TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Crestinii si bijuteriile Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 16
simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Pai, normal ca te place asa cum esti, ca altfel nu mai era sotul tau. :D

Altceva vroiam sa spun: de exemplu, tu esti o tipa sport. Dar lui ii place stilul elegant, si il gaseste atragator. Si acum, ce faci? O tii pe a ta, cu nu si nu? Prin asta, il departezi, nu il apropii. Nu ma refeream strict la bijuterii. Eu iti vorbesc din propria experienta.

Si in mod cert, te schimba foarte mult persoana pe care o iubesti. Si nu ma refer doar la faptul ca deveniti una. Ajungi sa tii cont de parerile pe care le are, in orice domeniu. Si unde exista constientizarea dorintelor celuilalt, exista armonie si comunicare. :)

21/07/08 14:42

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07

+Archangel+ a scris:

Cand iubesti o sa vezi ca o sa faci si ce n-ai fi facut cu pistolul la tampla. :D

anomis a scris:

Pai... chiar iti schimba modul de viata. Si o sa cauti sa ii placi, si normal, daca lui ii place sa porti bijuterii, o sa o faci, de dragul lui.

Mai, ce te mai transforma dragostea asta .. 8-> Fenomenal! :)

Ultima modificare de mihaella (21/07/08 14:52)

21/07/08 14:52

lara
membru

Inregistat: 03/12/06

irlanda a scris:

@lara

Eu cred ca trebuie sa placi mai ìntai Domnului.

Daca sotului tau ìi place ca tu sa porti o ìmbracaminte indecenta,o sa te comformezi dorintei lui?

Imbracamintea indecenta este condamnata de Biblie! Purtarea bijuteriilor nu prea...

The_sense_of_life a scris:

Daca el te place fara bijuterii, crezi ca cu bijuterii o sa te placa mai mult? Nu cred... din contra... o sa te placa asa cum esti... ;)

El o sa te placa oricum....dar mai bine sa ne spuna un baiet indragostit si nu numai daca i-ar displace sau nu sa-si vada sotia/prietena purtand bijuterii.

Ultima modificare de lara (21/07/08 15:22)

21/07/08 15:16

The_sense_of_life
membru

Inregistat: 25/05/08
po hai intreaba acolo la Fetele intreaba baietii raspund... sa vedem :D :)

Ultima modificare de The_sense_of_life (21/07/08 15:24)

21/07/08 15:24

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Sa va intreb si eu ceva :

Domnul Isus a purtat bijuterii ?

21/07/08 16:34

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Domnul Isus a avut casa?

Matei 8:20   
Isus i-a raspuns: "Vulpile au vizuini, si pasarile cerului au cuiburi; dar Fiul omului n-are unde-Si odihni capul."

21/07/08 16:45

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
E strict necesar sa ai o casa pe cand bijuteriile sunt doar un moft.
Nu exista comparatie intre cei doi termeni.

21/07/08 16:49

+Archangel+
Moderator

De ce e strict necesar? Domnul Isus n-a avut.

21/07/08 16:56

benny
membru

Inregistat: 27/05/07

april a scris:

Sa va intreb si eu ceva :

Domnul Isus a purtat bijuterii ?

Bine punctat, april.. Domnul Isus ne-a oferit un exemplu de smerenie, pe care al trebui să-l urmăm fără alte comentarii.

+Archangel+ a scris:

De ce e strict necesar? Domnul Isus n-a avut.

Cât timp a stat la părinţi a avut. După ce şi-a început activitatea, nu a mai avut nevoie de una... La ce bun? Tot timpul era pe drumuri.. ;)

Ultima modificare de benny (21/07/08 16:57)

21/07/08 16:56

+Archangel+
Moderator

Ca fapt divers, daca tot e Domnul Isus modelul tau, tu porti blugi?
Si atunci la ce bun sa avem si noi case? Ar trebui sa fim si noi tot timpul pe drumuri intocmai ca modelul nostru, nu? :)

Ultima modificare de +Archangel+ (21/07/08 16:59)

21/07/08 16:58

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

+Archangel+ a scris:

Ca fapt divers, daca tot e Domnul Isus modelul tau, tu porti blugi?
Si atunci la ce bun sa avem si noi case? Ar trebui sa fim si noi tot timpul pe drumuri intocmai ca modelul nostru, nu? :)

Pentru cine e intrebarea ?

Hai Archangel, ca poti mai mult :) .

21/07/08 17:00

+Archangel+
Moderator

Daca n-am citat inseamna ca era pentru benny fiind imediat dupa postul lui.
Pentru tine era aia cu casa. :)

Bineinteles ca pot mai mult, dar ma mai pastrez si eu, na. :D

21/07/08 17:03

benny
membru

Archangel, eu am spus că Domnul Isus ne-a oferit un exemplu de smerenie, pe care ar trebui să-l urmăm... Pe când bijuteriile numa smerenia n-o aduc în evidenţă...

Ultima modificare de benny (21/07/08 17:04)

21/07/08 17:04

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

+Archangel+ a scris:

Ii placi Domnului si daca porti bijuterii.

NU ii placi Domnului daca porti bijuterii.

