|
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
tamarta4jc a scris:
pentru asta ar trebui sa ne deschidem ochii mai bine inainte, sa nu lasam iubirea ce i-o purtam sa ne orbeasca. eu personal nu vreau sa risc si sa ma casatoresc cu cineva fara sa-l cunosc, fara sa fiu sigura daca este persoana potrivita..nu vreau sa risc sa fiu parasita la prima furtuna.. |
am mai intrebat si mai intreb inca o data : cum vei fi tu sigura ca il cunosti destul de bine inainte ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
03/09/08 20:50
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
stiu ca si aici exista riscul de a ma insela. observ asta in familia mea. sau chiar daca persoana este asa cum o "vad" eu inainte de casatorie, se poate schimba cand apar anumite probleme. in orice relatie trebuie sa ne asumam anumite riscuri, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne aruncam ca berbecul cu capul inainte in casatorie. este nevoie de un timp de cunoastere si nu doar la suprafata. trebuie sa incercam sa privim la relatia pe care o are cu Dumnezeu, la felul in care se comporta in anumite situatii, la reactiile pe care le are atunci cand trece prin incercari...fiecare gest, fiecare cuvant conteaza. eu personal voi incredinta relatia in mana Lui si Il voi ruga sa nu ma lase sa fac pasul decisiv daca nu este voia Lui. nu vreau sa ma las orbita de iubirea ce i-o port, ci vreau sa deschid bine ochii, sa incerc sa ascult glasul Lui, sa aud ce vrea sa imi vorbeasca. prefer sa sufar cateva luni, un an..decat sa sufar toata viata
si..desigur..se intampla sa traiesti langa cineva o viata intreaga si sa-ti dai seama dupa nu stiu cati ani ca nu il cunosteai..
Ultima modificare de tamarta4jc (03/09/08 21:04)
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
03/09/08 21:01
|
|
hopeful
membru
Inregistat: 30/05/07
|
|
april a scris:
cum vei fi tu sigura ca il cunosti destul de bine inainte ? |
Cred ca cel mai bine cunosti o persoana atunci cand poti avea incredere in ea, cand vezi ca e acolo la bine si la rau... Cum zicea o prietena de-a mea "prietenia nu inseamna sa te gandeste ce poate face acea persoana pentru mine ci ce pot face eu pentru ea" ... Cred ca asa trebuie sa gandesti si intr-o relatie care e mai mult decat amicitie. Sa simti ca acea persoana gandeste asa despre tine. Si trebuie sa treci si prin cateva incercari, pentru ca daca totul a fost roz inainte de casatorie, la prima furtuna o sa iesiti cam prea loviti probabil. Ce am spus e mai mult teorie decat practica...
_______________________________________ Love Makes The World Go Round
|
|
03/09/08 22:19
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Si daca nu ai parte de incercari ? Ce faci ? Le astepti, le provoci ?
Eu cred ca aveti mare curaj sa va bazati pe voi, ca va veti cunoaste atat de bine viitorul sot inainte ca sa stiti ca este persoana potrivita .
Ce as vrea sa subliniez este ca numai Dumnezeu ne cunoaste cu adevarat: si cum am fost, si cum suntem, si cum voi fi ; stie ce avem si de ce vom avea nevoie; deci pe El ar trebui sa ne bazam in alegerea asta, iar pe noi mai putin.
Si daca EL va spune clar ca sunteti facuti unul pentru altul nu mai vad rostul unei asteptari doar in vederea unei mai bune cunoasteri, ca oricum adevarata cunoastere vine dupa casatorie si doar aveti toata viata inainte pentru asta .
Acum ar ramane doar sa va spuna care e persoana potrivita. Cum ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
03/09/08 22:26
|
|
feedback
Moderator
Inregistat: 28/04/08
|
|
"Cum stiu ca el/ea este persoana potrivita?"
intai trebuie sa fie el insusi/ea insasi Sigur/a de ceea ce vrea. de ceea ce vrea Cu Adevarat. cand va sti, il/o va recunoaste. 
|
|
03/09/08 22:47
|
|
Joseph7
membru
 Inregistat: 02/03/07
|
|
Cred ca in primul rand trebuie sa crezi ca Dumnezeu a ales o persoana anume pentru tine. Dumnezeu te cunoaste cel mai bine pe tine si stie exact de ce ai nevoie. Poti sa incerci sa cunosti o persoana cat de mult vrei, dar s-ar putea sa nu o cunosti indeajuns sa iei o decizie buna. Cel mai bine este sa il lasi pe Dumnezeu sa ti-o scoata in cale si vei sti sigur. Nu credeam ca voi spune lucrul asta, dar poti sti destul de sigur cine este persoana aleasa pentru tine atunci cand Il lasi pe Dumnezeu sa ti-o aleaga in felul Lui.
