|
|
|
ben
membru
Inregistat: 29/03/05
|
|
Sunteti interesati de optimizarea paginilor web pentru motoarele de cautare, vreti sa stiti cum sa ajungeti primu in google? Adaugati intrebari in aceasta sectiune a forumului.
|
|
08/06/05 21:16
|
|
dave4jc
membru
Inregistat: 24/03/05
|
|
da!!!...eu sunt foarte interesat.. ...cam ce ar trebui sa urmarim atunci cand vrem sa optimizam un site pentru moatoarele de cautare ?...
|
|
08/06/05 22:05
|
|
ben
membru
|
|
ok - este mult de vorbit la segmentul asta...
depinde ce urmaresti - doar adaugarea sitului si a intregului continut in google sau optimizare pentru un cuvant special pentru a ajunge cat mai relevant in paginile de raspuns google...
daca ai un site la care lucrezi - pot sa-ti dau sfaturi direct pe el...
Ultima modificare de BoInG (08/06/05 22:17)
|
|
08/06/05 22:16
|
|
webdev
admin tehnic
Inregistat: 02/11/04
|
|
Intradevar e mai mult de spus la subiectul asta. Dar o simpla regula poate te ajuta: cuvintele dupa care vrei sa fie gasit site-ul respectiv trebuie sa se gaseasca in continutul propriu-zis al site-ului de preferat de mai multe ori. Asta e o regula simpla.
Ar mai fi si altele: titlu site-ului sa cuprinda si el cuvintele cheie si ar fi chiar super daca numele domeniului ar fi unul din cuvintele cheie.
Motoarelor de cautare nu le place sa indexeze pagini dinamice care contin in URL ? si &. Si nici pagini flash nu indexeaza deocamdata. Speram sa o faca pe viitor.
Dupa aceasta, legat de ranking, totul depinde de motorul de cautare si de cat de multe link-uri cu site-ul respectiv exista pe alte site-uri. Daca vrei sa ai un rank mare (adica sa fi afisat cat mai sus in lista) va trebui sa ai foarte multe link-uri de la altii catre tine.
Uite si un link: www.searchengineoptimising.com
Sper sa te ajute cu ceva.
|
|
09/06/05 13:32
|
|
ben
membru
|
|
Pentru oricine care incearca sa optimizeze o pagina trebuie sa fie atent tot timpul la anumite valori:
Page Rank-ul - unei pagini - reprezinta nota data de Google pentru situl tau (este intre 0 si 10 maxim) si are un intreg algoritm de calcul. Principala variabila in calcul il reprezinta numarul de IBLs-uri.
Cum aflu PR-ul unei pagini? Cel mai simplu este pentru cei care au un toolbar de la google - acolo este afisat in coloana mica verde.
IBLs - vine de la InBoundLink - sinonim cu "backlinks" - reprezinta totalitatea linkurilor de pe alt site catre situl tau. Cu cat PR-ul sitului de unde vine linkul este mai mare, cu atat mai important va fi pentru GOOGLE.
De exemplu - Un link de pe o pagina cu PR 6 va face cat 1000 de pe o pagina cu PR 0 (rezultatul nu este exact - doar ca si o reprezentatie a ideei)
Cum calculez numarul de IBLs-uri? Simplu. Mergi in Google si scri: " link:www.situlmeu.ro " - iar google va afisa in SERP rezultatul final.
|
|
09/06/05 17:35
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
[postat cand eram mic si nestiutor - delete please]
Ultima modificare de iSeraphim (07/01/07 00:58)
|
|
14/04/06 23:43
|
|
ben
membru
|
|
Imi pare rau ca gandesti asa. Ar insemna ca SEO-ul este o pierdere de timp pentru noi, toti ceilalti.
Dar sa-ti dau un exemplu. Majoritatea vizitatorilor de pe site-ul la care lucrez, vin din google si nu ajung din intamplare.
In legatura cu site-ul tau, degeaba esti pe primul loc la un cuvant de genul: emanuell hub, daca nu cauta nimeni. Cum ar fi daca ai fi pe primul loc la: download
Daca vrei facem un test. Pot sa-ti garantez ca in cel mult 2 saptamani pot sa am un site clasat deaspra la al tau ( 2 saptamani pt ca nu stiu cat timp ii ia lu google pana intra pe site).
Confunzi indexarea unui site cu optimizarea unui site.
