TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/Cum se distreaza tinerii crestini in ziua de azi? Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 18
livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Ai zis ca te poti distra si sa faci anumite lucruri, daca te poti distra dupa fire si ai timpul... oare nu te joci cu timpul?
Timpul liber poate petrecut cu Domnul, cred ca fiecare are nevoie de aceea zidere spirituala.

Cristina, totul depinde ce fac tineri din biserica.
Vorbim de distractie, va zic acest lucrul "plictiseala duce la joaca, joaca sa opreste pina nu cineva pierde mai mult sau se raneste"
Cristina mie nu imi place sa ies cu tineri in orash, din mai mult motive.

Ultima modificare de livu2day (23/01/09 14:27)

23/01/09 14:24

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
da...am zis ca ai libertatea sa te distrezi cum vrei...dar...de aici ai inteles tu ca umblu prin baruri si cluburi de noapte? :)) ...nu era vorba de mine ci era o chestie generala legata de libertatea ta ca om.  inteles acum maestre? :)
daca nu-ti place sa iesi cu tinerii e ceva la tine, nu cred ca ei toti sunt mari firesti si tu sfantul stai deoparte..mai mult gresesti asa.

Ultima modificare de gabi_aron (23/01/09 14:28)

23/01/09 14:27

Site web  
Cr!$s
membru

Inregistat: 07/01/09
bine liviu daca tuh zici ca nu'ti place sa iesi in oras...ma cam mira faptul dar in fine daca asa zici tu.
eu una vreau sa spun ca imi place sa ies cu tinerii de la biserica...nu acuma ca as fii de acord cu tot ce spun toti dar in general ma simpt ff bine cu ei...
sa te distrezi nu inseamna neaparat sa fie din fire.

Ultima modificare de Cr!$s (23/01/09 14:56)

23/01/09 14:36

livu2day
membru

N-am vorbit despre acest lucrul iesirea cu tineri.
Am vorbit de distractia, cred ca cititi gresit.
Am zis de ce sa te distrezi in timpul liber dupa firea ta cand poti sa gasesti placere in Domnul....

@Gabi - De cluburi a fost exemplu, intelegi gresit. Inainte sa ma pocaiesc cu adevarat eu eram lejer mergeam la biserica. Ma jucam World of Warcraft, ascultam muzica, citeam manga, ma uitam la anime, la filme... si eram orbit de acelea placeri firesti si nici nu aveam o relatie adevarata cu Dumnezeu.
Daca vrei sa incerci incearca sa stai o zi fara anumite lucruri firesti si inloc sa le faci roaga-te sau citeste din Biblie, dupa o saptamina sa imi zici daca ai relatie mai buna cu Dumnezeu sau nu.

23/01/09 14:52

gabi
membru

livu2day a scris:

Cristina mie nu imi place sa ies cu tineri in orash, din mai mult motive.

livu2day a scris:

N-am vorbit despre acest lucrul iesirea cu tineri.
Am vorbit de distractia, cred ca cititi gresit.

liviu cred ca tu esti cel ce intelege gresit :)
apoi...lucrurile care stiu ca sunt firesti incerc sa nu le fac...dar nu consider toate lucrurile ce le fac toti oamenii ca fiind firesti ci mai degraba normale, firesti ins ensuld e normale :)

Ultima modificare de gabi_aron (23/01/09 14:59)

23/01/09 14:57

Site web  
mototey
membru

Inregistat: 11/12/06

gabi_aron a scris:

da si...tovarasia cu tinerii bisericii e una rea?

atata timp cst sunt crestini cu numele si le place sa pacatuiasca... sau pacatul locuieste ca si gazda in viata lor...

atunci da... e pacat... e rea o astfel de tovarasie

23/01/09 15:34

Site web  
gabi
membru

daca tinerii din biserica ta sunt firesti si le place sa pacatuiasca (ceea ce mie mi se pare o vrajeala) spune-mi de cate ori ai incercat sa-i schimbi?...sau ai zis doar "eu stau acasa ca fraierii sunt pacatosi"?

