TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Crestinii si bijuteriile Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 11 12 13 14 15 16
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
De ce nu te tunzi? Ai rezolva rapid problema.

30/04/11 16:03

modestsister
membru

Inregistat: 24/04/11
Am rugat-o frumos sa ma lase sa mai tai putin din el,macar pana la jumatea spatelui,dar mama nici nu vrea sa auda de asta !pur si simplu zice ca nu se discuta... si eu si sora mea asa am crescut pana acum,cu parul lasat lung,peste talie. Mereu imi spune ca pentru varsta mea asa este frumos sa se poarte ,mai ales ca il am foarte bogat,etc,si ca ar trebui sa ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a binecuvantat cu un asa par.

30/04/11 16:21

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
La o prima citire mi-am spus"vaii ce mama conservatoare". Eu nu-i impartasesc ideile, dar tinand cont ca acum si eu sunt mama, cred ca poti ajunge la un compromis sa-i faci pe plac, dar sa-ti pui si ceva chic sa fie pe placul tau.

Eu cred ca se merita sa o asculti, nu pentru ca ar avea dreptate, ci din respect pentru ceea ce face pentru tine. Apoi, daca este o persoana atat de autoritara nu cred ca va fi ok pentru tine. Nu se merita sa-ti strici relatia cu mama ta pentru atat. Eventual, roaga-te sa-i inmoaie Dumnezeu inima.

30/04/11 16:36

modestsister
membru

Eu mereu incerc sa imi ascult parintii pentru ca stiu ca vor sa faca tot ce e mai bine pentru mine,si pentru surioara mea.Nu am curaj sa imi scurtez din par,cred ca ar fi f.f.suparata pe mine! Si nu suport sa o vad suparata si sa ma certe.
Dar as vrea si eu sa imi mai fac parul si altfel,nu tot la fel in fiecare zi,si sa ma lase in pace cu funda alba:-(

http://images04.olx.ru/ui/13/84/41/1298 ... _5----.jpg

Ultima modificare de modestsister (30/04/11 17:18)

30/04/11 17:11

emma_mada
membru

Inregistat: 20/10/10

MRU a scris:

Eu cred ca se merita sa o asculti, nu pentru ca ar avea dreptate, ci din respect pentru ceea ce face pentru tine. Apoi, daca este o persoana atat de autoritara nu cred ca va fi ok pentru tine. Nu se merita sa-ti strici relatia cu mama ta pentru atat. Eventual, roaga-te sa-i inmoaie Dumnezeu inima.

Daca ii spune si cum sa isi faca parul, atunci cu siguranta este foarte autoritara. Eu cred ca deja are o varsta la care isi poate expune opiniile in mod liber si, mai mult de atat, o varsta la care poate lua anumite decizii. Asta nu inseamna ca nu isi respecta mama. Trebuie sa discute deschis cu ea. Altfel, ii va tot interzice diverse lucruri si, cand va creste un pic mai mult, s-ar putea sa ii poarte pica sau sa isi ia mult mai multa libertate decat este nevoie. Sau, din contra, s-ar putea sa nu fie in stare sa hotareasca singura, ci in tot timpul sa faca asa cum zice mama.

Este doar parerea mea :). Si, dupa parerea mea, prea multa autoritate strica.

"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

30/04/11 19:00

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

modestsister a scris:

http://images04.olx.ru/ui/13/84/41/1298725352_104868341_5----.jpg

tu esti in poza asta? Daca da, te lasa cu cercei dar nu te lasa cu parul mai scurt?

Poate o convingi sa il mai tai fiind faptul ca parul mananca din vitamine si calciu destul de mult.

30/04/11 20:00

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

emma_mada a scris:

Asta zici tu , irlanda, dar nu inseamna ca este si adevarat.

Dar nici ca-i fals.

emma_mada a scris:

De unde si pana unde e ceva rau in a-ti purta parul despletit?

Pe langa faptul ca bunul simt te invata sa mergi pe strada sau la Biserica cu parul strans, nu cu el desfacut ca si cand te duci sa te culci, arunca si un ochi aici sa vezi de ce nu mai este potrivit sa ne etalam podoaba capilara.

emma_mada a scris:

A, si, apropo, banuiesc ca o fata serioasa nici nu se penseaza, nici nu foloseste parfum, nici nu poarta tocuri? Doamne fereste! Pai ce, doar nu prezentam moda, nu?

