TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenia: intrebari si raspunsuri/Persoana potrivita ? Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 27
sasha
membru

Inregistat: 10/08/07
Buna.Sunt noua pe forum si imi permit sa va spun cum m-a calauzit pe mine Duhul Domnului. Imi cer scuze daca nu voi fii prea coerenta sau prea concisa in exprimare...Am avut si eu dileme asta (cine nu o are?) referitoare la aflarea voii Domnului...Ce am invatzat.In primul rand, inainte de rugaciune, sa-l rog pe Domnul sa supuna toate gandurile si rugaciunile si opiniile mele calauzirii Duhului.Apoi, referitor la o anumita rugaciune - sa caut in primul rand raspunsul in Biblie.In al doilea rand sa ma gandesc daca ce cer este si inspre folosul altuia.In al treilea rand sa analizez daca lucrul cerut este intru slava Lui.Apoi, sa ma gandesc foarte bine daca Domnul Isus poate fii regasit in ceea ce cer eu...Si, nu in cele din urma, tot ceea ce iti vine de la Domnul, iti vine cu pace si liniste in suflet...
Referitor la o relatie, inainte de a incepe ceva, il rog pe Dumnezeu sa ma calauzeasca pentru ca El stie mai bine ca oricine ce este bine si ce nu pentru mine.Sentimentele si parerile mele ca om sunt atat de fluctuante si contradictorii incat eu, personal, nu m-as baza doar pe ele in a lua o decizie atat de importanta in viata mea. Domnul sa va binecuvinteze

"Tot ce veti cere cu rugaciune, in credinta, veti primi" - Matei 21:22

10/08/07 01:04

justdoit
membru

Inregistat: 27/07/07
sasha, multumim pentru opinia ta
Domnul sa fie cu tine

10/08/07 12:33

Esth3r**
membru

Inregistat: 30/07/07
Pai... de unde stim daca el/ea este persoana potrivita?
Eu cred ca Dumnezeu a pregatit pentru fiecare pe cineva aparte.. poti sa-ti dai seama daca e persoana potrivita comparand relatia ta cu D-zeu inainte si dupa ce ai cunoscut persoana respectiva! Ce influenta area asupra ta?
Eu prefer sa fiu mai  bine singura decat rau insotita!

11/08/07 00:36

justdoit
membru

bingo... de acord cu tine
e pacat ca uneori nu putem accepta asta cu toata fiinta

Ultima modificare de justdoit (11/08/07 16:00)

11/08/07 15:58

Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07
Cum stii ca persoana este potrivita?  Buna intrebare si greu de raspuns.  Dar, cred ca vei putea deslusi voia Domnului prin faptul ca toate lucrurile se potrivesc si nu trebuie sa te lupti tu pentru ca o relatie sa se lege.  Am observat anumite lucruri care sunt foarte importante.  In primul rand, relatia lor cu Dumnezeu sa fie stabila si cam la acelasi nivel.  Apoi, principiile de viata sa fie asemenatoare pentru ca atunci veti putea forma un camin fericit.  Diferente vor mai fi, dar nu in ce priveste felul cum vad viata si ce doresc de la viata.  Cred ca important este si acordul parintilor, a pastorilor, a celor apropiati pentru o relatie ce poate duce la casatorie.  Dumnezeu ne spune ca este bine sa ascultam de cei ce au fost pusi cu autoritate si responsabilitate peste noi.  Primii sunt parintii si ascultarea de parinti este prima porunca insotita de o fagaduinta.

In rest, nu stiu cum se poate explica, dar Dumnezeu te va calauzi cum nu poti sa iti imaginezi, daca ii esti credincios Lui.  Tot ce stiu e ca daca sunt impotriviri, este mai bine sa astepti.  Dumnezeu pregateste ceva si mai bun decat iti imaginezi tu

11/08/07 19:04

justdoit
membru

imi place cum ai punctat...Domnul sa fie cu tine

11/08/07 19:12

Gabriella
membru

Inregistat: 01/08/07

Joseph7 a scris:

ascultarea de parinti este prima porunca insotita de o fagaduinta.

