|
|
|
dora27
membru
Inregistat: 14/08/07
|
|
da...forte corect, spune tanara crestina! dar cum sa reusim asta? uneori sentimentele apar....si apoi noi incercam sa vedem care e voia Domnului!nu e bine asa....dar cum sa reusim, ca uneori raspunsul lui Dumnezeu nu vine cand il cerem noi ci la vremea hotarata de EL?
_______________________________________ "Eu zice Domnul te voi invata si iti voi arata calea pe care trebuie sa o urmezi......"
|
|
15/03/08 22:22
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
prea tirziu citesc sfatul tau,nu ca nu as fii stiut si eu asta dar m-am lasat dusa de mireasma iubirii.E tare frumos sa iubesti si sa fii iubit!!Am gustat din dulceata asta si am uitat sa-l mai intreb si pe Domnul am crezut ca totul nu poate fii decit ok,dar...Nadajduiesc ca ce a fost va mai fii , si ce este acum sa nu mai fie nicoidata!
|
|
16/03/08 13:23
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Asta e, greseli facem toti. Important e sa invatam din ele.
Timpul va vindeca orice rana. Chiar si cele facute de noi insine.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
16/03/08 13:47
|
|
irlanda
membru
|
|
da .Dar pentru mine SINGURA vindecare este ca Domnul sa-si implineasca fagaduinta care ,prin bunatatea Lui mi-a facut-o.Adica ,daca vindecarea ar fii ca alta persoana sa-i ia locul in inima mea ,celei care inca mai este in inima ,asta eu nu as numi vindecare ci, dimpotriva o si mai mare rana.Nu stiu daca m-am facut prea clara.Este prima oara cind comunic cu semenii mei in felul acesa .Asa ca s-ar putea sa fiu un pic incoerenta.
|
|
16/03/08 14:17
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Si cum anume ti-a fagaduit ceea ce ti-a fagaduit?
Incoerenta e normala in astfel de cazuri.
|
|
16/03/08 14:39
|
|
irlanda
membru
|
|
Domnul mi-a fagaduit ce mi-a fagaduit in mai multe feluri.Are vreo importanta cum ?Eu cred ca important e ca mi-a spus ceva si a facut lumina in intunericul in care eram.
|
|
16/03/08 19:55
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Pai vad ca nu prea e lumina. Sau ma insel?
|
|
16/03/08 20:34
|
|
irlanda
membru
|
|
Slava Domnului ca s-a facut lumina in sensul ca acum stiu voia Lui.
|
|
16/03/08 20:43
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Ok, asta e bine.
|
|
16/03/08 20:45
|
|
irlanda
membru
|
|
Un pastor ,mi-a povestit urmatoarea experienta pe care a avut-o(cind a trait aceasta experienta inca nu era pastor):El era tinar si frumos,ea tinara si frumoasa,se iubeau si nu-si dorea nimic altceva decit sa fie impreuna tot restul vietii.Pina aici toate bune si frumoase.
Impotriva iubirii lor, era tatal fetei, care nu-l vedea pe baiat destul de bun pentru fata lui.De mentionat ca ,tatal fetei era un pastor.Tatal fetei a facut presiuni asupra legaturii lor ,pina cind a reusit sa o convinga pe fata sa renunte la iubitul ei .
Vazind impotrivirea tatalui fetei ,baiatul a venit inaintea Domnului, si a cerut ca Domnul sa-i spuna daca aceasta legatura ,este in planul Lui, sau daca trebuie sa dea crezare "calauzirii"tatalui fetei.Domnul ia vorbit foarte clar in privinta asta, dindu-si acordul pentru relatia lor.
Cu aceasta incredintare s-a dus sa-i spuna si iubitei lui care ,asa cum am mai spus si mai sus a cedat presiunilor tatalui ei ., care a avut grija sa-i gaseasca el un baiat "potrivit". pentru ea .
Am scris aceasta poveste adevarata pentru a vedea ce parere aveti de aceasta situatie ,anume:Voia Domnului era ca cei doi sa fie impruna dar unul din ei a trecut peste acest lucru , neluind-ul in seama,adica impotrivindu-se voii Domnului.Cum ramine cu celalalt?
Cind mi-a povestit aceasta trista experienta din viata lui, acest pastor, a plins( este un om in toata firea )si mi-a spus ca ,asa cum a iubit-o pe acea fata, n-a mai iubit niciodata.Acum este casatorit cu o sotie ,care-l iubeste si pe care o iubeste,dar asa cum a afirmat ,este o dragoste bazata in mare parte pe ratiune. Are copii mari ,dar am simtit in viata acestui om a mare neimplinire.
