|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 ... 8 |
|
stefana
membru
Inregistat: 18/02/06
|
|
Fineas,crezi ca Hristos poate sa locuiasca intr-o inima de piatra?
|
|
18/02/06 23:19
|
|
fineas
Exclus
Inregistat: 11/01/06
|
|
TU CE CREZI? EZECHIEL 11;19,20.Ieremia 31;31-34.
_______________________________________ SHALOM
|
|
19/02/06 08:54
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
fineas a scris:
EZECHIEL 11;19,20 |
19. Le voi da o altă inimă, şi voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră, şi le voi da o inimă de carne, 20. ca să urmeze poruncile Mele, să păzească şi să împlinească legile Mele; şi ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor.
fineas a scris:
Ieremia 31;31-34 |
31. „Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legământ nou. 32. Nu ca legământul, pe care l-am încheiat cu părinţii lor, în ziua când i-am apucat de mână, să-i scot din ţara Egiptului, legământ, pe care l-au călcat, măcar că aveam drepturi de soţ asupra lor, zice Domnul.” 33. „Ci iată legământul, pe care-l voi face cu casa lui Israel, după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; şi Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu. 34. Nici unul nu va mai învăţa pe aproapele, sau pe fratele său, zicând: ,Cunoaşte pe Domnul!’ Ci toţi Mă vor cunoaşte, de la cel mai mic până la cel mai mare, zice Domnul; căci le voi ierta nelegiuirea, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor.
Ultima modificare de Lupea_Filip (19/02/06 13:34)
|
|
19/02/06 13:33
|
|
stefana
membru
|
|
fineas a scris:
TU CE CREZI? EZECHIEL 11;19,20.Ieremia 31;31-34. |
Nu conteaza ce cred eu,conteaza ce crede DUMNEZEU despre inima ta.
|
|
19/02/06 14:15
|
|
fineas
Exclus
|
|
da ai dreptate ,INTRABA L ?(2CORIN 3;5-20.)(ROMANI 8;14-16.)
|
|
20/02/06 17:10
|
|
stefana
membru
|
|
fineas a scris:
da ai dreptate ,INTRABA L ?(2CORIN 3;5-20.)(ROMANI 8;14-16.) |
Fineas,ti-am citit mesajele de pe forum,nu toate,dar destul ca sa-mi dau seama cat de mult te-ar bucura sa intru in polemica cu tine.Aleg sa nu fac asta si ma rog ca Dumnezeu sa te binecuvinteze si Fata Lui sa straluceasca peste tine!
|
|
20/02/06 17:29
|
|
doitili
membru
Inregistat: 23/10/05
|
|
2 Corinteni 3:5 Nu că noi prin noi înşine suntem în stare să gândim ceva ca venind de la noi. Destoinicia noastră, dimpotrivă, vine de la Dumnezeu, 2 Corinteni 3:6 care ne-a şi făcut în stare să fim slujitori ai unui legământ nou, nu al slovei, ci al Duhului; căci slova omoară, dar Duhul dă viaţa. 2 Corinteni 3:7 Acum, dacă slujba aducătoare de moarte, scrisă şi săpată în pietre, era cu atâta slavă încât fiii lui Israel nu puteau să-şi pironească ochii asupra feţei lui Moise, din pricina strălucirii feţei lui, măcar că strălucirea aceasta era trecătoare, 2 Corinteni 3:8 cum n-ar fi cu slavă mai degrabă slujba Duhului? 2 Corinteni 3:9 Dacă slujba aducătoare de osândă, a fost slăvită, cu cât mai mult o întrece în slavă slujba aducătoare de neprihănire? 2 Corinteni 3:10 Şi în privinţa aceasta, ce a fost slăvit nici n-a fost slăvit, din pricina slavei care o întrece cu mult.
p.s. in orice Biblie m-am uitat am gasit doar 18 versete la acest capitol
Romani 8:14 Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. Romani 8:15 Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: "Ava! adică: Tată!" Romani 8:16 Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu.
