TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinism practicant sau cu juma' de norma!?/Superficialitatea...sau crestin "de suprafata" Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
@benny.

Hm. Tu ţi-ai pus problema despre ce era vorba în acea scrisoare?
Ai citit şi A doua şi ultima scrisoare către domnul Ţon?

Departe de mine de a fi un fan al fratelui Vladimir Pustan. Este şi dânsul om. Şi eu. Însă am impresia că nu cunoaştem toate dedesubturile scrisorii respective, ca să ne putem pronunţa.

Mie prima scrisoare, înainte de a vedea că există şi o a doua, mi s-a părut plină de aluzii la nişte evenimente pe care eu nu le cunosc. De aceea mi s-a părut că a fost mai degrabă vorba de o vorbire codificată dintre cei doi, de genul "ştiţi şi dumneavoastră şi eu la ce fac referire". Iar în a doua scrisoare fratele Pustan chiar a confirmat acest lucru, şi şi-a exprimat mirarea că alţii au înţeles altceva.

Mie mi se pare că ar fi fost mai potrivit, dacă ar fi dorit să-i transmită un mesaj codificat numai fratelui Ţon, să nu o facă public ci particular, fiindcă având în vedere răspândirea editorialelor dânsului (despre care sincer mărturisesc că eu până acum nu aveam habar, dar se pare că au mulţi alţii), era inevitabil faptul că urma să creeze confuzie în mintea multora.

Dar acesta mi se pare singurul lucru care i s-ar putea imputa deocamdată, având în vedere că despre restul ce scrie acolo, eu nu pot să cunosc cât este respect şi cât judecată. Pentru că nu cunosc pur şi simplu situaţiile aşa cum le cunosc cei doi.

Însă lucrul de a fi scris ceva public, cu multe codificări care pe alţii urmau să-i intrige, nu mi se pare că e chiar aşa ceva de grav, încât să considerăm că e un păstor rău. Habar n-am, poate chiar e un păstor rău (dar nu cred că din cauza scrierii articolului amintit). Poate nu e. Poate are şi alte bube în cap. Dar cine n-are?

Şi chiar şi dânsul îşi încheie scrisoarea la care faci referire, cu "Toţi suntem vinovaţi. Unii că au făcut, alţii că n-au făcut sau nu fac nimic. Restul e o chestie de cine apucă primul piatra de jos..."

Aşa că, aş zice să punem frumos piatra jos acolo unde nu înţelegem, să ne mărturisim ignoranţa, şi să lăsăm ca Dumnezeu să judece ceea ce e de judecat, iar noi să ne facem fiecare partea pentru care dăm socoteală în faţa lui Dumnezeu. Că treabă este destulă.


26/04/08 01:28

Site web  
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Eu cred ca vom da socoteala si pentru ignoranta noastra.

26/04/08 01:33

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Pentru care ignoranţă? Pentru ceea ce nu ai cum să ştii? Hm. Uite ce scrie în Bilie despre această ignoranţă:

47. Robul acela, care a ştiut voia stăpânului său, şi nu s-a pregătit deloc, şi n-a lucrat după voia lui, va fi bătut cu multe lovituri.
48. Dar cine n-a ştiut-o, şi a făcut lucruri vrednice de lovituri, va fi bătut cu puţine lovituri. Cui i s-a dat mult, i se va cere mult; şi cui i s-a încredinţat mult, i se va cere mai mult. (Luca 12)

Cât ştiţi voi despre ce stă în spatele acestei scrisori? Că bănuiesc că strict despre asta discutăm acum. Sau asist cumva la o execuţie publică, pentru întreaga viaţă, a fratelui Pustan?


26/04/08 01:36

Site web  
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Nu, nu asisti la nici o executie,asisti doar la o parere despre felul de exprimare a unui om ,care se numeste pastor.

Nu cred ca despre ce sta in spatele acestei scrisori discutam acum ,ci despre limbajul si atitudinea acestui om.

