TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenia: intrebari si raspunsuri/Persoana potrivita ? Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 27
moni_tinca
membru

Locatie: Ploiesti
Inregistat: 17/04/08
Casatoria este un Devotament neconditionat fata de o persoana imperfecta!

Casatoria este un Dar!Poti fi darul cel mai bun pe care sotul, sotia l-a primit vreodata

Casatoria inseamna Slujire (implinirea nevoilor celuilalt, dovada de putere si nu de slabiciune)!

Casatoria inseamna Intimitate !Dezvoltarea intimitatii presupune daramarea zidurilor si a barierelor!

Ultima modificare de moni_tinca (23/04/08 17:05)


_______________________________________
Nu este nebun acela care da ce nu poate sa tina,ca sa castige ce nu poate sa piarda!!!

23/04/08 16:45

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

filip a scris:

Asta nu-i chiar orice schimbare...

Asa e. Dupa convertire, este probabil cea mai importanta decizie(si implicit schimbare) pe care o iei in viata asta...

filip a scris:

Eu aş vrea ca toţi oamenii să fie ca mine; dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul într-un fel, altul într-altul.
Celor neînsuraţi şi văduvelor, le spun că este bine pentru ei să rămână ca mine.
(1 Cor. 7: 7,8)

Greseala mea...Am citit superficial textul... Probabil datorita faptului ca intodeauna casatoria mi s-a parut mai avantajoasa pentru barbati...
Ma gandesc totusi daca Dumnezeu ne-a creat barbat si femeie a facut-o cu un scop(casatoria?!). Asa cum unele specii se inmultesc asexuat asa putea sa sporeasca si numarul oamenilor, nu?

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (23/04/08 18:17)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

23/04/08 18:05

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

mereu_alaturi_de_tine a scris:

Probabil datorita faptului ca intodeauna casatoria mi s-a parut mai avantajoasa pentru barbati...

De multe ori este. Însă în mai toate domeniile, (şi acesta nu face excepţie ;) )există şi excepţii. :D

Mulţi bărbaţi, şi multe femei, se căsătoresc cu o cruzime care frizează diabolicul, gândindu-se la avantaje obţinute pe seama "căpuşării" partenerului de viaţă.

Din păcate, acesta este cazul şi în lumea creştină, formată din oameni declaraţi aproape de Dumnezeu, dar care trăiesc de fapt fără El. Sau formal cu El.

Şi atunci ajungi să te întrebi dacă, având în vedere şansele atât de mici pentru ca să prinzi ceva real şi cu reacţiune similară cu acţiunea ta, dacă, deci, se merită să încerci. Pentru că greşeala este pe toată viaţa. Nu e ceva la care să zici: uou! ce tâmpenie am făcut! Da' nu-i bai, că semnăm o hârtie şi ne vedem apoi de treabă tot încercând până nimerim ceva...

Prin urmare, orice metodă amintită aici, şi toate laolaltă, nu sunt infailibile. Nu există succes garantat, nici dacă ţii post 40 de zile, nici dacă-ţi vorbeşte o voce din ceruri, nici dacă alegi tu singur şi construieşti pe alegerea ta toată viaţa.

Poţi să primeşti sau nu un dar de la Domnul, poate să ţi se pară că primeşti, poate să îţi fie aranjată o căsătorie - lucru despre care să crezi că e o abominaţie, care să fie o reuşită într-un final, sau poţi să alegi tu prin metode "infailibile", dar să intri direct în iad.

Aşa că, la urma urmei, rămâne la "îndurarea lui Dumnezeu". Şi ai 50% şanse să se îndure de tine, respectiv 50% să nu o facă. Unora, le e suficient şi un procent mai mic pentru a se aventura într-o întreprindere. Altor "optimişti bine informaţi" nici 99% nu le e suficient, pentru că în general în viaţa lor s-au încadrat în cei 1% de ţepe.

Aşa că... nu ştiu dacă se poate răspunde clar cuiva care vrea să ştie dacă a dat peste partenerul potrivit.

E ca şi cu proorociile: cea care se împlineşte, acea proorocie a fost de la Domnul. Adică: cea care are succes, acea căsătorie a fost un dar de la Domnul.

