TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenia: intrebari si raspunsuri/Persoana potrivita ? Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 27
justdoit
membru

Inregistat: 27/07/07
Cum stiu ca el/ea este persoana potrivita?

nu am gasit nimic pe tema asta

daca aveti opinii despre asta va rog raspundeti
sunt atat de multe incertitudini... ba suntem siguri ca est este voia Domnuluisi actionam ca atare... apoi ca nu este voia Domnului... oare cum e posibil ca data viitoare sa am certitudinea ca nu ma insel

01/08/07 17:34

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
pot sa spun ca te iubesc pentru ideea asta..nici nu stii de cand ma gandeam sa deschid o discutie despre acest lucru..acum astept si eu sa vad ce o sa spuna ceilalti...apoi o sa-mi spun si eu parerea:)

01/08/07 19:04

justdoit
membru

de ce nu iti spui parerea?
just do it!  (cam asta vreau sa exprim prin nick-ul meu) :)

01/08/07 19:20

tamarta
membru

nu am vrut sa o spun pt ca mi-e teama sa nu ma insel.
din punctul meu de vedere cred ca asta tine de fiecare dintre noi. ceva din mine imi spune ca acea persoana este pentru mine. ne completam reciproc. ne oglindim unul in celalalt..crestem spiritual amandoi...am multe idei dar mi-e greu acum sa le transpun in cuvinte..o sa revin..iti promit...cand voi fi in stare sa vorbesc depsre asta

01/08/07 19:28

justdoit
membru

ok ... tks
ne rugam unul pentru celalalt... avem convingerea ca Domnul ne-a raspuns la rugaciunea noastra... se intampla ceva... stam despartiti o vreme... apoi ajungem la concluzia ca nu a fost voia Domnului... gasim pe altcineva ... si suntem la fel de siguri ca prima data ca e voia Lui...
asta ma depaseste
undeva gresim... cu siguranta

01/08/07 19:31

tamarta
membru

...eu il iubesc pe el de un an si ceva...simt ca si el ma iubeste pe mine...nu suntem impreuna...am crezut in tot acest timp ca el este pentru mine. ceva in mine imi spunea asta..astept un raspuns de la Domnul de anul trecut..astept sa-mi vorbeasca El..
si pe mine ma depaseste situatia asta..acum sunt cam suparata..tocmai am vorbit cu el...si as putea fi influentata in ce voi spune aici de discutia pe care am avut-o cu el...
    fii binecuvanatat si sper ca vei gasi raspunsul

01/08/07 19:38

justdoit
membru

oare cata siguranta iti trebuie ca sa sti ca intradevar este voia Lui?
mai multa decat data trecuta , sunt convins... dar daca e doar in mintea, inima mea?

01/08/07 19:41

tamarta
membru

asta asa e... de multe ori cand suntem indragostiti de cineva, asta "ne orbeste" si ne facem sa credem ca el/ea este pentru noi, ca este cel/cea pe care El ne-a/ni l-a dat. aici avem nevoie de multa credinta...pentru ca daca ne rugam este imposibil ca El sa nu ne raspunda...mi-e mi-a raspuns...mi-a zis doar "Asteapta!"..raspunsul poate fi intr-un fel sau altul..cel mai greu e atunci cand El nu-ti raspunde, cand te lasa cu gandurile, cu ideile tale..asa cum sunt ele, chiar daca sunt gresite..totul lucreaza spre binele nostru,...chiar si un esec...

01/08/07 19:47

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Eu am impresia ca pur si simplu o sa stiu lucrul acesta.. Nu am intalnit inca pe nimeni care sa ma faca sa tanjesc dupa dorul lui, sa  nu-mi imaginez viata fara el.. cred ca atunci cand il voi intalnii.. VOI STII ca EL ESTE.. dar desigur trebuie si multa staruinta in rugaciune si Domnul nu va intarzia sa-mi raspunda. "El vorbeste cand intr-un fel cand in altul.. vorbeste prin visuri.. dar oamenii nu iau seama.."