Trebuie sa luam orice atitudine  ca atare ,fara a o judeca(cerceta) ,din teama de a nu fii luati drept judecatori ?Ca mi-am spus parerea ,care oricum o aveam deja formata ,inseamna ca l-am executat pe Pustan?


26/04/08 01:55

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
E o atitudine tipic romaneasca. Toti ne uitam chioras cand cineva face ceva bun incercand sa gasim ceva de criticat si apoi cand acel cineva o da si el in bara (ca doar e om) il etichetam ca, in sfarsit, si-a aratat adevarata fata si il executam din scurt si fara drept de apel.

Nici eu nu am fost de acord cu modul in care Pustan l-a tratat pe Ton dar nici nu pot contesta lucrarea lui. Cred ca lucrurile trebuiesc judecate separat si nu amestecate.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

26/04/08 01:59

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Este o atitudine tipica pentru  pocaiti.Daca nu esti in ton si pe placul majoritatii ,esti etichetat ca fiind invidios,judecator si gata de executie.

Daca taceam filozoafa eram...


26/04/08 02:11

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
Hai mai,ca era scrisa intr-un context aparte,acu nu mai are farmec scrisoarea,(sau scrisoarile)oricum eu ii respect pe amandoi,pentru ca sunt convinsa ca sunt pusi de Domnul in lucrare. Dar oricum,dupa marturia destinatarului,m-am simtit la fel ca Pustan,dar mi-am dat seama ca toti suntem oameni si dincolo de ce se vede,exista CINEVA care Stie ce face.

_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

26/04/08 05:55

   
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
mai, eu nu cunosc viata niciunuia dintre ei doi... stiu doar ca fratele Ton a avut un moment de cadere din credinta... despre Pustan nu stiu nimic. in fine, n-am stat eu aseara sa cercetez prea mult, ca era târziu deja, si ma luase somnul. dar acum, citind si a doua scrisoare, am înteles si eu putin contextul in care a fost scrisa prima... îmi retrag cuvintele din ultima parte a postarii anterioare. multumesc pentru lamurire, filip!

_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

26/04/08 07:46

   
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
Pustan nu e deloc vazut bine de mai mairii cultului...pe la institutul din bucuresti nu cred ca este om care sa-l agreeze...ei zic ca nu prea e pocait si stiu ei mai multe despre el cu siguranta...eu nu prea stiu nimic despre el, nici nu-l prea ascult ca nu ma impresioneaza stilul lui.

_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

26/04/08 07:58

Site web  
Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

benny a scris:

mai, eu nu cunosc viata niciunuia dintre ei doi... stiu doar ca fratele Ton a avut un moment de cadere din credinta...!


     benny, esti sigur de ce ai auzit?   nu e bine sa ne incredem in ce se aude peste tot...eu una nu stiam nici de ce zici tu si nici macar de cele doua scrisori...ceea ce stiu e ca se intampla multe lucruri dificile in toate bisericile si ca mai ales cei ce ne conduc sunt atacati cu inversunare de satan....eu cred ca fiecare trebuie sa ne luptam..e greu...dar vedem in ziua de azi din ce in ce mai multe persoane( cu zeci de ani pe calea credintei..)care fac lucruri incredibile...in ultimele luni am auzit asa de frecvent de conducatori de biserici care fac greseli cumplite..lucruri la care nu ne asteptam..trebuie sa intelegem cu totii ca e vremea de pe urma si ca satan lucreaza cu inversunare sa distruga pe copiii Domnului..mai ales cei implicati in lucrari..decat sa incepem sa judecam..sa ne dam cu parerea ..mai bine ne rugam si lucram la partea noastra spirituala..(vorbesc mai ales in cazul meu).
     sfatul meu: ,,iubeste ,iarta,mergi mai departe cu Domnul Dumnezeu,El este lumina ta si calauzirea vietii tale,asculta glasul Lui!"