Din păcate nu poi privi decât de la capătul de la urmă spre cel de început, ca să te pronunţi. Invers... nu ştiu dacă e posibil pentru vreun om.

mereu_alaturi_de_tine a scris:

Ma gandesc totusi daca Dumnezeu ne-a creat barbat si femeie a facut-o cu un scop(casatoria?!). Asa cum unele specii se inmultesc asexuat asa putea sa sporeasca si numarul oamenilor, nu?

Nu ştiu dacă scopul a fost căsătoria în sine. În orice caz, aceasta a fost metoda prin care Dumnezeu a ales să se producă umplerea pămntului cu fiinţe umane, printr-o relaţie în care o parteneră  şi un partener constituie un cuplu unic, pornit prin voia lor proprie, dar apoi indivizibil prin voia lor proprie. Cadrul acestei relaţii este cel potrivit pentru a creşte progenituri care să rezulte din uniunea fizică din această relaţie, pe care noi o numim convenţional căsătorie, iar Dumnezeu a numit-o prin Scriptură, la început, "un singur trup".

Ambele personalităţi implicate - cea feminină şi cea masculină - Îl oglindesc pe Dumnezeu, şi trebuie să fie prezente şi prezentate în viaţa copiilor, iar actul de procreere oglindeşte creativitatea lui Dumnezeu atât ca şi imbold, cât şi ca variaţie infinită, prin faptul că un cuplu doreşte să aibă copii, şi respectiv copiii care se nasc nu seamănă niciunul perfect cu celălalt, ci sunt unici, constituind o variaţie infinită de fiinţe.

Prin urmare, Dumnezeu nu priveşte căsătoria ca pe ceva fluşturatic, ci ca pe o imagine a Lui la care ţine foarte mult, şi de care se întristează, respectiv mânie, ori de câte ori este ştirbită.

Deci, când alegi, e foarte important ce alegi. Nu-i de mirare că unii ne speriem şi dăm înapoi. Rămân la ideea că trebuie o doză de inconţtienţă cuva, ca să se căsătorească. Nu degeaba există expresia aceea că "i-a furat minţile"... :D

Ultima modificare de filip (23/04/08 18:49)


23/04/08 18:20

Site web  
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Cazuistica iti da dreptate...Atatea vieti (sa nu spun chiar distruse) nefericite...Dar ma incapatanez sa cred ca totusi casatoria nu este un obiect pe care l-ai primit candva si apoi se defecteaza...este o realitate care se construieste, nu?

_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

23/04/08 18:28

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Despre ce este căsătoria, se pot spune multe (şi avem chiar şi un topic separat ;)). Însă aici se încearcă să se determine care sunt condiţiile pentru intrarea într-o astfel de lucrare, cu garantarea unei reuşite la final.

Deşi reuşita este într-adevăr determinată de definiţia căsătoriei, ea totuşi se conturează destul de simplu ca şi năzuinţe: să fiu iubit de partener, de copii, să am succes material, să nu fiu înşelat la nivel intim, să nu fiu abuzat, copii să nu fie abuzaţi, să nu divorţez etc.

Lucruri simple.

Şi întrebarea e, cum pot şti înainte de a păţi asemenea necazuri, că partenerul n-o să mă bage în aşa ceva?

Lumea din jur încearcă să afle prin relaţii de probă sau căsătorii superficiale. Pocăiţii încearcă să ghicească cu ajutorul lui Dumnezeu. Fiecare încearcă cumva.

Părerea mea e că nu poţi şti cum este o persoană, decât dacă o vezi într-un cadru în care "îşi dă arama pe faţă". Şi atunci poţi să alegi dacă vrei să înduri arama respectivă toată viaţa, că sigur n-o să-ţi schimbi tu partenerul, sau îi faci vânt înainte de a începe ceva nasol.

Aşa că, atârnă de Dumnezeu dacă îţi face favoarea de a-ţi arăta în ce urmează să te bagi.

Pe de altă parte El nu va forţa niciodată fiinţa cea mai potrivită pentru tine să-ţi devină partener de viaţă. Aşa că, şi de vei şti cu cine te-ai potrivi cel mai bine, s-ar putea să trăieşti drama de a-l/o vedea că trece mai departe spre altcineva.

