|
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Cand iei la cunostinta ca cineva (mai slab in credinta) se poticneste.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
23/07/08 13:33
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
ok, dar cum se poate cineva poticni in bijuteriile purtate? asta nu inteleg eu.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
23/07/08 13:36
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Cand ajunge sa faca o obsesie din bijuterii. Pentru ca te-a vazut pe tine.
|
|
23/07/08 13:38
|
|
kidaa
membru
Inregistat: 23/07/08
|
|
nu neaparat.. pur si simplu.. incepe sa se framante..sa se intrebe dak oare chiar ii bine ce faci..si poate chiar sa inceapa sa te barfeasca cu altcineva.. eu asa vad lucrurile 
|
|
23/07/08 13:42
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
ok, dar de exemplu ma poate barfi cineva si pt ca am luat nta zece sau am parul lung si cret; acum ce ramane de noi, ne ducem sa ne tundem sau sa ne intindem parul sau punem totul la amanet pt ca ne vorbeste cineva de rau?
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
23/07/08 13:59
|
|
kidaa
membru
Inregistat: 23/07/08
|
|
astea sunt si fitze.. poate la ei ii problema )
|
|
23/07/08 14:04
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Hai sa luam un exemplu mai simplu: alcoolul. Eu pot sa beau fara nicio problema deoarece am simtul masurii si nu ma imbat. Daca alaturi de mine este un frate care a avut probleme cu alcoolul si eu beau in fata lui atunci eu sunt o ispita pentru el si e foarte posibil sa inceapa si el sa bea dar fara masura. In acel moment eu am fost o pricina de poticnire pentru el. Cu alte cuvinte l-am ispitit. De aceea e recomandat sa nu beau deloc in preajma lui pentru a nu fi o pricina de poticnire.
|
|
23/07/08 14:09
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Asta mi se pare ca singura explicatie valabila la poticnire. Cand cineva cu probleme ajunge sa fie ispitit de tine care nu le ai. In schimb mai exista si poticnirea celor care au ca dogma interdictia. Asta eu o vad ca o chestie de principiu slaba. Si el pacatuieste atunci nu cu obiectul pacatului (alcoolul, bijuteriile), ci cu problemele dinlauntrul lui: ura, invidia, lacomia, bartfa..etc. Aici eu nu stiu cum se poate rezolva problema, fiindca oamenii intotdeauna se vor gasi ca invidiosi, uraciosi, bartfitori fie ca ai parul cret sau lins. Aici nu avem ce face, decat ceea ce ne indeamna pe noi constiinta si principiile.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
23/07/08 15:19
|
|
Vassy
membru
Inregistat: 28/01/09
|
|
Chiar toate mesjele nu le-am citit, dar eu vad lucrurile putin diferit. Bijuterii erau inca din vremuri stavechi, deci erau si cand a fost intemeiata biserica primara, binenteles si acestea erau dupa timpul de atunci. Dar biblia in Romani 12 si in alta parte ne spune sa fim diferiti de lume. Daca te-ai uita intr-o multime de oameni ar trebui sa cunosti pe cineva dupa exterior? Daca da, dupa ce? In poporul lui Dumnezeu, atat in vechime cat si acum, bijuteriile nu isi aveau locul. Acum eu personal nu le incadrez chiar la pacat (las pe Dumnezeu sa hotarasca asta) dar nu le vad locul la crestini. Biblia spune sa nu ne dam castigul pe ceva care nu hraneste, si bijuteriile nu ne tin de foame. Binenteles putem spune si despre altceva,dar aici ne referim doar la bijuteri.
|
|
29/01/09 00:28
|
|
soph`
membru
Inregistat: 16/04/09
|
|
Nu ştiu dacă s-a discutat sau nu, dacă da, accept orice link să mă informez şi eu:)
deci, problema mea, cu bijuteriile: un lănţişor subţire, cu o cruciuliţă, in fine.. nu îl port la biserică, dar la şcoală şi pe stradă da.. mă tot gândesc, dacă mă întâlnesc cu pastorul sau cineva pe stradă şi mă vede cu el, ce ar spune? Am înţeles ideea cu pricina de poticnire, şi evit asta, dar când iau cunoştinţă la unele ideei şi reacţii "adverse" cănd văd o soră decăzută prin decenţa sau indecenţa ei, mă face să mă mai gândesc odată. MERITĂ? ţin mult la lănţişor, sper că se înţelege, dar merită să aud apoi poveşti care au făcut păcate unora, doar ca să-mi satisfac eu hatârul?