Ultima modificare de doitili (20/02/06 22:49)
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
20/02/06 17:31
|
|
fineas
Exclus
|
|
scuze era 10
|
|
20/02/06 20:48
|
|
homeless
membru
 Inregistat: 16/02/08
|
|
x
Ultima modificare de homeless (13/02/11 22:39)
|
|
02/03/08 15:00
|
|
OchiiCatreCer
membru
Inregistat: 28/08/07
|
|
hmm,m-am uitat la acel video.vai de noi daca nu ne pocaim! m-am uitat la cateva din comm,n-am apucat sa citesc tot,dar normal ca si eu ma confrunt cu superficialitatea in rel mea cu Dzeu.si facand bilantul dupa un timp ...mi-am dat seama ca tepusurile,problemele ,necazurile etc.ma tin aproape de El si atunci n-am timp de rugaciuni superficiale,de timp petrecut cu Domnu,asa,numa sa nu zic ca azi nu m-am rugat si n-am avut partasie. Dumnzeu sa ne trezeasca din starea in care suntem maj crestinilor de azi!
_______________________________________ never,never,never give up! 
|
|
09/03/08 21:14
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Am vizionat clipul si mi se pare facut de un nostalgic al filmului "Liceenii". Eu, unul, nu inteleg de ce daca te sui in pat cu fusta esti mai spirituala decat una care poarta cercei? De ce daca asculti o melodie taraganata esti "mai crestin" decat unul care asculta rock? De ce de fiecare data scapam esenta? Vrem sa scoatem in evidenta falsitatea din biserici dar cadem in aceeasi fatarnicie. Inlocuim o forma cu alta crezand ca am pus, de fapt, fondul.
"Caci imparatia Mea nu este din lumea aceasta." Imparatia lui Dumnezeu nu consta in uniforme sau stiluri de muzica (apropo, toate sunt gresite nu e una mai buna ca alta) ci in omul ascuns al inimii. "Mila voiesc nu jertfe." Asta cere Domnul de la noi. Sa-L iubim cu toata puterea noastra, cu tot cugetul nostru si pe aproapele nostru ca pe noi insine. Restul sunt detalii.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
10/03/08 10:37
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
intrebare : Ce simti in momentul in care dansezi la un concert sau acasa cand asculti o melodie, eu cred ca din moment ce dansezi in biserica faci asta si in alte locuri?
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
07/04/08 14:48
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Dansul este un mod de exprimare a bucuriei, a adoratiei. La fel ca si muzica.
|
|
07/04/08 16:00
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Dansul nu are nici o legatura cu sufletul ci doar cu trupul.Bucuria si adoratia(fata de Dumnezeu) sint prerogativele sufletului.
|
|
07/04/08 18:46
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
daniel-l a scris:
intrebare : Ce simti in momentul in care dansezi la un concert sau acasa cand asculti o melodie, eu cred ca din moment ce dansezi in biserica faci asta si in alte locuri? |
in biserica se danseaza? eu stiam ceva de charismatici de genul asta
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
07/04/08 20:57
|
|
daniel
membru
|
|
nu numa la charismatici si in astealalte mai e cate unu care danseaza, de fapt la carismatici nu stiu cum e ca nu am fost niciodata, doar din auzite stiu ca se danseaza. Ne spunea un tip ca ei danseaza la biserica si la provocarea lui unu' a facut cateva miscari d'alea.....
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
07/04/08 21:59
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Se danseaza dar moderat...Dincolo se danseaza bine mai ales in adunarile de negrii. Dar la ei asa-i cultura si nu pare nimic anormal. La carismatici se bate din palme, si se misca, dar nu exagerat....nu chiar cu miscari de breakdance(cel putin eu n-am vazut). Pana la urma trairile se exprima prin trup. Psalmii sunt plini de versete gen...Bateti din palme...laudati cu instrumentele..etc.. Unii spun:"Sunt fericit"...dar dupa figura arata de zici ca le-o calcat tractorul pisica. Parerea mea ii ca-i normal ca bucuria sa fie exprimata prin manifestari exterioare, dar nu de genu..."ras sfant".