23/01/09 15:37

Site web  
crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08
mai gabi..liviu nu se simti bine intre tineri din mai multe existente :acolo tineri barfesc,vorbesc de rau ... si lui nu ii place sa participe la asa ceva :D ii o persoana mai diferita :)
mie una imi place sa ies cu tineri :) mai la un suc cu prieteni,o plimbare,o iesire in natura :)
fiecare decide cum se distreaza si analizeaza daca distractia lui o depasit limitele si nu ii este placut Domnului .

eu nu cred ca Domnului nu ii place daca mai mergi al fotball din cand in cand ,s-au la un volei sau ceva :) o plimbare cu fratii tai ...asta ii parerea mea

23/01/09 18:46

gabi
membru

crisstina a scris:

mai gabi..liviu nu se simti bine intre tineri din mai multe existente :acolo tineri barfesc,vorbesc de rau

si aici nu? :)  ..oio...din plin :)

23/01/09 18:57

Site web  
crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08
poi no..:) is si aici .. si chestiile de genu nu ii plac .:) lui liviu

23/01/09 19:03

KoJack
membru

Inregistat: 29/02/08
un om care il cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu nu cauta distractia ... el cauta sa se apropie tot mai mult de El ... si in primul rand un tanar cu adevarat pocait ... isi rastigneste firea si nu mai traieste ca inainte!!! un om care tine in brate firea apara si lucrurile firesti ... cum este distractia ... :D ...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Am vorbit cu un prieten despre aceasta tema ... si el mi-a pus intreabrea: Exista distractie duhovniceasca? ... cee ace nu este duhovnicesc este firesc si dracesc sau lumesc!

Am putea inlocui cuvantul distractie ... care este un cuvant lumesc si am putea pune in locul lui bunavoie!

Ultima modificare de gabitzu.sb (23/01/09 23:49)

KJ.

23/01/09 23:36

Site web  
iepan
Exclus

Inregistat: 21/12/08
3.Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute, si isi vor da invatatori dupa poftele lor. *
4.isi vor intoarce urechea de la adevar, si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite. 2 Timotei cap. 4. Da Doamne, adevarat este Cuvantul Tau!

24/01/09 00:06

gabi
membru

crisstina a scris:

poi no..:) is si aici .. si chestiile de genu nu ii plac .:) lui liviu

sunt peste tot astfeld e lucruri si nu plac nimanui, dar daca te izolezi de fratii tai sunt sigur ca DUmnezeu nu te va aplauda cand te vei infatisa tu inaintea Lui, probabil te va intreba "ceilalti unde-s?"...daca vezi ceva gresit in grupul de tineri din care faci aprte incearca sa schimbi nu sa te izolezi cautand sa fi mai sfant doar tu, asta e egoism. :)

gabitzu.sb a scris:

un om care il cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu nu cauta distractia

un om normal cauta distractia pentruca asa ne-a proiectat Dumnezeu, sau a facut din greseala necesitatea de a te distra? :)

gabitzu.sb a scris:

lucrurile firesti ... cum este distractia ... :D ...

asa cum mancatul, bautul, plansul, rasul sunt o necesitate, tot asa si distractia e o necesitate a fiecarui om, doar un om frustrat si nefericit nu simte nevoia sa se veseleasca...si Biblia spune de veselie. deci..sa nu ne grabim cu vorbitul ;)

gabitzu.sb a scris:

cee ace nu este duhovnicesc este firesc si dracesc sau lumesc!

ce zici de sex? ...e duhovnicesc?..nu cred...deci, dupa teoria ta stralucita e dracesc sau firesc... ce facem atunci? mai facem copii sau infiem abandonatii? oricum sunt destui pentru a satisface un mare numar de familii crestine :) ...nu stiu cine e prietenul tau dar nu cred ca ar trebui sa iei de buna orice tampenie ce ti-o zic prietenii :)

gabitzu.sb a scris:

Am putea inlocui cuvantul distractie ... care este un cuvant lumesc si am putea pune in locul lui bunavoie!