Sper ca am fost destul de explicita in relatarea mea, si as vrea sa ma luminati si pe mine intr-un fel, pentru ca eu ,in cazul acesta, nu inteleg de ce Dumnezeu a lasat sa se intimple asa.
|
|
02/04/08 01:20
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Ştii, întrebările astea cu "de ce îngăduie Dumnezeu cutare sau cutare lucru?"... adesea au răspunsuri pe care numai Dumnezeu le poate da.
Aici, dacă ar fi să-mi dau cu presupusul, ar fi vorba de liberul arbitru. Dumnezeu nu o să oblige pe nimeni niciodată până la venirea Sa din nou, să facă ceva. (La revenire o să mai bage pe unii cu forţa în Iad. Dar asta-i altă poveste.)
Atâta timp cât o dorinţă de-a noastră, chiar dacă este bună şi după voia lui Dumnezeu, depinde şi de liberul arbitru al altora pentru a se împlini, avem foarte mari şanse de a nu se împlini deloc sau doar parţial cum ne-am dori-o noi.
Cel care se împlineşte inevitabil, este planul lui Dumnezeu. Dar atât. Şi acesta El ştie să şi-l conducă folosindu-se şi de inimi împietrite înaintea Sa, dar şi de inimi deschise şi dispuse să-I acorde concursul.
Pe de altă parte, când vorbim de o dorinţă a noastră personală, după voia lui Dumnezeu, ea nu are cum să implice ceva păcătos sau împietriri de inimi. Aşa că nu poate fi vorba din partea Domnului de acţiuni care să constrângă pe cineva să ne dea concursul.
Aşa că, "Doamne fie voia Ta, dar Mărie fie-a mea!" s-ar putea să ajungă să se împlinească, dar fără binecuvântarea Domnului. Şi dacă în vremurile de acum chiar şi o căsătorie sub binecuvântarea Domnului este greu de dus la capăt, ce să mai vorbim de altele?! Cine vrea să guste Iadul pe pământ, poate să încerce o căsătorie fără voia Sa. Sporturile extreme sunt mici copii pe lângă senzaţiile pe care le-ar obţine din aşa ceva!
Acel tânăr, chiar dacă întristat în suflet de o neîmplinire a unei dorinţe, şi-a păstrat relaţia cu Domnul - ceea ce este cu mult mai important, şi are o viaţă cred eu mult mai liniştită decât ce ar fi avut dacă ar fi intrtat într-o relaţie tensionată.
Iar pe de altă parte să nu ne mire că Vrăşmaşul lui Dumnezeu va încerca întotdeauna să împiedice binecuvântările Sale, şi va lucra aproape întotdeauna prin cei de la care loviturile ne dor cel mai tare.
Nu degeaba Dumnezeu zice ca fiecare dintre noi, atunci când cade cineva, să veghem asupra naostră, mai degrabă decât să dăm cu bâta în cel căzut. Cine crede că un păstor sau copil model de-al Domnului nu poate să cadă şi să fie folosit de Vrăşmaş într-o lucrare rea, ar fi bine să mai mediteze la ceea ce crede.
Ultima modificare de filip (02/04/08 08:19)
|
|
02/04/08 08:10
|
|
irlanda
membru
|
|
filip a scris:
Atâta timp cât o dorinţă de-a noastră, chiar dacă este bună şi după voia lui Dumnezeu, depinde şi de liberul arbitru al altora pentru a se împlini, avem foarte mari şanse de a nu se împlini deloc sau doar parţial cum ne-am dori-o noi. |
Foarte descurjanta si trista aceasta afirmatie!
|
|
02/04/08 09:07
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
irlanda a scris:
ce parere aveti de aceasta situatie ,anume:Voia Domnului era ca cei doi sa fie impruna dar unul din ei a trecut peste acest lucru , neluind-ul in seama,adica impotrivindu-se voii Domnului.Cum ramine cu celalalt? |
De multe ori îi atribuim lui Dumnezeu intentiile noastre.Poate asta s-a intamplat si aici?!
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
02/04/08 09:15
|
|
lara
membru
Inregistat: 03/12/06
|
|
Doamne, nu-mi vine sa cred!!!! Chiar trist insa e greu sa te exprimi.....Poate ca totusi n-a fost voia Domnului. Mi-e greu sa cred ca Dumnezeu chiar nu i-a putut sterge din inima pe acea fata daca ea n-a vrut sa implineasca voia Lui.