Aşa că, şi dacă te fereşte Dumnezeu de capcane, nu îţi garantează că vei obţine în schimb o căsătoie perfectă. Am mai spus-o: trebuie doi voluntari în acord perfect. Rezultă varianta fifty-fifty... :D

Ultima modificare de filip (23/04/08 18:47)


23/04/08 18:42

Site web  
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Stiu ca exista un topic separat. Vroiam doar sa subliniez faptul ca alegerea nu este singurul ingredient care duce la reusita...Unele ingrediente mai tin si de propria persoana. Deseori suntem toleranti cu noi insine si atat de intoleranti cu cei din jur.Intodeauna altul este de vina pentru nefericirea noastra iar noi biete victime inocente. Poate ar fi corect sa ne intrebam "Sunt eu apt pentru casatorie?", 'Sunt eu in stare sa fac pe altul fericit?'.E usor sa pasezi responsabilitatea pentru nereusita in carca altora(a partenerului!). Ai dreptate pentru "succes" este nevoie de DOI voluntari in acord perfect nu doar de un partener potrivit.
P.S. cred ca sunt cam off-topic... :D nu stiu ce m-am apucat...cred ca mi-e teama sa nu ma molipsesc si eu de optimismul vostru... :rolleyes:

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (23/04/08 19:57)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

23/04/08 19:28

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08

filip a scris:

altfel, cu cât stai şi analizezi şi pătrunzi lucrurile mai mult, ajungi la concluzia lui Pavel că e mai bine să fii singur.

iarta-ma frate, dar nu cred ca voi ajunge vreodata la concluzia asta... :D


_______________________________________
A passion lifestyle.

23/04/08 22:18

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (03/03/16 21:36)


23/04/08 22:21

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08
cine a zis ca aiba astept sa ma insor? nu! reformulez eu. abia astept sa ma insor la timpul stabilit de Dumnezeu si cu persoana pregatita de El! Nu ma grabesc... nu e o prioritate. Ma concentrez asupra relatiei mele cu Dumnezeu, si EL se va ocupa de acest pas spre binecuvantare! ;)

_______________________________________
A passion lifestyle.

23/04/08 22:26

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (03/03/16 21:36)


23/04/08 22:32

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08
vorba profului de mate din generala, a decedat acu cativa ani: "Grabiti-va incet!"

_______________________________________
A passion lifestyle.

23/04/08 22:34

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (03/03/16 21:36)


23/04/08 22:37

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08
era o metafora mai magdy... oof. ce-ti mai place sa ma tachinezi.

_______________________________________
A passion lifestyle.

23/04/08 22:40

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Ehh..... Dar nu fi necăjit!! ;)

23/04/08 22:47

   
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
of...toti zic...."Dumnezeu imi va arata care e fata/baiatul"...eu nu cred asta...Dumnezeu iti pregateste, poate iti da cateva sanse, dar alegerea tot tu o faci.....stiu cazuri in care o tanara s-a rugt mult pentru un baiat..si cica DUnezeu ia vorbit ca acela e baiatul pregatit...vrajeala....dupa scurt timp a fost obligata sa divorteze deoarece o batea mar alesul.....alt caz (la asta am ras mult :D)...o tanara s-a dus la prorooc sa se roage pentru viitorul ei sot ca D-zeu sa-l scoata in fata...proroocul a vorbit asa "maien primul baiat care iti va iesi in cale cu un buchet de flori e alesul"...a doua zis proroocul ia iesit in cale cu un buchet de flori :))...si sunt cazuri reale nu auzite prin carti...nu e asa lejer sa zici "lasa ca Dumenzeu pregateste"

_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

23/04/08 23:17

Site web  
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

filip a scris:

Aºa cã, la urma urmei, rãmâne la "îndurarea lui Dumnezeu". ªi ai 50% ºanse sã se îndure de tine, respectiv 50% sã nu o facã.

Deci, concluzia mea este:daca esti in gratiile Domnului,si Domnul vrea sa se indure de tine ,vei avea o casnicie reusita.Daca Domnul nu te prea are la inima ,nu se indura de tine, si te lasa in voia sortii.Deci Dumnezeu ,este un Dumnezeu partinitor?Are preferinte?

filip a scris:

Pe de altã parte El nu va forþa niciodatã fiinþa cea mai potrivitã pentru tine sã-þi devinã partener de viaþã. Aºa cã, ºi de vei ºti cu cine te-ai potrivi cel mai bine, s-ar putea sã trãieºti drama de a-l/o vedea cã trece mai departe spre altcineva.

