|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 6 |
|
mihaella
+
 Inregistat: 04/07/07
|
|
Atunci , giany, aşteaptă să vină cineva la tine ca la famenul etiopian şi o sa fi botezat instant. 
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
28/11/08 12:37
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
bai copac, sau spanac, sau cum vrei sa-ti mai zici...citeste ce am zis mai sus mai
gabi_aron a scris:
...botezul nu e un contrac t semnat cu vre-o religie ci cu DUmnezeu...multumit domnu' giany de raspuns acum? |
nu are importanta la ce religie alegi sa te botezi atata timp cat o faci la varsta in care poti decide daca vrei sau nu sa semnezi acest contract cu El.
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
28/11/08 12:40
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
tot nu intelegi romaneste ./... bai omule ... cum ma botez fara ajutorul vreunei religii ... in zilele noastre???
Ultima modificare de giany (28/11/08 12:44)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
28/11/08 12:44
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Eu m-am confruntat cu chestia asta. Si cum D-zeu are asii Lui in maneca a facut sa fiu botezat la o scoala biblica libera de orice cult. Asa ca nu m-am botezat in cadrul unui cult, desi daca nu mergeam acolo nu ma botezam deloc. Si ca sa fiu acolo a trebuit sa fiu membru intr-o biserica...Savy? Fara sa faci parte dintr-una nu vad botezul, si nici nu vad ideea de-a sta deoparte de partasia cu restul fratilor cu acelasi tel. Nu prea-ti foloseste la nimic un "botez individual" fara sa ai o relatie si cu ceilalti frati. Si nici nu cred ca asta ar fi planul Lui ptr. copiii Lui. Deci este necesar atat sa faci botezul cat si sa-l faci fiind intr-o partasie cu altii. Nu merg separate. Oi separate de turma nu prea exista..ca le manca lupii...numa in cazul lupilor ar merge.
Ultima modificare de Sword (28/11/08 12:51)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
28/11/08 12:50
|
|
giany
membru
|
|
giany a scris:
tot nu intelegi romaneste ./... bai omule ... cum ma botez fara ajutorul vreunei religii ... in zilele noastre??? |
valabil si pt tine sword ... cine te-a botezat pe tine era vreun cult???io am inteles ca nu ... daca nu ... atunci spune-mi si mie cine era si ce hram are pe lumea asta ...
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
28/11/08 12:54
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
giany a scris:
tot nu intelegi romaneste ./... bai omule ... cum ma botez fara ajutorul vreunei religii ... in zilele noastre??? |
Vezi cum e cu scoala aceea de care zice fratele de mai sus... Sau gasesti pe cineva care sa fie crestin adevarat si il rogi sa te boteze acasa la tine sau unde vrei tu... Nu cred ca asta va fi o solutie acceptata de multi si ma astept la critici in acest sens, dar nu vad cum altfel ai putea iesi din situatia asa.
|
|
28/11/08 12:56
|
|
giany
membru
|
|
deci io ma intreb daca exista oameni botezati fara sa fie in vreun cult si vreau sa stiu daca e valabil botezul ... deci sa ma boteze cineva care nu a apartine vreunui cult si s-a botezat tot asea fara sa faca parte din vreun "club" ...
|
|
28/11/08 12:58
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Botezul facut conform Bibliei este valabil indiferent de catre care cult este aplicat.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
28/11/08 13:09
|
|
giany
membru
|
|
cine garanteaza ??? 
|
|
28/11/08 13:10
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Isus 
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
28/11/08 13:17
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
giany a scris:
deci io ma intreb daca exista oameni botezati fara sa fie in vreun cult si vreau sa stiu daca e valabil botezul ... deci sa ma boteze cineva care nu a apartine vreunui cult si s-a botezat tot asea fara sa faca parte din vreun "club" ... |
Exista,si nu putini, si se numesc disidenti. Este valabil botezul atata timp cat crezi ca ai nevoie de mantuire prin jertfa Domnului Isus si ca El este singura cale spre vesnicie.