In primul rand nici nu se spala. Asta-i un pacat de moarte care nu ti se iarta...

emma_mada a scris:

Trebuie sa umblam cu capul in pamant, ca deh... asta e smerenia!

Atata poti tu sa judeci? Cine a spuse ceva de smerenie?

TainSong a scris:

Poate o convingi sa il mai tai fiind faptul ca parul mananca din vitamine si calciu destul de mult.

Subscriu.

Ultima modificare de irlanda (01/05/11 00:34)

01/05/11 00:33

emma_mada
membru

irlanda a scris:

emma_mada a scris:

Dar nici ca-i fals.

Daca imi spui unde scrie, te cred.
irlanda a scris:

Pe langa faptul ca bunul simt te invata sa mergi pe strada sau la Biserica cu parul strans, nu cu el desfacut ca si cand te duci sa te culci

Pe asta de unde ai luat-o? Pe mine bunul simt nu ma invata asa ceva. (Stiu, probabil vei spune ca inseamna ca nu am bun simt; nu te obosi sa tastezi!)
irlanda a scris:

arunca si un ochi aici sa vezi de ce nu mai este potrivit sa ne etalam podoaba capilara.

Nu numai ca nu imi voi mai tine parul desfacut, ma voi si tunde, ca sa nu mai fiu vreodata ispitita sa il las desprins.
RainSong a scris:

Pe langa asta, poate o convingi ca reputatia ta de fata serioasa nu este afectata cu nimic, daca iti tii parul desfacut.

Ultima modificare de emma_mada (01/05/11 12:07)

"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

01/05/11 12:05

modestsister
membru

RainSong a scris:

modestsister a scris:

http://images04.olx.ru/ui/13/84/41/1298725352_104868341_5----.jpg

tu esti in poza asta? Daca da, te lasa cu cercei dar nu te lasa cu parul mai scurt?

Nu ,nu sunt eu cea din poza :-)) am gasit doar poza pentru ca asa gen exact de funda (si nu am numai una) mi-a facut si mie si sorei, doar ca e putin mai mica,nu chiar asa mare ca in imagine...dar tot prea mare e !!
Si cercei nu,nu purtam,nici un fel de bijuterii oricum.

01/05/11 13:45

modestsister
membru

irlanda a scris:

emma_mada a scris:

Dar nici ca-i fals.

emma_mada a scris:

De unde si pana unde e ceva rau in a-ti purta parul despletit?

Pe langa faptul ca bunul simt te invata sa mergi pe strada sau la Biserica cu parul strans, nu cu el desfacut ca si cand te duci sa te culci, arunca si un ochi aici sa vezi de ce nu mai este potrivit sa ne etalam podoaba capilara.

emma_mada a scris:

A, si, apropo, banuiesc ca o fata serioasa nici nu se penseaza, nici nu foloseste parfum, nici nu poarta tocuri? Doamne fereste! Pai ce, doar nu prezentam moda, nu?

In primul rand nici nu se spala. Asta-i un pacat de moarte care nu ti se iarta...

emma_mada a scris:

Trebuie sa umblam cu capul in pamant, ca deh... asta e smerenia!

Atata poti tu sa judeci? Cine a spuse ceva de smerenie?

TainSong a scris:

Subscriu.

Irlanda,eu sunt de acord cu tine ca e mai potrivit mai ales pentru biserica sa purtam parul strans cumva,desi la biserica noastra (penticostala) sunt destule surori ce au parul chiar foarte lung si de mult ori il poarta despletit pe spate,vreau sa zic nici macar strans in coada de cal,insa sigur ca poarta batic/sau esarfa. Eu doar vreau ca mama sa ma lase sa il aranjez si prind cum vreau eu. Cu breton iarasi nu vrea sa ma vada ca zice ca nu e frumos. Pe mine si pe sora mea,mama in fiecare duminica dimineatza,cum a fost si azi, ne piaptana pentru biserica si mereu la fel,parca am fi gemene :-(.  Daca sorei ii face 2 codite imi face si mie,etc

