TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Crestinii si bijuteriile Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 16
Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Draga< mereu, m-am asteptat ca din acceptiunea mea de idei sa se inteleaga ca m-am referit la identitati raportate la Hristos si nu la lume. In lume de altfel, nu exista identtati ci mai degraba uniformitati.

17/07/08 21:39

The_sense_of_life
membru

Inregistat: 25/05/08
Intr-o comunitate mica, cum este in satele mici normal ca lumea o sa te judece dupa aparente... adica daca ai bijuterii nu esti crestin si daca nu ai esti... dar la orase in schimb, nimeni nu are nici macar o vorba cu tine... cel putin in orasele mari...

17/07/08 22:23

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
The_sense_of_life, nu e prima oara cand te citesc si te vad referindu-te la sate si comune, ca fiind niste lumi din epoca de piatra, sau din timpurile stravechi ale dinozaurilor. Lumea care judeca dupa aparente, nu s-a nascut la sat, crede-ma. La sat, il cunoaste fiecare foarte bine, pe Ionel, betivu' din capu' satului si stie ce poama e. Dar la oras, unde nimeni nu cunoaste pe nimeni, e foarte usor de judecat dupa aparente. Dar nu o sa generalizez. Orice padure cu uscaturile ei.

Acum, daca tu ai impresia ca la sat lumea e... nescolita, inapoiata sau mai stiu eu cum, te invit sa dai o raita pe acolo. Vei descoperi oameni sclipitori si acolo.

Imi cer scuze de offtopic, si pentru ca m-am lungit, dar la modul cel mai serios iti spun, pe mine personal ma jignesti cu afirmatiile tale. Provin de la sat, si dupa cum bine vezi, vorbesc destul de coerent, nu judec dupa aparente, si am mers, si inca merg la scoala. Deci...

17/07/08 22:45

The_sense_of_life
membru

Vai draga... Si eu sunt de la sat... :)
   Si inca traiesc acolo si cred ca am mare dreptate... Acesta este adevarul... cu toate ca ne doare :(
   Cei de la oras nu au cum sa te judece... nu te cunosc ... la fel se uita la toata lumea... ciudat...

Ah... lumea nu e nescolita, cum sa fie??? Dar stii tu... Satul meu era considerat satul cu natalitatea cea mai mare... deci ce zici de asta? :>

Ultima modificare de The_sense_of_life (17/07/08 22:54)

17/07/08 22:52

simona
membru

The_sense_of_life a scris:

Acesta este adevarul...

Nu stiu ce adevar traiesti tu. Daca traiesti adevarul Radio Sant, mie personal nu imi capteaza atentia. ;) Iar in ce priveste lumea crestina de la sat, tot respectul. Prefer bisericile mici, unde poti simti cum bate inima sorei langa tine, celor de la oras, unde iti bubuie boxele in ureche. Sunt adepta cercurilor restranse, ce pot sa fac? Insa, de aici a nu se trage concluzia ca generalizez. Nu ma simt bine intr-o biserica mare, si atat. Ma simt bine intr-una cu 100 de membri. Simt ca sunt intr-o familie, cu frati si surori nu perfecti, ci frati si surori. Si daca pe vremea lor nu era moda cu unghiile vopsite, lantuguri de aur si te mai miri ce..., trebuie totusi sa ii respectam .:)

Satul meu era considerat satul cu natalitatea cea mai mare... deci ce zici de asta? :>

Ca le placea oamenilor sa faca copii?

17/07/08 23:21

The_sense_of_life
membru

da... si educatia>?
        Acuma de ce nu mai fac? Crezi ca nu le mai place? Eu nu cred...

Crezi ca nu ii respect>?
      Te inseli amarnic... nu mi-as da biserica pe una mai mare... era o observatie cu orasele mari...

17/07/08 23:29

simona
membru

Ok, si ce e cu natalitatea? Ce legatura are cu bijuteriile... Sau, hai, cu educatia? Crezi ca daca cineva are doi copii in loc de sapte, gata, sunt copii educati? Hmm..