giany a scris:
cine garanteaza ??? |
Tu,constiinta ta.
|
|
28/11/08 13:17
|
|
giany
membru
|
|
opki ... incerc sa inteleg ...
|
|
28/11/08 13:19
|
|
nikku
membru
|
|
irlanda a scris:
Exista,si nu putini, si se numesc disidenti. Este valabil botezul atata timp cat crezi ca ai nevoie de mantuire prin jertfa Domnului Isus si ca El este singura cale spre vesnicie. |
Si disidentii se aduna impreuna? Ca nu vad cum poti fi crestin si sa nu ai legaturi cu alti crestini...
|
|
28/11/08 14:18
|
|
giany
membru
|
|
nu vorbeam daca se aduna sau nu ci daca si-au dat vreo denumire religioasa ... sau daca au traditzii ... chestii de genul asta ... sau daca se iau doar dupa BIBLIE ...
Ultima modificare de giany (28/11/08 14:30)
|
|
28/11/08 14:24
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
nikku a scris:
Si disidentii se aduna impreuna? Ca nu vad cum poti fi crestin si sa nu ai legaturi cu alti crestini... |
Se aduna ,dar nu apartin de nici un cult.
|
|
28/11/08 15:43
|
|
nikku
membru
|
|
Ok, cred ca au inteles. Se aduna unde sunt in numar mai mare, dar nu stiu cum s-or intelege, ca e clar ca nu au toti aceleasi convingeri in privinta slujirii Domnului. Dar acolo unde sunt cativa nu pot sa mi-i imaginez decat singuratici...
|
|
28/11/08 16:04
|
|
giany
membru
|
|
si tu crezi ca gramezile de oameni te fac sa nu fii singur ...??? ... come onnnn ...
|
|
28/11/08 16:10
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
credinta sau religie ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
28/11/08 18:44
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Giany...faci botezul din credinta indiferent de religia in care-l faci. Poate fi ortodox sau baptist...nu conteaza. Da` dupa cate am inteles eu tu vrei ceva "liber" de orice cult. Asta nu prea exista nici in biblie, nici in traditie. Fiindca nu ma apuc eu de ex. sa te botez pe tine doar de capu meu. In afara de asta cum am mai zis: De ce fugi de partasia cu ceilalti frati ai tai? Planul lui D-zeu nu este singuratatea...nici exprimarea doar individuala a ideilor. Caderea de comun acord asupra lor este de mai mare pret.
Ultima modificare de Sword (28/11/08 22:32)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
28/11/08 22:32
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
care este originea cuvantului "religie"? ce arata el prima oara cand a fost folosit?
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
28/02/09 15:49
|
|
Klaudiu
membru
 Inregistat: 23/06/07
|
|
Poate ne lamuresti tu Daniel care este originea lui. Si mai spune-ne te rog si cand a fost folosit pentru prima oara.
