|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 |
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Eu sunt casa ta ---------------
Din lacrimile'mi Tu ai facut sirag de margele Mi le'ai pus la gat, surazand Si Mi'ai spus cu iubire Crede in Mine! Nu te voi lasa nicicand.
Esti felinarul meu cu oglinzi de aur ce stralucesti in noapte si furtuni. Si ochii Tai, aprinsi ca doi taciuni aprind in mine, o flacara de dor dupa a Ta casa, si al Tau popor.
si cand ma departez de cale cu dragoste, ma prinzi in mana Ta si'mi spui senin, cu patima in glas "O, unde pleci, copile? Eu sunt casa ta!"
|
|
10/02/12 16:00
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Vorbeste, Doamne ----------------
natura se pleaca in fata Ta, Doamne si fiecare planset te cheama pe Tine si cu bratele ce tremura, intinse spre Cer imi ridic fiinta caci nu am nimic.
nimic nu am, Doamne si fara Tine sunt gol.
Daca vanturile ar inceta sa bata si valurile n'ar mai spumega si pasarile s'ar opri, doar pentru o clipa Ti'as auzi bataile inimii umpland vazduhul.
alerg, plangand si razand si pasii'mi se topesc in urma mea. Nu ma-mpiedic si nu obosesc.
Ci ca vulturul zbor catre Tine si nu m'opresc, nici de'ar fi sa mor si'n Tine am o nadejde ce'o chem, cu suspine si dor.
Vorbeste, Doamne caci glasul Tau se'ntinde peste ceruri si frunzele tremura la chemarea Ta si de n'ai fi Tu, Domane n'as stii ce e pacea caci nici moarte, nu mi Te poate lua.
|
|
21/02/12 08:49
|
|
emma_mada
membru
Inregistat: 20/10/10
|
|
Privesc cu dor la clipele ce-au fost Candva atat de dulci pe-a mea carare, Cand laudam un Nume glorios Si cand din suflet I-naltam cantare...
Imi amintesc cum alergam la Tine Sa-Ti spun necazul, sa-ti spun si caderea, Fiind convinsa ca Te-ndrepti spre mine Si c-ai sa-mi dai Tu iarasi mangaierea.
In orice zi citeam Cuvantul Tau, Sa prind puteri in sufletul trudit Si Te recunosteam ca Dumnezeu Ce poate vindeca pe un ranit.
Dar timpul a trecut si-o grea durere S-a strans mai mult in inima-mi saraca Si-ncet incet,in marea mea cadere, M-am departat de Cel ce 'mi-era Tata.
Caci mi-a fost greu cu firea sa ma lupt In mijlocul necazului si-al urii Si am abandonat, si am cazut Lasand in urma calea-ntelepciunii.
Cate chemari nu au ajuns la mine Sa ma intorc, s-o iau de la-nceput...! Dar m-am gandit c-un pacatos ca mine Nu s-a schimba, caci ratacit-a mult.
Nu va gasi puterea sa iubeasca Pe-acela care-n orice zi il asupreste Si nu va inceta sa il urasca Pe cel ce-n nedreptate staruieste...
Si-am continuat... am continuat sa stau Neascultand soaptele Celui Sfant Lovita tot mereu de greul val, Am incercat sa-not, insa, plangand.
Dar nu-l aveam pe El la carma vietii Sa ma indrume si sa-mi fie scut. Am asteptat zorile diminetii, Dar m-afundam in noapte tot mai mult.
De cate ori n-am vrut sa ma opresc, Sa ma arunc la pieptul Lui de Tata! Dar m-am gandit ca iar am sa gresesc Si n-am sa pot sa ma pastrez curata.
Insa acum, c-un dor adanc in piept, As vrea sa strig la Tine, Tatal meu! O! Cat de mult pacatul mi-l regret Si cat as vrea sa fiu copilul Tau!
Ma stii cum sunt: nu-s cu nimic mai buna Ca pana-acum, cand nu Te-am ascultat Dar cred, Isus, ca a Ta Sfanta Mana Ma poate duce pe-al Tau munte-nalt.
Isuse, ia-ma langa Tine, Doamne, Sa plang in Bratul Tau mangaietor Leaga-mi adanca rana ce ma doare Si-adu-ma iarasi in al Tau popor!
Aceasta poezie arata ce sunt/ce am fost pana in clipa de fata si ceea ce imi doresc sa devin.
_______________________________________ "Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18
|
|
26/02/12 19:38
|
|
edi.theraven
membru
|
|
S-a ispravit ------------
priveai la mine zdrobit sub lemnul crucii cu umarul - tot sange de greaua Ta povara.