Porunca care face refefire la ascultare este"Copii, ascultati in Domnul deparintii vostri, caci este drept." Punct! Aceasta nu are legatura cu porunca"cinstesteti parintii"(Efeseni 6:1).
Porunca insotita de fagaduinta este "Sa  cinstesti pe tatal tau si pe mama ta"(Efeseni 6:2,3).
Obligatia de a-i asculta este conditionata de a fi "in Domnul" cerinta parintelui (respectiv a tutorelui), iar a-ti cinsti parintii este o porunca neconditionata. De fapt termenul "a cinsti" se refera la a le aduce cinste prin trairea ta, nu sa ii asculti, nici sa le aduci elogii,nici sa te ploconesti inaintea lor, nici sa ii cinstesti cu un pahar de vin, nici alte sensuri care ar putea sa i se atribuie. Acestea nu le sustin din perspectiva copilului, ci a parintelui (copilul meu fiind la varsta adolescentei) si cunosc care ar trebui sa imi fie asteptarile din partea copilului meu din perspectiva biblica.
Scuze de Off topic, dar cred ca necesita "interventia"!

1Tes. 5:21

18/09/07 20:42

zambezi
membru

Inregistat: 19/09/07
De ce are nevoie cineva care-şi spune creştin? De dovezi de iubire din partea Lui Dumnezeu.

Dacă în cel de lângă tine vezi o dovadă că Dumnezeu te iubeşte atunci e persoana potrivită. Dacă în tot ceea ce face cel de lângă tine, reise faptul că Dumnezeu te iubeşte atunci persoana e cea potrivită.

Dar tu eşti o dovadă de iubire a Lui Dumnezeu, pentru acea persoană?

23/09/07 16:48

Gabriella
membru

Inregistat: 01/08/07
Zambezi, te rog citeste Gen. 24. Daca Isaac ar fi mers pe formula asta, ar fi ramas burlac.
Este foarte important pe de alta parte sa se faca distinctia intre tipurile de dragoste!
S-ar putea ca cel de langa tine sa fie o persoana prin care Dumnezeu sa te formeze si tu sa nu realizezi aceasta. Dealtfel, Dumnezeu iti dovedeste prin mai multe persoane ca te iubeste, dar aceasta nu te motiveaza sa te casatoresti cu toate aceste persoane.
Trebuie sa fim foarte atenti pentru ca Dumnezeu a scris deja cartea vietii noastre, noi doar trebuie sa o citim! Cum? Printr-o comunicare constanta, plina de dragoste si supunere fata de El. Tu esti acel ACEL "Adam" pentru ACEA "Eva". De unde stii care-ti este jumatatea? El stie! Si El te va calauzi! De fapt... considerate cautatorul unei comori...Lasa-L pe El sa-ti dea indiciile.Te afli pe teritoriul Lui! Fii binecuvantat!:)

1Tes. 5:21

25/09/07 22:04

sytri
membru

Inregistat: 18/08/07
revenind la titlul topic-ului, raspunsul la acea intrebare e simplu...
nu stii !!!       tocmai asta e farmecul !

26/09/07 08:18

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Hă, hă, ămi permit şi eu să extrapolez puţin răspunsul lui sytri:

1. Nu e!
sau
2. E potrivită, dar invers!

26/09/07 08:37

Site web  
zambezi
membru

Gabriella a scris:

Dealtfel, Dumnezeu iti dovedeste prin mai multe persoane ca te iubeste, dar aceasta nu te motiveaza sa te casatoresti cu toate aceste persoane.

Da, dar eu mă refeream doar la una. Care? Cea care apare în titlul topicului. Sau altfel spus cea care îţi solicită atenţia dintr-un anumit punct de vedere.

