TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Homosexualitate / lesbianism Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 14
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Ai vreun motiv personal sa aperi homosexualitatea?

22/03/09 15:30

Site web  
raTZiunea
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 21/03/09
Nu, doar sunt impotriva discriminari :)

_______________________________________
"Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue

22/03/09 15:35

Site web  
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07

raTZiunea a scris:


Frumoasa incercare, Leviticul e prin putine parti din biblie care sunt destul de directe si spune clar ca e vorba de o moarte fizica nu spirituala :)

Dacă ai citit Leviticul şi l-ai înţeles, atunci poţi spune foarte clar ce înseamnă "a fi viu", deoarece în Levitic este definit ce înseamnă a fi viu, adică lucrul la care se referă porunca "să nu ucizi"? E floare la ureche pentru tine, nu-i aşa, pentru că tu de fapt cauţi adevărul, nu minciuna?

Ultima modificare de zambezi (22/03/09 15:47)


22/03/09 15:44

   
raTZiunea
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 21/03/09

zambezi a scris:


Dacă ai citit Leviticul şi l-ai înţeles, atunci poţi spune foarte clar ce înseamnă "a fi viu", deoarece în Levitic este definit ce înseamnă a fi viu, adică lucrul la care se referă porunca "să nu ucizi"? E floare la ureche pentru tine, nu-i aşa, pentru că tu de fapt cauţi adevărul, nu minciuna?


Special pentru tine am recitit azi Leviticul, si sa va impatarsesc ce reprezinta aceasta parte a carti, primele capitole sunt toate legate despre sacrificare, pagini dupa pagini doar despre omorarea animalelor in unele divinitati (lui d-zeu chiar ii plac sacrificarile, foarte mult)

Dar hai sa ajungem la partile interesante, intr-adevar aici gasim si mesaje pozitive despre ajutatul aproapelui , liberati oamenilor pe langa si vestita vorba "ochi pentru ochi , dinte pentru dinte " dar inafara de aceste lucruri se gaseste discriminare, aprobarea scalvismului,  omorarea oamenilor si sa nu uitam "dragostea" lui catre oameni. Probabil nu ma credeti, hmm, va trebui sa va arat atunci :

Cu totii zicem ca viata unui om e de nepretuit, nimic nu poate fi comparat, eii, asta-i cat mai departe de adevar in ochii divinitati, un om valoreaza :

Leviticul 27:2 ,Când se vor face juruinţe Domnului, dacă e vorba de oameni, ei să fie ai Domnului, după preţuirea ta.
Leviticul 27:3 Iar preţuirea pe care o vei face unui bărbat de la douăzeci până la şaizeci de ani, să fie de cincizeci de sicli de argint, după siclul sfântului locaş:
Leviticul 27:4 dacă este femeie, preţuirea să fie de treizeci de sicli.
Leviticul 27:5 De la cinci până la douăzeci de ani, preţuirea să fie de douăzeci de sicli pentru un băiat, şi de zece sicli pentru o fată.
Leviticul 27:6 De la o lună până la cinci ani, preţuirea să fie de cinci sicli de argint pentru un băiat, şi de trei sicli de argint pentru o fată.
Leviticul 27:7 De la şaizeci de ani în sus, preţuirea să fie de cincisprezece sicli pentru un bărbat, şi de zece sicli pentru o femeie.

Daca te uiti un strop mai atent descoperi o "mica" discriminare fata de femei, ele avand o valoare de aproape jumatate din cea a barbatului, dar stai, asta nu e tot :

Leviticul 12:2 "Vorbeşte copiilor lui Israel, şi spune-le: ,Când o femeie va rămâne însărcinată, şi va naşte un copil de parte bărbătească, să fie necurată şapte zile; să fie necurată ca în vremea sorocului ei.
Leviticul 12:4 Femeia să mai rămână încă treizeci şi trei de zile, ca să se cureţe de sângele ei; să nu se atingă de nici un lucru sfânt, şi să nu se ducă la sfântul locaş, până nu se vor împlini zilele curăţirii ei.
Leviticul 12:5 Dacă naşte o fată, să fie necurată două săptămâni, ca pe vremea când i-a venit sorocul; şi să rămână şaizeci şi şase de zile ca să se curăţească de sângele ei.

