|
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
Despre ce era topicul?
A, mi-am amintit. Era despre legalism...
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (06/12/12 20:52)
|
|
06/12/12 20:40
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Aici parca trebuia sa ne referim la crestinism si bijuterii. Dar ceea ce ati inceput sa comentati aici e un subiect destul de important la care, personal, as asista cu mai multa placere daca in loc de replicile nu prea blande, as avea de citit versetele la care se gandeste fiecare ca-i sustine intelegerea sau o combate pe a celuilalt.
Si daca e vorba doar de intelegeri, de ce trebuie sa ne oripilam. Eu cred ca fiecare crede cu sinceritate varianta sa, si daca una e gresita nu avem decat sa o identificam cu voia lui Dumnezeu. Daca nu vom fi in stare sa ajungem la o singura concluzie inseamna ca fiecare are incredintarea sa si Dumnezeu va privi nu la neputinta celor ce nu pot patrunde Adevarul ci la ceea ce urmaresc sau la duhul care-i mana.
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
06/12/12 23:21
|
|
4givenByJesus
membru
Inregistat: 14/04/08
|
|
În ce mă privește, mi-am pus trei probleme, motivul pentru care fac un lucru (să port batic pe cap, părul desfăcut sau împletit, îmbrăcăminte cuviincioasă, bijuterii, și altele de genul). Nu vreau să fiu fățarnică și să zic că ordinea a fost mereu aceasta... și anume de cum mă vede Dumnezeu și ce parere își face de exteriorul meu; atitudinea mea (mândrie, obicei, încredințare, smerenie reală, slavă deșartă, etc) sau ce influență am asupra oamenilor prin ceea ce văd la exteriorul meu.
Și atunci când am simțit că fac ceva din mândrie, sau în timp, a devenit ceva prin care mă mândresc, atunci mi-am dat seama că merg pe drumul greșit, și că era un păcat.
Și există și cazul în care putem, fără să ne dăm seama, să avem o smerenie falsă... gen, să port batic, și haine cuviincioase, sau părul prins, sau sau... dar inima să fie departe de inima Lui Dumnezeu. Și ce e mai rău, e să îi judecăm pe cei care nu au aceleași încreințări ca și noi. Și asta face creștinul centrat pe sine... să se scoată subtil în evidență printr-o atitudine de pioșenie, smerenie, dar în subconștient să aștepte aprecierea oamenilor.
Să ne ajute Dumnezeu ca "3. Podoaba noastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, 4. ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. 5. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu şi erau supuse bărbaţilor lor." 1 Petru 3:3-5
_______________________________________ Oricât de tare m-aș supara, tot îmi trece... așa că, ce rost are să mă mai supăr?
|
|
07/12/12 03:36
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Inteleg ca un necredincios isi pierde salinitatea, dar un credincios nu o poate pierde. E vorba de fapte sau de ceva mai profund? |
Da. E profund. Pentru tine se pare ca sunt taaaine adaaaanci.
In rest considera un plus de har ca ti-am editat eu mesajele agresive.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
07/12/12 06:04
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Ramanand la subiect. Ca barbat ai prefera ca sotia ta sa nu se aranjeze la par, macar la par, dimineata cand se trezeste? Stii ca ea face asta pentru tine ca barbat daca o lasi?
Ultima modificare de Old (07/12/12 08:59)
|
|
07/12/12 08:47
|
|
Old
Moderator
|
|
Turcu Ovidiu. Ti-am editat din nou mesajul. Nu o mai lua peste camp.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
07/12/12 09:00
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Sscrie undeva ca gloria barbatului se vede pe chipul femeii. Asa ca, daca ai o sotie care arata toata ziua de parca atunci s-a trezit... Dar daca e morocanoasa mereu si irascibila, frustrata si nesatisfacuta?
E un context simplu de inteles. Eu cred ca inca de la inceput femeia a fost impodobita cu ceva dincolo de corp, dar care se reflecta in exterior. E natural pentru o femeie sa se ingrijeasca fiindca ea e din barbat. Barbatul e din pamant si nu il deranjeaza sa fie murdar, ca miroase a benzina sau ulei dar femeia e creata altfel.