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
28/02/09 18:09
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
giany a scris:
deci io ma intreb daca exista oameni botezati fara sa fie in vreun cult si vreau sa stiu daca e valabil botezul ... deci sa ma boteze cineva care nu a apartine vreunui cult si s-a botezat tot asa fara sa faca parte din vreun "club" ... |
VAi , vai.. sincer mor de ras cand aud chestia asta imi aduce aminte de mine.. Asa faceam si eu:" da nu s-ar putea Doamne sa nu trebuiasca sa fac parte din biserica asta?" ca nu-mi place aici.. ce-o sa zica lumea, vai, vai, umbli cu "pocaitii", cu aia de au basmale in cap , urla tare in biserica, s.a.m.d..Doamne, nu-mi place. Dragul meu, analizeaza-te , cerceteaza-te , roaga-te; si vezi unde vrea Dumnezeu sa fii. Sa fii sigur ca daca vrei sa devii un copil al LUI va trebui sa intri sub incidenta voii Lui,va trebui sa faci si tu ceva pentru EL si asta implica chiar si apartenenta la o biserica reala, nu numai la cea spirituala. Banuiesc ca te ghidezi dupa Biblie: daca o citesti vezi a Dumnezeu a randuit biserici din care sa facem parte. Stie EL de ce.. Trebe sa te rogi sa vezi unde vrea EL sa fii ,chiar daca asta inseamna sa te trimita intr-o biserica cu 3 membrii in Dobrogea.. Glumesc acum, n-o sa te trimita Dumnezeu acolo ci intr-un loc unde o sa-ti fie bine- ca deh, ne iubeste prea tare. Nu conteaza cultul, tu nu te duci la biserica pentru o DOCTRINA anume,ci te duci pentru Dumnezeu si unde stabileste EL ca poti creste in credinta cel mai bine .Poti creste spiritual singur? te inseli. Eu sincer, cand m-am dus la penticostali, habar n-aveam de doctrina lor, ce fac, ce teologie au, etc.. M-am dus, m-am rugat, am zis Doamne, daca Tu esti aici si vrei sa ma botez aici, fa aia si aia. Si Dumnezeu a facut, Slava LUI. Nu-i rusine sa-i ceri lucri de genul asta. Daca ai o relatie personala cu El , te va calauzi sa ajungi unde trebe.Cine stie, poate e nevoie de tine in biserica aia pentru abilitatile tale administrative, sau mai stiu eu la ce sa ajuti. Gandeste-te ca o faci pentru Dumnezeu, chit ca te trimite sa dai cu sapa.Si nu te uita la oameni..
Ultima modificare de mikhael (28/02/09 19:28)
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
28/02/09 19:24
|
|
ambasador
membru
|
|
Cuvântul religie vine din limba latină, fie din re-legio (re-citire, referindu-se la repetarea scripturilor, după Cicero) fie din (re-ligio - a lega , a reconecta, a reface legătura cu Dumnezeu). Religia poate fi definită ca un sistem bazat pe încercările oamenilor de a explica universul şi fenomenele lui naturale, adesea implicând una sau mai multe zeităţi sau alte forţe supranaturale, sau ca un sistem de căutare a scopului sau înţelesului vieţii. a fost folosit prima oara de catre vechii pagani latini ,pentru a arata inchinarea lor la zei sau la demoni.religie crestina sau religie curata nu a existat si nu va exista niciodata.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
28/02/09 23:10
|
|
Klaudiu
membru
 Inregistat: 23/06/07
|
|
daniel.drehluta a scris:
Cuvântul religie vine din limba latină, fie din re-legio (re-citire, referindu-se la repetarea scripturilor, după Cicero) fie din (re-ligio - a lega , a reconecta, a reface legătura cu Dumnezeu).
|
Ok, deci daca asta inseamna, eu n-am nimic impotriva, dar poate vrei sa citezi si sursa?
Religia poate fi definită ca un sistem bazat pe încercările oamenilor de a explica universul şi fenomenele lui naturale,
|
"Poate" fi definita astfel sau este definita astfel? De catre cine?
a fost folosit prima oara de catre vechii pagani latini ,pentru a arata inchinarea lor la zei sau la demoni.
|
Pai atunci la fel putem spune despre cuvantul latin "Dominus" (adica Domn), ca el a fost folosit pentru prima data de catre pagani latini, si deci hai sa nu-l folosim nici noi. Ca sa nu mai amintesc ca "Dumnezeu" vine din latinescul "domine deus" (vezi Noul dicţionar explicativ al limbii române 2002), care inseamna Domn Zeu. Si "Domine", si "Deus", au fost folositi pentru prima data de latinii pagani, deci hai sa nu-i folosim nici noi?
religie crestina sau religie curata nu a existat si nu va exista niciodata. |
Te contrazice si Iacob si Pavel.
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
01/03/09 00:03
|
|
ambasador
membru
|
|
desigur ca folosim ceea ce este bun dar o inchinare data demoniloor si zeilor numita religio nu o putem folosi. iacob 1:26,27 este tradus eronat cuvantul threskeia cu religie in loc de slujire sau inchinare.
|
|
01/03/09 00:20
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|