TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Crestinii si bijuteriile Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 16
lara
membru

Inregistat: 03/12/06

irlanda a scris:

1 Petru 3:3,4 "PODOABA VOASTRA SA NU FIE PODOABA DE AFARA....CI SA FIE OMUL ASCUNS AL INIMII,
IN CURATIA NEPIERITOARE A UNUI DUH BLAND SI LINISTIT, CARE ESTE DE MARE PRET INAINTEA DOMNULUI."

Ce vreti mai mult si mai clar de atat.!!!!

Oare n-a vrut Petru sa spuna "Podoaba voastra sa nu fie doar podoaba de afara...."? Sau crezi ca Sara, stapana a atator averi care le avea Avraam, nu purta bijuterii? Este bine stiut faptul ca evreicele se impodobeau cu aur si argint.

Ultima modificare de lara (21/07/08 21:08)

21/07/08 21:07

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

irlanda a scris:

NU ii placi Domnului daca porti bijuterii.

BA DA!!!
[Hai ca incepe sa-mi placa :D :D :D]

lara a scris:

Mi-ai putea da o referinta Biblica?

Ete na. De unde sa-ti dea daca nu exista? :D

irlanda a scris:

1 Petru 3:3,4 "PODOABA VOASTRA SA NU FIE PODOABA DE AFARA....CI SA FIE OMUL ASCUNS AL INIMII,
IN CURATIA NEPIERITOARE A UNUI DUH BLAND SI LINISTIT, CARE ESTE DE MARE PRET INAINTEA DOMNULUI."

Ce vreti mai mult si mai clar de atat.!!!!

Pai am vrea sa nu scoti versetele din context. Atat! :)
Booooon. Sa dam cetire si versetelor 5 si 6:

5  Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu, şi erau supuse bărbaţilor lor;
ca Sara, care asculta pe Avraam, şi-l numea „domnul ei”. Fiicele ei v-aţi făcut voi, dacă faceţi binele fără să vă temeţi de ceva.

De aici deducem ca Sara este un model de smerenie demn de urmat. Cine nu deduce asta poate sa iasa in pauza. Si acum intrebarea de 100 de puncte: A purtat Sara bijuterii? Raspuns: Desigur. Mai e ceva de demonstrat aici?

21/07/08 22:23

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06

+Archangel+ a scris:

Si acum intrebarea de 100 de puncte: A purtat Sara bijuterii? Raspuns: Desigur. Mai e ceva de demonstrat aici?

Da.Ce fel de bijuterii (de fapt podoabe ) purta Sara?Hai să te văd.

21/07/08 22:27

lara
membru

Vezi Geneza 24:47b si 24:53 - e lesne de inteles ca in familia lui Avraam se purtau bijuterii, scule de aur, etc..

Ultima modificare de lara (22/07/08 08:15)

21/07/08 22:35

+Archangel+
Moderator

Mersi lara. M-ai scutit de-o munca. ;)

21/07/08 22:40

The_sense_of_life
membru

Inregistat: 25/05/08
Imi place de voi... :)... Asa este, nu trebuie sa scoate versetele din context...

21/07/08 22:58

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Bijuteriile aufost o uraciune in fata Domnului doar in momentul in care s-au transformat in idol (vitelul de aur), nu inainte cand era chiar o calitate a poporului ales.

22/07/08 08:57

lara
membru

+Archangel+ a scris:

Mersi lara. M-ai scutit de-o munca. ;)

Pentru nimic :)

22/07/08 09:15

Andreea
membru

lara a scris:

Vezi Geneza 24:47b si 24:53 - e lesne de inteles ca in familia lui Avraam se purtau bijuterii, scule de aur, etc..

Aha...merci.