Inca odata observa valoarea masculina fiind dubla fata de cea feminina, femeile fiind de 2 ori mai necurate decat barbati, avand nevoie de 2 ori mai mult timp pentru a se "curata".

O discriminare mai subtila se gaseste si in :

Leviticul 4:22 Dacă o căpetenie a păcătuit, făcând fără voie împotriva uneia din poruncile Domnului, Dumnezeului său, lucruri care nu trebuie făcute şi s-a făcut astfel vinovat,
Leviticul 4:23 şi ajunge să descopere păcatul pe care l-a făcut, să aducă jertfă un ţap fără cusur!
Leviticul 4:27 Dacă cineva din poporul de rând a păcătuit fără voie, făcând împotriva uneia din poruncile Domnului lucruri care nu trebuie făcute şi s-a făcut astfel vinovat,
Leviticul 4:28 şi ajunge să descopere păcatul pe care l-a făcut, să aducă jertfă o iadă fără cusur, pentru păcatul pe care l-a făcut.

Din cate observati ţapul e mai valoros decat iada, adica masculul e mai de preţ decat femela

Dar discriminarea nu se incheie doar cu femeile, lui dzeu nu-i plac oameni cu probleme fizice

Leviticul 21:17 "Vorbeşte lui Aaron, şi spune-i: ,Nici un om din neamul tău şi din urmaşii tăi care va avea o meteahnă trupească, să nu se apropie ca să aducă mâncarea Dumnezeului lui.
Leviticul 21:18 Nici un om care va avea o meteahnă trupească nu va putea să se apropie: şi anume nici un om orb, şchiop, cu nasul cârn sau cu un mădular mai lung;
Leviticul 21:19 nici un om cu piciorul frânt sau cu mâna frântă;
Leviticul 21:20 nici un om ghebos sau pipernicit, cu albeaţă în ochi, care are râie, pecingine sau boşit.

Si sa nu uitam de sclavie, care e oricat de contradictoriu ar fi, este aprobata de biblie.
Sa va arat la ce ma refer

Leviticul 22:11 Dar robul cumpărat de preot cu preţ de argint, va putea să mănânce, tot aşa şi cel născut în casa lui; ei să mănânce din hrana lui.

Acesta e doar unul din cele referitoare discundaduse despre cum un preot isi cumpar un sclav, iar contradictia vine o data cu :

Leviticul 25:10 Şi să sfinţiţi astfel anul al cincizecilea, să vestiţi slobozenia în ţară pentru toţi locuitorii ei: acesta să fie pentru voi anul de veselie; fiecare din voi să se întoarcă la moşia lui, şi fiecare din voi să se întoarcă în familia lui.

Unde ne spune ca toti oameni sunt liberi...ehrmm...toti oameni care nu sunt sclavi sunt liberi mai bine zis :)

Continuam cu niste pasaje de "iubire" divina:

Leviticul 10:1 Fiii lui Aaron, Nadab şi Abihu, şi-au luat fiecare cădelniţa, au pus foc în ea, şi au pus tămâie pe foc; şi au adus astfel înaintea Domnului foc străin, lucru pe care El nu li-l poruncise.
Leviticul 10:2 Atunci a ieşit un foc dinaintea Domnului, i-a mistuit şi au murit înaintea Domnului.

Rezumat: Cei doi au gresit in fata domnului, au fost omorati pentru asta in fata tatalui lor.

Leviticul 23:27 "În ziua a zecea a acestei a şaptea luni, va fi ziua ispăşirii: atunci să aveţi o adunare sfântă, să vă smeriţi sufletele, şi să aduceţi Domnului jertfe mistuite de foc.
Leviticul 23:28 Să nu faceţi nici o lucrare în ziua aceea, căci este ziua ispăşirii, când trebuie făcută ispăşire pentru voi înaintea Domnului, Dumnezeului vostru.
Leviticul 23:29 Oricine nu se va smeri în ziua aceea, va fi nimicit din poporul lui.