Apropo de respect, nu am afirmat ca eu as crede ca nu ii respecti. ;) Da, ok. O observatie cu care ti-am zis ca nu sunt de acord. Pana unde vrei sa o tot lungim cu asta?

17/07/08 23:44

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

anomis a scris:

Nu stiu ce adevar traiesti tu. Daca traiesti adevarul Radio Sant, mie personal nu imi capteaza atentia.  Iar in ce priveste lumea crestina de la sat, tot respectul. Prefer bisericile mici, unde poti simti cum bate inima sorei langa tine, celor de la oras, unde iti bubuie boxele in ureche. Sunt adepta cercurilor restranse, ce pot sa fac? Insa, de aici a nu se trage concluzia ca generalizez. Nu ma simt bine intr-o biserica mare, si atat. Ma simt bine intr-una cu 100 de membri. Simt ca sunt intr-o familie, cu frati si surori nu perfecti, ci frati si surori. Si daca pe vremea lor nu era moda cu unghiile vopsite, lantuguri de aur si te mai miri ce..., trebuie totusi sa ii respectam .

Anomis, m-ai uns pe suflet cu ce ai scris .Domnul sa te binecuvanteze. :)

Ah... lumea nu e nescolita, cum sa fie??? Dar stii tu... Satul meu era considerat satul cu natalitatea cea mai mare... deci ce zici de asta? :>
Acesta este adevarul... cu toate ca ne doare

Tu chiar n-ai priceput nimic din ce s-a scris ,referitor la afirmatia ta cum ca cei de la sat sant niste inculti ,la topicul "Controlul sarcinilor"?

Sau trebuie sa vina Archangel sa te convinga si sa te lamureasca ,ca sa intelegi :rolleyes:

17/07/08 23:47

The_sense_of_life
membru

ce vrei sa insinuezi draga cu asta???   

anomis a scris:

Imi pare rau, intentia mea nu a fost sa jignesc. Dar .. Nu imi place exprimarea, atata tot. :)

ASta>>>??? sau ce>?? crezi ca nu am avut dreptate...

POi sa vedem... fa 12 copii, ok>? si sa vedem atunci opiniile celorlalti...

Cred ca daca ar fi cu putinta voi m-ati lua de par... Thanks... God Bless ya ;)

Ultima modificare de The_sense_of_life (18/07/08 00:39)

18/07/08 00:25

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

Cred ca daca ar fi cu putinta voi m-ati lua de par... Thanks... God Bless ya ;)

Eu nu de par te-as lua, ci de ... bijuterii ;) .

18/07/08 06:03

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

Norkis a scris:

Ma rog, daca purtam si bijuterii, unde va fi diferenta dintre lume si noi?!

Refuz sa cred ca asta e diferenta dintre tine si lume. Ar fi mult prea trist!

18/07/08 08:26

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Singurul motiv pentru care nu port bijuterii inca este acela ca sunt unii mult prea slabi si necunoscatori de Biblie care se poticnesc in mine....

18/07/08 08:40

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Adica asa cum am scris eu altadata:se deschid noi drumuri.Azi o cruce(vedeti noile biserici adventiste)deasupra , maine una la altar.Azi un inel maine un piercing.Si porma formam o noua religie:crestini penticostali cei de pe urma :)

18/07/08 09:44

+Archangel+
Moderator

bairstow, mai bine te-ai uita si prin ograda voastra. :)

18/07/08 10:09

The_sense_of_life
membru

si concluzia???

18/07/08 19:44

Norkis
membru

+Archangel+ a scris:

Refuz sa cred ca asta e diferenta dintre tine si lume. Ar fi mult prea trist!

Bineinteles ca nu m-am referit doar la asta. insa, recunoaste, ca, daca ai fi un profesor sau un patron, si cineva te-ar ruga sa numesti persoanele pocaite din clasa/echipa de munca a ta te-ai orienta si dupa acest aspect .

