TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Crestinii si bijuteriile Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 16
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Eu cred ca fiecare scoala crestina sau nu poate sa-si stabileasac propriile norme, nu intotdeauna norme care tin de moral, dar care pot sa tina de o normalitate.

Pe de alta parte spaga este vazuta in "negru" chiar in societatea civila contemporana, cu atat mai mult in societatea crestina. Asadar spaga in scoala crestina este chiar contradictie in termeni. Daca este adevarat, atunci vai...

29/01/08 11:31

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06

deeaandreea a scris:

Adevarul e ca aceasta problema a bijuteriilor a devenit destul de controversata in ultima vreme.Cred ca fiecare ar putea sa aduca argumente pro si contra in privinta lor.Eu nu vreau sa judec pe nimeni si cred ca nimeni nu are dreptul sa judece pe un om  ca poarta bijuterii sau nu,singurul care judeca  este Dumnezeu si numai El poate deschide ochii cuiva si sa-l faca sa vada adevarul. Eu personal cred ca avem libertatea lasata de Dumnezeu sa alegem in viata noastra ceea ce facem, ceea ce vorbim, si chiar ceea ce purtam.Dar ceea ce nu trebuie sa uitam este ca Dumnezeu ne cheama la sfintenie si smerenie,si ca noi avem un rol pe pamant.Prin tot ceea ce facem sau putrtam noi trebuie sa aratam ca suntem din Dumnezeu si trebuie sa fim indicatoare spre cer(si nu pricini de poticnire).Si acu imi aduc aminte versurile unei poezii, pe care cred ca am recitat-o odata si in Biserica:"O,om ce mari raspunderi ai/de tot ce faci in lume//De tot ce spui prin scris sau grai/De pilda ce la altii dai/ Caci ea mereu spre iad sau rai pe altii o sa-ndrume."  Eu personal nu am avut placerea sa port anumite bijuterii,si singura pe care am purtat-o si o port este verigheta mea. Si daca tot suntem la tema asta imi poate spune cineva ce semnificatie sau simbol(rol) a avut inelul primit de fiul risipitor dela tatal sau cand s-a intors acasa,din lume? Multumesc anticipat! Dumnezeu sa va binecuvinteze!

sunt total de acord cu tine... chiar imi place ce ai scris... bravo!

11/04/08 11:38

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

mototey a scris:

Mai, dar rapid mai esti. In 2 minute ai gasit exact mesajul deei, l-ai si citit si comentat... bravo !

11/04/08 14:29

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06

april a scris:

mototey a scris:

Mai, dar rapid mai esti. In 2 minute ai gasit exact mesajul deei, l-ai si citit si comentat... bravo !

am citit mesajul pe care l-a postat alta data, si abia atunci azi am dat mesaj :):):)

11/04/08 23:10

Site web  
sorinik
membru

Inregistat: 15/06/08
in special in bisericile penticostale din romania avem o mare problema cu interzicerea purtarii bijuteriilor. in isaia capitolul trei scrie ca domnul ne va descotorosii de bijuteriile noastre pt ca fiicele sionului erau mandre si umblau cu priviri pofticioase, apoi in 1 petru vorbeste despre podoaba noastra. din punctul meu de vedere dumnezeu nu ne-a interzis niciodata purtarea bijuteriilor, problema e atitudinea pe care o avem fata de ele. atata timp cat dumnezeu e pe locul unu, o bratara sau un lantisor nu o sa ne afecteze cu nimic. dar ce putem face cu batranii bisericii?