_______________________________________
By grace - Daughter of the most high King

26/04/08 09:39

   
lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Fratele Ton a cazut de la credinta la un moment dat devenind chiar un ateu inrait insa ce-i important este ca nu a ramas acolo. Stiu ca atunci cand a fost pus din nou in functia de pastor au fost cativa frati care au scris pe o hartie toate relele si pacatele pe care stiau ei ca le-a facut in timpul caderii lui si l-a ordinare i-au inmanat acea hartie. Acesta a luat foaia si a spus ca tot ce au scris ei pe acea foaie este adevarat si ca mai sunt multe alte pacate savarsite de el dar care n-au fost trecute pe foaie.

_______________________________________
Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot

26/04/08 09:48

   
Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
asta acum cat timp?

_______________________________________
By grace - Daughter of the most high King

26/04/08 09:59

   
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
uite aici, Tânăra Creştină, mărturia lui Iosif Ţon: http://forum.softpedia.com/index.php?au ... entry=2425

_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

26/04/08 10:22

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

irlanda a scris:

asisti doar la o parere despre felul de exprimare a unui om ,care se numeste pastor.

Îmi pare rău, dar atâta timp cât fratele Pustan nu este de faţă la această discuţie, exprimarea de păreri peiorative poate fi, şi este în ceea ce mă priveşte, interpretată ca bârfă.

Dacă ai ceva să-i reproşezi, poţi să o faci personal, dânsului. Scrie-i un e-mail.

Eu nu mă simt abilitat, şi nu cred că este nici altcineva aici, de a-l judeca. Iar auzirea de păreri dintr-o singură parte, nu este suficientă pentru a se formula o condamnare. De aceea nu voi mai tolera astfel de discuţii. Ce ai spus va fi suficient şi nu se va merge mai departe.

irlanda a scris:

Nu cred ca despre ce sta in spatele acestei scrisori discutam acum ,ci despre limbajul si atitudinea acestui om.[...]

Mie îmi părea că se dorea să se discute tocmai scrisoarea respectivă. Oricum, la acest topic, conform titlului, fiecare să spună ce ne poate ajuta să fim creştini veritabili, nu de suprafaţă. Ca moderator, nu voi accepta ca acest topic să se transforme într-o tribună pentru terfelirea unor oameni.

Gal. 6:1. "Fraţilor, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greşeală, voi, care sunteţi duhovniceşti, să-l ridicaţi cu duhul blândeţii. Şi ia seama la tine însuţi, ca să nu fii ispitit şi tu. "

Înfieraţi aici păcatul, şi stările, nu persoanele. Iar dacă recunoaştem o stare sau un păcat în viaţa cuiva, să ne notăm în minte ca noi să nu facem aşa, şi să ne rugăm pentru îndreptarea celui căzut. Statul pe genunchi e greu. Vorbitul în lipsa cuiva e la îndemâna oricui. Dar nu va fi tolerat aici.

benny a scris:

uite aici[...]

Fain articolul. Interesant. Aşa mai merge. Mă bucur că ai înţeles şi tu că, nu cuvintele imediate, sau interpretarea lor de către alţii, sunt neapărat semnificaţiile reale. Uneori trebuie să pătrundem dincolo de faţada superficială creată. Şi cei care studiem Biblia ar trebui să fim primii antrenaţi în a face aşa ceva.

De aceea am rămas surprins că, deşi şi au am citit scrisoarea respectivă tot ca şi alţii, prima dată, unii au putut ajunge la interpretări care l-au forţat pe fratele Pustan să dea lămuriri suplimentare. Şi mă bucur când şi alţii pot să pătrundă în spatele cuvintelor.

Trebuie doar să fim atenţi, şi să procedăm ca şi atunci când descoperim ceva care ni se pare suspect în Biblie. Spre exemplu, dacă dau peste un pasaj care mă intrigă, îmi pun problema aşa: "bă, eu am ajuns deja la concluzia că Biblia e adevărată, am ajuns la anumte concluzii doctrinare, prin urmare, ce poate fi aici ascuns, care mă face la prima vedere să consider acest pasaj ca fiind ciudat?"