Eu am auzit ,si am citit de Dumnezeu ca este drept.Daca tu iti faci partea ta ,si el negresit, isi va face partea lui.Nu e vorba sa-l forteze ,ca asa mi-a cazut mie cu tronc si musai trebuie sa fie cum vreau eu. Sa presupunem ,ca si Domnul vrea aceasta legatura.Si daca el se impietreste la nesfirsit ,si trece mai departe spre altcineva ,sa inteleg ca voia Domnului este mai putin importanta ,decit impietrirea si incapatanarea lui?

Undeva in biblie scrie ca Dumnezeu impietreste inima .Deci, se intelege ,ca tot El o poate si despietri. Romani 9:18"Astfel ,El are mila ,de cine vrea si impietreste pe cine vrea"

Daca pina la urma ,de noi atirna prea putin, gasirea partenerului potrivit,si nu prea are importanta , ca tu incerci sa faci voia Domnului, atunci nu-mi ramine decit sa-mi ispasesc nesansa ,de a nu face parte dintre cei de care se indura Domnul.

Domnul sa ma ierte daca am vorbit cu pacat!


23/04/08 23:21

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

mereu_alaturi_de_tine a scris:

[...]Intodeauna altul este de vina pentru nefericirea noastra iar noi biete victime inocente. Poate ar fi corect sa ne intrebam [...]'Sunt eu in stare sa fac pe altul fericit?'.E usor sa pasezi responsabilitatea[...]

Şi mie mi se pare o atitudine corectă să te analizezi, şi să vezi ce ai de oferit. E uşor să profiţi de cineva naiv, şi apoi să-l storci de puteri pentru tot restul vieţii, dar la urmă Dumnezeu nu se lasă păcălit.
Vorbeam la început de parteneri „căpuşă”. Să alegi să fii un astfel de partener, deşi îţi vezi defectele, e foarte simplu. Să alegi să protejezi pe cineva de gravele defecte din tine, e mult mai greu.

irlanda a scris:

Deci, concluzia mea este:daca esti in gratiile Domnului,si Domnul vrea sa se indure de tine ,vei avea o casnicie reusita.

Putem ajunge foarte uşor pe panta discuţiei despre alegere şi predestinare. Dumnezeu a spus că pe Iacov l-a iubit şi pe Esau l-a urât. (Maleahi 1: 2-3) Ideea e reluată în capitolul 9 din Romani, unde Pavel vorbeşte şi de bunul plac al lui Dumnezeu, în a alege El ceva. Şi acolo vorbeşte că El alege totuşi bazat pe credinţă.

Deci aparent, dacă ai credinţă, Domnul îţi va da partenerul potrivit, pentru că te vei încadra în "bunul plac" al Său. Însă eu am auzit suficiente cazuri unde oamenii au crezut că au ales sau au primit pe baza credinţei, dar totul s-a sfârşit prost. Prin urmare, iarăşi, nu au putut observa că de fapt n-au avut credinţa cea bună, decât după ce fapta a fost consumată. Aşa că, mă întreb, de unde ştii că ai credinţă?

Revin la ce am mai spus odată. Zici: „Domane, cred că nu-mi vei da ceva rău”. Şi Asta e OK. Domnul nu-ţi va da ceva rău. Dar asta poate să însemne că nu-ţi va da nimic, sau El nu-ţi va da ceva rău, dar vei lua tu din altă parte ceva rău. Nu înseamnă că îţi va da neapărat ceva bun. Adică ai o posibilitate din trei! Probabilitate 0,33. Din 0,5 am ajuns la 0,33! :D:D:D

irlanda a scris:

Sa presupunem ,ca si Domnul vrea aceasta legatura.Si daca el se impietreste la nesfirsit ,si trece mai departe spre altcineva ,sa inteleg ca voia Domnului este mai putin importanta ,decit impietrirea si incapatanarea lui?