Dar, acum vine tocmai de la ce a pornit dezbaterea, cea legata de moartea homosexualilor dar nu numai, dzeu nu vrea sa-i omor doar pe homosexuali el doreste moartea a mult mai multi :

Leviticul 20:9 Dacă un om oarecare blestemă pe tatăl său sau pe mama sa, să fie pedepsit cu moartea; a blestemat pe tatăl său sau pe mama sa: sângele lui să cadă asupra lui.
Leviticul 20:10 Dacă un om preacurveşte cu o femeie măritată, dacă preacurveşte cu nevasta aproapelui său, omul acela şi femeia aceea preacurvari să fie pedepsiţi cu moartea.
Leviticul 20:11 Dacă un om se culcă cu nevasta tatălui său, şi descoperă astfel goliciunea tatălui său, omul acela şi femeia aceea să fie pedepsiţi cu moartea; sângele lor să cadă asupra lor.
Leviticul 20:12 Dacă un om se culcă cu nora sa, amândoi să fie pedepsiţi cu moartea; au făcut o amestecătură de sânge: sângele lor să cadă asupra lor.
Leviticul 20:13 Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor.
Leviticul 20:14 Dacă un om ia de nevastă pe fată şi pe mama ei, este o nelegiuire: să-i ardă în foc, pe el şi pe ele, ca nelegiuirea aceasta să nu fie în mijlocul vostru.
Leviticul 20:15 Dacă un om se culcă cu o vită, să fie pedepsit cu moartea; şi vita s-o omorâţi.
Leviticul 20:16 Dacă o femeie se apropie de o vită, ca să curvească cu ea, să ucizi şi pe femeie şi pe vită; să fie omorâte: sângele lor să cadă asupra lor.
Leviticul 21:9 Dacă fata unui preot se necinsteşte curvind, necinsteşte pe tatăl ei: să fie arsă în foc.

Urmeaza si o poveste cum dzeu ia poruncit lui Moise sa omoare pe cineva prin aruncare cu pietre :

Leviticul 24:10 Fiul unei femei israelite şi al unui bărbat egiptean, venind în mijlocul copiilor lui Israel, s-a certat în tabără cu un bărbat israelit.
Leviticul 24:11 Fiul femeii israelite a hulit şi a blestemat Numele lui Dumnezeu. L-au adus la Moise. Mama sa se numea Şelomit, fata lui Dibri, din seminţia lui Dan.
Leviticul 24:12 L-au aruncat în temniţă, până va spune Moise ce va porunci Domnul.
Leviticul 24:13 Domnul a vorbit lui Moise, şi a zis:
Leviticul 24:14 "Scoate din tabără pe cel ce a hulit; toţi cei ce l-au auzit, să-şi pună mâinile pe capul lui, şi toată adunarea să-l ucidă cu pietre.
Leviticul 24:15 Să vorbeşti copiilor lui Israel, şi să le spui: ,Oricine va blestema pe Dumnezeul lui, îşi va lua pedeapsa pentru păcatul lui.
Leviticul 24:16 Cine va blestema Numele Domnului, va fi pedepsit cu moartea: toată adunarea să-l ucidă cu pietre. Fie străin, fie băştinaş, să moară, pentru că a hulit Numele lui Dumnezeu.
Leviticul 24:17 Cine va da unui om o lovitură de moarte, să fie pedepsit cu moartea.
Leviticul 24:18 Cine va da unui dobitoc o lovitură de moarte, să-l înlocuiască: viaţă pentru viaţă.
Leviticul 24:19 Dacă cineva răneşte pe aproapele lui, să i se facă aşa cum a făcut şi el:
Leviticul 24:20 frântură pentru frântură, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte; să i se facă aceeaşi rană pe care a făcut-o el aproapelui său.
Leviticul 24:21 Cine va ucide un dobitoc, să-l înlocuiască; dar cine va ucide un om, să fie pedepsit cu moartea.
Leviticul 24:22 Să aveţi aceeaşi lege pentru străin ca şi pentru băştinaş; căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru."
Leviticul 24:23 Moise a vorbit copiilor lui Israel; au scos afară din tabără pe cel ce hulise, şi l-au ucis cu pietre. Copiii lui Israel au făcut după porunca pe care o dăduse lui Moise Domnul.