E clar ca femeia a fost mereu incoltita de religie si nu numai. A fost si este tinta diavolului si vedem asta in biblie. Barbatul trebuie sa o iubeasca prin daruire, nu doar prin vorbe, treburi sentimentale, ci prin fapte care atesta dragostea, asa cum a facut Isus. Vorbele sunt ieftine, doar vorbele si multe femei doar asta primesc, cu portia.
In biserica, functie de doctrina, femeia e tinuta sub picior si se profita de ea, devine ca o angajata, sau in unele cazuri, statie de facut copii. Nu i se respecta feminitatea.
O femeie care are un sot iubitor si bun, solid in har, are un chip stralucitor si se vede pe ea fericirea autentica, nu acea masca falsa de duminica. E sigura pe sine si primeste putere din Isus, prin sotul ei. Femeile sunt irascibile si certarete fiindca nu primesc de la sot ceea ce li se cuvine, asa ca isi elibereaza frustrarile pe unde pot (prietene, telefon, forumuri).
Daca cineva nu vrea sa poarte bijuterii fiindca asa zice biblia atunci sa nu poarte haine fiindca zice si asta. Chiar e nevoie de biblie si de minti neinnoite ca sa nascocesti asemenea idei. De ce nu ai vrea sa fii eleganta?
Isus a ridicat femeia si a restaurat-o.
|
|
08/12/12 16:28
|
|
Old
Moderator
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Sscrie undeva ca gloria barbatului se vede pe chipul femeii. Asa ca, daca ai o sotie care arata toata ziua de parca atunci s-a trezit... Dar daca e morocanoasa mereu si irascibila, frustrata si nesatisfacuta? |
Esti casatorit?
E un context simplu de inteles. Eu cred ca inca de la inceput femeia a fost impodobita cu ceva dincolo de corp, dar care se reflecta in exterior. E natural pentru o femeie sa se ingrijeasca fiindca ea e din barbat. Barbatul e din pamant si nu il deranjeaza sa fie murdar, ca miroase a benzina sau ulei dar femeia e creata altfel. |
Ai o imaginatie interesanta! Incearca sa te bazezi mai mult pe Biblie.
E clar ca femeia a fost mereu incoltita de religie si nu numai. |
Cel mai des nu de religie ci de unii care se cred superiori.
In biserica, functie de doctrina, femeia e tinuta sub picior si se profita de ea, devine ca o angajata, sau in unele cazuri, statie de facut copii. Nu i se respecta feminitatea. |
In care biserica? Vezi? Si pentru chestia asta ar trebui sa-ti dau ban, pentru ca arunci cu noroi asupra bisericii. In plus arunci cu noroi asupra familiilor care inteleg ca voia lui Dumnezeu este sa aiba mai multi copii si sunt familii frumoase si binecuvatate. Mi se pare mie sau chiar asa este ca te cam joci cu focul?
Daca cineva nu vrea sa poarte bijuterii fiindca asa zice biblia atunci sa nu poarte haine fiindca zice si asta. |
Asta unde spune? Unde spune sa nu poarte haine?
Isus a ridicat femeia si a restaurat-o. |
Cum?
|
|
08/12/12 21:26
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
A te aranja nu este totuna cu a te farda si a'ti agata chestii ca un brad de Craciun. Si barbatul si femeia au datoria sa fie demni in societate. Si frumosi. Mass media a introdus ideea ca doar prin falsuri poti fii cine vrei. Dar de ce sa nu vrei sa fii cine esti?
|
|
08/12/12 21:31
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Fara suparare, Ovidiu eu nu am inteles care este problema ta, ce anume te deranjeaza?
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
08/12/12 22:35
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Ma bazez pe biblie dar nu am rabdare sa scriu tot ce trebuie. Multe le scriu in fuga. Revin maine cu explicatie biblica.
Legat de cei care au copii multi, sa aiba, dar sa ii si creasca bine, sa nu ii faca doar fiindca nu se protejeaza. E inutil sa dau exemple sau sa dezvolt, situatia o stim cu totii.
Este un verset in NT in care zice ca podoaba sa nu fie exteriora si vorbeste despre bijuterii. Se zice ca astfel nu e bine sa porti bijuterii, iar din acelasi verset , daca e asa, nu e bine sa porti haine.