Insa un lucru este cert: persoanele care au facut acest compromis, de a purta bijuterii, nu pot sa il arate cu degetul in mod critic.

Uneori si mie mi se pare ciudat sa nu port bijuterii. Munca ma obliga sa ma imbrac elegant. Insa, ma gandesc si imi spun: nu pot sa dau dovada de modestie crestina spunand una si facand alta.

Hainele si infatisarea exterioara sunt un important indicator al caracterului(pentru care ma lupt sa il tot curat).Noi suntem ceea ce purtam, al fel cum suntem ceea ce mancam. Bijuteriile sunt purtate din dornta de a atrage atentia. Daca in masinile noastre bagam cea mai buna benzina oare de ce sa nu "consumam" ce este mai frumos inaintea lui Dumnezeu si chiar a oamenilor de inalta gandire?anue, simplitatea...Pascal ori Pitagora spunea: "Exista un personaj superior femeii frumoase: femeia frumoasa si modesta".

Norkis,

Ultima modificare de Norkis (18/07/08 20:11)

18/07/08 20:10

+Archangel+
Moderator

Norkis a scris:

insa, recunoaste, ca, daca ai fi un profesor sau un patron, si cineva te-ar ruga sa numesti persoanele pocaite din clasa/echipa de munca a ta te-ai orienta si dupa acest aspect .

Recunosc ca as putea sa numesc, cel mult, persoanele care apartin de alta confesiune decat cea ortodoxa (desi aici e cu dus-intors deoarece sunt si ortodoxe care nu poarta bijuterii si nici nu se machiaza). Cat despre faptul daca sunt pocaite sau nu asta e alta mancare de peste.
Modestia crestina sta in cu totul alte lucruri. Daca tu vrei sa fie si prin refuzul de a purta bijuterii atunci Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa te ajute sa-ti duci pana la capat incredintarea. Dar numai sa nu faci din lucrul acesta o lege si pentru altii (sau, mai bine zis, altele). :)

18/07/08 23:43

Norkis
membru

Cum se manifesta vizibil modestia crestina, domnule muntean? :)

18/07/08 23:48

+Archangel+
Moderator

Dar dragostea cum se manifesta? Purtand un tricou inscriptionat cu Love? Sau nepurtand un astfel de tricou? :)

Isaia 58:
6  desleagă lanţurile răutăţii, desnoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi, şi rupe orice fel de jug;
7  împarte-ţi pâinea cu cel flămând, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.

Unde zice ceva de bijuterii?

18/07/08 23:57

The_sense_of_life
membru

God bless you Arch;))...

Tocmai vorbeam cu mama in seara asta si ii spuneam ca am purtt zilele trecute cat am fost in Buc niste accesori si imi zicea ca nu e bine ce fac... :( ca trebuie sa renunt la ele... am incercat sa o contrazic aducand argumente... si tot nu am convins-o ..

19/07/08 00:06

Norkis
membru

Infatisarea noastra exterioara este un indicator important al caracterului crestin.Infatisarea exterioara este un martor tacut dar vizibil al valorilor noastre crestine.

Unii se imbraca si se impodobesc cu haine si bijuterii scumpe pentru a placea lor insile. Ei vor sa fie admirati pentru averea lor, puterea sau situatia sociala. Unii se imbraca la moda pentru a placea altora. Ei vor sa fie acceptati de egalii lor, imbracandu-se ca ei. Crestinul se imbraca, totusi, pentru a placea lui Dumnezeu

Desi exceptiile exista, sunt convinsa ca daca Isus ar veni in odaia ta sa te intalneasca nu t-ai pune nici cercei in ureche si nici tricoul cu "Cool boy" pe umeri.:)

Ultima modificare de Norkis (19/07/08 00:07)

19/07/08 00:07

+Archangel+
Moderator

Norkis a scris:

Infatisarea noastra exterioara este un indicator important al caracterului crestin.Infatisarea exterioara este un martor tacut dar vizibil al valorilor noastre crestine.