01/05/11 14:12

emma_mada
membru

modestsister a scris:

Irlanda,eu sunt de acord cu tine ca e mai potrivit mai ales pentru biserica sa purtam parul strans cumva

De ce crezi ca este mai potrivit asa? :)

01/05/11 14:24

modestsister
membru

Pentru ca asa am fost invatata de mama ca este cuviincios in biserica,si de mica tot asa port parul :-) dar eu si pentru ca am mult volum la par,
gen asa:

http://buyandsellhair.com/wp-content/up ... 18x500.jpg

01/05/11 14:39

dhannyella
membru

Inregistat: 06/06/09
Is foarte curioasa modestsister,daca la voi in biserica doar tu si sora ta mergeti asa,sau mai sunt si altele.Si daca mai sunt,cam cate? :D

"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]

01/05/11 14:45

emma_mada
membru

modestsister a scris:

Pentru ca asa am fost invatata de mama ca este cuviincios in biserica,si de mica tot asa port parul

Vezi? :) Ce spuneam mai sus: crezi ca e mai bine asa, nu pentru ca asta este opinia ta, ci pentru ca asa te-a invatat mama.

01/05/11 14:51

modestsister
membru

dhannyella a scris:

Is foarte curioasa modestsister,daca la voi in biserica doar tu si sora ta mergeti asa,sau mai sunt si altele.Si daca mai sunt,cam cate? :D

sa mergem asa cum ?

01/05/11 14:55

modestsister
membru

emma_mada a scris:

modestsister a scris:

Pentru ca asa am fost invatata de mama ca este cuviincios in biserica,si de mica tot asa port parul

Vezi? :) Ce spuneam mai sus: crezi ca e mai bine asa, nu pentru ca asta este opinia ta, ci pentru ca asa te-a invatat mama.

Vreau sa zic,ca si mie mi se pare potrivit daca o fata merge la biserica cu parul totusi aranjat,nu chiar oricum. Dar uneori mi-ar place si mie sa ma duc cu el lasat liber + batic :-)

Ultima modificare de modestsister (01/05/11 15:00)

01/05/11 14:59

emma_mada
membru

modestsister a scris:

Vreau sa zic,ca si mie mi se pare potrivit daca o fata merge la biserica cu parul totusi aranjat,nu chiar oricum.

Stai un pic, tu ai zis mai sus ca ti se pare potrivit ca o fata sa mearga cu parul strans la biserica. Acum spui ca ti se pare potrivit sa il aiba "totusi aranjat, nu oricum". Cam la ce te referi, mai exact? :)

modestsister a scris:

Dar uneori mi-ar placea si mie sa ma duc cu el lasat liber + batic :-)

Spune-i asta mamei tale, fa-o sa inteleaga faptul ca nu mai esti chiar un copil si ca atata putere de decizie ai si tu.

Bine, acum sa nu spuna nimeni ca am conceptii rebele, prin care ma opun parintilor, dar uneori este bine sa iti mai impui si tu punctul de vedere, chiar daca esti copil (vorbesc la modul general). Nu trebuie sa faci toata viata cum zice mama sau tata.

Ultima modificare de emma_mada (01/05/11 15:18)

01/05/11 15:17

modestsister
membru

emma_mada a scris:

modestsister a scris:

Vreau sa zic,ca si mie mi se pare potrivit daca o fata merge la biserica cu parul totusi aranjat,nu chiar oricum.

Stai un pic, tu ai zis mai sus ca ti se pare potrivit ca o fata sa mearga cu parul strans la biserica. Acum spui ca ti se pare potrivit sa il aiba "totusi aranjat, nu oricum". Cam la ce te referi, mai exact? :)

modestsister a scris:

Dar uneori mi-ar placea si mie sa ma duc cu el lasat liber + batic :-)

Spune-i asta mamei tale, fa-o sa inteleaga faptul ca nu mai esti chiar un copil si ca atata putere de decizie ai si tu.

Bine, acum sa nu spuna nimeni ca am conceptii rebele, prin care ma opun parintilor, dar uneori este bine sa iti mai impui si tu punctul de vedere, chiar daca esti copil (vorbesc la modul general). Nu trebuie sa faci toata viata cum zice mama sau tata.