Dacă sunt mai multe, atunci sytri a răspuns foarte bine. Dar o hotărâre tot trebuie luată, pentru că "cine fuge după 2 iepuri ...".

Şi dacă tot ai amintit de Isaac, nu uita că cel căruia i-a fost încredinţată acea sarcină de către tatăl său Avraam, nu era chiar un necunoscător al naturii umane. Ba dimpotrivă. Nu degeaba era cel mai BĂTRÂN rob şi cel care avea în grijă TOATE averile lui.

Şi dacă te apleci asupra cererii pe care a adus-o acel rob înaintea lui Dumnezeu şi o analizezi, atunci vei putea spune un singur lucru: Cât de minunat eşti Tu Doamne, care ai creat nişte oameni atât de minunaţi.

:)

26/09/07 23:35

filip
membru

Hm, chiar, interesant. Avraam l-a trimis pe cel mai experimentat om.

Şi ce face cel mai experimentat om?

Îşi zice: "no acuma, eu cu experienţa mea, o să le iau pe fete la puricat, o să le analizez, le fac teste şi o depistez eu pe cea mai bună"?

Nu! Face un lucru nebunesc în ochii oamenilor, un fel de loterie în care ia prima bilă care iese din urnă.

Aparent. În realitate îşi recunoaşte incapacitatea lui, la oricâtă experienţă ar avea, şi cere ajutorul lui Dumnezeu.

Bă ce om!

27/09/07 08:52

Site web  
lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Bă ce raspuns măi Filip! Faină!

Ultima modificare de lara (27/09/07 09:10)

27/09/07 09:10

loredanam
membru

Inregistat: 17/12/07
Nu stiu ce sa spun in privinta semnelor! Odata am pus si eu un semn inaintea Dl-ui,raspunsul pt mine a fost negativ iar pt prietenul meu a fost afirmativ.
Sunt f confuza. Nu stiu ce sa mai cred.

17/12/07 22:08

filip
membru

Dubiile nu sunt certitudini.

18/12/07 13:22

Site web  
tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
mereu am dat sfaturi celorlalti si le-am explicat cum pot sti ca el/ ea este persoana potrivita... acum ma vad iar la rascruce de drum... nu stiu ce sa mai cred, nu mai inteleg voia Lui
toate raspunsurile au fost pozitive, dar totusi, multe piedici, impotriviri, neintelegeri..si apoi despartire...
la ce folos toate acestea? toate lucreaza spre binele meu... dar nu pot sa inteleg si mie greu sa accept...
am indraznit sa visez, sa sper, sa cred, sa iubesc...incredintata fiind ca e voia Lui..dar totul s-a sfarsit la fel de repede cum a inceput... :(

18/12/07 19:46

zambezi
membru

Toate lucrurile pe care le-ai amintit fac parte din categoria celor pe care nu le poţi cumpăra cu bani. Dar asta nu înseamnă că nu au valoare. De fapt, când ai să poţi înţelege valoarea lor, atunci ai să înţelegi şi folosul lor.
Până atunci nu stropi cu parfumul tristeţii pe prietena ta, tinereţea, ci priveşte-o ca pe un dar de la El. ; )

18/12/07 22:20

Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07
Tamarta4jc, tot asa m-am plans si eu multi ani de-a randul.  Dar sti, nu regret ca Domnul a spus nu :).  Acum Domnul te invata ca sa deosebesti cu adevarat cand iti vorbeste El.  Asta inseamna ascultare (sa astepti chiar daca iti este greu sa accepti).  Ai rabdare si vei fi placut surprinsa :), nu ca il vei primi pe cel pe care crezi tu ca ar fi bun pentru tine, ci ca vei primi ca sot pe cel ce este cel mai bun pentru tine :).