21/07/08 17:05

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07

lara a scris:

Nici eu nu port accesorii in orasul meu pt ca e mic si multi ar face ochii cat cepele daca m-ar vedea purtand asa ceva. Insa le port cand stiu ca nu ma cunoaste nimeni si nici nu s-ar poticni nimeni in mine pt ca le port!

lara si The_sense_of_life, v-ati pus problema,daca in orasul acela mare,are treaba un frate sau o sora din biserica voastra,si din greseala treceti pe strada unul pe langa altul? Atunci cum ramane cu cugetul celuilat? Eu nu am cautat niciodata sa vad daca e pacat,sau nu sa port bijuterii,pentru ca nu mi-au placut niciodata,si nu m-au interesat.Dar ma intreb eu deseori,cu atata libertinism,unde s-a ajuns.Nu mai este frica de Domnul,din nefericire,si influentele raului,se transforma in principii sanatoase,in orice domeniu al vietii.Am vazut si eu frati si surori cu dragoste mare,dar atata era de ei,si la fel am vazut smeriti inafara,si restu,vai de ei.Problema e: eu cum sunt?

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

21/07/08 17:05

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
irlanda,asa vorbesti de parca ar fii o crima sa porti bijuterii!!

21/07/08 17:10

lara
membru

irlanda a scris:

NU ii placi Domnului daca porti bijuterii.

Nu stiu de unde ai scos tu asta din Biblie....Mi-ai putea da o referinta Biblica?

21/07/08 17:20

benny
membru

De ce, fluflu, crima e cel mai "grav" păcat? Sau.. există păcate mari şi păcate mici? Nu toate păcatele duc la moarte? Sau cum?

Măi, eu nu am nimic cu purtatul bijuteriilor, nu sunt împotriva lor. Eu zic că ţine de:
1. încredinţarea fiecăruia
2. de cultura din care faci parte... La noi nu se obişnuia până acum câţiva ani. E un obicei preluat din Vest, obicei care nu prea e agreat de persoanele mai în vârstă, sau de cele mai conservative.

Părerea mea e că dacă e în comformitate cu încredinţarea ta, şi nu eşti o pricină de poticnire pentru biserica din care faci parte, pentru fraţii şi surorile care te înconjoară, atunci POARTĂ-LE.
Dar dacă eşti o pricină de poticnire pentru oamenii din jurul tău (datorită faptului că aşa e cultura la noi), atunci NU LE PURTA, sau mută-te undeva unde nu te judecă nimeni pentru purtarea lor (de ex. în SUA)

Ultima modificare de benny (21/07/08 17:21)

21/07/08 17:20

fluflu
membru

acum vrei sa vorbim de pacate,benny?
nu mai zic nimic.

21/07/08 17:22

lara
membru

benny a scris:

Părerea mea e că dacă e în comformitate cu încredinţarea ta, şi nu eşti o pricină de poticnire pentru biserica din care faci parte, pentru fraţii şi surorile care te înconjoară, atunci POARTĂ-LE.
Dar dacă eşti o pricină de poticnire pentru oamenii din jurul tău (datorită faptului că aşa e cultura la noi), atunci NU LE PURTA, sau mută-te undeva unde nu te judecă nimeni pentru purtarea lor (de ex. în SUA)

Acelasi principiu il am si eu..... Insa nu inteleg de ce unii considera purtatul bijuteriilor ca fiind un pacat inaintea lui Dumnezeu.Cred ca la asta facea referire fluflu cand compara purtatul bijuteriilor cu crima.

Ultima modificare de lara (21/07/08 17:24)

21/07/08 17:23

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08
ai punctat foarte bine benny

21/07/08 17:24

fluflu
membru

daa daa lara.aia vroiam sa zic.acum m-am prins ca benny de fapt nu s-a prins :)

21/07/08 17:26

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

benny a scris:

... Domnul Isus ne-a oferit un exemplu de smerenie, pe care ar trebui să-l urmăm

In primul rand smerit cu inima...

benny a scris:

Pe când bijuteriile numa smerenia n-o aduc în evidenţă...

Exista si bijuterii discrete dar si extravagante...
Eu cred ca daca ar fi fost pacat ar fi fost lasata o interdictie clar formulata in acest sens. Versetele archi-citate au menirea de a evidentia calitatile pe care trebuie sa le cultivam si nu pun interdictii. Din ce am inteles eu, pacatul se refera la fapte care fac rau aproapelui si Îl necinstesc pe Dumnezeu. Nu cred ca se poate considera un obiect(bijuteriile) imoral ci doar faptele  pot fi imorale. Pericolul eu il vad in posibilitatea de a-i face pe altii sa se poticneasca si in a fi mai preocupat de propiul exterior decat de Dumnezeu.

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (21/07/08 17:32)

21/07/08 17:31

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

lara a scris:

Nu stiu de unde ai scos tu asta din Biblie....Mi-ai putea da o referinta Biblica?

1 Petru 3:3,4 "PODOABA VOASTRA SA NU FIE PODOABA DE AFARA....CI SA FIE OMUL ASCUNS AL INIMII,
IN CURATIA NEPIERITOARE A UNUI DUH BLAND SI LINISTIT, CARE ESTE DE MARE PRET INAINTEA DOMNULUI."

Ce vreti mai mult si mai clar de atat.!!!!

21/07/08 17:34

The_sense_of_life
membru

Inregistat: 25/05/08
Oricum fiecare o sa faca asa cum considera... cat despre mine, momentan nu port bijuterii... dar atunci cand nu o sa fiu o pricina de poticnire si or sa-mi placa sa le port, o voi face... oricum cateodata ti se par in plus... deinde de cum privesti lucrurile...

"Nu judecati ca sa nu fiti judecati".

21/07/08 20:11

Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 16    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la