_______________________________________ .say it with a smile.
|
|
01/06/09 22:11
|
|
celine
membru
Inregistat: 26/05/08
|
|
(Eu am mai scris pe aici? Oricum, ţin să menţionez că nu port bijuterii, am doar piercing că nah, ale tinereţii valuri, dar sunt extrem de finuţi (am doi, negrii, de rocări) şi un inel primit, pe care mai mult nu-l port) E amuzant cum interpretează omul aspectele de genul ăsta. Să dezvolt puţin... Pe de-o parte, credem că oamenii se poticnesc în gesturile, accesoriile dar mai ales vorbele noastre, iar lucrul ăsta e adevărat, chiar se poticnesc, dar o fac pentru că vor. Era un citat care îmi plăcea mult, am să-l reproduc şi am să-l scriu şi fără autor pentru că nu mi-l amintesc..."chiar dacă aş avea aripi ca de arhanghel, aş purta haine albe şi strălucitoare ca lumina, tot s-ar găsi cineva care să tragă după mine spunând că sunt cioară". So, că ai eşti aiurea, că de ce ai, că aşa ar trebui să fie un pocăit autentic? nu nene, sac şi cenuşă! Dacă nu ai.... wow, ce demodaţi sunt ăştia, de pe ce planetă au venit? şi tot aşa! Eu nu vreau să mă scot, după cum am menţionat, nu port mare lucru pentru că nu mă atrag, spun asta doar pentru că am observat că de cele mai multe ori ne tragem singuri de urechi pentru lucrurile astea, şi nu merităm asta mereu. Eu nu sunt contra modernismului sau conservatorismului, susţin pe oricine aşa cum doreşte să fie, nu mă leg niciodată de aspectul fizic, cred că cel al atitudinilor este mult mai important.
Pe de altă parte, sunt de părere că libertinismul controlat în biserici şi în vieţile oamenilor, este bun. Cred că e bine să laşi tinerii să-şi trăiască timpul lor, nu al altora, cred că e bine să vorbeşti fiecăruia pe limba lui, cu riscul de nu îl înţelege de fiecare dată. Am întâlnit tineri care au părăsit credinţa pentru că nu au fost lăsaţi să o trăiască în felul lor mai bine deviant decât deloc.
|
|
02/06/09 17:53
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Libertinism controlat inseamna totusi libertinism.
dex a scris:
LIBERTÍN, -Ă, libertini, -e, adj. (Adesea substantivat) Care sfidează regulile decenţei şi ale moralei; indecent, uşuratic, desfrânat. – Din fr. libertin, lat. libertinus. | Nu vad sensul piersului,tatuajelor,cerceilor in tot felul de zone.Insa faza cu cerceii in urechi mi se pare preconceptie sau prejudecata.Nu argumentez etc ca nu vreau sa ma cert cu nimeni,ci las afirmatia asa.Insa pirsul,tatuasul etc mi se par fita,moda ba chiar mai rau,uratesc o persoana si o fac vulgara.Revin la libertinismul ala,esti sigura ca vrei libertinism?
Ultima modificare de editheraven (02/06/09 18:48)
|
|
02/06/09 18:44
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
1 Petru 1:18 căci ştiţi că nu cu lucruri peritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire, pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, Daca purtarea de scule de argint sau aur ar fi "buna" ce rost mai avea Petru sa afirme ca atunci cand purtau astfel de obiecte era un "fel desert de vietuire"?
Fapte 3:6 Atunci Petru i-a zis: „Argint şi aur, n-am; dar ce am, îţi dau: În Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te şi umblă!” Daca este bine a purta bijuterii, Petru de ce nu a purtat?