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
02/04/08 09:21
|
|
filip
membru
|
|
irlanda a scris:
Foarte descurjanta si trista aceasta afirmatie! |
Depinde. Tu ai fi de acord ca Dumnezeu să te determine să faci ceea ce ar vrea altcineva să faci?
Pentru ca fiecare dintre noi să beneficiem de protecţie împotriva dorinţelor altora, este necesar să trecem şi prin tristeţea de a nu putea noi înşine să determinăm, cu ajutorul "fratelui mai mare", pe alţii, să ne facă nouă pe plac. Indiferent că vorbim aici de dorinţe bune din perspectiva lui Dumnezeu.
Să nu uităm că Dumnezeul nostru este şi Tatăl capabil să-şi lase fiul risipitor să se ducă să se nenorocească, cu riscul de a-l pierde. El riscă mult, dar şi câştigul este pe măsură: fiul risipitor, din proprie iniţiativă alege după aceea să-şi preţuiască tatăl.
Noi ca şi oameni l-am fi ţinut cu forţa pe lângă casă. Şi avem exemple din plin în jurul nostru, care să arate ce rezultă din astfel de atitudini.
Eu nu am nici o îndoială că ceva poate fi după voia Domnului, dar să nu se împlinească. Am mai spus-o şi mai sus, că singurul care se împlineşte strict, este planul Său. Pentru restul, limitele pe care le lasă El sunt destul de permisive. (Amintesc doar că voia/dorinţa lui Dumnezeu este ca toţi oamenii să fie mântuiţi. Dar câţi sunt de fapt? Mântuieşte El pe cineva cu forţa?)
La fel cum pot să mă consult cu părinţii mei înainte de a lua o hotărâre, ei să fie de aceeaşi părere cu mine, iar apoi să ajung să fac altceva decât am stabilit cu ei, la fel poate fi şi cu Dumnezeu. Faptul că El este de acord cu ceva, sau este de părere că ceva este bine de făcut, nu înseamnă automat că acel lucru se va face.
Mă consult cu El, cerându-I părerea, ajutorul etc. Însă dacă ceea ce ar trebui să facă pentru a mă ajuta pe mine personal, ar încălca liberul arbitru al cuiva pe care ar trebui să-l constrângă să-mi facă mie pe plac, nu cred că Dumnezeu o va face.
Ultima modificare de filip (02/04/08 09:47)
|
|
02/04/08 09:42
|
|
irlanda
membru
|
|
lara a scris:
Mi-e greu sa cred ca Dumnezeu chiar nu i-a putut sterge din inima pe acea fata daca ea n-a vrut sa implineasca voia Lui. |
Exista amintiri care nu se sterg niciodata.Sint foarte intortocheate si de neinteles citeodata caile Domnului!Personal, ma confruntcu o situatie aesmanatoare si nu inteleg de ce pina la urma cind este vorba de o alegere asa de importanta,pentru viata unui om, Domnul sa lase ca ultimul cuvint sa-l aibe unul din cei doi implicati intr-o astfel de situatie.As vrea sa nu fie asa!Este vorba de doua pesoane care trebuie sa aibe aceeasi soarta din cauza alegerii doar a unuia?
Ultima modificare de irlanda (02/04/08 09:58)
|
|
02/04/08 09:57
|
|
filip
membru
|
|
Hehe... e un caz fericit acela în care alege unul şi suferă doar doi...
|
|
02/04/08 10:20
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
lara a scris:
Doamne, nu-mi vine sa cred!!!! Chiar trist insa e greu sa te exprimi.....Poate ca totusi n-a fost voia Domnului. Mi-e greu sa cred ca Dumnezeu chiar nu i-a putut sterge din inima pe acea fata daca ea n-a vrut sa implineasca voia Lui. |
Tocmai aici e partea frumoasa, nu poti uita persoanele pe care le iubesti pemtru ca sunt / vor fii mereu in locsorul lor in inima ta. Daca ai uita o persoana pe care pretinzi ca ai iubit-o atat de mult nu ai demonstra ca esti un mincinos ?
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
03/04/08 00:20
|
|
irlanda
membru
|
|
daniel-l a scris:
Tocmai aici e partea frumoasa... Daca ai uita o persoana pe care pretinzi ca ai iubit-o atat de mult nu ai demonstra ca esti un mincinos ? |
Si daca pina la urma ,se dovedeste ca nu a fost persoana potrivita ,nu trebuie sa o uiti?