19/12/07 04:42

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
multumesc mult... lacrimile mi-au inundat fata acum... acestea sunt lucruri de care ar trebui sa tin cont. Ma bucur pentru tine, ca Domnul te-a binecuvantat.
nu e problema de rabdare la mine, ca ma rugasem 2 ani, ci nu inteleg de ce El a raspuns pozitiv, daca dupa putin timp a ingaduit despartirea...
acum stau si privesc cum toate visele mi s-au naruit si uneori parca simt ca doi ani de rugaciune nu au avut nici un rost. Am ales sa am incredere in Dumnezeu. I-am spus ca accept orice, ca vreau sa fac doar voia Lui. Asta nu inteleg... de ce a spus "Da" daca pana la urma se pare ca a fost "Nu"

Fiti binecuvantati :)

19/12/07 08:31

dora27
membru

Inregistat: 14/08/07
draga tamarta4jc, doresc sa te  mangai si sa te intaresc, pentru ca stiu cum te simti (nu demult am trait si eu aceleasi sentimente ca si tine)si sa iti spun ca fiecare lucru pe care il permite Dumnezeu in viata noastra este pentru a ne intari si pentru a ne mari credinta. Sunt convinsa ca Dumnezeu iti va pregati cel mai bun  sot. Domnul sa fie cu tine si sa te binecuvanteze!

19/12/07 12:22

black-panther
membru

Inregistat: 18/10/05
citisem azi, la statusul unui fost coleg da facultate, ceva de genu:
"viata e cel mai dur profesor, iti da testul si apoi te invata lectia" si cred ca tocami de aceea, e probabil si cel mai bun profesor :P 
[on topic]
"a sti ceva" este pasul ulterior lui "a crede ceva"; niciodata nu e suficient sa crezi doar ca "e persoana potrivita", trebuie sa treci la a sti ca "e persoana potrivita". cum se face asta?... :D nu stiu

insa eu as nuanta putin ideea si as intreba: "cum stiu ca el/ea e o persoana potrivita?" pentru ca nu cred ca ai predestinata o persoana anume cu care sa te casatoresti pt ca astfel ai fi absolvit de responsabilitatea reusitei.

19/12/07 13:13

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

tamarta4jc a scris:

nu inteleg de ce El a raspuns pozitiv, daca dupa putin timp a ingaduit despartirea...
acum stau si privesc cum toate visele mi s-au naruit si uneori parca simt ca doi ani de rugaciune nu au avut nici un rost. Am ales sa am incredere in Dumnezeu. I-am spus ca accept orice, ca vreau sa fac doar voia Lui. Asta nu inteleg... de ce a spus "Da" daca pana la urma se pare ca a fost "Nu"

O posibila explicatie este ca daca nu credeai ca raspunsul e pozitiv nu ai fi continuat relatia aceea si nu ai fi invatat ceva ce poate altfel nu ai fi invatat.
Poate a fost "da" pentru un timp , nu pentru o viata .
Cat despte visele naruite, da-I-le lui Dumnezeu si cere-i visele pe care le are El pregatite pentru tine : visele Lui sunt infinit mai bune decat visele noastre :) .
Stiu ca doare, dar in timp si cu ajutorul Lui va fi (si mai) bine :) .