Ni s-a dat un sfat 1 Petru 3:3 Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule din aur sau în îmbrăcarea hainelor" sa tinem dar cont de el. Poporul lui Dumnezeu trebuie sa fie separat si deosebit de acesta lume, sa ne intorcem dar la acel fel desert de vietuire pe care l-au avut parintii nostri din vechime cand purtau fel de fel de bijuterii si faceau ce este rau inaintea Domnului?(asta nu inseamna ca numai din acest motiv au fost ei parasiti de nenumarate ori de Dumnezeu, totusi ap Petru numeste purtarea de scule de aur si argint un fel desert de vietuire)
Ultima modificare de daniel.drehluta (02/06/09 21:51)
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
02/06/09 21:48
|
|
celine
membru
|
|
editheraven a scris:
Libertinism controlat inseamna totusi libertinism.
dex a scris:
LIBERTÍN, -Ă, libertini, -e, adj. (Adesea substantivat) Care sfidează regulile decenţei şi ale moralei; indecent, uşuratic, desfrânat. – Din fr. libertin, lat. libertinus. | Nu vad sensul piersului,tatuajelor,cerceilor in tot felul de zone.Insa faza cu cerceii in urechi mi se pare preconceptie sau prejudecata.Nu argumentez etc ca nu vreau sa ma cert cu nimeni,ci las afirmatia asa.Insa pirsul,tatuasul etc mi se par fita,moda ba chiar mai rau,uratesc o persoana si o fac vulgara.Revin la libertinismul ala,esti sigura ca vrei libertinism? |
laşi totul aşa, zici, după ce ai aruncat focul în paie ) fumos!
păi bine, nenea edith, aşa spui tu că stau lucrurile?  să nu fim prea drastici cu sărmanul termen, că nu toată lumea fuge la dex la orice cuvânt; să-l luăm mai la nivel de simţ comun, aşa cum îl definim toţi, nu ca incluzând acte obscene, indecente sau imorale, ci mai degrabă ca un fenomen de contracoservatorism (dacă-mi permiţi), cu tentă de libertate. Dar dacă tu vrei să o luăm a la dex, fie, nu refuz. Tot ce pot spune este că piersul meu nu e obscen şi nici imoral e simpatic şi te rog să-l respecţi!
În altă dezordine de idei, ce spui că simţi pentru tatuaţii şi injectaţii ăia jalnici care au piercinguri? ia mai gândeşte-te şi vezi cum faci să-i iubeşti, că nu e vina lor că nu sunt aşa perfecţi ca domnia voastră 
şi mă ierţi, dar ai reuşit să mă iriţi cu atitudinea ta; în primul rând, faptul că sunt pe un forum creştin şi reuşesc să mă ţin pe linia de plutire, nu înseamnă că sunt implicit o persoană care are o viaţă spirituală ok, care provine din familii cu cultură religioasă şi care spune rugăciuni lungi; află cu nu sunt aşa şi la mai multe întâlniri cu oameni perfecţi ca dvs, nu am să fiu niciodată!
succes în lucrări!
|
|
02/06/09 23:21
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
daniel.drehluta a scris:
1 Ni s-a dat un sfat 1 Petru 3:3 Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule din aur sau în îmbrăcarea hainelor" sa tinem dar cont de el. |
Frate, tu porti haine?
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
02/06/09 23:40
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Nu stiu la ce tatuaji si si injectati.Eu m'am referit la tatuaje si pirs in general.Nu,nici eu nu sunt din astfel de familii,daca iti spun ce ii spunea mamei tatei inainte sa divorteze te ingrozesti.Trebuie sa plec la sc,am un exeamen e dimineata si nu ma pot concentra.Insa,da,vad asta cu tatuajul si pirsul ca o moda.De ce nu fac tatuaje batute de 3-4-5 ori,ca sa ramana permanent sub piele?Ideea e ca nu imi plac experimentele asupra corpului omenesc.Subiectul poate fi tratat si din punct de vedere "moral",al decentei,"din punct de vedere omenesc" sau cum vrei tu.M'ar tenta sa compar pirsul si tatuajul cu alte mode ale vremii,dar mi'e ca imi zici ca iar sunt direct si neiertator.Nu eu iert si nu eu judec si nu am nimic cu cei ce practica asa ceva,insa cei care fac reclame pro-asa ceva nu pot sa nu ma intristez,cel putin,cand ma gandesc la ei.Ma gandeam daca sa spun sau nu....deci spun:faptul ca ai afirmat ca ai pirs denota faptul ca nu te impaci cu el si ca vrei acceptare sau cel putin aprobare.Oricum,nu imi pot concluziona ideiile fara sa trebuiasca sa fiu , daca nu direct,cel putin "iritant" avand in vedere lucrurile la care as face referire.Tot ce zic este un raspuns la afirmatia ta ca nu este fina lor.Nu este vina lor ca sunt acolo sau cau au calcat stramb si au ajuns acolo?Oricum nu m'am referit eu la cei ce se drogheaza,daca la ei te'ai referit.Repet nu am nic pe departe o familie perfecta sau credincioasa.Bunicii si matusa de la tara o blesteama pe mama,unii pe altii etc,ciuda,ura.Da,e dimineata si trebuie sa ma duc la examen.Poate voi fi mai coerent diseara. Imi pare rau ca ti'am dat impresia ca sunt perfect si ca tu nu.Nu asta a fost intentia.Nu mai fi suparata.Cheers.