Totul trebuie sa decurga de la sine, fara piedici. Daca sunt piedici, indoieli, mai bine astepti.
Cineva mi-a spus: daca tu cauti sa te casatoresti, nu o vei face. Atunci cand vei lasa la o parte cautarea ta, Dumnezeu iti va aduce in cale persoana potrivita. Nu cred ca asta inseamna ca asta inseamna sa stai cu mainile in san, incuiat in casa, asteptand ca aleasa inimii tale sa iti bata la usa. Totul depinde de ce ia locul intai in inima ta. Daca casatoria este ce cauti mai mult ca orice, nu stiu daca Domnul iti va raspunde asa cum doresti tu. Cred ca trebuie sa fie o cale de mijloc, acceptand neconditionat voia lui Dumnezeu pentru tine, oricare ar fi ea.
_______________________________________ Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.
|
|
03/09/08 23:05
|
|
feedback
Moderator
Inregistat: 28/04/08
|
|
Joseph7 a scris:
... Atunci cand vei lasa la o parte cautarea ta, Dumnezeu iti va aduce in cale persoana potrivita... |
subscriu.
|
|
03/09/08 23:46
|
|
felyy
membru
Inregistat: 23/06/08
|
|
Joseph7 a scris:
... Atunci cand vei lasa la o parte cautarea ta, Dumnezeu iti va |
Am citit o povestire de genul asta in cartea "Dragostea adevarata". Era vorba despre o fata care-si cauta un viitor sot dar nu avea nici un spor...atunci cand a renuntat sa mai caute Dumneze i-a daruit unul.
_______________________________________ Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU
|
|
03/09/08 23:58
|
|
abelusca
membru
Inregistat: 20/03/08
|
|
De acord cu Felyy
_______________________________________ http://www.youtube.com/watch?v=eEZIVeE0xLY
|
|
04/09/08 00:08
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
interesant 
tamarta4jc a scris:
si..desigur..se intampla sa traiesti langa cineva o viata intreaga si sa-ti dai seama dupa nu stiu cati ani ca nu il cunosteai.. |
cunosc un caz real. 
april a scris:
Si daca nu ai parte de incercari ? Ce faci ? Le astepti, le provoci ? |
spunea un predicator: "daca nu ati trecut prin circumstanta de a fi ispititi sa va certati, cauta un motiv si fa-o repede" cu alte cuvinte trebuie sa vezi cum reactioneaza inainte de casatorie ca sa nu fii surprins dupa nu am explicat eu prea bine, dar cred ca ati inteles
april a scris:
Eu cred ca aveti mare curaj sa va bazati pe voi, ca va veti cunoaste atat de bine viitorul sot inainte ca sa stiti ca este persoana potrivita . |
bine punctat 
april a scris:
Ce as vrea sa subliniez este ca numai Dumnezeu ne cunoaste cu adevarat: si cum am fost, si cum suntem, si cum voi fi ; stie ce avem si de ce vom avea nevoie; deci pe El ar trebui sa ne bazam in alegerea asta, iar pe noi mai putin.
Si daca EL va spune clar ca sunteti facuti unul pentru altul nu mai vad rostul unei asteptari doar in vederea unei mai bune cunoasteri, ca oricum adevarata cunoastere vine dupa casatorie si doar aveti toata viata inainte pentru asta . |
corect! that's what i'm doing 
april a scris:
Acum ar ramane doar sa va spuna care e persoana potrivita. Cum ? | eu cred ca depinde de incredintare. despre mine, iti spun ca am incredintarea ca atunci cand o voi cunoaste voi stii ca ea e. Dumnezeu imi va da siguranta, raspunsul in inima! e ca si cum ai stii cu toata fiinta ta ca un lucru e bine, fara sa ai nici un argument! pur si simplu ai pacea asta.
Ultima modificare de shoricel (04/09/08 17:32)
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
04/09/08 00:42
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Corect. Ce atata tevatura, studii comportamentale, temperamentale, psihologie si alte prostii d-astea? Hai mai bine la o bere ca ne aduce Domnu' si nevasta. 