Iar acum urmeaza partea mea preferata, unde arata cat de mult ii pasa lui dzeu de vietile umane

Leviticul 26:16 iată ce vă voi face atunci. Voi trimite peste voi groaza, lingoarea şi frigurile, care vor face să vi se stingă ochii, şi să piară viaţa din voi. Sămânţa o veţi semăna în zadar, căci o vor mânca vrăjmaşii voştri.
Leviticul 26:17 Îmi voi întoarce Faţa împotriva voastră, şi veţi fi bătuţi şi veţi fugi dinaintea vrăjmaşilor voştri; cei ce vă urăsc vă vor subjuga, şi veţi fugi fără să fiţi urmăriţi chiar.
Leviticul 26:18 Dacă, cu toate acestea, nu Mă veţi asculta, vă voi pedepsi de şapte ori mai mult pentru păcatele voastre.
Leviticul 26:19 Voi frânge mândria puterii voastre, voi face ca deasupra voastră cerul să fie de fier, şi pământul de aramă.
Leviticul 26:20 Vi se va istovi puterea fără folos: pământul vostru nu-şi va da roadele, şi pomii de pe pământ nu-şi vor da roadele.
Leviticul 26:21 Dacă şi după aceasta vă veţi împotrivi, şi nu veţi voi să Mă ascultaţi, vă voi lovi de şapte ori mai mult pentru păcatele voastre.
Leviticul 26:22 Voi trimite împotriva voastră fiarele de pe câmp, care vă vor lăsa fără copii, vă vor nimici vitele, şi vă vor împuţina; aşa că vă vor rămâne drumurile pustii.
Leviticul 26:23 Dacă pedepsele acestea nu vă vor îndrepta, şi dacă vă veţi împotrivi Mie,
Leviticul 26:24 Mă voi împotrivi şi Eu vouă, şi vă voi lovi de şapte ori mai mult pentru păcatele voastre.
Leviticul 26:25 Voi face să vină împotriva voastră sabie, care va răzbuna călcarea legământului Meu; şi când vă veţi strânge în cetăţile voastre, voi trimite ciuma în mijlocul vostru, şi veţi fi daţi în mâinile vrăjmaşului.
Leviticul 26:26 Când vă voi trimite lipsă de pâine, zece femei vă vor coace pâine într-un singur cuptor, şi vi se va da pâinea cu cântarul; veţi mânca, dar nu vă veţi sătura.
Leviticul 26:27 Dacă, cu toate acestea, nu Mă veţi asculta, şi dacă vă veţi împotrivi Mie,
Leviticul 26:28 Mă voi împotrivi şi Eu vouă cu mânie, şi vă voi pedepsi de şapte ori mai mult pentru păcatele voastre.
Leviticul 26:29 Veţi mânca până şi carnea fiilor voştri, veţi mânca până şi carnea fiicelor voastre.
Leviticul 26:30 Vă voi nimici înălţimile pentru jertfă, vă voi dărâma stâlpii închinaţi soarelui, voi arunca trupurile voastre moarte peste trupurile moarte ale idolilor voştri, şi sufletul Meu vă va urî.
Leviticul 26:31 Vă voi lăsa cetăţile pustii, vă voi pustii locaşurile sfinte, şi nu voi mai mirosi mirosul plăcut al tămâii voastre.
Leviticul 26:32 Voi pustii ţara, aşa că vrăjmaşii voştri care o vor locui vor rămâne încremeniţi văzând-o.
Leviticul 26:33 Vă voi împrăştia printre neamuri, şi voi scoate sabia după voi. Ţara voastră va fi pustiită, şi cetăţile voastre vor rămâne pustii.
Leviticul 26:34 Atunci ţara se va bucura de Sabatele ei, tot timpul cât va fi pustiită şi cât veţi fi în ţara vrăjmaşilor voştri; atunci ţara se va odihni, şi se va bucura de Sabatele ei.
Leviticul 26:35 Tot timpul cât va fi pustiită, va avea odihna pe care n-o avusese în anii voştri de Sabat, când o locuiaţi.
Leviticul 26:36 În inima acelora dintre voi care vor mai rămâne în viaţă, în ţara vrăjmaşilor lor, voi băga frica; şi îi va urmări până şi foşnetul unei frunze suflate de vânt; vor fugi ca de sabie, şi vor cădea fără să fie urmăriţi.
Leviticul 26:37 Se vor prăvăli unii peste alţii ca înaintea sabiei, fără să fie urmăriţi. Nu veţi putea să staţi în picioare în faţa vrăjmaşilor voştri;
Leviticul 26:38 veţi pieri printre neamuri, şi vă va mânca ţara vrăjmaşilor voştri.
Leviticul 26:39 Iar pe aceia dintre voi care vor mai rămâne în viaţă, îi va apuca durerea pentru fărădelegile lor, în ţara vrăjmaşilor lor; îi va apuca durerea şi pentru fărădelegile părinţilor lor.
Leviticul 26:40 Îşi vor mărturisi fărădelegile lor şi fărădelegile părinţilor lor, călcările de lege pe care le-au săvârşit faţă de Mine, şi împotrivirea cu care Mi s-au împotrivit, păcate din pricina cărora
Leviticul 26:41 şi Eu M-am împotrivit lor, şi i-am adus în ţara vrăjmaşilor lor. Şi atunci inima lor netăiată împrejur se va smeri, şi vor plăti datoria fărădelegilor lor.