La fel a fost şi cu această scrisoare: "bă, eu cunosc parţial lucrarea acestui frate, cunosc stilul său, felul de a fi etc. Ceea ce scrie, ca sens aparent, pare că nu se încadrează în ceea ce e el de felul său. Unde-i de fapt clenciul?"

Şi atunci am început investigaţia care m-a condus la găsirea celei de-a doua scrisori, şi am pus cap la cap câteva lucruri pe care apoi şi mărturia pe care am citit-o, a fratelui Ţon, mi le-a confirmat. Aşa că nu m-am înşelat, după prima întrebare pe care mi-am pus-o despre scrisoare, când impresia mea a fost una de e exprimare cu umilinţă a unei neputinţe a omului care recunoaşte că, probabil şi el, în circumstanţe asemănătoare ar fi căzut la fel. Şi se mărturiseşte nedemn de a se compara cu cei care "au trecut pe acolo", şi care, ca şi Petru altă dată, şi-au putut reveni.

Omul n-a fost nevoit să treacă pe acolo. Dar câţi dintre noi, dacă am fi trecut pe acolo, am fi rezistat? Există şi alţii care au rămas verticali în relaţia cu Securitatea, şi au suportat consecinţele. Dar au rămas ei verticali în absolut toate aspectele vieţii lor? Vor primi şi ei cununi pentru sacrificii, şi dojeni pentru căderi, ca fiecare altul.

Iar dacă cineva nu mai vrea să asculte de foştii colaboratori cu Securitatea, slavă Domnului, există alţi lideri spirituali care nu au colaborat, aşa că avem de la cine alege să primim hrană, dacă ne e greaţă de unele dintre persoanele care ne-o aduc.

Iar cine poate să nu se uite la om, şi să-şi ia hrana mai departe şi de la foşti colaboratori ai Securităţii, ca venind din partea lui Dumnezeu, să-i lăsăm în pace. Şi să facem ce scrie în Galateni 6.

Şi revenind la păstori şi "stilul lor" (asta apropo şi de alte topice de aici, cum ar fi cel de muzică), dacă e greu de înghiţit felul de a răspândi Evanghelia, al cuiva, măcar pentru versetul acesta din Filipeni, şi tot ar trebui să mulţumim lui Dumnezeu pentru lucrarea Sa:

Filipeni 1: 18. Ce ne pasă? Oricum: fie de ochii lumii, fie din toată inima, Hristos este propovăduit. Eu mă bucur de lucrul acesta şi mă voi bucura.


26/04/08 12:44

Site web  
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
Ma bucur ca s-au mai calmat spiritele ;) Eu il stiu destul de bine pe fratele Pustan,nu doar de la amvon,si eu un om la fel ca toti oamenii.Noua nu ne revine decat sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne tina pe Toti aproape de El,si sa ne pazeasca de caderi,ca astazi mai mult ca oricand lupta e imens de puternica.

_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

26/04/08 20:55

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
la videoclipul postat de homeless eu nu am inteles de ce tipu vorbea de tinerii din banat ,aici se pune mai mare accent pe bijuterii sau ? [parca el era din sibiu]
Cat despre discutiile dintre cei 2 preteni ai mei si daniel-l [le-am citit numai printre pagini] e clar ca parerile sunt in functie de biserica pe care o frecventeaza .In lunga mea viata ,eu nu am vazut imitatii de emo care stau cu orele in fata oglinzii pana sa iasa din casa ,care sa fie spirituali .Sunt numai copii din familii de pocaiti ,scapati de sub control .Nu ma intereseaza ce fac ei si de asta au Biblie ,parinti si pastori de tineret ,ca sa ia aminte de la altii mai batrani si demodati.