Pace tie.
|
|
14/04/06 23:52
|
|
Ste.fan
membru
|
|
[the same story]
Ultima modificare de iSeraphim (07/01/07 00:59)
|
|
15/04/06 00:49
|
|
ben
membru
|
|
Algoritmi se schimba des, dar nu radical. Clasamentul ramane aproape acelasi, iar optimizarea nu este o munca in zadar. Din asta traiesc majoritatea site-urilor.
De multe ori optimizezi un site fara sa vrei/ sa sti, si de asta esti clasat bine. Dar pentru a ajunge in varf, trebuie sa sti ceea ce conteaza in ochii motoarelor de cautare.
P.S. cuvantul cu "download" e doar un exemplu de cuvant foarte greu de optimizat, unde se bat sa fie primii cele mai mari site-uri. Desi multi nu stiu, din google vin cei mai multi bani pentru webdesigneri.
|
|
15/04/06 15:37
|
|
Metallman
membru
Inregistat: 26/04/06
|
|
BoInG a scris:
P.S. cuvantul cu "download" e doar un exemplu de cuvant foarte greu de optimizat, unde se bat sa fie primii cele mai mari site-uri. Desi multi nu stiu, din google vin cei mai multi bani pentru webdesigneri. |
Perecta dreptate.
|
|
26/04/06 01:15
|
|
redgreeneyes
membru
Inregistat: 27/12/05
|
|
Seraphim a scris:
toate sunt vrăjeală... eu am un site pe primul loc pe google şi nu e optimizat de loc. la altele m-am chinuit şi tot degeaba... totul depinde de numărul de vizitatori şi de algorimul google (care e updatat mereu) ... plus că mai sunt si site-urile sponsorizate cărora oricum nu ai ce să le faci ...
site: emanuell hub / dă-ţi search pe google |
Da man, pt ca pt Google continutul conteaza. nu schemele...
|
|
26/04/06 02:09
|
|
ben
membru
|
|
redgreeneyes a scris:
Seraphim a scris:
toate sunt vrăjeală... eu am un site pe primul loc pe google şi nu e optimizat de loc. la altele m-am chinuit şi tot degeaba... totul depinde de numărul de vizitatori şi de algorimul google (care e updatat mereu) ... plus că mai sunt si site-urile sponsorizate cărora oricum nu ai ce să le faci ...
site: emanuell hub / dă-ţi search pe google |
Da man, pt ca pt Google continutul conteaza. nu schemele... |
Ok.... vad ca nu vreti sa intelegeti Macar am incercat sa explic.
|
|
26/04/06 09:33
|
|
Metallman
membru
Inregistat: 26/04/06
|
|
Mai baieti...
Google indexeaza paginile dupa anumite criterii:
1. dupa criteriul de cautare a cuvintelor cheie 2. dupa totalul de accesari ptr. link-ul site-ului respectiv 3. dupa ultima accesare (dupa data, ora, numar accesari intr-un interval de X minute care se schimba odata pe zi).
Conteaza foarte mult cum e structurat un site, in special primul index. Majoritatea webdesignerilor(coderilor) angajati la o firma de specialitate, nu se ocupa de asa ceva din simplul motiv ca nu au timp pentru asa ceva.Au ei destul de lucru.Cine lucreaza in domeniu poate confirma. Majoritatea firmelor de webdesign iti arunca pe gat marea cu sarea cum ca e optimizat, inscris in google si asa mai departe. Daca ajunge pe primul loc sau printre primele, e o chestie de noroc.
Intr-adevar, sunt si metode de a "pacali" google-ul sa spun asa... Sunt anumite secrete pe care multi coderi experimentati le stiu.Tot ce pot sa va spun e legat de un scriptulet javascript care citeste 'ceva' din scripturile paginilor google si schimba 'ceva' in indexurile paginii (personale sa zicem).Tine de algoritmul de cautare. E legat de ceea ce a spus BoInG mai sus: "trebuie sa sti ceea ce conteaza in ochii motoarelor de cautare".Stie omu' ceva de a spus asta
Nu intram in amanunte ca e alta mancare de peste si e destul de complicat.
Tot ce mai adaug e ca intr-adevar... conteaza optimizarea.Dar nu uitati ca mai conteaza pe langa optimizare si: numarul hiturilor, numarul accesarilor + data si ora la care s-a facut ultima accesare.Nu stiu sigur in ce ordine se uita google-ul pentru ca se schimba mereu.
Cat despre site-urile care platesc sa ajunga pe primul loc e alta treaba.Site-urile care platesc, sunt inscrise in coloana din partea dreapta. Aici se plateste in functie de click-uri pe luna.