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
07/04/08 22:35
|
|
daniel
membru
|
|
poate cantau " sunt fericit chiar daca am lacrimi pe obraz " 
|
|
07/04/08 22:41
|
|
irlanda
membru
|
|
Sword a scris:
Psalmii sunt plini de versete gen...Bateti din palme...laudati cu instrumentele..etc.. |
Era vorba de dans.Eu consider ca, atunci cind ai pretentia ca te inchini inaintea lui Dumnezeu trebuie sa cauti sa vii cu respect ,si sa constientizezi inaintea cui vii.Nu cred ca Domnul Isus, cind era in partasie cu Tatal, ca sa-si exprime bucuria ca sint impreuna, s-a apucat sa danseze.Nici macar sa bata din palme.
Poate o sa par "indoctrinata" de "traditii" dar as vrea sa intreb, daca, ati auzit s-au ati experimentat bucuria unica pe care ti-o poti axprima inaintea Tatalui prin acel plins binefacator ?
Sa te bucuri plingind.Suna bizar?
|
|
07/04/08 23:30
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu suna deloc bizar. Poti plange de fericire. La fel de bine, poti dansa de fericire. Eu zic sa te mai gandesti in privinta dansului (sau in ce priveste judecarea inimii celor care danseaza) sa nu patesti precum Mical, fata lui Saul.
|
|
07/04/08 23:49
|
|
irlanda
membru
|
|
Eram sigura ca o sa fie pomenit David cind a jucat inaintea Domnului.Cred ca cei care se considera "liberi"in exprimarea bucuriei lor, sint foarte recunoscatori lui David,pentru jocul lui inaintea Domnului
Nu judec inimile(oamenii), judec tendinta asta de a nu se mai face nici o diferenta, intre felul lumii de a se bucura ,si intre felul credinciosilor de a-si exprima bucuria.
De-aia Dumnezeu ne indeamna sa cerem intelepciune ,pentru a putea deosebi ce este bine de ce nu este bine. Cit priveste soarta lui Mical, intr-adevar, este una cruda dar, David, era unsul Domnului si indiferent ce face el nu trebuia dispretuit.
Pedeapsa a primit-o din pricina ca a dispretuit ,dar asta nu inseamna ca Domnul a fost incintat de dansul lui David .Eu am citit si din ce scrie nu reiese ca Domnul a fost bucuros ,sau nemultumit de atitudinea lui David
Pentru ca nu reiese lucrul asta ,eu ma abtin in a da un verdict ,cum ca a fost potrivit sau nepotrivit jocul lui David inaintea Domnului.Dar am convingerea ca jocul tinerilor din ziua de azi care il practica in inchinarea lor este nepotrivit.
Ultima modificare de irlanda (08/04/08 00:50)
|
|
08/04/08 00:47
|
|
brightsky
membru
Inregistat: 01/07/05
|
|
irlanda a scris:
Nu judec inimile(oamenii), judec tendinta asta de a nu se mai face nici o diferenta, intre felul lumii de a se bucura ,si intre felul credinciosilor de a-si exprima bucuria. |
adica noi ar trebui sa radem si sa batem din palme altfel decat cei din lume... scuza-ma dar e absurd.
irlanda a scris:
De-aia Dumnezeu ne indeamna sa cerem intelepciune ,pentru a putea deosebi ce este bine de ce nu este bine. Cit priveste soarta lui Mical, intr-adevar, este una cruda dar, David, era unsul Domnului si indiferent ce face el nu trebuia dispretuit.
| Consider ca dansul lui in fata Domnului ar fi fost pedepsit daca era un pacat! Nu cred ca "ar fi trecut cu vederea" Domnul asa ceva.
