TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 20 21 22 23 24 25 26
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

irlanda a scris:

Eu nu spun ca am fost insufletita de Duhul cand am scris, ce-am scris

Si ce anume ai mai scris nefiind insufletita de Duhul? Si cat din ce scrii este insufletit de Duhul?

irlanda a scris:

dar nu crezi ca li se potrivea acest mesaj al tau, de "moderator nepartinitor", si celor doi care au provocat acea insufletire?

Nu inteleg. Pentru tine este reconfortant gandul ca nu esti singura in mocirla? Isus i-a mustrat oare si pe samariteni pentru ca au provocat acea insufletire in Iacov si Ioan?

17/10/11 10:02

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Arch a scris:

Si ce anume ai mai scris nefiind insufletita de Duhul? Si cat din ce scrii este insufletit de Duhul?

Am scris destule si destul nefiind insufletita de Duhul.

Cat din ce ai scris tu, ai scris nefiind insufletit de Duhul? Cat din interventiile tale de "moderator" in ceea ce ma priveste, au fost insufletite de Duhul?

Arch a scris:

Pentru tine este reconfortant gandul ca nu esti singura in mocirla?

Nu sint in mocirla! Ai grija ce spui!! Tu cel care ai ajuns pe culmile desavarsirii...

Arch a scris:

Isus i-a mustrat oare si pe samariteni pentru ca au provocat acea insufletire in Iacov si Ioan?

Dar cu siguranta nu i-a bagat pe Iacov si Ioan in aceeasi mocirla cu samaritenii.

Problema este ca tu nu esti capabil, atunci cand este un conflict intre mine si altii, sa ai o atitudine cel putin onesta si obiectiva.

Asa ca nu compara cearta Domnului Isus pentru Ioan si Iacov cu "cearta" ta care duhneste de la sapte poste a subiectivism si prejudecata.

18/10/11 01:47

+Archangel+
Moderator

irlanda a scris:

Ai grija ce spui!!

Ma ameninti?

18/10/11 10:38

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10

zacariah a scris:

Tocmai din cauza asta au ajuns pocaitii de rasul lumii .Femeia i-a adus in situatia asta ,cu moda si cu introducerea lumii in biserica .Abia astept sa le vad hirotonisite si pe eve ,sa dea lectii de morala de la amvoane .Oricum nu mai este mult pana atunci .Doar aici pe forum te poti da "barbata"...te asigur .Am mai intalnit femei de tipul tau ,care au inceput sa faca spume la gura ,daca le pui la punct cu Scriptura.Demonii nu ies la povesti telenuvelistice si pupaturi de fuste sau maini .

o da. pocaitii au ajuns de rasul lumii din cauza femeilor. vorba lui napoleon. aia celebra: "toate femeile sunt.....in afara de mama si sor-mea , dar si ele sunt totusi femei.

sa fim seriosi, nu poti face o catalogare dupa 2 persoane. sunt femei bune si femei rele. sunt femei proaste si femei destepte. aceleasi si multe alte clasificari, se aplica si-n cazul barbatilor.

18/10/11 11:18

zacariah
membru

Inregistat: 07/10/11

ultimul mohican a scris:

zacariah a scris:

Tocmai din cauza asta au ajuns pocaitii de rasul lumii .Femeia i-a adus in situatia asta ,cu moda si cu introducerea lumii in biserica .Abia astept sa le vad hirotonisite si pe eve ,sa dea lectii de morala de la amvoane .Oricum nu mai este mult pana atunci .Doar aici pe forum te poti da "barbata"...te asigur .Am mai intalnit femei de tipul tau ,care au inceput sa faca spume la gura ,daca le pui la punct cu Scriptura.Demonii nu ies la povesti telenuvelistice si pupaturi de fuste sau maini .

o da. pocaitii au ajuns de rasul lumii din cauza femeilor. vorba lui napoleon. aia celebra: "toate femeile sunt.....in afara de mama si sor-mea , dar si ele sunt totusi femei.

sa fim seriosi, nu poti face o catalogare dupa 2 persoane. sunt femei bune si femei rele. sunt femei proaste si femei destepte. aceleasi si multe alte clasificari, se aplica si-n cazul barbatilor.

