Nu exista o bcurie mai mare. Cei care recunosc slabiciunele si raman smeriti supusi Domnului.. Taria lor va fi Domnul. Cel tare e slab si cel slab e tare, cel tare e orbit de taria lui si cel slab recunoaste slabiciunele si se increde in Domnul cu slabiciunelel..
Eu prefer sa ma si "distrez". |
Bine, felicitari. Domnul ce prefera de la tine, noi suntem crestini.. merge dupa ce prefara Domnul. Nu?
Dragostea Lui sa aprinda o flacara care arde o dorinta pentru Domnul intotdeauna. Fi binecuvantat, pace.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
04/05/09 05:00
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
Ovi I. a scris:
Ne si rugam, mai vizitam si bolnavi, mergem si la biserica, jucam si fotbal, ascultam si muzica, ne uitam si la un film, mergem si la un suc si o gogoasa, etc GBU |
De acord cu tine. Noi jucam fotbal inclusiv cu pastorul.Nu cred ca fotbalul are de-a face cu pocainta,sau alt sport.. E stupid. Deja asta e habotnicie nu pocainta.Jucatul fotbalului nu e pacat, la fel si iesitul la un suc, la un tenis, etc..Organizam tabere , iesim la munte impreuna cateva zile, iesim la iarba verde... si reusim acolo sa combinam foarte frumos rugaciunea, cantarea , plimbarea, jucam volei, iara fotbal.. tare pacatosi mai suntem.. 
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
04/05/09 08:49
|
|
TINA@
membru
Inregistat: 07/05/09
|
|
Tinerii din ziua de azi au multe modalitati de a se distra caci este libertate!Dar stiu ca cindva fratii nostri de credinta in timpul prigoanei sau rugat p-u libertate ca noi cei de azi sa traim evlavios si sa profitam de aceasta libertate ca sa il marturisim pe Domnu.Noi tinerii trebue sa fim foarte atenti in privinta distractiiei si sa ne punem intrebare oare Domnului ii place ceiia ce fac???Merita oare ca printr-o distractie de o clipa sa rup o relatie de dragoste cu DUMNEZEU?Cinditiva bine la asta!In fina asta e parerea mea!!!
_______________________________________ Salutare la toti din partea mea! ,,Zimbeste Isus te iubeste"
|
|
09/05/09 20:19
|
|
soph`
membru
Inregistat: 16/04/09
|
|
Ce ţine de distracţie, ca şi copii ai Tatălui, trebuie să fim exemple.. şi modul nostru de distracţie să nu inhibe sau să deranjeze pe ceilalţi. Dar când suntem noi de noi, putem să ne "întindem" să ne facem de cap:), în limite însă. În rest, activităţi distractive ar fi: volei, jocuri în sala de jos, plimbări în parc, muulte ieşiri la munte - weekend, tabere, acţiuni umanitare:)
E frumos să te distrezi cu fraţii tăi de credinţă:)
_______________________________________ .say it with a smile.
|
|
30/05/09 23:02
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Distractie?Nu stiu,ies cad de rar pot cu oricine,oriunde.Ies o data pe luna la un suc in oras cu un vechi prieten (hmm,10 ani,as zice ca totusi e "vechi").In rest nu stiu,ma plimb,cant la chitara,citesc.Nu sunt cu teatrele/cinema etc.Pt asta s'a inventat torentul.Si ca "e-distractie",sa zic asa,cateva rpg-uri , tanarcrestin.net,si moderez pe se-scene.net.Daca sa ma milogesc de tata cand ma vad(rar) cu el sa imi de bani ca imi ghiortaie stomacul se cheama distractie,atunci bifati si asta:D.In general nush,de cand ma stiu sunt prea obosit sa ma bucur de "distractii",foarte lenes sa imi fac timp pt asa ceva.
|
|
13/06/09 08:14
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
Eu ma duc la discoteca si petreceri, merg la baie pe Strand si alte locuri, joc biliard si ping pong (cu pastori), ies la suc, pizza, etc cu prietenii. Vara fug cu pistoalele cu apa si furtunu dupa fete si ele dupa mine cu galeata. Iarna dau cu zapada dupa oricine si oricine, de obicei fetele, dau cu omu de zapada dupa mine. Cand vreau sa ma sparg de mancare ma duc la mec si kfc, nu fac reclama.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (30/06/09 13:16)
|
|
30/06/09 13:08
|
|
GeoAli
membru
Inregistat: 28/05/09
|
|
eu ma distrez m ereu daca ai in jurul meu persoane de aceeasi varsta
_______________________________________ Iubirea adevărată se exprimă prin vorbe puţine dar prin fapte multe, bune şi frumoase.
|
|
30/06/09 17:06
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
Asta e tare:
Turcu Ovidiu a scris:
Si inca cum, ca nu reusesc aia de acolo sa tina pasu cu noi.
|
Eu cred că glumești. Și dacă nu glumești, cam pe ce fel de muzică discutați despre Isus?