Slujiti un zeu intradevar bun, iubitor si drept :)


_______________________________________
"Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue

22/03/09 23:38

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
revino la homosexualism.

P.S.- citeste Evanghelia dupa Ioan .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

23/03/09 07:56

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07

raTZiunea a scris:


Special pentru tine am recitit azi Leviticul, si sa va impatarsesc ce reprezinta aceasta parte a carti, primele capitole sunt toate legate despre sacrificare, pagini dupa pagini doar despre omorarea animalelor in unele divinitati (lui d-zeu chiar ii plac sacrificarile, foarte mult)

Tot ceea ce am zis a fost sa-mi spui ceea ce numeşte El viu, nu ceea ce numeşti tu, deoarece este Legea Lui nu a ta. Dacă e nedreaptă atunci spune unde se contrazice El cu El, nu unde se contrazice El cu tine.
Omul viu este omul care este creat după chipul, asemănarea Lui. Fiinţa care nu este creată după chipul Său, sau care renunţă la El, este animal. Chipul Său în om este jertfa de sine din iubire pentru viaţă. Unde se jertfesc homosexualii pe sine pentru viaţă când ei trăiesc egoist pentru satisfacerea egoistă a unui instinct primar?

Ultima modificare de zambezi (23/03/09 10:20)


23/03/09 10:18

   
raTZiunea
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 21/03/09

zambezi a scris:


Omul viu este omul care este creat după chipul, asemănarea Lui. Fiinţa care nu este creată după chipul Său, sau care renunţă la El, este animal. Chipul Său în om este jertfa de sine din iubire pentru viaţă. Unde se jertfesc homosexualii pe sine pentru viaţă când ei trăiesc egoist pentru satisfacerea egoistă a unui instinct primar?Vrei sa spui ca un homosexual nu poate sa iubeasca? Ce, crezi ca iei se culca intre ei pe banda fara nici un scop? Dupa cum ai spus chiar tu dzeu (teoretic) ne-a creat pe toti in asemanarea lui, inclusiv si pe homosexuali, au drepturi egale. Eu doar am aratat contradictia dintre poruncile "zeului" vostru. Din ce-a ce zici tu, inteleg ca tu esti de parere ca homosexuali sunt inferiori, in sensul ca ei nu traiesc in realitate si merita moartea , ce frumos din partea ta .april a scris:

      revino la homosexualism.

P.S.- citeste Evanghelia dupa Ioan .


Imi place cum nimeni nu a negat ce-am zis, ador asta , imi place cum nici n-ati comentat valoarea omului, n-ati zis nimic de sclavi, n-ati zis nimic de handicapati, n-ati zis nimic de discrimanarea femei, ai avut dreptatea April, eu sunt cel care are o minte inchisa, si o vedere de calc asupra lumi..cu singuranta eu sunt acela...

