TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Crestinii si bijuteriile Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 ... 16
lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Era la subiect, old traian ;)

27/07/09 09:51

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

UnderZero a scris:

Bijuteriile in sine sunt problema? Sau motivatia? Pentru ca in urma motivatiei vine si cantitatea de bijuterii folosite :D.

soph` a scris:

da, că fratele de 50 de ani se şi gândeşte la motivaţia ta, sau pastorul; direct, te vede cu bijuterii: hopaa, ceva nu-i bine cu ea..

eu una cand vad o fata crestina care poarta bijuterii ma gandesc ca ceva nu e in regula cu ea.. sunt rare persoanele care poarta bijuterii fara sa aibe o motivatie gresita ..

27/07/09 12:52

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Tanara crestina a scris:

eu una cand vad o fata crestina care poarta bijuterii ma gandesc ca ceva nu e in regula cu ea..

Nu stiu ce poate fi in neregula cu cineva daca poarta un inel de logodna.

27/07/09 13:00

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Asta cat e logodita, dar dupa?
Dupa, poarta verigheta, pentru ca nu-i logodita ci e maritata!

27/07/09 13:11

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Old, asta n-am mai auzit. :D

Si cu inelul ce faci? il pui la naftalina?

27/07/09 13:12

Old
Moderator

Exact, doar n-o sa-l porti si sa pacatuiesti!(in cazul in care il consideri inel de logodna, ca o scuza ca il porti)

Ultima modificare de OLD TRAIAN (27/07/09 13:31)

27/07/09 13:30

Tanara crestina
membru

eu nu vad  inelul de logodna ca bijuterie.. (desi este) .. pt mine e un simbol si nu intra in categoria bijuterii .. la fel si verigheta .. plus ca motivatia se stie ca nu e gresita.. nu il porti ca sa atragi privirile sau ca nu esti multumita de cum arati .. ci il porti ca simbol al unirii dintre tine si x ..

27/07/09 17:24

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Ma intreb daca barbatii cand se simt atrasi de o femeie observa bijuteriile, totusi. Cred ca modul in care te imbraci e mai important din acest punct de vedere. Deci, nu stiu ca nu-s barbat, de-aia intreb!

Ultima modificare de UnderZero (27/07/09 17:30)

27/07/09 17:27

Tanara crestina
membru

UnderZero a scris:

Ma intreb daca barbatii cand se simt atrasi de o femeie observa bijuteriile, totusi. Cred ca modul in care te imbraci e mai important din acest punct de vedere.

cu siguranta ca ai dreptate.. compara insa o femeie care nu poarta si una care poarta... si vezi care are imaginea imbunatatita si care nu .. la fel e si cu machiajul dar aici dam in alt subiect.. :)

27/07/09 17:29

Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
O femeie poate sa poarte 3 kile de aur, ca si aia de la TV, dar sa nu aibe nici un farmec. O femeie Crestina are bijuteriile in subordine si nu e ea in subordinea bijuteriilor, pentru ca interiorul este (ar trebui sa fie) ala care de exterioru.

27/07/09 17:33

Old
Moderator

UnderZero a scris:

Ma intreb daca barbatii cand se simt atrasi de o femeie observa bijuteriile, totusi. Cred ca modul in care te imbraci e mai important din acest punct de vedere. Deci, nu stiu ca nu-s barbat, de-aia intreb!

Nu se observa separat, dar pe ansamblu au o anumita contributie.

27/07/09 17:33

belinda2
membru

Inregistat: 29/07/09
Bijuterile sunt in regula atat timp cat nu devin un idol pentru mine.Sunt in regula atata timp cat nu vrau sa atrag privirile,sau sa ies in evidenta. Dar eu prefer simplitatea. Nu vreau sa "atrag" privirile. Dar fiecare are o parere deosebita/aparte. Daca poarta cineva un lantisor,o bratara,cercei...nu am nimic impotriva.