Contextul în care Dumnezeu împietreşte sau despietreşte voit o inimă, ne-ţinând cont de persoana implicată, este legat strict de planul Său de mântuire a omenirii. Cazurile în care a împietrit s-au referit la persoane care deja şi-au închis inima faţă de Dumnezeu, Dumnezeu îi ştia ca irecuperabili, şi a dorit ca din acel moment să-i folosească fără drept de apel. La fel, cei care prin împietrirea inimii lor împiedicau planul general al lui Dumnezeu, au fost despietriţi fără prea multe menajamente pentru cât a fost necesar. Dar după ce au fost lăsaţi în pace, s-au întors ei înşişi la împietrirea pe care au avut-o.

În contextele simple, din relaţii care afectează doar câteva vieţi, Dumnezeu nu se bagă aşa. Principiul Său este clar: „cine m-a pus pe mine judecător peste voi”? (Luca 12: 14) El arată ce este bun, dar nu forţează pe nimeni să facă o alegere, în nici un sens. Şi ar trebui să-i mulţumeşti pentru aceasta, fiindcă asta înseamnă că nici pe tine nu te va forţa vreodată să fii soţia cuiva. Te va lăsa să alegi singură „dacă-ţi place de mutra lui sau nu”.

Dacă Dumnezeu ar face altfel, am ajunge la o totală îngrădire a libertăţii, la o lipsă de interes pentru ceva care va fi oricum potrivit de EL mai bine, la o lipsă de căutare a caracterului Său, pentru a vedea cum trebuie să fim ca să reuşim etc.

irlanda a scris:

atunci nu-mi ramine decit sa-mi ispasesc nesansa ,de a nu face parte dintre cei de care se indura Domnul.

Tocmai în asta stă şi chinul, şi farmecul. Că nu poţi să ştii, până ţi se termină viaţa aceasta fizică, dacă vei avea sau nu această lucrare de căsătorie binecuvântată în viaţa ta.

La final, dacă ai fost căsătorită, vei putea trage concluzia „a fost/nu a fost o binecuvântare”, iar dacă nu ai fost căsătorită - vei putea zice cel mult „nu am avut această lucrare”.

Căsătoria nu înseamnă neapărat binecuvântare. Este o lucrare grea, cu specificul ei diferit faţă de alte lucrări, la care se înhamă unii dintre oameni. Şi ea poate aduce roade binecuvântate, sau chin şi dureri, la fel ca orice altă lucrare.

Aşa că, dacă Dumnezeu te scuteşte de un chin prin faptul că nu te căsătoreşti, vei putea spune că ai fost favorizată de El în acest sens.
Dacă îţi dă o binecuvântare în căsătorie, vei putea spune că ai fost favorizată de El în acest sens.

Parabolă:
În lumea aceasta nu toţi vor avea Audi-uri, şi nu toţi Dacii. Dacă consideri că un Audi e neapărat mai bun, te înşeli. Poate că nimereşti o Dacie bună, care este exact ce-ţi trebuie. Sau poate nimereşti un Audi prost, care te stoarce de bani. Faptul că tu tânjeşti doar după Audi, fiindcă majoritatea Audi-urilor pe care le-ai văzut au fost aparent grozave, nu e problema lui Dumnezeu, ci a ta. El ceva tot îţi dă, chiar dacă nu ceea ce crezi tu că e mai bine pentru tine.

Revin. Singurul lucru care te-ar putea supăra, ar fi o căsătorie chinuită. Însă pentru aşa ceva nu poţi să-L mai acuzi acum pe Dumnezeu, pentru că El se implică şi îţi deschide ochii. Chiar şi prin ce discuţi aici. Problema e numai dacă tu îi închizi şi nu te iei seama la ce primeşti ca sfaturi de la El.

Singurii care ar putea să comenteze ceva, ar fi cei care nu L-au cunoscut pe Dumnezeu când s-au implicat într-o relaţie de căsătorie. Dar şi aceia mi-e foarte greu să cred că nu au avut la un moment dat părinţi, sau anturaj, sau pe cineva din jurul lor care a mirosit că ceva nu va fi în regulă, şi i-a avertizat oarecum. Ar fi prea puţine excepţii.

Ultima modificare de filip (24/04/08 08:52)


24/04/08 08:38

Site web  
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Hmm... vecine, mi-ai atribuit cuvinte care erau ale irlandei...:D

_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

24/04/08 08:48

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Oops! Nachby, corectez...

