TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenia: intrebari si raspunsuri/Persoana potrivita ? Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 ... 27
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Pai cum sa doarma daca s-a facut lumina? :))))))

23/11/08 02:21

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
nu stiu...sa-si acopere ochii...dar sa doarma ca altfel se agraveaza situatia si mai rau :))

23/11/08 02:27

Site web  
Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

shoricel a scris:

daca va apropiati de Domnul nu va asigura succesul relatiei

cu asta ce ai vrut sa spui mai exact?

23/11/08 08:38

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Baieti, avem Chat si Comentarii ;).

23/11/08 11:00

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08

shoricel a scris:

sincer... mi se pare ineficienta faza cu semnele. si vorbesc personal, nu si in numele altora. e cu dus si intors.
probabil ca iubirea cu firea pamanteasca la care te referi tu sunt acele sentimente pasionale, trecatoare. acea indragosteala care o simti.
o intrebare... la ce te-ai referit cand ai zis "m-am lasat de ea"? si, deasemenea, suna ciudat "a fost o decizie buna sa ne despartim si ca semnele au fost de la Domnul". nu inteleg... voi ati pus semne inaintea lui Dumnezeu cu scopul de a stii daca sunteti unul pentru altul... le-ai primit si... v-ati despartit? inteleg in ce sens ai zis ca v-ati despartit, dar nu crezi ca la un moment dat tot va trebui sa va apropiati unul de altul? adica sa construiti relatia? cu atat mai mult acum, cand stiti raspunsul.
don't forget... o relatie nu se contruieste de la sine. trebuie sa investesti, sa alegi cum sa te porti cu ea. daca va apropiati de Domnul nu va asigura succesul relatiei ;)

imi cer scuze daca am inteles ceva gresit din ce ai zis, si te rog sa imi spui daca s-a intamplat asta si sa ma corectezi :)

Eu inteleg ce zici aici dar dejeaba, noi ca oameni nu intelegem multe. N-am iubit asa de mult o fata cum am iubit pe ea dar ca sa nu fiu orb de dragoste am pus semne.
Sa iti explic cum merge un semne, te rogi la Domnul si te rogi ca El sa te lumineze prin niste semne care sa realizezi cum si ce.
Semnele a fost clar, ea nu a putut sa aibe o connectie cu Dumnezeu pentru era prea-ocupata cu mine, ca zice in Biblie ca o femeie sau un barbat te poate distrage de la relatia cu Domnul, asa ca eu m-am lasat de ca nu pic ca samson sau alti oameni din Biblie care sa faca ceva impotriva Lui din cauza ca era orbit de dragoste care vine de mintea mea (iluzi).
Din experienta mea am pus semne si chiar dupa citeva momente tot a aparut, la inceput am zis lasa sa vad mai multe semne si tot o mai venit. E simplu semne si minuni e cum isi arata Domnul slava Lui.
Daca fata nu te incetineste sa te aproape de relatie ta cu Isus atunci nui dupa voia Lui. O fata adevarata alesa de El trebuie sa te ajute pe tine si tu sa te ajuti pe ea, in asa fel ca amindoi sa cresteti impreuna o relatie dupa voia Lui.
Nu pot sa iti spun semnele ca sunt personale, imi cer scuza.

Edit: Acuma relatie noastra e strict ca prieteni si ce prieteni. E foarte frumos vorbim din Biblie si ne intarim intre noi, e mult mai bine asa. Stiu precis ca a fost voia Lui precis ;)

Ultima modificare de livu2day (23/11/08 12:43)

23/11/08 12:36

black-panther
membru

Inregistat: 18/10/05
parerea mea:
o relatie de dragoste trebuie intemeiata pe cunoastere

ca sa poti sa fii deschis unei persoane trebuie sa ai o siguranta ca va fi o relatie si siguranta nu vine decat in urma deschiderii.

ai nevoie de o garantie ca deschizandu-ti inima nu va fi spre durerea ta si atunci pui semne.

in rest nu cred ca Dumnezeu te va absolvi de responsabilitatea alegerii si consecintele acesteia.