nu exista cuvant lumesc sau duhovnicesc...distractia inseamna si veselie si ..cuvantul bunavoie chiar nu inseamna sa fi voios ci inseamna nesilit de nimeni....deci ...tinerii nepocaiti se distraza iar cei crrestini se "nesilit de nimeni, de la sine"...asta are un mare sens :) ..ce zici de cuvantul "masa"...sau "lingura"...sunt duhovnicesti sau firesti? :)

scuza-mi ironiile, nu sunt menite sa te atace sau sa te ridiculizeze ci sunt un indemn la a nu mai scrie ce am auzit pe la prieteni sau ce ne vine pe moment fara sa ne gandim daca nu vorbim fara sens.

Ultima modificare de gabi_aron (24/01/09 01:22)

24/01/09 01:15

Site web  
livu2day
membru

gabi_aron a scris:

sunt peste tot astfeld e lucruri si nu plac nimanui, dar daca te izolezi de fratii tai sunt sigur ca DUmnezeu nu te va aplauda cand te vei infatisa tu inaintea Lui, probabil te va intreba "ceilalti unde-s?"...daca vezi ceva gresit in grupul de tineri din care faci aprte incearca sa schimbi nu sa te izolezi cautand sa fi mai sfant doar tu, asta e egoism. :)

Pentru mine faptul ca nu mergi cu alti tineri...nu vine din dorinta de a te izola ci din faptul ca glumele lor si felul lor de a se comporta te pun intr-o situatie neplacuta fiindca sunt mai mult pacatoase decat ziditoare.
Fuga dupa fete si lauda cu prostiile sunt la ordinea zilei...si astea destrama mai mult relatia cu Dumnezeu.
Cat despte studiu si repetii unde e un loc de intalnire cu Dumnezeu merg cu placere, dar in rest..Prefer sa fug de pacat...atunci cand e proclamat cu voce tare.
iubesc pe ceilalti tineri...dar simt ca daca merg cu ei si nu ma comport ca ei...sa zicem ca nu ma inteleg.

Am editat sa fie mai de inteles, multumesc a-lui cineva anonim care a fost o lumina si ajutor plin de intelegere si intelepciune. Sper sa fiu macar inteles asa.

Ultima modificare de livu2day (24/01/09 02:11)

24/01/09 01:46

gabi
membru

livu2day a scris:

iubesc pe ceilalti tineri...dar simt ca daca merg cu ei si nu ma comport ca ei...sa zicem ca nu ma inteleg.

de ce trebuie sa existe un "sa zicem" ? incearca, si daca nu reusesti din prima mai incearca, roaga-te pentru ei si vorbeste-le...e mult mai eficient decat sa stai deoparte.

24/01/09 02:42

Site web  
livu2day
membru

Ai dreptate o sa ma rog mai mult.
Eu nu o sa iti zic toate detali dar te rog nu sari la concluzi, Domnul stie mai bine si daca vrei sti dar sa iti spuna Domnul si nu eu.
Degeaba iti mai spun si nu imi place sa vorbesc despre mine in particular, ma simt jenant... si conversatile nu le intelegi Gabi.
Nu vreau sa mai vorbesc, nu le cunosti si nu ma simt bine sa vorbesc cu oricine despre ele.

Eu ies, fi binecuvantat. Pace.

24/01/09 02:50

gabi
membru

a, deci sa inteleg ca e ceva personal...deci, daca e ceva personal si intim nu ar trebui sustinut ca o generalitate. Pentru tine iesitul cu tinerii este firesc pentruca ai anumite lucruri personale si intime dar pentru altii care nu au asemenea lucruri nu cred ca e ceva firesc sa aiba partasie cu prietenii din biserica.