Imi spuneai "Indrazneste, fiule, si vino caci in Mine tu ai viata!" Zambeai, cu sangele-Ti curgand pe fata
dar am spus "Nu, Doamne, poti sa pleci eu am viata mea salveaza'Ti Tie viata fugi, lasa crucea grea"
Si'ai privit in jos, plangand cu spatele deschis in rani cu mantaua rupta, de'un alb innamolit, urnindu'Ti cu greu crucea, umil, spasit.
Dar la amurg, in arsita cea mare Am alergat in strada, plangand cu dor si jale. Stiam, o Doamne, caci pe drumul greu, cautai copilul, cu inima de leu. Sa'ti urmeze tie, Sfant Fiu de Imparat. ce mergea sa moara, pentru'al tau si pentru'al meu pacat.
Si, ajuns la cruce, seara, sub cerul plumburiu plangeam "o, Isuse, venit'am, acum, prea tarziu" dar, cu glasu'Ti bland, de Tata, mi'ai soptit: "Fiule, da'Mi mana, caci s'a ispravit" Si, dandu'si ultima suflare Sfantul Fiu de rege, pe cruce a murit.
Dar, slava tie, Doamne, caci ai inviat si prin viata Ta, Tu, miel injunghiat Capat indurare, la vreme de nevoi Prin Tine, Hristos , Emanuel Dumnezeul care esti cu noi.
Ultima modificare de edi.theraven (14/04/12 21:27)
|
|
26/02/12 21:39
|
|
edi.theraven
membru
|
|
'Afara' e trecut -----------------
caci nici vanturile nu m'au clatinat.
cand geamurile erau izbite de furtuna si vantul, le trosnea cu ploaie si pamant si cerul negru inghitea, lacom, soarele'ntre nori am strigat "Scoala, Doamne, caci afara este vuiet si'n geamuri bate ploaie grea si soarele a disparut, o, Isuse, cu lumina sa"
"Nu te teme, sunt cu tine nimeni nu Mi te poate lua; Nici viata si nici moartea caci toate sunt in mana Mea"
Si'a incetat furtuna si soarele a aparut dar vai, din departare, un stol negru 'nainta prapadind ogoarele, tot satul, ulita, cu ce'i pe ea. Si'au pustiit si curtea, de flori si de verdeata. Si m'a cuprins frica si'o stare de lesin "O, Doamne, vor intra in casa! Priveste, dar, in zare, sa vezi cate mai vin"
"De'ai stii tu, Cine Sunt Caci numai cu o vorba si doar la al Meu gand pamantul, cerul se'nfioara caci toate, ale Mele sunt"
Si au plecat si ele, falfaind in zare si, privind pe geam, cu teama si'ncordare cu pumnii stransi, pana la sange si buzele crapand cu jar l'am auzit pe Isus, cu glasul cald, de Tata "Unde privesti, copile? 'Afara' e trecut toate s'au sfarsit si'n palemele Mele, gasit'ai inceput"
Ultima modificare de edi.theraven (03/03/12 12:33)
|
|
03/03/12 10:27
|
|
emma_mada
membru
Inregistat: 20/10/10
|
|
Ca si femeia in multime ce s-a atins de haina Ta Si s-a tamaduit pe loc, scapand atunci de boala-i grea, As vrea si eu, Isuse sfant, sa ma ating din nou de Tine Si-un strop din Sangele-Ti divin sa curga, Doamne, peste mine.
Sa spele-ntreaga mea fiinta cea pacatoasa si murdara, Sa rupa orice legatura, sa dea tot ce-i strain afara, Sa curateasca viata mea cea plina de intinaciune, Sa-mi dea din nou putere-n duhu-mi cel plin de-atata slabiciune.
O, Doamne, cat as vrea sa-Ti spun din nou adanc din suflet "Tata"! Cat imi doresc sa pot simti din nou in suflet dragostea-Ti curata... Cat as dori sa stiu ca Tu din nou iertat-ai vina mea Si-n locul zbuciumului greu, sa ma umpli de pacea Ta!
As vrea sa stiu ca ma primesti ca pe un fiu ratacitor, Sa pot sa ma incred in Tine ca-n singurul Ocrotitor. Sa stiu ca sunt copilul Tau, ca ma iubesti in continuare Si ca in mila Ta de Tata, imi daruiesti cu drag iertare.
Isuse drag, Tu, care-ai fost pentru noi toti pe lemn jertfit Si ai murit pe crucea grea pentru ca mult Tu ne-ai iubit, Apleaca-Te din nou spre mine, intinde-Ti Mana Ta cea sfanta Si scoate-ma cu Bratul Tau din noaptea neagra si adanca!