Turcu Ovidiu a scris:
Omule, Isus statea impreuna cu vamesii si prostituatele. Asta ce iti spune? Ca se ferea de ei, nu?
|
Omule, una e să stai de vorbă și alta e să curvești sau să vămuiești cot la cot cu respectivii. Crezi că Isus mergea în bordel să stea de vorbă cu prostituatele sau la biroul de vamă?
|
|
30/06/09 18:46
|
|
GeoAli
membru
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Omule, Isus statea impreuna cu vamesii si prostituatele. Asta ce iti spune? Ca se ferea de ei, nu?
|
omule,cred ca intelegi cu totul grestit...cum ar fi fost ca Domnul Isus sa se duca si sa vanda impreuna cu cei care vindeau in templu???sau chiar daca stia ca vamesii,carturarii..etc nu intelegeau bine cea ce biblia spune sa o lase si el moale si sa spuna ca asa e...ar mai fi avut cei din jur vre-un motiv sa-L omoare,s-ar mai fi numit jertfa,daca El ar fi facut la fel ca ceilalti,uitand cine e El si de ce e pe pamant???
_______________________________________ Iubirea adevărată se exprimă prin vorbe puţine dar prin fapte multe, bune şi frumoase.
|
|
30/06/09 18:53
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
ovidiu a scris:
Eu ma duc la discoteca | Am trait s-o aud si pe-asta .. M-am convins ! Cu siguranta, cel mai bun loc pt a propovadui Evanghelia Lui Cristos, e [mai nou pt ca pe vremea mea nu era asa. dar ma rog, eu is indoctrinata rau de tot .. ] discoteca ! Hai, nu mai spune !
Ce ar fi daca ai invita un amic sau prieten nepocait la Biserica ?sau i-ai darui o Biblie si ati citi impreuna ?! daca tot vrei sa evanghelizezi ..
Metoda aia , cu discoteca , nu e tocmai cea mai buna metoda [asta ca sa nu spun ca njici nu se poate numi metoda de evanghelizare ..]
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
30/06/09 19:43
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Eu ma duc la discoteca si petreceri |
Good...Si Domnul te asteapta la usa?
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
30/06/09 20:02
|
|
GeoAli
membru
|
|
pt Ovidiu Turcu:daca as fi fost nepocaita si as fi fost la discoteca(acolo unde te duci tu ),ati venii voi si in timp ce ati dansa si vorbii despre Domnul Isus pe noi nu ne-ar interesa ce ati vorbii voi ne-am uita cum dansati...sti ce intrebare ti-as pune?si Domnul Isus facea la fel cand spunea oamenilor despre Dumnezeu?(ex:cum ar fi fost ca in loc sa-i dea pe negustori afara din templu,sa se aseze si El in rand cu ei,sa vanda si se le spuna despre Dumnezeu?)
|
|
30/06/09 20:08
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Buna observatia ta, Geo Ali! Domnul ISUS nu dispretuia vamesii si prostituatele, dar nu frecventa locurile in care ei pacatuiau. E o maaare diferenta!
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
30/06/09 20:10
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Da cum ti s-ar parea tie daca ai fi la discoteca singura pe canapea cu lacrimi in inima asteptand o sansa de scapare din lumea asta, sau chiar dansand "bucuroasa" si nimeni nu vine sa ti-o dea?
Ai stat vreodata de vorba cu o prostituata sa ii spui ca Isus o iubeste? Ori, sigur ca nu, astepti sa vina ea la tina. Tine minte ca Isus a mers dupa vamesi si i-a luat.