24/01/09 03:23

Site web  
KoJack
membru

gabi_aron a scris:

un om normal cauta distractia pentruca asa ne-a proiectat Dumnezeu, sau a facut din greseala necesitatea de a te distra? :)

Dumnezeu nu al facut nimic din greseala! Si Dumnezeu a lasat si distractia ca pe o ispita ca noi sa o putem birui!

gabi_aron a scris:

asa cum mancatul, bautul, plansul, rasul sunt o necesitate, tot asa si distractia e o necesitate a fiecarui om, doar un om frustrat si nefericit nu simte nevoia sa se veseleasca...si Biblia spune de veselie. deci..sa nu ne grabim cu vorbitul ;)

Pentru mine distractia nu este o necesitate si nici chiar rasul si plansul! Unde spune Biblia de veselie? Inainte sa citesti te-ai rugat ca Duhul lui Dumnezeu sa te ajute sa intelegi ce citesti?

gabi_aron a scris:

ce zici de sex? ...e duhovnicesc?..nu cred...deci, dupa teoria ta stralucita e dracesc sau firesc... ce facem atunci? mai facem copii sau infiem abandonatii? oricum sunt destui pentru a satisface un mare numar de familii crestine :) ...nu stiu cine e prietenul tau dar nu cred ca ar trebui sa iei de buna orice tampenie ce ti-o zic prietenii :)

Inainte sa iti dau o explicatie ... prietenul acela al meu e un pastor si e foarte aproape de Dumnezeu!!! sexul nu este pacat !!! curvia si preacurvia sunt pacate! orice lucru iti dai seama daca e pacat sau nu doar daca iti pui intrebarea cu ce motiv il fac? Daca faci sex inainte de casatorie pentru a iti satisface poftele atunci e pacat, dar daca faci sex dupa casatorie pentru a avea copii ... nu e pacat!!!

gabi_aron a scris:

scuza-mi ironiile, nu sunt menite sa te atace sau sa te ridiculizeze ci sunt un indemn la a nu mai scrie ce am auzit pe la prieteni sau ce ne vine pe moment fara sa ne gandim daca nu vorbim fara sens.

Nu stiu cati ani ai dar pana cand nu iti vei da seama cum te departeaza distractiea de Dumnezeu ... nu se va opri topicul acesta!! Nu iti dai seama cum se foloseste Diavolul de distractie??? Eu sunt pe calea cea buna, Diavolul face o poza din perspectiva mea si poza mi-o tine in fata si eu incet , incet ma departez de Cale ... asa ne orbeste Diavolul!!! si cu regrete zic ... mie imi pare rau de multe din lucrurile pe care le am facut si nu vreau ca si altii sa treaca prin ele!!!

------------------------------------------------------------------------------------------

Nu cred ca e ceva personal la livu ... dar tu nu vei intelege nici daca topicul acesta ar avea 3000 de pagini, nu stiu daca are rost sa ne certam pe tema asta, ca pana Duhul Domnului nu iti va deschide ochii sa intelegi mai bine lucrurile ...

Tu erai cu proverbele romanesti!!! Mai stiu si eu unul: "Daca trei oameni iti spun ca esti beat atunci esti beat" ...

Ultima modificare de gabitzu.sb (24/01/09 08:18)

KJ.

24/01/09 08:14

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

gabitzu.sb a scris:

Pentru mine distractia nu este o necesitate si nici chiar rasul si plansul! Unde spune Biblia de veselie? Inainte sa citesti te-ai rugat ca Duhul lui Dumnezeu sa te ajute sa intelegi ce citesti?

Eclesiastul 3:4 plansul îşi are vremea lui, şi râsul îşi are vremea lui; bocitul îşi are vremea lui, şi jucatul îşi are vremea lui;

Romani 12:15 Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Psalmii 47:1 Bateţi din palme, toate popoarele! Înălţaţi lui Dumnezeu strigăte de bucurie!

Dumnezeu ne-a creat cu capacitatea de a rade ca sa ce ? S-o invingem si sa nu radem ?

Rasul este foarte sanatos, faceti niste cercetari din punct de vedere medical. Si nu cred ca este la intamplare asa.