_______________________________________ "Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18
|
|
18/03/12 18:00
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Scurta poezie .............
Calcaiul meu sfarma muntii Cand sunt cu Tine. Si glasul Tau cutremura, si adancimile mortii nu ma pot prinde.
Cand sunt insetat Strangi manunchi apele, ma aplec, si beau din palma Ta de Rege. "Fiule, cat te iubesc Eu te'am nascut, nu prin Lege ci prin Har. Si viata ta e'n Mine Si Duhul - al Meu dar"
Ultima modificare de edi.theraven (21/03/12 19:08)
|
|
21/03/12 19:03
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Crede numai ...........
a fost candva, in lumea mare un pescarus fara de zare. umbland pribeag, hoinar in noaptea, fara de hotar.
zbura, singuratic si uitat sub cerul cel innourat cautand un cuib, odihna sa'si gaseasca caci vantul sufla aprig, vrand sa il zdrobeasca
aripile'i trudeau sub greaua lor povara si inima, de dor, batea - din piept sa'i sara. nu era nimeni, cantu'i sa'l asculte si nici o mana sa'i unga oasele de truda rupte.
si vai, de la apus, un stol de pasari rapitoare inaintau, sa'i curme, si ultima suflare. atunci, ca la un semn, totul a'ncetat si marea'nvolburata a devenit uscat.
Pe loc totul a prins viata : pomii au'nflorit De zbor, truditii vietii in ei au odihnit. setea le'a fost stinsa si ranile legate Caci pentru alesii Lui, Isus face dreptate.
"un nou pamant, Eu ti'am faurit ca, de tot greul, sa poti fi izbavit. Crede numai, nu te teme chiar de sub greaua cruce, umarul iti geme. Vin degraba, fiul meu iubit Caci pentru tine, pe lemn Eu am murit."
Ultima modificare de edi.theraven (16/04/12 11:20)
|
|
09/04/12 14:48
|
|
Damaris31
membru
Inregistat: 08/03/08
|
|
Indraznesc sa postez si eu o poezie scrisa cu mult timp in urma, nu sunt asa de talentata ca voi, dar sper ca o veti citi si imi veti face comentarii/sugestii.
As vrea sa ma-ntilnesc cu Domnul
Aș vrea să mă-ntâlnesc cu Domnul, La pieptul Lui să cad duios, Să-I spun că în această lume Ca El, nu-i nimeni de frumos.
Aș vrea să mă-ntâlnesc cu Domnul Și la picioare să Îi cad Să-I spun că în această lume Ca El nu-i nimeni să-mi fie drag.
Aș vrea să mă-ntâlnesc cu Domnul Și față-n față să Îl văd, Să-I spun ce dor mi-era de Dânsul, Ce dor mi-era de glasu-I blând.
Aș vrea să mă-ntâlnesc cu Domnul Și știu că mă voi întâlni Cu El odată-n veșnicii Pe nori când El mă va răpi.
|
|
09/04/12 21:23
|
|
Damaris31
membru
|
|
Isus esti totul pentru noi
Esti Mintuitor, esti Cale, esti Piine, Esti Piinea pentru ziua de miine Esti Dimineata, esti zor de zi, esti Amurg, Esti Apa vie din care toate izvoarele curg.
Esti Salvator, Te-ai jetfit pentru noi Ca sa ne scapi de lume, din noroi Esti Lumina ce-a venit in lume Esti Stinca spre care ne aplecam in rugaciune.
Esti Paradis, esti Mana cea din cer Esti Mina-ntinsa cind ne aflam in ger Esti Regele nostru-al tuturor, Esti Soarele ce strabate din nou.
Esti Comoara, esti Margaritar Esti Mielul nostru cel jertfit pe Calvar Esti visteria nostra cu lucruri noi Esti Ajutorul ce nu lipseste niciodata in nevoi.
Esti Floarea nostra din gradina Cea mai scumpa, cea mai fina Esti Capul Bisericii, Mireasa Ta Esti Rascumparator, esti Viata mea.
Esti Mirele nostru iubit si slavit Pe care noi Il asteptam neclinitit Sa vina sa ne ia cu El Esti singurul nostru Isus Emanuel.
Esti Purtatorul nostru de poveri Esti Cel ce ne alini dureri Esti Dragoste, esti Cel dintii dintre frati Esti Limanul spre care ne lasam purati.