23/11/08 19:45

Site web  
livu2day
membru

black-panther a scris:

parerea mea:

ca sa poti sa fii deschis unei persoane trebuie sa ai o siguranta ca va fi o relatie si siguranta nu vine decat in urma deschiderii.

ai nevoie de o garantie ca deschizandu-ti inima nu va fi spre durerea ta si atunci pui semne.

in rest nu cred ca Dumnezeu te va absolvi de responsabilitatea alegerii si consecintele acesteia.

Poti sa ai o relatie deschisa si cu vorba dar de unde stiu ce este viitor sau ce e in sufletul lor. Nici pe al-meu nul stiu pentru ca nustiu viitor sau ce poate Domnul sa faca cu sufletul meu, dar pe al ei? Cu Domnul trebuie sa faca decizia asta, adica El sa o faca pentru noi. Caci decizia asta afecteaza relatie noastra in calea Lui.
Asa ca vreau sa fiu precis ca e voia Lui, eu cu ea am vorbit despre tot dar anumite lucruri ca oameni nu le vedem sau intelegem.
Oricum pina la urma amindoi am inteles ca era mai bine sa ne despartim, ne-am apropiat mai mult de Domnul amindoi, zice si in Romani ca e mai bine sa faci jugul la tinerete asa ca semnele a fost randuite de El ;)

Ultima modificare de livu2day (24/11/08 01:41)

24/11/08 01:40

april
admin forum

black-panther a scris:

parerea mea:

A cui cunoastere ?

24/11/08 07:42

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Eu ma feresc de semne. Sora-mea a dat-o bucti rau datorita semnelor :| .

24/11/08 10:35

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
mai bine o busola; te orienteaza mai sigur decat tarusii infipti pe ici pe colo in poteca.

24/11/08 12:14

livu2day
membru

Semne si minuni cum Dumnezeu isi arata slava, laudat sa fie El!!
Cand intrebi pe semne trebuie sa fie semne anumite care esti precis sau precisa ca e de la El, oricum daca intrebi semne dupa ceva care e randuit sa raspunda in primu rand. Daca pui semne pe o categorie care El nu are nici un folos fata de El dejeaba pui.
Eu sunt genu de persoana care imi zice cineva de 100 de ori, eu nu cred pina nu aflu din experienta. Asa ca am pus semne si El si-a aratat slava. E ceva extraordinar cum lucra semnele.
M-am rugat "Doamne eu sunt un nimic, finta mea nu poate sa inteleaga toate lucrurile dupa voia ta. Ajuta-ma si aratati slava Ta Doamne ca stiu care e voia Ta si sa fac dupa placul Tau. De aceea iti cer in numele Lui Isus ca sa imi arati semne clare sa stiu voia Ta si sa inteleg de ce."
Cam asa ceva si Domnul lucra cand te rogi cu inima si iubeste cand Il lasi pe El sa lucre si sa Isi arata slava.
Cat de mult Il iubesc si ma face asa de fericit, laudat sa fie Domnul!! :D

Ultima modificare de livu2day (24/11/08 13:54)

24/11/08 13:52

Old
Moderator

livu2day a scris:

Semne si minuni cum Dumnezeu isi arata slava, laudat sa fie El!!
Cand intrebi pe semne trebuie sa fie semne anumite care esti precis sau precisa ca e de la El,...

Cred ca un prim semn este modul cum se raporteaza la Dumnezeu si la Cuvantul Sau. Sau daca vrei sa te iei dupa traditie(la noi se practica) apoi, daca e de la noi(ortodocsii) nu te bagi in aceasta relatie, pentru ca e 'necurat'. Te orientezi in primul rand sa fie de confesiunea ta, sau apropiat, inrudit. Apoi mai vezi cum se potrivesc lucrurile.