Daca l-as purta liber,vreau sa zic despletit /nelegat, si acoperit cu batic,nu ar arata cuviincios ? si alte fete il poarta asa. Mama pur si simplu nu e de acord cu asta. Degeaba ii tot spun...Si daca doar in coada simpla de cal il port,pentru ca am parul ata de lung,ma face sa imi prind vreo 2-3 elastice pe lungime,ca sa nu "fluture"cum zice mama,parul in toate directiile

01/05/11 15:37

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Cat vreme esti sub autoritatea parintilor este bine sa faci ce zic ei. Cand nu vei mai fi vei face cum crezi tu.

01/05/11 15:41

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
incearca sa vorbesti cu ea. arumenteaza-i si explica-i ca nu trebe sa-l ai tot timpul strans. forteaza nota, dar pana la limita. adica fie ca ai dreptate sau nu, nu merita sa te certi cu parintii pt asemenea amanunte.

Ultima modificare de ultimul mohican (01/05/11 16:09)

01/05/11 16:08

modestsister
membru

ultimul mohican a scris:

incearca sa vorbesti cu ea. arumenteaza-i si explica-i ca nu trebe sa-l ai tot timpul strans. forteaza nota, dar pana la limita. adica fie ca ai dreptate sau nu, nu merita sa te certi cu parintii pt asemenea amanunte.

Nu ma cert cu parintii ,nu e felul meu,si nu suport nici sa fiu certata,ma simt groaznic daca ma cearta.

01/05/11 17:16

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08

+Archangel+ a scris:

Cat vreme esti sub autoritatea parintilor este bine sa faci ce zic ei. Cand nu vei mai fi vei face cum crezi tu.

Subscriu.

De asemena, e bine sa tii cont si de cugetul celor din biserica. Daca intr-o biserica nu se poarta cravata, nu o sa ma afisez eu cu cravata. Asta nu e fatarnicie, ci intelepciune. In cazul tau, daca asa se face acolo, e bine sa faci ca ei, cu atat mai mult daca slujesti in mod public. :)

01/05/11 22:53

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Adica sa fii o sora modesta. ;)

01/05/11 23:26

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

emma_mada a scris:

Daca imi spui unde scrie, te cred.

Ca ma crezi tu sau nu imi este indiferent.

Nu scrie in Biblie "emma_mada, eu Domnul, iti spun sa mergi cu parul prins". Dar scie despre cuviinta, rusine, sfiala.

Ori, cand tu te duci la biserica(unde cica te intalnesti cu Domnul) sau in alta parte, cu pleata-n vant ca asa iti place tie, sau ca asa iti sta mai bine(si trebuie sa-l dai gata pe Domnul cu parul tau )nu faci atlceva decat sa-i dai gata pe altii, avand aceleasi efecte asupra lor ca si cand te-ai duce intr-o fusta mini si cu o bluza care sa-ti puna in evidenta formele. Este aceeasi necuviinta.

emma_mada a scris:

Pe asta de unde ai luat-o? Pe mine bunul simt nu ma invata asa ceva. (Stiu, probabil vei spune ca inseamna ca nu am bun simt; nu te obosi sa tastezi!)

In primul rand nu te preocupa tu de oboseala mea vis-a-vis de ceea ce tastez.

In al doilea rand, spune-mi si mie, ce te invata pe tine bunul simt, atunci cand printr-o atitudinea a ta(spui tu plina de bun simt), dai curs unor atitudinii nepotrivite/fara bun simt?

emma_mada a scris:

Nu numai ca nu imi voi mai tine parul desfacut, ma voi si tunde, ca sa nu mai fiu vreodata ispitita sa il las desprins

Din lac in put.
Decat sa faci pe grozava/"rebela" cu mine folosind astfel de replici "istete", mai bine te-ai gandi daca ai vazut tu vreodata o femeie/fata usoara cu parul prins intr-o coada impletita? Eu n-am vazut.

Fetele neserioase pe care eu le-am intalnit la viata mea isi purtau parul desfacut, tocmai pentru a atrage atentia si a trezi instinctele in persoanele de parte masculina pe care le vanau.

emma_mada a scris:

Pe langa asta, poate o convingi ca reputatia ta de fata serioasa nu este afectata cu nimic, daca iti tii parul desfacut.