Esti totul pentru noi Isuse drag Si-Ti multumim ca ne astepti in prag Ca sa venim acolo, acasa Noi ce alcatuim a Ta Mireasa.
|
|
09/04/12 21:34
|
|
Damaris31
membru
|
|
Aici lungimea versurilor e cam inegala si poezia, cred ca mai trebuie slefuita, dar inca nu mi-am gasit "cuvintele" ca sa o fac mai frumoasa.
Multumesc
Multumesc Tata pentru tot ce mi-ai dat
Multumesc pentru ca m-ai facut curat
Multumesc pentru Domnul Isus
Ce la cruce s-a dus.
Multumesc pentru Duhul Cel Sfint
Ca ni L-ai dat pe pamint
Ca sa fie cu noi mereu
Si ca sa-L avem in inima pe Dumnezeu.
Multumesc pentru tot ce mi-ai daruit
Ca sa rascumperi viata mea
Multumesc ca Tu esti mintuirea mea
Multumesc ca esti Domnul meu cel mai iubit.
Multumesc pentru Piinea vietii, pentru mana cea din cer
Multumesc ca linga Tine toate necazurile pier
Multumesc pentru Domnul Isus, Stinca veacurilor
Multumesc ca El este mintuirea neamurilor.
Multumesc pentru Apa vietii, pentru Lumina lumii,
Pentru Pastorul cel bun ce-a venit pentru-un strop al humii
Multumesc pentru Usa oilor, pentru inviere si viata
Multumesc pentru un nou inceput, pentru fiecare dimineata
Multumesc pentru jertfa de pe Calvar
Multumesc Doamne pentru har
Multumesc pentru-a Ta bunatate
Multumesc pentru toate pacatel iertate
Multumesc pentru Adevar si pentru Cale,
Multumesc ca asa cum ne iubesti Tu nu-i nimeni in stare
Multumesc pentru Vier si pentru Viata
Multumesc ca sunt si eu in via Ta o mladita.
Multumesc, multumesc si iar multumesc
Pentru Mirele meu ceresc
Pentru hainele albe ca neaua
Pentru marele meu Imparat.
|
|
09/04/12 21:37
|
|
edi.theraven
membru
|
|
te simt departe, al meu Isus iubit si, ma'ntreb privind cu lacrimi, cerul, parca, ferecat cu ce ganduri si in care clipa eu Te'am parasit caci nu'i nimeni sa'mi aline inima si'al ei ofatat.
degeaba, Doamne, incerc sa ma ridic far' Tine sunt cenusa, pamant, doar o adiere un nour ce se pierde'n zare, o mana de nisip Ce'n a vantului suflare, in bezna noptii piere.
Vorbeste, Tata, mi'e sufletul pustiu. Pastorul care'si da viata, pentru ale Sale oi Ma chemi, spunand : Vino, fiule, caci s'a facut tarziu. Nu te vad, Doamne, unde esti? Vino de ma ia n'apoi.
Pierdut'am, Tata, calea catre Tine si'acuma, in valea umbrei mortii, ratacesc pribeag. Dar, stiu, Isuse, ca'n a Ta'ndurare, nu stingi flacara ce moare.
Ma'nalti ca vulturul, pe cerul zilelor senine Si ma'ndrumi, cu dulcele Tau glas, si scumpul Tau toiag. caci asa de mult, iubitu'm'ai pe mine, si in fiecare seara, ma astepti in prag.
rostind, cu bratele deschise, cu dragoste in glas pe unde'ai ratacit, copile, pe unde ai umblat? si pentru tine, la Golgota, viata Eu mi'am dat de'aceea, n'avea teama, cu nici un chip n'am sa te las.
|
|
28/04/12 19:34
|
|
edi.theraven
membru
|
|
cu glasul stins, cu mana tremuranda cu ochii pironiti in zare, ca orbul Bartimeu asteptand, la margine de strada spuneam, soptind "ai mila de mine, Fiu de Dumnezeu"
El nu a auzit, credeam, multimea a strigat mai tare si vantul parca'mi sufla glasul in zari. "cine esti tu? doar un pacatos, pierdut in lumea mare de'ai tai ochi si soarele se'ascunde'n nori."
dar stiam, in mana Sa, gasit'au vindecare ologi din nastere, schilozi, oameni de duhuri stapaniti. Prin El, mielul injunghiat, om cu suflet mare ce venea sa moara pe o cruce ca noi sa nu fim osanditi.
dar m'a auzit, Hristos, intrebandu'ma "tu cine esti?" o oaie ratacita, Doamne, ce nu vede'a soarelui lumina. un orb, ce'ndurare cauta, daca Tu binevoiesti un om ce'a auzit si el de marea si nemasurata'Ti mila.
atunci, Isus, cu degetele Sale, cu palmele strapunse si de mine'odat' cu hainele sarace, cu ochi blanzi, plini de iertare Cu dragoste atinsa'mi ochii, spunand "Fiule, credinta ta te'a vindecat" si, atunci, in toiul zilei, in arsita cea mare mi'a intins si mie mana, scumpul Fiu de Imparat
Caci Dumnezeu nu te lasa, o, inima ce plange un suflet care, de cel rau, in lume'i prigonit ci'ti ridica crucea, pe care nu o mai poti duce si, curand, pe norii cei de slava, El va fi venit caci El pe tin' nu te uita, o, suflet prigonit.