Ultima modificare de Metallman (26/04/06 17:44)
|
|
26/04/06 17:33
|
|
redgreeneyes
membru
|
|
BoInG a scris:
Imi pare rau ca gandesti asa. Ar insemna ca SEO-ul este o pierdere de timp pentru noi, toti ceilalti.
Dar sa-ti dau un exemplu. Majoritatea vizitatorilor de pe site-ul la care lucrez, vin din google si nu ajung din intamplare.
In legatura cu site-ul tau, degeaba esti pe primul loc la un cuvant de genul: emanuell hub, daca nu cauta nimeni. Cum ar fi daca ai fi pe primul loc la: download
Daca vrei facem un test. Pot sa-ti garantez ca in cel mult 2 saptamani pot sa am un site clasat deaspra la al tau ( 2 saptamani pt ca nu stiu cat timp ii ia lu google pana intra pe site).
Confunzi indexarea unui site cu optimizarea unui site.
Pace tie. |
SEO nu e pierdere de timp! SEO pt un site incepe de la cod. Codul nu trebuie sa contina erori de nici un fel. ca sa vezi asta tre sa-l validezi pe http://validator.w3.org Apoi backlinks cat de multe - adica linkuri pe situl altora care indica spre tine. Keywords in headerul fiecarui fisier... sunt multe....
Ultima modificare de redgreeneyes (26/04/06 20:30)
|
|
26/04/06 20:29
|
|
ben
membru
|
|
Nu vreau sa para o confruntare intre idei, ci mai degraba un ajutor pe care vreau sa-l ofer celor care mai au site-uri.
Lucrez in domeniu de mai bine de 4 ani si in fiecare zi invat cate ceva nou in acest domeniu.
Pt redgreeneyes:
In legatura cu codul valid, nu are nici o legatura cu SEO-ul si sa-ti explic de ce. Majoritatea site-urilor nu sunt valide, asta nu insemna ca un Motor de Cautare va penalizeze unul dintre site-uri. El cauta continut de valoare, nu cod. De multe ori ceea ce cauti se afla si pe site-uri care nu sunt valide, deci nu ar avea cum sa penalizeze asa ceva.
Validarea codului se face mai mult pentru o mai mare siguranta a afisari paginilor pe mai multe browsere si din motive profesionale/etice ale unui webdeisgner.
In legatura cu backlinks - sunt foarte importante, dar se pune mai mare accent pe cele care sunt related ( fac parte din aceasi gama de cuvinte cheie).
In legatura cu keywords in header ( meta ) - pentru google nu mai inseamna prea mult, au un procent scazut in optimizare - conteaza mai mult descriere,titlul, nume fisier, si mai presus de tot continutul.
"Content is King" - Asta e regula de baza a unui site care vrea optimizare.
Pt Metallman:
Ms de mesaj - dar vreau sa clarific anumite lucruri legate de "indexarea unei pagini" - aceasta se realizeaza periodic de catre crawlerii google in functie de mai multi factori, dar cel mai important inca il reprezinta PR acelei pagini (cu cat PR este mai mare, cu atat si pagina va fi re-indexata mai rapid). Niciodata nu se va re-indexa o pagina la un interval fix de timp, depinde foarte mult de numarul de querys la care e supus robotul google, etc.
In legatura cu structura unui site - daca se angajeaza un designer care stie si SEO, acesta va face fara sa vrea minimul de optimizare si structura logica, pentru a pregati site-ul de indexare. ( spun din punctul meu de vedere, nu pot sa fac un site, fara sa-l pregatesc de optimizare ).
In legatura cu metodele de a "pacali" motoarele de cautare - cred ca te refereai la spam si presupun ca sti ca acesta este penalizat de google prin stergerea din index. Cand ziceam aceea expresie ma refeream la mijloacele de optimizare on si off page.
Ma opresc aicea, e mult de vorbit la acest subiect. Cel mai simplu cred ca e sa vorbim prin fapte si prin rezultate, nu doar prin teoreme si alte vb.