29/07/09 09:17

soph`
membru

Inregistat: 16/04/09

Tanara crestina a scris:

eu una cand vad o fata crestina care poarta bijuterii ma gandesc ca ceva nu e in regula cu ea.. sunt rare persoanele care poarta bijuterii fara sa aibe o motivatie gresita ..

vezi? aşa gândesc majoritatea.. direct, că nu e normal. mai ales dacă e botezată sau... pentru că e mai uşor să te gândesţi că ceva nu e bine decât să îţi toci neuronii să mai vezi şi din alt unghi. părerea mea:)

dar există persoanele ălea!

01/08/09 01:13

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

belinda a scris:

Sunt in regula atata timp cat nu vrau sa atrag privirile,sau sa ies in evidenta.

Atunci de ce crezi tu ca sunt purtate bijuteriile, daca nu ca sa atraga privirile si sa iasa in evidenta?

belinda a scris:

Daca poarta cineva un lantisor,o bratara,cercei...nu am nimic impotriva.

N-ai tu, dar Dumnezeu sigur are.

soph a scris:

vezi? aşa gândesc majoritatea.. direct,

Te inseli amice, din pacate. Majoritatea gandeste invers, ca daca nu pui pe tine zorzoane gen bijuterii, esti un limitat si ingradit in gandire si in trairea viatii de credinta.
S-a dus vremea cand trairea adevarata a vietii de credinta, era intr-adevar, apreciata si recunoscuta.

soph a scris:

că nu e normal. mai ales dacă e botezată sau...

Pai nu e normal sa agati de tine niste lucruri nefolositoare si care prin purtarea lor trezesc in tine niste sentimente nu tocmai crestine.

sopu a scris:

pentru că e mai uşor să te gândesţi că ceva nu e bine decât să îţi toci neuronii să mai vezi şi din alt unghi. părerea mea:)

Nu trebuie sa-ti toci neuronii, trebuie sa dai crezare Bibliei care spune clar:
"Podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara, care sta in impletitura parului, in purtarea de scule de aur sau in imbracarea hainelor, (1Pet.3:3)"
Dar, e mai usor si mai comod sa nu se vada nicio diferenta intre tine si cei din lume, si astfel nu te doare capul de nimeni si nimic, decat sa fii in contrast cu lumea printr-o purtare smerita si cuviincioasa, si astfel sa-ti atragi dispretul sau marginalizarea.

soph a scris:

dar există persoanele ălea!

Exista, dar din cauza faptului ca si-au tocit neuronii spirituali prea mult, incercand sa gaseasca un unghi din care sa se vada purtarea bijuteriilor ca o mare virtute, ajung sa traiasca la fel ca si lumea, sa se potriveasca perfect chipului veacului acestuia.

01/08/09 01:38

soph`
membru

irlanda a scris:

belinda a scris:

Daca poarta cineva un lantisor,o bratara,cercei...nu am nimic impotriva.

N-ai tu, dar Dumnezeu sigur are.

ah, deci cei cu podoabe nu vor moşteni Împărăţia? dacă zici că Dumnezeu are împotrivă ceva..

irlanda a scris:

Te inseli amice, din pacate. Majoritatea gandeste invers, ca daca nu pui pe tine zorzoane gen bijuterii, esti un limitat si ingradit in gandire si in trairea viatii de credinta.
S-a dus vremea cand trairea adevarata a vietii de credinta, era intr-adevar, apreciata si recunoscuta.

*amică!
nu ştiu ce vrei să insinuezi, dar suntem aici o comunitate de oameni cu ideei diferite, şi care văd multe chestii în mod diferit, dar asta nu înseamnă că nu sunt copii Lui, autentici.

irlanda a scris:

Pai nu e normal sa agati de tine niste lucruri nefolositoare si care prin purtarea lor trezesc in tine niste sentimente nu tocmai crestine.

nu ştii tu ce sentimente trezesc în mine. dar tu sari repede la concluzile cele mai rele.
în fine, subiect închis aici că nu mai are rost:) toate cele bune irlanda:)

01/08/09 02:53

irlanda
membru

soph a scris:

ah, deci cei cu podoabe nu vor moşteni Împărăţia? dacă zici că Dumnezeu are împotrivă ceva..