Sunt convinsa ca sunt multi cei care danseaza in Biserica motivati de atmosfera creata in timpul inchinarii fara a trai si cu inima ceea ce exprima cu trupul si asta nu mi se pare normal ...dar poate tot vina noastra este pentru ca ajungem sa cream astfel de momente de suprafata, momente superficiale in inchinare. Daca totul ar izvor dintr-o inima simpla si curata atunci totul ar sta altfel ...pentru ca nu ai putea sa exprimi altceva decat sfintenie..si daca simtit ca esti inundat de El ...de ce sa te abtii sa bati din palme, sa strigi Aleluia..sa sari de bucurie ?! ..de ce ar fi un pacat ... oare asta inseamna ca nu stai in reverenta fata de El ? ...
_______________________________________ I have seen Jesus, for He is in everything I touch!
|
|
08/04/08 01:48
|
|
irlanda
membru
|
|
Noi ar trebui sa facem totul altfel decit cei dein lume.Cind am vorbit de aceea diferentiere ,m-am referit la faptul ca, sint unii "credinciosi"care ar vrea sa le faca pe toate ,sa nu lase nimic din felul lumesc de traire dar, peste toata aceasat "libertate"sa puna o mare eticheta de CRESTIN.
E libertate ,e democratie dar sa lasam cele sfinte sa fie sfinte ,si daca vrem ca inchinarea noastra sa fie bine primita de Domnul ,sa ne purtam cu respect,cuviincios, fara a amesteca ce-i lumesc cu cei duhovnicesc.
Dansul si batutul din palme isi au locul in cluburi,discoteci etc nicidecum intr-o biserica .
Nu stiu daca e pacat sau nu jocul lui David ,dar noi trebuie sa-l avem ca model , etalon si exemplu pe Domnul Isus ,care a fost fara pacat.Si daca o sa gasesc ca Domnul a dansat si a batut din palme cu siguranta ma voi apuca si eu sa dansez de voi rupe podelele,si voi retracta tot ce am scris impotriva dansului.
Ultima modificare de irlanda (08/04/08 09:11)
|
|
08/04/08 09:07
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Corect brightsky...In primul rand sa nu facem o confuzie intre manifestarile umane caracteristice anumitor trairi si scopul carora sunt indreptate. Adica...de ce sa radem ca si oamenii din lume rad. Sau sa nu mai plangem ca si ei fac la fel? Sa nu mai cantam ca si ei fac asta. Eu consider ca ceea ce conteaza este atitudinea cu care o facem si tinta careia se indreapta. Poti bate din palme daca esti fericit(a) ptr. ca esti coplesit de Prezenta Lui sau poti s-o faci la un spectacol de streaptease. Tine de noi. Poti sa plangi in Prezenta Lui de tristetea ca ai gresit sau sa plangi de fericire. Sau poti plange ca nu ti-au iesit afacerile. Toata separarea este intre motivul actului in cauza si nu intre manifestarile comune tuturor.
Apropos Irlanda...tu pacatuiesti in fiecare zi..ca nu scrie ca Isus ar fi ras
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
08/04/08 09:24
|
|
irlanda
membru
|
|
Apropos Sword cred ca n-ai priceput ce am vrut sa zic.Te indemn sa recitesti cu o minte mai treaza.In primul rind eu n-am pomenit nimic de ris.Am spus daca Domnul a dansat sau daca a batut din palme.
Esti liber, si bine este sa-ti exprimi bucuria cum vrei, si cum iti place ,dar nu trebuie sa faci lucrul asta si inaintea Domnului.Inaintea Domnului trebuie sa vii cu reverenta,respect.
Trebuie sa fie o diferenta intre felul de cum te bucuri ca ti-a placut un spectacol de streaptease , si bucuria pe care o simti cind te gindesti ca prin jertfa Domnului ai capatat viata vesnica.
Se pare ca e greu sa intelegem ca atunci cind pretindem ca sintem inaintea Domnului trebuie ne dam seama ca ni se cere sfintenie ,sobrietate (nu exagerata).
|
|
08/04/08 09:51
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|