Cat despre scrisorile alea ,de fapt cine o inceput ,Ton sau Pustan ? Ehh ,asta ii numa o mica disputa ,ca astia din uniunea baptista s-ar manca de vii daca ar putea .Degeaba il acuza Pustan de colaborare cu securitatea [asa am inteles eu ,nu am rabdare sa citesc atent] pentru ca sunt foarte multi pastori mari care au colaborat ,si cu dovezile de acuzare in fata au negat ca au facut asa ceva .
Eu ma intorc la ideea ca mai bine imi fac propriu-mi cult :D Pe mine nu ma interesaza ce fac astia ,ca oricum ii ispita mare la ei ,ca doar dracu asta se baga nu atat printre simpli membrii ci printre conducatori .
(cand imi primesc ochelarii citesc ce ati scris si voi ca poate am repetat aceeasi chestie postata de voi ,ca am avut la un moment dat aceleasi ganduri cu cineva de pe forum ,numa ca el mi-o luase inainte cu postatul :))


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

01/05/08 22:24

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

RainSong a scris:

Eu ma intorc la ideea ca mai bine imi fac propriu-mi cult :D



01/05/08 22:28

Site web  
Sword
membru

Locatie: Hunedoara Romania
Inregistat: 01/02/08
"Nu va mirati de cei ce cad, mirati-va de cei ce stau in picioare". Nu stiti ca cei mai atacati sunt cei din conduceri? Si parca exista in noi ceva care de-abia asteapta sa gaseasca o pata in ei ca sa aruncam cu pietre. Am observat ce usor se vede un punct negru pe o foaie alba...toti o vad imediat. Mai putini observa ca foaia e alba si are un punct pe ea. Toti vad pata. Ce sa-i faci? Mai trebuie sa lucram la barnele din ochii nostrii, desi pare mai usor sa scoatem paiele din ale celorlalti.

_______________________________________
Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.

02/05/08 11:50

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
sunt sigura ca cu totii ati vazut prin hipermarketurile mari, chiar la intrare pe culoar diferite standuri cu 'promotii' la ceva:absorbante, pampersi, sampon, sapun etc. dar vi se pare normal ca un tanar crestin sa stea acolo, la o promotie la o bautura alcoolica?
eu cred ca nu e bine.adica, din moment ce esti crestin ,stii ca alcoolul nu e agreat de Dumnezeu, si tu mergi acolo sa ii indemni pe oameni sa cumpere o bautura alcoolica. voi ce parere aveti?


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

30/05/08 20:17

   
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
asta tine de principiile fiecaruia...tu nu-i indemni pe oamenis a se imbete...iar daca pentru tine un paharel nu reprezinta un pacat...atunci nu vad greseala.....atunci e pacat sa lucrezi si la un magazin de armament..ca poate se mai si impusca oameni cu armele, sau atatea alte cazuri....tine de mentalitatea fiecaruia

eu nu as acuza un om ca face asta

Ultima modificare de gabi_aron (30/05/08 20:22)


_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

30/05/08 20:21

Site web  
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
mie mi-ar fi si rusine sa vina oameni din biserica la magazin si sa ma vada acolo

_______________________________________
never regret something that once made you smile...

30/05/08 20:23

   
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
a,,,aici e o mica problema..pentruca sunt oameni care se vor poticni in tine...rectific atunci...depinde de mentalitatea ta si mediul in care ai crescut in biserica

_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

30/05/08 20:24

Site web  
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
asa e mai bine :D

_______________________________________
never regret something that once made you smile...

30/05/08 20:37

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

fluflu a scris:

...vi se pare normal ca un tanar crestin sa stea acolo, la o promotie la o bautura alcoolica?...


Eu cunosc o familie de creştini, care aveau un magazin universal. Vindeau de toate, inclusiv ţigări şi băutură.

La un moment dat, conştiinţa i-a mustrat şi au scos din vânzare alcoolul şi tutunul.

Rezultatul? Au dat faliment. Diavolul a făcut în aşa fel ca să nu-i mai calce pragul decât un număr foarte mic de clienţi. Au avut de pierdut, dar nu le-a părut rău nici o clipă!!


30/05/08 20:39

   
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
si eu stiu o astfel de familie....aveau un lant de magazine ..si in momentul in care s-au pocait au renuntat sa mai vanda alcool si tututn...rezultatul...faliment la tot

_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

30/05/08 20:43

Site web  
Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net