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
04/09/08 16:30
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Da mai, dar atunci ai sti sigur care e persoana potrivita. 
|
|
18/11/08 11:04
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
mai...eu nu cred in "persoana potrivita"...fiecare persoana e potrivita dupa cum ti-o potrivesti tu (ce aiurea suna)...cand te indragostesti de cineva vei vedea ca e mult diferita de "persoana potrivita" din mintea ta...totul depinde de dragostea din cuplu si de flexibilitatea fiecaruia...in rest...totu-i fain )
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
18/11/08 11:17
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Eu am pus semne fata de Domnul daca ea a fost alesa pentru mine, adica daca ea o sa fie o binecuvintare de la Domnul. Am pus si semnele a venit una dupa alta, foarte usor. Asa ca e simplu ca dragostea si iubirea te orbeste dar Domnul stie mai bine, daca vrei sa asculti de la El te lumineaza. M-am lasat de ea, eu m-am aproapiat de Domnul si ea la fel. A fost o decizie buna sa ne despartim si ca semnele a fost de la Domnul. Nustiu una sa iubesti cu firea paminteasca ta si alta iubirea care e de la Domnul.
Ultima modificare de livu2day (22/11/08 15:58)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
22/11/08 15:57
|
|
gabi
membru
|
|
eu nu cred fazele astea..."DOmnul iti va zice cine e"...e lasa-ma...si daca El iti arata una urata foc...ce faci?...ca Domnul ti-a dat-o dar tu n-o iubesti...sau cand pui inaintea Domnului pui doar ce alegi tu, tot dintre cele care-ti plac..si atunci multi Il intreaba doar asa sa aiba pe cine da vina cand lucrurile merg prost in familie...eu am intalnit familie in care fetei cica ia vorbit Domnul ca a ales baiatul potrivit...si la scurt timp au divortat, probabil nu ia vorbit destul de clar si a inteles opusul? . Eu ce ma rog Domnului este sa-mi dea intelepciune sa aleg fata potrivita.
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
23/11/08 00:56
|
|
shoricel
membru
|
|
livu2day a scris:
Eu am pus semne fata de Domnul daca ea a fost alesa pentru mine, adica daca ea o sa fie o binecuvintare de la Domnul. Am pus si semnele a venit una dupa alta, foarte usor. Asa ca e simplu ca dragostea si iubirea te orbeste dar Domnul stie mai bine, daca vrei sa asculti de la El te lumineaza. M-am lasat de ea, eu m-am aproapiat de Domnul si ea la fel. A fost o decizie buna sa ne despartim si ca semnele a fost de la Domnul. Nustiu una sa iubesti cu firea paminteasca ta si alta iubirea care e de la Domnul. |
sincer... mi se pare ineficienta faza cu semnele. si vorbesc personal, nu si in numele altora. e cu dus si intors. probabil ca iubirea cu firea pamanteasca la care te referi tu sunt acele sentimente pasionale, trecatoare. acea indragosteala care o simti. o intrebare... la ce te-ai referit cand ai zis "m-am lasat de ea"? si, deasemenea, suna ciudat "a fost o decizie buna sa ne despartim si ca semnele au fost de la Domnul". nu inteleg... voi ati pus semne inaintea lui Dumnezeu cu scopul de a stii daca sunteti unul pentru altul... le-ai primit si... v-ati despartit? inteleg in ce sens ai zis ca v-ati despartit, dar nu crezi ca la un moment dat tot va trebui sa va apropiati unul de altul? adica sa construiti relatia? cu atat mai mult acum, cand stiti raspunsul. don't forget... o relatie nu se contruieste de la sine. trebuie sa investesti, sa alegi cum sa te porti cu ea. daca va apropiati de Domnul nu va asigura succesul relatiei 
imi cer scuze daca am inteles ceva gresit din ce ai zis, si te rog sa imi spui daca s-a intamplat asta si sa ma corectezi 
Ultima modificare de shoricel (23/11/08 01:02)
|
|
23/11/08 01:00
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
shoricica, inteleg ca e tarziu, dar din ce spune omul se intelege ca semnele au fost ca relatia nu e dupa voia Domnului. De-aia s-au despartit. 
|
|
23/11/08 02:05
|
|
gabi
membru
|
|
subscriu la arch...asa am inteles si eu...s asta ar trebui sa-ti spuna ceva mai soarec..si anume: SOMNNNNNNNNNNN )
|
|
23/11/08 02:12
|
|
shoricel
membru
|
|
mda... acum am inteles. totul se leaga 
|
|
23/11/08 02:13
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|