De exemplu o verisoara de-a mea s-a rugat f mult inainte de casatorie ca D-ul sa-i arate care este voia Lui.. si a pus un semn care s-a implinit intocmai... acuma nu stiu in ce masura sunteti de acord dar daca nu ai incredere in ceilalti D-ul poate sa-ti vorbeasca personal!

01/08/07 21:05

tamarta
membru

asta asa este mihaella...eu asa am facut..am pus semne inaintea Domnului. Domnul mi-a vorbit personal..aici depinde si de credinta fiecarui..k daca nu te rogi cu credinta..degeaba te rogi..dar depinde si de vremea hotarata de El..poate ca El sa considere ca nu vremea potrivita ca tu sa primesti acum raspunsul

01/08/07 21:14

justdoit
membru

e usor de zis... mai greu de practicat...
cred ca de acea sunt necesare si incercarile, esecurile... pentru a invata practic

Ultima modificare de justdoit (01/08/07 22:56)

01/08/07 22:44

Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
E o mare prostie sa mergi pe "practica". Asta nu inseamna ca o sa vorbesti cu o singura fata sau cu un singur baiat(desi si asta se poate, eu unul chiar m-as bucura sa am parte de asa ceva), insa nici sa mergi din floare in floare nu mi se pare ok.

Ce zici?

01/08/07 23:54

tamarta
membru

Seraphim a scris:

... insa nici sa mergi din floare in floare nu mi se pare ok.

aici ai dreptate. e o mare prostie sa mergi din relatie in relatie, si mai ales sa crezi ca fiecare este cel/cea pregatit/a pentru tine. eu personal sunt singura acum si asa am de gand sa raman o perioada nedeterminata de timp. sunt incredintata ca baiatul pe care il iubesc este pentru mine(am mai spus-o o data). Lucrul acesta ma si tine departe de alte relatii din care nu m-as alege decat cu rani. Ganditi-va! Dupa fiecare relatie terminata se rupe o parte din voi, sunteti raniti. Ce-i mai oferiti atunci celui/celei care era pentru voi? doar bucati, firimituri din inima care a fost candva a lui/ a ei? Chiar daca acum nu aveti raspunsul sigur la framantarile voastre...asteptati. Fiecare lucru este frumos la vremea lui. Daca va rugati si aveti credinta ca El va raspunde, dar totusi nu o face inseamna ca inca nu este timpul....
(scuze ca am vorbit la general justdoit si nu doar la persoana I, dar cred ca fiecare are nevoie de un raspuns)...

mai astept sa vad ce spuneti:)

Ultima modificare de tamarta4jc (02/08/07 09:05)

02/08/07 08:57

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Hmm,de unde sa stiu...? Ma rog, pun semne si astept. Rugaciunea mea ( am mai spus-o aici pe forum) e sa nici nu pot accepta vreun altul decat pe EL,cel hotarat de D-zeu. Pana acum n-am putut sa accept desi mi s-a intamplat sa imi si placa baiatul respectiv :D .

02/08/07 10:52

justdoit
membru

ok... in privinta asteptarii sunt pro... asa e sanatos si frumos inaintea lui Dumnezeu... dar tragic este ca uneori confundam voia Lui cu ceea ce simtim noi... ceea ce vrem noi de fapt... si asa ne incarcam cu poveri care nu isi au rostul
o intrebare am... daca se intampla ca o relatie sa esueze, relatie pentru care m-am rugat si am fost convins de calauzirea Lui, oare mai merita sa astept acea persoana... acea persoana a renuntat total

02/08/07 13:13

tamarta
membru

incerc sa-ti raspund asa cum as face eu..incerc sa ma pun in locul tau.
in primul rand trebuie sa te gandesti din ce cauza a esuat relatia voastra. Nu pot sa-ti spun sa renunti total sau sa-ti spun exact ce sa faci...
singurul lucru care se mai poate face este sa-i ceri ajutorul Domnului. Daca va fi voia Lui iti va arata asta..El e Singurul care te poate calauzi.

