TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Personaje biblice/David Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
monday_73
membru

Inregistat: 19/01/08
Sunt doar 16 capitole care vorbesc despre Avraam si tot 16 vorbesc despre Iosif.
Despre David sunt scrise 66 de capitole iar numele sau este scris de circa 1.100 in toata Biblia.
David a fost unul dintre cei mai mari oameni ai lui Dumnezeu.Dumnezeu il ia pe David de la oi si il face imparatul lui Israel. El s-a luptat cu Goliat pentru ca slava sa fie a Domnului, pentru ca Pamantul sa stie ca Israel are un Dumnezeu.
Omul dupa inima lui Dumnezeu este omul placut lui Dumnezeu. Este omul care iubeste ce iubeste Dumnezeu, este omul care uraste ce uraste Dumnezeu, este omul care face voia Tatalui Ceresc. Omul dupa inima lui Dumnezeu este omul cu inima smerita si slujitoare, este omul cu inima plina de credinta si de lauda lui Dumnezeu.Omul dupa inima lui Dumnezeu este omul cu inima pocaita si curata.
David a fost un om dupa inima lui Duumnezeu.

"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)

18/02/08 16:29

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06

monday_73 a scris:

..., este omul care face voia Tatalui Ceresc.

Din putinele mele cunostinte,nu cred ca David a facut tot timpul voia lui Dumnezeu.Nu spun ca nu a fost un om dupa placul Domnului,dar totusi,nu a fost un om perfect.Deosebit,dar totusi om!

18/02/08 21:39

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Iisus Hristos este fiul lui David! (Matei cap.1 vers.1)
Ma intreb cum de fiul lui Dumnezeu il are pe David in spita genealogica?

20/02/08 09:16

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
În toată perioada domniei lui,David l-a pus pe Dumnezeu pe primul plan.El a ştiut tot timpul că Dumnezeu este adevăratul Împărat;el fiind autoritate cu numărul doi.Tocmai de-asta,în vremea lui ,Israel a cunoscut victorii,putere,strălucire.

Dar când a păcătuit cu Bat-Şeba,a atras asupra lui şi a ţării pedeapsa divină.Există o plată pentru fiecare păcat săvârşit.Clipa de rătăcire a lui David a dus la ani de suferinţe.

Dreptatea lui Dumnezeu se aplică fără discriminare asupra tuturor celor ce păcătuiesc,indiferent de poziţia lor înaintea Domnului.Dar în fiecare pedeapsă a Domnului există şi har!

20/02/08 11:25

KoJack
membru

Inregistat: 29/02/08
David a fost un om credincios dar a avut unele scapari, dar a fost un om ascultator de Domnul fata de fiul sau Solomon, care nu a facut tot ce vroia Domnul in totalitate....

KJ.

02/03/08 17:00

Site web  
Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
David a fost un om deosebit de iertator si iubitor chiar si fata de dusmanii lui. Am fost foarte impresionant citind despre complotul fiului sau, despre uciderea unuia dintre fii, de catre alt fiu. Cum i-a putut ierta si primi inapoi desi au facut atatea rele impotriva lui. Cum a plans dupa fiul sau desi a incercat sa-si violeze sora si desi a complotat sa-l dea jos de pe tron pe David. A fost intr-adevar un om mare si deosebit.

25/07/08 15:44

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06
asa este Sword... ai mare dreptate

15/08/08 22:10

Site web  
livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Deci David a fost cel care sa increzut cu adevarat un Dumnezeu in mai multe cazuri... dar cel mai mult sa crezut in Dumnezeu ca sa isi faca dreptatea.
Domnul la incercat de multe ori ca sa poate sa omoare pe Saul care il cauta sa il omoare de multe ori si el a refuzat caci Saul era unsul Lui Domnul si stie ca ceva uns de Domnul nu trebuie ranit.
In fine in mai multe cazuri putea sa isi faca rasplata o sa vin cu exemple frumoase Biblice :D

10/01/09 00:27

maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09

Andreea a scris:

Din putinele mele cunostinte,nu cred ca David a facut tot timpul voia lui Dumnezeu.Nu spun ca nu a fost un om dupa placul Domnului,dar totusi,nu a fost un om perfect.Deosebit,dar totusi om!

Fapte 13:22  apoi l-a înlãturat, si le-a ridicat împãrat pe David, despre care a mãrturisit astfel: "Am gãsit pe David, fiul lui Iese, om dupã inima Mea, care va împlini toate voile Mele."
1Sam 15.23-28;1Sam 16.1;Osea 13.11;1Sam 16.13;2Sam 2.4;2Sam 5.3;Ps 89.20;1Sam

David a fost un om dupa inima lui Dumnezeu.A pacatuit, s-a pocait, s-a smerit si a platit pentru pacatul lui.David este si el unul din personajele mele preferate, din a carui umblare cu Dumnezeu avem cu  toti de invatat.Saul a fost dat in mainile lui David dar el nu si-a ucis "dusmanul", "prigonitorul", el a vazut in Saul pe Unsul Domnului si a astaptat ca Dumnezeu sa fie cel care rezolva problema, nu a incercat sa si-o rezolve singur, cum poate multi dintre noi o facem uneori involuntar,neavand rabdare, luand-o inaintea Domnului, crezand ca Dumnezeu nu are un plan pentru noi , pentru rezolvarea tuturor problemelor din viata
noastra.
David stia sa ierte si sa iubeasca.