24/11/08 16:25

livu2day
membru

Da stiu, semnele puse a fost dupa voia Lui cum zice in Biblie nu dupa traditi de o religie.
Am facut dupa Biblie si dovada ca a lucrat mai bine decit m-am asteptat, mai bine sa pierde o dragoste decit un suflet pentru Domnul.

24/11/08 16:32

Old
Moderator

livu2day a scris:

Am facut dupa Biblie si dovada ca a lucrat mai bine decit m-am asteptat, mai bine sa pierde o dragoste decit un suflet pentru Domnul.

Daca faci dupa Biblie n-ai sa gresesti.
Am auzit cu multi ani in urma un cantec crestin: ... Nu scimba iubirea sfanta pe-un fior;
Nu inchide vesnicia pentr-un dor..., Nu schimba zambetul dulce in al lacrimei suspin;
Nu pata onoarea mielului divin.

Cred ca uneori pot fi puse pe calea crestinului si semne adiacente, dar baza este Biblia. Sau ai vrea sa vina un prooroc al lui Dumnezeu sa-ti spuna :ea este pentru tine? Sau ei sa-i spuna: cu baiatul acesta te vei casatori?

Daca intre tine si Dumnezeu este o anumita conventie, atunci trebuie sa fi sigur ca este voia lui Dumnezeu. Dar aceasta este o exceptie care intareste regula: "Sola Scriptura"

p.s. Sa nu intelegi ca este atac la persoana; tu poti fi livu2day, sau old, sau oricare dinte baieti ori fete.

24/11/08 16:46

livu2day
membru

Nu ma deranjeaza, eu nu ma supar asa de usor.
Da Biblia e frumoasa pentru semne dar la proroc poate lucra sa iti spun, dar nu te duci si intrebi pe proroc asta sau asta ci zici am o cauza in fata Domnului. Daca e proroc adevarat zice de trecut, prezent si viitor, o sa zica acestea lucruri in taine sa intelegi tu singur insusi.
Biblia o sa fie cel mai important lucru, dar cand alegi pe cineva care o sa uniti viata pina la moarte nu ai facea sa fi si mai sigur cu un proroc adevarat, nu poate face nici un rau sa fi precis si tu. Ca oricum noi oameni nu putem intelege cu adevarat intelepciune Lui.

24/11/08 17:06

Old
Moderator

Expresia" ca nu face rau", cred ca o poti pune alaturi de expresia ce ne vizeaza pe noi ortodocsii: "adica e ca apa sfintita"; (nu face nici rau dar nici bine).
Cred ca nu ar trebui sa cautam lucruri care nu fac rau ci pe cele prin excelenta bune.
Nici nu ma gandeam ca te superi, pentru ca nu am intentionat sa te ofensez. Ziceam asa in general, pentru ca este valabil pentru oricine.

Altfel, daca mergi la prooroc, si-ti spune ca a vazut o lumina sau o umbra, mai tare te incurca. Este cum ai merge la "mama omida" (cred ca intelegi de cine-i vorba, sau nu?), si-ti zice ceva de genul:"in fapt de seara, o sa vezi un drum deschis, si un mare noroc da peste tine... etc, etc."

Daca in schimb e prooroc adevarat, si nu-i spui cine esti si de ce ai mers , te va deconspira, cum s-a intamplat in Biblie daca-ti amintesti , cu sotia lui Ieroboam. Sau iti va zice ceva de genul: Tu ai venit sa stii cu cine sa te insori; o sa te insori negresit cu ...maricica. Ea este pentru tine, desi in inima ta, te gandesti mai mult la Veronica, pentru ca e mai draguta, si mai zambitoare, dar veronica nu este pentru tine.