Ultima modificare de edi.theraven (05/05/12 21:46)
|
|
05/05/12 18:59
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Te astept ---------
ramai cu noi, caci e spre seara si ulitele's tot mai pustii se face noapte, Domnul nostru si orele's deja tarzii si suntem singuri si far'de Tine ne e dor caci doar Tu ne esti, Isuse, al nost scump Mantuitor
ramai cu noi, caci e vreme de furtuna si soarele apune in curand si barca ne e clatinata, Doamne, de talazuri si de vant intinde'Ti mana, Tata. linisteste valurile ce vor sa ne inghita caci de glasul Tau asculta, Doamne, vanturile'ntr'o clipita
ramai cu noi, caci sufletul ni'i gol fara de Tine si ratacim pribegi si'n inima ne ard suspine. sa ne mai vorbesti o data, si sa ramai cu noi unde sa plecam, o, Tata? ochii Tai ard vapai de jar, si dragostea'Ti din ei nu piere si daca Te avem pe Tine, ce Ti'am mai putea Isuse cere?
in noaptea'adanca ne inalti pana la stele Caci Tu esti Domnul nostru, ce trimiti solii, din nouri faurite si cine ne'ar putea, din mana'Ti tare smulge? Tot ce'avem, Isuse, prin Tine'avem si de la Tine sunt venite lacrimile'mi strangi in palmele'Ti ce'au fost, candva, in cuie pironite, si se prefac intr'un izvor de apa dulce.
Ramai cu noi, caci e spre seara si in Tine gasit'am o comoara ferita de rugina, de anii care trec, de lipsuri si de boala si astept ca la sfarsit de drum, iubite Tata, sa ma strangi la piept. te astept cu dor, Isuse si glasul Tau imi spune "si Eu, copile, te astept"
Ultima modificare de edi.theraven (12/05/12 22:18)
|
|
10/05/12 19:08
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Ti'am promis, Isuse, ca nu voi renunta la Tine Ca Te voi urma chiar de'n viata'mi va fi greu si ca de'al Tau nume nu'mi va fi rusine si ca tuturor voi spune : sunt fiu de Dumnezeu
Ti'am promis, o, Doamne, ca eu lut voi fi, in mainile'Ti de Tata Ca Te voi urma chiar de'nchis Cerul imi pare, si'n negura furtunii Ca inima nicicand si nici macar de'un gand nu'mi va fi'ntinata si ca drumul mi'l voi tine departe de toata bogatia lumii
ma'ntorc din nou, plangand, cu mainile mai goale risipit'am, drag Isuse, talantul fara pret primit L'am ingropat, uitand de dragostea'Ti cea mare Ca Israeulul, din robie scos, in urma am privit.
Nu am luat in seama ca a Ta dragoste este Iubire calda, dar si'o gelozie, foc mistuitor Si eu sunt doar suflare, ce maine nu mai este Si ca doar credinta'n Tine imi va da aripi ca sa zbor.
Ma intorc la Tine caci tu nu respingi nicicand o inima zdrobita Iti cer, Dumnezeule, 'ndurare si ca, in mila Ta cea mare, sa imi cureti ranile si sufletu'mi murdar Caci fara Tine, Doamne, viata'i doar risipa, Si Tu ne esti, Isuse, scumpul, binecuvantatul far.
Aici sunt, Domnul meu. Vorbeste, Tata, si eu voi asculta caci mai draga'mi e ca'ntreg pamantul, iubite, voia Ta si, in ea de vei ramane, nu vei pierde dreapta, neclintita'I cale si cand va veni El, Domnul, pasind pe norii slavei Sale ne va lua Acasa si orice plans va fi 'ncetat caci Domnul te iubeste de'aceea esti astazi incercat si de talantu'ti pare pierdut sau ingtopat Isus insusi te asculta si te primeste iara caci de'i sincer si smerit pe acela Domnul, nu va da afara
Amin.
Ultima modificare de edi.theraven (19/05/12 18:51)
|
|
19/05/12 09:48
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Unde esti, Adame? In racoarea diminetii intraba Domnul in gradina la a inceputurilor lume.
