TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Muzica/Numele formatiilor "crestine" Moderat de +Archangel+  
Autor
Mesaje Pagini: 1
bornagain
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 03/05/07
de multe ori m-am intrebat ce inseamna oare Contrast, ori Hillsong United si multe alte formatii " crestine", ori de unde s-au inspirat si cum , membrii ei, cand au numit-o asa.
astept parerile voastre si o sa incep eu..

Decean- Sunt frati, au aceeasi mama, acelasi tata si surori.Numele trupei este DECEAN, de fapt numele familiei lor.
Nick Decean-vocal si acustica;
Augustin Decean- chitaristul trupei, care are 36 de ani, 3 copii -Alex,Alina,Luca- si este casatorit cu Daniela.
Ninio Decean- claparul trupei; canta din anul 2002 in aceasta formatie si este necasatorit;
Mihai Decean- canta la bass si este casatorit cu Paula;
Marius Petrina- tobosarul trupei; este necasatorit si este singurul component al trupei care nu face parte din familia Decean.

Ultima modificare de bornagain (12/02/08 08:47)


_______________________________________
"God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper

06/02/08 10:35

   
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
Contrast

Viziunea s-a conturat in timp devenind din ce in ce mai clara. A inceput cu numele grupului, prin care grupul isi propunea sa-i  puna in garda pe toti crestinii din generatia lor de a lua atitudine cu privire la ce se intampla in jurul lor. Bisericile constituie cateodata un mediu confortabil, care nu te solicita prea mult , oferindu-ti un loc unde, la un moment dat, nu mai realizezi stagnarea.  Generatia tanara careia Contrast i se adreseaza e un rapsuns  la nevoia de tine steagul sus, pentru ca in ea se gaseste dinamism si daruire. Contrast este doar un “strigat de trezire” in acest sens, pe care cei tineri il aud cel mai bine, pentru ca este pe intelesul lor. 

sursa: http://contrastmedia.ro

Ultima modificare de _benny_ (06/02/08 10:52)


_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

06/02/08 10:49

   
m3diator
admin

Locatie: Suceava, Romania
Inregistat: 08/12/04
Hai sa citez aici cateva dintre raspunsurile oferite de diferite trupe pentru revistele TANARCRESTIN (1-8).

Trupa Fa o diferenta
In primul rand, "Fa o diferenta" a fost tema si sloganul unei tabere pentru copii la care am participat cu totii (in afara de Radu) inainte de a fi o formatie, si ne-a placut ca nume... Bineinteles ca interpretarile pot fi multiple - nu te asemana cu lumea, etc. Fiecare e liber sa interpreteze acest indemn pentru EL INSUSI.

Trupa Natural
Numele de Natural a aparut foarte spontan: in urma unui drum spre casa prin padure ne-a venit ideea (oricum noi eram in cautarea unui nume si duminica la biserica in loc sa fim atenti aveam fiecare cate o foaie, un pix si scriam tot felul de nume), pana la urma Natural ni s-a parut cel mai potrivit si inspirat.

Trupa Pocaitii
In stilul de muzica hip-hop, lucrurile trebuie spuse pe faţă, aşa cum exista Paraziţii, BUG Mafia, aşa şi noi suntem Pocaitzii. Noi nu ne ascundem după deget, vrem să fim o mărturie in acest stil pe care mulţi tineri il agreează, ducând vestea bună şi in colţurile mai intunecate ale Romaniei. Mulţi oameni au o părere eronată despre ce inseamnă a fi un pocăit, noi incercăm să reparăm acest lucru.

Trupa Pur si simplu
Nu cred că e nimic spectaculos în felul în care “s-a născut“ Pur şi simplu, cu un aer foarte firesc fiecare dintre noi visa la o trupă, conjuncturile favorabile pe care Dumnezeu le-a îngăduit ne-au adus împreună, iar mai apoi am învăţat să preţuim ceea ce am primit. Ideea numelui a fost tot aşa mixată şi vehiculată prin preajma noastră fără ca unul dintre noi să o născocească şi să o impună, nu ştiu, cred că a venit de la sine, ne-a plăcut, intruchipează cel puţin 2 dintre caracteristicile lui Isus, şi anume: simplitate şi puritate, atribute pe care de altfel luptăm şi noi să ni le însuşim.