Ultima modificare de BoInG (26/04/06 21:17)
|
|
26/04/06 21:16
|
|
redgreeneyes
membru
|
|
BoInG a scris:
Ma opresc aicea, e mult de vorbit la acest subiect. Cel mai simplu cred ca e sa vorbim prin fapte si prin rezultate, nu doar prin teoreme si alte vb. |
Ai un exemplu concret? Un site pe care l-ai optimizat SEO?
|
|
26/04/06 21:49
|
|
ben
membru
|
|
In semnatura mea se vede un site la care lucrez, iar daca te vei uita in statisticile de la trafic vei observa de unde vin cei mai multi vizitatori.
|
|
26/04/06 21:51
|
|
redgreeneyes
membru
|
|
Foarte tare! Ce CMS folosesti?
|
|
26/04/06 22:40
|
|
ben
membru
|
|
La baza e un blog, (wordpress), dar a fost schimbat mult in cod la el. L-am optimizat asa cum am crezut ca e mai bine, inca e la inceput, dar pe moment, 50% din totalul vizitatorilor vin din motoarele de cautare.
|
|
26/04/06 22:55
|
|
redgreeneyes
membru
|
|
Ce cms se foloseste pe tanarcrestin?
|
|
27/04/06 10:42
|
|
Ste.fan
membru
|
|
nici unul ... doar forumul e punbb din cate stiu,restul e facut de webdev si m3diator...mai sunt si altii...
|
|
03/05/06 18:03
|
|
webdev
admin tehnic
Inregistat: 02/11/04
|
|
N-am mai scris de mult pe forum fiind foarte ocupat cu implementare diferitelor solutii web. Intr-adevar pe TC nu e folosit un CMS ci site-ul e realizat in jurul forumului punBB.
Despre SEO... Cu siguranta nu e pierdere de timp si treaba chiar functioneaza si inca bine si pe bani frumosi (mai ales in afara). Ceea ce BoInG a scris mai jos e bine spus insa as mai avea cateceva de adaugat: 1) De obicei o optimizare se face pentru anumite cuvinte cheie sau fraze nu la intamplare. 2) Conteaza foarte mult numele de domeniu - daca ai un nume de domeniu foarte relevant pentru ceea ce site-ul prezinta si e corelat cu punctul 1) ai cele mai mari sanse sa apari in fata la cautare. 3) Pentru o cat mai buna indexare in continutul paginii trebuie sa existe cuvintele cheie si/sau frazele de la punctul 1). 4) Motoarele de cautare prefera site-urile in care exista mult text. Site-urile facute numai din poze au cele mai mici sanse. Chiar si site-urile flash au mai mari sanse de indexare. 5) Backlinks sunt importante insa continutul este cel mai important (cum a spus si BoInG: "Content is King") 6) Algoritmii motoarelor de cautare sunt complicati si se mai schimba lucru care face viata grea celor care fac SEO. Chiar de ceva vreme Google si-a schimbat algoritmul. Si devin din ce in ce mai destepte si se prind de pacalelile webmasterilor (si Google are Webmasteri angajati). 7) Un tool foarte folositor se gaseste la: http://www.submitexpress.com/analyzer/. Iti poti baga site-ul si ai toate statisticile necesare unei optimizari bune. Mai sunt si alte specte de optimizat mai ascunse care nu sunt cuprinse aici.
Exemple sunt: http://www.designit.ro - optimizat pentru cautari gen "solutii web profesionale" momentan pe 2 in Google (ex. nr. 1) http://www.hostit.ro - optimizat pentru cautari gen "solutii web hosting profesionale" si chiar apare pe primul loc in Google http://www.aranjamente-nunti.ro - optimizat pentru cautari gen "aranjamente nunti botezuri" site in flash (uimitor insa SEO functioneaza si pentru Flash).
Cam asta ar fi. Succes la SEO.
|
|
04/05/06 00:21
|
|
redgreeneyes
membru
|
|
Cine are o lista cu cele mai tari directoare de web de pe net?
Unde ne putem inscrie situl? In afara de Google care e free, si DMOZ la care dureaza forever sa inscrii un site?
10x
|
|
20/05/06 12:13
|
|
ben
membru
|
|
Poti sa gasesti o ampla lista pe forumul seopedia .ro
Directoare straine:
http://forum. seopedia.ro/index.php?showtopic=927
Directoare romanesti:
http://forum. seopedia.ro/index.php?showtopic=29
|
|
20/05/06 13:29
|
|
T-pop
membru
Inregistat: 20/01/06
|
|
Care ma poate "lumina"? Astia de la Trafic au modificat segmentul lor de cod, dar eu nu prea m-am lamurit ce si unde sa modific la mine pe sit. Continutul sitului meu e pe un alt server decat subdomeniul propriuzis, asa ca ma incadrez la cei vizati de Trafic.ro. Ms.
_______________________________________ "The more I study science, the more I believe in God." Albert Einstein
|
|
27/05/06 14:39
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|