Am spus eu asa ceva? Sau tocirea neuronilor tai n-are niciun efect?

soph a scris:

*amică!

Ok, nesemnificativ pentru mine.

soph a scris:

nu ştiu ce vrei să insinuezi, dar suntem aici o comunitate de oameni cu ideei diferite, şi care văd multe chestii în mod diferit, dar asta nu înseamnă că nu sunt copii Lui, autentici.

Nu vreau sa insinuez nimic altceva:
"Oricine nu traieste in neprihanire, nu este dela Dumnezeu;(1 Ioan 3:10)
Ori, purtarea unor bijuterii nu arata o viata traita in neprihanire, nici pe departe.

soph a scris:

nu ştii tu ce sentimente trezesc în mine.

Ba uite ca stiu ;) na :D

soph a scris:

în fine, subiect închis aici că nu mai are rost:) toate cele bune irlanda:)

Are rost, dar daca nu vrei sa-ti tocesti neuronii...stii tu...filozofia cu alt unghi :D
Toate cele bune si tie.

Ultima modificare de irlanda (01/08/09 03:40)

01/08/09 03:39

belinda2
membru

Inregistat: 29/07/09
Dumnezeu niciodata nu s-a uitat la imbracamintea omnului,sau la infatisarea lui. El a privit mai adanc decat poate privi un om. Dumnezeu ne primeste asa cum suntem. Oamenii din lume,intotdeauna mai intai privesc la infatisarea noastra. De exemplu o prietena ordocsa vine cu mine la biserica(la penty). Si ea de mica poarta cercei. Mama ei nu ii da voie sa isi dea cerceii jos. Ce as putea sa ii spun?...."-Da-ti cerceii jos,ca altfel nu mai ai voie sa intri in biserica!"??...Dumnezeu a acceptat-o asa cum e . Cu cercei si lanturi-sau fara ele. Daca aceste bijuterii devin pentru tine mai mult decat sunt,au o valoare mai mare decat Dumnezeu,si iti petreci mai mult timp cautand bratari-in loc sa stai in partasie cu Dumnezeu,atunci e o problema. As sugera sa renuntati la ceea ce purtati,si sa va apropiati intai de Dumnezeu. Sa il intrebam pe El ce parere are in dreptul fiecaruia iar apoi sa implinim voia Lui. Fiecare suntem diferiti(asa cum tot spun de cateva zile) . Dumnezeu are cu fiecare dintre noi un plan aparte.
Bijuteriile pe mine nu mai impiedica sa ridic maini catre cer, sa bat din palme, sa ma rog, sa citesc Cuvantul,sa cant. Daca m-ar impiedica sa fac aceste lucruri as renunta la ele.

01/08/09 10:20

soph`
membru

irlanda a scris:

Nu vreau sa insinuez nimic altceva:
"Oricine nu traieste in neprihanire, nu este dela Dumnezeu;(1 Ioan 3:10)
Ori, purtarea unor bijuterii nu arata o viata traita in neprihanire, nici pe departe.

sigur. dacă eşti aşa de încuiată ce cauţi pe forum creştin? aici fiecare îşi spune părerea lui, şi încercăm să ajungem la o concluzie după biblie, că dacă ar fi după argumente din mansardă nu am ajunge nicăieri. în fine.
..da neprihănire sau etc, dar nu scrie nicăieri că El nu-i primeşte pe cei care poartă bijuterii. astfel am ajunge în Cer doar cei crescuţi în biserică? şi să nu mai zic de multitudinea confesiunilor ce se află pe site (deci multe concepţii).

irlanda a scris:

Ba uite ca stiu ;) na :D

da, cam habar nu ai ce îi în inima celor care le poartă. şi aici mă refer la inima creştinilor ce le poartă. whatever.

irlanda a scris:

Are rost, dar daca nu vrei sa-ti tocesti neuronii...stii tu...filozofia cu alt unghi :D
Toate cele bune si tie.

ziceam că nu are rost cu TINE :)
filozofia din alt unghi, dar trăim în democraţie dragă, fiecare are dreptul să-şi zică părerea. şi da, în viaţă sunt creştini mai încuiaţi şi alţii mai libertini.
ţi-am înţeles ideeile, nu mai are rost să..

şi totul a deviat.. am spus câteva pagini mai încolo că sunt creştini ce poartă ceva bijuterii, dar au grijă unde îşi aleg să poarte, din cauza reacţilor gen..irlanda.
pam pam.

01/08/09 12:40

feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08
parca inchiseserati subiectu' voi doua...
va indemn sa incercati a va exprima simplu opinia vis a vis de subiectul in care postati, si sa evitati "evaluarile" interlocutorilor.

daca nu va potoliti, in acest topic sau altul din acest forum, veti primi ban, fara alt avertisment.

01/08/09 13:05

purple
membru

Inregistat: 23/07/09
soph' - imi place semnatura ta : If I acted crazy, I did it for God.

Acuma incerc sa compar atitudinea ta si a irlandei vis-a-vis de bijuterii si ma gandesc care e cea mai "crazy for God". :D
Nu faci nimic iesit din comun acceptand sa fi in rand cu lumea , insa daca alegi sa-ti impui anumite restrictii alegand "calea ingusta" desi vei fi catalogat :"incuiat, limitat, nebun" e de apreciat. Parerea mea.

soph a scris:

dar trăim în democraţie dragă

Nu trebuie sa invoci democratia ca sa-ti sustii opiniile, esti libera sa o faci si suntem si noi liberi la randul nostru sa nu fim de acord cu tine.

soph a scris:

sigur. dacă eşti aşa de încuiată ce cauţi pe forum creştin?

Dintotdeauna crestinii au fost considerati incuiati. Deci, irlanda cu atitudinea ei e practic "acasa".

01/08/09 13:12

soph`
membru

purple a scris:

Dintotdeauna crestinii au fost considerati incuiati. Deci, irlanda cu atitudinea ei e practic "acasa".

okok. încuiat în sensul că nu acceptă părerea altor creştini.
am înţeles, eu oricum cum vreau fac, pentru că îmi ştiu motivaţiile:D doar că nu înţelegeam ideeile irlandei:)

şi atât:)

01/08/09 13:34

irlanda
membru

belinda a scris:

Dumnezeu niciodata nu s-a uitat la imbracamintea omnului,sau la infatisarea lui. El a privit mai adanc decat poate privi un om. Dumnezeu ne primeste asa cum suntem.

Dumnezeu are niste asteptari de la noi, si ne indeamna sa nu ne potrivim chipului veacului acestuia.Daca imbracamintea ta sau infatisarea ta este precum a lumii, nu cred ca te mai poate primi Domnul in postura asta.

belinda a scris:

Ce as putea sa ii spun?...."-Da-ti cerceii jos,ca altfel nu mai ai voie sa intri in biserica!"??...Dumnezeu a acceptat-o asa cum e . Cu cercei si lanturi-sau fara ele.

Sa nu-i spui nimic. Daca are inima sincera si doreste intr-adevar  sa-L urmeze pe Domnul, si-i va da singura jos.
Pe ea, si altii ca ei, Domnul ii primeste,ca doar nu cei sanatosi au nevoie de doctor ci cei bolnavi.

belinda a scris:

Fiecare suntem diferiti(asa cum tot spun de cateva zile) . Dumnezeu are cu fiecare dintre noi un plan aparte.