Trupa Born again
În vara lui 1993, printr-o serie de evenimente (demne de o carte autobiografică), am ajuns să înţeleg ceea ce a făcut Omul şi Domnul Isus Cristos pentru mine, am înţeles că mă cheamă la El, mă acceptă, aşa că am hotărât să-i ofer Lui viaţa mea, să fiu al Lui iar El să-mi fie Domn. Eram aşa de entuziasmat de schimbare, încât m-am gândit că ar fi super ca însuşi numele formaţiei să facă referire la acest moment, încât să-i provoace pe ascultători chiar din primele momente. Aşa s-a născut numele „born again”, pentru care copyright are chiar Domnul Isus!

Trupa Not for sale
De unde provine numele de Not for SALE? Florin Artene, Director Radio Campus Buzău scria după un concert FOR SALE susţinut la Festivalul TOP T 2003: “Intr-o ţară în care totul e de vânzare ei nu se vând, ei sunt Not FOR SALE”.

Trupa Paradigma
De unde numele de Paradigma? Ne-a trebuit un nume, l-am găsit, ne-a plăcut şi înseamnă: exemplu, pildă sau modul în care vedem noi viaţa.


13/02/08 01:06

   
lorre
membru

Locatie: langa ape.
Inregistat: 07/10/06
Thebandwithnoname - inseamna Trupa fara nume
Au pus acest nume pentru ca nu vor sa fie recunoscuti ca un mare nume..sunt pur si simplu.."fara nume" :D


25/07/08 00:02

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
SWITCHFOOT

Dupa spusele lui Jon Foreman, "Switchfoot" este numele unei echipe de surf: "Toti iubim surful, si am practicat acest sport toata viata noastra,asa ca pentru noi ,acest nume a dat sens.A schimba picioarele inseamna a lua o postura noua infruntand directia opusa.Este vorba despre schimbare si miscare, o cale diferita de a apropia viata si muzica ".

sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Switchfoot


SNOW PATROL

Initial, trupa s-a numit Polar Bear, dar ei trebuiau sa-si schimbe numele.Acest nou nume, Snow Patrol, i-a venit unui prieten de-al trupei care in timp ce trupa se numea Polar Bear,el ii spunea Snow Patrol.Asa ca ,atunci cand a venit timpul pentru a schimba numele ,a fost pasul logic de facut.


sursa: http://www.snowpatrol.com/band/faq.aspx

Ultima modificare de fluflu (25/07/08 11:38)