15/06/08 17:07

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
"1 Petru 3:3  Podoaba voastrã sã nu fie podoaba de afarã, care stã în împletitura pãrului, în purtarea de scule din aur sau în îmbrãcarea hainelor,
ci sã fie omul ascuns al inimii, în curãtia nepieritoare a unui duh blând si linistit, care este de mare pret înaintea lui Dumnezeu."
De aici daca o luam literal o sa intelegem ca nu ar trebui ca frumusetea sa stea in bijuterii si nici in haine. Deci ar trebui sa nu mai purtam nici haine nici bijuterii? Daca intelegem altfel lucrurile se poate vedea destul de clar ca ceea ce vrea sa spuna Petru este ca nu bijuteriile sau hainele ne fac sa fim pretiosi, ci omul dinlauntru care este pretios datorita lui D-zeu care-i da valoare. Nu spune "nu purtati haine sau bijuterii", ci "Nu puneti accentul pe ele". Cautati sa fiti frumosi inlauntru in caracterul vostru, nu prin lucruri exterioare. This is my opinion, sau cel putin asa inteleg eu lucrul asta.

15/06/08 17:47

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Cu batranii bisericii nu poti face decat in doua moduri: te supui regulilor impuse de ei sau iti gasesti alta biserica. Daca vrei poti discuta cu ei dar nu-i sfida prin nerespectarea cerintelor lor. Supune-te regulilor ori de cate ori te duci in acea biserica. Nu-ti convine, cere transferul.

15/06/08 18:02

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08
Eu am observat ca bijuteriile sunt un motiv de mandrie pentru cei care le poarta, nu zic ca toti sunt asa dar asta am vazut.

15/06/08 23:22

+Archangel+
Moderator

Eu am observat ca si hainele sunt un motiv de mandrie. Ar trebui sa le interzicem si p-astea? :)

15/06/08 23:27

dianna
membru

Inregistat: 15/04/08
eu una sa fiu sincera nu sunt de acord cu purtatul bijuteriilor...mai ales cand vad fete la biserica cu cercei de 5 cm...pfuai, da la Dzeu nu cred ca ii trebuie chestii din astea ci sa fim smeriti.

15/06/08 23:30

daniel
membru

Eu interzic mandria.

Ce haine ??

15/06/08 23:34

+Archangel+
Moderator

dianna a scris:

eu una sa fiu sincera nu sunt de acord cu purtatul bijuteriilor...

Atunci nu purta.

15/06/08 23:55

dianna
membru

Inregistat: 15/04/08

+Archangel+ a scris:

Atunci nu purta.

pai tie iti place cand vezi asa ceva??in bisericaaaa?care mai de care in ultima vreme... La urma urmei atatia oameni, atatea pareri...

16/06/08 09:22

Sword
membru

Cine-i frumos interior va fi frumos si exterior, fie cu bijuterii fie fara. Fie ca poarta haine de firma fie second hand. Cine-i ingamfat va fi si cu una si alta. Si mai este si problema invidiei de care trebuie sa avem grija sa nu o avem vazand la ceilalti ceva frumos pe ei. Fiindca sa fim sinceri, multe lucruri pot scoate mai bine in evidenta o anumita parte a noastra colorandu-le sau punand anumite lucruri pe noi. Dar fara a exagera extrem de mult. Fiindca ce-i prea mult oricum urateste decat sa faca mai frumos.

Ultima modificare de Sword (16/06/08 09:32)

16/06/08 09:28

+Archangel+
Moderator

dianna a scris:

pai tie iti place cand vezi asa ceva??in bisericaaaa?

Sincer, pe mine ma dor altele care, din punctul meu de vedere, sunt mult mai grave: violenta conjugala, ipocrizie, barfa, lupte pentru putere, nesupunere etc.

16/06/08 10:43

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
de ce ne impiedicam de lucruri atat de marunte si nu le vedem pe cele cu adevarat importante? se tot discuta despre batic, bijuterii, imbracamint si le uitam pe cele care produc dezbinari intre noi, pe cele care stim sigur ca il supara pe Dumnezeu. oricum, la astfel de subiecte nu o sa se ajunga la un punct comun, pentru ca fiecare tine strans cu dintii de parerile personale.
si eu am fost candva stricta din punctul asta de vedere. criticam in gandul meu persoanele care nu purtau batic, care aveau anumite bijuterii, dar ma intreb, in acel moment..cu ce eram eu mai buna decat acele persoane? daca venea Domnul atunci le vedeam cum imi fac cu mana din cer iar eu stateam si plangeam ca m-am poticnit in astfel de detalii.
nu incurajez nici acum purtarea bijuteriilor.eu nu port si nu o sa port [decat cand m-oi marita :D inelul de logodna, verigheta]

omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.