Femeia de la fantana, femeia adultera, niciodata Isus nu a condamnat. O femeie L-a vazutb prima inviat.
|
|
08/12/12 23:01
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Ai omis 2 lucruri : 1.Versetul e asa "Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor,". El incepe cu podoaba sa nu fie cea de afara. Poti purta haine fara ca ele sa fie podoaba de afara, pt ca Dumnezeu a imbracat pe Adam si pe Eva. Hainele sunt necesare. Pe cand bijuteriile nu. De aia rezulta ca nu, nu treb sa fim dezbracati.
2."Femeia de la fantana, femeia adultera, niciodata Isus nu a condamnat. O femeie L-a vazutb prima inviat."
Bine ai zis, femeia adultera. Dar drept copiii Sai suntem, cred, mai presus decat femeia adultera. Cel putin tindem sa fim.
|
|
08/12/12 23:06
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Nu inteleg cu hainele... De fapt, nu inteleg ce am omis.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (08/12/12 23:20)
|
|
08/12/12 23:15
|
|
Roxana
membru
|
|
Ideea cu hainele este ca trebuie sa le purtam noi pe ele nu invers. Hainele nu trebuie sa reprezinte un mod de inchinare sau un idol. Nu este nimic rau in faptul ca sunt oameni eleganti, cum ai spus tu, in functie de ocazie si de loc trebuie sa ne imbracam intr-un anumit fel. Felul in care te imbraci spune foarte multe si despre relatia ta cu cei din jur, dar nu trebuie sa faci din haine o podoaba exterioara, sa porti anumite haine/culori ca sa atragi atentia asupra ta, ca sa primesti laude sau complimente. Nu vad nimic rau daca o fata/femeie isi pune cercei sau un latisor, ramane la aprecierea si la gustul fiecareia.Dar in momentul in care iti pui 10 cercei si nu stiu cate zorzoane la gat, asta denota altceva. Referitor la femeile cu multi copii..avem un topic pe tema aceasta si daca vrei iti poti scrie parerea acolo. Conteaza foarte mult atitudinea inimii tale. Sper ca m-am facut inteleasa.
Ultima modificare de Roxana (08/12/12 23:41)
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
08/12/12 23:38
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Fii amabila si da-mi un link la acel topic. Multumesc.
Intrebarea daca sunt casatorit sau nu are doua scopuri, de aceea nu raspund fiindca e irelevant: unul, daca spun nu atunci cine sunt eu sa dau sfaturi sau sa ma pronunt; doi, daca zic da, incep sa primesc sfaturi intr-un mod superior (hai sa iti explic eu, ca ma pricep la casatorie, ca sunt casatorit si am experienta - dar uiti ca experientele difera). Prin urmare, e irelevant daca sunt sau nu casatorit.
In principiu despre asta e vorba, legat de subiect, sa nu fii ostentativa. Nu ma refer doar la cele care se imbraca provocator sau total fara gust, ci si la cele care au acea atitudine de superioritate sau de "ce buna sunt", chiar daca nu poarta fusta mini sau decolteu, sau un lant de aur de 1kg la gat sau un puddle roz.
Repet, nu e vorba de felul in care te imbraci, ci de felul in care te porti, adica de atitudinea ta. Se vede de la 1km atitudinea asta si e enervanta. Spun ca e atitudinea fiindca am vazut fete, femei care erau imbracate provocator si aveau lanturi, etc, nu ca era ceva rau in lanturi, dar datorita haielor se intelegea de ce erau acolo si lanturile, si acele fete/femei au cunoscut dragostea Lui si au simtit o placere in a-si schimba gandirea si purtarea, inclusiv a hainelor si lanturilor.
E vorba despre acele fete cu nasul pe sus, mai sfinte decat tine, la nasul carora nu poti ajunge, care cunosc versete si merg la biserica, dar care au nevoie de CV si scrisoare de recomandare ca sa poti ajunge la ele, macar pentru un 'ciau'. Purtarea sa fie demna.