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

25/07/08 11:31

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
Skillet :numele Skillet a venit de la felul in care muzica noastra era o conglomeratie de stiluri ,la fel ca gatitul intro tigaie mica [=skillet] ,cand nu stii cum va suna ,arunci toate in ea si vezi ce iese.
Third day : Numele l-am ales in graba ,gandindu-ne ca il vom schimba in ceva mai bun .Dar a ramas. Ziua a treia e ziua invierii care este cu adevarat cea mai incredibila zi din intreaga istorie. Nu este o ocazie rea sa facem referire la ea.
Bulding 429 :Numele este inspirit din Efeseni 4:29 "Do not let any unwholesome talk come out of your mouths, but only what is helpful for building others up according to their needs, that it may benefit those who listen."
Everyday Sunday – Trey Pearson  zicea :numele a venit de la idea de a trai pentru Dumnezeu ,24 de ore ,7 zile pe saptamana . Am avut ideea cu numele asta pe cand eram in liceu. Am crescut intr-o biserica mica unde erau numai 2 tineri de varsta mea. Puteai sa ii vezi duminica dimineata la biserica, dar vineri noaptea “se rupeau” pe la petreceri. Asta nu prea avea sens pentru mine si am crezut ca idea este sa traiesti pentru Dumnezeu si sa fii acelasi om chiar daca esti la scoala, la lucru, la biserica sau iesi vineri noaptea cu niste prieteni.
Nevertheless: Citeam capitolul 5 din Luca. Ucenicii pescuiau darn u au prins nimic, iar isus le-a spus sa isi arunce plasele in cealalta parte a corabiei. Petru i-a spus [versetul 5]: "We have been fishing all night and haven't caught anything. Nevertheless, at Your word, Master, we will let down our nets." Credem ca este un cuvant cool care reprezinta tranzitia lui de la neascultare la ascultare.
Kutless: Ideea din spatele numelui este aceasta: cand Hristos a murit pe cruce ,el a purtat toate taieturile ,ranitele pe care le meritam ,lasandu-ne fara aceste urme ,deci kut-less. 
Monday Morning : este o doza de realitate ,atunci cand confrunti lumea ,pe tine insuti si tot ce e in jur. Nu mai sunt jocuri, masti si adevaruri spuse pe jumatate. Aceasta este indrazneala pe care vrem ca muzica noastra sa o aiba.
Rush of fools : numele e inspirat din 1 Corinteni 1:26-31
Jars of Clay: nume inspirat din 2 Corinteni 4:7.
Casting Crowns [in sfarsit am gasit ce inseamna numele lor] :Vine din 2 chestii : de la cantecul 'We Fall Down with Our Crowns at the Feet of Jesus.'si din Apocalipsa 4:10-11 .

Am luat din interviuri si ale surse .

Ultima modificare de RainSong (09/09/08 13:09)


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

09/09/08 13:00

   
hopeful
membru

Locatie: acasa la mine :)
Inregistat: 30/05/07
Hillsong

Au primit numele lor dupa biserica cu acelasi nume. In principiu, Hillsong Church se numea Hills Christian Life Centre. Biserica mama se afla in Australia, dar au aparut si Hillsong London, Hillsong Paris, Hillsong Kiev si Hillsong Cape Town. Grupul muzical al biserici se numea Hillsongs Church si primul lor album a aparut in 1988. Cu timpul au devenit un reper in muzica crestina contemporana si sunt baza financiara a cresterii bisericii Hillsong.

Ultima modificare de hopeful (09/09/08 19:42)


_______________________________________
Love Makes The World Go Round

09/09/08 19:42

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
Our Hearts Hero [fostul meu nume de utilizator de altfel][OHH] vine de la faptul ca Isus e eroul inimilor lor/noastre. [explicatie proprie ,nu am gasit pe net nimic] . Initial au avut alt nume ,si acum cred ca fac schimbari in trupa .

Ultima modificare de RainSong (28/10/08 14:02)


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

28/10/08 14:00

   
Zacheu
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 24/10/08
116 Clique (Romani 1:16) - un grup crestin d muzica hip-hop format din: LECRAE, TRIP LEE, J'Son, Sho Baraka, TEDASHII, Thi'sl, shai linne, FLAME, Dillon Chase, 1-Lyfe, BJ, Cam (eu ii asc p cei 4 notatzi cu litere MARI)

31/10/08 12:59

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
KJ-52 [se pronunta KJ cinci doi: "five two, not fifty two"] - KJ vine de la fostul sau nume de scena "King J. Mac", iar 52 de la istoria biblica in care Isus hraneste multimea cu 5 paini si 2 pesti. [tare faza]

PAX217 - "pax" e din limba latina si inseamna "pace", iar 217 vine de la Efeseni 2:17.

Nu stiti de la ce vine project 86?


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

22/12/09 18:39

   
Christina
membru

Locatie: in God`s hand
Inregistat: 15/01/10
Project 86 86 = to reject, separate, or dismiss.  As if to say we will be ourselves despite what everyone else is doing, despite rejection.
-the story behind the bands name
traducerea e simpla. o sti nu ?


25/01/10 13:35

   
Pagini: 1    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net