Eu nu vad nimic frumos ,in a nu uita pe cineva, pe care l-ai iubit unicat dar, care pina la urma nu ti-a raspuns iubirii tale .
Dimpotriva, sa nu uiti pe cineva care ,nu poate,nu vrea, nu e de la Domnul, sa fie al tau , mie mi se pare cel mai mare chin .Ar fii o mare eliberare sa-l uiti.
|
|
08/04/08 01:25
|
|
Sharonrose
membru
Inregistat: 16/04/08
|
|
Dumnezeu iti pune o dragoste care dureaza toata viata pn acea persoana care este alesul tau. Simti ca nu poti trai fara el/ea nici o clipa.
_______________________________________ ferice de cei cu inima curata caci ei vor vedea pe Dumnezeu
|
|
17/04/08 12:27
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Sharonrose a scris:
Dumnezeu iti pune o dragoste care dureaza toata viata pn acea persoana care este alesul tau. Simti ca nu poti trai fara el/ea nici o clipa. |
Asta poti simti si-ntr-o dragoste care nu dureaza toata viata .
Si oricum, nu ai cum sa verifici durata dragostei, ca doar nu astepti toata viata ca sa te casatoresti cu persoana pe care ai iubit-o toata viata ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
17/04/08 17:12
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Pai daca ma iau dupa simturi atunci simt ca sunt mai multe fete pe care le-am observat de multa vreme, si cu care simt ca as putea avea o casatorie realizata, si le-as putea iubi. Oare Dumnezeu m-a chemat special sa ma fac musulman si sa revigorez islamul?
irlanda a scris:
Cind mi-a povestit aceasta trista experienta din viata lui, acest pastor, a plins( este un om in toata firea )si mi-a spus ca ,asa cum a iubit-o pe acea fata, n-a mai iubit niciodata.Acum este casatorit cu o sotie ,care-l iubeste si pe care o iubeste,dar asa cum a afirmat ,este o dragoste bazata in mare parte pe ratiune. Are copii mari ,dar am simtit in viata acestui om a mare neimplinire.
|
Nu ai vazut si imaturitate la el? Pai dragostea are si sentimente, dar nu sentimentul este dragoste. Dragostea este mai degraba alegere, si aceasta tine intr-o masura semnificativa de ratiune, si dedicare. Erosul tine mai mult de sentiment,dar in mare masura dragostea este discernamant, si asta vine dintr-o minte luminata de Dumnezeu. Nu fiorii dragostei sunt masura, ci intregul. Este normal ca fiecare atractie sa aiba farmecul ei, ca altfel n-ar fi atractie. Oridecateori m-am simtit atras de o fata, aceea era cea mai...si cea mai... .Si multele experiente ale primei atractii esuate, arata ca ne-am implicat prea mult cu sentimentele, platindu-i mintii noastre ajutor de somaj. Si de ce sa n-o recunoastem, prima atractie , daca am considerat la un moment dat ca este dragostea vietii noastre , ne-am implicat asa de mult incat a ramas pentru noi unica in felul ei. Apoi la alte relatii ne-am "copt" putin si nu ne-am mai implicat asa de mult, si atunci aceste relatii nu mai sunt ca prima cu care ne-am "fript". Asa ca noi facem diferenta, prin modul in care ne implicam.
Cat despre persoana potrivita cred ca am mai spus ceva intr-un post, este ca noi nu trebuie sa fim doua entitati de piatra, fiecare cu asperitatile noastre, iar cand ne intalnim, formele neregulate sunt astfel daltuite in noi ca se potrivesc perfect in mers ca rotile zimtate in mecanica fina, eu nu cred asta. Eu cred ca suntem doua entitati diferite, care la apropiere se vor potrivi perfect dar, nu rigid, ci flexibil. Ceea ce lipseste unuia completeaza amandoi prin faptul ca sunt maleabili. Asa cred ca este celalalt persoana potrivita. Parti ale noastre din start sunt complementare, iar altele le facem noi sa fie complementare.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (22/04/08 11:03)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
22/04/08 11:02
|
|
irlanda
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Nu ai vazut si imaturitate la el? Pai dragostea are si sentimente, dar nu sentimentul este dragoste. Dragostea este mai degraba alegere, si aceasta tine intr-o masura semnificativa de ratiune, si dedicare. Erosul tine mai mult de sentiment,dar in mare masura dragostea este discernamant, si asta vine dintr-o minte luminata de Dumnezeu. |
Imaturitate?Nu ,nicidecum.