Acum pune-te in locul fetei din discoteca, care cocheteaza cu sinuciderea si luarea de droguri pentru ca nu mai are niciun motiv de bucurie. Pune-te in locul acelui baiat care asteapta doar un motiv sa renunte la obiceiurile lui rele. Daca nu este un propovaduitor, nu este propovaduire. Nu te insela, Dumnezeu face o cale si prin mare si nu reuseste El sa faca una in discoteca? Ce va mirati ca spun ca dansez? Si dupa iesirea din Egipt oamenii au dansat. Ce va mirati, e doar dans si ma simt bine in libertatea lui Cristos. Sau am zis bautura sau sprit? Nu.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (30/06/09 20:23)
|
|
30/06/09 20:14
|
|
cami
membru
|
|
ovidiu a scris:
pt Ovidiu Turcu:daca as fi fost nepocaita si as fi fost la discoteca(acolo unde te duci tu ),ati venii voi si in timp ce ati dansa si vorbii despre Domnul Isus pe noi nu ne-ar interesa ce ati vorbii voi ne-am uita cum dansati...sti ce intrebare ti-as pune?si Domnul Isus facea la fel cand spunea oamenilor despre Dumnezeu? | Ma pun si eu in locul unei nepocaite si, daca as fi intr-o discoteca, iar daca tu sau pastorul tau veniti la mine sa-mi vorbiti despre Isus si viata de credinta, nu m-ar interesa catusi de putin .. si, stii de ce ? pt ca, voi ca si crestinii trebui sa faceti o diferenta , sa ne aratati noua altceva. Ori, voi dansatai, frecventati astfel de locuri si faceti ca , calea sa para usoara .. mult prea usoara .
Spune-mi si mie ,cine crezi tu ac e interesat de Isus, Biblie si bla bla , cu fum, muzica, alcool, drgori si dans in jur ? Cum poti sa impaci partea spirituala cu cea fireasca, lumeasca ? Pai atunci, la fel de bine, pastorii din Biserici ar putea pune muzica si am dansa toti ; am mai si bea din cand in cand si am mai si fuma cate o tigara in timp ce el ne-ar spune despre iuberea Lui Isus .Cele doua nu se impaca deloc.
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
30/06/09 20:23
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Tocmai pentru astfel de oameni a venit Isus, nu pentru voi, noi, care sunteti, suntem, "morali". Tu spui ca nu te-ar interesa pentru ca tu nu ai fost in pozitia aia. Ori, daca gresesc, spune. Daca nu, spune. Voi nu stiti ce inseamna puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea oricarui care crede. Eu cred in puterea asta, voi credeti in aparenta siguranta a bisericii, zidurile sigurantei false. Biserica nu e periferica lumii acesteia ci lumea e periferica bisericii, de aceea spun ca toti au nevoie de o sansa.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (30/06/09 20:28)
|
|
30/06/09 20:26
|
|
cami
membru
|
|
Ovidiu, daca vrei sa-L propovaduiesti pe Isus si iuberea Lui unei prostituate sau unu tanar care nu-l cunoaste pe Dumnezeu, nu zice nimeni sa nu o faci. Esti liber sa faci asta .Insa, asta se poate face mult mai bine si cu rezultate, in alta parte, nicidecum in discoteca.
|
|
30/06/09 20:27
|
|
cami
membru
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Tocmai pentru astfel de oameni a venit Isus, nu pentru voi, noi, care sunteti, suntem, "morali". Tu spui ca nu te-ar interesa pentru ca tu nu ai fost in pozitia aia. Ori, daca gresesc, spune. Daca nu, spune. | Ce vrei sa auzi ? Ca am cochetat cu sinuciderea ? Nu ai tu de unde sa stii prin ce ma trecut eu.
Nu zie nimeni ca ele nu au nicio sansa, ba dimpotriva. Si pt ele a murit Isus. Dar exista si alte locuri mult mai potrivite decat discotecile pt a le spune despre El.
Sunt curioasa, cate prostituate L-au cunoscut pe Isus prin metoda practicata de tine ?!
Ultima modificare de cami (30/06/09 20:33)
|
|
30/06/09 20:31
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Te distrezi sau evanghelizezi, Turcu Ovidiu ?
Uite si un subiect despre evanghelizare : http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=703
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
30/06/09 21:59
|
|
GeoAli
membru
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Tocmai pentru astfel de oameni a venit Isus, nu pentru voi, noi, care sunteti, suntem, "morali". Tu spui ca nu te-ar interesa pentru ca tu nu ai fost in pozitia aia. Ori, daca gresesc, spune. Daca nu, spune. Voi nu stiti ce inseamna puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea oricarui care crede. Eu cred in puterea asta, voi credeti in aparenta siguranta a bisericii, zidurile sigurantei false. Biserica nu e periferica lumii acesteia ci lumea e periferica bisericii, de aceea spun ca toti au nevoie de o sansa. |
au nevoie de o sansa dar nu sa te alaturi si tu sa faci,ce fac ei....dar nu cred ca te asculta in balamucul ala... 
|
|
30/06/09 22:05
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Asa am zis si eu la inceput, ca nime nu are treaba noastra, ba mai luam si bataie, da culmea, i invers. Io le dau numa lucrarea lui Isus fara atasamente si reguli, si se indragostesc de El.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (30/06/09 23:15)
|
|
30/06/09 23:15
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|