P.S. n-am inteles niciodata de ce exista femei crestine, in sensul ca religia care o practica si o sustin , ii discrimineaza, ciudat ^^


_______________________________________
"Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue

23/03/09 11:06

Site web  
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07

raTZiunea a scris:


Vrei sa spui ca un homosexual nu poate sa iubeasca? Ce, crezi ca iei se culca intre ei pe banda fara nici un scop? Dupa cum ai spus chiar tu dzeu (teoretic) ne-a creat pe toti in asemanarea lui, inclusiv si pe homosexuali, au drepturi egale.

Homosexualul iubeşte ceea ce El spune şi ceea ce El este? Cum aşa, căci face din plăcere exact ceea ce El spune să nu facă? Te-am întrebat "e bine ceea ce fac ei?", dar te-ai eschivat.

raTZiunea a scris:


Eu doar am aratat contradictia dintre poruncile "zeului" vostru.

Doar te amăgeşti, nimic mai mult. Nu poţi să arăţi/explici ceva despre care nu ştii/înţelegi nimic.

raTZiunea a scris:


Din ce-a ce zici tu, inteleg ca tu esti de parere ca homosexuali sunt inferiori, in sensul ca ei nu traiesc in realitate si merita moartea , ce frumos din partea ta .

Ceea ce spun eu, şi bine ar fi dacă aş spune-o doar eu de la mine, este că toţi, dar absolut toţi, oamenii merită moartea, nu doar homosexualii. Şi mai spun că "zeitatea" a murit în locul tuturor oamenilor, pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple.

raTZiunea a scris:


Imi place cum nimeni nu a negat ce-am zis, ador asta , imi place cum nici n-ati comentat valoarea omului, n-ati zis nimic de sclavi, n-ati zis nimic de handicapati, n-ati zis nimic de discrimanarea femei, ai avut dreptatea April, eu sunt cel care are o minte inchisa, si o vedere de calc asupra lumi..cu singuranta eu sunt acela...

Nu-ţi place. Dacă ţi-ar place atunci ţi-ar place şi iubirea Lui şi ai crede în El.
Dacă ai avea o minte deschisă ai căuta adevărul şi când l-ai găsi te-ai bucura. Dar tu te-ntristezi. Repeţi într-una "zeitatea e rea" deşi dovezile spun contrariul.


23/03/09 11:42

   
raTZiunea
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 21/03/09
zici ca nu exista contradictie, ca mi se pare mie...bun, mai arat odata

Exodul 20:13 Să NU ucizi.


Leviticul 20:9 ... să fie pedepsit cu moartea;
Leviticul 20:10 ... să fie pedepsiţi cu moartea.
Leviticul 20:11 ... să fie pedepsiţi cu moartea; sângele lor să cadă asupra lor.
Leviticul 20:12 ... să fie pedepsiţi cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor.
Leviticul 20:14 ... să-i ardă în foc, pe el şi pe ele, ca nelegiuirea aceasta să nu fie în mijlocul vostru.
Leviticul 20:15 ... să fie pedepsit cu moartea; ...
Leviticul 20:16 ... să fie omorâte: sângele lor să cadă asupra lor.
Leviticul 21:9 .... să fie arsă în foc.Ai completa dreptate...de unde mi-o fi venit idea de contradictie, chiar nu stiu, asa mi sa pus mi pata si a aparut o idea asta din nimica...oh cata dreptate ai :)


_______________________________________
"Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue

23/03/09 11:52

Site web  
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07
ai dreptate, ce "rău" este Dumnezeu pentru că a acceptat să fie pedepsit El în locul nostru. Ai un mod de a raţiona foarte "elaborat".

23/03/09 12:02

   
raTZiunea
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 21/03/09
hmm, eviti ce-a ce e evident, dar stai chiar tu ai zis ca toti oameni merita moartea, nu? Atunci de ce mai traiesti, meriti moartea , nu? Stiu, sinuciderea nu poti ca nu ajungi in rai, dar de ce nu faci ceva mai periculos, de ce nu iei un risc mai mare de fiecare data cand iesi afara, sa-ti mareste sansa in a primi ce-a ce "meriti" ?