|
|
03/06/09 07:45
|
|
celine
membru
|
|
ok, edith, mă ierţi că m-am repezit la tine, aşa 
apropo de tatuaje, întâmplător am participat la un studiu despre tatuaje, anul trecut, s-a realizat pe studenţi, în general, şi am avut interviuri cu astfel de persoane; iniţial m-am documentat asupra fenomenului şi mi-am dat seama că este ceva mai mult decât un fenomen, e cultură, e cultura multor civilizaţii, din cele mai vechi timpuri, incredibil de-a dreptul. Motivele pentru care ei îşi împrimă culoare sub piele sunt cu mult diferite decât motivele maneliştilor noştri şi fetiţelor bronzate cu fluture lângă buric Tocmai de accea, eu privesc mai larg motivul ăsta al tatuajelor, privindu-l ca pe o cultură proprie unui spaţiu sau a unor civilizaţii, din start nu am autoritatea să-i judec, aşa cum nu o facem nici noi cu privire la eu ştiu ce iuţe de prin maramureş.
te aştept să vii de la examen (btw, baftă) şi să-mi spui cum e cu "libertinajul" ăla prin biserici, cel de care am menţionat eu.
Ultima modificare de celine (03/06/09 09:54)
|
|
03/06/09 09:51
|
|
harra
+
Inregistat: 21/04/09
|
|
celine a scris:
ok, edith, mă ierţi că m-am repezit la tine, aşa 
apropo de tatuaje, întâmplător am participat la un studiu despre tatuaje, anul trecut, s-a realizat pe studenţi, în general, şi am avut interviuri cu astfel de persoane; iniţial m-am documentat asupra fenomenului şi mi-am dat seama că este ceva mai mult decât un fenomen, e cultură, e cultura multor civilizaţii, din cele mai vechi timpuri, incredibil de-a dreptul. Motivele pentru care ei îşi împrimă culoare sub piele sunt cu mult diferite decât motivele maneliştilor noştri şi fetiţelor bronzate cu fluture lângă buric Tocmai de accea, eu privesc mai larg motivul ăsta al tatuajelor, privindu-l ca pe o cultură proprie unui spaţiu sau a unor civilizaţii, din start nu am autoritatea să-i judec, aşa cum nu o facem nici noi cu privire la eu ştiu ce iuţe de prin maramureş.
te aştept să vii de la examen (btw, baftă) şi să-mi spui cum e cu "libertinajul" ăla prin biserici, cel de care am menţionat eu. | din pacate majoritatea nu cunosc adevarul despre tatuaje si...privesc cu alti ochi,desi nu sunt impotriva bijueriilor si a altor podoabe,nu sunt de acord cu tatuajele si nici cu piercingul,si un studiu despre pierc. e interesant....intrebare...in misiune pe la sate mergeti?pt ca si eu provin din fam necrestina,dar multe am invatat mergand pe la sate si ajutand batrani...