Tacere. Unde esti, Adame? Spune: nu cumva mancat'ai din pomul cel oprit? "Aici sunt, Doamne!" spuse omul cu glasul de pacat smerit. Sarpele, slobod in gradina, el m'a amagit.
"De ce'ai plecat, sa nu te mai gasesc ? De ce te'ascunzi de Mine?" "Ma ascund, Tata, caci imi e rusine fiindca'mi vad trupul gol si sa'l acopar eu nu reusesc"
"O, Adame" spuse Domnul "nu trupu'ti este gol" ci sufletu'ti ce l'ai intinat Caci nu M'ai ascultat Te'ai nascut in slava, dar vei muri sarac. De ce ai cantarit cu mana, nu cu duhul, harul care ti'a fost dat?
De'acum, vei fi vanat de truda, durere si sudoare. dar sa stii ca nicicand, nu voi iubi ceva mai mult sub soare. Pe tine, omule, Eu Te'am creat dupa chipul Meu. Nu plange, caci voi trimite'un Fiu, Fiu de Dumnezeu care te va izbavi cu'al Sau fara de pret sange.
Si te voi binecuvanta din nou, si te voi lua acasa Caci, de vei crede, vei fi a lui Hristos Mireasa Ai cazut, dar te voi ridica Caci doar pe tine te'am creat cu mana si suflarea Mea.
Ultima modificare de edi.theraven (26/05/12 21:59)
|
|
26/05/12 12:44
|
|
edi.theraven
membru
|
|
vin, cu inima zdrobita caci atata timp m'am ascuns de Tine. Am fost rob si n'am stiut ca pentru mine a murit un Fiu Ce, cu dragoste m'astepta spunand "vino, pana nu e prea tarziu. Vino, caci timpul e aproape si nu stii cat va mai dori Scumpul Gradinar cu lacrimi sa te sape Vino, caci si Eu curand voi reveni"
ma astepta si parca trenul era gata de plecare si nu'mi pasa ca in viata mea murdara, mica venise El, Hristos, mecanicul cel mare si'mi spunea : "vino, n'avea frica si nu te uita n'apoi caci tu nu stii, cand gara'ti va fi parasita
cerceteaza'te, nu vezi, ca drumu'ti este plin de'al lumii greu gunoi? daca astazi este'asa, gandeste cum va fi peste un an sau poate peste doi? gandeste'te caci, poate, nu voi mai putea veni la tine cand calea'ti va fi plina de spini si buruieni alege astazi caci nu stii ce va fi maine; sau daca pana maine pieri."
dar in alergarea mea dup'aceasta lume nu am ascultat si trist, privind in urma plangand cu lacrimi a plecat. Plangand cu lacrimi de 'mparat. Si'n urma Lui a ramas pustiul si vantul a'ncetat sa bata si zarea ramas'a tot mai goala si pomii goi, in iarna fara de zapada si toamna fara adiere caci de'L lasi pe Isus ca sa plece, viata'ti toata nu mai este viata, ci este doar durere.
de'aceea astazi, daca ii auzi chemarea Du'te, inima nu ti'o'mpietri si pentru tine Domnul va desparte marea. te va primi acasa, tu sa ii fii fiu si El sa'ti fie Tata pentru vesnicii.
Amin.
Ultima modificare de edi.theraven (31/05/12 22:55)
|
|
31/05/12 21:38
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Scrisoare catre Tatal *********************
Iubit Parinte, indraznesc sa'Ti scriu in ceasul 'cesta de pe urma. Amintindu'mi de ale tale lacrimi stiu ca nu'ti mai pot spune iarasi Tata si nici tu sa ma primesti ca pe un fiu.
Iti scriu, din aceasta tara departata in care am aflat doar moarte, pustiul fara de pustiu. Este lumea ce'l are pe satan ca tata o, aflat'am asta, insa, prea tarziu.
Este'a porcilor turma prea-murdara in care mi'am risipit averea si'al anilor sirag. Si glasul Tau, iubite Tata, aud iarasi ca intaia oara "Te voi astepta sa vii acasa, mereu, in fapt de seara. Sa nu uiti ca Tata te iubeste, calator pribeag"
O, dar cum putea-voi fiu sa ma mai numesc cand ti'am risipit averea in pofte si placeri? Averea Ta, Parinte, Imparat Ceresc. La tine voi gasi mirosul crinilor pierdutei primaveri Si in palma Ta de Tata iertarea'mi pe deplin Caci stiu ca pentru'al meu pacat sta ridicat drapelul, desupra marii de pelin. Caci peste moarte si suspin domnesti Tu, scump Fiu de Imparat.