_______________________________________
"Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue

23/03/09 12:13

Site web  
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07
pentru că iubesc Viaţa, ai şi uitat? :)

23/03/09 12:15

   
raTZiunea
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 21/03/09
dar asta nu implica egoism din partea ta? Adica stii ca meriti sa mori, dar iti place prea mult sa traiesti asa ca refuzi sa faci ce-a ce ar trebui facut.

_______________________________________
"Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue

23/03/09 12:18

Site web  
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07

raTZiunea a scris:

dar asta nu implica egoism din partea ta? Adica stii ca meriti sa mori, dar iti place prea mult sa traiesti asa ca refuzi sa faci ce-a ce ar trebui facut.

Ai şi uitat contextul în care discutam (despre ce iubire este vorba)?


23/03/09 12:26

   
UnderZero
membru

Locatie: n-are conteaza...
Inregistat: 19/04/08
Aha, deci din punctul tau de vedere, raTZiunea, nici macar Creatorul nu are voie sa decida ce si cum...
Din punctul meu de vedere El e singurul care chiar detine acest drept, chiar si numai logic gandind.

raTZiunea a scris:


Leviticul 10:1 Fiii lui Aaron, Nadab şi Abihu, şi-au luat fiecare cădelniţa, au pus foc în ea, şi au pus tămâie pe foc; şi au adus astfel înaintea Domnului foc străin, lucru pe care El nu li-l poruncise.
Leviticul 10:2 Atunci a ieşit un foc dinaintea Domnului, i-a mistuit şi au murit înaintea Domnului.

Domnul le spusese clar cum trebuie sa se infatiseze inaintea Lui. Ei nu au ascultat, si s-au jucat cu...Focul!

Ultima modificare de UnderZero (23/03/09 12:33)


23/03/09 12:30

   
raTZiunea
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 21/03/09

UnderZero a scris:

Aha, deci din punctul tau de vedere, raTZiunea, nici macar Creatorul nu are voie sa decida ce si cum...
Din punctul meu de vedere El e singurul care chiar detine acest drept, chiar si numai logic gandind.

raTZiunea a scris:


Leviticul 10:1 Fiii lui Aaron, Nadab şi Abihu, şi-au luat fiecare cădelniţa, au pus foc în ea, şi au pus tămâie pe foc; şi au adus astfel înaintea Domnului foc străin, lucru pe care El nu li-l poruncise.
Leviticul 10:2 Atunci a ieşit un foc dinaintea Domnului, i-a mistuit şi au murit înaintea Domnului.

Domnul le spusese clar cum trebuie sa se infatiseze inaintea Lui. Ei nu au ascultat, si s-au jucat cu...Focul!


Dap, de ce sa-i zici ca a gresit, de ce sa ai mila si sa le mai dai o sansa, de ce sa recunosti ca TU ai creat creaturi imperfecte si ca nu e vina lor ca sunt asa, de ce sa faci toate astea cand poti sa-i pedepsesti din prima.

creatorul asta seamna din ce in ce mai mult cu un dictator :)

dar intrebarea mea nu era (inca legata de el) era vorba despre contradictia, el spune omului sa nu omoare, apoi spune omoara , pur si simplu am intrebat daca ma insel, daca nu e o contradictie aici, si daca nu e sa-mi arate cum de asta nu e o contrazicere.zambezi a scris:


raTZiunea a scris:

dar asta nu implica egoism din partea ta? Adica stii ca meriti sa mori, dar iti place prea mult sa traiesti asa ca refuzi sa faci ce-a ce ar trebui facut.

Ai şi uitat contextul în care discutam (despre ce iubire este vorba)?La inceput ai zis ca toti oameni merita sa moara, cand te-am intrebat de ce nu mori daca stii ca o meriti, mi-ai raspuns ca iubesti viata, asta implica ca tie insusi iti place sa traiesti si ca e un lucru frumos, dar daca stii ca nu meriti asta, daca stii ca nu as ar trebui, de ce nu faci lucrul cel "drept" si o inchei?
Egoismul la care ma refer sta in enunturile tale contradictori, pe o departe aprobi moartea la toti, pe de alta nu o aprobi la toti ci doar la cativa.