_______________________________________ Mai mult sa spun nu-s vrednic la cuvinte/caci vrerii Sale privind pe-a mele/ma-mpinse-nainte asmeni/iubirii ce roteste sorii si stele.Dante Aligheri
|
|
03/06/09 10:23
|
|
celine
membru
|
|
harra, ca să faci misiune trebuie să ai tu o resursă spirituală de dat, pe când eu nici pe picioare nu mă ţin bine. Dar unele lucruri nu pot fi înţelese de oricine, iar eu nu sunt aici ca să explic nimic, nimănui...
|
|
03/06/09 10:29
|
|
harra
+
Inregistat: 21/04/09
|
|
Eu nu cer nici o explicatie,discutam,spunem pareri,iar daca am ales sa-l urmam pe Isus,chiar de ne "taraim" trebuie sa crestem si participand la dif activ,incet-incet ne face bine,totul depinde de noi,fiecare dam socoteala personal,mie imi place pilda talantilor si de multe pri ma gandesc la ea....,zbor liber inainte,le spuneam copiilor,valabil si pt tine,o zi binecuvantata
_______________________________________ Mai mult sa spun nu-s vrednic la cuvinte/caci vrerii Sale privind pe-a mele/ma-mpinse-nainte asmeni/iubirii ce roteste sorii si stele.Dante Aligheri
|
|
03/06/09 12:20
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=9 
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
03/06/09 13:12
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Da , e o problema cand iti privesti cerceii de ex mai presus decat Dumnezeu si ii folosetsti pentru a'ti impodobi trupul.Nu sunt folositoare astfel de podoabe. le:Scuze april pt devierea discutiei:P
Ultima modificare de editheraven (03/06/09 17:08)
|
|
03/06/09 17:07
|
|
ambasador
membru
|
|
lara a scris:
daniel.drehluta a scris:
1 Ni s-a dat un sfat 1 Petru 3:3 Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule din aur sau în îmbrăcarea hainelor" sa tinem dar cont de el. |
Frate, tu porti haine? |
Sora, sunt niste lucruri simple care nu le poti intelege. "impletitura parului" - un par lung trebuie impletit ca sa stea bine si sa nu incurce persoana care il poarta(parerea mea), dar asta nu inseamna sa faci dintr-o impletitura un lucru extravagant, iesit din comun care atrage privirea imediat asupra ta.La acest lucru s-a referit si Petru, oare e greu de inteles? "purtarea de scule de aur" - prin purtarea de aur si argint te scoti pe tine mai presus decat aproapele tau mai sarac, sau in mintea lui te socoate mai presus decat el ceea ce este incorect deoarece toti suntem la fel.... "imbracarea hainelor"- prin imbracaminte poti extravaga si iesi in evidenta foarte usor.Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii acoperit. 1 Petru 3:4 ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia neperitoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.
U ce gandesti ca trebuie sa umblam ca salbaticii nepieptanati , goi...? TI-am scris ca nici apostolii si nici Isus nu au purtat aur, iar despre imbracaminte este bine a nu extravaga si a iesi in evidenta ca si cum cine ai fi tu.Ca asta uraste Dumnezeu, mandria. Fii dar un om echilibrat, si daca cugetul tau este curat atunci te va indemna ce este bine sau nu.
Ultima modificare de daniel.drehluta (03/06/09 23:20)
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
03/06/09 23:20
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
Amin! Sa fim echilibrati! dar asta nu presupune ca bijuteriile in sine ar fi pacat... si nici purtarea lor.
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
04/06/09 09:57
|
|
ambasador
membru
|
|
lara a scris:
Amin! Sa fim echilibrati! dar asta nu presupune ca bijuteriile in sine ar fi pacat... si nici purtarea lor. |
Bijuteriile in sine nu sunt pacat, purtarea lor insa lasa de dorit. Un sfat totusi bun de urmat:1 Tesaloniceni 5:22 Feriţi-vă de orice se pare rău. Intrebare: In Exod cap 20 sunt aratate cele 10 porunci. Este scris dar ca nepazirea lor era un "pacat"? La fel cum spune in lege"Sa nu furi" asa spune si Pavel"sa nu fie...". Cugetul sau firea ta trebuie sa te invete si sa te indrume la ceea ce este bun sau rau:1 Corinteni 11:14 "Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung,"
Ultima modificare de daniel.drehluta (04/06/09 22:31)
|
|
04/06/09 19:10
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|