Si daca eu rad si ma simt bine, pot zice ca ma distrez sau nu ? Si daca folosesc cuvantul "distrez" e din start gresit ca ma simt bine ?

gabitzu.sb a scris:

Tu erai cu proverbele romanesti!!! Mai stiu si eu unul: "Daca trei oameni iti spun ca esti beat atunci esti beat" ...

Sa numaram cati sunt pentru si cati contra ?

Daca trei oameni iti spun ca esti nebun pt ca esti credincios, atunci esti nebun ?

Cred ca ar trebui sa fim mai atenti cu anumite afirmatii. As putea interpreta ca l-ai facut beat pe gabi.

24/01/09 10:25

livu2day
membru

gabi_aron a scris:

a, deci sa inteleg ca e ceva personal...deci, daca e ceva personal si intim nu ar trebui sustinut ca o generalitate. Pentru tine iesitul cu tinerii este firesc pentruca ai anumite lucruri personale si intime dar pentru altii care nu au asemenea lucruri nu cred ca e ceva firesc sa aiba partasie cu prietenii din biserica.

Am vorbit din general dar tu ai pus intrebari care e personale.
Am vorbit despre subject si nu despre persoane.... tu ai decis sa pui intrebari care nu ma simt bine sa le raspund.

24/01/09 11:37

iepan
Exclus

Inregistat: 21/12/08
3.Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute, si isi vor da invatatori dupa poftele lor. *
4.isi vor intoarce urechea de la adevar, si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite. 2 Timotei 4! Da Doamne, adevarat este Cuvantul Tau!

24/01/09 11:47

KoJack
membru

Are dreptate Cuvantul lui Dumnezeu ... april cel pe care l-ai postat ... dar din punctul meu de vedere distractia nu e tot una cu bucuria! ;) ... distractia e ceva firesc ... bucuria adevarata e doar in Dumnezeu ... ;)

KJ.

24/01/09 14:39

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

iepan a scris:

4.isi vor intoarce urechea de la adevar, si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite. 2 Timotei 4! Da Doamne, adevarat este Cuvantul Tau!

nu mai face spam. daca ai ceva de spus, spune, dar nu mai posta acelasi lucru pe la nu stiu cate subiecte.

24/01/09 17:19

gabi
membru

gabitzu.sb a scris:

Dumnezeu nu al facut nimic din greseala! Si Dumnezeu a lasat si distractia ca pe o ispita ca noi sa o putem birui!

aici ti-a raspuns deja april.

gabitzu.sb a scris:

Nu-L mai pune mereu pe DUmnezeu la inaintare, El ti-a dat si intelepciune care s-o folosesti cand citesti. O sa-ti dau acum cateva referitne de versete in care scrie de veselie, nu e mare nevoie sa te rogi inainte sa le citesti ca sunt suficiente si 5 clase pentru a le intelege ;) :
Ps. 28:7
Ps. 65:8
Ps. 68:3
Ps. 100:2
Isaia 56:7
Luca 6:23 ..mai sunt inca, am luat doar in graba acum :D

gabitzu.sb a scris:

Inainte sa iti dau o explicatie ... prietenul acela al meu e un pastor si e foarte aproape de Dumnezeu!!! sexul nu este pacat !!! curvia si preacurvia sunt pacate! orice lucru iti dai seama daca e pacat sau nu doar daca iti pui intrebarea cu ce motiv il fac? Daca faci sex inainte de casatorie pentru a iti satisface poftele atunci e pacat, dar daca faci sex dupa casatorie pentru a avea copii ... nu e pacat!!!

Mda, trist ca mai sunt inca in Romania pastori care considera ca veselia e pacat. Daca imi pun intrebarea "cu ce motiv fac" clar ca veselia nu e pacat :). Tot nu mi-ai raspuns daca e duhovnicesc sau dracesc, deoarece teoria aceea o combateam cu sex-ul.

gabitzu.sb a scris:

Nu stiu cati ani ai dar pana cand nu iti vei da seama cum te departeaza distractiea de Dumnezeu ... nu se va opri topicul acesta!! Nu iti dai seama cum se foloseste Diavolul de distractie??? Eu sunt pe calea cea buna, Diavolul face o poza din perspectiva mea si poza mi-o tine in fata si eu incet , incet ma departez de Cale ... asa ne orbeste Diavolul!!! si cu regrete zic ... mie imi pare rau de multe din lucrurile pe care le am facut si nu vreau ca si altii sa treaca prin ele!!!