Ultima modificare de maria_t (28/01/09 01:52)

28/01/09 01:37

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06
David a stiut sa se ridice dupa ce a cazut.Nu multi oameni din biblie au avut aceasta putere.

27/03/09 16:27

f_repede
membru

Inregistat: 13/02/09
David este personajul meu preferat din Biblie si cred ca este un exemplu pentru toti. Chiar daca a trecut prin incercari grele el a stiut sa ramana alaturi de Dumnezeu si sa-L laude pe El. Cand a pacatuit grav inaintea lui Dumnezeu si-a cerut iertare si si-a asumat consecintele pacatului sau. David a fost cel mai mare rege care a domnit vreodata in Israel, a castigat multe razboaie, dar nu bazandu-se pe fortele lui ci, bazandu-se pe Dumnezeu, de aceea Dumnezeu l-a binecuvantat si l-a iubit.
Am auzit o predica a fratelui Lazar Gog care spunea ca David sta la dreapta Domnului si ca in timpul domniei lui Isus pe pamant, David va domni alaturi de El. Destul de interesanta predica si eu una sunt curioasa sa invat mai multe pe tema aceasta

29/05/09 20:15

GeoAli
membru

Inregistat: 28/05/09
David a fost un om asa cum D-zeu a vrut.El a privit intodeauna sus.Stia ca ajutorul de acolo vine.

29/05/09 21:53

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

GeoAli a scris:

David a fost un om asa cum D-zeu a vrut.El a privit intodeauna sus.Stia ca ajutorul de acolo vine.

Nu a privit intotdeauna sus :) .

29/05/09 22:07

celine
membru

Inregistat: 26/05/08

OLD TRAIAN a scris:

Iisus Hristos este fiul lui David! (Matei cap.1 vers.1)
Ma intreb cum de fiul lui Dumnezeu il are pe David in spita genealogica?

Îl are doar scriptic, nu şi biologic. Asta dacă nu cumva şi Maria se trăgea din acelaşi neam, deşi eu nu prea mi-am dat seama de asta.

01/06/09 15:13

april
admin forum

Se tragea si Maria :) ( sunt 2 genealogii ale lui Isus in Biblie, de la David in sus diferite - de aceea se crede ca una este a lui Iosif si alta a Mariei )  , deci David este si stramosul biologic al lui Isus :) .

01/06/09 15:17

celine
membru

undeeee? :D
uite că am desluşit şi misterul ăsta, sper.
Ştii, am mai întrebat dincolo şi mi-a răspuns, evident,  un extramega teolog, m-a învârtit şi sucit cum a vrut el dar de faptul că şi Maria se trage din David, nu a menţionat :))

01/06/09 15:20

april
admin forum

La Matei e a lui Iosif si la Luca a Mariei . David este stramosul ambilor.

In Matei este prezentat Isus ca Imparat : ...- David - Solomon...- Iosif ; si in Luca este prezentat ca Fiul Omului : ...- David - Natan ....nu este scrisa Maria , pt ca nu erau trecute doar femei intr-o genealogie ( sunt trecute cateva, dar ca sotii ale unor barbati care faceau parte din genealogiile respective, nu ca membre directe ). De la David in sus este diferita si asta ar fi singura explicatie .

01/06/09 15:25

celine
membru

ce super, mersi :) you made my day :D

01/06/09 15:32

maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09
O alta calitate a lui David a fost aceea de asi asuma public pacatul , de a recunoaste in fata poporului si de a se smeri si pocai in public.
Regele Saul nu a facut acest lucru.Au fost momente in care am crezut ca Dumnezeu a fost prea aspru cu Saul,ca ceea ce a facut David (adulter, crima) e mult mai grav decat faptul ca Saul nu l-a omorat pe Agag(motivul pt care Dumnezeu l-a lepadat pe Saul) dar de fapt Saul era un om ascuns, fatarnic, pe cand David era sincer si deschis. Interesant este ca David nu constientizeaza(poate in adancul inimii stia) ca a pacatuit atat de mult decat atunci cand i-o spune Natan.

25/06/09 11:59

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
În Psalmul 27, David se roagă stăruitor lui Dumnezeu într-o rugăciune fierbinte şi insistentă. El imploră în versetul 7: "Ascultă-mi, Doamne, glasul când Te chem: ai milă de mine şi ascultă-mă!". Rugăciunea lui este concentrată asupra unei singure dorinţe, unei singure ambiţii, ceva care a devenit totul pentru el: "Un lucru cer de la Domnul şi-l doresc fierbinte: aş vrea să locuiesc toată viaţa mea în Casa Domnului, ca să privesc frumuseţea Domnului, şi să mă minunez de Templul Lui. " (versetul 4).