Ce să fac, sunteţi prea multe pentru bietul de mine... :D

Ultima modificare de filip (24/04/08 08:50)


24/04/08 08:49

Site web  
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

filip a scris:

E uşor să profiţi de cineva naiv, şi apoi să-l storci de puteri pentru tot restul vieţii, dar la urmă Dumnezeu nu se lasă păcălit.

Nu e vorba sa profiti de cineva(poate sunt eu prea naiva dar nu pot concepe ca te poti casatori cu cineva ca sa profiti de el!). Cum ai putea sa te simti implinit cand vezi ca cel de langa tine e nefericit?... dar ca sa gasesti o solutie trebuie sa identifici problema. Diagnostic corect-tratament adecvat.


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

24/04/08 09:03

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (03/03/16 21:37)


24/04/08 09:10

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

mereu_alaturi_de_tine a scris:

Cum ai putea sa te simti implinit cand vezi ca cel de langa tine e nefericit?

Eu pot să-ţi dau exemple clasice: fată urâţică, dar bogată, luată de un adonis care ştie cum s-o farmece, dar care ştie că "sacrificiul" său îi va fi apoi alinat în braţele altor nimfe cu care se va distra chiar pe banii nevestei/familiei sale. În cel mai bun caz.
Sau, la fel, o Dalilă care farmecă un individ mai naiv şi complexat de cum arată, dar cu bani, şi care se lasă prostit de faptul că aşa o "zână" se uită la el. Deşi, după aia o să vadă că a fost aburit de "zâna surprizelor..." :D:D:D

Şi ăstea sunt cazurile cele mai simple. Există şi situaţii mult mai grave.

Nachby a scris:

... dar ca sa gasesti o solutie trebuie sa identifici problema. Diagnostic corect-tratament adecvat.

Acuma eu sunt cel care nu înţelege la ce te referi.

Ultima modificare de filip (24/04/08 09:19)


24/04/08 09:17

Site web  
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Am cunoscut persoane casatorite care atribuie nefericirea lor faptului ca nu au ales partenerul potrivit. "Daca lucrurile nu merg inseamna ca n-am ales bine". Nu mi se pare o atitudine potrivita. E o explicatie simplista si cred nerealista. Trebuie sa analizezi  situatia. Sa vezi daca nu cumva si tu ai avut partea ta de vina. Blamarea celuilalt nu ajuta la nimic si corelata cu ideea ca divortul nu este o alternativa de luat in considerare nu duce decat la acutizarea sentimentului de nefericire.
Am facut putina lumina? :)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

24/04/08 09:34

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Daa, daaa :D

Dar, aceşti parteneri mai uită câteodată că "n-am ales bine" se referă exact la ei... :D Aşa că au partea lor de vină. Însă nu trebuie să le dai mereu în cap cu această idee, mai ales după ce au conştientizat-o şi şi-au asumat-o.

Pe de altă parte, odată ce ai făcut un lucru greşit, nu e bine să dezvolţi greşeala, ajungând la divorţ, ci e mai bine să lupţi din momentul realizării greşelii, pentru a salva ce se mai poate salva.

Şi sunt multe de salvat: viaţa copiilor, menţinerea legământului în faţa lui Dumnezeu, repararea dacă se poate a familiei, atât cât se poate, a relaţiei cu partenerul etc.

Aceste lucruri implică multă nefericire pe pământ, dar sunt încununate cu răsplată din partea lui Dumnezeu în slavă, şi în plus ajută la menţinerea sănătăţii spirituale.

Spirala divorţului are mult mai multe şanse de a sfârşi cu dezastru spiritual, decât o viaţă grea, dar pe baricade cu Dumnezeu.

Ultima modificare de filip (24/04/08 09:44)


24/04/08 09:42

Site web  
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Uite ca am ajuns ca am ajuns sa vorbim aceiasi limba...
Ma gandesc insa daca nu cumva si noi cei care nu am facut pasul in "viata in doi"  suntem influentati de explicatia "Daca lucrurile nu merg inseamna ca n-am ales bine"? Parca toate postarile sunt "impregnate" de o atitudine fatalista si defensiva...Vreau doar putin optimism in privinta acestui subiect! :) In fond, partenerul nu il cunosti chiar in ziua casatoriei si nici nu pica din cer...Alegerea nu o faci prin tragere la sorti! Eu una mi-am epuizat argumentele...

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (24/04/08 10:26)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

24/04/08 10:23

   
Pagini: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 27    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net