TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Crestinii si bijuteriile Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 16
The_sense_of_life
membru

Inregistat: 25/05/08

+Archangel+ a scris:

Problema in cazul de fata (cu bisericile de la tara) este de supunere. Daca cei care sunt pusi peste tine zic ca nu e bine sa vii cu bijuterii atunci e bine sa te supui. Daca nu-ti convine modul in care ei isi indeplinesc menirea de pastori atunci schimba adunarea.

Dragule, am vazut ca multi dintre noi accepta bijuteriile... Si la tara, chiar nu ai cum sa schimbi adunarea. :D

Mie imi place foarte mult, si desigur ca cei/cele care nu pot renunta la bijuterii nush ce sa zic... eu am facut-o, desi... imi plac :( si o spun spre rusinea mea. Cele care imi placeau mie, numai de crestini nu erau :( adica mari si lungi...

09/07/08 15:44

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Personal, nu port bijuterii, pentru ca nu imi plac. Dar parerea mea e ca sunt doar doua motive pentru care ar trebui sa nu purtam: pentru cei din lume, care ne privesc, si zic ca daca facem ca ei, cu ce suntem mai diferiti? Si pentru cei din randurile noastre, care sunt mai slabi, si care s-ar poticni in asta.
In rest, daca raman la valoarea pe care o au-de obiect, nu am nimic de zis.

Ultima modificare de anomis (09/07/08 16:32)

09/07/08 16:31

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
The_sense_of_life, eu sunt de acord si cu bijuteriile si cu machiajul. Nu le voi considera ca fiind anormale numai pentru ca exista prost gust. E ca si cum ai condamna Hillsong pentru ca exista manele.

09/07/08 17:07

filip
membru

Inregistat: 27/04/05

The_sense_of_life a scris:

Cele care imi placeau mie, numai de crestini nu erau :( adica mari si lungi...

Opaaa! Tu ai bani de bijuterii?!?!?!?! Unde ziceai că stai? Ah, sau aşa nu merge! Hai să încercăm altfel: eşti măritată?

Ultima modificare de filip (09/07/08 18:22)

09/07/08 18:22

Site web  
The_sense_of_life
membru

Normal... si eu sunt de acord cu ele.. Dar, din pacate... biserica unde sunt nu le accepta si de cat sa-L pierd pe Isus pentru asta... mai bine nu port bijuterii. Prin asta ne deosebim de ceilalti. Doar daca o sa vezi pe vreo tipa cu cercei in urechi nici prin cap nu o sa ti treaca ca ea este crestina. Trebuie sa fim exemple. :)

09/07/08 18:23

The_sense_of_life
membru

filip a scris:

Opaaa! Tu ai bani de bijuterii?!?!?!?! Unde ziceai că stai? Ah, sau aşa nu merge! Hai să încercăm altfel: eşti măritată?

Nu Filip, nu sunt maritata. :))....
    Nu neaparat ca am bani de bijuterii, tinerii nu au niciodata bani, dar pur si simplu cand intri intr-un magazin de accesorii le vezi. :)

Ultima modificare de The_sense_of_life (09/07/08 18:26)

09/07/08 18:25

filip
membru

Aaaaaaa, deci eşti doar... privitoare?!?... În cazul ăsta... mi-a părut bine, dar trebe să mă-ntorc înapoi la muncă! La căutat pe cea bogată şi dispusă să mă ia şi pe mine drept preş, pentru nişte bani! Ura!

09/07/08 18:28

Site web  
The_sense_of_life
membru

:))....
aham, deci u cauti doar una cu bani... rusinica :">

09/07/08 18:30

filip
membru

Eh, nici poveste de Ruşinică! Ruşinica nu ţine de foame! Nesimţirea în schimb... eeeeei, ce femeie plină de veleităţi...

Ultima modificare de filip (09/07/08 18:33)

09/07/08 18:32

Site web  
The_sense_of_life
membru

Iti doresc o femeie plina de bani, dar pe care sa nu o iubesti! Ai sa intelegi mai tarziu ce inseamna...
  Eu ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a trezit la realitate.

Ultima modificare de The_sense_of_life (09/07/08 19:42)

09/07/08 19:42

simona
membru

Intr-o zi, au venit la mine doua tipe din clasa a 12-a, care erau traumatizate ca o fata din clasa lor, care era pocaita, venise la scoala cu cercei."Si-a facut gauri, nu sunt doar clipsuri!"Ziceau ele pe un ton jumate disperat.

Alta data, o colega m-a intrebat daca ma uit la tv, si alta data, :rolleyes: o colega ma privea cu oroare cum ma dadeam cu lac pe unghii.

Oamenii cred ca noi nu avem voie, si nu ca e alegerea noastra sa nu purtam. Lucrul asta ma deranjeaza enorm. Ne vad ca niste incuiati, oameni de moda veche, etc.

Cat despre Biserica, daca ai voie sau nu, depinde foarte mult de cultura. Anul asta ne-au vizitat niste femei din America. Ele purtau si cercei, erau si destul de machiate, desi purtau numele de baptiste.