Nu despre asta este vorba in Biblie ,de prosti sau destepti,ai abordat cu totul gresit discutia.Este vorba de supunera si ascultare de poruncile Domnului ,sau razvratire si aroganta din partea unora .Pavel avea experienta indelungata in a aborda aspectele sensibile ,si cred ca era inspirat de Duhul Sfant cand a zis acesta ;

Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea.
Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere. Căci întâi a fost întocmit Adam, şi apoi Eva.
Şi nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii. 1Timotei 2;11-14

Căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii, ci al păcii, ca în toate bisericile sfinţilor
Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea.
Dacă voiesc să capete învăţătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbaţii lor acasă; căci este ruşine pentru o femeie să vorbească în biserică. 1Corint 14;33-35

Oricine interpreteaza intr-un mod sau altul aceste versete ,intra sub incidenta razvratirii ,iar fiul razvratirii este Lucifer .

18/10/11 14:30

ultimul mohican
membru

bre eu inteleg cam altfel. sa-ti explic, legile din biserici nu le discut, dar eu cred ca in afara ei (a bisericii) femeia este egala barbatului. deci inseamna ca sunt acolitul lui lucifer. asta e, imi asum riscul.

18/10/11 14:53

zacariah
membru

ultimul mohican a scris:

bre eu inteleg cam altfel. sa-ti explic, legile din biserici nu le discut, dar eu cred ca in afara ei (a bisericii) femeia este egala barbatului. deci inseamna ca sunt acolitul lui lucifer. asta e, imi asum riscul.

Trebuie sa intelegi ca biserica nu inseamna o cladire ,ci biserica reprezinta ceea ce a zis ISUS ;

Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.”Matei 18;20

Acolo unde sunt adunati in numele unei denominatii sau in no names (sf treime),acolo nu este prezent Domnul Isus .

18/10/11 15:08

ultimul mohican
membru

zacariah, cand am zis biserica, m-am referit la tot ce tine de ea, nu la cladire. adica ma refer la faptul ca nu comentez daca o femeie are voie sa predice in biserica, sau intr-o casa unde se aduna cinci crestini ca sa se roage, ci ma refer la faptul ca este egala cu barbatul de ex cand discuta ce masina sa ia, unde sa se mute, ce job sa-si aleaga cati copii sa faca etc. intelegi, la treburile din "lume" ca sa zic asa ( sa nu-mi veniti cu vreun verset ca "noi nu suntem din lume" s-a inteles la ce m-am referit)

18/10/11 15:15

zacariah
membru

ultimul mohican a scris:

zacariah, cand am zis biserica, m-am referit la tot ce tine de ea, nu la cladire. adica ma refer la faptul ca nu comentez daca o femeie are voie sa predice in biserica, sau intr-o casa unde se aduna cinci crestini ca sa se roage, ci ma refer la faptul ca este egala cu barbatul de ex cand discuta ce masina sa ia, unde sa se mute, ce job sa-si aleaga cati copii sa faca etc. intelegi, la treburile din "lume" ca sa zic asa ( sa nu-mi veniti cu vreun verset ca "noi nu suntem din lume" s-a inteles la ce m-am referit)

Perfect de acord cu tine ,la treburile gospodaresti la bucatarie este NO 1,jos palaria .Dar sa vina sa faca pe invatatoare biblica este o blas"femeie"..sa ma exprim plastic.Prin femeie vin majoritatea ereziilor si a rastalmacirilor ,este un vas perfect ptr cel rau sa-si duca planul de nimicire a adevarului .

18/10/11 15:26

ultimul mohican
membru

si totusi nu ai intalnit femei care cunosteau mai bine Biblia decat alti barbati? si care erau mai curate sau mai putin pacatoase decat multi barbati din biserica?

18/10/11 15:30

ultimul mohican
membru

zacariah a scris:

Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere. Căci întâi a fost întocmit Adam, şi apoi Eva.
Şi nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii. 1Timotei 2;11-14

Căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii, ci al păcii, ca în toate bisericile sfinţilor
Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea.
Dacă voiesc să capete învăţătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbaţii lor acasă; căci este ruşine pentru o femeie să vorbească în biserică. 1Corint 14;33-35

Oricine interpreteaza intr-un mod sau altul aceste versete ,intra sub incidenta razvratirii ,iar fiul razvratirii este Lucifer .

zacariah, cum e posibil sa interpretezi cum vrei tu alte versete, sa dai vina pe traduceri, in niste chestiuni unde, vorba lui archangel, scrie negru pe alb in Biblie si unde nu-ti convine ceva zici ca un verset nu poate fi atacat. nu ma intelege gresit, eu nu sustin ca Biblia e infailibila, dar ori pot fi atacate multe alte versete, ori niciunul, nu ti se pare corect? si logic?