Nu era David un ascetic izolat de restul lumii. El nu era un pustnic care căuta să se ascundă în singurătate într-un loc pustiu. David era un om pasionat de acţiune, era un mare luptător, cu numeroase gloate cântând despre victoriile lui în bătălii. El era, de asemenea, pasionat în rugăciunile şi în timpul său devoţional, cu o inimă care tânjea după Dumnezeu. Iar Domnul l-a binecuvântat pe David cu atât de multe dorinţe ale inimii sale.

Într-adevăr, David a gustat din tot ce şi-ar fi dorit un om în viaţă. El cunoscuse bogăţii şi averi, putere şi autoritate. El primise respectul, lauda şi flatarea din partea oamenilor. Dumnezeu îi dăduse Ierusalimul ca şi capitală a împărăţiei şi el era înconjurat de oameni devotaţi care erau gată să moară pentru el.

Însă mai presus de toate, David era un închinător. El era un om care lăuda şi Îi mulţumea lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările Sale. El a mărturisit: "Domnul a revărsat binecuvântări peste mine în fiecare zi. "

David spune, în esenţă: "Există un mod de viaţă pe care-l caut eu acum, un loc aşezat în Domnul pe care-l tânjeşte sufletul meu. Doresc intimitate spirituală neîntreruptă cu Dumnezeul meu." Aceasta-i ceea ce David a avut în vedere când s-a rugat: "Aş vrea să locuiesc toată viaţa mea în Casa Domnului, ca să privesc frumuseţea Domnului, şi să mă minunez de Templul Lui"

(David Wilkerson)

07/10/09 14:24

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08
David este cel care voia sa construiasca un Templu lui Dumnezeu. Imi place cum reactioneaza la refuzul Domnului, pe motiv ca este un om al razboiului (1 Cronici 22:8). El este cel care pregateste multe materiale pentru constructie.(1 Cronici 22:2-5) Din firea noastra, noi vrem sa fim pe plan principal, sa fim laudati pentru ceea ce facem. Atunci cand trebuie sa jucam un rol secundar, de multe ori, dam inapoi si refuzam sa ii ajutam in lucrare pe ceilalti frati. Domnul sa ne ajute sa nu oprim lucrarea Domnului, ci din contra sa luptam pentru inaintarea ei! :)

Ultima modificare de FiicaDeRege (15/11/09 15:23)

15/11/09 15:23

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
mie mi se pare ciudat faptul ca Solomon este tocmai copilul facut cu Bat-Seba.
   Daca nu pacatuia cu ea si nu ii omora sotul, pe Urie, atunci ar fi iesit alt Solomon din altcineva? De ce tocmai el, de ce nu a ajuns alt copil de-al lui cum a ajuns Solomon?

16/03/10 13:53

epicx
membru

Inregistat: 12/02/10
Interesanta intrebare. La fel de bine putem sa ne gandim si la aparitia in genealogia Domnului Isus a curvei Rahav, care mai apartinea si popoarelor date spre nimicire.

Eu cred ca sunt monstre de har intr-o perioada a umbrelor, care prefatau harul care a venit prin Domnul Isus, manifestat deplin pentru cei care isi duceau existenta "la drumuri si la garduri", adica fata de cei pierduti. Pierduti pierduti, dar care mai erau si vrajmasi ai lui Dumnezeu....

Asta e harul!

Ultima modificare de epicx (16/03/10 17:08)

16/03/10 17:07

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
m-am apucat si dupaia m-am lasat de citit cartea "Infrunta-ti uriasii" de Max Lucado. Imi place ca scoate in evidenta anumite caracteristici ale lui David, spre ca voi avea timp sa ii fac un rezumat.

27/05/10 17:27

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
David...

Imi place atitudinea lui fata de Saul. Desi Saul devine repede invidios pe succesul lui David si isi da arama pe fata, incercand sa-i faca rau(arunca cu sulita in el, i-o promite pe Merab de sotie, dar o da altuia, i-o da pe Mical de sotie si apoi o da altuia, etc.), David nu vede deloc in Saul un rival...ci il vede ca pe unsul Domnului...

Sa oferi respect unui om care iti face atata rau si cauta sa te omoare ...nu e chiar in firea omeneasca...Mai mult, el sufera sincer la aflarea vestii despre moartea lui Ionatan si Saul.

Ce mai imi place la el este modul in care reactioneaza, cand il gaseste pe Saul dormind in pestera. El doar cauta sa-si scape viata. Atat.El nu grabeste implinirea promisiunii ca va fi rege. El doar asteapta...Nu se indoieste, nu isi pierde credinta.

12/10/13 19:40

Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la