Rob sa'Ti fiu, si'am viata toata decat fiul unei lumi murdare si sa'Ti sarut intr'una strapunsele'Ti picioare Dar stiu caci jugul Tau de Tata nu face robi, ci numai diamante fara de cusur sau pata. Las in urma viata'mi toata caci deasupra marii de pelin fii Tai zbura-vor in ziua de pe urma spre Canaan, Canaanul cerului senin.
Ultima modificare de edi.theraven (08/06/12 22:45)
|
|
07/06/12 10:06
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
Am scris această scurtă poezie recent. 
Vindecare
Sub lumina lunii și a stelelor, Chiar și rănile adânci ni se închid . Căci lumina alungă întunericul Și tăcerea devine pecetea vindecării.
Inimile noastre nu vor mai sângera Căci balsamul iertării curăță și alină. Până și cerul e peticit de curcubeu După ce se dezlănțuie furtuna.
Așa că inimile noastre vor bate, Buzele vor continua să zâmbească, Căci sfârșitul războiului cu sinele E atât de aproape…
(C) Andreea 2012 
Ultima modificare de Andreea (17/06/12 23:20)
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
17/06/12 23:20
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Te-am gasit in apus inflacarat de soare in zborul clatinat de porumbel Iar tu, Isuse, m'ai gasit in lemnul crucii Tale si mi'ai pus pe umeri haina Ta de Miel.
Te'am gasit in stolul de cocori care zburau departe in ploaia tarzie a unei toamne fara ploi M'ai aflat, Isuse, ratacitor in noapte Dar am gasit alin, in ale Tale soapte Si dac'am plans vreodata, plans'am amandoi.
Si poate'am fost adesea singur, scrutand desertul fara de hotare stingher, inaintand carari, paduri fara de copaci si'am baut din rauri cu ape rele si amare dar am stiut ca pe drumul greu, pribeag Tu nu o ma lasi.
nu valurile, nici talazuri in furtuna niciun vant, nici vuietul de'ar cuprinde'ntreaga zare n'ar fi'n stare sa ma smulga din bratul Tau al slavei fara de hotare chiar intunericul sa vina si noapte grea cu el de ar aduce nu ma tem caci izbavirea e'n sangele'Ti varsat la Cruce.
si de m'as prabusi candva, in adanc de vai uitat sa fiu, eu am un singur dor cand voi ridica privirea cerul sa'mi fie ochii Tai si'n palma Ta strapunsa sa'mi fie mantuirea.
Ultima modificare de edi.theraven (01/07/12 16:44)
|
|
23/06/12 18:19
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Spre cerul Tau ************
Spre cerul Tau ridic privirea, Tata! Te chem, din mijloc de furtuna. Groaznic mi'e barca de valuri aruncata. Intinde'Ti, Domane, a Ta mana.
Eu n'am putere vaslele sa le ridic Si tarmurile s'au aruncat departe'n zare. Cumva, si apele de bolta s'au lipit Si tunetu'i un clopot ce bate tot mai tare.
E noapte'acum, si cerul purpuriu este un ocean de stele Si astept sa Te vad din nou venind pe ape. In juru'mi sunt numai nori de ceata. Totul zace in tacere. Ah, de'Ai stii cat iti iubesc ale Tale soapte.
Cu palmele de sange scrutam tarmul, ratacit. Farul l'am pierdut departe si tot mai singur parca am ramas. Atunci Isus a'ntins mana si vuietul a amutit: "nu te teme sunt cu tine din primul pan' la cel din urma pas.
Pe bratu'Mi Te voi duce la tarmul cel indepartat. Si viata ta si farul ce ti'e candela in noapte Sunt de'a pururi in palma Mielului injunghiat. Da'Mi mana. Mai e putin, tara nu este departe Si de vei plange nu uita ca esti fiu de Imparat"
Amin!
Ultima modificare de edi.theraven (08/07/12 13:15)
|
|
08/07/12 12:57
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Te astept sa vii, Isuse -----------------------
Unde alergi, gonit de vanturi starnite'n zari straine? Ca un parau de munte, salbatic, lovindu'se de stanci ratacind desertul gol cu ochii iarasi, oaze de adanci suspine te intrebi in inima arzandu'ti de atatea rugi: unde esti? Unde'n fapt de seara pierdut o sa ajungi?
De ce cararea ti'e de geruri maturata de ce in sufletu'ti iarna'i tot mereu de ce uitam asa de lesne ca EL ne este Tata si-n piept ne plange dorul dupa Cer?