18/10/11 15:49

zacariah
membru

ultimul mohican a scris:

zacariah a scris:

zacariah, cum e posibil sa interpretezi cum vrei tu alte versete, sa dai vina pe traduceri, in niste chestiuni unde, vorba lui archangel, scrie negru pe alb in Biblie si unde nu-ti convine ceva zici ca un verset nu poate fi atacat. nu ma intelege gresit, eu nu sustin ca Biblia e infailibila, dar ori pot fi atacate multe alte versete, ori niciunul, nu ti se pare corect? si logic?

Daca sunt combatute interpolarile cu versete care nu sustin adaugirile ,atunci absolutul ramane SCRIPTURA ,oricine nu poate aduce minim 2 versete ptr orice invatatura se afla in plasa dusmanului .Cred ca ai observat ,mereu am adus minim 2 versete ptr orice afirmatie a mea,spre deosebire de altii care nu pot demonstra invatatura lor cu mai multe versete.

18/10/11 16:06

ultimul mohican
membru

deci orice verset ce nu este dublat pot sa-l consider o aberatie? interesant. si daca este dublat de acelasi scriitor? iar nu are nicio baza nu? si daca este dublat de unul din ceilalti apostoli? sa zicem matei si marcu? pai daca au fost prieteni nu e logic sa-si sustina unul altuia teoria? greu pt mine. sorry.

18/10/11 16:10

zacariah
membru

ultimul mohican a scris:

deci orice verset ce nu este dublat pot sa-l consider o aberatie? interesant. si daca este dublat de acelasi scriitor? iar nu are nicio baza nu? si daca este dublat de unul din ceilalti apostoli? sa zicem matei si marcu? pai daca au fost prieteni nu e logic sa-si sustina unul altuia teoria? greu pt mine. sorry.

Exact ca la o judecata fireasca ,este nevoie de mai multi martori ,tocmai de aceea au ramas canonizate 4 Evanghelii ,si nu 20 sau 25 ,cate au aparut in decursul conciliilor bisericesti.De exemplu de ce nu a scris Ioan ,Marcu ,Luca despre porunca de botez ?De ce apostolii au inteles care este Numele ptr botez ?

Ultima modificare de zacariah (18/10/11 16:22)

18/10/11 16:22

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

zacariah a scris:

[...Dacă voiesc să capete învăţătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbaţii lor acasă;...

Si daca n-au barbati acasa?

Numai cine interpreteaza intr-un fel sau altul aceste versete? Alte versete le poti interpreta cum iti trece prin cap? Sau cum ii trece prin cap aluia de il tot citezi? (Am lapsus acuma cu numele lui)

zacariah a scris:

[...Dar sa vina sa faca pe invatatoare biblica este o blas"femeie"..sa ma exprim plastic.Prin femeie vin majoritatea ereziilor si a rastalmacirilor ,este un vas perfect ptr cel rau sa-si duca planul de nimicire a adevarului .

Acuma am vazut!

Biblia zice ca femeia a fost facuta pentru om un ajutor care sa i se potriveasca.

Pentru insultarea femeii si atitudinea misogina ti-am dat zilele trecute un avertisment. Credeam ca intelegi cu atata, dar vad ca m-am inselat in privinta ta.
Intre timp ai mai acumulat inca doua avertismente.

Pentru continuarea comentariilor jignitoare la adresa femeilor
primesti ban 7 zile!

Ultima modificare de OLD TRAIAN (18/10/11 22:51)

18/10/11 21:50

irlanda
membru

Arch a scris:

Ma ameninti?

Te avertizez.

zacariah a scris:

Ceea ce vrea sa spuna Pavel despre rolul femeii este ca o femeie nu trebuie sa-si asume pozitia sau slujba de predicator public sau de invatator peste congregatie.

Asta nu inseamna ca o femeie nu poate sa invete sau sa exercite o autoritate.

In Biblie eu am gasit scris despre femei care au invatat pe altii.

"Spune ca femeile in varsta trebuie sa aiba o purtare cuviincioasa, sa nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin; sa invete pe altii ce este bine,

ca sa invete pe femeile mai tinere sa-si iubeasca barbatii si copiii;(Tit2:3,4)

"Imi aduc aminte de credinta ta neprefacuta, care s-a salasluit intai in bunica ta Lois si in mama ta, Eunice, si sunt incredintat ca si in tine."(1Timotei 1:5)

"Fiule, pazeste sfaturile tatalui tau si nu lepada invatatura mamei tale:"(Prov.6:20)

"Mai era acolo si o prorocita, Ana, fata lui Fanuel, din semintia lui Aser. Ea era foarte inaintata in varsta si traise cu barbatul ei sapte ani dupa fecioria ei.