Ehh intradevar "uni sunt mai egali ca alti " :)


_______________________________________
"Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue

23/03/09 12:40

Site web  
UnderZero
membru

Locatie: n-are conteaza...
Inregistat: 19/04/08
Deci, discutia asta nu are legatura cu topicul - iti raspund la Comentarii.

23/03/09 12:46

   
raTZiunea
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 21/03/09
defapt , homosexualitatea este pedepsita cu moartea comform biblie ( irelevant ca exista porunca " sa nu ucizi" care ignorata de toti ) , iar noi discutam despre moarte aici, asa ca nu ne-am abatut prea mult :)

_______________________________________
"Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue

23/03/09 12:49

Site web  
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
Porunca "sa nu ucizi" era datorita faptului ca DUmnezeu este singurul care poate decide viata/moartea...nu omul...si atunci cand erau homosexualii pedepsiti cu moartea, era hotararea Lui pe care oamenii doar o infaptuiau, nu incalcau porunca.

_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

23/03/09 12:52

Site web  
raTZiunea
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 21/03/09
ohh...deci ai voie sa ucizi cat timp iti spune dzeu...hmm..interesant, atunci nu gresesc nimic ce-i care fac masacre si zic "pai..dmzeu mi-a zis asta"...

dar mai mult, daca e in regula sa ucizi, de ce a mai pus porunca? de ce nu a spus " sa NU ucizi, DECAT pe cei care am sa-i mentionez, pe ei poti sa-i omori, voi si specifica cum sa-i omori ! " ce zeu iubitor , il ador :X


_______________________________________
"Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue

23/03/09 12:55

Site web  
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
E o mare diferenta intre modul cum se raporta atunci D-zeu la oameni si modul cum o face acum.

hai sa-ti dau o sugestie..cauta-ti un topic unde sa vorbesti despre DUmnezeu si crestinism, ca aici sunt discutii specifice si tu mereu tragi focul la contestarea crestinismului si iesim in decor :)...discutam la alt topic :)


_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

23/03/09 12:58

Site web  
raTZiunea
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 21/03/09
eu nu trag, sunt impins, in caz ca n-ai observat, eu m-am legat destul de mult despre contradictia care se gaseste aici, si de cum sunt discriminati homosexuali printre alte categori, iar raspunsuri la cele spuse de mine nu prea sunt, se evita in mare parte de ce zic, se extrag doar bucatele din vorbele mele care sunt comentate :)

_______________________________________
"Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue

23/03/09 13:00

Site web  
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
ok, hai sa discutam despre homosexuali, spune-ti intrebarile :)

Ultima modificare de gabi (23/03/09 13:14)


_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

23/03/09 13:14

Site web  
raTZiunea
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 21/03/09
pai prima intrebare a fost cea cu exodul, in care zice sa nu ucizi, dar aici spune clar sa ucizi (homosexuali), cum explici asta? uni oameni au voie sa moara alti nu, dar asta nu inseamna discriminare? A spune a ucide ca apoi sa ucizi, nu inseamna ipocrizime? Cu ce deranjeaza homosexuali de merita sa moara?

_______________________________________
"Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue

23/03/09 13:18

Site web  
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
Oh, ti-am explicat deja de ce...ti-am explicat ca oamenii erau altfel...cultura lor si mentalitatea...ideea despre imoral si moral..etc.
De ce vorbim tot de VT?... Isus in NT a scapat o prostituata de la moarte, pentruca EL a introdus un nou sistem de valori...a introdus iubirea fata de aproape si chiar a dusmanului, hai sa vorbim de contemoraneitate nu VT, ok?...si nu pentruca e mai comod, dar daca vorbim de VT vom analiza contextul din toate punctele de vedere, si asta nu merge aici la homosexuali :)


_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

23/03/09 13:26

Site web  
Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 14    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net