Revin cu o editare, nu am inteles concluzia lui edi legat de haine, efectiv nu pricep cum ai ajuns la concluzia ca prin urmare, hainele nu... Explic iar. Daca spui, conform versetului, ca nu e bine sa porti bijuterii, sau scule de aur, auzi, scule, atunci, prin concluzie logica si clara, nu e bine sa porti haine. "Sau in imbracarea hainelor." Poti purta haine fara ca ele sa iti fie podoaba de afara si poti purta bijuterii fara ca ele sa iti fie podoaba de afara.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (09/12/12 05:31)
|
|
09/12/12 05:25
|
|
Roxana
membru
|
|
Cu placere  Uite Ovidiu, la controlul sarcinilor gasesti mai multe discutii http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 8&p=24
Ovidiu a scris:
Repet, nu e vorba de felul in care te imbraci, ci de felul in care te porti, adica de atitudinea ta. Se vede de la 1km atitudinea asta si e enervanta. Spun ca e atitudinea fiindca am vazut fete, femei care erau imbracate provocator si aveau lanturi, etc, nu ca era ceva rau in lanturi, dar datorita haielor se intelegea de ce erau acolo si lanturile, si acele fete/femei au cunoscut dragostea Lui si au simtit o placere in a-si schimba gandirea si purtarea, inclusiv a hainelor si lanturilor. |
Aici faci referire la cele care traiesc in lume, departe de credinta.
Ovidiu a scris:
E vorba despre acele fete cu nasul pe sus, mai sfinte decat tine, la nasul carora nu poti ajunge, care cunosc versete si merg la biserica, dar care au nevoie de CV si scrisoare de recomandare ca sa poti ajunge la ele, macar pentru un 'ciau'. Purtarea sa fie demna | .
Pai na, acum nimeni nu e perfect, trebuie sa vedem si barna, nu doar paiul.Depinde ce inseamna "sfant" pentru tine.Daca o persoana merge duminica de duminica la biserica, nu inseamna ca este sfanta, data fiind purtarea inadecvata din cursul saptamanii.Daca tu ca baiat le saluti pe acele fete si ele nu raspund, problema lor, asta e lipsa de educatie si autoeducatie..sunt lucrurile minime de bun simt, pentru asta nu trebuie sa fii crestin, ca sa fii educat..asa ca mai bine pentru tine ca nu-ti raspund si isi arata adevarata fata 
Ultima modificare de Roxana (09/12/12 08:11)
|
|
09/12/12 08:05
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Mai sfinte decat tine cu ghilimelele de rigoare.
Da, la prima era vorba de necredincioase, desi sunt si unele "credincioase" in aceasta oala, dar de obicei nu e vina lor ci a doctrinei primite care are un rezultat gresit in viata lor, desi si aici sunt exceptii si pot continua.
Indiferent ca e vorba de credinciosi sau necredinciosi, cine vrea sa Il urmeze pe Dumnezeu cu adevarat poate sa o faca cu sau fara bijuterii, fara ca bijuteriile sa-i impiedice oricat de putin mantuirea, sau perceptia despre mantuire. Dumnezeu priveste catre noi prin Isus, Il vede pe El si se bucura de noi pentru ca suntem pusi deoparte de El, nu prin haine si podoabe ci prin curatia facuta de sangele Lui.
Ca parere la ultima parte a mesajului tau, Roxana, acele fete sunt preocupate mai mult de imaginea lor decat de biserica.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (09/12/12 11:03)
|
|
09/12/12 11:02
|
|
Old
Moderator
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
...Poti purta haine fara ca ele sa iti fie podoaba de afara si poti purta bijuterii fara ca ele sa iti fie podoaba de afara. |
Cu hainele te cred, dar cu bijuteriile spune-mi si mie ca nu pricep cum gandesti:bijuterile sunt cum ar veni - podoaba din launtru?
Turcu Ovidiu a scris:
... acele fete sunt preocupate mai mult de imaginea lor decat de biserica. |
Turcu Ovidiu, nu ar fi mai bine sa zici ca asa ti se pare; pentru ca concluzia trasa de tine e doar simptomatica. In realitate nu ai de unde sa cunosti totul.
Daca o fata nu te baga pe tine in seama si nu-ti zice ciau sau cum se zice pe la voi inseamna ca e pacatoasa pacatoaselor.(Fie vorba intre noi, si eu as zice asa sa mi se intample. )
|
|
09/12/12 14:13
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Nu e regula, dar exista asemenea fete si am avut "onoarea" sa le cunosc mai indeaproape.
E parerea mea, asa vad lucrurile.
|
|
09/12/12 18:36
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|