Ramasa vaduva si fiind in varsta de optzeci si patru de ani, Ana nu se departa de Templu, si zi si noapte slujea lui Dumnezeu cu post si cu rugaciuni.

A venit si ea in acelasi ceas si a inceput sa laude pe Dumnezeu si sa vorbeasca despre Isus tuturor celor ce asteptau mantuirea Ierusalimului.

Am gasit ca unele femei pot invata pe unii barbati: "La Efes, a venit un iudeu, numit Apolo, de neam din Alexandria. Omul acesta avea darul vorbirii si era tare in Scripturi.

El era invatat in ce priveste Calea Domnului, avea un duh infocat si vorbea si invata amanuntit pe oameni despre Isus, macar ca nu cunostea decat botezul lui Ioan.

A inceput a vorbi cu indrazneala in sinagoga. Acuila si Priscila, cand l-au auzit, l-au luat la ei si i-au aratat mai cu de-amanuntul Calea lui Dumnezeu."(Fapte. 18:24-26).

Si vorba aceea, era Apolo, era un om tare in Scripturi si totusi nu s-a poticnit sa primeasca invatatura si de la o femeie. Nu era un terchea berchea, cum sint majoritatea celor care le sare mustaru' daca femeia nu este muta in fata lor.

mohican a scris:

ci ma refer la faptul ca este egala cu barbatul de ex cand discuta ce masina sa ia, unde sa se mute, ce job sa-si aleaga cati copii sa faca etc.

zacariah a scris:

Perfect de acord cu tine ,la treburile gospodaresti la bucatarie este NO 1,jos palaria .

Fals. Femeia nu a fost facuta sa stea numai la bucatarie sau numai pentru treburile gospodaresti. A fost facuta un ajutor, nu doar pentru nevoile fiziologice ale barbatului ci un ajutor deplin, care releva rolul ei.
Si daca ma gandesc bine Duhul sfant ne-a fost dat ca si ajutor si asta nu-L face inferior noua, din contra ne este superior.

zacariah a scris:

Dar sa vina sa faca pe invatatoare biblica este o blas"femeie"..sa ma exprim plastic.Prin femeie vin majoritatea ereziilor si a rastalmacirilor ,este un vas perfect ptr cel rau sa-si duca planul de nimicire a adevarului .

Atata vreme cat nu atenteaza la "scaunele" barbatilor de "mari conducatori" ai bisericii lui Hristos... poate sa faca pe invatatoarea biblica.

Cat despre ereziile si rastalmacirile care au venit prin tine pe acest forum, rezulta ca esti vreo femeie icognito care se da si ea barbata...

Ultima modificare de irlanda (19/10/11 01:49)

19/10/11 01:42

+Archangel+
Moderator

irlanda a scris:

Arch a scris:

Ma ameninti?

Te avertizez.

Diferenta fiind?

19/10/11 09:13

irlanda
membru

Consulta DEX-ul si n-o mai face pe victima nevinovata si neajutorata a amenintarilor mele.

19/10/11 17:35

ultimul mohican
membru

love it's in the air. iar. sa-mi fie scuzata interventia in emglezisma, nu m-am putut abtine :D

19/10/11 17:48

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
ar fi bine sa fie in the air. de data asta pe bune.

19/10/11 19:14

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

irlanda a scris:

... la care participa brahmanistii astia doi, pentru ca nu se poate intretine cu ei o discutie normala, coerenta cu un inceput,...

Mi se pare mie, sau faci confuzie intre brahmanisti si branhamisti? :D

19/10/11 22:45

irlanda
membru

Da, de branhamisti era vorba. Se aseamana termenii :D

Ultima modificare de irlanda (19/10/11 22:50)

19/10/11 22:49

+Archangel+
Moderator

april a scris:

ar fi bine sa fie in the air. de data asta pe bune.

Vise, taica, vise. De unde nu e nici Dumnezeu nu cere.

20/10/11 08:54

irlanda
membru

Mda...abundenta dragostei pe care o ai tu compenseaza si lipsa mea inca fara echivoc te pot numi "Apostolul dragostei"...

20/10/11 09:37

+Archangel+
Moderator

Mmmmm... sa stii ca ai dreptate. :D

20/10/11 09:55

Pagini: 1 ... 20 21 22 23 24 25 26    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la