Ba da. Reputatia ei de fata serioasa poate avea de suferit.

Stiu ca in zilele noastre, in mediile crestine, fata serioasa/cinstita/credincioasa inseamna doar daca iti pastrezi fecioria pana dupa casatorie(daca o mai insemna si asta...).
Chit ca te indragostesti de vreo zece pana atunci cu care iti permiti contacte/ganduri intime nevinovate/nefinalizate, tu ramai insa fata serioasa/cinstita/pura...gogosi.

Din perspectiva mea, dar si a Bibliei indraznesc sa spun, gandindu-ma ca chiar si o privire te poate face curvar, seriozitatea/cinstea/curatia unei fete trebuie sa se vada prin orice atitudine, gand, vorba, privire, fapta.

Ori cand tu te etalezi cu parul desfacut starnind pofte si ganduri, atat in dreptul tau(ca daca spui ca-ti place sa mergi cu parul desfacut, automat spui ca vrei sa placi si altora.daca mai multi ti-ar spune ca nu-ti sta  bine cu parul desfacut garantat nu vei mai merge cu el desfacut), cat si in dreptul altora, nu arati nici pe departe seriozitate .

Oricat de demodat si exagera/prea de tot pare, seriozitatea din punctul de vedere al unei fete credincioase are mult mai multe implicatii decat i se da la ora actuala de partea feminina credincioasa. Din pacate.

Arch a scris:

Subscriu.

Ultima modificare de irlanda (02/05/11 02:23)

02/05/11 02:20

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10

fiica de rege a scris:

Subscriu.

De asemena, e bine sa tii cont si de cugetul celor din biserica. Daca intr-o biserica nu se poarta cravata, nu o sa ma afisez eu cu cravata. Asta nu e fatarnicie, ci intelepciune. In cazul tau, daca asa se face acolo, e bine sa faci ca ei, cu atat mai mult daca slujesti in mod public

old a scris:

Adica sa fii o sora modesta

nu, adica "m-am dus la corinteni si m-am comportat ca la corinteni, m-am dus la romani si m-am adaptat obiceiurilor de acolo" (citat inexact)

irlanda a scris:

Ori, cand tu te duci la biserica(unde cica te intalnesti cu Domnul) sau in alta parte, cu pleata-n vant ca asa iti place tie, sau ca asa iti sta mai bine(si trebuie sa-l dai gata pe Domnul cu parul tau )nu faci atlceva decat sa-i dai gata pe altii, avand aceleasi efecte asupra lor ca si cand te-ai duce intr-o fusta mini si cu o bluza care sa-ti puna in evidenta formele. Este aceeasi necuviinta.

nu, nu este aceeasi necuviinta. asa crezi tu. una este sa te ingrijesti, sa-ti pui o haina care ti se potriveste, sa-ti aranjezi parul asa cum iti place si alta este sa faci parada modei prin extravaganta.

Din lac in put.
Decat sa faci pe grozava/"rebela" cu mine folosind astfel de replici "istete", mai bine te-ai gandi daca ai vazut tu vreodata o femeie/fata usoara cu parul prins intr-o coada impletita? Eu n-am vazut.

Fetele neserioase pe care eu le-am intalnit la viata mea isi purtau parul desfacut, tocmai pentru a atrage atentia si a trezi instinctele in persoanele de parte masculina pe care le vanau.

da, clar parul desfacut trezeste niste instincte animalice sau primare in orice barbat. eu am vazut destule fete usuratice. ba chiar am avut de a face cu ele. si parul nu a a vut nicio relevanta. am intalnit fete cuminti cu parul desfacut si altele necuviincioase ca sa zic asa, cu parul prins in coada.

e ok daca tu crezi ca trebuie sa-ti tii parul prins in coada. :) nu-i bai. dar nu veni cu aceasta ideea ca o regula ce trebuie sa o aplice toate fetele pt. ca asa crezi tu fara niciun argument biblic, morac sau social.

Ultima modificare de ultimul mohican (02/05/11 09:56)

02/05/11 09:56

Pagini: 1 ... 11 12 13 14 15 16    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la