dupa cum spunea si Archy sunt alte lucruri de care ar trebui sa tinem cont.
un lant, o bratara, un inel...daca le porti nu te duc in iad, dar daca ii judeci pe cei ce le poarta si nici nu esti atent/a la ceea ce vrea Domnul sa iti vorbeasca...unde crezi ca te duci?

16/06/08 11:13

Sword
membru

Good point Tamarta. Isus i-a cam biciuit bine pe farisei despre care zicea ca strecoara tantarul si inghit camila.

16/06/08 17:14

daniel
membru

Sunt unii care nu inghit nici una :D :D :D

16/06/08 17:34

The_sense_of_life
membru

Inregistat: 25/05/08
Hello. :)
  Consider ca ati dezbatut mult pe tema aceasta. Sa fiu sincera si eu sunt moarta dupa bijuterii, dar la mine la tara,oamenii se poticnesc chiar si in verigheta, si in curele. Deci, ce ar trebui sa fac?
   Dupa parerea mea, intotdeauna o sa recunosti un crestin ca fiind o persoana smerita... si cred ca daca biserica in care suntem ne impune sa nu purtam bijuterii ar trebui sa acceptam: "purtarea voastra sa fie cunoscuta de toti oamenii". Cum o sa le demonstram celor din jur ca suntem crestini daca noi avem 5 kg de bijuterii pe noi, fie ca sunt din aur, argint, lemn sau plastic. 

Un subiect destul de interesant este si machiajul. Ce parere aveti>? Au voie fetele sa se machieze cum doresc>? Adica strident, in majoritatea cazurilor?

09/07/08 05:16

+Archangel+
Moderator

Problema in cazul de fata (cu bisericile de la tara) este de supunere. Daca cei care sunt pusi peste tine zic ca nu e bine sa vii cu bijuterii atunci e bine sa te supui. Daca nu-ti convine modul in care ei isi indeplinesc menirea de pastori atunci schimba adunarea.

In ce priveste machiajul strident nu e singurul domeniu in care fetele isi bat joc de ele insele. Asa ca, din punctul meu de vedere, se pot machia cum vor dar sa nu-mi ceara sa le zic ca le sta bine.

09/07/08 08:38

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

+Archangel+ a scris:

In ce priveste machiajul strident nu e singurul domeniu in care fetele isi bat joc de ele insele. Asa ca, din punctul meu de vedere, se pot machia cum vor dar sa nu-mi ceara sa le zic ca le sta bine.

un singur cuvant: BRAVO!

Ultima modificare de Tanara crestina (09/07/08 08:46)

09/07/08 08:45

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08

+Archangel+ a scris:

Relica zilei! ;)
De acord cu Tanara crestina ;)

09/07/08 10:07

The_sense_of_life
membru

Poi da, desigur ca la fete le sta mult mai bine machiate natural, dar sunt unele cate nici nu ies din casa daca nu sunt date cel putin cu creion...

09/07/08 14:54

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

The_sense_of_life a scris:

Poi da, desigur ca la fete le sta mult mai bine machiate natural...

:D :D Cum vine asta? :D :D Eu ştiu că ori te machiezi, ori rămâi naturală, dar să te machiezi natural!?! :D :D

Ultima modificare de Magdy (09/07/08 15:28)

09/07/08 15:27

The_sense_of_life
membru

mda... am auzit-o si eu asta:))
  Adica, doar fond de ten, rimel si creion sau ma rog... farduri dar sa fei de culoarea pielii. :D

09/07/08 15:40

Pagini:  1 2 3 4 5 ... 16    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la