19/12/07 16:04

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
O tarmata, imi pare asa de rau cand aud ca se sufere din dragoste. Si eu am suferit si am aruncat vina esecului asupra lui D-zeu cerandu-I explicatii. Asa ca si tine, ma rugasem 8 ani de zile pt ca D-zeu sa nu ingaduie sa fiu prietena altui baiat decat a celui care-mi va fi si sot. A venit insa unul care s-a bagat cu bocancii in viata mea si din cauza caruia am suferit. Atunci n-am inteles rostul acelei prietenii si nu am inteles de ce D-zeu nu mi-a ascultat rugaciunile. Acum insa, la numai 2 ani vad acea experienta cu adevarat benefica. Am invatat atat de multe lucruri din acea experienta incat mi-e rusine de mine ca m-am indoit de lucrarea lui D-zeu.
Referitor la raspunsul lui D-zeu cu privire la baiatul respectiv, nu stiu daca ai pus vreun semn inaintea Domnului, insa daca asa ai facut, trebuie sa ai mare grija pt ca noi, oamenii de multe ori il ispitim pe D-zeu cu semne. Sora- mea si-a permis sa-L mai intrebe pe D-zeu daca baiatul ce o curta este cel pregatit de El desi il vazuse ca acesta nu era pocait. Era baiat din biserica, desigur, insa nu era si pocait. La o astfel de intrebare D-zeu nu i-a raspuns cu "Da" ci pur si simplu a lasat lucrurile in asa fel incat semnul ei sa se implineasca si ea sa-l ia de sot. I-a fost viata un calvar aproape 6 ani de zile. In tot acest timp ea nu intelegea de ce D-zeu i-a dat un astfel de sot, de ce i-a raspuns la semn? Dupa 6 ani de zile a realizat ca ea gresise, nu D-zeu.
Asadar, tu si toate celelalte persoane care citesc acest mesaj, fiti cu mare bagare de seama. Nu-L ispititi pe D-zeu cu semne daca observati ca biatul/fata respectiv/a nu e pocait/a. Poate ca nu D-zeu ti-a raspuns cu "da", asadar fii multumitoare ca El a intervenit la timpul potrivit, cand inca se mai poate face ceva. Nu plange dupa baiatul respectiv; fii convinsa ca ceea ce D-zeu a pregatit pt copiii Lui este mult mai bun decat ne putem noi imagina.
:)

20/12/07 09:51

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Sa ma bag si eu in ciorba! :D

In ce priveste semnele sunt de acord cu lara. Mare atentie! Ele trebuie sa fie exceptia nu regula. Dumnezeu nu vrea sa ne traim viata ca o loterie ci sa intelegem principiile care stau in spatele oricarui lucru spiritual sau material si care ne aduc fericirea.

Eu, unul, nu cred ca Dumnezeu a pregatit pe cineva special pentru noi. Am fost chemati sa slujim nu sa fim slujiti. Mark Gungor (un pastor american) spunea ca o prietenie/casatorie poate merge, teoretic, intre oricare doua persoane daca acestea respecta principiile care guverneaza o relatie. Mai spunea ca o relatie se strica in momentul in care unul din cei doi (sau amandoi) devine egoist.

In primul rand fiecare trebuie sa-si cunoasca nivelul de autoritate. Barbatul este capul si apoi urmeaza femeia. Fiecare isi are responsabilitatile lui si nu este unul mai breaz ca altul.

In al doilea rand este foarte bine ca amandoi sa-si cunoasca viziunea data de Dumnezeu. Daca el are o viziune si ea are alta atunci o sa fie o relatie de tipul stewardesa - sofer de tir (adica se vad in concedii). Un alt aspect este ca femeia trebuie sa fie un ajutor potrivit pentru barbat. Barbatul trebuie sa-si dea seama daca ea il poate ajuta sa-si duca la indeplinire viziunea iar femeia trebuie sa-si dea seama daca poate si vrea sa se lege la jugul viziunii viitorului sot.

In al treilea rand este vorba despre buturuga mica ce rastoarna caru' mare: comunicarea! Foarte multi, in special baietii, nu-si dau seama ca femeile si barbatii comunica in moduri aproape total diferite. De asemenea, nevoile emotionale si afective sunt foarte diferite la femeie fata de barbat. Modul de gandire si de procesare a informatiei este, de asemena, pe dos. Daca partenerii invata aceste diferente si invata sa se foloseasca de ele in avantajul lor atunci vor avea o casnicie fericita.

In concluzie! Trebuie sa existe atractie fizica pentru a putea construi un camin dar pentru a nu-l arunca in aer trebuie sa fim intelepti si sa judecam lucrurile cat mai rational posibil (aici vorbesc cu baietii) si sa alegem cu inima dar si cu mintea pentru a nu strica fericirea noastra dar si pe a lor (a fetelor)!

20/12/07 11:41

Pagini:  1 2 3 4 5 ... 27    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la