02/08/07 14:11

asher
membru

Inregistat: 13/07/05

justdoit a scris:

o intrebare am... daca se intampla ca o relatie sa esueze, relatie pentru care m-am rugat si am fost convins de calauzirea Lui, oare mai merita sa astept acea persoana... acea persoana a renuntat total

asa mult timp a trecut de cand nu am mai postat... :)

Justdoit, asta mi se intampla si mie... un frate de credinta matur... mi-a spus sa mai astept si sa ma mai rog... graba strica treaba si ca imi va parea rau oridecate ori ma voi grabi... si cred ca are dreptate. cred ca nu sunt inca suficient de pregatit pentru o relatie romantica... Cred ca nu as face de loc bine daca m-as avanta sa caut alta fata in care sa investesc sentimente... ce pot sa fac este sa-I dau Lui povara si toate visurile mele pt ca El stie cel mai bine de ce am nevoie si cand... vreau sa ma apropii mai mult de El... asta sigur Ii place si Lui si ii va conveni si celei care va fi candva langa mine...
Dumnezeu sa te intareasca...

"Un cuvant spus la vreme potrivita , este ca niste mere de aur intr-un cosulet de argint." (Prov. 25:11)

02/08/07 14:56

justdoit
membru

sa inteleg ca trebuie sa astept... imi place tare aceasta idee... asta ii place si Lui... dar... intradevar, nebanuite sunt caile Lui... GBU all

02/08/07 22:01

Jkfe_ac
membru

Inregistat: 22/03/07
mia zis cineva cum poti sa sti daca fata respectiva e de la Domnu..pai..daca de cand o cunosti/vorbiti/sunteti impreuna ce se intampla in relatia ta cu Domnu?..cresti sau scazi?..mai mergi la biserica?..la repetitii de cor, la tineret ..mnai ai acelasi timp personal cu domnu?..cred ca persoana iubita trebuie sa te aproprie de Domnu ..nu sa te departeze..

03/08/07 20:58

tamarta
membru

asta e singurul lucru care il poti face acum..sa te rogi cu credinta si sa astepti. Ai putea sa regreti mai tarziu daca ai actiona acum in vreun fel de capul tau.
fie ca Domnul sa te ajute

03/08/07 20:58

justdoit
membru

Jkfe_ac a scris:

mia zis cineva cum poti sa sti daca fata respectiva e de la Domnu..pai..daca de cand o cunosti/vorbiti/sunteti impreuna ce se intampla in relatia ta cu Domnu?..cresti sau scazi?..mai mergi la biserica?..la repetitii de cor, la tineret ..mnai ai acelasi timp personal cu domnu?..cred ca persoana iubita trebuie sa te aproprie de Domnu ..nu sa te departeze..

bingoooo :)

03/08/07 21:03

tamarta
membru

Jkfe_ac a scris:

in mare parte sunt de acord cu tine... dar uneori poti sa vii la biserica, la repetitii, la tineret doar pentru ca sa vezi persoana respectiva...iti spun asta pentru ca asa m-am mintit si eu.
la celelalte sunt in totalitate de acord... eu sunt ceea ce sunt acum pentru ca l-am cunoscut pe el, am crescut spiritual foarte mult, relatia mea cu Domnul este alta..una superba :)

03/08/07 21:04

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07

Jkfe_ac a scris:

Mi-a fost de mare ajutor ceea ce ai scris aicea! Intr-adevar ar trebui sa observam daca persoana iubita ne influenteaza in mod pozitiv relatia cu Dumnezeu sau treptat o degenereaza? De fapt daca suntem aproape de Domnul influentele negative nu ar trebui sa aiba efect asupra noastra... dar daca observam ca asa este, ca in loc sa crestem in iubirea lui Hristos, in loc sa ne apropiem mai mult de El noi ne razvratim pe seama unor motive minore("n-am timp", "nu pot"..) si ne departam de El ar trebui sa punem capat relatiei sau sa incercam sa restabilim relatia noastra cu Dumnezeu.

03/08/07 23:48

justdoit
membru

multumesc celor ce si-au spus opinia aici (in special Jkfe_ac )... am inteles... Domnul sa ne ajute sa punem si in practica!

Ultima modificare de justdoit (09/08/07 15:28)

09/08/07 15:26

tamarta
membru

pentru putin..fii binecuvantat :)

09/08/07 15:48

Pagini:  1 2 3 4 ... 27    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la