Ultima mea părere vis-a-vis de acest subiect:Femeile din Vechiul Testament purtau bijuterii.De ce?Aşa era cultura lor.La noi au apărut printre creştini,(pocăiţi,că ortodocşii purtau de mult)odată cu venirea muzicii engleze şi cu plecarea multor tineri în afară.Şi normal că dacă ăla din America are ceva lănţişoare cu o cruce,sau o brăţară nevinovată cu WWJD,ce rău e să ne modelăm cultura noastră după cea americană?Ce contează dacă o să devenim în orice lucru nişte copii fidele?Începem să dăm importanţă unor lucruri care nu ne sunt de folos.Dăm bani pe lucruri inutile,în loc să ajutăm pe cei lipsiţi.
Fiecare să aleagă:să fie copie a celor din Vest,sau să aleagă smerenia (aşa cum e în cultura noastră). ;)

22/07/08 09:54

lara
membru

Pardon! Nu este Biblic ceea ce spui Andreea. Indiferent de cultura in care traim, Biblia este (sau ar trebui sa fie) etalonul nostru!
Conform culturii in care traim trebuie sa tii doliu dupa sot/sotie 1 an de zile, n-ai voie sa mai canti in fata, tre sa stai pe ultimul rand in biserica si nu ai voie sa te recasatoresti mai repede de 1 an sau daca se poate....chiar deloc. Biblia insa spune cu totul altceva: "laudati pe Domnul in orice vreme", despre vaduve/vaduvi spune sa se casatoreasca ca sa nu pacatuiasca si mai ales....sa nu ferim de basmele lumesti si babesti...

Ultima modificare de lara (22/07/08 10:09)

22/07/08 10:08

Andreea
membru

lara a scris:

Pardon! Nu este Biblic ceea ce spui Andreea.

Serios?Aşa o fi,dacă zici tu...

lara a scris:

Indiferent de cultura in care traim, Biblia este (sau ar trebui sa fie) etalonul nostru!

Da.Şi asta ar însemna,luând în calcul toate versetele despre Sara,că noi urmaşele ei,ar trebui să purtăm bijuterii.Dacă aşa a fost ea,şi e un exemplu de smerenie,atunci mai mai că devine obligatoriu să purtăm bijuterii.Asta tot nu e biblic,nu?

lara a scris:

Conform culturii in care traim trebuie sa tii doliu dupa sot/sotie 1 an de zile, n-ai voie sa mai canti in fata, tre sa stai pe ultimul rand in biserica si nu ai voie sa te recasatoresti mai repede de 1 an sau daca se poate....chiar deloc. Biblia insa spune cu totul altceva: "laudati pe Domnul in orice vreme", despre vaduve/vaduvi spune sa se casatoreasca ca sa nu pacatuiasca si mai ales....sa nu ferim de basmele lumesti si babesti...

Asta e,din câte ştiu, la ortodocşi.Dacă aceste lucruri sunt şi la tine în biserică,na...Sincer,dacă o văduvă nu sta pe prima bancă,îmbrăcată în alb,şi nu cântă în faţă e că nu vrea.Dacă şi-a iubit soţul va suferi,şi aşa îşi va arăta durerea din suflet.Dar dacă nu l-a iubit,normal că va gândi ca şi tine,că ce rost are să poarte negru şi celelalte.Cât despre laudă,da,poate să o facă.Şi nu e nevoie să meargă în faţa bisericii să cânte,ci o poate face şi de pe ultima bancă,şi acasă.Asta fiind o paranteză faţă de subiectul de faţă. ;)

22/07/08 10:21

Sword
membru

Daca cineva din biblie avea o placere ptr. a manca nu stiu ce aliment nu inseamna ca toti ar trebui sa mancam asta. Ideea ii ca avem libertatea de a alege (nu obligatia de a face sau nu un lucru). Si libertatea asta chiar este fara a fi numita pacat alegerea unuia sau altuia. Cele care sunt intr-adevar pacate sunt clar expuse. Acum va alege fiecare daca isi va ruja buzele sa le scoata in evidenta cumva sau ce fel de lantisor sa poarte la gat sau nu. Nu este pacat decat ptr. cine vrea sa fie. Dar daca unu poarta sa nu judece pe cel ce nu poarta, iar cel ce poarta sa nu judece pe cine poarta. Aici este filosofia bibliei. Daca ne-am lua strict literal ar insemna sa ne imbracam DOAR cu fapte bune...adica cu nimic exterior, ceea ce nu ar fi biblic.