Daca este ceva de genul acesta atunci poti sa tii cont de ceea ce ai auzit. Alminteri nu cred ca ar trebui sa umbli dupa naluci, ci sa cauti lucruri sigure. E vorba de viata, si nu o poti trai oricum; nu poti sa-ti permiti loterie

24/11/08 18:23

livu2day
membru

Expresia ca nu face rau sa fi precis la ceva, nu face rau doar bine nu?
De proroci am un prieten ca il consider asa o sa-ti explic. A venit un proroc total strain... a venit si ne-am rugat n-am stiut ca era proroc, in fine ne-am rugat si a avut ceva pentru mine si a fost da si Amin. Dar ceva mai interesant ca ma chemat si a spus toatele pacatele cand sa uitat in ochi mei, a zis trebuie sa fim prieteni ca David si Ionatan (aia e ceva special relatie in Domnul). In fine il sun pe el din cand in cand, mai ales cand am probleme. Nu zic nimic ce am doar ne rugam si Domnul lucra, sa sti ca eu ma incred in el ca e om a-Lui Dumnezeu si daca ma in cred in om a-Lui Dumnezeu adevarat ma incred in Domnul.

Daca aveam semne positive merge-am la proroc sa fiu precis dar nu a fost nevoie, daca vrei iti fac cunostinta cu el. E un adevarat om a-Lui Domnul.

24/11/08 20:19

Old
Moderator

livu2day a scris:

Daca aveam semne positive merge-am la proroc sa fiu precis dar nu a fost nevoie, daca vrei iti fac cunostinta cu el. E un adevarat om a-Lui Domnul.

E din romania? Ca sa ma pot intelege cu el. Dar suntem of topic.
Pentru ca aici trebuie sa fie persoana potrivita in amor, nu in spiritualitate.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (24/11/08 22:39)

24/11/08 22:29

black-panther
membru

april a scris:

black-panther a scris:

parerea mea:

A cui cunoastere ?

cunoastere reciproca

25/11/08 10:16

Site web  
giany
membru

Inregistat: 18/05/07
black ... deaja o dam in stiintza cu dragostea ...

25/11/08 10:36

black-panther
membru

@giany oki

e persoana potrivita daca esti convins(a) ca e potrivita. si te poti insela in convingerea ta daca nu ai respectat principiile.

mai sunt unii care, ulterior, in impietrirea inimii lor afirma: "nu ne mai potrivim". Insa este scris: "cei ce pun mana pe coarnele plugului si se uita inapoi nu sunt vrednici de Imparatia lui Dumnezeu"

25/11/08 10:56

Site web  
giany
membru

Inregistat: 18/05/07
mai black ... omul se mai schimba si pe parcursul vietii ... unii in rau altii in bine ... deci la chestia cu potrivirea e de spus mai mult ...

25/11/08 11:09

april
admin forum

black-panther a scris:

parerea mea:

april a scris:

A cui cunoastere ?

black-panther a scris:

cunoastere reciproca

Si cum/cand vei fi sigur ca o cunosti destul de mult/bine ca sa fii sigur ca este persoana potrivita sau nu ?

25/11/08 18:18

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Teoretic, se spune ca nici pe tine insuti nu te poti cunoaste cu adevarat. Si atunci ma intreb, cum sa cunosti destul pe altcineva? Ca sa stii ca e persoana potrivita, poti face cel mai simplu test. Cel mai simplu, dupa parerea mea: daca esti fata, si el face o gluma, razi? Ce inseamna sa razi la gluma lui? Inseamna sa il intelegi, sa il percepi corect. Daca sunt lucruri care va aduc impreuna, o doza de compatibilitate in gandire, unele completari, pe care vrei nu vrei le descoperi, inseamna ca e o persoana potrivita pentru tine. :)

Ultima modificare de anomis (25/11/08 18:36)

25/11/08 18:35

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

anomis a scris:

Cel mai simplu, dupa parerea mea: daca esti fata, si el face o gluma, razi? Ce inseamna sa razi la gluma lui? Inseamna sa il intelegi, sa il percepi corect.

Inseamna ca pe mine nu ma intelege nimeni ?  :rolleyes:

25/11/08 18:40

Pagini: 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 ... 27    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la