Eu nu cred ca este o davada de imaturitate, faptul ca acest om ,rememorind o perioada grea din viata lui ,a lasat sa se vada in inima lui un regret,o rana ,o durere bine ascunsa.
Stii cum vad eu aceasta atitudine a lui?Este exact ca si cum, acestui om ,i-a murit cineva foarte drag lui.Este aceeasi durere,si aceeasi parere de rau si neputinta ,ca nu poti face nimic, atunci cind persoana pe care o iubesti nu mai vrea,dintr-un motiv sau altul, sa-ti impartaseasca iubirea.Cum reactionezi cind vorbesti despre cineva drag ,care nu mai este?Ce simti?
Cind nu ti se mai raspunde la iubire, si cind mai stii, si ca Domnul ar fii fost pentru legatura dintre ei ,eu cred ca starea lui este suficient de motivata ,fara a-mi lasa impresia de imaturitate.
Trebuie sa recunosc ca nu am o vasta experienta in domeniul dragostei eros .Dar atit cit am experimentat si eu aceasta dragoste(poate prea putin ca sa-mi pot da cu parerea), pot spune ca aceasta dragoste,in comparatie cu celelalte tipuri de dragoste, implica cel mai mult sentimentul,si cel mai putin ratiunea.
Cit priveste intrebarea "cum stiu ca el este potrivit pentru mine?",cineva mi-a spus ca de fapt ,casatoria ,si sansa ca partenerul sa fie cel potrivit pentru tine ,este la fel ca sansa pe care o ai cind joci la loto, si vrei sa cistigi premiul cel mare.Cu alte cuvinte :este o loterie.Daca ai noroc vei deveni bogat ,daca n-ai noroc ,esti.... nu stiu cum.
Nu stiu ...daca pe prooroci, in domeniul asta, nu trebuie sa punem prea mare pret,pe incredintare noastra ,nici atit(cine stie cit de obiectivi putem fii in astfel de momente),pe dragostea celui care se arata ca te iubeste, astazi e ,maine poate nu mai e , atunci nu-mi ramine decit sa sper, ca voi avea si eu un noroc chior ,si voi nimeri persoana potrivita .Asa sa fie?
Ultima modificare de irlanda (22/04/08 23:25)
|
|
22/04/08 23:17
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
irlanda a scris:
Cit priveste intrebarea "cum stiu ca el este potrivit pentru mine?",cineva mi-a spus ca de fapt ,casatoria ,si sansa ca partenerul sa fie cel potrivit pentru tine ,este la fel ca sansa pe care o ai cind joci la loto, si vrei sa cistigi premiul cel mare.Cu alte cuvinte :este o loterie.Daca ai noroc vei deveni bogat ,daca n-ai noroc ,esti.... nu stiu cum.
|
Draga mea, sa vorbesti despre partenerul "potrivit" asa cum ai vorbi despre numarul care-ti vine la pantofi este o greseala!Personalitatea unui om nu e ceva static ci se afla mereu in continua devenire...ceea ce suntem azi nu vom mai fi maine! Lucrarile care vorbesc despre psihologia cuplului admit ca ceea ce este sigur intr-o casnicie este schimbarea!Alegerea partenerului pentru casatorie este fara indoiala un lucru important dar nu singurul element care duce la un mariaj "fericit"! Eu nu cred ca are legatura cu norocul...nici cu misticismul...Omul este trup, suflet si duh...asa ca in alegerea partenerului toate trebuiesc implicate...trebuie sa existe atractie, conceptii asemanatoare despre viata si mai ales viata de cuplu si calauzirea lui Dumnezeu.
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
23/04/08 08:00
|
|
filip
membru
|
|
mereu_alaturi_de_tine a scris:
Lucrarile care vorbesc despre psihologia cuplului admit ca ceea ce este sigur intr-o casnicie este schimbarea! |
Eh, măi Nachby, ăia habar n-au despre ce vorovesc! Că ceea ce a ocservat tăt natu' e că femeile ia un bărbat cu gândul că o să-l schimbe, da' el nu se schimbă niciodată, iar bărbaţii ia o femeie cu gândul că n-o să se schimbe, da' ea nu rămâne aşa cum o fost!
Aşa că, măi fetele, nu proiectaţi asupra săracilor, victimelor, nevinovaţilor, simpaticilor, mirabolanţilor de bărbaţi faptul că voi vă schimbaţi! Teaba vostre! Ei rămân la fel! (de valoroşi...)
Cum era rugăciunea de mulţumire a fariseului? "Mulţam că nu m-ai făcut femeie"?!?
|
|
23/04/08 08:26
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|