Ultima modificare de Sword (22/07/08 10:32)

22/07/08 10:31

+Archangel+
Moderator

Andreea a scris:

Fiecare să aleagă:să fie copie a celor din Vest,sau să aleagă smerenia (aşa cum e în cultura noastră). ;)

Vai ce ma amuza manipularile astea subtile. :D
Despre care cultura a noastra vorbesti Andreea? A romanilor sau a pocaitilor?
Istorioara ta ai inceput-o cam de la mijloc. Cred ca ar trebui sa vorbesti un pic despre comunitatile Amish si menonite. Aceste comunitati si-au creat o cultura proprie prin separarea de cultura din care proveneau. Pocaitii nostri (adica romani) au fost puternic influentati din punct de vedere cultural de catre baptistii germani veniti din Rusia dar si de misionarii reformati elvetieni.
Patrunderea bijuteriilor (fie si datorita deschiderii catre Vest) reprezinta o revenire la cultura societatii in care traim, o revenire la normal as zice eu. Faptul ca am avut o cultura paralela culturii societatii noastre nu ne-a adus niciun beneficiu ba dimpotriva.
Cine doreste o cultura "pocaita" le recomand integrarea intr-o comunitate Amish. Am uitat sa va zic, la ei e interzis curentul electric. Succes! ;)

22/07/08 10:38

Andreea
membru

+Archangel+ a scris:

Cine doreste o cultura "pocaita" le recomand integrarea intr-o comunitate Amish. Am uitat sa va zic, la ei e interzis curentul electric. Succes! ;)

Asta era pentru mine?Mulţumesc.O să iau legătura cu ei.Poate,poate o să îmi dea voie cu un generator pt curent,şi o conexiune la internet,ca să dau veşti despre viaţa de acolo.Poate.

Vai ce ma amuza manipularile astea subtile. :D

Mulţumesc şi pentru asta.Nu ştiam că sunt manipulatoare,dar... .Domnul să te binecuvinteze! :)

Ultima modificare de Andreea (22/07/08 10:57)

22/07/08 10:55

+Archangel+
Moderator

Ma bucur ca numai atat ai inteles din mesajul meu. :rolleyes:

22/07/08 11:03

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Lasa, ca va reciti cand se vor calma spiritele, si sigur va intelege mult mai mult. ;)

22/07/08 11:06

the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08

+Archangel+ a scris:

Patrunderea bijuteriilor (fie si datorita deschiderii catre Vest) reprezinta o revenire la cultura societatii in care traim, o revenire la normal as zice eu. Faptul ca am avut o cultura paralela culturii societatii noastre nu ne-a adus niciun beneficiu ba dimpotriva.

+Archangel+,mi s-a părut interesant ce ai spus,poţi să detailezi puţin?sau dacă ai un link..ar mai bine.

22/07/08 11:19

Site web  
+Archangel+
Moderator

Nu stiu exact ce ai dori sa detaliez. Banuiesc ca ai observat si tu ca de multe ori pocaitii practica un monahism cultural. Nu am link sa-ti dau deoarece astea sunt observatiile si concluziile mele.

22/07/08 12:03

lara
membru

Andreea a scris:

Asta e,din câte ştiu, la ortodocşi.Dacă aceste lucruri sunt şi la tine în biserică,na...Sincer,dacă o văduvă nu sta pe prima bancă,îmbrăcată în alb,şi nu cântă în faţă e că nu vrea.Dacă şi-a iubit soţul va suferi,şi aşa îşi va arăta durerea din suflet.Dar dacă nu l-a iubit,normal că va gândi ca şi tine,că ce rost are să poarte negru şi celelalte.Cât despre laudă,da,poate să o facă.Şi nu e nevoie să meargă în faţa bisericii să cânte,ci o poate face şi de pe ultima bancă,şi acasă.Asta fiind o paranteză faţă de subiectul de faţă. ;)

Tot o paranteza fata de subiect, cunosc o persoana care a trecut prin asa ceva si chiar daca si-a iubit barbatul pentru ea doliul nu a insemnat exprimarea durerii din inima...Cat despre cantat, ea conducea cantarile cu tinerii si biserica.Ar fi putut sa cante dupa cateva saptamani dar n-a fost voie...( ma intreb care exemplu biblic l-or fi urmat) si n-a fost voie nici macar de pe banca- adica daca a cantat s-a sculat biserica la ea in cap....Si cel care-i fusese sot a vrut s-o omoare de cateva ori. Poftim cultura! O fi diferita de a ta, asa cum e diferita si de a americanilor, chiar daca traim amandoua in Romania.