Sincer, ma simt cam prost ca te scot din acest univers idilic dar o legatura direct proportionala intre cele doua elemente (cat mai putine bijuterii si maturitatea spirituala) este pur intamplatoare. Pot sa-ti dau n exemple de fete cu urechile pline de cercei dar cu caractere angelice si, la fel, n exemple de fete imbracate "regulamentar" dar cu o inima mai neagra ca iadul.

Norkis a scris:

Crestinul se imbraca, totusi, pentru a placea lui Dumnezeu

Nu stiam ca Dumnezeu e interesat de industria fashion. :)

Norkis a scris:

sunt convinsa ca daca Isus ar veni in odaia ta sa te intalneasca nu t-ai pune nici cercei in ureche si nici tricoul cu "Cool boy" pe umeri.:)

Nu, desigur! L-as pune pe cel cu "Jesus freak". :D

19/07/08 00:37

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08
Eram in liceu in clasa a 10-a si aveam o colega pocaita asa se tinea ea se vedea sa zic asa pe dinafara fusta batic...nu o condamn daca poate sa se poarte asa foarte bine.

Ceea ce m-a deranjat la inceput ca pe urma m-am invatat era faptul ca tot timpul ma intepa adica ceva de genu "esti pocaita ca nu se prea vede...pocaiti nu umbla in pantaloni, pocaitii nu se imbraca la moda..." ma barfea prin clasa...Bineinteles ca aproape o clasa intreaga era cu mine iar intr-o zi un coleg m-a luat pur si simplu si m-a dus intr-un local sa vad unde e colega noastra pocaita...atunci mi-am dat mult mai bine seama cine este.

Cunosc si persoane care poarta tot felul de bijuteri si alte cele..si care spun "Domnul se uita la inima", toate lucrurile vin din inima ;) Deci?

Ultima modificare de felyy (19/07/08 01:05)

19/07/08 01:04

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07

God bless you Arch;))...

Tocmai vorbeam cu mama in seara asta si ii spuneam ca am purtt zilele trecute cat am fost in Buc niste accesori si imi zicea ca nu e bine ce fac... :( ca trebuie sa renunt la ele... am incercat sa o contrazic aducand argumente... si tot nu am convins-o ..

asta mi se pare pur si simplu fatarnicie...sa porti bijuterii undeva,si altundeva nu..de ce?
Cand eram tanara si eu,am mers la niste conferinte de tineri,si cand stateam la inregistrat,toti aratam la fel,dar cand au inceput sesiunile,mai sa nu cunosti multe persoane, si asta pana si-au facut bagajele sa plece acasa,cand predam cheile,eram toti la fel. De Ce? Mie mi se pare ca nu e corect fata de oameni si Dumnezeu,intr-un loc sa fii intr-un fel si in altul altfel. Daca acasa nu faci ceva de frica parintilor,sau de frica oamenilor din sat,daca pleci undeva departe,poti sa faci ce vrei ca ei nu sunt cu tine? Eu n-am nimic cu bijuteriile,cine vrea sa le poarte,sa le puna cu masura,ca altfel iti lasa un gust amar cand privesti,cine nu vrea sa le poarte,salveaza niste bani ;)
Cred ca in final,scopul nostru e sa fim asemanatori Domnului,si sa raspandim in jurul nostru o mireasma placuta. Acu fiecare cum intelege asta.

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

19/07/08 02:21

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Nici eu nu port accesorii in orasul meu pt ca e mic si multi ar face ochii cat cepele daca m-ar vedea purtand asa ceva. Insa le port cand stiu ca nu ma cunoaste nimeni si nici nu s-ar poticni nimeni in mine pt ca le port!
Deci dragilor, cititi Ezechiel 16 si 1 Petru 3:3-6.
Daca gaseste cineva in Biblie ca ar fi pacat...sa-mi arate si mie...
Incredintarea mea e clara: nu e pacat sa le porti!Lui Dumnezeu chiar ii plac daca podoaba nu este doar cea de-afara!

Ultima modificare de lara (19/07/08 09:37)

19/07/08 09:36

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 16    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la