De ce alergi, cu cei de'afara spre noaptea ce'o sa vina spre vesnica durere cea fara de Hristos? Cu inima'ti cazuta'n spini, cu sufletul ruina De ce nu vii astazi la lumina? “Ah, imi stiu pacatul pe de rost! De tine, drag Isuse, viata mea doresc sa fie plina.”
Adu'ti aminte, de dragostea dintai adu'ti aminte cand Isus te'a chemat si'n viata ta Hristos sa fie capatai sa vii la El sa'i spui: “Isuse, eu de astazi vreau sa'Ti fiu argat si'n inima pe veci Tu sa'mi ramai ca'n sangele'Ti, pe Cruce, toata vina mi'ai spalat. ramai cu mine, Tata, eu nu te mai las sa pleci si de'as ramane singur, in noptile pustii langa genunchii mei, Isuse ranile imi legi. Te'astept sa vii, Isuse, te astept sa vii!”
Amin.
Ultima modificare de edi.theraven (15/10/12 17:19)
|
|
14/10/12 13:13
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Mi-a fost adeseori cararea, pierduta'n vai sau stanci - semete creste de durere De unde cerul parea, doar, o licarire in neantul cel de neinvins. Si soarele cotropit de nori era si bolta - fara luna, fara stele; Atunci, in intunericul de'afara cu mana Ta, in suflet ai aprins O candela, un foc ce'a ars si'n Tine cand sangele a curs, ca sa ma spele.
Cand esti ingenuncheat pe cale, sa nu spui ca esti pierdut, Tu, frunza clatinata, porumbel, cu plansul prefacut in cant. Caci drumul ce coboara astazi, tot mai sus maine va urca Si va ajunge in slavile divine, caci e drum nascut in Golgota.
Mi'a fost, adeseori, cararea pierduta'n inima codrilor pustii, Unde glasul mierlei era frant, de vanturi reci - sageti ca de cristal. Cand inima'mi era ranita din adancuri, sufletul - din temelii, Dorul dupa Tine imi turna de'a pururi peste rani balsam.
Si stiu ca voi urca iar culmi – azi, de neatins! Caci eu nu privesc spre mine, nici drumul ce pare infinit. Ci's cu ochii tinta in ai Sai ochi de necuprins, Si's ascuns in Mana'n fata careia si valurile'au amutit.
Priveste inainte, caci Domnul te asteapta Sa iti dea cununa, de flori crescute din iubire! Si haina ta, in lupte grele sfasiata Sa o prefaca'ndata, Vesmant de in, vesmant de nemurire.
Amin!
Ultima modificare de edi.theraven (04/11/12 07:23)
|
|
03/11/12 20:34
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
alpinistul
gandindu-se la drumul sau acum abia la inceput tanjind s-atinga un apogeu privea-ncantat putin pierdut
s-acum ca-i vazu maretia s-avea curajul barbatia sa-ncerce sa il cucereasca urmand apoi sa povesteasca
la poale ii parea usor si incepu sa urce-n zbor isi dadu seama mai apoi urcusu-i greu pe creste goi
el tot urca mai mult greoi privea in sus apoi in jos dar se starnira niste ploi ce-ti intra-n carne pa'n la os
la gandul si a sa vointa se-ntrezarea o neputinta popasul ce avea sa-l faca avea sa-i schimbe viata toata
iar pentru ca a cutezat tinand mortis sa nu s-opreasca masivul munte l-a iertat gasindu-i loc sa s-odihneasca.
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
11/02/13 21:59
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
gol si goliciune
ne nastem in aceasta lume si suntem goi fara de nume ne spunem intre noi apoi domn doamna sau gunoi
domn peste ce mosie care-i a ta imparatie domnesti vreo arie ceva? tu ai supusi in casa ta?
de-ar fi un fapt adevarat si mosier te-ar fi chemat n-ai indrazni a-ti biciui supusii, sluga, oamenii
n-ainte ii spunea sclavie s-a terminat acea domnie acestea-s fapte pe o hartie in taina-ti faci o monarhie
murit-au multi la vremea aceea ca sa-si castige libertatea cu pixul ai semnat hartia s-asa incepu prosperitatea
tarasti parfumuri felurite duhoarea-n cap iti zace cuvintele-ti sunt potrivite de-un altul ce asta face
recolta de cadavre care facut-a fost p-a ta spinare migreaza-mpinsa-n cimitir de unul cel martir
veni-va ziua de apoi trezi-se-vor atunci cei goi venin scapare acuma n-ai uitat sa fii ma duc in rai
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
12/02/13 21:46
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|