Suntem diferiti, dar Dumnezeu este acelasi si ieri, si azi si in veci.El nu se schimba dupa noi, noi trebuie sa ne schimbam dupa El.

belinda a scris:

Bijuteriile pe mine nu mai impiedica sa ridic maini catre cer, sa bat din palme, sa ma rog, sa citesc Cuvantul,sa cant. Daca m-ar impiedica sa fac aceste lucruri as renunta la ele.

Pana la urma, constat ca pe calea mantuirii, nu mai exista nicio piedica.
Poate merge pe ea oricine si oricum.

soph a scris:

sigur. dacă eşti aşa de încuiată ce cauţi pe forum creştin?

Nu cred ca "incuiatii" au interdictie pe acest forum.
Si te avertizez sa fii mai atenta cum mi te adresezi.

soph a scris:

aici fiecare îşi spune părerea lui, şi încercăm să ajungem la o concluzie după biblie, că dacă ar fi după argumente din mansardă nu am ajunge nicăieri. în fine.

Spune-ti parerea linistita si nu te mai agita degeaba.

soph a scris:

da neprihănire sau etc, dar nu scrie nicăieri că El nu-i primeşte pe cei care poartă bijuterii. astfel am ajunge în Cer doar cei crescuţi în biserică? şi să nu mai zic de multitudinea confesiunilor ce se află pe site (deci multe concepţii).

Daca nu ti se scrie clar, negru pe alb, nu esti capabila sa intelegi pe cine primeste El?
Multe conceptii, dar in final una singura e adevarata.

soph a scris:

filozofia din alt unghi, dar trăim în democraţie dragă, fiecare are dreptul să-şi zică părerea. şi da, în viaţă sunt creştini mai încuiaţi şi alţii mai libertini.

Nu te-am oprit eu sa-ti spui parerea, duduie.
In viata exista crestini mai aproape de Domnul , care-si dau silinta sa placa Domnului in toate, si crestini doar cu numele, care nu sunt dispusi sa renunte la nimic pentru Domnul, dar se amagesc ca vor primi vreo rasplata buna pentru asta.

soph a scris:

ţi-am înţeles ideeile, nu mai are rost să..

Pai opreste-te daca nu mai are rost sa...nu-ti mai risipi stralucitele-ti convingeri cu incuiatii.

soph a scris:

că sunt creştini ce poartă ceva bijuterii, dar au grijă unde îşi aleg să poarte, din cauza reacţilor gen..irlanda.

Mai benefic pentru ei ar fi, sa aibe grija ce spune Biblia despre purtarea podoabelor.

soph a scris:

am înţeles, eu oricum cum vreau fac, pentru că îmi ştiu motivaţiile:D doar că nu înţelegeam ideeile irlandei:)

Fa cum spune Domnul, daca-ti spui crestina. Si daca nu-mi intelegi ideile, nu da vina pe ideile mele de neputinta ta de a le intelege.

Ultima modificare de irlanda (01/08/09 13:48)

01/08/09 13:45

soph`
membru

eu să am grijă cum mi te adresez, dar tu ba? numa că eu nu mi-s aşa atinsă de cum îmi zici tu:)

"ca nu ti se scrie clar, negru pe alb, nu esti capabila sa intelegi pe cine primeste El?"
eu eram ironică:))

cu asta pe bune că închei, că cineva trebuie să renunţe, şi tu nu dai semne de înţelegere:) hai că mai zic odată -toate cele bune irlanda-!

scuze de off feedback.

01/08/09 14:14

feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08

soph` a scris:

scuze de off feedback.

eu off topicul il scuz, dar faptul ca ati ignorat avertismentul nu'l scuz, nici tie, nici irlandei.

pauza 2 zile amandoua. la buna recitire :)

01/08/09 21:58

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Cred ca am putea reveni la tema. Am si eu o curiozitate, daca cineva poate sa prezinte tarile in care crestinii(unii crestini) considera in prezent bijuteriile un pacat mare!

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

03/08/09 20:29

Pagini: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 ... 16    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la