09/07/08 20:09

The_sense_of_life
membru

La mine in clasa, nu mai este nici un pocait. Si am fost cu cercei la scoala, clipsuri, dar nu mi-a spus nimeni nimic..:D

09/07/08 20:13

simona
membru

Da mai, dar chestia era ca fata care isi pusese cercei... Era genul ala, care ridica spranceana cand venea la scoala cate una cu bijuterii. Si si-a luat-o cu clasa. :D

Ultima modificare de anomis (09/07/08 20:24)

09/07/08 20:24

filip
membru

Iti doresc o femeie plina de bani, dar pe care sa nu o iubesti!

Heheheeeee, mi-au dorit altele chestii şi mai şi!... Mie nu-mi trebe neapărat fumeia. Să-mi deie banii, şi după aia pot io să mă descurc şi singur! Ura!

09/07/08 21:44

Site web  
The_sense_of_life
membru

mnah... u chiar esti un model de viata! felicitari! nu stiam ca crestinii sunt asa!

09/07/08 22:11

+Archangel+
Moderator

daca o sa vezi pe vreo tipa cu cercei in urechi nici prin cap nu o sa ti treaca ca ea este crestina. Trebuie sa fim exemple. :)

Asta e un exemplu tipic de omul se uita la ce izbeste ochiul. Cat de usor catalogam pe cineva ca fiind crestin sau nu dupa cum arata si nu dupa cum este. Pai eu, unul, as prefera sa plec de la premisa ca nu este crestina si sa ma impresioneze, placut, ca este decat sa plec de la premisa ca este (avand uniforma de rigoare: fusta, batic, parul fara nicio forma) si sa constat cu stupoare ca inima ei colcaie de barfa, invidie si ura.

10/07/08 08:28

The_sense_of_life
membru

ai mare dreptate cand spui asta... dar sa stii ca uneori este necesar sa fim oamneii ascunsi ai inimii... stii doar: nu trebuie sa judeci o carte dupa copertile ei... si cei mai multi oamneni o fac asta :(...
   As vrea sa pot sa ma exprim asa cum vreau, intr-o societate care sa ma judece dupa ceea ce gandesc... nu dupa cum arat.

11/07/08 00:18

+Archangel+
Moderator

As vrea sa pot sa ma exprim asa cum vreau, intr-o societate care sa ma judece dupa ceea ce gandesc... nu dupa cum arat.

Tocmai de aceea ai nevoie de multa putere si vointa pentru a fi ceea ce esti tu si nu o imagine a dorintelor altora.

11/07/08 08:40

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

Numai ca ceea ce gandesti se mai reflecta si in felul cum arati.

11/07/08 20:12

simona
membru

...Si daca vei incerca sa multumesti pe toata lumea, vei sfarsi dezamagind pe unul si altul. Si, in final, vei redeveni tu, pentru ca nimeni nu poate juca un rol, in niste haine care nu ii vin.

Incearca sa nu mai fii asa cum doresc altii sa fii, ci asa cum te-a creat El sa fii. Spunea cineva, ca, Dumnezeu ne daltuieste caracterul toata viata, ca noi sa devenim ce eram inainte de a avea tangente cu lumea asta. Incearca sa te asemeni tot mai mult cu Isus, sa placi Lui. Sa te educi sa fii indiferenta la parerile celor din jur. Sa iti pese de ce vrea Domnul de la tine.

11/07/08 20:12

The_sense_of_life
membru

ok... dar ce se intampla atunci cand dorintele tale se opun cu ale celorlalti... si totodata nu esti sigur de ceea ce vrea Dumnezeu de la tine? oamnenii critica si barfesc pe deasupra... si daca s-ar iubi asa de mult precum pretindem ca ne iubim i-am accepta pe toti asa cum sunt!

15/07/08 13:26

+Archangel+
Moderator

Depinde cu dorintele cui intra in conflict. Daca intra in conflict cu cele ale pastorilor sau liderilor atunci ar trebui sa cedezi. In rest, depinde de relatia pe care o ai cu persoanele respective.

15/07/08 15:05

The_sense_of_life
membru

mersi mult... :)

15/07/08 15:11

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Nu pot accepta ideea de bijuterii. Este absolut indestulator cate frizuri, rochii extravagante sau machiaje purtam. Ma rog, daca purtam si bijuterii, unde va fi diferenta dintre lume si noi?! Mai ales in aceasta lume post-moderna este nevoie de identitati. Iar aceasta identitate tine cont si de aspectul fizic. Bisericile devin de pamant tocmai datorita lipsei acute de identitati.

Ultima modificare de Norkis (17/07/08 20:55)

17/07/08 20:54

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Da ai dreptate...dar identitatea trebuie sa fie raportata la Hristos nu la rigori exterioare...Pe mine nu ma intereseaza sa ma caracterizeze cineva drept "x" care nu se macheaza nu poarta bijuterii ci "x" care nu se cearta are mereu o vorba buna pentru oricine, e o persoana blanda...

17/07/08 21:05

Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 16    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la