Ultima modificare de lara (22/07/08 12:09)

22/07/08 12:07

the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Citeam azi în Biblie în Judecători,şi am dat peste un pasaj destul de interesant.Ce părere aveţi?

Judecători 8:24-28
Ghedeon le-a zis: "Eu nu voi domni peste voi, nici fiii mei nu vor domni peste voi, ci Domnul va domni peste voi."

Ghedeon le-a zis: "Am să vă fac o rugăminte: daţi-mi fiecare verigile de nas pe cari le-aţi luat ca pradă."-Vrăjmaşii aveau verigi de aur, căci erau Ismaeliţi.

Ei au zis: "Ţi le vom da cu plăcere." Şi au întins o manta, pe care a aruncat fiecare verigile pe cari le prădase.

Greutatea verigilor de aur pe cari le-a cerut Ghedeon, a fost de o mie şapte sute de sicli de aur, afară de lunişoare, de cerceii de aur, şi hainele de purpură, pe cari le purtau împăraţii Madianului, şi afară de lănţişoarele dela gîtul cămilelor lor.

Ghedeon a făcut din ele un efod, şi l-a pus în cetatea lui, la Ofra, unde a ajuns o pricină de curvie pentru tot Israelul; şi a fost o cursă pentru Ghedeon şi pentru casa lui.

Madianul a fost smerit înaintea copiilor lui Israel, şi n'a mai ridicat capul. Şi ţara a avut odihnă patruzeci de ani, în timpul vieţii lui Ghedeon.

ok..nu am nimic cu cei care poartă bijuterii,dar există un mare pericol.S-ar putea ca acestea să devină un idol pentru cei care deţin astfel de lucruri,aşa cum au devenit şi pt Ghedeon,care deşi l-a slujit pe Dumnezeu,a ajuns să aibă inima împărţită!

22/07/08 17:56

Site web  
Sword
membru

Intocmai

22/07/08 18:07

+Archangel+
Moderator

Si banii pot deveni un idol. Ce facem, ii interzicem? Sau, mai degraba, ne inteleptim noi si ne sfintim pentru a nu face din slobozenia noastra un mijloc de a trai in pacat?

22/07/08 20:39

kidaa
membru

Inregistat: 23/07/08
helloo.. sunt si eu noua..Pace! :)  hhmm..bijuterii.. eu sunt din fam de ortodocsi..da de vreo 4 ani merg la penti..am primit si botezu cu Duhu Sfant.. pot sa zik ca pe parcusu` acestor 4 ani am tot pendulat intre ideea cu si ideea fara..  da cateodata port.. chiar si akum am niste floricele in urechi :))  nu kred ca e pacat.. si pot sa spun ca am stat muult timp in fatza calculatorului sa citesk forumuri si tot felu de predici si etc despre subiectu asta. Fiecare face cum are incredintzare..dar f important.. nu trebuie sa fie o pricina de poticnire. Dar dak portzi o bratzara cu WWJD sau un inel sau un lantik ce l`ai primit cadou de la o persoana deosebita.. si zik babele ca deja esti pe cale sa arzi in iad..m`i se pare aberant .. m`i se pare normal pt fetele care n`o purtat nik de cand s`o nascut..sa fie ceva 'altfel'..  totu tzine de cutuma..de obisnuintza.. :)

23/07/08 13:24

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Cand devine o pricina de poticnire purtearea bijuteriilor?

23/07/08 13:28

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
Bună, kidaa! Bine ai venit pe forumul TânărCreştin!
Te invităm să treci pe la subiectul Noi, cei de pe forum (click aici) şi să ne spui câteva cuvinte despre tine! :)

De asemenea, eşti invitată să arunci o privire şi la Regulament (click aici) şi să încerci să ţii cont de el.

Spor la postat! ;)

Ultima modificare de benny (23/07/08 13:35)

23/07/08 13:31

Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 16    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la