Sunt absolut convins ca Dumnezeu nu are probleme cu distractia, nu-L mai deformati pe Dumnezeu dupa vechile tipare aparute in timpurile naspa din Romania, copiii pocaitilor nu aveau voie sa mearga airna la sanius pentruca era ceva firesc, nu aveau voie sa se joace cu ceilalti copii, erau tratati ca niste copii cu probleme speciale, aprca aveau SIDA si nu trebuia sa se ia si pe ceilalti...exact asta faceti si voi acum, doar ca la un nivel putin mai avansat, Dumenzeu nu e unul absurd care sa urasca veselia, doar frustratii urasc veselia...tu nu ai ai spus vreodata o gluma?..nu ai ras la vreo gluma?...nu cred, sau ma intreb atunci in ce mediu traiesti si daca ai contact cu vreun om care-si traieste viata cu veselie...Am suficienti ani incat sa pot sa-mi extrag din Biblie principiile corecte fara sa fiu influentat de minti indoctrinate sau mai stiu eu ce alti frustrati ce au ajuns la conducerile unor grupuri de credinciosi.

gabitzu.sb a scris:

Nu cred ca e ceva personal la livu ... dar tu nu vei intelege nici daca topicul acesta ar avea 3000 de pagini, nu stiu daca are rost sa ne certam pe tema asta, ca pana Duhul Domnului nu iti va deschide ochii sa intelegi mai bine lucrurile ...

mda...aceleasi idei la toti care sustin preconceptii fara sa aiba argumente biblice..."DUhul o sa te lumineze"..."ma rog la DUmnezeu sa te lumineze si sa-ti descopere" ...vrajeli..suntem oameni cu conceptii diferite despre viata de crestin, si nu ai de unde sa sti care e cel luminat si care e cel intunecat, mantuirea nu are sablon, si in nici un caz un sablon cladit pe imaginatia unora care vor sa fie mai sfinti ca ingerii Lui Dumnezeu. Nu mai incercati sa generalizati niste idei la care nici macar nu aveti baza biblica ci doar "sfaturile stramosesti" transmise prin viu grai de la un frustrat la unul care face exces de evlavie.

gabitzu.sb a scris:

da, ma asteptam la asemenea proverbe...urasc acest proverb pentruca e proverbul mediocrilor, oamenilor care nu se intreaba niciodata "dece trebuie sa fac asta" ci o fac pentruca asa li s-a zis, un feld e roboti manipulati. Sti cine au fost cei mai straluciti oameni?..cei carora nu le-a pasat de ingustii care le ziceau ca-s nebuni sau beti, pentruca stiau ca sunt mai buni decat atat si au luptat pentru a-si sustine ideile, si au ajuns sus....cei care pun etichetele de "beat" au ramas acolo in mediocritate si manipulare. Multumesc dar prefer sa-mi sustin ideile. ;)

pfiu, in sfarsit am terminat :D

24/01/09 19:05

Site web  
mototey
membru

Inregistat: 11/12/06
eu cred ca te poti bucura de Dumnezeu.. poti fi satisfacut, entuziasmat sa vezi felul in care Dumnezeu vorbeste... spun asta pentru ca impreuna cu cativa tineri am facut un program de tineret la o alta biserica mult mai mare... si chiar am dorit sa facem ceva frumos... iar Dumnezeu ne-a ajutat... am fost entuziasmati sa vedem felul in care Dumnezeu se foloseste de noi... eu cred ca si daca te duci si vorbesti cu altii despre Dumnezeu poate fi o placere, o bucurie pe care trebuie sa o implinesti... nu?

24/01/09 19:08

Site web  
Pagini: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 18    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la